Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Stratégiai játékok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=885)

Csokibácsi 03-09-2007 15:41

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78965)
( megj.: a haverom mondta, hogy tán lehet saját pályát építeni is? )

Van benne pályaeditor, nem is bonyolult használni. (az első részre nem emlékszem, de az összes többiben alapból benne volt a szerkesztő)
Már meglévő pályákat is átalakíthatsz, tehetsz be cuccokat, új ellenséget, tudod szerkeszteni a kezdő hősöket, bedobhatsz az AI vára elé 100000 darab arkangyalt, ami mindig harcol vele, a lehetőségek száma nagy :)
Előtte az eredeti fájlról azért csinálj egy mentést :)

Csokibácsi 03-09-2007 15:44

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 79022)
Command and Conquer legujabb részének van a legjobb grafikája:P

Szerintem meg ha felkelsz a számítógép elől és kimész a természetbe, olyan grafikát láthatsz, amit gépen soha. Akadásmentes, a felbontásnak csak a szemed korlátja szab határt, extra magas poligonszám, élethű színek, végtelen élsimítás, stb ...

Viz 03-09-2007 17:05

Ha már itt tartunk akad aki Warcraft III Frozen Throneozik?:)

LotR 03-09-2007 17:16

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 79124)
Ha már itt tartunk akad aki Warcraft III Frozen Throneozik?:)

ahogy írtam nálam simán!!! :D
NAh huzok haza H3-azni:D

Viz 03-10-2007 20:00

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 79129)
ahogy írtam nálam simán!!! :D
NAh huzok haza H3-azni:D

Van kedved játszani:?:)
Szecsával mostanában nyomatjuk a DotA nevű mapot igen bejön:)

Bea Baba 03-10-2007 20:16

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 79345)

Nem vagyok túl jó benne, de elárulom függőséget okoz...
kb. úgy mint anno Brood War.. mondjuk szerencsére én abból kimaradtam:D :D

Viz 03-10-2007 20:20

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 79350)
Nem vagyok túl jó benne, de elárulom függőséget okoz...
kb. úgy mint anno Brood War.. mondjuk szerencsére én abból kimaradtam:D :D

A mapot ismered vagy a játékot?:) Engem még semmi sem tett függővé, úgyhogy nem érzem magam veszélyeztetve:D

Bea Baba 03-10-2007 20:33

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 79351)
A mapot ismered vagy a játékot?:) Engem még semmi sem tett függővé, úgyhogy nem érzem magam veszélyeztetve:D

hát DotAt ismerem elég jól:D próbáljátok 4 4 ellen, úgy az igazi, karik közul ajánlom Rikimarut, Draw Ranger, Bone Fletcher, és még vannak jók.. de persze úgyis randomban jön bele az ember:D :D

Viz 03-10-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 79353)
hát DotAt ismerem elég jól:D próbáljátok 4 4 ellen, úgy az igazi, karik közul ajánlom Rikimarut, Draw Ranger, Bone Fletcher, és még vannak jók.. de persze úgyis randomban jön bele az ember:D :D

Hát hehe:)
Nekem a kedvenceim rhasta, bristleback, antimage, tiny, meg ilyesmik:)
De random a legjobb;P Nem is gondoltam h vágja sok ember a mapot.
És játszod még?

Bea Baba 03-10-2007 20:47

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 79354)
Hát hehe:)
Nekem a kedvenceim rhasta, bristleback, antimage, tiny, meg ilyesmik:)
De random a legjobb;P Nem is gondoltam h vágja sok ember a mapot.
És játszod még?

szerencsére már 3 hónapja nem:D most éppen hód az 1 és az örök:D

Fransisco 03-12-2007 12:11

Nálam az abszolút kedvenc a svéd Paradox Studios sorozata.
Europa Universalis I-II., Victoria, Hearts of Iron I-II. :D

Második helyen a Sierra városépítő sorozata.
Caesar II-IV (az egy má nagyon gagyi), Pharaoh, Zeus :D

Hogy az azonos kiadójú játékoknál maradjak: a sógorék (az osztrák JoWood) csomó játéka is tetszett: Europa 1400 The guild I-II (ez mondjuk egy kicsit ciki ;)), Traffic Giant (BKV-szimulátor :D), 1914, Etherlords, a -ha jól tudom- magyar fejlesztésű S.W.I.N.E. (ez nagyon ott volt :D), Wildlife Park (ezt a kisunokahúgommal játszottam anno, imádta :) OFF: a Yetisportsért is odavolt :D)

ON: Emellett Sid Meier régi játékai, a Sim- (Simcity, Simfarm, Simlife, etc) és a Tycoon sorozat, különösen a Transport és a Railroad Tycoon (kisvonat, sihuhú -okos vagyok, mi? :D) Civilization, Colonization.
Valamint a HoM&M (kivéve a négy), C&C-sorozat, főként a régiek (emlékeztek milyen király a C&C egyik zenéje? Meg a Red Alertben is van egy remek, annak még a címére is emléxem, Hell March... asszem mingyá elő is veszem őket :D), Age of Empires II (megvan az egy is, de az már túl primitívnek tűnik) Imperium Galactica II és a Haegemonia, Panzer General I-II, Warlords I (szigorúan az egy), Imperialism (de nehéz volt benne túlélni az első szavazást ha nem Angliával nyomultam... de onnan már simán meg lehetett nyerni), Historyline 1914-18 (minden hexás strat. játékok őse -na jó, egyik őse :D), Commandos, Total War, Capitalism II (de boldog voltam, amikor profittal eladtam az első olyan autót, amit az utolsó csavarig én gyártottam, saját termelésű alapanyagból :))
És bár ezek inkább taktikaiak, nem állom meg h ne írjam ide őket: Ground Control, Homeworld

Ja, egyébként nem vagyok szgép-junkie. Ááá, dehogy... :D :D :D

LotR 03-12-2007 12:27

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 79345)

kedvem van:)
Netem nincs most... ,eg a gépen sincs már fenn a Frozenthorn...
de én a campaigne-t játszottam.

Alba 03-12-2007 12:29

Nekem a startágiában a panzergeneral jött be még.De csak az1 .A többi mar olyan primitivre sikerült hogy feldeleott alatt vegig lehetett menni rajta.

Amugy neten az age2 ami nalam bejön.

De imadta ma civ sorozatot is, csak az is egyre kevésbé tetszett nekem :(

Fransisco 03-12-2007 12:51

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79676)
De imadta ma civ sorozatot is, csak az is egyre kevésbé tetszett nekem :(

Egyetértek, minden résszel csak egyre rosszabb lett. :(

LotR 03-12-2007 12:56

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 79683)
Egyetértek, minden résszel csak egyre rosszabb lett. :(

hihetetlen mennyi játékot ismertek:O

A S.W.I.N.E.-on én jót szórakoztam, kipróbáltam, aranyos volt... :D
De nekem jobban bejönnek a " komolyabb" (storyú) stratégiai játékok....

Fransisco 03-12-2007 13:03

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 79684)
De nekem jobban bejönnek a " komolyabb" (storyú) stratégiai játékok....

A Warhammer 40.000-et ismered?
Maguk a játékok nem az igaziak, de végülis vállalhatóak, viszont a szó szoros értelmében egy könyvtárnyi irodalom áll mögötte. :D

LotR 03-12-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 79687)
A Warhammer 40.000-et ismered?
Maguk a játékok nem az igaziak, de végülis vállalhatóak, viszont a szó szoros értelmében egy könyvtárnyi irodalom áll mögötte. :D

nem , nem sokat ismerek..
Láttam a Tycoon nak a New York építőset...
de nekem az se stratégiai, ahogy az olyan építgetősek számomra inkább logisztikaiak..

Xeper 03-12-2007 17:38

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 78839)
Nemtudom kit érdekel a CNC 3 Tibérium Wars, de itt van egypár cím:
http://www.commandandconquer.com/default.aspx
http://www.cnchq.de/
Itt vannak róla képek meg minden...:
http://www.hardwired.hu/cgs.php?id=808
Ha valakit érdekel a demója azt itt letöltheti(nagyon jó játék
szerintem;)), de ez csak demo, a teljes verzió 22 nap múlva jön ki:
http://www.hardwired.hu/search.php?t...rium+Wars+demo

Megnéztem a demót (már régebb óta fenem rá a fogam -a képek alapján+a régi cnc-k nagyon bejöttek :) )... huhh.... nagyon komoly :D
Alig bírom kivárni azt a 2 hetet ami még hátravan a megjelenéséig :D

Hunor a sirály 03-12-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 79742)
Megnéztem a demót (már régebb óta fenem rá a fogam -a képek alapján+a régi cnc-k nagyon bejöttek :) )... huhh.... nagyon komoly :D
Alig bírom kivárni azt a 2 hetet ami még hátravan a megjelenéséig :D

jah, én a demóval szórakozok, de a fene megenné őket hogy nem lehet menteni a demóba:mad:
Elvileg 23.-án kijön a teljes verzió. Nekem a NOD tetszik, a VERTIGO BOOMBER meg az AVATAR(legjobb hogy lehet tuningolni) nagyon jó, háát GDI-nál a MAMMOTH kicsit lassú, de tetszik a ZONE TROPER, a képek alapján a SCRIN is jó lehet, föleg a légiereje.
A demoba csak a GDI-vel lehet nyomni, de egyszerü, elfoglalom a NOD bázist és már azt is ki lehet ismerni.
Ebbe nagyon tetszik ahogy a forró levegő meghajlik, és még annyira nem is szaggat az őskori lelet gépemen, minden normálba van.:D

A cnc-k a legjobbak, a jobb oldali menüsoron, gyorsan lehet gyártatni, épitkezni, nem kell megkeresni pl: a barakkot, hogy csináltassak katonát, hanem a menüsorban klikk és már megy is.

Hogyan fogod megszerezni, eredetibe?

Xeper 03-12-2007 22:11

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 79753)
jah, én a demóval szórakozok, de a fene megenné őket hogy nem lehet menteni a demóba:mad:
Elvileg 23.-án kijön a teljes verzió. Nekem a NOD tetszik, a VERTIGO BOOMBER meg az AVATAR(legjobb hogy lehet tuningolni) nagyon jó, háát GDI-nál a MAMMOTH kicsit lassú, de tetszik a ZONE TROPER, a képek alapján a SCRIN is jó lehet, föleg a légiereje.
A demoba csak a GDI-vel lehet nyomni, de egyszerü, elfoglalom a NOD bázist és már azt is ki lehet ismerni.
Ebbe nagyon tetszik ahogy a forró levegő meghajlik, és még annyira nem is szaggat az őskori lelet gépemen, minden normálba van.:D

A cnc-k a legjobbak, a jobb oldali menüsoron, gyorsan lehet gyártatni, épitkezni, nem kell megkeresni pl: a barakkot, hogy csináltassak katonát, hanem a menüsorban klikk és már megy is.

Hogyan fogod megszerezni, eredetibe?

Nagyon szépek az effektjei, megtartottak mindent ami jó volt a Dune és CnC sorozatokban, hozzápakoltak még pár dolgot (pl végre lehet fejleszteni cuccokat :) ), és csúcs a demó :)
Hogy hogyan szerzem meg, az egy előzetes tesztjátéktól fog függeni, és az anyagi helyzetemtől :p

Blacky 03-13-2007 03:53

Lyra Pc World elöfizetöi DVD mellékletén rajta van a Haegemonia 1.10-es verzio ami a jelenleg legujabb patchel ellátott..sajnos sztem több patch nem is lessz hozzá...

LotR 03-22-2007 12:00

huhh de kiveséztük a témát? :):):)
Egyébb?
Age III milyen? :)

laci 03-22-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 81790)
huhh de kiveséztük a témát? :):):)
Egyébb?
Age III milyen? :)

Én nagyon hamar abbahagytam... ugyanakkor sok ismerősömnek bejött, úgyhogy nem állítom, hogy rossz lett, csak azt, hogy nekem nem jött be.

Szecsa 03-22-2007 12:42

vki esetleg Warcraft III-azik? :)

richardka 03-29-2007 09:40

Stronghold volt már ??
Vagy a settlers 2??

Kár hogy sok időt vesznek el, pedig mennyit játszanák velük:))

A Warcraft 1 és 2-ve elég jol elszorakoztam annó. Ez már nekem tul csicsás.

LotR 03-29-2007 09:52

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 83434)
Stronghold volt már ??
Vagy a settlers 2??

Kár hogy sok időt vesznek el, pedig mennyit játszanák velük:))

A Warcraft 1 és 2-ve elég jol elszorakoztam annó. Ez már nekem tul csicsás.

ismertem a 2-t de nekem a 3 maga a gyönyör, és azóta ezt a grafikát, megjelenést várnám el a többi hasonlo játéktól is....
de sajna nem naon találom őket:(

Massza Rex 03-29-2007 09:56

Az a baj, hogy újabban a szépségre mennek a tartalom helyett.

Lehet, hogy szépek a mostani str játékok, 3D meg minden, de a tartalom egyre laposabb.

Érdekes módon alig alig tudják azt a minőségi szintet hozni, ami volt 1991-2000 között.

Néhány példa, hogy értsétek mire gondolok:

Orion I-II
Master of Magic
Civilization I-II
Dune II
Lords of The Realms I-II
See Legands
Total Anhilátor
Settlers I-II
Dark Omen
Dungeon Keeper I-II
Xcom ufo sorozat I-II-III
Battle Isle I-II
Fielsd Of Glory
Fantasy General
Panzer General
TW: Shogun
Warlords I-II
stb

Miért nem tudnak ezektől jobbakat csinálni, amikor elvileg sokkal nagyobbak a lehetőségek. (van pénz, van piac, van technikai lehetőség, stb)

LotR 03-29-2007 10:07

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 83439)
Érdekes módon alig alig tudják azt a minőségi szintet hozni, ami volt 1991-2000 között.

Miért nem tudnak ezektől jobbakat csinálni, amikor elvileg sokkal nagyobbak a lehetőségek. (van pénz, van piac, van technikai lehetőség, stb)

háát én nem ismerem ezeket... :(
Valszeg azért mert nem elég, h van lehetőség.
Kellene ott egy jó ötlet.. egy új világot kiépíteni stb...
azért ez nem egyszerű...
És szerintem manapság nem hagynak elég időt kiforni a játékoknak...

Massza Rex 03-29-2007 10:59

Akkor itt az idő őket megismerni. A legtöbb már legálisan (is) letölthető. :o

Quote:

Kellene ott egy jó ötlet.. egy új világot kiépíteni stb...
Nem kell rögtön online rendszerben gondolkodni, bár lehet, hogy ez lesz (ezt akarják) a jövőnek.

It(AZ:)) 03-30-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 83439)
Master of Magic

Minden viszonyítás kérdése :) Mondjuk a heroes-on felnőtt nemzedék,nem biztos, hogy a MOM-ot annyira felülmúlhatatlannak tartaná, pedig ez volt szinte az alapja az összes körökre osztott stratégiának.
Ugyanígy a C64-es játékokon is csak röhögnének, pedig:Wizard of war, Bubble Bobble, Street Rod, Pirates stb. azért ott voltak a szeren. Vagy ha már a stratégiáknál tartunk Defender of the Crown :álmodozik :D

Fransisco 04-13-2007 00:06

Amit elfelejtettem hozzátenni:
Master of Orion II (hogy mennyire gyenge lett a MoO III, pedig mennyire vártam... :mad: :mad: :mad: )
Dune II (az egy se rossz, csak épp nem stratégiai)
(biztos van még, most ezek jutottak eszembe)

Stronghold... soso... nem rossz játék az, de annyira hű de nagy kedvencem se volt. :)

Massza Rex 04-13-2007 06:28

A stronghold inkább csak aranyos volt, bár multiba azért lehetet pár érdekes gémet nyomni, főleg ha korrekt(ek) volt(ak) a partner(ek) és nem csak elszántan a betonvédelmet építették. :)

Fransisco 04-13-2007 08:16

Megvan, mit felejtettem el mondani:
Carriers at war II

Iszonyat gagyi játék volt, talán 92-ből, de anno rengeteget játszottam vele és most sehol se tudom megszerezni (ingyen... :D), mivel kiadták egy felújított verzióját úgy 2005-ben, és csak ahhoz lehet hozzáférni, ahhoz se nagyon. :(

Xeper 05-22-2007 23:06

Úgy érzem, hogy ez ide kívánkozik:
http://eu.starcraft2.com/

Remélem nem úgy jelenik meg, mint annak idején a Diablo 2 :D

Fusio 05-22-2007 23:26

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 97686)

Nekem ez nagyon nem adja,sztem a sima SC jobb,csak msot egy picit nagy dobra verték ezt,mert a Frozen után csak ezt (is) csinálta a Blizzard,4éven keresztül...:)
http://pcdome.hu/kepek/jatek/3140/

Xeper 05-23-2007 08:41

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 97692)
Nekem ez nagyon nem adja,sztem a sima SC jobb,csak msot egy picit nagy dobra verték ezt,mert a Frozen után csak ezt (is) csinálta a Blizzard,4éven keresztül...:)
http://pcdome.hu/kepek/jatek/3140/

A Hardwired -ről egészen jól tölthető egy tegnap előtti cikknél egy 21 perces nagyfelbontású gameplay videó, amiből ezek a képek is vannak -nekem iszonyatosan bejött. :)
(amúgy Frozen után csináltak egy WoW-ot is, ami azért nem kis meló :D )

laci 05-23-2007 21:40

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 97686)

Húúúú de giccses... vannak képek, ahol alig látni, mi micsoda, a sok színtől :eek:

Nálam éppan emiatt bukott meg a Diablo2: olyan színes lett az 1-eshez képest, hogy gyakran alig láttam, mi van körülöttem a sok színes dologtól. Nem is játszottam végig, bezzeg az 1-est... ;)

Remedy 05-24-2007 01:00

Quote:

Originally Posted by laci (Post 97942)
Húúúú de giccses... vannak képek, ahol alig látni, mi micsoda, a sok színtől :eek:

Nálam éppan emiatt bukott meg a Diablo2: olyan színes lett az 1-eshez képest, hogy gyakran alig láttam, mi van körülöttem a sok színes dologtól. Nem is játszottam végig, bezzeg az 1-est... ;)

Nem tudom, szerintem a diablo2 osszehasonlithatatlanul jobb lett, mint az 1... semmi sok szines dologra nem emlekszem... :)
Haladj a korral :)

Fusio 05-24-2007 01:06

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 97721)
A Hardwired -ről egészen jól tölthető egy tegnap előtti cikknél egy 21 perces nagyfelbontású gameplay videó, amiből ezek a képek is vannak -nekem iszonyatosan bejött. :)
(amúgy Frozen után csináltak egy WoW-ot is, ami azért nem kis meló :D )

nAh jah,azt viszont nagyon is eltalálták:):):)

laci 05-24-2007 07:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 98002)
Nem tudom, szerintem a diablo2 osszehasonlithatatlanul jobb lett, mint az 1... semmi sok szines dologra nem emlekszem... :)
Haladj a korral :)

Ízlések és pofonok :) De ha a "korral való haladás" annyit jelent, hogy szinte ugyanazt adják csak sokkal színesebben és sokkal nagyobb gépigénnyel, akkor én megmaradok régimódinak ;)

Nem folytatom, mert a topic stratégiai játékokról szól, nem rpg-kről ;)

All times are GMT +1. The time now is 12:44.