Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

-Fegya- 10-04-2006 16:26

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33648)
de tőlem a jkettőt akár össze is lehet kombinálni, de kiváncsi lennék, hoonna kellene elkezdődnie a csökkenésnek?

Ez jó kérdés.
Nekem ehhez számolgatni kéne és most nincs időm. Talán holnap. De felesleges számolgatnom, ha mindenki hülyeségnek tartja.

wand 10-04-2006 16:37

Quote:

Én a kisebb orik nagyobb jövedelméről beszéltem.
és mennyivel tudnak többet venni egy bazi drága katonapiacon?

Quote:

Azt azért beláthatnád, hogyha mondjuk feleannyi katona tud képződni naponta az 1A-ban, akkor kb feleannyit lehetne felfedezni összesen a csoportban.
és ki tudna még mindig fedezni? aki termeli a pénzt.

Quote:

Azt is beláthatnád, hogy ha egy óriás ori mondjuk naponta csak 1-2 százalékot tud képezni, egy most felkerült ori meg 10-t, akkor előnybe kerül a kis ori.
elviekben, de mivel a nagyoriknak bőven van más bevételi forrásuk (és amúgy sem nagyon adják el a katonáikat, inkább gyűjtik) a kisorinak annyi "lőnye lesz, hogy több tekit tud venni mint előtte. ha meg nagyon fogy a teki a topp majd elkezd tekit is írni, így a pénz szépen visszajön.

wand 10-04-2006 16:39

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33649)
De felesleges számolgatnom, ha mindenki hülyeségnek tartja.

nem mindenki. eddig egyedül nekem nem tetszett. és lévén közel sem vagyok tévethetetlen ezért még lehet jó az ötlet, csak engem egyenlőre nem tudtál róla meggyőzni.

de lehet rajtam kívül mindenki egyet ért veled.

Serg 10-04-2006 17:24

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33644)
Nekem meg nem :D

nagyobb jövedelem? most is van a toppban olyan bankos ori ami havonta vagy 30 (Serg:50?) milliárdot(!) kamatozik.. + a bánya temesztés nagy része is a toppban keletkezik.

szerinted szükségük van még ott pénz beáramlásra? :D

ha meg magsabb a katona ár, magasabb az összes egység, hiába kerül egy lentebbi oriba mondjuk 2x annyi pénz, nem fog tudni rajta több sereget venni.
max nyersanyagot, de szerintem az a nagy termelés miatt így is olyan olcsó, hogy bárki megtudja magának venni ha kell, mégha nincs is termelő törpéjük.

Ha már megkérdeztél : egy jó bankos ori havonta akár 30-50 milliárdot is jövedelmezhet ha meg tudod védeni

wand 10-04-2006 18:34

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33657)
Ha már megkérdeztél : egy jó bankos ori havonta akár 30-50 milliárdot is jövedelmezhet ha meg tudod védeni

igen én tudom, csak mások nem :)

pont emiatt mondtam valami topicban kb fél éve, hogy mielőtt az ilyen orik kialakulnának, be kéne vezetni egy ésszerű határt. (értsd: max kamatot amit egy ori termelhet körönként)
akkor mindeki egyet is értett szépen, aztán persze emiatt el is sikkadt a megvalósítása..

szal ha már szóba került újfent javaslom, hogy a max kamatot havi 10 milliárdban korlátozzuk már le (azaz körönként max 13.888.888 aranyban). ez még így 2.5x több mint egy 4 milliárdos ori újraindítása havonta.

(apró adalékként elmondom, hogy kb 1.5 éve a teljes 1/A pénz készlete kb 160-180 milliárd volt. most lefogadom hogy minimum 3-400 milliárd, persze ez nem csak a bankok, hanem az újrindítások következménye is)

a számokon persze megint lehet vitatkozni belegondolva a havi 4 milliárd is bőven elég lenne :)

monro 10-04-2006 19:19

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33638)
Támadt egy ötletem. :rolleyes:
Ne módosítsunk a felfedezésen semmit, hanem a 10%-s katonaképzést csökkentsük az ország területének függvényében.

Ez nekem tetszene, de nem a területük függvényében tenném hanem a felfedezett földterületük arányában...

1. ha 3000 heki alatt van a felfedezéssel szerzett föld akkor 10%
2. 3001-től 2000 hekinként 1%-al kevesebb, de 3% alá nem eshet.

Ez nagyjából a két 5let fúziója lenne :)

monro 10-04-2006 19:24

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33658)
(apró adalékként elmondom, hogy kb 1.5 éve a teljes 1/A pénz készlete kb 160-180 milliárd volt.

Elmondod, hogy honnan ez az "apró" infó? :)
Gondolom nem gömböltél le mindenkit és adtad össze a pénzeket :) Bár ki tudja? :D

Mindenesetre magamról tudom, hogy amit a bankos orikkal megtermelhet valaki annak a többszörösét bukja el vagy ő vagy más a piacokon nap mint nap, rablók vagy a túlcsordulások által, ugyhogy asszem ez a 1,5 év alatt létrejött vagyon meg3xozódás erős túlzás...

wand 10-04-2006 19:37

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33670)
Elmondod, hogy honnan ez az "apró" infó? :)
Gondolom nem gömböltél le mindenkit és adtad össze a pénzeket :) Bár ki tudja? :D

pedig talán emléxel amikor TB-ben volt 2.5 millió vari..:D

a csoport 99%-át tudta gömbözni :D :D

és bizony nem voltam rest összeadtam, persze biztos voltak olyan pénzek ami 1ik nap az egyik oriban volt majd másnap már másholvolt és emiatt 2x láttuk, de a nagyságrend kb stimmel :D

wand 10-04-2006 19:42

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33669)
Ez nekem tetszene, de nem a területük függvényében tenném hanem a felfedezett földterületük arányában...

1. ha 3000 heki alatt van a felfedezéssel szerzett föld akkor 10%
2. 3001-től 2000 hekinként 1%-al kevesebb, de 3% alá nem eshet.

Ez nagyjából a két 5let fúziója lenne :)

és akkor mondjuk egy siokat felfedezett ori gyakorlatilag saját képzésből ne tudja beképezni a seregét, ha üt 1 et?

inkább kéne +ban növelni a szükséges pénz mennyiséget, de azt nem a felfedezett terület függvényében, hanem az ország méreét alapul véve

Tibi22_SKCS 10-04-2006 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 33454)
Létezik a klánraktár, a klán többi tagja össze tudja dobni a pénzt rá. Más csoportokban ilyen méretű országok nincsenek. (Kivéve az anarch D-t, de az úgyis a béke szigete, varázslóként is tuti boldogul mindenki.)

csak az A-ban van... és mondjuk nekem csak varis oriim vannak normálban és simán tudok ugy haladni a varival felfedezéssel, mint a hadik a szöviben ütéssel. De megemeljük a felfedezést, hogy tartsam a lépést? tolisokat nem említem, mert azok meglopják rá a pénzt.
Vagy, ha beütnek 1X földre egy varis vagy tolis mire felfedezi magét a szövihez vissza az pár napba beletelik és minnél nagyobb heki annál több nap. És így eléggé megfognak tizedelődni a varik szerintem inkább mégtöbb hadi lesz.

wand 10-04-2006 20:19

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 33682)
csak az A-ban van... és mondjuk nekem csak varis oriim vannak normálban és simán tudok ugy haladni a varival felfedezéssel, mint a hadik a szöviben ütéssel. De megemeljük a felfedezést, hogy tartsam a lépést? tolisokat nem említem, mert azok meglopják rá a pénzt.
Vagy, ha beütnek 1X földre egy varis vagy tolis mire felfedezi magét a szövihez vissza az pár napba beletelik és minnél nagyobb heki annál több nap. És így eléggé megfognak tizedelődni a varik szerintem inkább mégtöbb hadi lesz.

öö olvasd el az eredeti javsalatot is!
benne van,. hogy szintenként az első 2000 hektár a mostani szisztéma szerint fedezhető fel.

szerintem ezt senki nem lépi túl egy lenti csopiban

Ati 10-04-2006 21:06

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 33682)

Ezeregynehányszáz hektár fölé minek akarnál menni? Tudom, hogy anarchos vagy, ott nincs szükség klánraktárra, saját másik országod biztosítja a pénzt neki. Nem látom, hogy ez az A-n kívül bármely más csoportot érintene. Még a sokezer hektáros D-s országokat sem.

monro 10-04-2006 22:27

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33675)
és akkor mondjuk egy siokat felfedezett ori gyakorlatilag saját képzésből ne tudja beképezni a seregét, ha üt 1 et?

Ezzel az erővel a klántámadásban szerezhető földet is redukáljuk le hiszen nem tudja saját képzésből beképezni senki így se,hogy most 10% képezhető:) Fura egy érv... No mindegy lényegtelen része a témakörnek, ettől függetlenül nekem tetszik Fegya felvetése.

monro 10-04-2006 22:30

Sőt ne is fedezhessen fel ezek alapján csak annyit amennyit egyszerre be tud majd képezni :D:D:D Picit vicces érvnek találom sorry ;)

wand 10-04-2006 22:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 33689)
Még a sokezer hektáros D-s országokat sem.

őket már miért ne érinetné??

wand 10-04-2006 23:02

Monro gondold át még1x :

ezzel szerintem az érhető el, hogy baromi drága lesz a katonapiac
de aki megoldaj a pénzgyártást az továbbra is gyakorlatilag korlátlanul tud felfedezni.

monro 10-05-2006 06:23

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33704)
Monro gondold át még1x :

ezzel szerintem az érhető el, hogy baromi drága lesz a katonapiac
de aki megoldaj a pénzgyártást az továbbra is gyakorlatilag korlátlanul tud felfedezni.

Jó átgondoltam. MOst te jössz...

Adott egy 20K hekis ori aki 3%-ot tud képezni és 2000 kattincs kell a felfedezéséhez... Eleve leharmadolod, lefelezed a pénzteremtő képességét sőtha azt egy baromi drága felfedezésre költi akkor még el is adósodhat aki ennyi felfedezést vállal.

Ha felfedezni fog akkor ebből nyilván nem lesz bevétele sem neki sem a klánjának jó darabig hiszen sok katonát fog megvenni baromi drágán mástól is! Még a kisebb csoribb klánoktól is!

Tehát termelheti a lét ha utánna elossza másoknak akik ezáltal fejlődhetnek sőt ha ütnek akkor 5x olyan gyorsan mint ma! És ezzel szemben mi van ma? Egy 20K hekis ori 4-5 napig kiteszi a képzését a klántársakkal azonos áron olcsón amivel lenyomja a katonaárakat. A likviditásgondokkal küzdő picik aláteszik az övéiket nyilván így ő szinte annyiért fog katonához jutni amennyiért akar ÉS a "picik" kénytelen olcsón megválni attól amiből pénzük lehetne. Ő meg röhögve felszedi az olcsó husit és fedez felaz égig...

Serg 10-05-2006 19:06

Hmmm!A katiképzés redukálását semmiképpen nem támogatom már bocs a felfedezésről beszélünk nem másról,tehát csökkentsétek a felfedezést ha akarjátok,de mint már megbeszéltük a nagy oriknál ugye sokkal nagyobb területet lehet bukni akár egyéni támadással akár klántámadással mint a kicsiknél és akkor még elvennétek tőle mondjuk a katitermelési bevételét is ?Kelljen a felfedezéshez több kati neki és kész,de nem kell átesni a ló túloldalára jó magyar szokás szerint

Békés 10-05-2006 19:46

Figyeljetek csak:
Arra gondoltatok hogy, vannak jópáran akik ujra is indulnak az adott szinten?
Ebben az esetben ha mondjuk 5* ujrázok az 1/A-ban vagy akármelyik csopiban akkor mindig járna az adott 2000 hekis felfedezési kedvezmény?
Mert mondjuk fellépek 2400 hekivel, 4,2 mrd kpvel és egy halom tekivel, felfedezek 4400 hekiig, kiárulás ha megunom, pénz átadása a klánnak, ujra indulok és ujra élek a kedvezménnyel vagy mivel az adott szinten már felfedeztem a kedvezményes 2000 hekimet.
Ebben az esetben pl kezdhetne az adott ori az ujraindulásnál meglévő heki állapotról.
Tehát a példában emlitett orinál hiába indult ujra rá nem a 2400 hekis felfedezési limit vonatkozna, hanem a 4400 hekire eső ahonnét ujraindult.
Evvel talán ellehetne érni azt is hogy kevesebb lenne a vagyon miatti ujraindulás és pénz felhalmozás.

Véleményetek?

Serg 10-05-2006 19:48

Hát aki 2400 hekiről felfedez az meg is érdemli ,de szerintem ez ritka

-Fegya- 10-05-2006 20:55

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33764)
Hmmm!A katiképzés redukálását semmiképpen nem támogatom már bocs a felfedezésről beszélünk nem másról,tehát csökkentsétek a felfedezést ha akarjátok,de mint már megbeszéltük a nagy oriknál ugye sokkal nagyobb területet lehet bukni akár egyéni támadással akár klántámadással mint a kicsiknél és akkor még elvennétek tőle mondjuk a katitermelési bevételét is ?Kelljen a felfedezéshez több kati neki és kész,de nem kell átesni a ló túloldalára jó magyar szokás szerint

Hát igen, a felfedezésről beszélünk. Csökkenteni lehet a felfedezést a katonaigény növelésével(wand javaslata), a katonatermelés csökkentésével(én javaslatom), vagy a kettő kombinációjával(monro javaslata). Tehát szerintem a felfedezésről beszélünk az én javaslatom kapcsán is.

Nagy ország is területének ugyanolyan százalékát veszíti vesztes csatában.

A katitermelési bevételét nem veszi el a nagy oriktól senki, legföljebb csökkenti. Még 3% esetén is jövedelmezőbb lesz katit termelnie plusz házakkal, mint például bankokat tartani.

Azt Te is beláthatod, hogy óriási túltermelés van katonából (is) jelenleg. Ha korlátozva lenne a katitermelés, akkor kevesebb lenne a felfedezés és megszűnne a katitúltermelés is.

Avval egyetértek, hogy nem kell átesni a ló túloldalára. De ez a korlátozások számainak jó belövésével elérhető.

Serg 10-06-2006 18:11

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33802)
Hát igen, a felfedezésről beszélünk. Csökkenteni lehet a felfedezést a katonaigény növelésével(wand javaslata), a katonatermelés csökkentésével(én javaslatom), vagy a kettő kombinációjával(monro javaslata). Tehát szerintem a felfedezésről beszélünk az én javaslatom kapcsán is.

Nagy ország is területének ugyanolyan százalékát veszíti vesztes csatában.

A katitermelési bevételét nem veszi el a nagy oriktól senki, legföljebb csökkenti. Még 3% esetén is jövedelmezőbb lesz katit termelnie plusz házakkal, mint például bankokat tartani.

Azt Te is beláthatod, hogy óriási túltermelés van katonából (is) jelenleg. Ha korlátozva lenne a katitermelés, akkor kevesebb lenne a felfedezés és megszűnne a katitúltermelés is.

Avval egyetértek, hogy nem kell átesni a ló túloldalára. De ez a korlátozások számainak jó belövésével elérhető.

Te hol látod azt az óriási túltermelést?
Én emlékszem rá amikor 8000 körül volt a katona és 15000 körül,de sokszor olcsóbban a lovas ijjas!Akkor tultermelés volt,de most nincs!
És már bocs hogy nem tapsolok neked amikor éppen azon töröd a fejed hogyan lehetne nekem minél rosszabb

monro 10-06-2006 18:13

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 33777)
Ebben az esetben pl kezdhetne az adott ori az ujraindulásnál meglévő heki állapotról.
Tehát a példában emlitett orinál hiába indult ujra rá nem a 2400 hekis felfedezési limit vonatkozna, hanem a 4400 hekire eső ahonnét ujraindult.
Evvel talán ellehetne érni azt is hogy kevesebb lenne a vagyon miatti ujraindulás és pénz felhalmozás.

Véleményetek?

Ezzel ugye ha jólértem azt mondod, hogy az ujrázásnál a felfedezésszámláló ne ujrázódjon? :) Sztem ez teljesen felesleges macerálása lenne a játékosoknak. Ha ujrázik akkor nullázódjon az is. Sztem.

monro 10-06-2006 18:16

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33931)
Te hol látod azt az óriási túltermelést?
Én emlékszem rá amikor 8000 körül volt a katona és 15000 körül,de sokszor olcsóbban a lovas ijjas!Akkor tultermelés volt,de most nincs!

Dehogynincs csak nem tűnik fel mert mindenki felfedez mint a gép... Ezért kéne pénzben IS növelni a felfedezési ktg-et. Komoly növelésre gondolok!!!

monro 10-06-2006 18:19

Quote:

És már bocs hogy nem tapsolok neked amikor éppen azon töröd a fejed hogyan lehetne nekem minél rosszabb

1. nem neked, hanem annak aki sokat fedez fel!
2. rád ugye már ez a dolog nem is vonatkozna, mivel elég valószínűtlen, hogy egy ilyen bevezetése után még 2000 hekit fogsz felfedezni a top1-4 helyekről a közeljövőben... Picit elvonatkoztathatnál már a jelenlegi érdekeidtől, mert nem mindig leszel első te sem.

Serg 10-06-2006 18:20

Már mondtam emeljétek a felfedezéshez szükséges katonák számát és a költségét,de nehogy már még a képzést is lecsökkentsétek

Serg 10-06-2006 18:23

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33935)
1. nem neked, hanem annak aki sokat fedez fel!
2. rád ugye már ez a dolog nem is vonatkozna, mivel elég valószínűtlen, hogy egy ilyen bevezetése után még 2000 hekit fogsz felfedezni a top1-4 helyekről a közeljövőben... Picit elvonatkoztathatnál már a jelenlegi érdekeidtől, mert nem mindig leszel első te sem.

Persze hogy nem de majd megoldom akkor amikor kell, számomra nem probléma lefordítani az orit erről a nagyságról sem,de nem vagyok híve a nem realisztikus változásoknak
Ui: most se vagyok első :D

monro 10-06-2006 18:28

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33937)
Persze hogy nem de majd megoldom akkor amikor kell, számomra nem probléma lefordítani az orit erről a nagyságról sem,de nem vagyok híve a nem realisztikus változásoknak
Ui: most se vagyok első :D

Mer béna vagy :D:D:D

Serg 10-06-2006 18:30

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33938)
Mer béna vagy :D:D:D

Ha jól emlékszem te kissé hátrább voltál :D Akkor te bénább lennél mint én?:D :D

Serg 10-06-2006 18:30

Megtisztelsz ezzel :D

Békés 10-06-2006 18:32

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33932)
Ezzel ugye ha jólértem azt mondod, hogy az ujrázásnál a felfedezésszámláló ne ujrázódjon? :) Sztem ez teljesen felesleges macerálása lenne a játékosoknak. Ha ujrázik akkor nullázódjon az is. Sztem.

Valami olyasmire gondoltam valóban, de meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről is:)

monro 10-06-2006 18:33

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33939)
Ha jól emlékszem te kissé hátrább voltál :D Akkor te bénább lennél mint én?:D :D

Na most lebőgtem :(
Igazad van én még hátrébb voltam, bár az én álláspontom mindig az volt,hogy vannak az elsők és vannak akik nem azok :) Ilyen módon nem mondanám, hogy még bénább csak azt, hogy ugyanaz a kategória :D Nem sokkal jobban hangzik? :D:D:D

Ati 10-06-2006 18:35

Az utóbbi pár beírásban mi is pontosan a javaslat? :)

monro 10-06-2006 18:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 33943)
Az utóbbi pár beírásban mi is pontosan a javaslat? :)

Sorry :) Próbálom megvezetni a topot, hogy a "bénák" ne szóljanak bele komoly dolgokba ;) De érzem én is, hogy tán nem itt kéne :)

-Fegya- 10-06-2006 18:58

Quote:

Minden tiszteletem azoknak, akik az élre tudnak kerülni, akár egyénileg, akár klánszinten. Tudom, hogy ez mennyi munkával, szervezéssel, milyen ötletességgel és vezetői erényekkel jár. Gratulálok hozzá!!!
Nem azon töröm a fejem, hogy neked rossz legyen. Úgy gondolom, valamennyire meg kéne nehezíteni a nagy országok helyzetét, hogy a kisebbek könnyebben zárkózzanak fel, az újoncoknak is legyen reményük felzárkózni, ne szakadjon annyira szét a mezőny.
Nem azért gondolkodok ilyeneken, hogy rosszat tegyek a nagy országoknak, hanem azért, hogy jobb legyen maga a játék.

Serg 10-06-2006 19:15

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33946)
Minden tiszteletem azoknak, akik az élre tudnak kerülni, akár egyénileg, akár klánszinten. Tudom, hogy ez mennyi munkával, szervezéssel, milyen ötletességgel és vezetői erényekkel jár. Gratulálok hozzá!!!
Nem azon töröm a fejem, hogy neked rossz legyen. Úgy gondolom, valamennyire meg kéne nehezíteni a nagy országok helyzetét, hogy a kisebbek könnyebben zárkózzanak fel, az újoncoknak is legyen reményük felzárkózni, ne szakadjon annyira szét a mezőny.
Nem azért gondolkodok ilyeneken, hogy rosszat tegyek a nagy országoknak, hanem azért, hogy jobb legyen maga a játék.

Mivel én innen már egyáltalán nem fedezek fel sehová pont a kicsik helyzetét nehezíted meg hogy befogjanak

Arwen 10-06-2006 19:36

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33946)

Érdekes nekem úgy tűnik folyamatosan azon töröd a fejed, hogy a "nagyoknak és gazdagoknak" nehezebb legyen, és elvegyék a lehetőséget egy hasonló stratégiát követő kezdőtől.

Neked az is szúrja a szemed,ha vki az alsóbb szinteken gyűjtögeti a pénzét, majd duplázza, és később a vagyona segítségével nyer háborúkat. Csak azt felejted el, hogy ő azért a pénzért "megdolgozott", plusz 100-1000 köröket.

Mikor nektek ,sokszemélyiséges, fedezős, körbepörgőknek behoznak egy nehezítést, egyből kaptok hozzá egy könnyítést is.
(lásd szabi alatt csökken a max heki feletti föld)

-Fegya- 10-06-2006 19:37

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33954)
Mivel én innen már egyáltalán nem fedezek fel sehová pont a kicsik helyzetét nehezíted meg hogy befogjanak

De katonát képezel! :)

-Fegya- 10-06-2006 19:45

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 33958)
Neked az is szúrja a szemed,ha vki az alsóbb szinteken gyűjtögeti a pénzét, majd duplázza, és később a vagyona segítségével nyer háborúkat. Csak azt felejted el, hogy ő azért a pénzért "megdolgozott", plusz 100-1000 köröket.

Nekem az szúrja a szemem, ha az egyszer megkeresett pénzt sokszor használja fel.

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 33958)
Mikor nektek ,sokszemélyiséges, fedezős, körbepörgőknek behoznak egy nehezítést, egyből kaptok hozzá egy könnyítést is.
(lásd szabi alatt csökken a max heki feletti föld)

Úgy emlékszem, én mindig támogattam a nehezítéseket, valamint egyedül javasoltam, hogy ne szűnjön meg a malusz.

Serg 10-06-2006 19:45

Vazze nem hiszem el hogy nem fogod fel!Minél több katona van a piacon annál olcsóbb tehát annál könnyebb áthidalni az üthetetlen távolságokat felfedezéssel tehát a kicsik helyzetét nehezíted

All times are GMT +1. The time now is 22:58.