Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

monro 09-11-2006 17:01

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30890)
Azt hiszem a zombi mint faj, alapvetően életképesebb lenne, ha megkapná a védelem varit is automatikusan, akárcsak a vérszomjat.

Mindenképpen segítene az életbenmaradásán :)
Talán még ki is próbálnám egyszer a 2.-on mondjuk :D

monro 09-11-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 30924)
Számoltátok milyen következményekkel járna egy automatikus védelem a 2. szinten egy mf hullánál? Nem lenne picit sok? :confused:

Abszolute nem lenne sok....
Sőt jobban átgondolva és figyelembe véve, hogy neki szinte mindig fullsereggel ki kell menni talán nem is befolyásolná érdemben a faj helyzetét :D

Cece 09-11-2006 18:01

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30952)
Abszolute nem lenne sok....
Sőt jobban átgondolva és figyelembe véve, hogy neki szinte mindig fullsereggel ki kell menni talán nem is befolyásolná érdemben a faj helyzetét :D

Ha fullsereggel megy ki (feltételezhetően arra gondolsz, hogy kiküld mindent amije van) akkor a védelem nem sokat dobna rajta :D
Nah de miellőtt bárki azt mondaná, hogy nem értek én ehhez :D ... az elites felálású élőhulla oritulajának valóban segítene, a full íjjas hullán + főleg (mert olyan is van ám :D ). Csak ne varázslat jellegű legyen, mert attól borsódzik a hátam :D
Azért kicsit belegondolva a dologba, a védelem odaajándékozásával szerintem elszaporodnának a védekező beálítottságú hullák, amit személy szerint nem igazán díjjaznák. A hullát nem tudom elképzelni amint saját temető-orijukat körbetornyozva csontokon kissé hiányos rothadó húscafatokat lógató íjjas katonákkal őrzik, hanem inkább vérszomjas gyilkolásra született támadó beálítottsgú harcosokkal, akik csak azért gyilkolnak, hogy ez álltal is népesebbé tegyék saját fajukat :D
... bocsi... kicsit elragattattam magam :p

Láma 09-11-2006 18:08

A hulla túl sokat veszít azzal, hogy nincs lakáshelyzeti tekije. A legnagyobb gondok a hullával:

1. hihetetlenül gyenge védekezés
2. az gyújtja fel aki akarja

Az elsőre mondjuk hogy védve van a betegség miatt, ami koránt sem igaz, mert aki be akarja verni, az előre épít kórházat akár. Gyújtogatás ellen egyszerűen nem lehet mit tenni, ha több házat tart, akkor több gyullad, és nagoyn drága visszaépiteni, ha nincs háza, akkor rengetek hekije marad üresen. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ha feltesszük, hogy nem támadja be senki, és nem gyújtja fel senki, akkor se tud pl 2. ben olyan erős sereget kiállítani, mint egy gnóm, mert nincs lakáshelyzeti tekije. Sztem kéne neki valami általános védelmi mechanizmus minden akció ellen, pl 20% védőbónusz sereg ellen, 50% toli-vari akciók ellen, ezen kivül kaphatna igazán 10-20% plusz férőhelyet.

Bogár 09-11-2006 18:25

szerintem a + férőhely egész jó ötlet...

Cece 09-11-2006 18:44

Láma, engedd meg, hogy kicsit pontosítsak.
Nem csupán a lakás miatt nem tud olyan erős sereget kiálítani mint egy gnóm, de a hadügyi teki is ott van. Bár ez kissé ellensúlyozva van a szintenkénti bónusszal, ami szerintem továbbra is kevés.

Ami a több férőhelyet illeti szerintem sem rossz ötlet :)
Lett emlegetve több férőhely a házakban, de szerintem nyugodt lélekkel kaphat hasonló plusszt a férőhelyek területén, mint a törpe...például.

kedvenc hóhérod 09-11-2006 19:19

rothadó tetemük ugye betegségforrás. ha átütött hullaori megfertőzi az orimat, ugy lenne logikus, ha az átütő hullasereg is befertőz... és ez növelné az agresszivításukat és elméletileg pincurit gyengítene a többi fajon - rákényszerülnének minimális kórház tartására. mert akkor építünk kórházakat, ha hullát készülünk támadni, majd visszabontjuk őket

aúú 09-11-2006 19:30

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 30942)
tehát ismét elvetve:eek:

Már bocsi, de ez itt a megbeszélés topic, tehát azért mert valakinek van ellenvéleménye nem azt jelenti, hogy már halott is az ötlet...:)

aúú 09-11-2006 19:36

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 30924)
Nekem valahogy ez a hullára automatikus varázslás nem nagyon jön be. Mivel a legbutább faj ( a butát úgy értem, hogy hivatalosan hülyék a tolvajláshoz, tudományhoz, varázsláshoz) nem igazán tudom elképzelni, hogy amig a másik varázsolgat ő néhányat ajándékba megkapjon. Én pölö az orkommal nem is nézek krónikát, mert nem maradna készi a markotányra, védelemre stb ... szal nekem ez nem nagyon jön be :d
Számoltátok milyen következményekkel járna egy automatikus védelem a 2. szinten egy mf hullánál? Nem lenne picit sok? :confused:

Én már átszámoltam párszor, sőt pár topic-ban le is írtam...:)

Először is, ha jobban megnézzük, akkor az automatikus védelem és vérszomj nem azt jelenti az ő esetükben, hogy jön egy varázsló tálentum és rájuk nyomja, aztán rajtuk marad, hanem azt, hogy pld egy halott testet sokkal nehezebb megölni végleg mint egy élőt, sőt gyakorlatilag minden fajra elmondható lenne teoretikusan, hogy FÉLNEK a halottaktól és nem szivesen harcolnak ellenük.
A 2-on egyébként annyi lenne, hogy már majdnem felérne egy nem tudós ember orival seregben... sőt egy tudós zombi még akár fel is veheti a harcot vele, de egy gnóm, egy ork, egy óriás és egy elf is símán szétkapja... számolj csak utána...

A védelem megléte annyit jelentene, hogy nem kapna MINDEN faj (vérszomj-ból adódóan) lehetőséget rá, hogy +30%-al üsse a zombit... semmi mást nem adna neki...

aúú 09-11-2006 19:38

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 30945)
Több fantáziát gyerekek :D

Nem a fantáziával van a baj, hanem azzal, hogy ez megvalósítható is lehessen, illetve illeszkedjen a Hódba is...:)

Penya 09-11-2006 19:59

A Kaptáras hullák egy virus miatt olyanok amilyenek, nem szeretnék illúziót rombolni, de a "tisztességes" hulla nem hasonló azokhoz, az én fejemben legalábbis biztos nem.

Láma ötletét támogatom, ezzel már jobb lenne, de még mindig húzós.

Cece 09-11-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30978)
... illetve illeszkedjen a Hódba is...:)

Az már bizony fantázia ;)

Megmondom mi a bajom srácok és jányok :)
Nem játszom hullával.
Azonban én mint már oly sokszor említettem a hullát tipikus támadó beálítottságú fajnak képzelem el.
Bátorkodom továbbmenni. Az élőhalottakat sokkal hadisabbnak képzelem el, mint egy gnómot. Sokan el vannak szálva a gnómok harciasságával végeredményben jogosan a tudományban elérhető %-ok miatt, pedig a gnóm mint faj inkább olyan szemüveges könyvmoj kéne hogy legyen, aki szivesebben védekezik mint támad. Ez szerintem úgy is lett kitalálva, mivel kevesebb a tábijaés a tornyok is %ban jobban védenek. Szal - a támadásra és + a védekezésre akár hogy is nézzük; mégis sokan támadó jelleggel használják igencsak sikeresen.
A hulla maximálisan lopható + ártózható, ami reális, hiszen mindenki néz filmet + játszik PC-játékokat és az élőhalottak nem igazán tesznek olyat amihez "ész" illetve "furfangosság" szükségeltetik.
Nah nem szaporítom a szót feleslegesen. Attól, hogy kap némi védelmet lehet, hogy erősebb lessz... sőt, ez nem kérdés!Egyértelműen erősebb lessz, de én a komplett militaritására szavaznék, ami valamelyest közelebb hozza például az orkokhoz :)
Röviden és tömören olyan fajt kéne belőle csinálni minimális módosítással, ami a felső szinteken is megállja a helyét igazi hadioriként. Persze ügyelve a Hódító belső egyensujára.
Szerintem ez csak szinesítené a játékot és 1el több erős hadis csak jó tenne :) Elvégre online harci játékot játszunk kedves Hadhölgyek és Hadurak :)

Nos egy kicsit leszállok erről a topicról teret biztosítva mások nak is :p

Synkel 09-11-2006 21:10

Mint korábban említettem, nekem tetszik az automata védelem, és a játéktechnikai magyarázat is megvan hozzá: az élők természetes idegenkedése a holtaktól...

Ezzel szemben nem támogatok olyan verziót, hogy több férőhely, meg ilyenek, mert akkor akár adhatnánk nekik tekit is, ilyenről meg eddig nem volt szó. Földrengés kevesebbet üt rajta, szárazviharra érzéketlen, emberlopás kevesebb áldozatot szed mint másnál, és sereggyilok nála nem működik. Ennél több toli-vari elleni védelmet hova akartok? Mint megbeszéltük, a hullák hűjék, mennek előre ész nélkül, azaz 56 óriás tolvaj is simán kicselezi őket...

Senki 09-11-2006 22:22

hmmm... olvasgattam az ötleteket itt, és gondoltam én is megpróbálok valami kreatívat hozzátenni, hátha...

első problémám a hullával hogy a vonuló zombihullák mintájára teljesen tomba ostoba népségnek kezeljük őket, pedig egy vámpír is magasan halott, sőt, annyira, hogy már élvezi is.... és nem tartaná senki ostoba fatönknek...
de maradjunk akkor a hódon belül. nem lop, nem varizik, nem tanul tekivel... de ha már ilyen időtállóan igénytelen, igazán beleférene egy 20% vagy akár 25-30% lakiteki bónusz neki, az állandó védelem vari, és egy kicsit jobban rontani a gyújtogatás hatásfokán ellene. a szintenkénti bónuszát is lehetne inkább hekiszámhoz kötni, hasonlóan a tekikopáshoz, mert igazából a hátránya igazán csak a hekiszámmal nő, nem a szinttel.... és persze a végén lehetne valami 40-50% hadibónusza.... és lehetne 6 tábornoka. nem sok az, de mondjuk már esetleg megéri a tábi személyiség neki is, nem csak a kereskedő (hisz a túlélő nem ér semmit neki mert csak azellen véd ami ellen elve nem kell nagyon a védelem, a gyújtás ellen nem... a tudós még csak csak, de akkor inkább kereskedő, a többi felesleges, mert a gabona meg sehol nem anynira drága hogy termelni legyen érdemes. mást meg elég trágyán termel... ) persze hasra ütöttem a számokkal, persze lehet aggódni hogy egy erős hadis van kéznél, de szerintem még így is messze gyengébb a gnómnál és az orknál meg az óriásnál. lehet sereg erőben felér velük, de azok meg leártózzák akármikor... :p egyszerűen csak ütni tud, és olcsó eltartani... ennyi lenne az előnye. szerintem ez nem annyira félelmetes még.

Colony 09-12-2006 07:42

Véleményem szerint a hulla jelenleg offenzív faj, de abban sajna nem elég erős.
Én mikor hullával játszom abszolut "nem érdekel", hogy beütnek vagy lopn(án)ak, mert ezt vállaltam be. Ami zavar, hogy 500 hektár fölött szinte nem tudok senkin átmenni, csak a rosszul felépített országokon. Jobban örülnék, ha a támadó erőt növelnék.
Én például megadnám neki a 7 tábornokot (ork mellett más faj is "eredményesen" használhatná a tábornok személyiséget).
A hadi bonuszai is az 5-ös szinttől indulhatnának(10%, 20%, 30%, 40%, 50%) vagy nagyobb mértékben a 4-es szinttől (15%, 30%, 45%, 60%).
Utána számolva még ez is kevés az eredményes támadáshoz.
A lakáshelyzetre mindenképp kéne valami faji bónusz, mert tényleg durva a gyújtogatás. Vagy a házak férőhelyeit dupláznám vagy a mások által emlitett egységes 20% férőhelyet támogatnám.

Hülyeség lenne azt állítanom, hogy nem örülnék a védelem varázslatnak, de attól még ütni nem tudnék és igy is-úgy is bárki átjönne rajtam. Szvsz aki védekezni nem tud az tegye a dolgát: Támadjon!

Láma 09-12-2006 09:05

szvsz +20% férőhellyel, és a szintetnkénti haderőbónusszal azért már lehetne ütni, mfként pláne. de sztem is jobb lenne, h anem szintektől, hanem hektárszámtól függne a növekedés. pl 400 hektártól 100 hekinként kapna 5% harcerőt így 1200 heki körül kapná meg a 40%ot ami közel van a 2/B top30 hoz. A 7 tábornok sztem remek ötlet.

aúú 09-12-2006 11:27

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 31003)
Véleményem szerint a hulla jelenleg offenzív faj, de abban sajna nem elég erős.
Én mikor hullával játszom abszolut "nem érdekel", hogy beütnek vagy lopn(án)ak, mert ezt vállaltam be.

Mert még nem kaptál 25 szembe, vagy kísérő sereget, azért nem zavar, hogy röhögve átütnek akár egy fél-elfel is (én mondjuk anarchon kívül nem játszom zombival és a másik oldalon szoktam állni, ott ahonnan a kísérő sereg indul)...:)

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 31003)
Ami zavar, hogy 500 hektár fölött szinte nem tudok senkin átmenni, csak a rosszul felépített országokon. Jobban örülnék, ha a támadó erőt növelnék.
Én például megadnám neki a 7 tábornokot (ork mellett más faj is "eredményesen" használhatná a tábornok személyiséget).
A hadi bonuszai is az 5-ös szinttől indulhatnának(10%, 20%, 30%, 40%, 50%) vagy nagyobb mértékben a 4-es szinttől (15%, 30%, 45%, 60%).
Utána számolva még ez is kevés az eredményes támadáshoz.
A lakáshelyzetre mindenképp kéne valami faji bónusz, mert tényleg durva a gyújtogatás. Vagy a házak férőhelyeit dupláznám vagy a mások által emlitett egységes 20% férőhelyet támogatnám.

Hülyeség lenne azt állítanom, hogy nem örülnék a védelem varázslatnak, de attól még ütni nem tudnék és igy is-úgy is bárki átjönne rajtam. Szvsz aki védekezni nem tud az tegye a dolgát: Támadjon!

Őszíntén szólva ha ennyire bedurvítanánk a zombit, akkor gyakorlatilag háttérbe küldenénk az orkot, lévén akkor olyan támadója lenne, vagy még jobb is mint egy orknak, csak gyakorlatilag varikkal és tolikkal semmit nem lehetne csinálni ellene, míg az orkot nem csak ugyanúgy gyújtják mint a zombit, de ölik a varijait, lopják a tekijeit és hasonlók... tehát ezt a fajta +20% férőhelyet, a 7 tábornokot nem támogatom egyáltalán ebből kiindulva.

A zombi maradjon az ami, egy olyan faj, amivel el lehet boldogulni, de sosem lesz top1, cserébe keveset is kell vele foglalkozni...

Colony 09-12-2006 11:42

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31030)
Mert még nem kaptál 25 szembe, vagy kísérő sereget, azért nem zavar, hogy röhögve átütnek akár egy fél-elfel is (én mondjuk anarchon kívül nem játszom zombival és a másik oldalon szoktam állni, ott ahonnan a kísérő sereg indul)...:)

Ha 25 sereggel neki mész egy "üres" vagy minimális védelmű országnak, annak szerinted segít valamit is a védelem varázslat???
Ez nem a védelem varázslat hiánya hanem a védekező egységek hiánya.
És nem zavar ha egy fél-elf lazán átüt egy vagy két sereggel, ha ezt én is megtudnám csinálni visszafelé egy hullával magasabb szinten.

aúú 09-12-2006 11:46

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 31034)

Ha 25 sereggel neki mész egy "üres" vagy minimális védelmű országnak, annak szerinted segít valamit is a védelem varázslat???
Ez nem a védelem varázslat hiánya hanem a védekező egységek hiánya.
És nem zavar ha egy fél-elf lazán átüt egy vagy két sereggel, ha ezt én is megtudnám csinálni visszafelé egy hullával magasabb szinten.

Igen számít, ugyanis ezt mi meg szoktuk csinálni nem üres élőhalottal is... ugyanis a vérszomj ad 30% támadót a zombi ellen... ezt még szépen megszorzod az alulról támadó bónusszal, a faji és teki bónuszokkal és mikor ezeket összeszorzod símán meglátod, hogy 1 paci nem ritkán símán átüt 2-3 zombi íjászt (fajtól jelentősen függ ez a szám persze) és hiába hagyod otthon te mondjuk a 3e fős seregedből 1000 fődet, azt is símán átütik... ha nagyon biztosra akarnak menni és nincs kedvük számolgatni, akkor csak 12 sereget nyomnak rád és akkor még bőven marad védelem is otthon, illetve esetlegesen mozgósítható sereg is...

aúú 09-12-2006 11:48

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 31035)

Amúgy fajtól függetlenük szét lehet verni egy üres orit... ezért nem is írtam, hogy üres a zombi ilyen esetben...

aúú 09-12-2006 11:51

Jah és mielőtt lebecsülnéd azt a 30%-ot amit a vérszomj ad a zombi ellen, felhívnám a figyelmedet, hogy ez az egyszerű vari gyakorlatilag semlegesíti a zombi szintenkénti bónuszának jó részét (már amelyik szinten van neki egyáltalán), mikor a zombit akarod ütni...

Szecsa 09-12-2006 12:43

Egy masik topicba inditok egy kerdoivet, kivancsi vagyok, hogy ki mennyire utne a zombit fentebbi szinteken a mostani arak, helyzetek mellett :)

Egyebkent, en szerintem a hulla jo ahogy igy van, talan a gyujtogatas ellen kellene egy erosebb automata vedelem! Azert eleg jo bonuszai vannak, de nem arra kell hasznalni, hogy 4. szinten kielezve utni ossze-vissza :) S ha nem mf, akkor talan tud sikeresen is utni...mf-be persze hogy atviszi egy szovi akar egyedulikent is...de szovivel talan visszatud utni.

monro 09-12-2006 12:53

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 30958)
Azért kicsit belegondolva a dologba, a védelem odaajándékozásával szerintem elszaporodnának a védekező beálítottságú hullák, amit személy szerint nem igazán díjjaznák.

Na akkor ahogy ezt én látom :)
Ha egy szöviben van egy varis ori az szinte sehová nem fér be sereggel még akkor se nagyon ha mindenkit visz támadni. A hullákhoz viszont akár 2x is, mert azok ugysem íjászoznak csak elit ló aztán üssünk. Nos a szövik varisainak vagy tolis félelfjeinek csak 15 kórház kell és simán meg van oldva a felfedezés helyett a földszerzés, mert van egy faj akit semmi nem véd csak a betegségtől való félelem. Az én ismerőseim egyike sem fél a betegségtől... És egyre többen lesznek azok akik átlátják, hogy a legkönnyebb földszerzési lehetőség a hulla... Sőt utánna még téged is véd a betegség a környékedtől :D:D:D

monro 09-12-2006 13:02

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 30995)
hmmm... olvasgattam az ötleteket itt, és gondoltam én is megpróbálok valami kreatívat hozzátenni, hátha...

első problémám a hullával hogy a vonuló zombihullák mintájára teljesen tomba ostoba népségnek kezeljük őket, pedig egy vámpír is magasan halott, sőt, annyira, hogy már élvezi is.... és nem tartaná senki ostoba fatönknek...
de maradjunk akkor a hódon belül. nem lop, nem varizik, nem tanul tekivel... de ha már ilyen időtállóan igénytelen, igazán beleférene egy 20% vagy akár 25-30% lakiteki bónusz neki, az állandó védelem vari, és egy kicsit jobban rontani a gyújtogatás hatásfokán ellene. a szintenkénti bónuszát is lehetne inkább hekiszámhoz kötni, hasonlóan a tekikopáshoz, mert igazából a hátránya igazán csak a hekiszámmal nő, nem a szinttel.... és persze a végén lehetne valami 40-50% hadibónusza.... és lehetne 6 tábornoka. nem sok az, de mondjuk már esetleg megéri a tábi személyiség neki is, nem csak a kereskedő (hisz a túlélő nem ér semmit neki mert csak azellen véd ami ellen elve nem kell nagyon a védelem, a gyújtás ellen nem... a tudós még csak csak, de akkor inkább kereskedő, a többi felesleges, mert a gabona meg sehol nem anynira drága hogy termelni legyen érdemes. mást meg elég trágyán termel... ) persze hasra ütöttem a számokkal, persze lehet aggódni hogy egy erős hadis van kéznél, de szerintem még így is messze gyengébb a gnómnál és az orknál meg az óriásnál. lehet sereg erőben felér velük, de azok meg leártózzák akármikor... :p egyszerűen csak ütni tud, és olcsó eltartani... ennyi lenne az előnye. szerintem ez nem annyira félelmetes még.

Ez valami vicc?
Gondold már át egy picit ebben a javaslatodban mit adnál a hullák kezébe! :)
Nem is lenne többé más faj...
Abszolute a ló túloldala.

monro 09-12-2006 13:13

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 31011)
szvsz +20% férőhellyel, és a szintetnkénti haderőbónusszal azért már lehetne ütni, mfként pláne. de sztem is jobb lenne, h anem szintektől, hanem hektárszámtól függne a növekedés. pl 400 hektártól 100 hekinként kapna 5% harcerőt így 1200 heki körül kapná meg a 40%ot ami közel van a 2/B top30 hoz. A 7 tábornok sztem remek ötlet.

Ha ez így lenne 4000 hekin már 200% támadóerőbónusz lenne. Sztem jó a szintenkénti dolog... Szokja meg a hulla, hogy neki érdemes kisebb hekin szintetlépni. A 20%-os férőhelytöbbletet csak a házakra gondoltátok? Mert ha igen akkor sztem az oda kevés. Ha minden épületre az viszont lehethogy sok lenne már sztem, főleg ha az autovédelmet is megkapja.

Láma 09-12-2006 13:47

Quote:

Originally Posted by monro (Post 31054)
Ha ez így lenne 4000 hekin már 200% támadóerőbónusz lenne. Sztem jó a szintenkénti dolog... Szokja meg a hulla, hogy neki érdemes kisebb hekin szintetlépni. A 20%-os férőhelytöbbletet csak a házakra gondoltátok? Mert ha igen akkor sztem az oda kevés. Ha minden épületre az viszont lehethogy sok lenne már sztem, főleg ha az autovédelmet is megkapja.

lehet hogy nem derült ki, de maximializálni gondoltam 40% nál. A férőhely meg vonatkozna barakkra is, mivel hiába van sok barakja, a laki teki miatt, akkora sereget tud tartani, mint más tolival+varival+tanyával, pedig neki cska serege van. emelett még vak is, bárki fölgyújtja stb.

A Szecsa féle szavazáshoz, sokan nem fogják bevállalni, mert egyrészt nem is fórumoznka, másrészt, elég gerinctelen dolog, de ha a hullától nincs mit lopnia, modnjuk egy kevés tolis gnómnak, akkor simán végiggyújtja, az meg csak leshet. Játszottam mf hullával 3/G tetején, és simán gyújtogattak állandóan, miután loptak egy adag semmit raktárból, de ezt naponta 2 szer. És nem akcióztak ezen kivül semmit, tehát szimplán unalomüző volt, és nem hiszem hogy 1 ember volt, mert ha felejbb mentem, akkor is 1-2 nap múlva már gyújtogattak. Aztán elkezdtem termelgetni egy keveset, nem volt már üres araktár, és máris inkább végiglopták az 1 köveket lopásonként, minthogy gyújtsanak. Na az ilyenektől ráz ki a hideg.

Az orkot meg lehet gyújtogatni persze, csak nem mindneki tudja az óriás kivételével, mint a hullát, ezen kivül a hulla nem tud krónikát nézni, térkaput deriteni, smemit nem tud csinálni..Ha még a seregük ugyanannyi hekire nézve, ugyanolyan erős is lenne, akkor is simán az Ork lenne a jobb.

monro 09-12-2006 13:56

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 31062)
Ha még a seregük ugyanannyi hekire nézve, ugyanolyan erős is lenne, akkor is simán az Ork lenne a jobb.

Sztem azért a katonák "hazavitele" elég barátságos pénzeket jelenthet ha aktív vagy. Ez egyáltalán nem kicsi előny, a betegségről nem is beszélve.Na mindegy nem lenne szerencsés sztem ha csinálnánk belőle egy "beteg orkot"

Penya 09-12-2006 17:29

Sztem meg a jelenlegi helyzet nem szerencsés. Lehet h nem kéne eltúlozni, de vmi erősítés azért csak kéne neki, ami használhatóvá tenné.

monro 09-12-2006 17:43

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 31085)
Sztem meg a jelenlegi helyzet nem szerencsés. Lehet h nem kéne eltúlozni, de vmi erősítés azért csak kéne neki, ami használhatóvá tenné.

Ebben mindenképpen egyetértünk :)
Sztem a 20% teki nélküli lakáshelyzeti bónusz és az autovédelem rendbetenné a fajt.

Cece 09-12-2006 18:15

Quote:

Originally Posted by monro (Post 31087)
Ebben mindenképpen egyetértünk :)
Sztem a 20% teki nélküli lakáshelyzeti bónusz és az autovédelem rendbetenné a fajt.

Ehhez még tegyük hozzá, hogy a bónusza az 5. szinttől indul és tényleg rendben leszünk :D Jó kis hulla lenne és talán lesznek páran akik a felsőbb szintekre is fel merik vinni :)

Penya 09-12-2006 19:07

Sztem kaphatna állandó seregbónuszt, az a pár százalék mit sem ér. 3-as szinten mit számít 20% vagy 30%? Egy gnómnak csak tekiből van 50 (55), plussz még varik, ötös szinten meg ...
Minden szinten kapna 40et korrekt lenne. Lehet az ötös szint alja hemzsegne a hulláktól, de óriásból nincs sok?

aúú 09-13-2006 08:10

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 31097)
Sztem kaphatna állandó seregbónuszt, az a pár százalék mit sem ér. 3-as szinten mit számít 20% vagy 30%? Egy gnómnak csak tekiből van 50 (55), plussz még varik, ötös szinten meg ...
Minden szinten kapna 40et korrekt lenne. Lehet az ötös szint alja hemzsegne a hulláktól, de óriásból nincs sok?

Ha megkapná a 40-et már 5-ös szinten is, akkor el lehetne felejteni sok egyéb fajt... pld ember, törpe és nagy elgondolkodás kéne az orkhoz is...
Mielőtt annyira mindenki akar még tolivédelmet adni a gyújtogatás ellen is a zombinak, gondolkodjunk már el kicsit, hogy mit lehet csinálni most egy zombival és mit a többi fajjal...
AZ óriás kivéve minden fajt ugyanúgy lehet gyújtogatni mint a zombit és ugyanúgy mennek el az egységeik ha nem működnek az épületek, csak a többi fajnál ha sikerül rárakni a vihart (amire a zombi immunis), akkor még dúrvábban megy el a lakosság... a tűzlaszti is ugyanúgy visz mindenkit, kivéve a zombit, akárcsak a többi támadás... tehát gyakorlatilag a zombi ellen van három támadási forma ami teljes értékü és gondot okoz, akárcsak a többi fajnál:
- Tűzlaszti
- gyújtogatás
- sereges harc (itt sem 100% a hatás, mert nincs csata alatti és menetelés közbeni elhullás)

A többi támadási forma vagy nem hat rá, vagy minimális károkat okoz, esetleg könnyedén kiküszöbölhető...

Szerintem ennyi "hátrány" kell neki, hogy ne legyen űbertáp nem bántható faj...

Láma 09-13-2006 09:13

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31153)
Ha megkapná a 40-et már 5-ös szinten is, akkor el lehetne felejteni sok egyéb fajt... pld ember, törpe és nagy elgondolkodás kéne az orkhoz is...
Mielőtt annyira mindenki akar még tolivédelmet adni a gyújtogatás ellen is a zombinak, gondolkodjunk már el kicsit, hogy mit lehet csinálni most egy zombival és mit a többi fajjal...
AZ óriás kivéve minden fajt ugyanúgy lehet gyújtogatni mint a zombit és ugyanúgy mennek el az egységeik ha nem működnek az épületek, csak a többi fajnál ha sikerül rárakni a vihart (amire a zombi immunis), akkor még dúrvábban megy el a lakosság... a tűzlaszti is ugyanúgy visz mindenkit, kivéve a zombit, akárcsak a többi támadás... tehát gyakorlatilag a zombi ellen van három támadási forma ami teljes értékü és gondot okoz, akárcsak a többi fajnál:
- Tűzlaszti
- gyújtogatás
- sereges harc (itt sem 100% a hatás, mert nincs csata alatti és menetelés közbeni elhullás)

A többi támadási forma vagy nem hat rá, vagy minimális károkat okoz, esetleg könnyedén kiküszöbölhető...

Szerintem ennyi "hátrány" kell neki, hogy ne legyen űbertáp nem bántható faj...

Ja úgyanúgy lehet gyújtogatni őket. Csak azt felejtetted el megemlíteni, hogy a többi faj képes védekezni ellene. Aki olyan fajjal van, amit lehet gyújtani, és nem tolis, azis tartani fog azért némi tolvajt, tehát nem fogja egy szövi összes nem óriás tagja gyújtogatni. Ha a hullára rászállnak csak leshet.

És mivel a hódítót földre játszák, így bizony igen komoly hátrány az a sereges harc probléma, és ne mond már hogy az hogy nincs veszteség segít bármit is azon, hogy 10 sereggel visszakísérheti bárki támadá után.

aúú 09-13-2006 09:27

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 31167)
Ja úgyanúgy lehet gyújtogatni őket. Csak azt felejtetted el megemlíteni, hogy a többi faj képes védekezni ellene. Aki olyan fajjal van, amit lehet gyújtani, és nem tolis, azis tartani fog azért némi tolvajt, tehát nem fogja egy szövi összes nem óriás tagja gyújtogatni. Ha a hullára rászállnak csak leshet.

És mivel a hódítót földre játszák, így bizony igen komoly hátrány az a sereges harc probléma, és ne mond már hogy az hogy nincs veszteség segít bármit is azon, hogy 10 sereggel visszakísérheti bárki támadá után.

Nem felejtettem el, csak én biza hozzá vettem azt is, hogy amit a tolik elleni védekezésre fordít egy ori, az általában barakk, vagy templom helyet vesz el, ezzel sebezhetőbbé téve magát az adott területen, amire a zombinak nem kell oda figyelnie, mert őt pld varikkal nem igazán lehet bántani... amennyiben nem mf a zombi, akkor még dúrvábban jön ki ez a védelem, hisz a szövitársak között lehet tolis és varis is, ami egyből ellensúlyoz jó pár hátrányát és a névetelenül gyújtogatókat is van esélye felderíteni...

Szecsa 09-13-2006 10:40

Na de nezd meg hogy bejon az elohalott lakiteki es egyeb tekercses hianyat...ez szerintem meddő vita :-/

Bogár 09-13-2006 13:53

egyetértek én is aúúval. ennyi hátrány kell a zombinak is.

ha növelnénk a férőhelyek számát, ugyanannyi házba több ember férne el, és a gyújtogatás nem okozna annyira nagy kárt, ami az épületek működését illeti. de tarthat kevesebb házat is, amibe ugyanannyi ember fér el, mint most, és akkor a gyújtással kevesebb égne...

Deni 09-13-2006 14:13

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 31228)

ha növelnénk a férőhelyek számát, ugyanannyi házba több ember férne el, és a gyújtogatás nem okozna annyira nagy kárt, ami az épületek működését illeti. de tarthat kevesebb házat is, amibe ugyanannyi ember fér el, mint most, és akkor a gyújtással kevesebb égne...

most akkor arra gondolsz, hogy a házakban a mostaninál több férőhely legyen??
vagy a jelenlegi feltételek mellett tartson kevesebb házat?
:confused: vagy mire? :confused:
mert nekem így nem tiszta ez a felvetésed..

monro 09-13-2006 16:28

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 31228)

Nem lenne jelentősége a gyujtinál vagy éppen, hogy nagyobb kárt okozna picivel... Ha többen férnek be és felgyullad ugyanannyi akkor nagyobb lesz az emberhiánya is... Igaz kevesebb gyulladna ki mivel nem kell annyi házat tartania. Éppen ezért a lakibónusz a gyujtogatásra nem hozna érdemleges változást viszont a haderejét legalább 20%-al növelné.

Bogár 09-13-2006 16:46

nah jól van, megint számolgatok. úgyis nekem van igazam. :p

Bogár 09-13-2006 17:03

1000 hekire számoltam a hullákat.

mostani állás:
ház: 275 (13750 ember)
foglalkoztatottság: 79%
barakk: 675 (27600 elit + 400 hely)
bank: 50

+20% férőhely házakban és barakkokban:
ház: 275 (16500 ember)
foglalkoztatottság: 66%
barakk: 675 (32000 elit + 400 hely)
bank: 50

égessünk le 100-100 házat. a mostani esetben 9550 ember maradna. +20% férőhellyel maradna 11300 ember (az üres helyeken is van 8-8 ember!). első esetben 100% (-1325), míg a második esetben 96%-os lenne a foglalkoztatottság. érezhető a különbség szerintem.

All times are GMT +1. The time now is 16:40.