Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1A Szintlépés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=754)

Atiii 12-11-2006 02:12

Jó időben kell lépni szerintem és akkor nincs gáz+egy kis szerencse is kell:)
És nem úgy kell B-ből felmenni A-ba ,hogy max hekivel,mert akkor alap,hogy olyanok közé ugrik be az illető akik lekapják rögtön.
És nem kell üres orival lépni:)

porika 12-11-2006 06:45

Quote:

Originally Posted by Atiii (Post 53765)
Jó időben kell lépni szerintem és akkor nincs gáz+egy kis szerencse is kell:)
És nem úgy kell B-ből felmenni A-ba ,hogy max hekivel,mert akkor alap,hogy olyanok közé ugrik be az illető akik lekapják rögtön.
És nem kell üres orival lépni:)

Egy dolgot ne feledj el. Az A-ban teljesen más viszonyok vannak mint a B-ben. Ami a B-ben jó, az A-ban semmit sem ér. Ne arra felé vigyük el a játékot, hogy 5000 körön keresztűl tekercset kell írni azért, hogy az A-ba való lépés elött milliárdokat kelljen költeni az átálásra (ha nem akarsz 17 körig pofozógép lenni), amikor az fent ezt jóval olcsóbban meglehet úszni. Aki nem max hekivel megy fel és nincs mögötte egy segítő klán, az nem fog csak 10000 kör múlva a top30%-hoz kerülni a mostnani felfedezési módosítások miatt. A lényeg, hogy a védelem és a piacozási lehetőségek legyenek szinkronban.

Goldy 12-11-2006 08:16

Jó időben szintet lépni?
Hát jah, és rögtön mindjárt olyan orival aki a seregcserélősők lovait ki is védi ugye?
7 kör alatt át tudsz épülni aztán szevasz, ott állsz egységet meg sehonnan nem tudsz szerezni akármilyen szövibe is léptél, marad a szépen épp átépített orid lebontása.

Jah és a max heki közelében sem léptem szal ez az eshetőség is kilőve...

Synkel 12-11-2006 10:22

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 53784)
Jó időben szintet lépni?
Hát jah, és rögtön mindjárt olyan orival aki a seregcserélősők lovait ki is védi ugye?
7 kör alatt át tudsz épülni aztán szevasz, ott állsz egységet meg sehonnan nem tudsz szerezni akármilyen szövibe is léptél, marad a szépen épp átépített orid lebontása.

Jah és a max heki közelében sem léptem szal ez az eshetőség is kilőve...

Ő most lépett fel, letelt a 24 köre támadás nélkül, és azt hiszi rajta múlott:)
Majd egyszer belátja, hogy nincs igaza, csak ahhoz még látnia kell egyet s mást

Cyby_ 01-13-2007 12:55

Ez már lezárt téma ,de én csak hozzá szólok,tegnap reseteltem A-ba,elfként léptem fel,amivel nem is volt semmi baj,de találtam jo szövit ,és mondták reseteljek orkra...ok megtettem és 150hekit el is vezsitettem a piac hiánya miatt..mert ami egy elfnek elég ij az orknak nem....szal ez szvszit nincs jól!

Arrakis 01-18-2007 04:11

Egyetértek a 24 órás védelemmel, ha a piaclimitet nem lehet babrálni.

Történetesen, fellépek, van némi pénzecském, amit nem szeretnék 7 kör után elveszíteni, akkor nekem meg van szabva, hogy már létező klánba lépjek, különben az egész bukta. Ezért ha új klánt akarok, akkor előbb mással meg kell alapíttassam azt a klánt, majd 3 kör után mindenemet átnyomni neki klánrakin. Ez nonszensz. mert... ha már "megcsináltam" a kis klánomat, akkor annak nem én vagyok az alapítója, alapítót viszont kitenni sem lehet.

Minden hódítós tudja, hogy olyan ori nincs, ami minden ellen véd, ergo nem tudok olyan orival fellépni, ami megvédene abban a 17 órában az ellenem irányuló akcióktól, tehát vagy beütnek, vagy szétlopnak, esetleg néhány mókáskedvű rögtön beártóz. Utóbbi kettő plasztikázásáért még csak - csak tehetek, ott a klánraki, jelenlegi rendszer szerint, egy már korábban meglévő kláné, ahová beléptem.
A beütés elkerüléséért mit tehetek? Hadiorival lépek, jobbat nem tudok.. igaz?
Ehhez képest tf orival léptem, 2* bevertek, s ha akarok sem tudok tenni ellene.
Ezt a 7 kör védelmet 24 óra nuku piacot tényleg meg kellene változtatni. Sok ráció nincs benne, és azt sem ismerem fel, hogy miért lenne jó a játéknak, játékosoknak. Nekem speciel egyáltalán nem volt jó, de olvasgatva másnak sem.. mondhatni senkinek sem.

Vagy mondjuk azt, hogy nem az a cél, hogy bárkinek is jó legyen. De jól kijönni sem lehet az egész 17 órás üresjáratból, max megúszni az egészet.
Ez lenne, legyen a cél?
17 óra imádkozás?
Bár csak szemlélni tudom az esményeket, azért hátha mégsem ütnek be?:)
Sztem nincs másik ilyen pont a játékban, ahol ennyire egyenlőtlen lenne vmi, ennyire kiszolgáltatott bármely játékos a szabályokból kifolyólag.

Goldy 01-18-2007 07:00

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 65498)
Ez már lezárt téma ,de én csak hozzá szólok,tegnap reseteltem A-ba,elfként léptem fel,amivel nem is volt semmi baj,de találtam jo szövit ,és mondták reseteljek orkra...ok megtettem és 150hekit el is vezsitettem a piac hiánya miatt..mert ami egy elfnek elég ij az orknak nem....szal ez szvszit nincs jól!

Még nem lezárt a téma hisz nincs a kukában, csak épp előremozdulás nincs...

A többség szerint ez így nagyon nagy hátrány az új fellépőknek és a restartolóknak.
+1 dolog ami abszolut nem teszi vonzóvá az A csoportba való fellépést hisz pont azok vannak büntetve akik fellépnek.

Ez a mostani rendszer csak azoknak jó akik figyelik a frissen fellépőket aztán hajrá mert iszonyat könnyű prédák a piaczár miatt...

A véleményem az továbbra is hogy ez így iszonyat igazságtalan és felfogni nem vagyok képes a 7 kör miért pont 7 kör...

Arwyl szelleme 01-18-2007 07:43

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 66746)
Még nem lezárt a téma hisz nincs a kukában, csak épp előremozdulás nincs...

A többség szerint ez így nagyon nagy hátrány az új fellépőknek és a restartolóknak.
+1 dolog ami abszolut nem teszi vonzóvá az A csoportba való fellépést hisz pont azok vannak büntetve akik fellépnek.

Ez a mostani rendszer csak azoknak jó akik figyelik a frissen fellépőket aztán hajrá mert iszonyat könnyű prédák a piaczár miatt...

A véleményem az továbbra is hogy ez így iszonyat igazságtalan és felfogni nem vagyok képes a 7 kör miért pont 7 kör...

Mert a 9. körre már a NEM ork is átépít, és mire egy sereg beütne már kész is.
Nem mintha nem lenne tök mindegy, mert ha nincs piac nem tudod bevenni az íjakat. (Ja hogy úgy kell fellépni B-ből... Na igen, persze.)

Amúgy mi jelentősége van A-ban a 24 körös piacstopnak?

Goldy 01-18-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 66752)
Nem mintha nem lenne tök mindegy, mert ha nincs piac nem tudod bevenni az íjakat. (Ja hogy úgy kell fellépni B-ből... Na igen, persze.)

Hát ezaz nézegetem az üres barakkjaimat, nagyon frankó, majd utánna bontok 1000L hogy legalább felülről üssön...

a 24 kör az azért 24 mint ahogy a többi szinten is az, csak ott legalább nem vernek be alatta...

A mostani rendszer véleményem szerint igazságtalan és a hiénáknak kedvez...

Grabi 01-18-2007 13:18

ezt már leírtuk több topicban többször is. nem értem miért nincs előrelépés

Cece 01-18-2007 14:47

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 66746)

Amúgy én sem értem. Lehet, hogy a válaszra fel kéne tenni a kérdést, hogy mi volt előbb? Piacstopp vagy a 7körös lilaság? Lehet, hogy amikor az egyik változtatva lett a másikat elfelejtették korigálni... mert kötve hiszem, hogy a hódító ezzel a temérdek szabályall indult.
Értelmetlen az biztos.

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 66752)

Jól látod. Nem jó az egész úgy ahogy van.
Nem lehet úgy fellépni B-ből, azaz nem lehet mindig. Egy elfnek lehet, hogy tökmindegy, de egy fajváltónak biztosan nem. Mondjuk egy Orkra váltót simán megnyúzhatnak, valamint egy fellépő szövetséget is akik klánt alapítanának szétkaphatnak és ez nem az ő hibájuk lenne, hanem egyszerűen nincs megadva nekik az a lehetőség, mint a támadónak...stb.
A piacstoppot + a védelem lejártát össze kel hangolni.

Ez nem ide tartozik, de lassan oda jutunk, hogy a szabályzat megértésére ügyvédet kell alkalmazni minden kezdő hódítósnak :D Annyira bonyolódnak a dolgok, hogy alkotmányozni kéne a Hódot ... ami alapján változnának a szabályok :D

Cyby_ 01-21-2007 15:54

Akkor,h tudnánk elérni,h vmi változás legyen eme esetben...mert itt Ati a legnagyobb ellenzöje aváltozásnak..ö nem akar hallani semmilyen ujrol ebben az ügyben...

gambrius 01-21-2007 17:41

Csocsó

Quote:

Originally Posted by Csocsó (Post 28752)
Az 1A mondjuk hogy a profik szintje, de a frissen fellépő orik hatalmas hátrányból indúlnak! 24körig nincs piacuk, a védelmük meg 8.kör után lejár Esélyük sincs védekezni a már régebben fellépett, a szintre megfelelően kiélezett orik ellen.

Javaslatok:
1. Toljuk ki a védelem idejét 24 körre!
vagy
2. A 8. körtől tudjon piacozni

Vélemények?

Szia! én egyetértek a javaslatoddal ,legyen 8 .-óra a piacozás lehetősége. ,ha a védelem csak 7 órás.
üdv gambrius

Synkel 01-27-2007 08:24

A 24 körös piacstop különösen azokat az újonc A-sokat sújtja, akiknek nincs ismeretségük, és kénytelenek egyszemélyes klánban forszírozni a megélhetést. Ő az addig összekuporgatott tartalékát kénytelen magával vinni, és magánál is tartani, míg ki nem mentheti piacra. 24 kör alatt mindent elszedhetnek tőle, és ha már jó csóró lett, akkor aztán végképp nagyon kevés esélye van arra, hogy egy klán befogadja...
Az meg nem igazán állja mega helyét, hogy fel kel készülni, és úgy fellépni, hogy megfelelj az A-s követelményeknek. A B topja azért nem olyan szolid hely, hogy ha valaki 9 kört rászán az orija átépítésére a végén még feltétlen a topban legyen. Nem beszélve arról, hogy iszonyat költség.

Steve 01-27-2007 09:20

újonc As az olyan személy aki tegnap kezdte a hódot? :eek:
Szerintem ennyi idő alatt azért már mindenki tesz szert egy-két ismerősre, egyedül nem tudom hogy mehetne ez... A másik hogyha annyira gázos a hely hogy nem lehet átépíteni akkor építs apránként, minimum 400kör óta viszed az orit, pár napot kibírsz még az Aig:)

Synkel 01-27-2007 11:37

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 69563)
Szerintem ennyi idő alatt azért már mindenki tesz szert egy-két ismerősre, egyedül nem tudom hogy mehetne ez... A másik hogyha annyira gázos a hely hogy nem lehet átépíteni akkor építs apránként, minimum 400kör óta viszed az orit, pár napot kibírsz még az Aig:)

Újonc A-s aki nem fórumozik( úgy tudom vannak ilyenek is ), ezáltal nem nagyon alakulnak a társadalmi kapcsolatai. De nem csak ők szívnak. Ahogy elnéztem a teljest, Arra is bekapott egypár ütést az első 24 körben, pedig nagyon nem kezdő, és tapasztalatlan játékos.
Orkot szinte bárki bármikor be tud verni, lévén semmiféle bónusza nincs védekezésre, legfeljebba támadónak azt kell mérlegelni, mihez kezd ha a célpont nem 8, hanem csak 4 sereggel megy vele szembe, azaz adott esetben hiába enged el sereget, akkor se állítja meg. Az első 24 körben ettől nem kell tartania. Büntetlenül lehet ütni, mert a célpont ki van szolgáltatva, el van véve tőle a legnagyobb fegyvere: a visszavágás lehetősége. Ha ezt nem tartod igazságtalannak, akkor nem tudom szerinted mi lenne az...

Steve 01-27-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 69593)
Ahogy elnéztem a teljest, Arra is bekapott egypár ütést az első 24 körben, pedig nagyon nem kezdő, és tapasztalatlan játékos.
Orkot szinte bárki bármikor be tud verni, lévén semmiféle bónusza nincs védekezésre, legfeljebba támadónak azt kell mérlegelni, mihez kezd ha a célpont nem 8, hanem csak 4 sereggel megy vele szembe, azaz adott esetben hiába enged el sereget, akkor se állítja meg. Az első 24 körben ettől nem kell tartania. Büntetlenül lehet ütni, mert a célpont ki van szolgáltatva, el van véve tőle a legnagyobb fegyvere: a visszavágás lehetősége. Ha ezt nem tartod igazságtalannak, akkor nem tudom szerinted mi lenne az...

NEm, nem tartom igazságtalannak. Orkkal a gazdagok jáccanak őket meg ne erősítsük:p Persze, védjél be vkit aki 500körönként lép fel az Aba:p

Synkel 01-27-2007 12:48

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 69607)
NEm, nem tartom igazságtalannak. Orkkal a gazdagok jáccanak őket meg ne erősítsük:p Persze, védjél be vkit aki 500körönként lép fel az Aba:p

A szegényeknek szóló javaslatod szerint pedig 400 körrel szintlépés előtt kezdjen átépülni, hogy A-ban megfeleljen. Azaz tanyafree, ne legyen termelő épülete( kovács, könyvtár) Ez télleg a szegényeknek szól:)

Mellesleg az ork csak egy példa volt. Kifejezetten olyan, hogy meg tudná magát védeni, ha szembe mehetne. De mondhattam volna törpét vagy gnómot, akárkit. Még elf is csak azért van viszonylagos biztonságban, mert a többség ha van egyéb választása nem szívesen támad elfet. Nagyon nem tartom helyesnek, hogy 17 körig minden ori ki van szolgáltatva, mert bármit tehetnek ellene, ő nem üthet vissza...

Steve 01-27-2007 13:12

Synkel, ne hülyítsd a népet azzal hogy Aban csak tanyafreeként lehet élni pls!
Ha te 400kör alatt tudod csak átépíteni az orid /tudom, mindenki csak a te éplistád lesi/ akkor ott gázok vannak.

Synkel 01-27-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 69563)

Te említettél 400 kört, nem én:)
És nem, nem kell tanyafreenek lenned feltétlen. Ha van 40% barakkod azzal simán keresztbe verheted a támadódat akár 2x is. Kivéve fellépéskor...

dath 01-29-2007 07:23

jelentem én is egy nemnormális vok, mert annó majdnem üres orival léptem fel, kaptam is négyet gyorsban, kissé félre informáltak, nevezetesen, hogy SZ kívül ki lehet bekkelni a piacbelépőig, no nem így van :)
tudtam, hogy én csesztem el, de akkor is felesleges szivatásnak látom a dolgot.
/ a túl csorduló raktár dolgot nem értem, megveszi pl a követ ~5k-ért, az A-ban meg el tudja adni 800-ért mi ebben a biznic?/
legyen egységes a védelem, és az első piacbelépőig az idő, mindegy, hogy 7 24 vagy 72 kör, bár a hetet nem értem, ez azért van, hogy még átépülni se tudjon? nem jó ez így.

Szecsa 01-29-2007 08:56

Hiaba tudna atepulni, azt egyseggel megtölteni igy sem tudná... :)

karesz6 01-29-2007 09:19

Mivel már megfontolás alatt van a topic sztem felesleges azt irogatnom hogy támogatom. :D De az okra még attól kiváncsi vagyok hogy miért van így ahogy most van mert ebben a mostani rendszerben hogy hamarabb esik le a védelem mint mehetsz a piacra én sem látok túl sok logikát. Ehhez kapcsolódóan egy kérdésem is lenne.
Ha még nem is most de lassan majd elindulok felfelé a 2/b ben és érdekelne hogy be tudom e majd védeni a tartalékaimat az a ban amig van ez a piac korlátozás. Kiötlöttem egy tervet. (Máshol még ezt nem olvastam) És arra kérnélek titeket hogy ha van benne hiba akkor tessék kifikázni. :D Mielőtt fellépek az a ba átépítem magam: Felhúzok 150 bankot (akkor 4,5 mrd ből csak 2,6 millát tudnak lopni) A kocsmáim helyett pedig tornyokat építek mert a tolik úgyis átjönnek abból a kevés tekiből ami van abból meg had vigyenek. Pénzt úgy sem tudnak. Az összes támadóegységemből pedig fullig bélelem a barakkokat íjjakkal. Ezzel a felálással lépnék szintet majd ha lejár a piac stop szépen visszaépítenék.
Na tessék fikázódni. :cool:

Remedy 01-29-2007 09:23

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 69857)
Mivel már megfontolás alatt van a topic sztem felesleges azt irogatnom hogy támogatom. :D De az okra még attól kiváncsi vagyok hogy miért van így ahogy most van mert ebben a mostani rendszerben hogy hamarabb esik le a védelem mint mehetsz a piacra én sem látok túl sok logikát. Ehhez kapcsolódóan egy kérdésem is lenne.
Ha még nem is most de lassan majd elindulok felfelé a 2/b ben és érdekelne hogy be tudom e majd védeni a tartalékaimat az a ban amig van ez a piac korlátozás. Kiötlöttem egy tervet. (Máshol még ezt nem olvastam) És arra kérnélek titeket hogy ha van benne hiba akkor tessék kifikázni. :D Mielőtt fellépek az a ba átépítem magam: Felhúzok 150 bankot (akkor 4,5 mrd ből csak 2,6 millát tudnak lopni) A kocsmáim helyett pedig tornyokat építek mert a tolik úgyis átjönnek abból a kevés tekiből ami van abból meg had vigyenek. Pénzt úgy sem tudnak. Az összes támadóegységemből pedig fullig bélelem a barakkokat íjjakkal. Ezzel a felálással lépnék szintet majd ha lejár a piac stop szépen visszaépítenék.
Na tessék fikázódni. :cool:

van olyan az 1/Aban hogy klanraki, tudod.....

szoval teljesen felesleges a bank, hadilag kell(ene) megvedened magad, a folded.

Szecsa 01-29-2007 09:26

Quote:

Felhúzok 150 bankot (akkor 4,5 mrd ből csak 2,6 millát tudnak lopni)

35 bankkal a 4,294 mrd penzedet eleg jol megveded a lopasok ellen.

Quote:

A kocsmáim helyett pedig tornyokat építek mert a tolik úgyis átjönnek abból a kevés tekiből ami van abból meg had vigyenek. Pénzt úgy sem tudnak. Az összes támadóegységemből pedig fullig bélelem a barakkokat íjjakkal. Ezzel a felálással lépnék szintet majd ha lejár a piac stop szépen visszaépítenék.
Na tessék fikázódni.

Az ötlet nem rossz, de baromi drága lesz a B-ben lévő árakkal :)
(Elgondolkodtato, hogy azért amit elvesztenél földben, megéri e átépíteni.)
Ha pedig egyszemelyes klanban lepsz fel, akkor ne full penzzel lepjel fel, mert biztos lesz ott olyan ori, amelyik attud Teged utni fosztasra, es a penzedet kimenteni sem tudod.

karesz6 01-29-2007 09:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 69858)
van olyan az 1/Aban hogy klanraki, tudod.....

szoval teljesen felesleges a bank, hadilag kell(ene) megvedened magad, a folded.

Tudom hogy van klánraki de ahogy néztem a súgót abba csak korlátozott összeg fér... És a szövitől esetlegesen ugyanúgy lenyulják mint tőlem.

Kisbér 01-29-2007 09:35

Ki lehet játszani ezt is...
Csak sok idő kell hozzá...
Eltöltesz 7 kört... elmész szabira... 3 nap múlva 59-kor visszajössz, 01-kor már mész is vissza szabira... 3 nappal később 59-kor visszajössz, 01-kor már mész is vissza szabira... és így tovább...
Tudom kicsit sokáig tart, de elvileg ki lehet küszöbölni 0 védelemmel is a 24 kört, csak kérdem én ez mire jó...

Jó lenne, ha Ati elmondaná, hogy mi motoszkált a fejében, mikor ezt a 7 kör védelem, 24 óra piacot kitalálta... Valami oka csak volt, csak még nem jöttem rá, hogy mi :D

Kubbi 01-29-2007 09:42

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 69861)
Ki lehet játszani ezt is...
Csak sok idő kell hozzá...
Eltöltesz 7 kört... elmész szabira... 3 nap múlva 59-kor visszajössz, 01-kor már mész is vissza szabira... 3 nappal később 59-kor visszajössz, 01-kor már mész is vissza szabira... és így tovább...
Tudom kicsit sokáig tart, de elvileg ki lehet küszöbölni 0 védelemmel is a 24 kört, csak kérdem én ez mire jó...

Jó lenne, ha Ati elmondaná, hogy mi motoszkált a fejében, mikor ezt a 7 kör védelem, 24 óra piacot kitalálta... Valami oka csak volt, csak még nem jöttem rá, hogy mi :D

De ha szabin vagy, nem telnek a körök.
Valahol Ati mondta ippen, hogy nem 24óra hanem 24körről van szó.
Vagyis én így emlékszem. :)

Szecsa 01-29-2007 09:57

Kisbér 24 kör tevékenységét írja le :D csak éppen szétbontva :)

Amugy engem is érdekel, hogy miert 7 kor es 24 kor.

karesz6 01-29-2007 09:59

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 69862)
De ha szabin vagy, nem telnek a körök.
Valahol Ati mondta ippen, hogy nem 24óra hanem 24körről van szó.
Vagyis én így emlékszem. :)

Arról beszélt hogy szabi 1 körváltás ismét szbai. :D Ha ezt 51 napig csinálod letelik a piac és nem tud beütni senki. :D De ez egy kicsit sok. :D :D

Kubbi 01-29-2007 10:07

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 69865)
Arról beszélt hogy szabi 1 körváltás ismét szbai. :D Ha ezt 51 napig csinálod letelik a piac és nem tud beütni senki. :D De ez egy kicsit sok. :D :D

Jájj
Szóval 51 nap, és tutti megvan a pénz... :D
Tényleg de ez így nagyon gáz. :D

karesz6 01-29-2007 10:12

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 69867)
Jájj
Szóval 51 nap, és tutti megvan a pénz... :D
Tényleg de ez így nagyon gáz. :D

Hát igen. :D
De azért már van remény. Mivel ez a megfontolandók alatt van már ezért ha nem sietem el a szintlépést és maradok még gyüjtögetni akkor talán be lesz vezetve mire lépek. :D Egyébként talán azért lehet ez így mert ugye alapból a piac nem raktár. És a piacot raktárnak használókat akarják így egy kicsit megfogni csak akkor azt nem tudom hogy ez miért pont a legdurvább szinten történik.:confused: :confused: :confused:

dath 01-29-2007 19:20

nincs az a klán amelyik bevállalná, hogy 51 napig szabin legyél, egyszemélyes kánban meg, ha most alakítottad, nem lesz klán szabid, vagyis az orid szabin lesz, de a klánod nem, ez rosszabb mintha üres lennél, mert a vak is látja, hogy meggyengültél /a sereged egyharmada számit csak/
szal ez nagyon rossz megoldás lenne erre:D
de pl az ilyen tanácsok után gondolhatja vki, hogy majdnem üres orival lépjen fel, gondolván ezt is ki lehet játszani, no és ott majd vakarhatja a fejét...
Szecsa : persze nem tudja feltölteni:) de ezzel csak azt akartam jelezni, hogy a 7 kör semmilyen szempontból se jó,vagyis ha piacra kiengednénk, akkor se tudna felkészülni rendesen.
az új fellépők hiába olvassák el az összes erre vonatkozó írást, nem hinném, hogy a környezetről, ahova érkeznek lenne infójuk, legalábbis a többségnek nincs.
mint az egyik tanult kolléga megjegyezte: nem fogja népszerűsíteni az 1/A-t az, hogy az új fellépők 3-4 beszedett ütéssel kezdenek.

bakarcsi 01-30-2007 17:21

Quote:

Originally Posted by Csocsó (Post 28752)
Az 1A mondjuk hogy a profik szintje, de a frissen fellépő orik hatalmas hátrányból indúlnak! 24körig nincs piacuk, a védelmük meg 8.kör után lejár Esélyük sincs védekezni a már régebben fellépett, a szintre megfelelően kiélezett orik ellen.

Javaslatok:
1. Toljuk ki a védelem idejét 24 körre!
vagy
2. A 8. körtől tudjon piacozni

Vélemények?

Helyes a felvetés szerintem. Az új fellépő az I/A-ban akkor lesz "élő" ország, ha klánba lépett. Ezt követően egy klántámadásban súlyosan sérülhet és a piacra még további károk (elvándorlás) enyhítése végett sem léphet. Viszont ha fellépés után azonnal piacozhatna az egyfajta visszaélési lehetőséget is rejt magában. A kettő véglet közötti arany középutat kellene alkalmazni. Pl. bekapott támadás után!!!!!! (vesztes csata után!!!) törlődjön a piacra lépési 24 KÖRÖS TILTÁS!
vÉLEMÉNY?

Grabi 01-30-2007 17:30

miért nem jó, ha miután már nem védett piacozhat is?

Synkel 01-30-2007 17:59

Quote:

Originally Posted by bakarcsi (Post 70258)
Helyes a felvetés szerintem. Az új fellépő az I/A-ban akkor lesz "élő" ország, ha klánba lépett. Ezt követően egy klántámadásban súlyosan sérülhet és a piacra még további károk (elvándorlás) enyhítése végett sem léphet. Viszont ha fellépés után azonnal piacozhatna az egyfajta visszaélési lehetőséget is rejt magában. A kettő véglet közötti arany középutat kellene alkalmazni. Pl. bekapott támadás után!!!!!! (vesztes csata után!!!) törlődjön a piacra lépési 24 KÖRÖS TILTÁS!
vÉLEMÉNY?

És annak mi értelme van? Adjunk a fekának egy pofont, hogy a védelme, lejárt, támadható, de piacra csak akkor mehet, ha már beverték? Azaz egy alkalomra minden orit tegyünk védtelenné szántszándékkal? És nem a viszonylag ritka klántámadásokról beszélek, hanem a nagyon is gyakori egyéni ütésekről, ahol szintén súlyosan sérülhet, és nem tehet semmit ellene, pedig a támadó lehet meg se mozdulna, ha a célpontnak lenne lehetősége visszatámadni.

TDK 01-30-2007 18:58

talán én tudom rosszul, de ha belépek egy klánba, az azt jelenti 12 oráig nincs szabi.
vagyis bárkinek van minimálisan 5 orája, hogy szétszedje az orim miután lejárt a védelmem.
ha én full ijjal lépek, ahogy itt javasolta valaki, akkor tolival gyenge vagyok(elfek nem számitanak, mindenki igy beszélt eddig)
és hacsak nem oriás, netán tulélö vagyok, tolival nagyon sok ijjászt le lehet kapni, amit nem tudok potolni.

a törpe az egyetlen faj a rövidebb képzési ideje miatt, aminek némi esélye van, hogy ha elég fegyvert nyomnak neki, hogy átképezze az egységeit, de még ha sereg nem is fér be hozzá, mire erre rájönnek a probálkozok, a mi kis törpénk hatalmas összeget veszitett

Grabi 01-30-2007 19:20

nem kell túlbonyolítani. én imádkoztam és szerencsém volt, mert 1400 hekin léptem fel és nem ütött be senki.

de lazán beverhet bárki földre most. ezért kéne újítás

Arrakis 01-30-2007 21:28

Ismételten szavaznék a mellett, hogy vagy 7 kör védelem, 7 kör piac nélkül, vagy 24 - 24.
Leújráztam, megint ugyanaz történt, nem tudtam, hogy mérges, vagy szomorú legyek, pedig a tf orikat ált nem olyan könnyű beverni, az enyim meg alapjáraton az volt, nem is igen tudtam mit bontani, hogy alámenjek.
És olyan kiszolgáltatott vacak érzés volt, ha lehet a jövőben mindenkit megkímélnék tőle..

Grabi 01-30-2007 21:54

én a másodikra szavazok, de lehet elég 12-12 is. azt gondolom adjuk meg a teljes átépítésre való lehetőséget

All times are GMT +1. The time now is 19:09.