Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ork (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=720)

Csuri 12-08-2006 09:46

Több házam legyen? ok megfogadom. Thhnx Sajna harcos vagyok de majd átváltok tábornokra. A sszem a varikat leépítem egy picit akkor. Amit még akartam kérdezni hogy van egy kevés tanyám is persze sak annyi hogy 10 rakival ellébecoljak 10 11 körig. Így a szövitagoknak nem kell any lét adnuk ha kell kaja. Jó ez így vagy egyáltalán ne rakjak tanyát? MÉgegyszer thnx a segítséget

Kisbér 12-08-2006 09:57

Quote:

Originally Posted by Csuri (Post 52659)
Több házam legyen? ok megfogadom. Thhnx Sajna harcos vagyok de majd átváltok tábornokra. A sszem a varikat leépítem egy picit akkor. Amit még akartam kérdezni hogy van egy kevés tanyám is persze sak annyi hogy 10 rakival ellébecoljak 10 11 körig. Így a szövitagoknak nem kell any lét adnuk ha kell kaja. Jó ez így vagy egyáltalán ne rakjak tanyát? MÉgegyszer thnx a segítséget

Nézd a tanyafree-ség mindig erősen attól függ, hogy mennyire vagy aktív, és mennyire nagyon a szövi tartalékai.

Szerintem 47% barack, 8% torony, 19% (magasabb hekiszámon 20% ház), 8% templom, 8% kocsma, 7-8% tanya, 1% bank, 1% raki.
Csak így kb... Függ a csoporttól, függ a szöviktől, függ a taralékoktól, függ attól, hogy általában mennyi egységed van kinn, stb, stb... :)

De ezzel a felépítéssel egy tábornoki személyiséggel megkockáztatom, hogy bárkit be tudsz verni...
És számolj majd azzal is, hogy lehet, hogy most lenn olcsó a kaja, de a köv. szinten már bizonyosan drágulni fog...

Természetesen ha most most fillérekért adják a búzát, akkor legyél tanyafree... Csak ugye 5 piacod van, szóval ne 1 körösre építsd meg akkor magad...

Még olyan dologra figyelj, hogy ha támadsz, vagy téged támadnak, lehetséges, hogy csata előtt pár mp-el lelopnak tekire, és ezzel meggyengítik a sereged. Szóval érdemes neccesebb csata előtt folyamatosan figyelni körváltásig a főmenüt, másik ablakba meg a menyitott pirot figyelni, és ha látod, hogy lopnak, berántani tekercset.

Ja, és ilyen, hogy gaz. meg ipari tekercset Te ne tarts - szerintem -, amit leírtál abból az következik, hogy nincs olyan gondod, hogy számítana körönként 3000 vagy 4000 arany jön be :D

Kb egy kosárra ennyi elég lesz :D

Csuri 12-08-2006 10:06

ok Thnx sokat segítettél sok siket továbbra is hali

Kisbér 12-08-2006 10:22

Quote:

Originally Posted by Csuri (Post 52661)
ok Thnx sokat segítettél sok siket továbbra is hali

Akkor kérek zöld pöttyöt (beírásom mellett a kis mérleg ikon) :D

Csuri 12-08-2006 10:36

ok ok megadtam még kezdő vagyok tegnap jelentkeztem be

Bogár 12-08-2006 11:57

én ajánlok azért 21-22% házat. kisebb területeken még nem megy a gyújtogatás, de azért ott is tud fájni az emberlopás + a szárazvihar...

Kisbér 12-08-2006 13:31

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 52680)
én ajánlok azért 21-22% házat. kisebb területeken még nem megy a gyújtogatás, de azért ott is tud fájni az emberlopás + a szárazvihar...

Tegnap kaptam pont 13 házégetést 2500 hekin :D 118 ház a durván 470-ből.
Tehát lehet azt mondani, hogy a házaid mondjuk negyedét le tudják rólad égetni. Vagy mondjuk a 33%-át biztosan, ha többen csinálják, mielőtt beindulna az autóvédelmed...
Bazz, az nagyon sok.. most számoltam csak utána :D
Mondjuk kibírod kb 15%-ig (bank, tanya, torony nélkül márnem üzemel).
Ütés közben voltam, így ütéssel lejebb ment nekem 13%-ra a házarány...

Ment rajtam a száraz/vihar... (bár az szárazt nagyon nem értettem :) ).

Hát igen, ha nem lépek le onnan gyorsan 2 ütéssel, akkor 2-en szétszedtek volna pillanatok alatt...

Szóval még 1 érv amellett, hogy az orkkal rohanni kell előre, nem szabad megállni :)

petyac 12-08-2006 19:38

Az biztos,hogy nagyon tud ártani az ork,és majdnem mindenhova befér,de nagyon is lehet neki ártozni,főleg tolival-varival.

Bogár 12-08-2006 23:16

talán a legsebezhetőbb faj... a hullának sem lehet olyan nagy veszteségeket okozni, mint az orknak. ezért mondja mindenki, hogy csak fanatikusoknak. :D

Smooth Scroller 12-09-2006 00:16

hat kedves csuri, kezdo vagy es orkkal akarsz indulni? hm... nem javasolnam, foleg azt, hogy ne epits tanyat illetve lebontsd az osszeset. eloszor tapasztalj meg ezt azt es ne hallgass itt a tapasztaltakra (:D), mert azok a tanacsok nem kezedoknek valok.

en csak annyit mondok neked, hogy a sok kezdo kozott az 5. csoport also reszeben barmely fajjal el lehet lebecolni, de kesobb ha felmesz 300-500 hekire, ott biza meglatod majd mit muvelnek majd veled a tapszataltak... de kezdokent szinte mind1 mivel mesz oda fel, valszeg itt-ott falba utkozol majd.

1 jotanacs reszemrol: addig ne menj feljebb 200 hekinel, amig a lehetosegeid nincsenek a maximumon, vagy legalabbis kozel maxon. ez alatt azt ertem, hogyha van mondjuk 3000 helyed a barakkokban akkor ne 500-nal ussel ki foldert.

amit %-osan leirtak neked az kb. jo, de ha azt javasoljak 8% templom, akkor az ugye 200 hekin 16 es abba a ferohely lakastekercsek nelkul 16*100=1600, lakitekivel 16*1.3*100=2080.

tehat addig kepezz katonakat es a katonakbol varikat amig teli nem lesznek a templomok. ugyanigy a kocsmaknal is (8% kocsma az 16, 640 toli lakiteki nelkul, 832 lakival) es a barakkoknal is. tehat nehogy azt hidd, hogyha mar van 100 elited akkor uber eros vagy. legyen minimum 3000, es csak utana menj feljebb a teruletet illetoen.

sok kezdo ezen bukik el. felmegy, aztan sereg meg nincs hozza. piff-puff leverik, aztan csak a negativ elmenyek jonnek 1folytaban.

na mind1, udv a hoditoban. ;)

Szecsa 12-09-2006 07:51

amugy en asszem ismerem Csurit, es ennyire nem kezdo amennyire mutatja magat :)
de amit Smooth leirt teljesen jogos :) de en tovabbra is azt mondom, hogy kezdokent nehez lesz az orkkal :) de lehet vele baratkozni :)

petyac 12-09-2006 09:13

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 53020)
amugy en asszem ismerem Csurit, es ennyire nem kezdo amennyire mutatja magat :)
de amit Smooth leirt teljesen jogos :) de en tovabbra is azt mondom, hogy kezdokent nehez lesz az orkkal :) de lehet vele baratkozni :)

Igazad van nem kezdő! Én is ismerem,és a játékban nem az,csak itt a fórumon,és szeritnem arra értette. Bár igaz,hogy van még mit tanulnia az orkról,dehát kinek nincs...:D:D:D:D:D:D

Napóleon 12-09-2006 09:37

smooth jól leírta:cool:

Burning 12-10-2006 16:20

hát be kell vallani ebbe nagyon érszletesen benne volt a kezdés számodra;)

Csuri 12-10-2006 23:13

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 53043)
Igazad van nem kezdő! Én is ismerem,és a játékban nem az,csak itt a fórumon,és szeritnem arra értette. Bár igaz,hogy van még mit tanulnia az orkról,dehát kinek nincs...:D:D:D:D:D:D

Ja én arra értetem hogy kezdő vagyok ,hanem hogy most léptem be elöször a külső forumba. De azért köszi a jó tanácsot. Megfogadom. Meg petyacnak is igaza van az ork mindig tud ujjat mutatni.:) Ezért kaptok tőlem zöld plecsnit. Ok?:) Bár nem nagyon tom mire jó? Már volt egy orim vben régebben amit hát mondjuk úgy hogy jó rég indítottam csak voltak kisebb nagyobb kihagyások. Tudjátok a nők elveszik az eszét az embernek:D Csak az az orim tényleg olyan volt hogy nem sok mindenre lehetett használni. Mindenem volt csak mindenből kevés. Tehát se támadni se lopni se varizni. És persze ork volt. Még most de tudom hogy jutottam fel vele olyan sok hekire? Igazi túlélő az az orim. Na de nagyon elkalandoztam vége a mesének. :D

Grabi 12-10-2006 23:17

milyen messzire a V-ben? :)

Csuri 12-10-2006 23:23

ezt hogy érted?

Csuri 12-10-2006 23:23

már szintet léptem vele

Grabi 12-10-2006 23:23

"Még most de tudom hogy jutottam fel vele olyan sok hekire?"

csak érdeklődöm.

Csuri 12-10-2006 23:26

100 és a 200 adik hely között voltam asszem. De aztán felkaroltak:D

Csuri 12-10-2006 23:29

mondjuk szerintem az volt a mákom hogy elég sokat szabiztam így nem volt gond mert ha csináltam is valamit akkor gyorsan elfelejtettek:))))

Csuri 12-10-2006 23:46

Szecska azt mondod találkoztunk már? mikor és hol? CSak kiváncsi lennék rá?

Szecsa 12-11-2006 12:28

En azt hittem, hogy mintha lenne egy Csuri nevu msn partnerem :) De ki tudja...sokan vagytok.

Burning 12-11-2006 13:19

:) én nem vagyok ott:( amúgy csuri nem tudom, adtam-e zöldet de úgy rémlik igen. ha nem akkor most adok:)

Szecsa 12-17-2006 20:47

csak egy kerdes, ami nem tiszta :)
orkkal vagyok.
ha 10:00-kor erkezik haza egy seregem, es ekkor erkezik be az ellen serege is, akkor en megkapom a 20% tavollevo sereges vedelmi bonuszt?
mert ugye idorendben kesobb erkezik haza az en seregem, mintsem az ellen beut.

(ertelemszeruen a hazaerkezo tamadosereg tamadoereje nagyobb mint az otthon vedekezoje)

Cece 12-17-2006 21:17

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 56754)
csak egy kerdes, ami nem tiszta :)
orkkal vagyok.
ha 10:00-kor erkezik haza egy seregem, es ekkor erkezik be az ellen serege is, akkor en megkapom a 20% tavollevo sereges vedelmi bonuszt?
mert ugye idorendben kesobb erkezik haza az en seregem, mintsem az ellen beut.

(ertelemszeruen a hazaerkezo tamadosereg tamadoereje nagyobb mint az otthon vedekezoje)

Simán. Ez természetes.

Csuri 12-17-2006 21:45

Emberek dis iz a big kvescsön: Orkom van (bár a kérdéshez nem paszol csak a hovatartozás végett) honnan tudom hogy ki nyomott rám szárazvihart? Nagyon kiváncsi lennék rá. Nem lopkodtam nem támadtam mégis megkaptam. Ki lehet az? Mert ha rájövök olyat kap hogy a tajszámát is elveszti.:) Válaszotok előre is köszönöm.

Remedy 12-17-2006 21:49

Quote:

Originally Posted by Csuri (Post 56758)
Emberek dis iz a big kvescsön: Orkom van (bár a kérdéshez nem paszol csak a hovatartozás végett) honnan tudom hogy ki nyomott rám szárazvihart? Nagyon kiváncsi lennék rá. Nem lopkodtam nem támadtam mégis megkaptam. Ki lehet az? Mert ha rájövök olyat kap hogy a tajszámát is elveszti.:) Válaszotok előre is köszönöm.

nehezkes mert ez csak 2 akcio.... nezegeted a pontlistat akciozas utan....

Csuri 12-17-2006 21:51

köszönöm a segítséget értékeltem thnx

Csuri 12-17-2006 21:53

a kis ravasz pont körváltás elött csinálta ijenkor már nem lehet rájönini ugye?

Grabi 12-17-2006 22:01

semmi köze a kv-hoz. szóval az ártónál kiírja kb. honnan jött. ezeknek az oriknak a hírnevét mentsd eléggé gyakran (könnyebb úgy h csak a potenciálisakat mondjuk a varisokat) és akkor egy idővel rá lehet jönni...mondjuk pont akció előtt x és akciója után x+y tádáá :)

Panyi 12-17-2006 22:19

De ha nem amatőr az ilető akkor nem leled meg. Mert ha téged ártóz, és utánna valakit ellentétes irányba is ártóz ugyanakkora hírnév értékben, akkor nem lesz meg. Ha van egy kis szerencséd néha vannak sikertelen varázslatok is. Másnem próbálj feljebb jutni, jegyezd fel ki milyen messze volt, és hátha átkerül egy másik távolsági kategóriába, de akkor meg már nem fogod támadni.
Nálam egyszer úgy bukott le egy illető, hogy rengetett és az egyik földrengés még lentről a következő rögtön utánna már fentről jött, kv után már teljes sereg tartott felé:D

Panyi 12-17-2006 22:22

Azért ídőzít kv elé, hogy ne legyen időd semmit korrigálni...
Nem tudod leszedni az ártókat
Ha maxon vagy, és renget, nem tudod a seregeket eladni, csak a helytartó..
Az a kemény ha ezt 2 óránként megteszi, előbb utóbb nem tudsz piacra menni.

Csuri 12-17-2006 22:32

csak azt nem vágom mmért csinálta lehet hogy lebukott nála pár toli amin volt megtévesztés és engem dobott a gép

Panyi 12-18-2006 00:59

Quote:

Originally Posted by Csuri (Post 56774)
csak azt nem vágom mmért csinálta lehet hogy lebukott nála pár toli amin volt megtévesztés és engem dobott a gép

Na ennek akik felülnek, azok nagyon amatőrök, az alap, hogy térkapu felderítés, aztán jöhet a rendezés.....

Csuri 12-18-2006 09:31

igaz igaz erre nem is gondoltam mondjuk v ben előfordulnak amatőrök díjazom a válaszod mert erre nem gondoltam

Valezius 01-07-2007 12:20

Szeretnék kapni egy éplistát 600hekis ork tábihoz, meg néhány jó tanácsot. És ne ijesztegessetek, hogy nem kezdőknek való, én játszani szeretnék, valahogy csak megoldom.
De ne rakjatok össze nekem 6körös éheztetős orikat, annyit nem fogok játszani :) Szóval úgy 12óránként kelljen feltölteni a rakikat kajával. Pénzem van, meg szövi is, bár azt még nem tudom hogy fog kinézni. Most 5. szinten van egy hadi félelfünk, de ő gnóm varisra fog váltani. (Nem leszólni :) ) Meg elvileg lesz egy ember tolis is, de őt még talán meg lehet győzni, hogy legyen más.

Előre is köszi.

Remedy 01-07-2007 12:36

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 64005)
Szeretnék kapni egy éplistát 600hekis ork tábihoz, meg néhány jó tanácsot. És ne ijesztegessetek, hogy nem kezdőknek való, én játszani szeretnék, valahogy csak megoldom.
De ne rakjatok össze nekem 6körös éheztetős orikat, annyit nem fogok játszani :) Szóval úgy 12óránként kelljen feltölteni a rakikat kajával. Pénzem van, meg szövi is, bár azt még nem tudom hogy fog kinézni. Most 5. szinten van egy hadi félelfünk, de ő gnóm varisra fog váltani. (Nem leszólni :) ) Meg elvileg lesz egy ember tolis is, de őt még talán meg lehet győzni, hogy legyen más.

Előre is köszi.

Ménem raksz ossze magadnak? Tokre zavar hogy az emberek ezen a forumon csak varjak a sultgalambot.....

Valezius 01-07-2007 12:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 64013)
Ménem raksz ossze magadnak? Tokre zavar hogy az emberek ezen a forumon csak varjak a sultgalambot.....

Tudom, már leírtad, lehet, hogy többször is. ;)

Steve 01-07-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 64013)

Csatlakozom, mintha szólnál a pincérnek hogy két káve rendel...

All times are GMT +1. The time now is 19:26.