Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító v6 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=681)

King 08-05-2006 20:12

Quote:

Originally Posted by Kajszy
....rengeteget játszom PDA-ról... Rendkívűl szomorúan tapasztaltam, hogy engedélyezni kell a képek letöltését, amit eddig nem kellett, maximálisan lehetett használni a játékot... Átlagosan 50-150KB (Nem pontos adatok, csak párat menüt néztem nem, de pont elég!) 1-1 menü megnyitása és drasztikus lassulást tapasztaltam az egyes oldalak megnyitásánál (5-10-szer lassab)... Ha csak bekukkantok és megnyitok 4-5 oldat, modosítok, vagy állítok valamit máris 1-1,5MB... Ez rengeteg... :( Tuti csomagot kell váltanom... 50 helyett 200 és oda kell figyelni ha ez igy marad még a nagyobb csomaggal is!

talán pc-n kéne próbálkoznod, nem wap/gprs-net-en... :p :p :p :p :p

DearCody 08-05-2006 20:14

Nekem nagyon tetszik az új designe. Főleg úgy, h az én ötletem is benne van. :D Valóban szokatlan még 1 kicsit, de nem lesz vele gond.
Én is köszönöm a sok ráfordított időt. Látszik, h törődnek ezzel a játékkal!
Persze 1-2 hiba van benne, de ez szerintem csak kezdeti nehézség.

niederl 08-05-2006 20:17

Figyelem!
Az Ati által fikázott Opera böngészőből be lehet feketíteni a hódítót :-))) Fent a nézet menüben(view) van egy stílus/style pont, abban pedig egy user mode. Ezt jelöljétek be, utána válasszátok a high contrast(w/b) pontot. A menüt nem rakja alulra, de legalább fekete lesz az egész :-)
És végre kibírja a szemem :-)

Ati 08-05-2006 20:19

Quote:

Originally Posted by stefanus
Sziasztok, kivancsi lennek mi a velemenyetek az hodito uj arcarol, igy gondoltam csinalok egy kis on-line kutatast. Szavazzon mindenki pls:

hxxp://n2tf.2.pollhost.com/ (csereljetek ki az X-eket T-k-re)

(ha valami spyware-t kerdez nyomjatok no-t. Az csak reklam.):cool:

Sot, azt ajanlanam Atinak, hogy kuldje el minden orinak a linket, hogy lassa hogy jo dontes volt-e vagy nem(ha erdekli).:p ;)

Stef

Igen, jó döntés volt, hiszen a játék fejlesztése érdekében ezt már meg kellett lépni. Innentől ez nem kérdés.

Timur 08-05-2006 20:21

Opera már töltöm.:))
Kösz a tippet.

Ati 08-05-2006 20:21

Quote:

Originally Posted by aúú
Atis, az új arculat nem rossz, de a menük amik kikerültek a bal oldalra, legyenek már ABC sorrendben (mint a súgó), mert így átláthatatlan.

He? A logikai sorrend helyett egy teljesen logikátlan, abc sorrend? Ez ugye csak vicc? :-o

Ati 08-05-2006 20:23

Quote:

Originally Posted by niederl
Figyelem!
Az Ati által fikázott Opera böngészőből be lehet feketíteni a hódítót :-)))

Nem fikáztam, csak megállapítottam, hogy az az egyetlen olyan böngésző, ahol néhány igen lényeges dolog nem fog működni, például a villogók.

director 08-05-2006 20:24

Van esély arra, hogy egy hónapon belül lesz választható kinézet? (régi/új)

Kajszy 08-05-2006 20:26

Quote:

Originally Posted by King
talán pc-n kéne próbálkoznod, nem wap/gprs-net-en... :p :p :p :p :p

Ha megállsz az autópályán?! Ha elutazol nyaralni és a vízparton vagy?! És sorolhatnék rengetek okot!!! Most itthon vagyok és PC-t használok! Szóval ne beszélj hülyeségeket!

Kajszibarack / Norby

Serg 08-05-2006 20:27

a szöviraktárba is nagyobb számok kellenek és a piacra is a vételhez és az eladáshoz

aúú 08-05-2006 20:28

Quote:

Originally Posted by Ati
He? A logikai sorrend helyett egy teljesen logikátlan, abc sorrend? Ez ugye csak vicc? :-o

He?
Mi ebben a logikai sorrend?
Teljesen átláthatatlan... míg az ABC szerintem igencsak régi hagyományokra visszatekintő logikával rendelkezik nem igaz? :) ABC szerint a menüket még talán meg is lehetne találni és nem keresgélni kéne, hogy melyik hol van...

Ati 08-05-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by Serg
a szöviraktárba is nagyobb számok kellenek és a piacra is a vételhez és az eladáshoz

a hiba topicba légyszi, itt a beszélgetések között teljesen elveszik.

Ati 08-05-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by aúú
He?
Mi ebben a logikai sorrend?
Teljesen átláthatatlan... míg az ABC szerintem igencsak régi hagyományokra visszatekintő logikával rendelkezik nem igaz? :) ABC szerint a menüket még talán meg is lehetne találni és nem keresgélni kéne, hogy melyik hol van...

Nekem tuti zavaró lenne, hogy az Országadatok a Kilépés közelében vannak.........

Kajszy 08-05-2006 20:31

A bal oldali menüsorral tényleg nincs gond! Miért fikázzátok! Teljesen logikusan van csoportosítva! Attól, hogy az összhatás nem teszik egyenlőre ezzel tényleg semmi gond!

vonos82 08-05-2006 20:31

Legalább a kategóriák (5-ösével) között legyen némi kihagyás, mondjuk egy sornyi, mert így tényleg átláthatatlan. Ha nem OKÉ az ABC sorrend, legalább ezt lépjétek meg.

Davalon 08-05-2006 20:31

A menüpontok ha nem is alulra vissza, de kerülhetnének a jobb oldalra? Sokkal kényelmesebb a jobb oldal, így állandóan keresztbe kell mozogni:-)

Serg 08-05-2006 20:33

és ha kérhetem mindenhová arányosan vastagabb betűket és számokat

Leóka 08-05-2006 20:33

Akkor itt is leírom: ha a fórum oldala pergamen színű lesz,akkor a színes betűket,számokat is meg kell változtatni,a kis kék számok nem látszanak pl.

Kajszy 08-05-2006 20:36

Quote:

Originally Posted by Leóka
kel=kell javítva

Ha javítani akarsz, akkor van az üzid mellett egy módisítás gomb, amit csak te érsz el! Azt használd szerintem, de te tudod...

Cassandra 08-05-2006 20:38

Quote:

Originally Posted by vonos82
Legalább a kategóriák (5-ösével) között legyen némi kihagyás, mondjuk egy sornyi, mert így tényleg átláthatatlan. Ha nem OKÉ az ABC sorrend, legalább ezt lépjétek meg.

Gondolj bele, ha ötösével kimarad egy sor, akkor az egészett még kisebb betükre kéne cserélni, az meg megintcsak nem lenne jó...
Valami kis törés tényleg nem ártana oda, de szerintem elég átlátható ez így is, egyedül az alsó pár menüpont az, amik közül keresgetnem kell, a fontosabbakat szinte azonnal meglelem.:)

aúú 08-05-2006 20:39

Quote:

Originally Posted by Ati
Nekem tuti zavaró lenne, hogy az Országadatok a Kilépés közelében vannak.........

Pontosan miért lenne zavaró?
Ha a kilépést keresed, akkor a kilépés gombra kattintasz, ha a háború menüt, akkor a H betűsöknél tök hamar megtalálod... most viszont ez egybe folyik a miatt, hogy már nincs benne tagozódás... vagy akkor kerüljön bele megint x soronként 1-2 üres sor, vagy legyen ABC-ben...

vonos82 08-05-2006 20:40

Igen, ezt javasoltam én is... SZVSZ jobb lenne.

Typhoon 08-05-2006 20:40

Sztem ritka ronda.:mad: :eek:
A régi sokkal jobb volt ezek a pasztel színek kiégetik a szemem a pont listához majdnem hogy mikroszkóp kell. JOBB LENNE HA A RÉGI MARADNA.

vonos82 08-05-2006 20:41

Légyszi olvasd el Ati kérését!

Cassandra 08-05-2006 20:43

Quote:

Légyszi olvasd el Ati kérését!

Hagyjad, ha érdekelné, nem írta volna...

Békés 08-05-2006 20:45

Quote:

Originally Posted by Davalon
A menüpontok ha nem is alulra vissza, de kerülhetnének a jobb oldalra? Sokkal kényelmesebb a jobb oldal, így állandóan keresztbe kell mozogni:-)

A balkezesek nevében kérem maradjon a jobb oldalon, legalább ez essen kézre nekünk, ha már minden jobb kezesre készül:)

lacqa 08-05-2006 20:45

nekem tetszik, ha minden igaz ez a harmadik arculat és messze a legigényesebb. nyilván majd kellenek/lesznek finomítások, de SZVSZ alapvetően jó.

én szeretem az újat, és ettől a változástól most kicsit izgalmas és új "szagú" lett a hódító.

gratulálok azoknak akik csinálták!

director 08-05-2006 20:46

Quote:

Originally Posted by director
Van esély arra, hogy egy hónapon belül lesz választható kinézet? (régi/új)

És van esély arra, hogy erre kapok választ? Szerintem sokakat érdekelne.

stefanus 08-05-2006 20:48

szankcionalas

Szerintem igenis fontos, hogy mi a velemenye a nepnek a valtoztatasokrol Ati.

Nem csinalhatsz akarmit a jatekkal arra alapozva, hogy mindenki elegge fuggo ahhoz, hogy lenyeljen akarmilyen valtozast. :D

Szerintem a "demand"-re kene koncentraljal, s nezd meg az online szavazast ami egyenlore nekunk ad igazat. (hxxp://n2tf.2.pollhost.com/ (csereljetek ki az X-eket T-k-re))
S ha hiper-szuper grafikas jatekot akarnank akkor countereznenk meg nemtomen mit jatszanank. A hodito egyserusege szep volt, s konnyen atlathato(szinek passzoltak, stb).
Kene egy regi/uj gomb a menure, hogy valthasson aki akar a regi designra, s az ujjan jotteket meg megfogja a klassz uj design.
Minden jot, tudom, hogy sok munka volt, de ez igy nem atlathato. :(

vonos82 08-05-2006 20:52

Igazad van, de azért vagyunk itt, hogy továbbra is segítsünk, és finomítsuk a dolgot... Nem pedig fikázni, nem? Ha valaki jobban meg tudná csinálni, írja le az ötletet, ne csak annyit mondjon, hogy az egész tuxar!

solven 08-05-2006 20:52

Quote:

Originally Posted by stefanus
Szerintem igenis fontos, hogy mi a velemenye a nepnek a valtoztatasokrol Ati.

Nem csinalhatsz akarmit a jatekkal arra alapozva, hogy mindenki elegge fuggo ahhoz, hogy lenyeljen akarmilyen valtozast. :D

Szerintem a "demand"-re kene koncentraljal, s nezd meg az online szavazast ami egyenlore nekunk ad igazat. (hxxp://n2tf.2.pollhost.com/ (csereljetek ki az X-eket T-k-re))
S ha hiper-szuper grafikas jatekot akarnank akkor countereznenk meg nemtomen mit jatszanank. A hodito egyserusege szep volt, s konnyen atlathato(szinek passzoltak, stb).
Kene egy regi/uj gomb a menure, hogy valthasson aki akar a regi designra, s az ujjan jotteket meg megfogja a klassz uj design.
Minden jot, tudom, hogy sok munka volt, de ez igy nem atlathato. :(

nekem nincsen semmi bajom az ujjal, csak könyörgöm, ne legyenk már sötétbarna alapon fekete betűk :( :( :(

Cuki 08-05-2006 20:56

Sziasztok! Nekem tetszik a játék új külseje, meg lehet szokni még a menüsort is idővel. Viszont sajnos a szemem reklamál, mert nem bírja ezeket az új színeket és betűméreteket.:(

aúú 08-05-2006 20:59

Quote:

Originally Posted by solven
nekem nincsen semmi bajom az ujjal, csak könyörgöm, ne legyenk már sötétbarna alapon fekete betűk :( :( :(

Azt már meg is változtatta Atis...:)

solven 08-05-2006 21:01

Quote:

Originally Posted by aúú
Azt már meg is változtatta Atis...:)

igen????

nekem még a szövifórum, és a tanácsadó egyes részei még mindig ilyenek :(

aúú 08-05-2006 21:02

Quote:

Originally Posted by solven
igen????

nekem még a szövifórum, és a tanácsadó egyes részei még mindig ilyenek :(

Igen, a szövi fórum maradt... de a normál fórum meg lett változtatva...

solven 08-05-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by aúú
Igen, a szövi fórum maradt... de a normál fórum meg lett változtatva...

igen, az már jó :D

stefanus 08-05-2006 21:12

eletkor

Mivel tudom, hogy a hoditosok atlageletkora eleg magas (7 eve jatszom, s megismertem parszaz embert(27-29 ev atlagra saccolnak)), s azt is tudjuk, hogy egy ember minnel idosebb annal nehezebben kaphato a valtozasokra, igy arra a kovetkeztetesre jutok, hogy nem a legjobb dontes egybol ekkora nagy vizualis valtozasokat csinalni. :eek:

Mint mar masok is mondtak, tanacsolnam az uj/regi gombot a fooldalon.
Koci, jo munka, de a konzervativ hodosoknak nem ez kell.

vonos82 08-05-2006 21:19

Szerintem Ati nem örül ennek, de lehet, hogy megcsinálja nektek. Csak tudjátok, ha mindenkinek ez a véleménye, akkor elfecsérelt volt "X" ember munkája ? Nem rossz ez, csak még csiszolásra szorul. És haladni kell a korral. A Hód működne parancssorosan is, de komolyan. Ugyanolyan lenne, mint most, de a fanatikusokon kívűl a kutya sem játszana vele.
Ha valakinek mesélek a Hódról, nem mindegy, hogy egy parancssoros játékkal (BRUTAL = rulez!), vagy ej igényes kinézetű proggival akarom -e megismertetni, nem?

stefanus 08-05-2006 21:24

:))

Quote:

Szerintem Ati nem örül ennek, de lehet, hogy megcsinálja nektek. Csak tudjátok, ha mindenkinek ez a véleménye, akkor elfecsérelt volt "X" ember munkája ? Nem rossz ez, csak még csiszolásra szorul. És haladni kell a korral. A Hód működne parancssorosan is, de komolyan. Ugyanolyan lenne, mint most, de a fanatikusokon kívűl a kutya sem játszana vele.
Ha valakinek mesélek a Hódról, nem mindegy, hogy egy parancssoros játékkal (BRUTAL = rulez!), vagy ej igényes kinézetű proggival akarom -e megismertetni, nem?

En egy idoben igy jatszodtam: lynx hodito.hu :D
Selyetem, hogy az egesz arra ment ki, hogy tobb embert vonzzon a jatekhoz, de mi is a fontos? Kinek kell tetszedjen a jatek? annak aki vippel 4-5 orit vagy annak aki most szallna be a hoditoba? (altalaban 80%-a otthadja az elso heten). A huseges hoditozok evek ota jatsznak.

Ati 08-05-2006 21:28

Quote:

Originally Posted by Davalon

Nem lehet jobb oldalra tenni a menüsort. A böngészők sajátossága, hogy a görgetősávokat alulra és jobb oldalra teszik. Ha bal oldalt van a tartalmi rész, akkor mellette lesz egy görgetősáv, majd a menü. Eszméletlen ronda, és funkcionálisan használhatatlan, mert a jobb szélen görgetnél, de ott nem tudsz, mert az a menü oszlopa, amit nem lehet görgetni.

All times are GMT +1. The time now is 21:54.