![]() |
Quote:
|
Mivel nekem nem nagyon tetszik ez a körönkénti terület vesztés inkább a szabadságot kéne korlátozni!
Pl. egy hirtelen felindulásból elkövetett ötlet: Aki megfelel a lépés feltételeinek az ne szabizhasson! Kiírna valami üzit, hogy embereid nem akarnak többet vacakolni a szinten stb... Ismétlem elég kiforratlan ötlet:D , de talán ez irányba is lehetne gondolkodni? |
Quote:
Gondold csak el 1800 heki vagy és 600 a lépési határ... Nem is értem kinek mi a baja a minusz 1 hekikkel? Egy kis kiegészítés hozzá. Ha az illető ori eltűnik a pontlistából akkor a hekicsökkenés arra az időre megáll. |
Quote:
Maxheki folott kezdodjon a koronkenti 1 hektar foldvesztes szabin, HA megvolt az 1800 top30-as kor. Persze ez sem tokeletes, mert ha valaki felverekszi magat top3-ba 1799 kor alatt, majd leszabiz, akkor ulhet ott a vilagvegeig. Ugyanakkor ha mar korabban kezdodne a foldvesztes, az csunya kiszuras lenne valoban azokkal, akik teszemazt nyaron nem tudnak jatszani. Szoval semmi sem tokeletes, de ez volt szerintem eddig a legjobb javaslat. Viszont lehet hogy nem artana valami megoldas arra is, hogy foldvesztes miatt ne menjenek el egysegei szabin. Mert ha valaki leszabiz nyarra, 3 honap alatt bukik 2-300 hektart pl, akkor jooo sok egysege megy a levesbe anelkul hogy tenni tudna ellene, nem? |
Quote:
Akkor tulajdonkepp megszuletett a megoldas az elozo problemamra. 2 hetre tervezheto a veszteseg siman. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ettől függetlenül ezt meg lehet nehezíteni, de amikor indítja valaki az országot, akkor többnyire nem ilyen szempontok alapján választ felhasználói nevet, hanem a megjegyezhetőség alapján. |
Quote:
Mi lehetne akkor a megoldas? |
Quote:
Javaslat részemről egyelőre nincs, hiszen a pontlistából ki-bekerülés nem feltétlen logikus, ennek sokkal inkább technikai okai vannak. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Atis, az ötletedből az 1800 kört végig gondolva a 2/b-ben gondot okozhat, hisz ott is előállhat ugyanaz a helyzet, hogy már megvan az 1800 köröd, de szabira kell menned (sok okot soroltam/tunk már fel, nem kezdem újra), ám ott nem tudsz lemenni még a köv szintre, mert 2000 kört kell kivárnod, akkor ebben az esetben biza olyanért kap büntetést az ori gazdája, amiről nem tehet...
|
Quote:
|
Quote:
Van egy egyszerű megoldás a 2000 kontra 1800 kör problémára... Csak akkor legyen területvesztés 1800 kör után a 2B-ben ha az illetőnek NINCS ORIJA az 1A-ban. Ha ez az eset áll fenn akkor ugye 1000 kör után már léphetne ami azt jelenti, hogy 1800-336 körig termelhet magának vagyont büntetlenül akármekkora hekin. Ha van az 1A-ban országa akkor meg lehet növelni a területvesztés kezdetének határát valamennyire. |
Quote:
Formába lendült az 5letgyárad ;) Maximálisan egyetértek ezzel is. 5 csopi 5 személyiség. Az 5. személyiséggel csak az 1A-ból fordulni ez jogos elvárásnak tűnik! |
Egyetlen gond ezzel csak az, hogy ha az 1A-s oridat 20K hekiről fel kell léptetned ha 6. személyiséget akarsz. Mondjuk vannak akiknek ez azért nem okoz akkora problémát, de az is megértem akinek igen :D
|
Quote:
|
Quote:
6.személyiség vagy 20k-s ori? majd mindenki eldönti neki épp melyik a fontosabb :) |
Quote:
Más is vissza tudja hozni? Kit érdekel? Ha találgat valaki akkor kb 1:10000 hez az esélye, hogy eltalálja a felhasználónevet és ha el is találja megint 1:100000-hez, hogy pont egy ilyen bazinagy toporit talál meg, ha meg valaki tudja a logint és ezzel "szemétkedik" akkor az ori gazdija rosszul választotta meg azt akinek elárulta. Sztem a top orik közül egy sincs olyan aki azért látszik a pontlistában, mert valaki aki nem az ori gazdija módszeresen behozza őt 2 hetente. Így meggyőződésem, hogy felesleges megoldásokat kreálni egy olyan problémára ami tulajdonképpen nem probléma. Teljesen kiforrott a tervezet ugy látom éppen ezért már nem irogatok ezügyben, mert közösen kitaláltunk egy működtethető rendszert és minden további hozzászólással egyre távolodunk a bevezetésének lehetőségétől. |
Quote:
|
Ámen:)
Már csak Ati kéne véleményezzen:):) |
es mi van akkor, ha annyi hekit kene tartania a top5%-hoz, hogy nem ferne fel a maximalis fold miatt?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Na igen ez a topic is ugy tűnt, hogy teljes összhangot hozott szinte a magam részéről én is izgatott várakozással szemlélem, vajon mikor jelzi Ati, hogy melyik topicba kerül a javaslat :) |
Sziasztok!
Pár levelet beidézek, és mindenre egyszerre válaszolok. Vlgigolvastam az egész témát, amikre most nem válaszolok, azokra azt hiszem, hogy már megtették mások. Először annyit tennék hozzá, hogy ez egy kicsit összetett téma, tekintettel arra, hogy 2 dolog keveredik benne, de ez a két dolog valóban erősen összefügg, úgyhogy ne is válasszuk őket szét. No nézzük... Quote:
Ez nem a játéktudást jelenti, hanem azt, hogy észrevette-e valaki, vagy sem. Nem hiszem, h ogy ez igazán jó ötlet lenne. Quote:
Itt jön be a képbe a szabis topos országok csökkentése, ezzel egybevetve méginkább megvalósítható ez az elvárás. Kiscsoportokban pár éve nem is volt igazán jellemző, h ogy a top 1 ország max föld fölött legyen. 5/R-ből anno első helyről 500 hjektár alatti földdel léptem. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Sziasztok!
Ezt is végigolvastam elejétől... Egyetlen fő bajom a témával, hogy külön lett szedve az eredeti felvetéstől, úgyhogy mindjárt csinálok egy kis káoszt, és a két témát egybeolvasztom. Önmagában azt gondolom, hogy a szabin levő országok nem okoznak senkinek olyan problémát, ami miatt a mostani szabadság rendjén változtatni kellene. Ez akkor lesz probléma, ha a többszemélyiségű országoktól megköveteljük a magasabb helyről való lépést. Ekkor gond, ha a top10%-ból kéne lépnie, de oda nem tud bekerülni, mert az jócskán a fellépési határ fölött van, és szabin is mindenki, senki nem üthető. Ez a normális játékot már hátráltatja. Ennek a témának én csak ezzel együtt adok létjogosultságot, úgyhogy télleg bocs a káoszért, de mindjárt összeolvasztom a témákat. Legyen egyben, ez igazából egy javaslat. Quote:
Ennyit jelöltem ki csak? Pffff, ok. :D Az előző beírásban ezzel kapcsolatban azt hiszem kifejtettem a véleményemet. Még egy nyitott kérdés maradt, és ez a pontlistából kiesés, bennmaradás, pontlistába visszahozás kérdése. Mivel ennek a technikai megvalósítása nem feltétlenül tűnik logikusnak, ezért azt javasolnám, hogy erre egységes megoldás szülessen, hogy senkit ne lehessen azzal hátrányba hozni, hogy a felhasználói nevét ismerve visszahozzák a pontlistába. Mivel ezt meg lehet csinálni, ezért én azt javaslom, hogy a pontlistából kiesett országok esetén és a körönkénti 1 hektár földvesztés fennálljon, amennyiben az adott ország fellépési határ fölött van területileg. Mégegy kérdés az építés alatt álló terület, mindent bontok, elkezdek építeni, majd elmegyek szabira... Ha valakinek nincs üres területe, akkor az építés alatt álló területekből veszítene véletlenszerűen 1-1 hektárt körönként a szabadság időtartama alatt. |
Quote:
amúgy igazad van. nem ezeket a csoportokat kell mérvadóaknak venni. viszont ha változtatva lesz, ide is kell valami megoldás... |
Quote:
5/Q-ban jelenleg 5 darab (2)-es ország van. Ennél több személyiséggel rendelkező ország nincs jelenleg a pontlistában. A 4. szinten van 1 darab 3 személyiségű, és 2 darab 2 személyiségű ország. A 3 személyesen erősen csodálkozom, hogy miért ott. A 3. szinten 7 darab 2 személyiségű ország van, ennél több személyiséggel rendelkező nincsen a pontlistában. |
én is tisztában vagyok, hogy még nem lehet ezzel probléma. viszont idővel biztosan lesznek 5-6 személyiségű orik ott is. lehet, hogy addig megoldódik a helyzet a topokban. :)
|
Quote:
Szerintem ha valaki több személyiséggel a lassú csoportban van, akkor annak igen komoly okai vannak, a társaság (akár barátok, akár ellenfelek), és ez esetben fel kell vállalni a fentebbi "nehezített" fellépést. Végülis a lassú csoportban ideje aztán mint a tenger... :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
ezzel csak azt akartam mondani hogy nem feltétlen jelent szerencsejátékot ekkora pénz létrehozása. és megtartása a lépéshez....
|
All times are GMT +1. The time now is 22:42. |