Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Személyiségek kiegyenlítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=645)

Ditke 08-19-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 118693)
Szerintem a mostani személyiségek jók úgy ahogy vannak, viszont lehetne egy kis változtatást beiktatni, mégpedig, hogy minden szinten 1x lehessen személyiséget váltani, ne csak szintlépéskor!
Ez főleg a kezdőknek és az átépítkezőknek jönne jól.
(akinek multiszemélyisége van az persze csak egyet cserélhetne le/ szint)
na?

szerintem ez teljesen feleslegesa rosszul választott személyiségekből tanulni lehet, a kezdők olvassanak súgót, kérdezzenek meg tapasztaltabb játékosokat, vagy gyakorlatozzanak, próbálgassanak az anarchista csoportban... :)

Shievone 11-15-2007 00:12

A javaslat megfontolandó, bár nem nélkülözhetetlen, hiszen eddig a legjobban kiegyensúlyozott játék ez amivel játszottam neten.

Pepa 11-16-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 118694)
szerintem ez teljesen feleslegesa rosszul választott személyiségekből tanulni lehet, a kezdők olvassanak súgót, kérdezzenek meg tapasztaltabb játékosokat, vagy gyakorlatozzanak, próbálgassanak az anarchista csoportban... :)

Ezzel nem értek egyett. Mert egy kezdőnek, ha rosszul választ személyiséget, akkor anniyra el is mehet a kedve a játéktől, hogy nem is játszik többet. Én az elején hulla voltam és varázsló lettem volna, ha nem részesíteném előnybe a hadakozást. Pár nap kellett, amíg eljutottam a súgóba ehhez a részhez és akkor hálát adtam az égnek, hogy nem kell újra kezdenem. Ezt a újraválasztást csak 5.-ik szinten lehetne és csak 500 kör után legalább elmúlt 12 órai akció nélkül.

Kutyuleee 11-16-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 136016)
Ezzel nem értek egyett. Mert egy kezdőnek, ha rosszul választ személyiséget, akkor anniyra el is mehet a kedve a játéktől, hogy nem is játszik többet. Én az elején hulla voltam és varázsló lettem volna, ha nem részesíteném előnybe a hadakozást. Pár nap kellett, amíg eljutottam a súgóba ehhez a részhez és akkor hálát adtam az égnek, hogy nem kell újra kezdenem. Ezt a újraválasztást csak 5.-ik szinten lehetne és csak 500 kör után legalább elmúlt 12 órai akció nélkül.

és még könnyebb lesz fel menni a topba és termelni. 500kör alatt végig verem a csopit tudossal 5%bónusszal vagy harcossal (és a fentről hozott pénzzel) , utána meg a fedezgetés alatt ha már nem kell nagyon hadakoznom váltok kereskedőre/gazdálkodóra...

jók így a személyiségek ahogy vannak, ha pl minden szemcsi egyforma erős lenne, akkor nem sok esélyed lehetne egy 4-5szemcsis ellen.

Hóhér 11-16-2007 19:00

Quote:

ehh...

szép lenne, ha minden el nem olvasott súgó részletre lenne egy ctrl+z gomb a játékban.

gyorsan kikerestem a súgóban az élőhalottat :

Élőhalott

Hátrányok:

nem varázsolhat,

ez még a kezdő játékosoknak is elég információ lehet, hogy ne varázsló legyen a személyiség...

nekem kezdőként kb 7-8 perc kellett amíg elolvastam az általam először választott faj tulajdonságait...

felmerül bennem a kérdés, ha van akinek ehhez pár nap kell, vajon 1-1 a játék menetet komolyan érintő változást befolyásoló javaslat feltevéséhez, hány év tapasztalatot kéne várni, hogy figyelembe is vegyék...

:confused:

Pepa 11-16-2007 19:04

Tavaly április 28-án kezdtem és most már elértem valamit. Nem kellettek évek. Csak ha elindítok valamit akkor játszani szeretek és nem súgót olvasni. Lehet az én hülyeségem, de én magam szeretem kitapasztalni a dolgokat.

Hóhér 11-16-2007 19:05

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 136020)
Tavaly április 28-án kezdtem és most már elértem valamit. Nem kellettek évek. Csak ha elindítok valamit akkor játszani szeretek és nem súgót olvasni. Lehet az én hülyeségem, de én magam szeretem kitapasztalni a dolgokat.

jájjjj....

;)

Pepa 11-16-2007 19:08

Attól félek félre vagyok értve: én nem javaslatot tettem, csak hozzászóltam a témához és elmondtam a véleményem. A pirosat meg köszönöm, az legalább őszinte.

Pepa 11-16-2007 19:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 136018)
és még könnyebb lesz fel menni a topba és termelni. 500kör alatt végig verem a csopit tudossal 5%bónusszal vagy harcossal (és a fentről hozott pénzzel) , utána meg a fedezgetés alatt ha már nem kell nagyon hadakoznom váltok kereskedőre/gazdálkodóra...

jók így a személyiségek ahogy vannak, ha pl minden szemcsi egyforma erős lenne, akkor nem sok esélyed lehetne egy 4-5szemcsis ellen.

Ha az 5.-ik szinten csak 9 személyiséges orikból állna is végig lehetne csinálni. Nekem kezdőként se okozott gondot. Se angol, se német.

Hóhér 11-16-2007 19:23

Quote:

amiért a piros, ha már kommentálod:

- 5dik szinten teljesen felesleges a személyiség újra választása, szintlépés után mást választasz, vagy ha még is nagyon nagy kár ért a személyiség miatt, a 4-6 napos kemény munkát ( amíg a súgóban ahhoz a részhez érsz) törlöd, vagy zéró startolsz és újrakezded, okosabban.

- azzal érvelsz,hogy a súgó elolvasása felesleges, csak a játékkal törődjön egy kezdő játékos , de ha valamit nem olvas el, ne vegyük el a kedvét a játéktól , tudjon visszacsinálni dolgokat... ( nem hinném, hogy ez csak nekem nem népszerű )

pár példa:

- lehessen visszakapni földet, mert nem olvastam el a sugót, és úgy támadtam, és elvittek 30 hekit , vagy el megy a kedvem a játéktól

- nem olvastam el a sugót( pedig oda van írva hogy ne piszkáljam), és zéróstartoltam 30 000 hektárról véletlen, kérem vissza az országom

-nem olvastam a sugót, és kiraktam minden tolvajt a piacra, és nullára tekiztek, pedig már 4-5 napja írtam a tekit, kérem vissza őket

Én nem tudom mióta játszom, de jópár játékoshoz képest sokkal kevésbé látom 1-1 javaslat következményét, és lehetőségeit, ezért megpróbálom magamban tartani az oltári ötleteimet, amíg végig nem gondolom hogy vajon jó e vagy sem, igyekszem a tapasztaltabb játékosok ötleteit átgondolni, és megfontolni, esetleg hozzá szólni,vagy csak csendben végig olvasni

sajnos ez a gondolkodás nem jellemző a " nem vagyok kezdő" játékosok között...

arra miért nem gondoltok, hogy a rengeteg bárgyú és értelmetlen javaslat, hozzászólás között elvesznek a lényeges kérdések, és a tényleg tapasztalt játékosok közül egyre kevesebben szólnak hozzá az értelemes javaslatokhoz is, mert tű a szénakazalban esete a legtöbbb javaslat topic...

:mad:

Pepa 11-16-2007 19:33

Én magamról beszéltem és nem általánosságban. Ha valaki 5-ig szinten felmegy 30000 hekire akkor olyan kezdő, hogy csak na. 5-6 nap kemény munkája alatt nem lesz meg az 500 köröd, még gyorsba se. Szintén magamból indulok ki, ha valamit elszúrok akkor azon belül próbálok megoldást találni és nem feladom, vagy újrakezdem.

Hóhér 11-16-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 136025)
Én magamról beszéltem és nem általánosságban. Ha valaki 5-ig szinten felmegy 30000 hekire akkor olyan kezdő, hogy csak na. 5-6 nap kemény munkája alatt nem lesz meg az 500 köröd, még gyorsba se. Szintén magamból indulok ki, ha valamit elszúrok akkor azon belül próbálok megoldást találni és nem feladom, vagy újrakezdem.

:eek:

miért csak a kezdő játékos kedvét lehet szegni 1-1 rossz döntéssel, amit nem lehet visszavonni ?

csak a kezdő játékosnak nem kell a súgót elolvasni a játék elején ?

meddig számít valaki kezdőnek a játék során? azaz meddig hivatkozhatunk arra, hogy nem volt kedvem elolvasni a súgóban az ide vonatkozó részt, mert én játszani szeretnék , nem olvasni?

:p

Pepa 11-16-2007 19:45

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 136026)
:eek:

miért csak a kezdő játékos kedvét lehet szegni 1-1 rossz döntéssel, amit nem lehet visszavonni ?

csak a kezdő játékosnak nem kell a súgót elolvasni a játék elején ?

meddíg számít valaki kezdőnek a játék során? azaz meddíg hivatkozhatunk arra, hogy nem volt kedvem elolvasni a súgóban az ide vonatkozó részt, mert én játszani szeretnék , nem olvasni?

:p

Amíg megoldás helyett kifogást keresünk;) Tudod mi a hiba és a tévedés között a külömbség? Ha nem akkor segítek: a tévedés az aminek a korrigálásán dolgozunk, de akkor válik hibává, amikor nem akarunk megoldást találni rá és másokban keressük a rosszat.

Hóhér 11-16-2007 23:28

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 136027)
Amíg megoldás helyett kifogást keresünk;) Tudod mi a hiba és a tévedés között a külömbség? Ha nem akkor segítek: a tévedés az aminek a korrigálásán dolgozunk, de akkor válik hibává, amikor nem akarunk megoldást találni rá és másokban keressük a rosszat.

szerintem ezt zárjuk le, a topic nem is erről szólt, eleve amit hozzá szóltál köze nem volt a topic eredeti témájához...

valamint játék közben végig "téves" döntéseket hozunk:
téves támadás, piacolás, faj választás, személyiség választás, stb stb...

ha mindet korrigálni szeretnéd nem gond

de menj a vicc topicba, itt meg maradjon az eredeti téma...

thx

ui: nem személyes ez minden offoló , " nem kezdő játékos"-ra vonatkozik.

Kutyuleee 11-17-2007 00:05

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 136023)
Ha az 5.-ik szinten csak 9 személyiséges orikból állna is végig lehetne csinálni. Nekem kezdőként se okozott gondot. Se angol, se német.

az tény a mostani rendszerben, de ha egyforma erősek lennének a szemek (és nem egyforma gyengék) akkor mondhatni esélytelen lennél egy 4szemes ellen, figyelembe véve hogy tapasztalat is van mögötte...

kihegyezve nem a 9 szemesre volt a hsz-em, hanem a tapasztalt termelőkre akiknek kedvezne az ötleted, mert a kezdőkőn sokat nem segit. aki vmit is konyit a játékhoz (nem profi, csak vmennyire értelmes ember) az hulla varázslóval, félelf harcossal, vagy bármivel végig viszi az 5.szintet.(én óriás varázsló személyiséggel, hadisként mentem végig az 5. szinten amikor kezdtem...)
Negativ élménye a játékosnak nem az 5% miatt van amit elveszit azzal hogy nem tudós, mert nem amiatt verik be 5-8sereggel... előnyét csakis a profik élveznék.

LotR 11-17-2007 01:48

Quote:

nem értek egyet ha már rosszul kezdtél nem a játék a hibás felhívja kellően a figyelmet arra h olvass el sok mindent...
és ha rosszul válaszottál még gyorsan rájöhetsz akkoris és semmiből nem tart törölni és jól reggelni ha 1 héten belül történik h rájövök h rosszul választok akkor tuti törlök és reggelek 1 újat jól..

sutike31005 11-18-2007 20:31

ide írom, mert valahol ez kiegyenlití :)

mi lenne, ha a késöbbiek során, az egyik 5 ös csopi ki lenne kiáltva fordulós csopinak.. szóval, hogy akinek 3 vagy több személyisége van az oda tudna csak fordulni. ez természetesen már egy valamelyik 4 esbe menne bele. szóval csak az 5 ösre vonatkozna.. egyenlőre nem tudom, hány olyan ori van 3 vagy több személyiséggel aki az 5 ösbe van, de elöbb utobb elegen lesznek majd.. és akkor nem lennének alapból hátrányba a szűz orik.. szemályiség tekintetébe.. meg szerintem egy ilyen csopiba jó kis harcok lennének :) persze, ha valaki szereti a kihivásokat reggelhet ide orit :P oylan lenne, mint alassu, gyors, mazo.. :) nos véleményeket várok. és hurrogást :) a z 5 let nem átgondolt, de szerintem közösen kilehetne belőle egy épkézláb javaslatot hozni :)

J.Ati 11-19-2007 00:30

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 136259)

mi lenne, ha a késöbbiek során, az egyik 5 ös csopi ki lenne kiáltva fordulós csopinak.. szóval, hogy akinek 3 vagy több személyisége van az oda tudna csak fordulni. ez természetesen már egy valamelyik 4 esbe menne bele. szóval csak az 5 ösre vonatkozna.. egyenlőre nem tudom, hány olyan ori van 3 vagy több személyiséggel aki az 5 ösbe van, de elöbb utobb elegen lesznek majd.. és akkor nem lennének alapból hátrányba a szűz orik.. szemályiség tekintetébe.. meg szerintem egy ilyen csopiba jó kis harcok lennének :) persze, ha valaki szereti a kihivásokat reggelhet ide orit :P oylan lenne, mint alassu, gyors, mazo.. :) nos véleményeket várok. és hurrogást :) a z 5 let nem átgondolt, de szerintem közösen kilehetne belőle egy épkézláb javaslatot hozni :)

Ez talán jó ötlet lenne,ha nem lenne ezekből az orikból ilyen kevés.

8 személyiség: 2 ország
7 személyiség: 4 ország
6 személyiség: 4 ország
5 személyiség: 22 ország
4 személyiség: 70 ország
3 személyiség: 234 ország

Összesen: 336 DB ori

És ezek az orik most szanaszét vannak szórva, tehát egy olyan 5.szintű csopi amire te gondolsz tök üres lenne,ha pedig lehetne oda regelni akkor meg a szemfülesek lennének előnyben.

tdomo 11-19-2007 09:42

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 136259)

Akkor nem az ötödik szinten kerülnének össze, hanem a negyediken. Ezzel szerintem nem lennének kisegítve a kezdő országok. Egy vesztes háborúból nagyon sokat lehet tanulni és könnyebb az ötödik szinten megtenni ezt, mint később.

sutike31005 11-19-2007 14:11

írtam, hogy késöbb.. szerintem egy-max két év.. és a 2 személyiségüek 3 asok lesznek, szóval azt is számolhatod oda.. az pedig egész jelentős már..:)

sutike31005 11-19-2007 14:14

vezstes csatájuk így is lenne a kezdőknek.. ha csak ezen múlik :) viszont szerintem egy kezdővel szemben már a 2 személyiség is nagyon nagy előny.. :) báár az igazi előny a sugó olvasása.. és a játék ismerete.. itt bakizik a legtöbb kezdő :) nem olvasnak, ha mégis akkor meg nem értelmezik..:P a másik részről.. ne azt nézd, hogy a kezdők madj a negyediken taliznak össze.. nézd a másik oldalát.. egy ilyen csopi kiegyenlitettebb lenne saját magán belül..szerintem egy ilyen csopiba szép kis harcok lennének.:)

tdomo 11-19-2007 17:02

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 136410)
vezstes csatájuk így is lenne a kezdőknek.. ha csak ezen múlik :) viszont szerintem egy kezdővel szemben már a 2 személyiség is nagyon nagy előny.. :) báár az igazi előny a sugó olvasása.. és a játék ismerete.. itt bakizik a legtöbb kezdő :) nem olvasnak, ha mégis akkor meg nem értelmezik..:P a másik részről.. ne azt nézd, hogy a kezdők madj a negyediken taliznak össze.. nézd a másik oldalát.. egy ilyen csopi kiegyenlitettebb lenne saját magán belül..szerintem egy ilyen csopiba szép kis harcok lennének.:)

Éppen ez az, hogy a személyiségek száma nem jelent mindent. A játéktudás az igazi előny. Biztos vagyok benne, hogy jópár olyan játékos van, aki úgy is csúnyán elverne egy háborúban, hogy nekem minden személyiség a rendelkezésemre áll, ő meg egyet választ. Ha az az ötleted, hogy legyen egy olyan normál (nem gyors) 5-ös csoport, ahova csak a jó játékosok (ez nem személyiségszám függő szerintem) regisztrálnak, akkor ez tényleg nem a megfelelő téma, indíts neki egyet.

Remedy 11-19-2007 17:36

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 136410)

Ha ilyet szeretnel, egyszeruen varj. Elobb utobb a 2/B topjaba pont ez lesz. Osszesurusodik a sok kek szamos, aki mind fordulni akar majd, es egymast utik ki a topbol :)

NorB 11-20-2007 19:46

az eredeti javaslathoz szólnék

Monro, a hadis sokkékszámos orik most is halmozzák az egyirányban ható személyiségeket!
pl. hadi: tudós, vándor, tábornok, harcos, gazdálkodó, kereskedő, ez mind halmozás, orknak, gnómnak, még ehhez a varázsló is
varis: tudós, varázsló, gazdálkodó, kereskedő
tolis: ugyanezek kereskedő nélkül
tehát a javaslatoddal a sokszemélyiséges orik még tovább erősödnek

amiket a személyiségekhez írsz, egyébként tetszik, kivéve a tábornokot, az felborítaná a faji egyensúlyt (gnóm 12%, óriás 14% nagyon sok)

willyvereb 01-09-2008 23:18

Nekem van egy ötletem:
Mi lenne, ha egy személyiségnek nem csak előnyei, hanem hárányai lennének?
és nem lenne kötelező személyíiséget fölvenni...
De ersze akkor a személyiségek kicsit durvább előnyöket adnának...
Speciális ötletem(egyelőre) nincsen, hogy, hogy, de akkor végre olyan lenne mint a fajválasztás.
Bár az sem lenne rossz, ha a többszörös személyiségeket kivennék és helyette valami más előnyt kapnának...de ez csak felvetés.
Akkor ki lehetne egyensúlyozni a személyiségeket rendesen!

Remedy 01-10-2008 00:21

Itt ragadnam meg az alkalmat, hogy ezennel vegyuk el wily irasjogat a megbeszelesekbe. Most olvasom a 4. "otletet" es mind nagyon nagy butasag. :)

willyvereb 01-10-2008 07:39

Elnézést, de attól, hogy kicsit komolyabban alakítaná át az egészet nem butaság...
Az emberes érdekes lenne, bár nagyon nehezen kivitelezhető(ergó azt csak úgy felvetettem, de én sem gondoltam, hogy jó lesz)
A felülre ütéses ötletem meg megoldaná a problémákat, amiket a topicban felvetettek...
személyiségötletem meg nem rossz csak komoly reformot jelentene...

Croissant 01-10-2008 08:14

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 150249)
Itt ragadnam meg az alkalmat, hogy ezennel vegyuk el wily irasjogat a megbeszelesekbe. Most olvasom a 4. "otletet" es mind nagyon nagy butasag. :)

Van benne vmi :)

willyvereb 01-10-2008 08:28

Csak érdekesnek tartom az egészet...
A személyiség= az ország berendezkedésével.
-Kereskedők a pénzel foglalkoznak:ergó nem igazán a hadakozás és a bányászat van a fő foglalatosságaik közt...
-Katonai berendezkedésű államnál meg igazából a fegyvergyártás és hadtudomány van az élen...nem hinném, hogy tudományok vagy a kereskedelem érdekelné egy ilyen ország népét...

Ergó ezekben hátrányt szenvednének. Bár meg lehet oldani úgy is, hogy maguk az előnyök enyhébbek , bár sokfélét kapnak és az lesz az un "hátrányuk" az, amiben nem kapnak előnyöket...
De ez is csak akkor lenne jó, ha a több személyiség felvétele helyett valami más előnyt kapnának azok, akik körbeértek...
Pl több személyiség helyett lehetne az, hogy nem az összes előnyt kapják meg a személyiségtől, hanem a felét(ha 2-szer veszik fel, akkor meg a felét+ annak a felét azaz a 3\4-ét). Többször is fel lehet venni ugyanazt a személyiséget. pl:
-egy ori először hadis volt és utána váltott kereskedőre. Azaz: megkapja a hadis személyiség előnyének a felét és természetesen a kereskedő személyiség egészét.
h-armadjár megint a hadisat választja és ekkor a kereskedői személyiség előnyének a fele és a hadis személyiség teljes előnye megvan.
-negyedjére választja a tudós személyiséget és így a kereskedőinek a felét a hadisnak a 3\4-edét a tudós személyiségnek az egészét élvezi(mármint az előnyeinek)

Sztem működőképes lenne és így már ki is egyensúlyozhatjuk a személyiségeket. A több személyiséges-egy személyiséges közti határ nem fog nőni(legalabbis talan és nem is szűkül). Természetesen ez a többszemélyiséges ötletem csak akkor értelmes, ha rendesen átreformálják mellette a személyiségeket.

Toti 01-10-2008 08:36

A személyiségek pont az előnyök miatt lettek létrehozva. Egy kis pluszt adjanak az országodnak, és nem azért, hogy negatívan érintsen téged. Úgyhogy sztem ez az ötleted nagyon nem fog megélni. Hogyha vkinek több személyisége van, azt valószínűleg megérdemli, mert már körbeforgott. Azért meg kapja meg. Attól, hogy erősebb lesz esetleg a plusz szemtől pont a fellépése nehezül meg. Azért van a szemről való lemondás lehetősége.

willyvereb 01-10-2008 09:02

bocsi, de én az utóbbi többszemélyiséges ötletet akkora találtam ki, ha a személyiségek durvább előnyöket adnak...mert most épp a topic arról szól, hogy a személyiségeket fel kéne erősíteni\kiegyensúlyozni, mert magasan a tudós személyiség viszi a pálmát. A többi max spec esetekben jó(akkor sem tuti jobb a tudósnál). Ergó, ha a személyiségek át lesznek írva akkor lenne ez jó ötlet a több személyiséges-egy személyiséges játékosok közti egyensúly megtartására(azaz, ne kapjon nagyobb előnyt egy több személyiséges ori, mint azelőtt).

Különben hatalmas butaság lenne...

Ati 01-10-2008 09:25

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 150243)
Nekem van egy ötletem:
Mi lenne, ha egy személyiségnek nem csak előnyei, hanem hárányai lennének?
és nem lenne kötelező személyíiséget fölvenni...

1, Nem kötelező személyiséget felvenni.
2, Ha a fórum rendszeres olvasója lennél, nem 3 napos tagság után szeretnél mindent azonnal megváltoztatni, akkor ismernéd az ezzel kapcsolatos fejlesztési irányvonalat, amibe ez a jalaslat nem fér bele.
3, Egy ezeréves témát feleleveníteni egy olyan javaslattal, amiről tudnád, hogy értelmetlen, ha olvasnád a fórumot, megintcsak butaság.

Ne haragudj, de vagy próbáld elkerülni a fejlesztéseket, vagy a fórumról véglegesen le leszel tiltva.

Ez a javaslatod ezennel el is vetve értelemszerűen, további időt erre szánni felesleges.

Ha nem tetszik ajáték így 3 nap után, akkor arra kérlek, hogy ne játssz. Nem cél, hogy minden ember, aki már majdnem egy fél hete játszik, azonnal korszakalkotó javaslatokkal álljon elő.

Köszönöm.

sutike31005 01-10-2008 11:33

-haló madár lakás?
-nem ez veréb!
-miért a veréb az nem madár?

na hallod Te hatalmas madár vagy..:) de asszem megkedveltelek.. olyan jópofán írod le ezeket a dolgokat.. szerintem, ha elolvasnád a sugót értelmes ötleteid lennének.. Ati meg a többiek.. kérlek adjatok Neki egy kis időt.. az hogy fél hét után probál 5leteket kitalálni nem gond talán az a gond, hogy nincs hozzá megfelelő ismerete.. hagyjátok had szerezzen tapasztalatot.. aztán, ha egy két hónap után még játszik lehet lesz használható 5lete.. javaslata..ugyhogy hajrá madár.. viszont amíg nem tudsz játszani csak figyelj.. ja és még egy javaslat.. igaz nem opcionális szóval vagy betartod vagy rövid uton távozni fogsz innen.. mielött hozzászólsz a topichoz olvasd el hogy miről volt szó benne addig.. ez alig pár száz oldal.. talán 1-2 ezer.. egy-két hét alatt átrágod magad rajta .. és sokat fogsz belőle tanulni..és nem fogsz olyan 5leteket mondani amik már akkor is elvetettek volna amikor Én kezdtem a játékot..

u.i.: legalább nincs sok helyesírási hibája...

Croissant 01-10-2008 11:45

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 150309)
u.i.: legalább nincs sok helyesírási hibája...

Ennél sokkal több pozitívumot nem is lehet róla mondani :)

Ati 01-10-2008 14:42

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 150309)
az hogy fél hét után probál 5leteket kitalálni nem gond

De igen, gond.

És akkor most ezután a remek szétoffolás után ebben a témában maradjunk meg annál, amiről a téma szól.

vityu 01-10-2008 15:44

hogy visszakanyarodjunk a témához...

Quote:

Originally Posted by monro (Post 25947)
Tolvaj:
Ez a személyiség majdnem jónak mondható, de még mindig kevésnek találom ha összehasonlítom a tudóssal. Éppen ezért az 1%-al nagyobb regenerálódás mellé kiegészíteném, hogy a tolvajai 20%-al nagyobb zsákmányt szereznek. Ártó tolvajakciókra a 20% többlet nem lenne érvényes csak a lopásokra.

Szerintem a tolvaj személyiség egyáltalán nem jó, az az 1%már mindegy, bár most gondolkodok, de ciki,hogy nem tom a tolvajaim mennyit regenerálódnak.:rolleyes: Mindegy, max 2-3körrel később lesz 100%. Nem volt még tolvaj személyiségem, mert szerintem sokkal-sokkal többet ér 5% tekercsbónusz... De az,hogy többet hoz a tolvaj akciónként 20%-kal nemcsak,h túlzottan megerősítené a fél-elfek tekercslopását, de még megszaporítaná az elf tolvajok számát is! Bár így is van egy jópár, köztük én is, de ez asszem nem tenne jót a játéknak. Így is túl jó az elf (5-4-3 szinten, mert eddig még csak ott jártam vele)ha sok tornyos íjja van és hozzá annyi tolvaj,h ne nagyon tudják lelopni. huh, kezdek sokat írni...
Szerintem sokkal többet érne ha a tolvaj és a varázsló személyiség még mondjuk 2-5%-ot kapna a tekercseihez bónuszként, amit irathat. Mindenki választhatja ezt, mindenki írhat több tekercset, ha ezt választja, de nem muszáj, nem lesz minden tolvaj sokkal hatékonyabb...

Quote:

Originally Posted by monro (Post 25947)
A kereskedő és vándor személyiségekhez nem nyulnék hozzá azok jelenleg is viszonylag jól kihasználhatónak tűnnek.

Ennek meg a vándor részével egyetértek, kereskedő nem voltam még és soha nem is leszek, max ha egyszer eljutok a 4.kék számig.Tekintve,hogy eddig egy sincs egyik országomnak se, így nem leszek kereskedő!
Na jó! Valszeg ebbe sok hülyeséget is leírtam,amkit mindjárt el is kezdenek leszólni, és ettől beindul a rendes kerékvágás! Remélem!:D
Egyébként éppen kilábaltam a pirosból, ezért ha lehet most ne adjatok ezért! :D:D:D:D

Hóhér 01-10-2008 19:11

még mindíg azt gondolom, ha minden személyiséget olyan erősre akarunk tenni, mint a tudós, akkor 3-4 személyiségű orik sokkal nagyobb előnyben részesülnek, mint az egy személyesek.

nem azt mondom hogy ez baj, csak kérdezem, hogy ez irányba akartok változtatást?

ha a tudós túl erős, a többihez képest, csökkentsük az 5 % ot kevesebbre, és akkor nem az összes többit kell megváltoztatni, és a különbségek sem nőnek jobban...

:D

sutike31005 01-10-2008 20:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 150348)
De igen, gond.

És akkor most ezután a remek szétoffolás után ebben a témában maradjunk meg annál, amiről a téma szól.

igenis! :)

lemaradt az ami a témához lett volna szólva :P

háát egyetértek sok más elöttem szóloval.. legyen a tudós gyengítve.. mert ha a többi erősítve lesz.. háát az nem oylan jó annak akinek nincs sok személyisége.. lehetne a tudós 3% vagy akár úgy, hogy választani kéne a tudósnak x-et (2 öt mondjuk a tudományok közül ) amihez adódna az 5 %..

-Fegya- 01-10-2008 20:19

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 150405)
háát egyetértek sok más elöttem szóloval.. legyen a tudós gyengítve.. mert ha a többi erősítve lesz.. háát az nem oylan jó annak akinek nincs sok személyisége.. lehetne a tudós 3% vagy akár úgy, hogy választani kéne a tudósnak x-et (2 öt mondjuk a tudományok közül ) amihez adódna az 5 %..

1 személyisége mindenkinek lehet. Ha valamelyik személyiség sokkal erősebb, mint a többi, akkor legfeljebb mindenki azt veszi fel. Ezért nem érdemes változtatni. :)

sutike31005 01-10-2008 20:25

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 150413)
1 személyisége mindenkinek lehet. Ha valamelyik személyiség sokkal erősebb, mint a többi, akkor legfeljebb mindenki azt veszi fel. Ezért nem érdemes változtatni. :)

de azt nem akarom, hogy a többit felerősítsék...:)

All times are GMT +1. The time now is 13:56.