![]() |
Quote:
|
A javaslat megfontolandó, bár nem nélkülözhetetlen, hiszen eddig a legjobban kiegyensúlyozott játék ez amivel játszottam neten.
|
Quote:
|
Quote:
jók így a személyiségek ahogy vannak, ha pl minden szemcsi egyforma erős lenne, akkor nem sok esélyed lehetne egy 4-5szemcsis ellen. |
Quote:
szép lenne, ha minden el nem olvasott súgó részletre lenne egy ctrl+z gomb a játékban. gyorsan kikerestem a súgóban az élőhalottat : Élőhalott Hátrányok: nem varázsolhat, ez még a kezdő játékosoknak is elég információ lehet, hogy ne varázsló legyen a személyiség... nekem kezdőként kb 7-8 perc kellett amíg elolvastam az általam először választott faj tulajdonságait... felmerül bennem a kérdés, ha van akinek ehhez pár nap kell, vajon 1-1 a játék menetet komolyan érintő változást befolyásoló javaslat feltevéséhez, hány év tapasztalatot kéne várni, hogy figyelembe is vegyék... :confused: |
Tavaly április 28-án kezdtem és most már elértem valamit. Nem kellettek évek. Csak ha elindítok valamit akkor játszani szeretek és nem súgót olvasni. Lehet az én hülyeségem, de én magam szeretem kitapasztalni a dolgokat.
|
Quote:
;) |
Attól félek félre vagyok értve: én nem javaslatot tettem, csak hozzászóltam a témához és elmondtam a véleményem. A pirosat meg köszönöm, az legalább őszinte.
|
Quote:
|
Quote:
- 5dik szinten teljesen felesleges a személyiség újra választása, szintlépés után mást választasz, vagy ha még is nagyon nagy kár ért a személyiség miatt, a 4-6 napos kemény munkát ( amíg a súgóban ahhoz a részhez érsz) törlöd, vagy zéró startolsz és újrakezded, okosabban. - azzal érvelsz,hogy a súgó elolvasása felesleges, csak a játékkal törődjön egy kezdő játékos , de ha valamit nem olvas el, ne vegyük el a kedvét a játéktól , tudjon visszacsinálni dolgokat... ( nem hinném, hogy ez csak nekem nem népszerű ) pár példa: - lehessen visszakapni földet, mert nem olvastam el a sugót, és úgy támadtam, és elvittek 30 hekit , vagy el megy a kedvem a játéktól - nem olvastam el a sugót( pedig oda van írva hogy ne piszkáljam), és zéróstartoltam 30 000 hektárról véletlen, kérem vissza az országom -nem olvastam a sugót, és kiraktam minden tolvajt a piacra, és nullára tekiztek, pedig már 4-5 napja írtam a tekit, kérem vissza őket Én nem tudom mióta játszom, de jópár játékoshoz képest sokkal kevésbé látom 1-1 javaslat következményét, és lehetőségeit, ezért megpróbálom magamban tartani az oltári ötleteimet, amíg végig nem gondolom hogy vajon jó e vagy sem, igyekszem a tapasztaltabb játékosok ötleteit átgondolni, és megfontolni, esetleg hozzá szólni,vagy csak csendben végig olvasni sajnos ez a gondolkodás nem jellemző a " nem vagyok kezdő" játékosok között... arra miért nem gondoltok, hogy a rengeteg bárgyú és értelmetlen javaslat, hozzászólás között elvesznek a lényeges kérdések, és a tényleg tapasztalt játékosok közül egyre kevesebben szólnak hozzá az értelemes javaslatokhoz is, mert tű a szénakazalban esete a legtöbbb javaslat topic... :mad: |
Én magamról beszéltem és nem általánosságban. Ha valaki 5-ig szinten felmegy 30000 hekire akkor olyan kezdő, hogy csak na. 5-6 nap kemény munkája alatt nem lesz meg az 500 köröd, még gyorsba se. Szintén magamból indulok ki, ha valamit elszúrok akkor azon belül próbálok megoldást találni és nem feladom, vagy újrakezdem.
|
Quote:
miért csak a kezdő játékos kedvét lehet szegni 1-1 rossz döntéssel, amit nem lehet visszavonni ? csak a kezdő játékosnak nem kell a súgót elolvasni a játék elején ? meddig számít valaki kezdőnek a játék során? azaz meddig hivatkozhatunk arra, hogy nem volt kedvem elolvasni a súgóban az ide vonatkozó részt, mert én játszani szeretnék , nem olvasni? :p |
Quote:
|
Quote:
valamint játék közben végig "téves" döntéseket hozunk: téves támadás, piacolás, faj választás, személyiség választás, stb stb... ha mindet korrigálni szeretnéd nem gond de menj a vicc topicba, itt meg maradjon az eredeti téma... thx ui: nem személyes ez minden offoló , " nem kezdő játékos"-ra vonatkozik. |
Quote:
kihegyezve nem a 9 szemesre volt a hsz-em, hanem a tapasztalt termelőkre akiknek kedvezne az ötleted, mert a kezdőkőn sokat nem segit. aki vmit is konyit a játékhoz (nem profi, csak vmennyire értelmes ember) az hulla varázslóval, félelf harcossal, vagy bármivel végig viszi az 5.szintet.(én óriás varázsló személyiséggel, hadisként mentem végig az 5. szinten amikor kezdtem...) Negativ élménye a játékosnak nem az 5% miatt van amit elveszit azzal hogy nem tudós, mert nem amiatt verik be 5-8sereggel... előnyét csakis a profik élveznék. |
Quote:
és ha rosszul válaszottál még gyorsan rájöhetsz akkoris és semmiből nem tart törölni és jól reggelni ha 1 héten belül történik h rájövök h rosszul választok akkor tuti törlök és reggelek 1 újat jól.. |
ide írom, mert valahol ez kiegyenlití :)
mi lenne, ha a késöbbiek során, az egyik 5 ös csopi ki lenne kiáltva fordulós csopinak.. szóval, hogy akinek 3 vagy több személyisége van az oda tudna csak fordulni. ez természetesen már egy valamelyik 4 esbe menne bele. szóval csak az 5 ösre vonatkozna.. egyenlőre nem tudom, hány olyan ori van 3 vagy több személyiséggel aki az 5 ösbe van, de elöbb utobb elegen lesznek majd.. és akkor nem lennének alapból hátrányba a szűz orik.. szemályiség tekintetébe.. meg szerintem egy ilyen csopiba jó kis harcok lennének :) persze, ha valaki szereti a kihivásokat reggelhet ide orit :P oylan lenne, mint alassu, gyors, mazo.. :) nos véleményeket várok. és hurrogást :) a z 5 let nem átgondolt, de szerintem közösen kilehetne belőle egy épkézláb javaslatot hozni :) |
Quote:
8 személyiség: 2 ország 7 személyiség: 4 ország 6 személyiség: 4 ország 5 személyiség: 22 ország 4 személyiség: 70 ország 3 személyiség: 234 ország Összesen: 336 DB ori És ezek az orik most szanaszét vannak szórva, tehát egy olyan 5.szintű csopi amire te gondolsz tök üres lenne,ha pedig lehetne oda regelni akkor meg a szemfülesek lennének előnyben. |
Quote:
|
írtam, hogy késöbb.. szerintem egy-max két év.. és a 2 személyiségüek 3 asok lesznek, szóval azt is számolhatod oda.. az pedig egész jelentős már..:)
|
vezstes csatájuk így is lenne a kezdőknek.. ha csak ezen múlik :) viszont szerintem egy kezdővel szemben már a 2 személyiség is nagyon nagy előny.. :) báár az igazi előny a sugó olvasása.. és a játék ismerete.. itt bakizik a legtöbb kezdő :) nem olvasnak, ha mégis akkor meg nem értelmezik..:P a másik részről.. ne azt nézd, hogy a kezdők madj a negyediken taliznak össze.. nézd a másik oldalát.. egy ilyen csopi kiegyenlitettebb lenne saját magán belül..szerintem egy ilyen csopiba szép kis harcok lennének.:)
|
Quote:
|
Quote:
|
az eredeti javaslathoz szólnék
Monro, a hadis sokkékszámos orik most is halmozzák az egyirányban ható személyiségeket! pl. hadi: tudós, vándor, tábornok, harcos, gazdálkodó, kereskedő, ez mind halmozás, orknak, gnómnak, még ehhez a varázsló is varis: tudós, varázsló, gazdálkodó, kereskedő tolis: ugyanezek kereskedő nélkül tehát a javaslatoddal a sokszemélyiséges orik még tovább erősödnek amiket a személyiségekhez írsz, egyébként tetszik, kivéve a tábornokot, az felborítaná a faji egyensúlyt (gnóm 12%, óriás 14% nagyon sok) |
Nekem van egy ötletem:
Mi lenne, ha egy személyiségnek nem csak előnyei, hanem hárányai lennének? és nem lenne kötelező személyíiséget fölvenni... De ersze akkor a személyiségek kicsit durvább előnyöket adnának... Speciális ötletem(egyelőre) nincsen, hogy, hogy, de akkor végre olyan lenne mint a fajválasztás. Bár az sem lenne rossz, ha a többszörös személyiségeket kivennék és helyette valami más előnyt kapnának...de ez csak felvetés. Akkor ki lehetne egyensúlyozni a személyiségeket rendesen! |
Itt ragadnam meg az alkalmat, hogy ezennel vegyuk el wily irasjogat a megbeszelesekbe. Most olvasom a 4. "otletet" es mind nagyon nagy butasag. :)
|
Elnézést, de attól, hogy kicsit komolyabban alakítaná át az egészet nem butaság...
Az emberes érdekes lenne, bár nagyon nehezen kivitelezhető(ergó azt csak úgy felvetettem, de én sem gondoltam, hogy jó lesz) A felülre ütéses ötletem meg megoldaná a problémákat, amiket a topicban felvetettek... személyiségötletem meg nem rossz csak komoly reformot jelentene... |
Quote:
|
Csak érdekesnek tartom az egészet...
A személyiség= az ország berendezkedésével. -Kereskedők a pénzel foglalkoznak:ergó nem igazán a hadakozás és a bányászat van a fő foglalatosságaik közt... -Katonai berendezkedésű államnál meg igazából a fegyvergyártás és hadtudomány van az élen...nem hinném, hogy tudományok vagy a kereskedelem érdekelné egy ilyen ország népét... Ergó ezekben hátrányt szenvednének. Bár meg lehet oldani úgy is, hogy maguk az előnyök enyhébbek , bár sokfélét kapnak és az lesz az un "hátrányuk" az, amiben nem kapnak előnyöket... De ez is csak akkor lenne jó, ha a több személyiség felvétele helyett valami más előnyt kapnának azok, akik körbeértek... Pl több személyiség helyett lehetne az, hogy nem az összes előnyt kapják meg a személyiségtől, hanem a felét(ha 2-szer veszik fel, akkor meg a felét+ annak a felét azaz a 3\4-ét). Többször is fel lehet venni ugyanazt a személyiséget. pl: -egy ori először hadis volt és utána váltott kereskedőre. Azaz: megkapja a hadis személyiség előnyének a felét és természetesen a kereskedő személyiség egészét. h-armadjár megint a hadisat választja és ekkor a kereskedői személyiség előnyének a fele és a hadis személyiség teljes előnye megvan. -negyedjére választja a tudós személyiséget és így a kereskedőinek a felét a hadisnak a 3\4-edét a tudós személyiségnek az egészét élvezi(mármint az előnyeinek) Sztem működőképes lenne és így már ki is egyensúlyozhatjuk a személyiségeket. A több személyiséges-egy személyiséges közti határ nem fog nőni(legalabbis talan és nem is szűkül). Természetesen ez a többszemélyiséges ötletem csak akkor értelmes, ha rendesen átreformálják mellette a személyiségeket. |
A személyiségek pont az előnyök miatt lettek létrehozva. Egy kis pluszt adjanak az országodnak, és nem azért, hogy negatívan érintsen téged. Úgyhogy sztem ez az ötleted nagyon nem fog megélni. Hogyha vkinek több személyisége van, azt valószínűleg megérdemli, mert már körbeforgott. Azért meg kapja meg. Attól, hogy erősebb lesz esetleg a plusz szemtől pont a fellépése nehezül meg. Azért van a szemről való lemondás lehetősége.
|
bocsi, de én az utóbbi többszemélyiséges ötletet akkora találtam ki, ha a személyiségek durvább előnyöket adnak...mert most épp a topic arról szól, hogy a személyiségeket fel kéne erősíteni\kiegyensúlyozni, mert magasan a tudós személyiség viszi a pálmát. A többi max spec esetekben jó(akkor sem tuti jobb a tudósnál). Ergó, ha a személyiségek át lesznek írva akkor lenne ez jó ötlet a több személyiséges-egy személyiséges játékosok közti egyensúly megtartására(azaz, ne kapjon nagyobb előnyt egy több személyiséges ori, mint azelőtt).
Különben hatalmas butaság lenne... |
Quote:
2, Ha a fórum rendszeres olvasója lennél, nem 3 napos tagság után szeretnél mindent azonnal megváltoztatni, akkor ismernéd az ezzel kapcsolatos fejlesztési irányvonalat, amibe ez a jalaslat nem fér bele. 3, Egy ezeréves témát feleleveníteni egy olyan javaslattal, amiről tudnád, hogy értelmetlen, ha olvasnád a fórumot, megintcsak butaság. Ne haragudj, de vagy próbáld elkerülni a fejlesztéseket, vagy a fórumról véglegesen le leszel tiltva. Ez a javaslatod ezennel el is vetve értelemszerűen, további időt erre szánni felesleges. Ha nem tetszik ajáték így 3 nap után, akkor arra kérlek, hogy ne játssz. Nem cél, hogy minden ember, aki már majdnem egy fél hete játszik, azonnal korszakalkotó javaslatokkal álljon elő. Köszönöm. |
-haló madár lakás?
-nem ez veréb! -miért a veréb az nem madár? na hallod Te hatalmas madár vagy..:) de asszem megkedveltelek.. olyan jópofán írod le ezeket a dolgokat.. szerintem, ha elolvasnád a sugót értelmes ötleteid lennének.. Ati meg a többiek.. kérlek adjatok Neki egy kis időt.. az hogy fél hét után probál 5leteket kitalálni nem gond talán az a gond, hogy nincs hozzá megfelelő ismerete.. hagyjátok had szerezzen tapasztalatot.. aztán, ha egy két hónap után még játszik lehet lesz használható 5lete.. javaslata..ugyhogy hajrá madár.. viszont amíg nem tudsz játszani csak figyelj.. ja és még egy javaslat.. igaz nem opcionális szóval vagy betartod vagy rövid uton távozni fogsz innen.. mielött hozzászólsz a topichoz olvasd el hogy miről volt szó benne addig.. ez alig pár száz oldal.. talán 1-2 ezer.. egy-két hét alatt átrágod magad rajta .. és sokat fogsz belőle tanulni..és nem fogsz olyan 5leteket mondani amik már akkor is elvetettek volna amikor Én kezdtem a játékot.. u.i.: legalább nincs sok helyesírási hibája... |
Quote:
|
Quote:
És akkor most ezután a remek szétoffolás után ebben a témában maradjunk meg annál, amiről a téma szól. |
hogy visszakanyarodjunk a témához...
Quote:
Szerintem sokkal többet érne ha a tolvaj és a varázsló személyiség még mondjuk 2-5%-ot kapna a tekercseihez bónuszként, amit irathat. Mindenki választhatja ezt, mindenki írhat több tekercset, ha ezt választja, de nem muszáj, nem lesz minden tolvaj sokkal hatékonyabb... Quote:
Na jó! Valszeg ebbe sok hülyeséget is leírtam,amkit mindjárt el is kezdenek leszólni, és ettől beindul a rendes kerékvágás! Remélem!:D Egyébként éppen kilábaltam a pirosból, ezért ha lehet most ne adjatok ezért! :D:D:D:D |
még mindíg azt gondolom, ha minden személyiséget olyan erősre akarunk tenni, mint a tudós, akkor 3-4 személyiségű orik sokkal nagyobb előnyben részesülnek, mint az egy személyesek.
nem azt mondom hogy ez baj, csak kérdezem, hogy ez irányba akartok változtatást? ha a tudós túl erős, a többihez képest, csökkentsük az 5 % ot kevesebbre, és akkor nem az összes többit kell megváltoztatni, és a különbségek sem nőnek jobban... :D |
Quote:
lemaradt az ami a témához lett volna szólva :P háát egyetértek sok más elöttem szóloval.. legyen a tudós gyengítve.. mert ha a többi erősítve lesz.. háát az nem oylan jó annak akinek nincs sok személyisége.. lehetne a tudós 3% vagy akár úgy, hogy választani kéne a tudósnak x-et (2 öt mondjuk a tudományok közül ) amihez adódna az 5 %.. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 13:56. |