Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   vihar, szárazság varázslat készültésg rontó hatása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=627)

Kubbi 02-28-2007 15:22

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76605)
Eredeti szerző LotR
1. 2-3 napot emmlítesz, addig a muksó 2-3 x elhuzhat szabira ha nem talált addig más megoldást...

Erről beszélek nem ártottam semmit , úgy jön ide, pedig az lett volna cél (márha eltekintük attól, h a szabira küldés mekkora hátrány) Tolvaj akciók ellen nem tudod megtenni, se hadi akciók ellen...

Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom, hogy a vihar, csak mélyszabi alatt esik le. De ez nem biztos. :)

Quote:

OFF:Én szövetségben gondolkodom... Mivel egy MF ugyis bántható vhogy és reagálni sem tud ugy, node ez más téma..ON

Ez szövire is igaz. Korábban is írtam, hogy egy nagyobb csoportban, ha azt írja ki, ohgy 2-3 körről jön az áldás, akkor nagy az esélyed rá, hogy nincs is benne a pontlistádban. Vagy éppen 50vari van a környékeden :)Akkor aztán van mit gömbözgetni...
Quote:

Pl a varisuk görbe gömböli a környéket, szükül a kör..., ott a Pont lista...
Mire hatása lenne az ártónak addigra se deríti ki akkor nem ül eleget gép előtt:P

Ez mint mondtam, nem mindig megoldható. :(

Quote:

Megoldás még h feljebb megy és kész... Übertáp vari megint nem sok van a környéken, ja és általában nem szokás ok nélkül ártózni...

Az én környékemen, szinte minden szövinél, van egy full varis. :(

Quote:

A tkp-d bezárul akkor amig nem nyitsz ujra szinre kizárt h rájöjjön az ember, ez pedig kevesebb mint a 2-3 nap...

Arra célzok ,h a tkp-t sem tuti hogy kideríted .. sőt ha keresztbe lop vki pláne, és nincs bennt a szövid.. Tehát 1 tekizés nagyobb kért tesz mint 2-3 napi vihar +száraz... és lehet ,h a varis lebukik a tolis meg nem...

mennyi idelyig is van nyitva egy tk? 10körig. normál csopiban az 10óra. Ki az aki nem néz rá 10óránként az országára?
Persze lehet hogy megússza a tolvaj, de a következő próbálkozásnál, már biztos hogy mindenki les tk-t. :)

Meteo 02-28-2007 15:26

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76564)
Én ellenzem, a vihar/szárazság erősítését.

Ne akarjatok, már valakit tönkretenni 1 varázslással..
Ha valakire folyton pakolgatod, csak a 36 vihart, 2-3 nap alatt elfogy a készültsége.

Na ezzel több baj van. Mint már leírtuk, nem fogy el, hanem még nőhet is. 2-3 nap alatt simán elhúz, stb. Melyik másik hóditós katonai formához kell 2-3 nap, hogy hatni kezdjen? :confused: Másik. 6000 lélekszámról indulva 19 kör alatt fogy kb 550 ember. 19 kör alatt képezhetsz 600, aztán max lefokozod.

Egy tartalékokkal rendelkező hadist nem nagyon érint meg a dolog.

Nekem nem az a bajom, hogy le tudják szedni, hanem az, hogy akár nem is kell leszedni, amx a hulladék épületek leéllnak kicsit.

Tegyük fel valaki kap 36 vihart meg szárazságot, számoljunk úgy hogy van csak 520 hektárja (ráadásul legyenek tanyái!), a képzése már folyik és van 6000 embere. Varijai 100%-on vannak. R
egeneráldóás fennt van.

1. kör elmegy 30 ember, 2 épület leállt. leszed 12 kör vihart 12 kör szárazságot (utóbbit nem muszáj). Ez össz 10%-ba kerül. Marad neki 90

Ellenség készültsége 98% Ad még valami ártót marad 90%

2. kör elmegy 30 ember, 4 épület leállt. leszed 12 kör vihart 12 kör szárazságot. Ez össz 10%-ba kerül. 96-10 =86% marad

Ellenség készültsége 96% Ad még egy ártót marad pl 88%

3. elmegy 30, már 6 épülete leállt... Még van bank, ami megy. :)
Nem tesz semmit. Vari 92, már csak 8 kör vihar és szárazság van rajta

Ellenség 94% Pihen

4. elemegy 30, már 8 épülete nem megy, kör végén leszedi a maradék 7 kör vihart, és erre bevándorol neki az elment 120 ember. Marad 93% készültsége.

Ellenség 100% Ad egy ártót marad 92% Pihen

5. Van 6000 embere 6 kör szárazsága, 99% készültsége, eltelt 5 kör. Varázsol valamit, hogy ne csorduljon túl...

Ellenség 98% Kap új vihart. Ellenségnek marad 94%

Ártózottnak 100%-on van a készültsége, kapott 3 tűzgolyót elpúl neki ez-az, de a képzésből majd kijön...

Lényegében a varinak jobban fogy a készültsée... :)

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76564)
Az, hogy egy tolvaj akció sokkal nagyobb eredménnyel jár, az meg teljesen érthető, mert amíg a tolvaj lebukik, a tk-val, és a károsult, legalább tudja, a delikvens nevét, addig egy ártózás teljesen anonim.

Hát aki 2-3 napig nem jön rá, hogy ki ártózza. Arról nem is beszélve, hogy ha a vari puffogtat másra is, mert cselezni akar, még jobban fogy a készültsége.

Úgy kéne ezeket a varázslatokat kiegyensúlyozni, hogy ami ártó, azért ártson is, ne csak jelezze, hogy foglalkoznak az egyénnel.

Bocs ha hosszú lett.

Dragi 02-28-2007 15:28

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76644)
Na ezzel több baj van. Mint már leírtuk, nem fogy el, hanem még nőhet is. Másik. 6000 lélekszámról indulva 19 kör alatt fogy kb 550 ember. 19 kör alatt képezhetsz 600, aztán max lefokozod.

Egy tartalékokkal rendelkező hadist nem nagyon érint meg a dolog.

Nekem nem az a bajom, hogy le tudják szedni, hanem az, hogy akár nem is kell leszedni, amx a hulladék épületek leéllnak kicsit.

Tegyük fel valaki kap 36 vihart meg szárazságot, számoljunk úgy hogy van csak 520 hektárja (ráadásul legyenek tanyái!), a képzése már folyik és van 6000 embere. Varijai 100%-on vannak. R
egeneráldóás fennt van.

1. kör elmegy 30 ember, 2 épület leállt. leszed 12 kör vihart 12 kör szárazságot (utóbbit nem muszáj). Ez össz 10%-ba kerül. Marad neki 90

Ellenség készültsége 98% Ad még valami ártót marad 90%

2. kör elmegy 30 ember, 4 épület leállt. leszed 12 kör vihart 12 kör szárazságot. Ez össz 10%-ba kerül. 96-10 =86% marad

Ellenség készültsége 96% Ad még egy ártót marad pl 88%

3. elmegy 30, már 6 épülete leállt... Még van bank, ami megy. :)
Nem tesz semmit. Vari 92, már csak 8 kör vihar és szárazság van rajta

Ellenség 94% Pihen

4. elemegy 30, már 8 épülete nem megy, kör végén leszedi a maradék 7 kör vihart, és erre bevándorol neki az elment 120 ember. Marad 93% készültsége.

Ellenség 100% Ad egy ártót marad 92% Pihen

5. Van 6000 embere 6 kör szárazsága, 99% készültsége, eltelt 5 kör. Varázsol valamit, hogy ne csorduljon túl...

Ellenség 98% Kap új vihart. Ellenségnek marad 94%

Ártózottnak 100%-on van a készültsége, kapott 3 tűzgolyót elpúl neki ez-az, de a képzésből majd kijön...

Lényegében a varinak jobban fogy a készültsée... :)

aha és azt hiszem pont te írtad hogy szövisről beszélünk :) Vegyünk pl. egy szokványos felállást 2 hadi mészizi az ellent a tolis lopja az embereit :) a varis rakja rá a vihart szárazat egyszerre 3 fajta támadó akíciónál sztem még te is összezavarodnál és szednéd le a vihart hogy legalább az a kevéske ember ne menjen el :)

Kubbi 02-28-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76645)
Na ezzel több baj van. Mint már leírtuk, nem fogy el, hanem még nőhet is. 2-3 nap alatt simán elhúz, stb. Melyik másik hóditós katonai formához k

Olvasd el mit írtam. :p
És 2x küldted el... :D

LotR 02-28-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76642)
Igen, de néha fel kellene rakni a faji varit, és a többi védő varit is...
Ha egy adott szinten tartod a készültségét, mert ahogy írtad, szinte ott marad. Tehát ami képződik készültség, annyi el is megy az ártó leszedésére...

Tehát ha ezt így tartod, a folyamatos viharral, akkor a védő varik felrakásánál, már fogy a készültsége. Mert mennyi is kell a védelem, mp, és a regenerálódás felrakásához? 11% És itt még nem is raktad fel a tisztánlátást....
És az megint nem tud vissza termelődni, mert mint írtad 103%-on van, a napsütés/vihar aránya. Ami szinte semmi +készü növekedést nem eredményez...
Gyengébb készüvel szedi le az ártót, de telnek a körök, hát megint kellene védő varit felrakni, és itt már esetleg 50%-on van a kezdeti készülye...

Szóval amit írtál az sántit. :)

Az ilyen varázslatok erősítését ellenzem, gondolj csak a gyengébb fajokra. mi lenne a törpivel, és az orkal? Csak még több óriás szaladgálna, beton védelemmel, és full varival...
A gnómról nem is beszélve. Szegénynek így is málusza van. Tehát jobban fogy a %-a... Ott még rosszabb az általad is felvázolt arány.

Én még mindig ellenezném egy ilyenfajta változás bevezetését.

Erdekes szemszögből nézed a dolgokat:) csak röviden...
én hadisként min. 16 körre feltudtam rakni minden varit, de általában 24 kör volt a jellemző... nos tehát ha vkinek ártani akarok, akkor viharral + szárazzal (feltéve h nem TF) akkor 3 körönként v megnézzem h rajta van-e de még egyszerübb ha felrakom rá... és ezt tegyem min 16 körön át mert tegyük fel pont pár körrel előttem rakta ujra a varikat , tehát min 5x... és még talán utána eset kicsit a készülije...
Azért sztem ennél okozhatna komolyabb kárt a vihar és szárazság, vagyis lehetne erősebb..

Meteo 02-28-2007 15:32

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 76646)
aha és azt hiszem pont te írtad hogy szövisről beszélünk :) Vegyünk pl. egy szokványos felállást 2 hadi mészizi az ellent a tolis lopja az embereit :) a varis rakja rá a vihart szárazat egyszerre 3 fajta támadó akíciónál sztem még te is összezavarodnál és szednéd le a vihart hogy legalább az a kevéske ember ne menjen el :)

Én nem beszézem szöviről.

Dragi 02-28-2007 15:33

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76649)
Én nem beszézem szöviről.

mindegy akkor is :D:D:D

Kubbi 02-28-2007 15:36

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76648)
Erdekes szemszögből nézed a dolgokat:) csak röviden...
én hadisként min. 16 körre feltudtam rakni minden varit, de általában 24 kör volt a jellemző... nos tehát ha vkinek ártani akarok, akkor viharral + szárazzal (feltéve h nem TF) akkor 3 körönként v megnézzem h rajta van-e de még egyszerübb ha felrakom rá... és ezt tegyem min 16 körön át mert tegyük fel pont pár körrel előttem rakta ujra a varikat , tehát min 5x... és még talán utána eset kicsit a készülije...
Azért sztem ennél okozhatna komolyabb kárt a vihar és szárazság, vagyis lehetne erősebb..

Igen. De ez után már nem kicsit esik a készülye. Ezután már összeomlik. Se faji vari, se védelem, se mp, se semmi. Csak a vihar leszedése, 3 körönként. Tehát 3 kör alatt szedi le a vihart, ha minden körben 1et tud varázsolni. ahogy ti is mondtátok. És ez a varinak, csak 3 körönként 4% készü... Közben tud tűzgolyózni, vagy rengetni is.

És még az a 3 kör alatt is fogy a lakosa... :)

Kubbi 02-28-2007 15:36

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 76650)
mindegy akkor is :D:D:D

LotR beszélt szöviről. :D

Dragi 02-28-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76653)
LotR beszélt szöviről. :D

Akkor sorry Meteo és Lotr :D

LotR 02-28-2007 15:54

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76643)
Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom, hogy a vihar, csak mélyszabi alatt esik le. De ez nem biztos. :)

én úgy tudom sima szabinál....
Quote:

Ez szövire is igaz. Korábban is írtam, hogy egy nagyobb csoportban, ha azt írja ki, ohgy 2-3 körről jön az áldás, akkor nagy az esélyed rá, hogy nincs is benne a pontlistádban. Vagy éppen 50vari van a környékeden :)Akkor aztán van mit gömbözgetni...

én nem voltam még olyan csopiban ahol ne láttam volna a 3 körre lévő orikat... Hol van ez?
Quote:

Ez mint mondtam, nem mindig megoldható.

Nem tudom mi nem oldható meg.. pontlista , a varis munkája, + a korábi ,meglévő és potenciális ellenségek prioritását élvezve leszükíteni a kört nem lehetséges?: O
Quote:

Az én környékemen, szinte minden szövinél, van egy full varis. :(

Jó kis környék ... érdekelne merre van.. JAh a hullához viszonyitva mindenki full varis:DD
Quote:

mennyi ideig is van nyitva egy tk? 10körig. normál csopiban az 10óra. Ki az aki nem néz rá 10óránként az országára?
Persze lehet hogy megússza a tolvaj, de a következő próbálkozásnál, már biztos hogy mindenki les tk-t.

Egy normál csopis van h nem néz rá 10 körönként mert nem megszálott...
alszik 8 órát és még 2 órát tesz-vesz a játék nélkül....
Igen a következőnél.. márha lesz következő és az illető nem zuhan jó pár kört lejjebb a tekizés miatt.. vagy lesz olyan hülye a tolis és másnap megint benéz...

LotR 02-28-2007 15:58

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76652)
Igen. De ez után már nem kicsit esik a készülye. Ezután már összeomlik. Se faji vari, se védelem, se mp, se semmi. Csak a vihar leszedése, 3 körönként. Tehát 3 kör alatt szedi le a vihart, ha minden körben 1et tud varázsolni. ahogy ti is mondtátok. És ez a varinak, csak 3 körönként 4% készü... Közben tud tűzgolyózni, vagy rengetni is.

És még az a 3 kör alatt is fogy a lakosa... :)

ha így lenne nem panaszkodnék.. az tuti, még álmomba se merek ilyen erős vihart+ szárazat remélni a hodba....
Igen a varis meg még tűzgolyózik is jah közbe más meg legömböli... ???
JAh kb lemegy 75%-ra a kszüje, de ha lopja az embert akkor mág annyira se...
nem beszélve arról ha esetleg bont pár épületet.. hátha közelében van az illető.. és esik annyit h felé kerüljön a varis....

Kubbi 02-28-2007 16:48

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76657)
én nem voltam még olyan csopiban ahol ne láttam volna a 3 körre lévő orikat... Hol van ez?

Te most ugyanazt mondod amit én írtam. Léc olvass figyelmesebben. :)
Én azt írtam, hogy a 200as listában, mindenki 2-3 körre van tőlem. És nálam, ha jön valami ártó, akkor azt írja ki, szó szerint.:

"Társaik 362 tolvajt ájultan találnak fekhelyükön! A varázslat alulról érkezett, 2 - 3 kör távolságból."

Tehát, mint korábban írtam, az egész 200as lista lehet. De mivel, a 3körre levők egy részét látni, ezért a 200as listán túlról is jöhet áldás. :)
Quote:

Nem tudom mi nem oldható meg.. pontlista , a varis munkája, + a korábi ,meglévő és potenciális ellenségek prioritását élvezve leszükíteni a kört nem lehetséges?: O

Már megint ugyanazt kérdezed. ÉS lásd fentebbi írásom: Gyakorlatilag lehet pontlistán kívül is. És egy általatok készítendő szuper vihar varázs ellen nem lehetne mit tenni. :D
Pontlistát meg lehet figyelni, Meteo írt is nekem exel-re egy kis segítséget ez ügyben, mely tényleg elé hasznos,
(Ezúton is köszi :))
De 200as listán túlról nem ér SEMMIT
Éa a sok hírnév halyhász, csak hobbiból is ártózik ám ;)
Quote:

Jó kis környék ... érdekelne merre van.. JAh a hullához viszonyitva mindenki full varis:DD

4/L középmezőny alja. :)
Ne érts félre. Én óriással vagyok, szóval nem igazán zavarna a dolog. Max tartanék 14-15% templomot... :)
( a korábban idézett esemény, nem ellenem irányult :D)

Quote:

Egy normál csopis van h nem néz rá 10 körönként mert nem megszálott...
alszik 8 órát és még 2 órát tesz-vesz a játék nélkül....
Igen a következőnél.. márha lesz következő és az illető nem zuhan jó pár kört lejjebb a tekizés miatt.. vagy lesz olyan hülye a tolis és másnap megint benéz...

Ebbe az irányba ne menjünk el szerintem. :)
Nem ez a problémánk.

A fő probléma, hogy ezzel is csak egyre több óriás lenne, és növelnénk a deffenzív stratégia lehetőségeit.
illetve egysíkúbb lenne a játék. Lásd mindenki vagy elf, vagy óriással szaladgálna.
A törpe és az ork, meg elfogyna...
Szóval, szerintem jó ez így ahogy van.

Meteo 02-28-2007 17:41

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76670)

És egy általatok készítendő szuper vihar varázs ellen nem lehetne mit tenni.

De: leszedni, csak sürgetőbb módon...

Viszont abba van valami, hogy mindenki szanaszét ártózhat hobbiból, és ez nem jó. Lehete olyan, hogy hadüzenettel együtt lenne ütősebb. Csak ekkor meg ugye a nem vipesek szívnának. :(

Én igazság szerint már abban is kiegyeznék, ha 1-1,1%-ot vinne.

A lényeg, hogy rövidebb idő alatt szebb eredményt adhasson. :D

LotR 03-01-2007 10:25

Quote:

Ez szövire is igaz. Korábban is írtam, hogy egy nagyobb csoportban, ha azt írja ki, ohgy 2-3 körről jön az áldás, akkor nagy az esélyed rá, hogy nincs is benne a pontlistádban. Vagy éppen 50vari van a környékeden Akkor aztán van mit gömbözgetni...
Tehát, mint korábban írtam, az egész 200as lista lehet. De mivel, a 3körre levők egy részét látni, ezért a 200as listán túlról is jöhet áldás. :)

Te olvass figyelmesebben...
Kiíváncsi lennék arra a csopira ahol Te nem látod az összes 2-3 körös országot, arról nem is beszélve, hogy általában 4-5-6 körre ellátni..
Szval kíváncsi lennék melyik csoportban és hol van az ahol Te a 200as listádba nem látsz esetleg egy 3körre lévő orit... Szerintem ilyen nincs! (előfordulhat de nincs)
Ennél érthetőbben nem megy...
L alsó közepe.... háát mondhatnál helyezést pl.: 200-400 között...
Csak a konkrétumok miatt, mert én is járok L-be de ilyet nem tapasztaltam!
Hírnév miatt ártozni? Hobbyból? Háát elég betegnek hangzik már bocsi...
Szerintem kevesen vannak ilyenek.

Quote:

A fő probléma, hogy ezzel is csak egyre több óriás lenne, és növelnénk a deffenzív stratégia lehetőségeit.
illetve egysíkúbb lenne a játék. Lásd mindenki vagy elf, vagy óriással szaladgálna.
A törpe és az ork, meg elfogyna...
Szóval, szerintem jó ez így ahogy van.

Ezzel pláne nem értek egyet... A vízióid ne vond bele ebbe légyszives....

És mellőzhetnéd az ilyen jelzőket h hiperszuper varázslat...:P
MErt nem erről van szó, racionálisan, elfogadhatóbb erősségű, a mostaninál hatékonyabb vihar és száraz varázslatot javasolunk...
Hogy ne legyenek olyan orik akik 15db templommal rohangálnak a 4. szinten (kivéve a hullákat) mert nem normális. Vagy ha igen viseljék a következményeket..
Jelenleg az ártók közül a tüzgolyót- infoszerzésre használják;
a tolvajok felfedése-gyilkolása jól müködik; a földrengés viszonyleg sok készüt igényel ,de használható.
Egyedül a vihar meg száraz nem hatékony erejű és sztem sokan ki is röhögik azt a varist aki ezt még használja...

Kubbi 03-01-2007 10:48

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76826)
Te olvass figyelmesebben...
Te a 200as listádba nem látsz esetleg egy 3körre lévő orit... Szerintem ilyen nincs! (előfordulhat de nincs)

Asszem ezt nem kommentálom. :p
Önmagadnak mondasz ellen. :p
Quote:

Ennél érthetőbben nem megy...
L alsó közepe.... háát mondhatnál helyezést pl.: 200-400 között...
Csak a konkrétumok miatt, mert én is járok L-be de ilyet nem tapasztaltam!
Hírnév miatt ártozni? Hobbyból? Háát elég betegnek hangzik már bocsi...
Szerintem kevesen vannak ilyenek.

Asszem ez is ki lett tárgyalva, hogy igen is vannak ilyen emberek. Erre se reagálnék különösebben...
Aszem elég érthető volt, csak éppen hogy nem írtam be a pontos helyezésem, már megbocsáss...

Quote:

És mellőzhetnéd az ilyen jelzőket h hiperszuper varázslat...:P
MErt nem erről van szó, racionálisan, elfogadhatóbb erősségű, a mostaninál hatékonyabb vihar és száraz varázslatot javasolunk...
Hogy ne legyenek olyan orik akik 15db templommal rohangálnak a 4. szinten (kivéve a hullákat) mert nem normális. Vagy ha igen viseljék a következményeket..
Jelenleg az ártók közül a tüzgolyót- infoszerzésre használják;
a tolvajok felfedése-gyilkolása jól müködik; a földrengés viszonyleg sok készüt igényel ,de használható.
Egyedül a vihar meg száraz nem hatékony erejű és sztem sokan ki is röhögik azt a varist aki ezt még használja...

Asszem felesleges folytatnom veled a társalgást, mert többször leítam, hogy igenis alig látszik ,a 200as listában, 3körre levő ori, mert szinte mindenki 2 körre van.
Több konkrétumot minek?
Esetleg a fajom, és ép listám is bemásoljam? ;)

Ne haragudj, de továbbra se tartom jó ötletnek, a varázslatok ilyen erősítését.
Sőt nem is tudtál, érveket felhozni mellette.
Már bocs, de nem sok értelme van, egy olyan varázslatnak, amit egyszer elnyomsz valakire, az meg bele is pusztul...;)

LotR 03-01-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76833)
hogy igenis alig látszik

akkor töröld meg a monitorod, vagy állítsd be; esetleg vegyél fel szemüveget, vagy ha rajtad van akkor töröld meg, javasolhatok még szemészt...vagy egy monitor cserét...
Más megoldást hirtelen nem tudok...
De veled ellentétben részemről igenis elhangzottak érvek és én teszteltem is, van tapasztalatom amire épp hivatkoztam... Csak ezeket elbagatelizálod vagy meg se érted, el sem olvasod...
Veled ellentétben ,amikor olyan kifogásokat hozol és fel és misztifikálod a vihar apró erősítésére tett javaslatainkat ami nem állja meg a helyét...

A L-ben nincs olyan ,h ne látnál legalább 4 körre, tehát ne látnád az összes 3 körre lévő orit... (egyedül 5 szint 200 heki alatti környékét tudom elképzelni, annak hogy nem látsz minden 3 körre lévő országot, de lehet még ott se áll fennt ez a szitu...)
Tényleg nincs miről tovább társalogni, mert nincs érved, nincs olyan tapasztalatod, hogy jelenleg db-okra ártóztak volna téged viharral..
Ugyhogy sztem tök felesleges, átlátszó kifogássokat felhozni...
persze már rég feltünt, hogy értelmetlen, mert téged nem lehet meggyőzni...

Kubbi 03-01-2007 18:42

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76868)
akkor töröld meg a monitorod, vagy állítsd be; esetleg vegyél fel szemüveget, vagy ha rajtad van akkor töröld meg, javasolhatok még szemészt...vagy egy monitor cserét...
Más megoldást hirtelen nem tudok...
De veled ellentétben részemről igenis elhangzottak érvek és én teszteltem is, van tapasztalatom amire épp hivatkoztam... Csak ezeket elbagatelizálod vagy meg se érted, el sem olvasod...
Veled ellentétben ,amikor olyan kifogásokat hozol és fel és misztifikálod a vihar apró erősítésére tett javaslatainkat ami nem állja meg a helyét...

A L-ben nincs olyan ,h ne látnál legalább 4 körre, tehát ne látnád az összes 3 körre lévő orit... (egyedül 5 szint 200 heki alatti környékét tudom elképzelni, annak hogy nem látsz minden 3 körre lévő országot, de lehet még ott se áll fennt ez a szitu...)
Tényleg nincs miről tovább társalogni, mert nincs érved, nincs olyan tapasztalatod, hogy jelenleg db-okra ártóztak volna téged viharral..

No komment. :D

Dragi 03-01-2007 18:58

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76868)

5/Y-ban pedig az a helyzet hogy 3 körre látsz el a pontlistába legalábbis ahol én vagyok :rolleyes:

Meteo 03-01-2007 18:59

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76833)
Már bocs, de nem sok értelme van, egy olyan varázslatnak, amit egyszer elnyomsz valakire, az meg bele is pusztul...;)

1. Erre már korábban is mondtam, de elmondom most is:

Le lehetne, sőt le kellene szedni, ellentétben, a mostani "ejj ráérünk arra..." estekkel.

Most felteszem valakire, aztán le sem szedi, a fogyást meg max visszaszerzi 1 lopással mástól.

2. Mindentől függetlenül nem egyszer kéne elnyomni.

3. Én elvárnám a vihartól is, hogy ha valakire rárakom, akkor tényleg ártsak, árthassak is vele, és ne csak arra legyen jó, hogy legjobb esteben leállnak a bankjai, meg esteleg 2 könyvtár.

4. A 3-ik pontot nem úgy kell érteni, hogy 3 kör alatt, essen szét, de azért érezze meg, 3 kör alatt is, hogy ne ér rá leszedni. Most ha felteszem valakire szép lassan leszede, a készültsége közben még nő is, ha ügyes, akkor még a lakossága is. Ártó alatt... Kicsit olyan ez, mintha a földrengésnek annyi hatása lenne, hogy egy körre random leállítana 3 épületet.
És már azt sem tartom igaznak, hogy 2-3 nap alatt azért megérzi. Nem is érzi meg, és 2-3 nap alatt bőven megoldja szinte bárki, akinek van egy kis logikája.
Arról meg szerintem ne vitázzatok, hogy ki látszik a pontlistában.

Dragi 03-01-2007 19:05

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76968)
1. Erre már korábban is mondtam, de elmondom most is:

Le lehetne, sőt le kellene szedni, ellentétben, a mostani "ejj ráérünk arra..." estekkel.

Most felteszem valakire, aztán le sem szedi, a fogyást meg max visszaszerzi 1 lopással mástól.

2. Mindentől függetlenül nem egyszer kéne elnyomni.

3. Én elvárnám a vihartól is, hogy ha valakire rárakom, akkor tényleg ártsak, árthassak is vele, és ne csak arra legyen jó, hogy legjobb esteben leállnak a bankjai, meg esteleg 2 könyvtár.

4. A 3-ik pontot nem úgy kell érteni, hogy 3 kör alatt, essen szét, de azért érezze meg, 3 kör alatt is, hogy ne ér rá leszedni. Most ha felteszem valakire szép lassan leszede, a készültsége közben még nő is, ha ügyes, akkor még a lakossága is. Ártó alatt... Kicsit olyan ez, mintha a földrengésnek annyi hatása lenne, hogy egy körre random leállítana 3 épületet.
És már azt sem tartom igaznak, hogy 2-3 nap alatt azért megérzi. Nem is érzi meg, és 2-3 nap alatt bőven megoldja szinte bárki, akinek van egy kis logikája.

szerintem meg a vihar a taktika része és nekem megfelel úgy ahogy most van :) éjszaka felrakod a vihart az ellenfélre ha úgy van beállítva az intézője hogy a tornyok vannak alul akkor az emberek kimennek a tornyokból és tudod ütni a vihart mint magát ne úgy akarjátok erősíteni hogy ha felteszel 36 kör vihart az ellen orijára akkor az a vihar legyőzi az ellenfél országát azért ennyire ne durvuljunk sztem!

Meteo 03-01-2007 19:15

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 76970)
ha úgy van beállítva az intézője hogy a tornyok vannak alul akkor az emberek kimennek a tornyokból és tudod ütni a vihart mint magát ne úgy akarjátok erősíteni hogy ha felteszel 36 kör vihart az ellen orijára akkor az a vihar legyőzi az ellenfél országát azért ennyire ne durvuljunk sztem!

Elmondom harmadszor is.

36 kör vihar NEM EGYENLŐ ellenfél legyőzése. Felrakod a vihart ő meg leszedi. Vagy a helytartó.

Másik: most felrakod a vihart, 8 óra alatt leáll 16 hulladék épület. És akkor hol vannak még a tornyok... Még ha nem is veszi le rögtön, mire észreveszi, bőven tud intézkedni, mert ráér.

Én meg azt mondom, hogy ne érjen rá. Szedje le! :p

Dragi 03-01-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76972)
Elmondom harmadszor is.

36 kör vihar NEM EGYENLŐ ellenfél legyőzése. Felrakod a vihart ő meg leszedi. Vagy a helytartó.

Másik: most felrakod a vihart, 8 óra alatt leáll 16 hulladék épület. És akkor hol vannak még a tornyok... Még ha nem is veszi le rögtön, mire észreveszi, bőven tud intézkedni, mert ráér.

Én meg azt mondom, hogy ne érjen rá. Szedje le! :p

és egy kiélezett orinál mi a hulladék épület ???:)

Meteo 03-01-2007 20:06

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 76973)
és egy kiélezett orinál mi a hulladék épület ???:)

Attól függ, mire van kiélezve...

De mint olyan, viselje a kockázatokat. Mellesleg nem tudom hogy ha mégis 16 torony leállása miatt be tudod ütni, akkor mire van kiélezve.

Hadist, úgysem ütöd be, torony ide vagy oda, varázslóra nem teszed fel, marad a tolvaj, ott talán még számít, de arra meg egyrészt nem is teszed fel feltétlenül 36 körre, másrészt leszedi, harmadrészt tolinak azért talán van hulladék épülete, visszalopja hamar, stb stb.

Grabi 03-01-2007 20:08

azért le is lehet ám fokozni népességhiányban, szóval mégegy rossz pont a viharnak.

engem nem zavar a vihar. csak az zavar, hogyha folyamatosan pakolják rám, akkor ki-ki marad egy-egy képzés, ami meg zseton

Meteo 03-01-2007 20:12

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 76998)
azért le is lehet ám fokozni népességhiányban, szóval mégegy rossz pont a viharnak.

engem nem zavar a vihar. csak az zavar, hogyha folyamatosan pakolják rám, akkor ki-ki marad egy-egy képzés, ami meg zseton

Hát igen, ezt is már mondtam. Meg azt is, hogy aki ügyes az a vihart szinte meg sem érzi.

Dragi 03-01-2007 20:15

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76999)
Hát igen, ezt is már mondtam. Meg azt is, hogy aki ügyes az a vihart szinte meg sem érzi.

azért megnézném te meddig bírnád háborút :):):)

Meteo 03-01-2007 20:20

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 77001)
azért megnézném te meddig bírnád háborút :):):)

A fenti mondatodat nem tudom értelmezni.

Mikor, mit, miért?

Dragi 03-01-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 77005)
A fenti mondatodat nem tudom értelmezni.

Mikor, mit, miért?

Bármikor egy szövi háborút :) Kiváncsiságból :)

Meteo 03-01-2007 20:53

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 77010)
Bármikor egy szövi háborút :) Kiváncsiságból :)

Attól félek, még mindig nem tudom összerakni, mit szeretnél kérdezni, de az alábbi kettő szösszenetedből megpróbálok összerakni valamit.

"azért megnézném te meddig bírnád háborút "

"Bármikor egy szövi háborút Kiváncsiságból "

Arra következtetek, hogy arra vagy kíváncsi, hogy egy erősített viharral meddig bírnék egy szöviháborút.

Nem tudom.

Gyanítom, körülbelül addig, amíg az ellen szintén vihart kapott tagja. Egyébként meg elég régóta mf vagyok... :)

tdomo 03-02-2007 06:25

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76999)

Ezt azért nem mondanám. Egy varis és egy tolis is egy hadis országra jópárszor rá tudja rakni. Amikor meg már nem tudod magadról leszedni, mert elment a készültséged, akkor igenis megérzi bárki, pláne ha kombinálják szárazsággal, meg rengéssel. Egyetértek Dragonnal, ez a varázslat nem arra való, hogy "legyőzd" vele az ellenfeledet, hanem, hogy gyengítsd. Arra pedig egyértelműen alkalmas jelen formájában is.

Kubbi 03-02-2007 06:40

Quote:

Ezért kell a tolikat felfedni? :rolleyes:

Quote:

Az a gond, hogy mf-ben gondolkozol, és úgy szeretnél győzni, hogy pakolgatod a vihart. :p
Hidd el, szöviben elég dúrva lehet a vihar.
És igen, főleg hadisra pakolja az ember, mert elösször el kell takarítani az egyik hadist, hogy be lehessen menni a tolihoz, és a varihoz... Mert ki szeret úgy mészárolni, hogy tudja 3 sereggel kísérik haza?
Tehát az egyuk hadis kapja folyamat a vihart, a toli lopja az embert és lent tartja a készültségét... És ha már leálltak a tornyok, akkor be lehet ütni a hadist is. ;)
Ezt szerintem elhihetnéd.

De az ártó dologra visszatérve, ha valaki 4 körre van tőled, és vándor személyiségű, ha ő pakolja fel a vihart, akkor nálad azt írja ki, hogy 2-3 körről érkezet, az ártó. :confused:

A hatékonyságról annyit, hogy ha lefelé mész támadni, pl: mészár, az csak 3%... Minap mészáron, 806 egység hullott az embertől, tőlem meg 306db ló. Ez nagyon hatékony ám...
És akkor én támadtam 4órán keresztül, kint volt a seregem eegy része, megjelentem a teljes krónikában, stb...
Szóval egyik varázslat olyan erős mint a másik.
És szerintem ez így jó ahogy van.

Kubbi 03-02-2007 06:41

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 77057)
Ezt azért nem mondanám. Egy varis és egy tolis is egy hadis országra jópárszor rá tudja rakni. Amikor meg már nem tudod magadról leszedni, mert elment a készültséged, akkor igenis megérzi bárki, pláne ha kombinálják szárazsággal, meg rengéssel. Egyetértek Dragonnal, ez a varázslat nem arra való, hogy "legyőzd" vele az ellenfeledet, hanem, hogy gyengítsd. Arra pedig egyértelműen alkalmas jelen formájában is.

De láttad ki lett számolva, hogy 108% És hogy a varisnak jobban fogy a készüje???:D
Mégis hogy fogyhat el a hadis készüje? :)

Kancsendzönga 03-02-2007 07:40

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 77059)
De láttad ki lett számolva, hogy 108% És hogy a varisnak jobban fogy a készüje???:D
Mégis hogy fogyhat el a hadis készüje? :)

ha hadisra varázsolod, és 2 ártótól elfogy a készülid, akkor nyugodt lehetsz, nem vog beütni,mert útközben elhullik a serege:)

Meteo 03-02-2007 10:33

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 77058)
Ezért kell a tolikat felfedni? :rolleyes:
Hidd el, szöviben elég dúrva lehet a vihar.
És igen, főleg hadisra pakolja az ember, mert elösször el kell takarítani az egyik hadist, hogy be lehessen menni a tolihoz, és a varihoz...

Tehát az egyik hadis kapja folyamat a vihart, a toli lopja az embert és lent tartja a készültségét... És ha már leálltak a tornyok, akkor be lehet ütni a hadist is. ;)

Hát, azért szövetséggel gondolkodva is sántít a dolog.

Két közel egyforma erősségű szöviel nézve, mindkettő ugyan azt az áldást kapja. Tegyük fel, mindkét szöviben vagy egy varázsló, egy tolvaj, meg két hadis. A hadisoknak meg legyen azért varázslója is.

Namost. Varik felteszik az ellen egyik hadijára a szárazságot és a vihart plusz leviszik a készültségét a tolvajainak. Számoljunk úgy hogy egy felfedés 5%-al (átlag) csökkenti a tolik készülijét, akkor 10 db kell hogy 50% legyen, plusz 2 ártó, így összesen kevesebb mint 62% készültsége marad a variknak. A hadinak meg kevesebb mint 30%-ba fog kerülni leszedni... :p

Plusz mellette nő a tolvajai készültsége, stb stb.

Azt kétlem, hogy a tolvajok, vagy a hadisok tudnának vihart pakolni egymásra.

A ti érveitekkel az a baj, hogy nemlátok benne konkrétumokat, csak olyanokat, hogy "elhiheted"... Mit kell elhinni? Én is próbálom levezetni, hogy mi van, nem kell elhinni, elég "csak" megérteni. :cool:

Ennyi

Kubbi 03-02-2007 10:52

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 77106)
Hát, azért szövetséggel gondolkodva is sántít a dolog.

Két közel egyforma erősségű szöviel nézve, mindkettő ugyan azt az áldást kapja. Tegyük fel, mindkét szöviben vagy egy varázsló, egy tolvaj, meg két hadis. A hadisoknak meg legyen azért varázslója is.

Namost. Varik felteszik az ellen egyik hadijára a szárazságot és a vihart plusz leviszik a készültségét a tolvajainak. Számoljunk úgy hogy egy felfedés 5%-al (átlag) csökkenti a tolik készülijét, akkor 10 db kell hogy 50% legyen, plusz 2 ártó, így összesen kevesebb mint 62% készültsége marad a variknak. A hadinak meg kevesebb mint 30%-ba fog kerülni leszedni... :p

Plusz mellette nő a tolvajai készültsége, stb stb.

Azt kétlem, hogy a tolvajok, vagy a hadisok tudnának vihart pakolni egymásra.

A ti érveitekkel az a baj, hogy nemlátok benne konkrétumokat, csak olyanokat, hogy "elhiheted"... Mit kell elhinni? Én is próbálom levezetni, hogy mi van, nem kell elhinni, elég "csak" megérteni. :cool:

Ennyi

Most egy mf-nek mit mondjon az ember? Próbáld ki szöviben, utána mondj véleményt.
Mert amit írtál, az nem teljesen igaz...
Nem minden szövi hábórú így zajlik. (És nem is mindig lehet ugyanazt csinálni... Nincs egy biztos recept, mint a leendő szupervihar. :))
Ami taktika egyszer beválik, az máskor, lehet hogy nem.

Amit írtál, abból én csak arra következtetek, hogy még nem voltál szöviben. :p

Meteo 03-02-2007 11:31

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 77110)
Most egy mf-nek mit mondjon az ember? Próbáld ki szöviben, utána mondj véleményt.
Mert amit írtál, az nem teljesen igaz...
Nem minden szövi hábórú így zajlik. (És nem is mindig lehet ugyanazt csinálni... Nincs egy biztos recept, mint a leendő szupervihar. :))
Ami taktika egyszer beválik, az máskor, lehet hogy nem.

Amit írtál, abból én csak arra következtetek, hogy még nem voltál szöviben. :p

OFF: van szöviben országom, csak hulla, arra is szokatak vihart pakolni... :D

Én egy átlagos esetet írtam. És valóban: nincs biztos recept. Van akit a tuningolt vihar rosszabbul érintene (full hadira kiélezett, szinte varimentes orik), van akit meg kevésbé rosszul.

A másik: valaki korábban ellőtte, hogy 2-3 nap alatt a mostani viharral is lehet eredményt elérni (ami szerintem nem igaz).
Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76645)
bizonyítást lásd itt

Az lenne a kérdésem, hogy akkor miért nem mindegy hogy 3 nap, vagy csak 1? Kicsit pörgősebb lenne a dolog. :D

Kubbi 03-02-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 77114)
OFF: van szöviben országom, csak hulla, arra is szokatak vihart pakolni... :D

Tudom! Hiszen csak 2 szobával vagy odébb. :D:D
Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 77114)
A másik: valaki korábban ellőtte, hogy 2-3 nap alatt a mostani viharral is lehet eredményt elérni (ami szerintem nem igaz).Az lenne a kérdésem, hogy akkor miért nem mindegy hogy 3 nap, vagy csak 1? Kicsit pörgősebb lenne a dolog. :D

Erre nem tudok ellenérvet mondani mondani. :)

A másik, amiért ellenzem, mert vegyünk 2 hadis országot. Gnóm, és óriás.
Egyik sincs 0 varival játszva, mert az halál lenne.
Gnóm hadi, tart 8-9% templomot. Esetleg 7-et. Óriás szintén.
Szerinted hogy végezné egy gnóm?
Mert szerintem, a toli leöldösné a varikat, a varis, meg adná rá az atomvihart.
És akkor már a gnóm amúgy se tud mit csinálni...
Ezzel csak még több óriás lenne. Így is az egyik legelterjedtebb faj...
Nekem olyan szempontból mind1 a módosítási javaslat, hiszen én könnyen megoldom óriással... Több varit tartanék, és több íjat. aztán küldeném a viharokat. :)
De egy gnóm? :) Egy törpe? Egy ork?
Nem lehet azt mondani, hogy tartson az ork 20% templomot, és 20% kocsmát. Mert úgyis leártózzak...

Ezekután talán azért kellhet, hogy ne 1 nap alatt nyírj ki egy országot, hogy a másiknak legyen esélye válaszolni a támadásra. Hiszen ez egy online játék. És gáz lenne, ha csak egy támadás sorozattal is, valakit teljesen tönkre lehet tenni. Esetleg több hónap munkáját nullázni le vele... :(

Meteo 03-02-2007 12:16

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 77115)
A másik, amiért ellenzem, mert vegyünk 2 hadis országot. Gnóm, és óriás.
Egyik sincs 0 varival játszva, mert az halál lenne.
Gnóm hadi, tart 8-9% templomot. Esetleg 7-et. Óriás szintén.
Szerinted hogy végezné egy gnóm?
Mert szerintem, a toli leöldösné a varikat, a varis, meg adná rá az atomvihart.
És akkor már a gnóm amúgy se tud mit csinálni...

Nem tudom hogy végezné egy gnóm, "erre nincs biztos recept". :o

Egyébként erre az szokott a sablon válaszod lenni, hogy a gnóm varija leviszi az ellen tolijának készültségét.
Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 77115)
Nem lehet azt mondani, hogy tartson az ork 20% templomot, és 20% kocsmát. Mert úgyis leártózzak...

Persze, csak nem mindegy, hogy 36 körre, vagy 18-ra.

Egyébként meg hogy végezné? Körönként elmenne neki mondjuk 6000 lakosból 50-60. Ez két kör alatt 100-120, hullától visszalop mondjuk csak 40-et, lesz 80 ember hiánya, kb 4 épületet leáll. Körváltás előtt leszedi a vihart, és máris visszamentek a hiányzó emberek. És már az "atomviharral" számoltam. :cool:

Kubbi 03-02-2007 12:24

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 77126)
Nem tudom hogy végezné egy gnóm, "erre nincs biztos recept". :o

Egy szöviháborút ne hasonlíts ezzel össze.. Ott sokkal több a bizonytalansági változó. Már csak azért is, mert nem 1 kv-alatt zajlik le...:p
Itt tudni lehet hogy végezné. Elvesztené a varijait. ;)

All times are GMT +1. The time now is 00:22.