![]() |
Quote:
|
Öööö...szal tottál be vagyok rúgva, és bocsi ha félre beszélek, de az orknak köze nincsa másik kettőhöz adott heki felett + alatt sem! :D
Szal mivel stratégia + tipp ezért az orkott sztem jobb hanyagolni A-ig :D Uff... szóltam :D |
Én óriás vagyok és kemény vagyok :D
Bár elvileg attól függ ki mennyire hajlandó áldozni az épületeiből... lehet törpivel is nagyot alkotni... |
Én óriás vagyok és kemény vagyok :D
Bár elvileg attól függ ki mennyire hajlandó áldozni az épületeiből... lehet törpivel is nagyot alkotni...:D |
eldöntöttem a döntetlent :D :D :D :D :cool:
|
a Gnóm a legjobb közölük!
Legyen egy gnóm hadis aki íj/ló felállásban játszik. Annyi íjásza van ami elfér annyi őrtoronyban ami a terlütetiből elfoglalt rész 10%-a így meg van a +30% védőbónusz, mivel több hatona fér a barrakjaiba mg +50%-ot jelent a haditekit így simán üti az óriást de ez akkor fordul elő sűrűbben mikor kihívják egymást párbajra így nem kell a gnómnak tolvaj, ami átlagos esetben bizony több kell mint az óriásnak. Varázslói erejük szerintem egyformák úgyhogy it döntetlen lenne, és a ork a leggyengébbb közöttük:cool: |
mindenhol lebecsülik az orkot. ha jól irányítják az orit, az a legjobb hadis.
|
Quote:
Szal mivel stratégia + tipp ezért az orkott sztem jobb hanyagolni A-ig Uff... szóltam A kettő közül szerintem magasan Cecének van igaza, bár lehet csak az alkohol mondatta vele:) |
én is azt mondtam, amíg ki nem próbáltam az orkot... kíváncsi vagyok, hányan játszodtak már azzal a fajjal, akik azt mondják, gyengébb, mint a többi.
|
Őszinte leszek: nem játszottam vele. De elég sokat lecsapkodtam ,és volt ork szövim, láttam, mit művelnek vele. Akár Róbert bácsinak is nevezhette volna magát:)
|
kb mennyit volt online? és nektek mennyire sikerült megvédeni őt?
|
Quote:
Azért élte túl, mert rengeteget volt online. És könyörgöm a kérdés második fele kissé hülén hangzik, ha az általad legerősebbnek tartott hadisról beszélünk nem? Ki védje meg? A gyenge óriás varis, akin egy ork ha összekapja magát 2 sereggel is átmegy, de már nem fogja az ellencsapását? Vagy a szintén gyenge óriás hadis, aki ha az ork kitámad 5 sereggel is röhögve begaloppoz hozzá? Gondolkozz már:) És óriás hadison már nem biztos, hogy az ork két sereggel átmegy, gnómon úgyszintén. |
nem teljesen értem a második kérdésemre a választ. ha szöviben van az ork, akkor a szövijei kell segítsék, ha úgy adódik...
|
üdv
nem olvastam el minden beszólást, csak annyit tennék hozzá magát a topiccímet nézve, hogy nem értem mit kell ezt annyit ragozni? a 3 hadis közül nincs olyan hogy a legjobb, játékostól és helyzettől függ ennyi. egy kicsit kifejtem: na most gnómmal csinálok olyan hadit ami tökéletesen szétszed mf-ként egy szövit amiből esetleg hiányzik a tolis. ha toli is van akkor óriással. az ork meg ha elsőként üt akkor zsíros kis győzelmet várhat, de mindez egyéni vélemény, egyéni tapasztalat. szal játékos és helyzetfüggő. perpill óriás tanyafree óriással éldegélek, 3 nap alatt területduplázás, szal az is elvan, de ugyanezt megcsinálom majd pár hét mulva orkkal is, szal olybá mindegy , szal lényegében nincs olyan, hogy ez az erősebb, az a gyengébb thx, *Ákos* |
"beszolas" :DDDD
|
Jó estét!
Mind 3 fajnak megvan az előnye és a hátránya a másikkal szemben. Az ork szétcsap bárkit és ha szerencséje van, akkor sokszor. Az óriásnak nem kell toli, így a szabad kocsmahelyeket barakknak nyomhatja és pusztithat rendesen. A gnómnak mindenből nagyon sok van és nagyon hatékonyak. teljesen helyzetfüggő a dolog és szerintem nincsen legjobb, vagy legrosszabb faj. Igaz az óriás kicsit túlzás, az nagyon leegyszerűsiti a játékot. Mf-ként (alsóbb szinteken) az orkot szedik szét először, ez nem vitás, de minnel feljebb megyünk annál jobban fog számítani a katonai fölénye. A gnómnak- szintén mf- nem lehet mindenből elég sok, vagy varija lesz kevés, vagy toli és akkor szintén vége. Az óriással más a helyzet, mf-ként nagyon jól el lehet lavírozni vele. de mind a három fajra igaz, hogy csak szövetségben tud igazán alkotni, és mindenkit ki lehet csinálni, ha mf, csak idő kérdése. |
Az egész kérdésre a válasz:)
csinálj 1k hekire egy oritervet és az alapján már elég könnyü lesz dönteni:)elit+beton ij felállásban(csak,hogy jöjjön ki a gnom tornybonuszi elönye:D) De kalkuláld bele 10-15%kocsmán is még simán begyujthatnak:)(nem azt mondom ,hogy annál több kell de nincs annyi kocsma ami biztonságot nyujt jójó van de akkor már tolis vagy:D márha orkkal lehet tolis még gnommal talán talán) |
A LEGOPTIMÁLISABB ÉPÜLETLISTA A FOGADOTT ÉRTÉKEK ALAPJÁN:
Ház: 178 db; Raktár: 98 db; Tanya: 0 db; Barakk: 520 db; Őrtorony: 0 db; Templom: 200 db; Kocsma: 4 db; Föld: 1.000 hektár Katona: 0 Népesség: 12.460 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 99% Támadó: 0 Pénz: -- Íjász: 4.200 Étel: 98.000 bála Lovas: 0 Rúna: -- rúna Elit: 24.920 Morál: -- % Varázsló: 28.000 Katonai morál: -- % Tolvaj: 224 Szövetség: -- Faj: Óriás Személyiség: Tudós Hírnév: -- Érték: 47.492 Helyezés: -- / -- hát én egy ilyennel meg lennék elégedve sztem. mfként nem gyenge, bár ha túlélő, akkor akkor se rossz... a folyamatos 100% katmorál miatt a varik is lég erősek... |
Quote:
Ja és 1000heki az már nem 5.szint ugyhogy a kaja ára nem olyna olcsó:P 99%foglalkozotság megint nem jó mivel kilopnak egy kis népet és kész(mivel a sziaszta se nyujt 100% védelmet:P) jó ha van sok zsé megráér az ember lehet erős orit de nem 4kocsmával szerintem:) Bár hozzáteszem egy ilyen orival se lennél gyenge 1000hekin de erős se a a kevés toli miatt:) Persze az egyértelmű,hogy 0 tanyával könnyebb erős orit csinálni de ez nem annyira erős:P4kocsmával megnéznélek már 600hekin is:P |
Szerintem ha orszagokat akartok összehasonlitani akkor ne ilyen extrem orikat irjatok be....
Ilyen full éhezős orik ne ma valosagot mutatjak.Az atlag nem milliarokkal maszakl es nem ul napi 26 orat a gép elott.:D Amugy ha ezt az ori kicsit meglopkodjak meg kicsit gyujtogatjak bajba kerulsz... |
Quote:
DE amugy már elégé zavar engem,hogy nem értik jópáran,hogy a szieaszta nem ad mindenböl 100% védelmet:) Egyik helyen irták itt a forumon:200-600hekiig 1-5kocsma hát szerintem meg már 200-ra kell 5kocsma:P Itt 1000hekin 4kocsma:PAzért gondolkozzunk elötte,hogy mennyi értelme van ennek... |
én ebbe csak annyit szólnék bele,h csoport függö a kocsmák száma is....450hekin 2kocsmával nyomulok hadi-vari oriással szövibe és nem nagyon lopkodnak,mert mindenkit leütünk:D
|
Quote:
|
Helo
Én gnóm vagyok. IGazán vari-tolinak indulok vegyesen. Tekiket már kimaxoltam. Arra lennék kiváncsi hogy 300 hektáron mi az ideális épületlista nekem. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Igen Gnom toli-varit nem hallottam még:P
Félelf toli-vari volt is már szövim. Gnommal 200hekin kell tartanod vagy 8-9k varit mert csak akkor nem viszik le a tolikészülit eddig még oks tarthat valaki annyit de tartani kell mellette még 4k tolit (leg:P),hogy ne öljék meg a varikat de mivel tekit nem tudsz lopni (és hát 200-300heki még igencsak az 5.szint és ott még a nyersi semmit nem ér zsét nem igen fogsz lopni sürven mert akinek sok van annak van bankja) nem sokat ér ez a toli max védekezni jó... Persze ennyit akkor csak ha igazán toli-vari vagy.Ha meg nem akkor már fullra egy vegyes ori vagy és akkor azt kérdezd: mit csináljak egy gnom vegyes orival 300-on?:P Lényeg(ha nem lenne érhető a szöveg):nincs értelme toli-varinak lenni gnommal mivel nyersi értéktelen még lent ,tekit meg nem lophatsz.... Inkább ezt csinálnám a helyetekbe:Egy 25%templomos oriás hadi-vari(ezzel sima ügy legömbözni a nem varisokat és jó a kat morál) +Egy 10-15% kocsmás gnom toli-hadi (ezzel sima ügy belopni ,felmérni a nem tolisokat) Na meg 2 fullos hadis mellete:P És ha vippesek vagytok akkor kb egy 4.5körös etetés +1kör rárakás(mivel gondolom még 5. szint ott mega kaj szinte ingynes)és karavánnal segítitek egymást,hogy en legyne gond. Ha nem vagytok vippesek csak ráérős emberek akkor 5.5körös etetés+1rárakás. Ja de ténleg megjegyzem még mellé:ez csak saját vélemény ha valaki mást gondol irja meg ne ebbe kössön bele Gondolja ezt:Harcosok baja az ő orijai mennek tönkre:)bár nem mennek |
Üres 1 0%
Ház 54 18% Barakk 56 19% Kovácsműhely 10 3% Tanya 33 11% Könyvtár 30 10% Raktár 10 3% Fatelep 1 0% Kőbánya 0 0% Fémbánya 4 1% Agyagbánya 0 0% Drágakőbánya 5 2% Őrtorony 30 10% 1 Kocsma 40 14% Templom 20 7% Kórház 0 0% Piac 0 0% Bank 0 0% Föld: 295 hektár Katona: 0 Népesség: 4.082 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 87% Támadó: 0 Pénz: 758.610 Íjász: 2.010 Étel: 2.366 bála Lovas: 0 Rúna: 7.285 rúna Elit: 0 Morál: 92 % Varázsló: 2.492 Katonai morál: 96 % Tolvaj: 2.118 Szövetség: szövetség vezére Faj: Gnóm Személyiség: Gazdálkodó Én egy ilyen orit hoztam eddigössze. tanyával kitermelem a kaját is. Amúgy olyan csoportban vok ahol összvissz 400 vagyunk lol a drágakő 2000 áron van. És nem egyszerű egymás mellett lenni. Szerintetek mit válltoztassak ha így akarok maradni |
Quote:
53ház 15raktár 10tanya 30torony 35kocsma 30templom 127barak Így abbol az 500millábol sima ügy ellátni az orid és a tolival lophatsz is Persze ezt csak akkor ha a kaja ára kb 200alatt van :) Ténleg megirom már ezt is:30templom az nem elég ,hogy varis legyél:Dkeressetek még valami 25%templomú oriást és ugy jó lesz:Dés az oriás is egy kicsit hadis legyen |
Quote:
ilyenre akkor tudnék átállni ha erősebben lophatnék mert a csoportomban nem könnyen tudok lopni sajna:( |
hát szvsz az ork a legütősebb. voltam már mind a 3 fajjal és szerintem az orkkal lehet a legjobban hadizni. igaz azonban az a közhely is h nem lehet vele megállni, ütni kell folyamatosan amíg a csopiban vagy fel nem kerülsz az élre, vagy olyan magasra, hogy már ne tudjanak betámadni, és a toli-vari ártáshoz is lehetetlen mennyiségű egység kelljen a táv miatt. igaz ilyen "szakadék" nincs minden csopiban:)
persze ez csak az én véleményem. |
Quote:
Most ez személyeskedésnek fog tűnni, de szerintem felejtsd el Harcosok oritippjeit. Ha 24 órában tudsz gépnél lenni, és találsz mellé még 3 ilyen mániákust, ráadásul össze se akadsz egy tisztességes szövivel ellenségként, akkor túlélheted, de ilyenre alapozni felelőtlenség lenne... |
nemertem hogy lehet ilyen gyenge orikat osszehozni TF-nek.. egyszeruen nem ertem.. :D
|
Quote:
De hidd el nekem négy ilyen ori szétszedi azokat akik kevés kocsma,templommal nyomják...200hekin 10%templommal olyan vigan lehet rengetni a hadisokat,hogy az már néha fáj:P De rakd le 20-20-ra a kocsma-templomot és akkor kérdezz meg valakit:milyen orinak nézel ki?nyugi akkor nem azt mondják majd,hogy vegyes...DE dereaman olyan ori akar lenni..:P |
Quote:
Mert szerintem ehez kell 35kocsma+30templom |
Quote:
Tudod létezik ilyen dolog:karaván:)azzal küld a szövi egymásnak kaját nem kell mindnekinek itt lenni mindig .De mindig kell valkinek ami nem olyan nagy dolog... Normális szövivel miért az hol árt neki?:)Toli-vari szintne elég védett csak varisok és tolisok sembzik meg ilyne téren ... Hadügyi védelme is igen nagy nagyobb joval mint egy kevés kocsmás+kevés templomos ló+ijjas orinak:D Akkor hol is sebzik meg annyira,hogy ha normális ellenfél van egyböl vége? 4.5körre elég a kaja+egy rárakás az már 5.5kör +1.5kört éehzhet simán ha nem vagy itt akkor sincs még semmi baj.Elég 6-7körönként itt lenni és még a szövi is etetheti karavánnal az orit:)Na ehez már ténleg függőnek kell lenni:D |
Quote:
Rengettél már 200 hekin? Nagyon dúrva! Van mikor 3-400 épület is összedől egy rengetésre és nincs autovédelem :eek: Azt hittem, hogy eddig csak 200 hekin játszottál, most már ebben is kételkedem :P |
Quote:
egyebkent a 200 hekin rengetes megis mekkora karokat okoz egy orinak? foleg amikor meg 100 alatti nyersi kell az ujjaepiteshez :D |
All times are GMT +1. The time now is 09:25. |