Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Faji varik (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=516)

monro 08-18-2006 18:20

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 29070)
Igazából az "zavar" engem egy picit a hódban, hogy a mágia igen erős a toli és hadi úthoz képest. Nyomtalanul csap le áldozatára, erős a hatása (% alap miatt) és tulajdonképpen nem kell kockáztatni a varinak szinte semmit. (mellesleg olcsó is, hisz sok vari, sok templom, sok rúna)

Vélemény?

Rosszul látod. A varis orik a legsebezhetőbbek a hódban. És igenis ki lehet szűrni ki cseszeget ha figyeled és csinálja 2-3 napig. Van amikor egyből kiszúrod ez csak csoportlétszámfüggő.

Másrészről egyáltalán nem erősebb a hatásfoka az 5 rengetésnek,mint a 17 gyujtásnak ráadásul sokkal "kíméletesebben" árt az országodnak mivel mindenből arányosan pusztít.

És végül Exair orija nyugodtan lehet 5 éves attól, hogy 2003-ban voltak ilyen sorszámmal a szégyentáblán. Ha most kiszórnak 15 db 100K körüli sorszámot az akkor azt jelenti, hogy a 100k körüliek max 1 évesek? Micsoda matek ez? Ettől függetlenül tényleg nem látszik rajta, hogy 5 éve nyomja, de inkább tanítsuk, semmint elvegyük a maradék kedvét is :D

Ez utóbbi nem Massa Rexnek szólt :)

exair 08-18-2006 18:28

attol meg hogy hulyesegeket irkalok mindenfele 70% barakkos mf orkokrol meg ilyenekrol, az nem feltetlenul azt jelenti, hogy azt komolyan is gondolom, ami pedig itt kiutkozott azt csak a rossz fogalmazas szulte meg, aztan az is lehet, hogy par napja eppen az egyik forumozot fosztottam vagy utottem hekire, elvegre sokminden megeshet ebben a jatekban :D

exair 08-18-2006 18:31

egyebkent azt, hogy a vari mennyire sertheto azt nagyban befolyasolja, hogy melyik szinten jatszik es az is, hogy mennyire tapasztalt a varis, es az aki bantja..

monro 08-18-2006 18:34

Quote:

Originally Posted by exair (Post 29078)
attol meg hogy hulyesegeket irkalok mindenfele 70% barakkos mf orkokrol meg ilyenekrol, az nem feltetlenul azt jelenti, hogy azt komolyan is gondolom, ami pedig itt kiutkozott azt csak a rossz fogalmazas szulte meg, aztan az is lehet, hogy par napja eppen az egyik forumozot fosztottam vagy utottem hekire, elvegre sokminden megeshet ebben a jatekban :D

Nézd ahhoz, hogy ezt a játékot megtanuld ki kell járni az iskoláját... Az pedig 200 - min. 5000 hektárig tart. Akkor tudsz teljeskörűen véleményt alkotni ha megtapaztalod a felsőbb szintek varázslási gondjait, piaci manővereit támadási stílusait stb-stb... Hidd el a 4. szint alsó fertályáig semmi komoly dologgal nem találkozik az ember.

monro 08-18-2006 18:37

Quote:

Originally Posted by exair (Post 29080)
egyebkent azt, hogy a vari mennyire sertheto azt nagyban befolyasolja, hogy melyik szinten jatszik es az is, hogy mennyire tapasztalt a varis, es az aki bantja..

Akkor a pár rávezető kérdésem...
Kit szedsz le legelőször egy szöviháborúban?
Kit könnyebb hatástalanítani egy tapasztalt varist vagy egy tapasztalt hadiorit?
Ha egy MF játékos okos és földet akar ki lesz a célpontja egy hadis vagy egy szövis-varis akit akár 2-3x is be tud verni?

monro 08-18-2006 18:41

Huhh bocs...
Most néztem meg mi is ennek a topicnak a címe :(
Sorry Urak!

exair 08-18-2006 18:42

attol hogy a legregebbi sorszamu aktiv orszagom 4/L-ben tanyazik az also regiokban az nem azt jelenti, hogy a budos eletben nem jartam B-ben vagy annal feljebb, altalaban azert toroltem az orijaimat, mert nem sikerult infot szereznem a kovetkezo szintrol es ott egybol kaptam az aldast, vagy mert nagyon csunyan szetutottek es nem volt kitartasom ujraepiteni a semmirol az orimat, esetleg athelyeztek anarchba, ahol 100 ori ugrott a nyakamnak egyszerre :D

exair 08-18-2006 18:44

errol beszelek.. nem feltetlenul verprofi vs verprofi csatara kell gondolni, a hoditoval kb 50 olyan ember jatszik, akire illik ez a jelzo.. a tobbiek max tanulgatnak, vagy okosak, de meg nem tudjak meg az egymashoz sereghivas, utalas es hasonlo okos dolgok.. tehat NEM feltetlenul arrol van szo, hogy ket kielezett ori veri szet egymast

Massza Rex 08-18-2006 19:36

Na akkor vitatkozzunk, végül is erről szól(na) a fórum...:)

Quote:

A varis orik a legsebezhetőbbek a hódban
Miért? Erre bővebb választ várok...

Quote:

És igenis ki lehet szűrni ki cseszeget ha figyeled és csinálja 2-3 napig. Van amikor egyből kiszúrod ez csak csboportlétszámfüggő.
Valóban kis csoportnál sokkal nagyobb az esély, de amikor 70 van fölötted és alattad is 2 körön belül, akkor már nehezebb, ráadásul nem biztos, hogy gép előtt vagy, amikor ártózik a vari. (nem mindenki online tolja:D )
Meg ez a kiszúrásos dolog elég energia igényes meló (szerintem).

Quote:

Mutass egy gazdag varist!
Az enyém pl (persze ez csak önámítás, mert csak szerintem gazdag...úgy érzem 5,2 milliárd tőke tekiben már már súrolja a gazdagságot...tudom biztos van több, A-ban még nincs orim, de hamarosan (30 nap:p ))

Quote:

Másrészről egyáltalán nem erősebb a hatásfoka az 5 rengetésnek,mint a 17 gyujtásnak ráadásul sokkal "kíméletesebben" árt az országodnak mivel mindenből arányosan pusztít.
nézőpont kérdése...a gyújtás kellemetlen, ha nincs tartalékod, mármint emberből, azaz a 99% van a foglalkoztatás...
De legalább ott egy kapu, egy bűnös, akin lehet (talán) kiélni a bosszút.
Kapsz 5 rengetést, és azt sem tudod ki volt. Mondjuk innen figyelni kezded a megadott zónát, hátha látsz, de lehet csak 9 kör múlva lesz újra...vagy nem lesz, csak holnap reggel, vagy este...szal én még ilyen hírnév lenyomozást nem csináltam és elképzelve elég macerás...(főleg úgy, hogy csak napi 5-6 belépéssel és azt sem biztos akkor, amikor ép történik valami)

Grabi 08-18-2006 19:46

egymás oltogatásának meg minden mondatnak a kielemzésének mi értelme? olyan ez mint az A-s topicok, lassan semmi értelme nem lesz. kérlek fejezzétek be

Synkel 08-18-2006 19:48

Hírnév lenyomozás nem ördöngősség, csak némely csopiban rohadt nehéz:)
Nagy létszámú 5. szinten eleve felesleges vele próbálkozni, ott annyi a hírnévváltozás, hogy abból ember legyen aki kilogikázza:) Mondjuk ha egy varist rengetnek, az lényegesen le tudja egyszerűsíteni a dolgokat:) B-ben egy nap alatt szoktam rájönni, bár vannak akik okosan csinálják, rengetnek egyet-kettőt aztán két napig semmi, és még két rengés. Ebbe nyilván nem fogok belepusztulni, de idegesít, és hosszú távon nem is olcsó mulatság...

szamóka 08-18-2006 20:00

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 29090)
bár vannak akik okosan csinálják, rengetnek egyet-kettőt aztán két napig semmi, és még két rengés. Ebbe nyilván nem fogok belepusztulni, de idegesít, és hosszú távon nem is olcsó mulatság...

Vannak akik még okosabban csinálják: pl. renget 2x felfelé, azután ártózik 2x lefelé, kb. ugyanolyan távolságra. Én is így szoktam:p

Massza Rex 08-19-2006 07:30

Én is erre gondoltam, hogy rengetek, aztán pedig csinálok valami mást is, ami szintén változtatja a hírnevet...lopás, újabb ártó stb...

Nyilván amikor 5 ori van csak egy zónában, pl 2 körön belül felfele, akkor hamar rá lehet jönni, de nagyobb csopiknál szerintem igen nehéz.

Hüpike: a fórumnak szerintem pont ez a lényege, hisz a legtöbb felvetett fórum téma kb 10 post után (jól-rosszul) megválaszolódik, illetve eleve költői kérdések a nagyja...pl melyik faj az legerősebb, melyik a legjobb fajivari...stb...amire igazából nincs normális felelett. :p
Akit meg zavar a "csámcsogásunk", az ne olvassa...szerintem...:mad:

exair 08-19-2006 10:00

ez valoban hatasos modszer, viszont ha egyszer megtalalnak akkor 2 szovi fog a torkodnak ugrani.. nemhinnem hogy megeri csak azert artozni, mert nem akarsz lebukni egy masik elott.. eleg sok ellenseget szerezhetsz ezzel magadnak, persze te tudod, hogy mit akarsz :D

szamóka 08-19-2006 11:50

Quote:

Originally Posted by exair (Post 29125)
ez valoban hatasos modszer, viszont ha egyszer megtalalnak akkor 2 szovi fog a torkodnak ugrani.. nemhinnem hogy megeri csak azert artozni, mert nem akarsz lebukni egy masik elott.. eleg sok ellenseget szerezhetsz ezzel magadnak, persze te tudod, hogy mit akarsz :D

Hidd el, megéri! Csak okosan kell célpontot választani. Nem hiszem, hogy egy egykocsmás óriásnak, vagy egy orknak nagyon keresztbe tesz, ha kap két tolifelfedést.

Dave 09-24-2006 12:20

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 21290)
Akkor nézzük!

Ork: Árnyak
Törpe:Tükörvarázs
Óriás:Fantomsereg
Elf: Automatikus "Vérszomj" a támadó seregekre
Hulla: Könyvtárkulcs
Gnóm:fSzieszta
Fél-elf: Szupermarkotány
Ember:Raktárkulcs

Affrancba!

Az óriás és az elf még így is jó lenne...

:D

szerintem ezzel a gnóm lenne a legzsírabb... sziesztával ki tudna vele szembeszállni??

Dragi 10-03-2006 19:10

meg azzal a szupermarkotmányos Fél-elffel :D azt eltudnám viselni :D

sifu 05-09-2007 17:10

sztem a legjobb faji varik azok amik a teki lopást akadályozzák tehát a szieszta és a könyvkulcs!;)

Sikkes 05-11-2007 07:22

sztem a fantomsereg a legjobb...
felteszed egy tolis elfnek és nem látnak be, a tolik bebuknak, a tornyos íjjak meg még bónuszt is kapnak...

Valezius 05-11-2007 07:31

Szerintem minden faji vari jó, leszámítva az egy szem raktárkulcsot, aminek sok értelme nincs :D

Fusio 05-11-2007 08:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95236)
Szerintem minden faji vari jó, leszámítva az egy szem raktárkulcsot, aminek sok értelme nincs :D

Ebbe tökéltesen egyetértek,csak ugy lenne ha olyan lenne mint a gnomnál a könyvtárkulcs,h semmit ne lopjanak ha fent van...Ebbe talán lehetne erősiteni a törpöket:)

Valezius 05-11-2007 09:38

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 95240)
Ebbe tökéltesen egyetértek,csak ugy lenne ha olyan lenne mint a gnomnál a könyvtárkulcs,h semmit ne lopjanak ha fent van...Ebbe talán lehetne erősiteni a törpöket:)

Arra van egy külön topic, már egy éve :D

Ez, csakhát nem halad a téma :o
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=404

Erion 05-15-2007 06:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 20536)
<off>
ork tudos ezt ertem... de gazdalkodo? tanyafreenek minek gazdalkodo szemelyiseg? inkabb tudos tabornokra szavazok erosen :P

Háát nem is tudom, ha lesz másik személyiségem, a tábornok mellé a harcost választanám...

Remedy 05-15-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Erion (Post 96307)
Háát nem is tudom, ha lesz másik személyiségem, a tábornok mellé a harcost választanám...

Akkor nem sok klanba vesznek be 1/A-ba.... :)

Seldon 05-15-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by Erion (Post 96307)

A-ban a tudós ork szinte (najó, nem szinte:)) kelendőbb, mint a tábornok, a klántámadás miatt :)

Kill 05-15-2007 18:12

Én úgy érzem mindegyik faji vari jó, nekem csak az árnyak nem jön be igazán

Dragi 05-15-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 96460)
Én úgy érzem mindegyik faji vari jó, nekem csak az árnyak nem jön be igazán

lol :) Pedig az aztán nem rossz hidd el nekem ;)

gecco214 06-10-2007 17:30

Ha a faji varikról van szó,az óriásnál a sziesztával kapcsolatban lenne kérdésem.

"A varázslat hatása alatt minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni. A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb. " -SÚGÓ

Tehát ez a varázslat nem gyengiti a gyújtogatást,az ember rablást és a katok gyilkolását??:confused:

Andrew 06-10-2007 17:44

Quote:

Originally Posted by gecco214 (Post 102303)
Ha a faji varikról van szó,az óriásnál a sziesztával kapcsolatban lenne kérdésem.

"A varázslat hatása alatt minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni. A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb. " -SÚGÓ

Tehát ez a varázslat nem gyengiti a gyújtogatást,az ember rablást és a katok gyilkolását??:confused:

már miért ne gyengítené? :)

gecco214 06-10-2007 17:47

a gyújtogatást,az ember rablást és a katok gyilkolását

és ezeket mekkora %-ban?

gecco214 06-10-2007 17:49

50 %-kal???

csak azert kérdezem ,mert ezek konkrétan nem emliti a súgó

Valezius 06-10-2007 17:53

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 102304)
már miért ne gyengítené? :)

Mert ott nincs "zsákmány" :)

Valezius 06-10-2007 17:55

Quote:

Originally Posted by gecco214 (Post 102307)
50 %-kal???

csak azert kérdezem ,mert ezek konkrétan nem emliti a súgó

Természetesen azokat is 50-nel.

De utálom az óriásokat :D

gecco214 06-10-2007 17:58

Köszi a választ

Én még nem tom,hogy szeretem-e most nemsokára szintlépéskor akarok emberről órásra váltani:rolleyes:

Andrew 06-10-2007 19:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 102310)
Mert ott nincs "zsákmány" :)

számítittoam, igazából tudtam, hogy ez az indok, de ha figyelmesebben megnézed a másik felét, ami a varázslókra és a tekercsekre vonatkozik, kiviláglik, hogy a destruktív hatású akciókra is ugyan úgy vonatkozik ;)

Valezius 06-10-2007 19:56

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 102325)
számítittoam, igazából tudtam, hogy ez az indok, de ha figyelmesebben megnézed a másik felét, ami a varázslókra és a tekercsekre vonatkozik, kiviláglik, hogy a destruktív hatású akciókra is ugyan úgy vonatkozik ;)

Nem ha megnézed a mondatot, akkor az első fele nyelvtanilag a zsákmányszerző toliakciókra vonatkozik.
A második fele pedig a tekercsre, és a varázslógyilkolásra, amiből az egyik valóban zsákmányszerző, de ez mindegy. ;)

Andrew 06-10-2007 20:02

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 102330)
Nem ha megnézed a mondatot, akkor az első fele nyelvtanilag a zsákmányszerző toliakciókra vonatkozik.
A második fele pedig a tekercsre, és a varázslógyilkolásra, amiből az egyik valóban zsákmányszerző, de ez mindegy. ;)

pont ez az, hogy azok közül az egyik 'zsákményszerző' és a másikra is vonatkozik, tehát, a többi ártó akcióra is vonatkoznia kell
ugyan van benne egy logikai ficam, de nagyobb logikai hiba lenne, ha nem vonatkozna rájuk :)

Valezius 06-10-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 102333)
pont ez az, hogy azok közül az egyik 'zsákményszerző' és a másikra is vonatkozik, tehát, a többi ártó akcióra is vonatkoznia kell
ugyan van benne egy logikai ficam, de nagyobb logikai hiba lenne, ha nem vonatkozna rájuk :)

Akkor ezt megbeszéltük. :D

Andrew 06-10-2007 20:42

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 102338)
Akkor ezt megbeszéltük. :D

jaaj, de szerintem egy centivel sem jutottunk előrébb :D:D

Kubbi 06-18-2007 10:18

Sziasztok! :)
Ha az embernél visszaveri a tükörpajzs az ártót, kiírja hogy ki volt az?
Ugyanis szeretném levinni a készüjét, de az csak türök nélkül menne. :)

All times are GMT +1. The time now is 02:47.