Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Uj gep vasarlasan torom a fejem...:D (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=501)

Csokibácsi 01-19-2007 20:05

Ja, ami figyelős játék pl. a Dell-nél, a kijelző GlareType. Az az a fényes, amelyik szeret tükröződni, viszont sokkal élesebb, kontúrosabb a képe mint a régi, matt kijelzőknek.

FJORD 01-19-2007 20:06

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 67245)
Én személy szerint kicsit idegenkedem a széles képernyőtől, de van ismerősöm, aki szintén így volt vele és nagyon hamar megszerette. Böngészőben elfér a megnyitott oldalsáv, jó filmet nézni, van numpad, csomó előnye is van. Csak azt tudom javasolni amit Csokibácsi, bemész, megtapogatod és amelyik jobban tetszik.

Hm a végén lehet, hogy én is emellet döntök, mindenesetre köszi az infokat.

tdomo 01-19-2007 20:06

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 67250)
Hm a végén lehet, hogy én is emellet döntök, mindenesetre köszi az infokat.

Nincs mit, azért majd írd meg milyet szereztél be.:)

FJORD 01-19-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 67247)
Ja, ami figyelős játék pl. a Dell-nél, a kijelző GlareType. Az az a fényes, amelyik szeret tükröződni, viszont sokkal élesebb, kontúrosabb a képe mint a régi, matt kijelzőknek.

Erre nem is gondoltam. de ez lesz a legkissebb gondom.

tdomo 01-19-2007 20:11

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 67253)
Erre nem is gondoltam. de ez lesz a legkissebb gondom.

Pedig érdemesebb a jobbat venni. A szemed miatt, meg jobbak a színei, mert kontrasztosabb és világosabb.

Grabi 01-23-2007 14:43

én is a segítségeteket szeretném kérni. abszolút nem vagyok otthon a gépek világában, csak felhasználói szinten. a mostani gépemről azt tudom, hogy pentium 4, 2,4 mhz, 1 giga ram és kb. ennyi. ez a gépem játékoknál lefagy, msn-skype, antivirus mellett belassul.

jelenleg teljesen új komplett gép vásárlását töröm a fejem, kompletten. moncsival együtt 150e Ft-ot tudnék rá áldozni. amihez ragaszkodom és megszoktam az a 17-es TFT-kijelzős monitor. a többiben meg, hogy a fentebb leírt mostani problémáimat orvosolja az új gép.

a neten ezt találtam viszonylag olcsón:

Alaplap: MSI PM8M3-V, Via P4M800CE, OEM, LGA775, DDR400, LAN, Full integrált: VGA: S3 UniChrome Pro, Audio: 5.1ch., mATX, Csatlakozók: 1x AGPx8, 6x USB2.0, 1xSerial port, 1xParalell port, 2x ATA, 2x SATA, 2x PS/2

Processzor: Intel Celeron J346 3,0GHz S775 533 256K EM64T Dobozos

Memória: 512MB 400MHz Márkás

Floppy: 1,44 Mb NEC Fekete

Winchester: 80Gb Samsung SATA2 8,9ms 8Mb (3 Év Garancia)

Optikai Meghajtó: LG CD Író-DVD Olvasó Combo 52x-24x-52x-16x Fekete

Billentyűzet: Magyar PS2 Fekete

Egér: Logitech OEM S90 Value Optikai Görgős Egér Fekete

Ház: Gaba HA-8062D, Fekete - Black, 400W tápegységgel, Bővítőhelyek: 3x 5.25, 8x 3.5' (6 rejtett), Előlapi USB- és audio-csatlakozó, Méret: 420 x 180 x 440 mm

Garancia: 1év
(A konfiguráció bármely részét igény szerint tudjuk módosítani!)

nekem ezek nem jelentenek sokat, csak azt, hogy a 2,4 ghz-nál jobb a 3 ghz. :)
az ára ennek 75e Ft. + moncsi kb. 125e.
ha tudtok kérlek segítsetek

Phoenix 01-23-2007 15:17

mire szeretnéd használni? mert ha csak netezni, akkor ez ahhoz elegendő :)
de ha játékot is akarsz rajta tologatni, akkor az az integrált VGA kártya nem fog sokat segíteni, meg akkor a memóriát is fel lehetne vinni 1gb-ig :)
egyenlőre ennyi
többet akkor took mondani, ha elmondod, hogy mire használnád :)

Grabi 01-23-2007 15:21

játékra, netre, videó, film nézésre, tanulásra, ennyi.

Steve 01-23-2007 15:24

150kért jó laptopot kapsz, amivel fogod az egyetemi bikawifit és még talán játszani is jó, a többire mindenképp:)

Grabi 01-23-2007 15:28

asztali kéne :)

Csokibácsi 01-23-2007 15:42

Te Grabi, nem lesz sok az a 2,4 mhz a P4-es procinak? Ész nélküli tuning mi? :D
Viccet félretéve, a jelenlegi konfigodnak a felsorolt progikat simán vinnie kéne, akadás nélkül. A játékok sem fagynak lassú gép indokkal, max. nem futnak szélsebesen teljes grafikai pompájukban.
Oprendszered mikori telepítés? Ha régóta nyüstölöd, érdemes lenne nulláról (formázással egybekötött élményorgia) újratelepítened. Sok problémát meg tud oldani.

Amit kinéztél:
1GB memória ajánlott (nemár alábbadd :P), játékra az alaplapi S3 kártya lényegében alkalmatlan. Egy DVD írót is meggondolnék, ha már beruházok új gépre, nagyon lepottyant az ára.
Ha a mostani géped nem P4 Celeron, hanem valóban P4, akkor nem erőltetném a cserét erre a 3GHz-es cerkára.

Grabi 01-23-2007 16:06

a helyzet az, hogy átköltözések miatt kell új gép, ezért lényegtelen milyen az előző. az előzőre ráférne egy teljes format c, de gondoltam úgyis újat veszek azon majd ügyeskedem.

mai nap során nézegettem különböző oldalakon az alkatrészeket. paraszti ésszel csak a számokat nézegetem, hogy ami a nagyobb szám az nekem jobb. hát nézegettem xy 512 ramú memória 18e ft, yx 1 gigás memória 17e Ft. nesze nekem paraszti ész :)

olyat is olvastam, hogy ha kompletten veszek gépet joban járok mintha sok alkatrészből venném. ezt is megnéztem a szerintem tök ua. szinte minden konfiguráció, de mégis 80-180e Ft között vannak.
amit igényelek én is úgy gondolom a 3 ghz az 1 giga ram meg a 17es moncsi. ezenkívül csak azt tudom leírni, hogy "jó" videókártya, amivel rendesen nagy felbontással mennek a játékaim.

LotR 02-22-2007 09:50

Huha remélem belefér a témába:D

Nos épp tanácstalan vok, laptopot szeretnék vásárolni...
Amit rászánok kb 200e-250e..
Mit lehetne ebből kihozni? Esetleg tippeket is várnék ,h hol lenne érdemes vásárolnom. Tehát mit és hol, a legoptimálissabb kellene, a legjobb:)
Szeretném játékra is használni, szal a videokártya is szempont.. :P

Kutyuleee 02-22-2007 10:07

Hmm sok helyen lehet látni sok jó laptopot... amit nem ajánlok azok a Fujitsu-siemens laptopok, nem igazán jók, legalábbis nekünk haverokkal nem volt róla csak negatív élmény.
Ahol érdemes nézelődni ilyen cuccokban az a Depo.hu weboldal elég széles a repertoár, nagyon sok bolt árai vannak összegyüjtve 1helyen. nekem van 2bolt ahol 30% kedvezményt kapok és ha ott nem találok vmit akkor depo-n tuti fent van. sőt volt hogy olcsobban találtam cuccot a 30%kedvezményem ellenére is:D

Gyula 09-25-2007 22:10

* Processzor: AMD Athlon64 3800+ socket AM2

o 2400MHz órajel
o 512kb cache
o 2000MHz rendszerbusz

* Alaplap: Asus M2N

o NVIDIA nForce 430 MCP chipkészlet
o 1000Mbps hálózatikártya
o 5.1 CH High Definition Audio hangkártya
o 1 x PCI-E X16, 2 x PCI-E X1, 3 x PCI bővítőhelyek
o 1db IDE, 4db SATA 3Gb/s csatlakozó

* Videokártya: nVidia GeForce 7600GS 256MB DVI, tv.out.
* Memória: 1GB DDR2
* Merevlemez: 250GB SATA
* Optikai meghajtó: LG dvd író (multidrive - "mindent" ír/olvas)
* Floppy meghajtó: 1,44MB
* Billentyűzet: 101 gombos PS/2 (fekete vagy fehér - választható)
* Számítógépház: GABA 8062D (fekete vagy fehér - választható)

o 400W ATX tápegység
o előlapi usb panel
o előlapi fejhallgató és mikrofon bemenet
o 3db 5,25" hely (ebből 2 "rejtett előlapos")
o 8db 3,5" hely (ebből 6db "rejtett")
o 420 x 180 x 440mm (h x sz x m)

Mindez kerülne nekem bruttó 84900ft-ba. Mi a véleményetek róla?
Felhasználás célja, internet (elsősorban hódító), torrentezés, filmnézés és a legvadabb igénybevételt pedig a medal of honor és a COD jelentenék.

Pax Hungaricum 09-26-2007 01:43

Nekem most ilyen duruzsol a fülembe:

ASUS A7N8X-E Deluxe
AMD 3200+
2 GB RAM (Dual Channel 2*1024 Corsair)
206 GB HDD (160 GB 7200 + 46 GB 16000)

És ami a legfontosabb!

ABIT Siluro GeForce 4 Ti4200 Pro

Tudom, hogy ez egy régi kártya. Mindössze 64 MB DDR RAM van rajta... De hát azért vagyunk mérnök infósok, hogy agyonhúzzuk. :D
Az első szériából való, ami még kék lapra van integrálva, nem a pirosra.
Ez olyan stabil kártya, hogy én ilyet még nem láttam. 2003-ban 1 teljes évig nem volt rajta hűtés. Semmi baja. Elégett fölötte a tápegység (nem bírta at uningot:D) minden elégett a gépben, mert a táp transzformátorai is kiégtek, és ráküldte a 220-at az alaplara. Az meg mindenre ami bele volt dugva... :D
Ami megmaradt, az a videokártya, és a 46 GB szerver vinyó.
Addig is cVidia mániás voltam, de innentől kezdve fejet is hajtok előttük. (Már csak a 3Dfx miatt is ugyebár...)

Ami még nagyon frankó videókártyából, az a Matrox.
Emlékszem, amikor a 16 MB-os 3Dfx Diamond Monster Voodoo II videokártyák voltak a menők, és a Matrox kidobta a Matrox G400 meg G450 kártyát, és még talán ugyanabban az évben a G800-at (ha jól emlékszem.. De az első kettő biztos) Hát azoknak olyan képi világa volt, hogy majdnem megrendült a Voodoo kártyámba vetett bizalmam. :D:D:D
Aztán megláttam a Half-Life-ot a Voodoo II-esen... És onnantól kezdve az én gépembe nem volt más, csak 3Dfx kártya. És ebből következik ugye, hogy sose lesz ATI kártyám, csak nVidia.

A haverom vett annak idején egy 9500 pro ATI-t, mert azt fel lehet húzni 9700-re. Fel lehet. Le is égett. Aztán vett egy 9600 Pro-t, mert abból meg lehet csinálni (forrasztással) 9800-ast. Megcsinálta. Le is égett 1 év múlva.

Én mindez idő alatt elvoltam a Ti4200-esemmel, a mai napig elvagyok vele...
Mindennel játszottam azóta, ami kijött szinte. HALO, Fable, Sniper Elite, Quake4, Resident Evil4, Oblivion, Call of Cthulhu - The Dark Corners of the Earth-ot, a neten játszottam WoW-ot, és LineAge2-t. Kipróbáltam a Half-Life2-t, és a FEAR-t, de azok nem jöttek be. (Nem a kártya miatt, elfutottak szépen, csak unalmasak voltak szerintem.)

Szóval sokáig éljen az nVidia! És persze az AMD!
Az intel egy valamiben jobb még, és az pedig a szerverpark építés. De már nem a procik miatt. Hanem a körítés meg a perifériák miatt.
De szerintem 2-3 év, és az AMD felzárkózik ott is. :)

Úgyhogy hajrá nVidia, és AMD! :D

Pax Hungaricum 09-26-2007 01:49

Nem tervezek új gép vásárlást. De ha fogok, akkor:
Tápegység: Thermaltake
Processzor: AMD
Memória: Corsair, vagy KingMaxPro
Videókártya: nVidia
Ház: CoolerMAster Centurion
Belső hűtések: Thermaltake

Amit nem cserélek le:
Egérpad: RaZer eXactMat Xspeed
Egér: Microsoft 1.1A USB2 (A Quake-esek és a CS-sek tudják miért.:p Q3 fanok: találkozunk a KOTH.HU-n :p:D:D)

:D

Remedy 09-26-2007 02:32

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 126464)
Nem tervezek új gép vásárlást. De ha fogok, akkor:
Tápegység: Thermaltake
Processzor: AMD
Memória: Corsair, vagy KingMaxPro
Videókártya: nVidia
Ház: CoolerMAster Centurion
Belső hűtések: Thermaltake

Amit nem cserélek le:
Egérpad: RaZer eXactMat Xspeed
Egér: Microsoft 1.1A USB2 (A Quake-esek és a CS-sek tudják miért.:p Q3 fanok: találkozunk a KOTH.HU-n :p:D:D)

Ezekkel nem mondtal semmit. a Ms eger intellimouse optical? Nekem az van :)

Csokibácsi 09-26-2007 06:20

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 126456)
Mindez kerülne nekem bruttó 84900ft-ba. Mi a véleményetek róla?
Felhasználás célja, internet (elsősorban hódító), torrentezés, filmnézés és a legvadabb igénybevételt pedig a medal of honor és a COD jelentenék.

Szerintem ennyi pénzért tökéletes. Vedd meg.

Gyula 09-26-2007 06:31

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 126467)
Szerintem ennyi pénzért tökéletes. Vedd meg.

Köszönöm Csoki, örülök, hogy Pax hungarikum videókártyárol szóló kisregénye mellett is észrevetted a hozzászólásomat.

Pax Hungaricum 09-26-2007 09:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 126466)
Ezekkel nem mondtal semmit. a Ms eger intellimouse optical? Nekem az van :)

Microsoft IntelliMouse 1.1A USB2
Ez van az ajlára írva. :D
Én csak azt tudom, hogy van rajta 5 gomb, és jóformán Quake 3-ra van kitalálva az egér. Stabilan fekszik, úgy csúszik, hyog arrébb leht fújni, és állati pontosan tartja a lézert. Árkategóriájában magasan a legjobb egér! Sőt, megkockáztatom, hogy jópár drágább egeret is hazavágna pontosságban, és stabilitásban. Nem bántam meg, hogy megvettem. :)

Vikk 10-02-2007 18:46

Nem tudom miket irkáltatok eddig
csak megláttam ezt a topicot és idekattintottam
soha többet AMD:mad:
Mindig is Intel Pentiumom volt, de kipróbáltam most az AMD elvileg gyorsabb prociját, de komolyan mondom lassabb mint a régi lassabb Pentiumom volt.
Soha többet AMD
ez az én véleményem:D

tdomo 10-02-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 127631)
Nem tudom miket irkáltatok eddig
csak megláttam ezt a topicot és idekattintottam
soha többet AMD:mad:
Mindig is Intel Pentiumom volt, de kipróbáltam most az AMD elvileg gyorsabb prociját, de komolyan mondom lassabb mint a régi lassabb Pentiumom volt.
Soha többet AMD
ez az én véleményem:D

Akkor ebben különbözünk. Egyedül laptopokban nem nyerő az amd, mert jobban melegszik. Szerver gépekbe, de még asztaliba sem tennék soha intelt.

Csokibácsi 10-02-2007 20:58

Intel vs. AMD. Ez egy soha véget nem érő, teljesen értelmetlen vita.
Mindenki vegye azt a procit, amelyik szimpatikus neki.
Jelenleg egyikkel sem jár rosszul.

Vikk 10-02-2007 22:08

egy rossz szóvicc, ami nem is vicc/es/

App le gép

Pax Hungaricum 10-03-2007 10:02

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 127672)
App le gép

Asztali gépnek sose vennék Apple-t.

Nem azért, mert rosszak, nagyon is jók, de én szeretem, ha bármikor bármit én magam ki tudok cserélni benne...

Apple szinten csak a laptop-okra vagyok rákattanva... Azok nagyon jók, stabilak, gyorsak, és külalakra is gyönyörűek.

És légyszi máskor olvass vissza, mielőtt beírsz egy topicba. Köszönjük!:)

Pax Hungaricum 10-03-2007 10:08

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 127659)
Intel vs. AMD. Ez egy soha véget nem érő, teljesen értelmetlen vita.
Mindenki vegye azt a procit, amelyik szimpatikus neki.
Jelenleg egyikkel sem jár rosszul.

Intel - AMD ? nVidia - ATI ?

Egyértelmű.
AMD + nVidia

Tudom, a drága Intel procik is jók... De hát még mindig az a baj, hogy ugyanazt a sebességkategóriát az Intel drágábban árulja....
(Egyébként az olcsóbb Intel kategóriák csapnivalóbbak az olcsóbb AMD-knél..)

Mellesleg Intel proci meg már égett el a kezem alatt (cerka is, p2 is p3 is p4 is...:D) Az AMD meg egyszerűen tuningra van kitalálva.... Imádom őket, szinte képtelenség leégetni. (Nekem még egy AMD procim se égett le! Pedig durván "turkálok a gépben"...:))

nVidia-ról meg már nyilatkoztam. Engem meggyőztem a stabil és minőségi lapokkal, amire fejlett technológiájú cuccot integrálnak. (5 éves videókártyával mindent tudok csinálni, amit csak akarok. Igaz, házilag azt is megturbóztam. De bírja! :) Egy ATI kártya már a kukában lenne rég attól, amit a GeForce 4 Ti4200-esem kibír... :))

Engem ez a két cég meggyőzött arról, hogy érdemes hűségesnek lennem a márkájukhoz. És ezt nem reklámmal tették meg, hanem itt van benn a gépemben a bizonyíték. :)

Csokibácsi 10-03-2007 11:13

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127714)
Intel - AMD ? nVidia - ATI ?

Egyértelmű.
AMD + nVidia

Tudom, a drága Intel procik is jók... ... gépemben a bizonyíték. :)

Neked egyértelmű. A valóság pedig, hogy rohadtul nem egyértelmű ;)
Ez persze nekünk jó, versengjenek csak egymással.

richardka 10-03-2007 11:17

gyerköcöm gépébe core magos Intel gép van
nekem AMD van AM2-es:))

mind a kettő jo, aki mást állit az szajkoz
Nekem még soha nem éget le Amd procci:)) pedig nem 5 éve foglalkozom vele

csak a soha többet AMD kijelentésre válaszoltam:)

Pax Hungaricum 10-03-2007 11:30

Pedig Richardka, én mást állítok. Ugyanazon körülmények között (ugyanakkora táppal, ugyanakkora hőmérsékleten, ugyanakkora %-os tuninggal) nekem már égett le intelem, AMD-m meg még soha. És nem szajkózok. :) Ki van próbálva. :) Pusztán a tapasztalataimat írtam le, semmi marketinfogás nem lappangott az írásaim mögött. (Kivéve annyi, hogy aki tuningolni akar, az AMD-t vegyen, meg nVidia-t. De ezt nem csak úgy írom, hanem sok év tapasztalata miatt.)

Nekem ez jön be. Ha valaki esküszik az Intelre, hát esküdjön, én őt meggyőzni nem akarom. Vegyen Intelt. De én nem fogok az biztos. :):)

Vikk 10-03-2007 18:05

nVidia-val egyetértek...

Csokibácsi 10-03-2007 18:12

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 127827)
nVidia-val egyetértek...

Ő is írt ide? Hol? Mikor? Mit?

richardka 10-04-2007 12:48

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127726)
Pedig Richardka, én mást állítok. Ugyanazon körülmények között (ugyanakkora táppal, ugyanakkora hőmérsékleten, ugyanakkora %-os tuninggal) nekem már égett le intelem, AMD-m meg még soha. És nem szajkózok. :) Ki van próbálva. :) Pusztán a tapasztalataimat írtam le, semmi marketinfogás nem lappangott az írásaim mögött. (Kivéve annyi, hogy aki tuningolni akar, az AMD-t vegyen, meg nVidia-t. De ezt nem csak úgy írom, hanem sok év tapasztalata miatt.)

Nekem ez jön be. Ha valaki esküszik az Intelre, hát esküdjön, én őt meggyőzni nem akarom. Vegyen Intelt. De én nem fogok az biztos. :):)

Hoppá:)) ugy látszik nem jött le az irásom.

Azt irtam van mindkettő nekem. És egyik se jobb mint a másik, mindkettő stabil, gyors és semmi bajom nincs velük:)) igazábol az a kérdés kinek mennyi pénze van mennyit szeretne rá szánni:)) ha valakinek kevés a pénze akkor vagy lesz gép vagy vesz mondjuk Ájemdét:)
Én még Intel procit nem láttam leégni:)) pedig iszonatos mennyiség ment át a kezem között. Megjegyzem AMD-t se:))

Igazábol az sütne le a mondanivalombol. Tökmindegy hogy AMD vagy Intel, Ati vagy Nvidia. A lényeg te meg legyél a saját gépeddel elégedve, és akkor Happy

modositok egy kicsit.
A tunning nem érdekel, lehet hogy lehet az otthonit is, de nem teszem, mert nem játszom a géppel

Pax Hungaricum 10-04-2007 12:55

Pakolj rájuk vízhűtést, és emeld meg az órajelet 50%-kal. Majd hasonlítsd össze az élettartamokat. :D:D

Nem mondtam, hgoy minden Intel proci ócska. Csak azt, hogy ugyanazt a konstrukciót ki lehet hozni olcsóbban, ha AMD-t veszel. Illetve ha ugyanannyit költessz, akkor az AMD-ből jobbat tudsz vásárolni.

Ez kb olyan, mintha valaki imádja a kukoricakenyeret, és bemegy a boltba, és van egymás mellett két teljesen ugyanolyan szép vekni kukoricakenyér, és az egyik 399 Ft-ba, a másik 449 Ft-ba kerül.
Miért vennéd le a polcról a 449 Ft-osat? ;)

És a tapasztalataim alapján a régi Intelek valóban sérülékenyebbek voltak, mint ahogy írtam is, nálam szenesedtek. :)
Az írásod lejött valamennyire, mert nagyjából közös nevezőn vagyunk, hiszen mint írtam is, én meggyőzni senkit nem akarok. Mindenki azt vesz, amit csak akar. Én csak leírtam a saját, személyes tapasztalataimat. :)

Én AMD-t veszek. És ettől vagyok Happy. :D:D:D:p

Csokibácsi 10-04-2007 12:55

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 127910)
Igazábol az sütne le a mondanivalombol. Tökmindegy hogy AMD vagy Intel, Ati vagy Nvidia. A lényeg te meg legyél a saját gépeddel elégedve, és akkor Happy

modositok egy kicsit.
A tunning nem érdekel, lehet hogy lehet az otthonit is, de nem teszem, mert nem játszom a géppel

Ez lenne a lényeg, igen, ha értő fülekre találna :P
Intelt még én sem láttam elfüstölni, azt sem, amit magam húztam a gyári sebesség duplájára, ellenben AMD-t többet is (pedig azok nem is voltak túlhajtva), mésgem helyezem egyiket a másik elé.
VGA helyzet dettó.

Pax Hungaricum 10-04-2007 13:05

VGA kárgya eldurrantási tipp:

Végy egy ATI Radeon 9600 PRo-t. (Így kell írni? Radeon? Mindegy. Értitek.:D)
Forrasztgasd meg picit (sávszélesség duplázás céljából). Dugd be a gépbe.
Majd telepíts rá egy ATI Radeon 9800 Pro szoftvert. (Catalyst? Vagy mi volt... Bocs, de sose volt ATI kártyám az otthoni gépben.:D)
Majd indítsd újra.
Voi'la, van egy 9800 Pro-d, csak spóroltál a vásárláskor kb 30ezer forintot. (Akkoriban, amikor csúcskártyák voltak.)
Szépen üzemel az új 9800-asod, mintha valóban azt vettél volna.
Vágj filmet, szerkessz képet, digitaliálj, játsz. Használd.
Egy idő után nem fogja bírni, kevés lesz a feszültség szint.
Indítsd újra a gépet.
Lépj be BIOS-ba.
Emeld meg a feszültséget úgy 50%-kal.
Kapcsold vissza a gépet.
Kezdj el digitalizálni.
Vedd le a gép oldalát.
Nézd meg, ahogy az ellenállások eldeformálódnak, a GPU lenyomja magáról a hűtést, mert felpuffad, majd a végén ki is pukkad. :D:D:D:D

Végy egy új processzort, új memóriát, és új VGA kártyát. Mielőtt az új berendezést beteszed, állítsd vissza a BIOS-ban a felszültségszintet normálisra.

És lehetőleg 10%-nál jobban ne módosítsd az alap beállítást. Ha átrendeződik a kristályszerkezet a prociban, (márpedig át fog), és ezt huzamosabb ideig csinálod, az úgy is marad. Abban az a ciki, hogy ha nem akarod, hogy a géped élettartama a 10-edére csökkenjen, akkor mit teszel? Visszaállítod a feszültséget alapra. Na itt kezdődik a bibi. A tununghoz szokott processzornak 'elvonási tünetei' elsznek. Olyan instabil lesz, hogy élvezhetetlen a használata. Szóval állítsd vissza a tuninfeszültséget, majd 2 év múlva vegyél kompletten egy új gépet. :D

csofika 10-04-2007 14:16

Én is egy új gépet szeretnék venni, ami gyorsabb és szebb is mint a mostani.

Minden segítséget és könyöradományt elfogadok. A számlaszámom zöldben:)

Csofika erőművére gyűjtünk címmel futhat a dolog.

csofika 10-04-2007 14:19

Ne haragudjatok, de egy kicsit héber nekem amit itt nyomtok a forrasztgatásról, meg ilyenekről, de lehet belőle tanulni.

Én max leportalanítom a monitort, meg benyomom az indító gombot, ha nem indul, hát újra benyomom, csak akkor már idegi alapon.

tdomo 10-04-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 127931)
Muszaj mindenhova hulyesegeket irkalnod? :P

Ezt most kinek írod?

csofika 10-04-2007 14:50

Kedves Remedy! Lehet, hogy számodra hülyeség amit írtam, de én véresen komolyan gondoltam.

All times are GMT +1. The time now is 00:59.