![]() |
Quote:
ha félig van töltve akkor tök mind1, bónusz nélkül is átmegy a sereg :D |
egyébként meg a dolog fajtól független, csak a számolás miatt fajosítottunk. Ha a klánsereg 500K és a védősereg 400 akkor a 100k különbözet után jár a bónusz fajtól függetlenül és nem fajonként kiszámolva.
|
Quote:
Ez jelenleg korántsem olyan biztos ;) |
Quote:
ha a védő 400 k és gnómból kell 500k, hogy átüsse, akkor kap 6% bónuszt azaz elég küldenie kb 470k-t. (7666 barakk 8333 hejett) de ha ez orktól megy akkor elég küldenie 412k-t azaz kap 0,8% bónuszt (7859 barakk) tehát ezzel a bónusszal a 1 gnóm barakk nagyobbat üt mint 1 ork barakk, és belegondolva a törpe barakk még nagyobbat ütne. szal ha ezt seregre nézzük szerintem semmiképp nem jó, akkor inkább kéne támadó és védőértékre. csak lehet úgy meg túlbonyolizálódik |
Quote:
|
Quote:
Kiszámolgattam én is. Továbbra is nagyobbat üt 1 ork barak mint egy gnóm, igaz Xepi jól látja kiegyenlítettebb picit minden faj ereje, de kérdem én finnyásak vagytok? Ezt akartuk,a klántámadás merőben más lett mint az egyéni. Nem ugy kell majd ezentúl számolni, hogy orinként összeadunk, hanem egyben az egészet barakhelyek szerint és így mint komplett klánsereg számítva az ütőerőt. Közelebb is áll picit a realitáshoz. Ráadásul más fajok sem szorulnak majd teljesen háttérbe klántámadáskor. Támogassuk meg és legyen tényleg másmilyen a klánháborúzás. Pár adat azért a különbségek kiegyenlítődéséről... A példában 1000 hekis gnóm védekezik 10% torony és 50% barakban. Ehhez, hogy átüssük klánnal (fajonként lebontva, ha csak ilyen faj lenne a támadócsapat!) ennyi barakk és lovas kell: gnóm: 41896 lovas = 698,27 barakk ork: 36273 lovas = 697,56 barakk óriás: 41847 lovas = 747,27 barakk törpe: 43970 lovas = 704,65 barakk elf: 43970 lovas = 845,58 barakk ember:46287 lovas = 890,13 barakk hulla: 45095 lovas = 1127,38 barakk félelf: 49886 lovas = 890,82 barakk |
Quote:
|
Quote:
Így egy full elf klán is üthetne akár, míg otthon annyi sereg marad, hogy nem üti egyéniben őket át akárki... valóban érdekes kombinációkat vet fel... lehet hogy érdemes rajta gondolkozni :) |
Quote:
Csak rá akartam világítani, hogy egyáltalán nem okoz gondot az, ha a fajok ütöereje klánban és egyéniben nem ugyanugy aránylanak egymáshoz. Ez csak megszokás kérdése. Ettől függetlenül az elf is erősödik a gnómhoz képest, mivel 40% haditekije van így nagyobb létszámmal tudja beverni azt akit a gnóm kisebbel. Így neki nagyobb lesz a túlerőbónusza is. |
Egyébiránt a túlerőbónuszt a csatában ténylegesen résztvevő egységek száma alapján határoznám meg. Teljesen mindegy, hogy katona foglalja el ugyanazt a barakhelyet vagy íjász. Magyarul ha támadás jön és nincs a piacon védőegység akkor is érdemes lenne akár katonákkal vagy támadókkal feltölteni a barakhelyeket.
|
Quote:
Pld, egy elf esetében gyakorlatilag kiütitek az elf faji sajátosságát, hogy a toronyban lévő íjászai többet védenek, hisz ha fele-fele arányban vannak az íjászai, akkor elég nagy támadó bónuszt kap ellene egy törpe, vagy egy gnóm... sőt, egy emberrel pld esélyed sincs átütni még így sem egy gnómot, vagy egy törpét... tehát igenis kell vizsgálni faj specifikusan is a dolgot. Amúgy én ezt a túlerő bónuszt nem 30!-ban, hanem 20%-ban maximalizálnám, hisz most is van sikeres kláncsata és most is lehet sikeres kláncsatákat indítani (átlag klánoknál sokkal könnyebb, mint a nagy klánoknál ahol tényleg extrém barakk kell hozzá, de ez a 20% is jelentősen növelné már a támadás esélyét) és ne felejtsük el, hogy itt azért a jutalom is jóval nagyobb mint egyéniben. Amúgy a 10 percenkénti klánfrissítés és persze a ténylegesen 2 körig menő klánseregek is sokat dobnának az 1/a-n... |
Egéybként továbbra is szerintem jelentősen változtatná a különböző országok felépítését, ha lennének klánszintű toli és vari akciók is... mert most hiába gyújtasz fel egyéniben 1 orit a klánból meg sem érzi a klán... míg ha mindenki ég az azért már figyelemre méltóbb... és mondjuk az okozott kár a szerint oszlana meg, hogy kinek milyen arányban van a klán össz toli és vari létszámához képest tolija és varija.
|
Quote:
Dehogynem igaz. Tökmindegy milyen fajokból áll a klánod nem kell vizsgálni. A bónusz csak az egységek darabszámától függ. Igaz azok pedig fajspecifikusak, de a túlerőbónusz kiszámításának nem feltétele, hogy ismerd a fajt,mivel az csak egy szorzószám lesz. Ettől függetlenül értem amit mondasz, persze, hogy megváltoztat erőviszonyokat fajonként másképp, de éppen ez lenne a cél. Az elfet említetted... Nem veszti el a faji bónuszait, sem a tornyos íjász +2 pontját sem a 30% plussz védőerőt. De ezentúl érdemes úgy felépíteni, hogy a legnagyobb védelmet nyujtsa klántámadásnál is. Ez gyakorlatilag az 1A.ban mindenki érdeke. Teljesen nonszensz, hogy egy 29-29% barak-tornyos elfet nem lehet átütni klánnal:( Ha lesz túlerőbónusz akkor ez megszűnik és nem választ mindenki elfet nehogy bántódása essék. Végül az embert említed... Nos az jelenleg sem tud átütni egy gnómot egyedül. Ezzel ő is erősödik. És jó lenne ha végre nemcsak full gnóm, fullember, fullelf és fullmittomén klánban gondolkodnátok, mert sztem ilyen csak 1 személyes klánok közt van az 1A-ban. |
Bónusz!
Szerintem bocsássuk szavazásra az ügyet! Télleg eléggé átalakult az A !!! Amióta mindenki aki feljön és biztonságba akarja tudni a senekét az elf lesz és betornyozza magát, fedezget, mig el nem ér a top30-ba. Rettenetes dolog, hogy még egy kiélezett ork sem tudja átütni, csak akkor ha teljesen lecsupaszodva megy neki. Ha meg igy tesz akkor szétrengetik, begyújtják stb. Mi marad igy? A felfedezés :mad:
A kláncsatát már nem is részletezem. U.A. mint Monro nyafogott lentebb... Jó dolog a toronybónusz, de szerintem mindig a támadónak nehezebb. Elf klánoknak nagyon nagy a klánvédereje. Javallataim: 1.Monro ötlete jó... 2.legyen egy átlag toronybónusz ami nem függ az össztoronyszámoktól, hanem a klánok értékének bizonyos százaléka legyen ami fix! 3.Valaki akinek jobb ötlete van annak itt a helye. :D |
Quote:
|
szerintem arra gondol hogy a klán értékének ×%a adódjon hozzá a klán véderejéhez és ne számoljunk toronybónuszt, hanem ez legyen helyette... :rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
Ez így elsőre nem tetszene. Továbbra is az a véleményem, hogy olyan megoldáson kell gondolkodni amivel úgymond "kiütöd" a toronybónuszt. Minél több a torony annál jobban csökken a védelem klánnal. Pontosan ez a javaslatom lényege. Ha valaki a túlerőbónusz bevezetése után 27-27% torony-barakkal játszik az gyakorlatilag klánvédelemnél leredukálja a toronybónuszát NULLÁRA! És ebben az esetben mindegy, hogy törpe vagy elf az illető. Rá van kényszerítve mindenki,hogy csak annyi tornyot tartson amennyi még elég de nem veszít túl nagyot ha támadják klánnal. Csináljatok egy táblázatot és próbálgassuk kiszámolgatni a dolgokat mindjárt rájön mindenki, hogy miről is van szó. |
Monro, nekem se tettszik GOD ötlete, de nem tudtam semmi jót kitalálni... :( még gondolkodok.
|
Quote:
Quote:
|
hali:)
mostanában nem nagyon érek rá, csak egy felmerült ötlet: ha már úgyis 5 sereget lehet elküldeni, mi lenne ha minden klánhoz tartotna 5db hajítógép? ( a háború menüpontnál az új rajzban jobb oldalt lehet is látni :) ) amit az elküldedndő klánsereg mellé lehetne adni. a hajíógép kizárólag a tornyony bónusz "lerombolására" lenne használható, minden egyes darab 5% toronybónuszt "rombol", azaz ha 1 sereggel elküldöd mind az ötöt, akkor 25% toronybónusz nem számítana. ideologizálni is lehet a dolgot: egy klán komolyabb tudományos, pénzügyi és hadi erővel rendelkezik mint egy mf, vagy egy 4es szövi. amikor megalakul egy klán első lépései között "feltatlálja a hajítógépet", lévén amúgy is nagy sergek mennek amik komoly falakba és tornyokba ütköznek, de a hajítógép alkalmazásával a tornyok plusz védőértékét semlegsíteni lehet. ? |
Quote:
|
Quote:
most beszóltál vazze..? :D |
Sziasztok.
Alaposan végigbogarásztam a topikot. A kláncsaták jelenlegi rendszere igen kockázatossá tesz egy támadást, de a zsákmány is komoly. És ami nagyon fontos a támadó tudja, hogy mikor és kit támad, Ő az aki fel tud készülni, átépülni, sereget bekészíteni, szóval ezek a tényezők azért az egyensúly felé mozdítják a mérleg nyelvét. A klánok döntő többsége meg nem 10-50%-os felépítésű, szal nem ezt kell vizsgálni. És ugye vannak olyan játékosok, akik nem figyelnek egész nap, nem az internet előtt élik az életüket. Számukra is lehetővé kell tenni, hogy ha deffenzív stílusban játszanak akkor lehessenek eredményesek. De mindenképpen egyetértek abban, hogy erősíteni kell a támadást. De az erősítés mértéke nagyon fontos. A valós háborúkban a földet mindíg sokkal könnyebb megtartani, mint meghódítani. NE legyen ez másképp a Hód világán se. A Túlerőt jó ötletnek tartom, csak a mértéke nagyon fontos. Én 15% körül maximálnám az értékét. Ez komoly támadóerőnövekményt jelentene, de egy termelő klánnak (ami nem 10-50% os ! ) is esélyt adna a szembetámadásra egy hadiklán ellen. Várom az észrevételeiteket. |
Quote:
|
Quote:
Ugyanis a 30% olyan, mintha a törpének, a gnómnak és néhány esetben az óriásnak ork támadás bónuszt adnál, míg arra azért elég kicsi az esély, hogy egy orkkal jelentős létszámbeli fölényt érj el, tehát tőle meg ezt gyakorlatilag elveszed... |
Quote:
Szerintem ez egy jó rendszer. Ez a rendszer azokat erősítené támadásban jobban akiknek a haderejük gyenge. Minél erősebb egy ország ütőereje annál kevesebb egységgel tud ugyanoda bemenni ezáltal a kevesebb ütőerejű orik vannak jobban segítve mivel nekik nagyobb létszámot kell küldeni. Az ork a hatalmas ütőerő miatt veszít el ezáltal az előnyéből nem pedig a lakiteki száma miatt. Ha jól látom persze :) |
Quote:
Ugyanis csak az orknak van igazán nagy ütő ereje, a többiek igencsak mögötte kullognak, de még vele is necces 1/a-ban átütni egy igazán védekező orit... egy nem orkkal pedig végképp extrém ori kell... de mindez igazából magasabb hekin jön ki... ami szerintem jelentősen változna, ha lenne klánszintű toli és vari akció is, mert akkor aki védekezik, annak ezek ellen is kell, akárcsak alacsonyabb hekin... |
Ami azt illeti itt is történt egy komplett javaslat.
Attila kiváncsi lennék mi a véleményed, érdemes foglalkozni a témával? |
Attila Várjuk a véleményedet!
A javaslatban sok olyan játékos egyetért akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek szövetségi háboruk terén. Abban azonban minden játékos egyetért, hogy a szövetségesi seregek támadóerejét növelni kellene valamilyen mértékben. |
Quote:
|
Végignéztem a fórumot, és én azon kevesek közé tartozom, akik nem szeretnének változást, de el tudom fogadni, hogy erősödjön a támadó klán, de nem túlzott mértékben.
A túl durva és hirtelen változások erősen felborítanák a most kialakult erőviszonyokat, így én azt elvetném. De pl. egy-két (pl. tábornok, felütés, vagy csak úgy) összességében mondjuk max 10-15%-os támadóbónuszt elfogadhatónak tartanék. Ill. a kláncsaták eredményének az országok moráljára gyakorolt hatását támogatnám. Fontos lenne, hogy a változás előtt pár nappal az be legyen harangozva (persze, csak ha az jelentős változást okoz), hogy fel lehessen rá készülni |
ha ennek az egésznek az a célja, hogy több klántámadás legyen, mint most, akkor a nyereséget kell megnövelni, nem a támadót jutalmazni szerintem.
ha a tábornokbonusz bejün, akkor az tényleg hatványozott előnyt jelent az orkoknak. ezt semmiképpen nem támogatnám. szerintem maradjon a számolás úgy , ahogy van, de a foglalt föld mennyiségét lehetne emelni , ha már mindenáron akartok valamit. magam részéről nem tartom jó ötletnek. |
Quote:
A cél egyébként NEM a több kláncsata az csak a vonzata vagy folyománya ha ugy teccik. A cél, hogy minden klánt át lehessen ütni, magyarul fel kellene erősíteni a klántámadás erejét minimum az egyéni támadások szintjére! Ez kb 11-15%-al erősebb mint a mai klántámadás ereje. Lassan arról szól majd az 1A, hogy ki tud nagyobb "bunkert" csinálni :( |
Monro, ha már minden klán átüthető, akkor meg lehetne az a cél, hogy lehessen olyan klánt csinálni amit nem lehet beütni.
Lali a növekvő nyereség szerintem éppen csökkenti a kláncsaták számát, hisz így egy esetleges sikertelen támadás, vagy sikeres visszatámadássorozat eléggé tönkretehet (ebből kifolyólag lehet, hogy épp a nyereséget kellene csökkenteni?) Az tény hogy most a többség bunkert csinál, de én pl. nem tudok más járható utat. A tolik és a varik ugye A-ban nem nagyon játszanak, és a támadó seregek meg marha nagyok és ha egy befér klánszinten, akkor az alaposan csökkenti a korábbi sikeres (tamagocsi)munka eredményét. Tehát csak viszonylag kevesen mernek/tudnak olyan klánt csinálni aki beüthetne másokat, mert akkor ők is sebezhetőbbekké válnak. |
Quote:
Sztem az sosem volt cél. A játék érdeke, hogy elvi lehetőség legyen legalább egy-egy esemény bekövetkeztére. |
Azert a klanhadakozas modositas eleg veszelyes otlet...
A felszolalok zöme A ban nagy hekivel rendelezo országot kormányozgat. A kisebb klanok között most is van csata es ok nincsnek is hadira kielezve hiszen akkor egyeniben leszenek sebezhetoek.Nekik kell a toli es a vari is eleg nagy szamban. Magas hekin ezek szinte feleslegessé válnak. Azert abszolut tamogatom a klanszintu tolivari akciokat. A klantamadsok erejet mindenzek mellett növelni is kell hiszen igaz hogy a tamado klan eleg nagy szarban van a jelen rendszerben, mert a visszatamadas sokkal nyugisabb es kockazatmentesebb. Monro otlete tetszik.A torony ereje a fo probléma. Viszont az egysegek szama utan bonusz megoldja ezt a problémát. A mértéken persze lehet vitatkozni... |
Quote:
Magam is támogatnám de ez a topic mást tárgyal :) Másrészről nézzük meg az állításod hozzátéve, hogy sokáig talán tényleg nem kellett: fenn miért is nem kell toli-vari? Mert nincs (vagy inkább nem volt) egységes a pontlista. Pontosabban volt egy csomó "rés" a pontlistán így voltak "védett" helyek ahová nem lehetett fel vagy levarázsolni és tolizni. Ez a probléma már akkor kezdett megszűnni amikor még játszottam az A-ban. Érjen fel sok-sok ori és nem lesz nyoma sem a problémának. Kérdem én akkor akartok majd ujra szembesülni a kláncsaták nehézségeivel? Most azért van lejjebb több próbálkozás, mert sokkal több a célpont és ráadásul van egy csomó gyengébb célpont is! Ennek semmi köze a tolik vagy varik hiányához. |
Azért a lenti sok kláncsatához hozzátenném, hogy túlnyomórészt egyszemélyes klánok közt zajlanak. Az meg nem egészen olyan, lévén az oriját éppúgy kiüríti mint mint egy nagyklán tagja ha kitámad, viszont bever egy másik egyszemélyest, és hoz egy rakás földet...
|
Quote:
Ez pontosan így zajlik feljebb is csak ott nincs 2 körre 6-8 klán, sőt sokszor 1 sincs. Erre feljebb sokkal jobban rá kell készülni és mivel nem 1 személyes klánok vannak így gyakorlatilag 90% esélye van, hogy kiszúrják, ha támadsz. És ha már kiszúrták akkor 80%, hogy védik is mivel jelenleg sikeresen védekezni sokkal egyszerűbb, mint sikeresen támadni. |
All times are GMT +1. The time now is 18:27. |