![]() |
Quote:
Ide figyelj aúú! Ha Te exrta munkát adsz a szervernek akkor sztem fizess érte, vagy old meg a játékodat extra szervermunka nélkül! Ha egy klán összes tagja nem tud összedobni x vip kört egy plusz szervermunkát okozó Frissítésért akkor játszon anélkül. Példa van egy 5 fős klán 4 vip orival. Ha 100 vip kör a frissítés akkor 25 vip kör jut 1 orira. Ez egy vipes országnak körülbelül 18-20 forintjába kerülne. Én nem vagyok gazdag ember, de egyötöd gombóc fagyit megér nekem az az esély, hogy visszatámadhassak, ha tudok-képes a klánom rá. Ha Neked nem kell helytartó nem vipelsz. Ha nem éri meg a körközbeni frissítés a 2 nyalás fagyit akkor ne akarj extra szervermunkával ilyen szolgáltatást. |
Azt nem megoldható, hogy csak a saját klán pontja frissüljön? És akkor már nem használhatatlan a pontszámtól függő arany befizetése.
|
Quote:
Támogatom a javaslatot! vajon ez a 10 mp. lehetőséget adna eredeti támadásra is, vagy csak szembemenetelre? Itt ha eredeti támadás is van akkor már a támadó is kicsúszhat az időből, és mehet sok körre is :-) |
Quote:
Szóval rossz oldalról közelíted meg a dolgot! Ez nem extra szolgáltatás, hanem gyakorlatilag lételeme az 1/a-nak és körváltás közben meg is történik a klánpontszám frissítés. Ha olyan erőforráshoz kötöd ami a játéktól alapvetően független (valós pénz) és nem olyanhoz amit a játékon belül mindenki megszerezhet, akkor máris diszkriminációt hajtottál végre a játékosok egy előre nem meghatározható rétegén. Nem véletlen, hogy Atis se támogatta, hogy VIP-hez legyen ez köthető... Egyébként Atis ötletével az ezen való vitatkozás egyúttal értelmetlenné is vált... |
Quote:
Ha kicsúszol az időből, és a klánpontlista rendezésével messze kerül a cél, akkor meszire támadsz. Ez eddig is így volt, csak kevesebb időd volt, most egy kicsit "jobban ráérsz". |
Quote:
Remek ötlet, remek javaslat! Lehetőséget ad szembemenetelre, de mivel gyakorlatilag majd egy órán át a kisérő fél 2 körös, így az eredeti támadó fél is tud taktikázni tekikkel, intézővel.... Támogatom ezt a javaslatot. |
Szerintem klanzinten at a jarhato hogy ha en kitamadok 2 körre egy klánra a valtas előtt es o a valtas elott eltavolodik a botasok agy egeb okok miatt a tav meg ne valtozzon.
Igy a tamadaskor fennálló helyzet lenne a fix es hasonlo feltetelei lennének a vedekezo orszagnak is... Mindenezek mellett a koptatas lehetoseget megszuntetnem igy nem kerul a tamado elonybe ezzel. |
[quote=Alba]Szerintem klanzinten at a jarhato hogy ha en kitamadok 2 körre egy klánra a valtas előtt es o a valtas elott eltavolodik a botasok agy egeb okok miatt a tav meg ne valtozzon.
QUOTE] Kedevs Alba a helyesírásra figyelj már oda! Annyira zavaró, hogy már szinte olvashatatlan. Utólag is kijavíthatod ám. |
Sziasztok!
Látom azért kezdenek az álláspontok közeledni:) A mikéntet látom még nem sikerült kiötölni, de összeg-javaslat már volt az extra frissítésre. Ehhez csak annyi lenne a javaslatom (támogatásom), hogy 500 milla vagy 1 mrd jobban megfelelne annak a célnak, ami a lényeg lenne ! Miért is? Ez a funkció szinte csak (elnézést a többi klántól) az első pár klánnak lenne fontos (10-12). A lentebbi klánok között nincs akkora különbség, hogy erre gyakorlatilag szükségük legyen. Tehát a nagyobb klánok veszik igénybe, amelyeknek azért már van termelése, nekik már nem okoz gondot vészhelyzetben 500 milla elnyomása:) Ellentételként jöttek fel a kisebb klánok! Könyörgöm, ha egy kisebb klánnak arra van elég léje és anyaga, hogy lefokozzon, bontson 1000-2000,stb. hekiket, egységeket, akkor már bocs, de arra is legyen, hogy 500 milla egy ilyen extra frissítés! Ha meg nincs nekik rá, akkor arra sincs, hogy lefokozzanak, lebontsanak, tehát nem kerülnek messzire egymástól = nincs szükségük erre az extra szolgáltatásra= nekik mindegy mennyibe kerülne ez.!!!!! Tehát visszakanyarodva a lényeghez, aki ezt használja, az ne 100 milláért tegye, hanem min. 500 milla legyen ! A mikénten meg ahogy látom még lesz egy kevés vita. Zou |
A másik:
Amikor valaki egyéniben támad, akkor sem mehet biztosra abban, hogy alulról vagy felülről üt be. Ha nem figyel ,akkor könnyen csak fentről sikerül neki beütni, tehát ott is meg van az esély arra, hogy akár a csata kimenetelét (10% miatt), akár a foglalás mértékét befolyásoljuk. Ugyanezt az esély miért vennénk el a klántámadásokkor? Mivel rosszabb ez? Igenis legyen meg az esély arra, hogy akár a megtámadott, akár a támadó korrigálja a pontszámát ezzel az új frissítéssel, és ez igenis számítson be a csata kimenetelekor ! Nem csak arra az időre kell hogy figyeljen egy klán, amikor elindítja a sereget ütni, hanem igenis üljön ott végig, ha tutira akar menni, kelljen neki figyelnie sok mindenre, ne feküdhessen vissza aludni. Zou |
Quote:
1. egyéniben nem zavar, hogy 1,99999körnél bontasz alá? Te is fogodmagad ha támadsz és "egyszercsak alámész". Az teljesen rendbenvan mi? Ha veled csinálják akkormeg nehogymá? 2. nem muszály neked ugy támadni, hogy kifrissítesz, ha ő aládfrissíti magát még neked is meglehet oldani. |
Megszűnne a másodpercekkel való játszadozás, ha klántámadás indításakor nem indulna el a sereg, csak megjegyezné a rendszer, hogy támadást indítottak. Az indítást aztán a rendszer végezné frissítéskor a szünetben.
Ha a frissítés legelső lépése a klánlista rendezés, majd a kláncsata indítása, akkor a 2 körről indított támadás 1 kör múlva ér célba. Az indító játékos az indítás után nyilván nem tud bontani, mert akkor több körre menne. Eltávolodni úgy tudna, ha mondjuk egyszerre éheztet az egész klán, hisz az indítás után jön a fejlődés. Esetleg ezt is ki lehet védeni, ha a rendszer a fejlődés után indítaná a klántámadást. Ebben az esetben a támadó kockázata nyilván megnő, ezért feltétlenül erősíteni kéne a támadóerőt. Erről Cl nyitott egy új topicot. Na, lehet nekem esni! :) |
Quote:
Ami egész biztos, az az, hogy ilyen jellegű módosítás a közeljövőben nem kerül be, lévén nincs fejlesztési időszak. Amikről eddig beszéltünk EBBEN A TOPICBAN, azok beleférnek. |
Quote:
Teljesen jogos. Semmi szükség a kiskapukra. A kisklánoknak egyébként is problémás lenne 9-15K pont lebontása ki sem tudják használni a frissítés adta lehetőségeket igazán. Legyen csak mindenkinek egyforma NAGY az ár. |
Quote:
2. ez egy taktikai elem, ennyit hagyjunk már azoknak akik gondolkodnak is! eddig is benne volt ez a lehetőség a játékban NEM? Ezzel semmi sem változott csak forszírozzátok, hogy milyen lehetőségek lesznek. Hagy legyenek stratégiai lehetőségek miért baj az? |
Quote:
Ha már javítunk valamin akkor javítsunk rendesen. Eddig sem volt ez leányálom bár kétlem,hogy rajtam kivül és a társaimon kivül ezt bárki is át tudná érezni. Azon gondolkodjatok el inkább, hogy az a fair játék, amikor ha nem vagy itt egy adott időpontban akkor tehetetlen vagy? VAgy esetleg az a fair-ebb, hogy van lehetőséged akkor lereagálni egy agressziót amikor éppen itt vagy? És akkor az én másik megközelítésem: Mi az amit a javasolt kézi frissítés felvet, mint nemkívánatos szempontot? 1. nem tudsz visszavonhatatlanul elszaladni a válaszcsapás elöl... És ez miért baj? Mert nagyon erős a klánok védelme a támadások pedig nincsenek utánnukigazítva. Ez a legfőbb baj és nem azon kéne tanakodni, hogy egy igazságosabb rendszert leszavazzunk e hanem azon, hogy javítsuk a támadások hatékonyságát. Nekem van erre egy kész módszerelméletem, ha érdekel valakit levezetem. |
Quote:
|
Quote:
bocs most nem igazán érek rá de miért jó, hogy ha kláncsaták tök ugyanaz elven mennek mint az egyéni csaták? van kétféle támadási mód az 1-ben, miért kéne tök egyformának lenni mindkét támadásnak? :) |
Quote:
per pillanat lentebbi szinteken se tudsz semmit tenni, ha valaki 2 körről kv előtt megtámad picit bont és és 3-4 körre kerül ilyen alapon minden szinten be kéne rakni egy kézi frissítési lehetőséget, hogy viszatudj menni. + lévén szövisegítséget se tudsz bahívni szünet alatt esélyed sincs védeni. |
Quote:
|
Quote:
Nézd nekem mindegy hogy lesz. Szerintem egy komplett koncepciót vázoltam felami FAIR és JAVÍT a támadásokon is és a védők lehetőségein is. HA valaki ezt nem látja az vagy vaksi és nincs értelme győzködnöm, vagy egyszerűen nem akarja elveszíteni a mostani rendszer nyujtotta "sunyulós eltűnős támadás" lehetőségét. Így is elég gáz, hogy éjjel támad a legtöbb ember amikor ha van is távolbalátás akkor is max 1 tag felügyel és nem tud 10 oriban egyszerre 5 mp alatt intézkedni. Ezzel a lehetőséggel lenne esély, hogy ez ne így legyen. Furamód csak neked nem teccik a dolog. Más csak azt firtatja, hogy VIP körbe kerüljön e vagy pénzbe. |
Quote:
|
Quote:
Erre inkább nem mondok semmit. :) |
Quote:
a tánornokak adta + támadóerő mondjuk egy olyan klánban amiben nincs ork elérheti a 6-7%-ot azaz a mostani állapothoz képest egy 60+10% os klánt nem 91, hanem 85% barakk lehet beverni hát LOL.. és ha vagyok olyan hülye, hogy megcsinálom és kimegyek ennyivel, akkor felülről ütök és 3x visszakisérnek, mindenzt azért mert mertem támadni.. 1x már áthúztál egy szépen indokolt javaslatot, miszerint 1 hektár felfedezése 225 katonába kerüljön max.. azóta az állig kigyúrt tábornok orkok is csak felfedeznek. az sem jó, hogy bent van a játékban és ez a javaslat is egyedül a védő klánnak kedvez, méghozzá baromira, hogyha valaki meg meri támadni ne feledjük már a játék neve HÓDÍTÓ, azaz a a végső célja az ellenfél földjének az elhódítása. és nem az, hogy minden féle szabályokkal eleve belátassuk mindenkivel, hogy inkább ne is támadjon már.. |
A körváltási szünet bevezetése előtt volt néhány másodperc a klántámadás észlelésére és szembemenésre. Ezt a lehetőséget a körváltási szünet lehetetlenné tette. Nem tartom jónak, ha lehetetlen valamilyen módon visszatámadni.
Wand, ha neked nem tetszik Monro javaslata, akkor Te mit javasolsz? Szerinted mit kéne tenni, hogy azért legyen valami esély a visszatámadásra? Szerinted az a jó, ha nincs esély a visszatámadásra? |
Sziasztok!
Télleg jobb lenne, ha csak a témában nyilatkozgatnánk:(( Lehet erre másik topicot nyitni, ott megvitatni, ha van értelme. Az eredetihez: Wand, ezek szerint akár a védelmet erősítjük meg, akár a támadást, az a te (támadó) kárára megy??? Csak el kellene már dönteni, hogy akkor most mit is akarunk! Változtatni kell, mert ez így nem jó, ezt már mindenki belátta. Lehet erősíteni bármelyik oldalt, kívánság szerint, csak ne gyere már azzal, hogy az csak neked rossz ! Bárki bármikor állhat a "bot" bármelyik oldalán, ez nem terád van kihegyezve, hanem egyszerűen KELL a változtatás. Azért azt túlzás feltételezned, hogy csak te támadsz, azt hiszem nem kell hozzá senkinek sem nagy fantázia, hogy kitalálja, levezesse, mekkora előnyben voltál eddig velünk szemben, ebből adódóan a kezdeményezés nálad volt, mi csak védekezgethettünk (nem mindig sikerrel ), ill. amikor úgy éreztük, hogy van elég tartalékunk hozzá, akkor mi is mentünk (legutóbbi ütés). Mindezek alapján botorság azt kijelenteni, hogy a jövőben is csak te fogsz támadni, ennek okán pedig bárminek ( támadás,védés) az erősításe Neked is lehet előny is. Azt hiszem szinte minden fel lett már vázolva, több lehetőség is, sztem igazán komolyan lehetne dönteni a dologban végre. Természetesen szavazással, amire lenne külüönh javaslatom. Mégpedig az, hogy csak azok szavazhassanak, akiknek van orijuk az A-ban!!!! Megindoklom: ne azok döntsék el pl. a frissítésért fizetendő díj nagyságát, akik lentebb játszanak, 2 szintet eddig átéltek! Nekik természetes, hogy az 500 milla, vagy az 1 mrd arany sok, legtöbbjük nem is nagyon látott még ilyet, de akiknek valóban fontos ez az elem, akik ténylegesen ki is tudják ezt használni, azoknak van ennyi, és hajlandóak is érte ennyit fizetni! Zou |
Quote:
|
Quote:
Fegya, ne értsd szándékosan félre! Nem téged zárnálak ki a szavazásból, hanem akinek nincs fent orija. És csak és kizárólag a szavazásból! Nem az előkészületekből, ahogy eddig is bárki elmondhatta a véleményét, bár sajnos nem sokan tették ezt meg! Az okot sztem te is elfogadod, még ha éppen jelenleg nincs is neked orid az A-ban :( |
Különben egyetértek Atival. Egy másik topicban a következőket írta:
Quote:
|
Örülök neki, mert mindenkinek a játék lenne a lényeg, hogy az játszható legyen, és érdekes, minél több taktikai elemmel, minél nagyobb kihívásokkal:)
|
Quote:
Zou, simán nem érted, én azt mondom, tök mind1 ki támad, a támadónak sokkal nagyobb a kockázata mint a védőnek, és nem támogatok semmi olyat ami csak tovább növeli a védő előnyeit. ott van lejebb a javaslat, a kv előtt 10mp szünet amikor is lehet távolozni.. és a változatatás az "így nem jóról" egy még rossszabra nem megoldás |
Aki szétoffolja a témát, és takarítanom kell utána, az legközelebb hosszabb pihenőre számíthat, nemcsak egy körváltásnyi szünetre. Köszönöm.
|
Quote:
A gond csak az, hogy te a támadás erősítését is (10%, tábornokok ) a visszájára fordítod, kihozva belőle, hogy ezzel is a védő jár jobban. Értem én hogy jutsz el idáig, talán még van is benne valami, de ezek annyira a támadó erők növelésére irányulnak, hogy ennél erősítőbbet nem tudsz szinte javasolni... neked ez is kevés. |
Quote:
|
Hódító a játék neve. Jól mondtad. Azonban a főoldalon is ott van, hogy nem csak ütésekkel lehet ebben a játékban boldogulni. Nem véletlen lett kitalálva anno a felfedezés sem. Amelyik klán nem , vagy csak kismértékben online, az beáll védekezni, termelni. Teljesen egyértelmű, hogy ha védekezős orijaik vannak, akkor nehéz beverni! Ha valaki be akarja őket verni, akkor kösse fel a gatyát, készüljön rá rendesen! Pl. ott vannak CL-ék, igencsak be kellene tenned a 90% barakkot az orijaidba, hogy begyalogolj. És ezt rendjén valónak találom, mert ők így rendezkedtek be, nem agresszorkodnak, nincsenek itt annyit, mint más.
Nem lehet itt mindenki a váltáskor, nem csücsülhet itt mindenki a gép előtt hajnali 4.00.16 mp-kor, mert éppen akkor van a 10 mp. szünet! De ha abban a körben tud távolozni, frissíteni , akkor helyrehozhatja a hibáját ! Aki meg egyáltalán nincs ott, az vagy megérdemli, vagy biztos magában :) És elnézést kérek, de semmivel nem rosszabb az az ori, amelyik felmegy 600 K-ra felfedezéssel, mint az, amelyik ütésekkel 1milla pontra! Ugyanolyan játékos, neki erre van ideje, ezt vállalja. Ha pedig mégis erősíteni akarjuk a támadást, akkor meg vannak rá a lehetőségek ( 10%, tábornokok, esetleg valamit még be lehet iktatni), de ez ne legyen már visszafordítva, hogy ezzel is a védekezőnek kedvezünk! A támadónak is van esélye még bontani, számítva a frissítésre, igenis kelljen megküzdenie azért, hogy elvigyen 10-12-14K hekit a másiktól, ne az legyen, hogy lebontok 8000 épületet, és karba tett kézzel várok a zsákmányra. Zou |
Elnézést Attila, csak példaként hoztam ezeket, nem azért, hogy javaslom.
|
A 10 mp.-el kapcsolatos ellenérvem:
Miért csak 10 mp? Hogy ha esetleg éppen rágyújtok, akkor már ne lehessen rá lehetőségem?(sicc.bagósok hátrányban :) ) De komolyan: aki óra.40-kor néz távolba, annak így sem sikerülhet a 10 orit rendbeszednie, beállítania,feltöltenie,lefokoznia,bontania,stb. 20 perc alatt ! Aki meg óra.10-kor néz egy távot, annak meg igenis lehessen rá lehetősége, hogy összeszedje a bandát ( éjjel egyébként is nyűgös mindenkit felrángatni), elintézzék a dolgokat. Azért mert nem óra.00.16mp-26 mp-ig nézett távolt, ne essen el ettől a lehetőségtől! Zou |
Quote:
|
Quote:
Atti, nem a 2/10 mp. a lényeg, hanem az elv, hogy ha esetleg azt a pár mp-et lekésed, akkor veszett minden :( |
Quote:
Lenti csoportokban, ha kicsit máshogy néz is most ki ez, de megmaradt ez a kis centizgetés. Fent kláncsatáknál kevésbé van meg. Erre javasoltam, hogy tegyük vissza. A 10 mp lehet, hogy nagyon sok is. Hogy az eddig megszokottak fényében valaki azt mondja, hogy KEVÉS, arra végképp nem számítottam, mert kb 5-szöröse annak, ami eddig volt, semmiképp nem hiszem, hogy kevés lenne. |
All times are GMT +1. The time now is 06:32. |