![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Másrészt meg úgysincs olyan időpont, amikor mindenki ott tud lenni, akit érdekel a dolog. Harmadszor meg nyilvánvalóan sokan utaznak el Kolozsvárról, de feltételezem, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki odautazik, és azt is feltételezem, hogy vannak helybeliek is. Úgyhogy, Yurika, szíves engedelmeddel én továbbra is a Húsvétot javaslom ;) |
Quote:
|
Na engem valoszinuleg kirugnak a forumrol az Intezos topikban tett beirasom miatt de irjatok majd zodet Kergerosz (#431862)-nek, ha valami dontesre juttatok.
|
Quote:
|
Azért töröltétek az orijait mert itt nem megfelelo hangnemben irt?
|
Quote:
|
Quote:
|
udv Zilahrol:)
|
Re kereszturrol:D
|
Kicsit megkesve de udvozletemet Kuldom Nagyvaradrol udovozlok minden foldimet es hodos jatszotarsaimat es sok sikert kivanok Transilvanian (#194038)
|
H ezt en kihagytam akkoriban hat nem is tom ha valaha megbocsajtom magamnak... :o
Hod-ban csak a roman verzioban jatszom a tobbin csak unalombol neha... Marosvasarhely szulovarosom es jelenleg Kolozsvaron elem egyetemista eveim. Ki tudja merre?... Csaba királyfi... Ne hagyd el veszni Erdélyt Istenünk! :) |
Udv Balanbanyarol, de jelenleg Kolozsvarrol mint egyetemista!
|
Udv Nagyszalontarol.:)
|
Üdv minden Erdélyországinak :)
|
üdvözlet az Erdélyieknek, gyerünk Lehel!
|
Udv! De csak azert mert irtad Gabro:)
Székelyudvarhely |
Quote:
csak nem? Jó látni!:D |
Szeretném bemutatni a kistérséget ahol születtem ,ahol élek ,és ahol meghalni fogok.Talán sikerül felkeltenem pár ember érdeklödését,hogy érdemes Erdélybe látogatni.Nem mindennapi összeállitás amit ebben a kisfilmben láthattok.Ha valakinek kérdése van ,vagy tanácsra van szüksége,állok rendelkezésre.
Egyúttal szeretném ha hozzászólnátok a kisfilmhez.Ugyanakkor szeretném ha más is tenne fel filmet,képeket azon kistérségről ahol lakik(nem csak erdély).De hogy ne legyen az off-olás lehetne egy külön topic is ezen filmeknek képeknek. |
A második rész ,de talán nem kell magyarázatot külön füznöm hozzá.
|
|
Quote:
|
Quote:
|
Javitva. Kosz Ati.
|
Ati mit szólsz a szovátai hegyekhez?Túrázásra termett vidék .
|
Quote:
|
egy kiruccanás Erdélybe kb. mennyibe fájhat ? Mert ha emberi összeg jön ki lehet fogom kis asszonykámat és megcélozzuk Erdélyt a nyáron! :)
|
Tehát egyértelmüen az út költsége ,ez mindenkinél egyedi.A környéken levö kulcsosházakat megkérdezem a pontos árak felöl és ide fogom irni.Ha esetleg pontosittanád az elképzelésedet,akkor talán jobban körül lehet határolni az árakat.Tanácsom az hogy érdemes egy kulcsosházat bérelni és onnan bejárni a környezö településeket,ez igy olcsobb.Ha egy komolyabb központban szeretnél házat,szobát bérelni az drágább.Pl itt Keresztúron a legolcsóbb lehetöség a katolikus plébánia vendégháza,szép ,tiszta és nagyon nagyon olcso.
|
Quote:
|
még nem voltam erdélyben, de készülünk. idén nyáron elviszem a családot egy hétre. engem érdekelne egy helyi ember véleménye arról, hogy hova érdemes menni, mert lassan szervezni kellene. amit a hely szellemén kívül szeretnék egy hegyek és fák között levő tisztavizű tó. meg drakula várát is megnézném:)
|
Régi vágyam eljutni Erdélybe, talán idén sikerül, így köszönöm az infót. Igaz abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy meghívásom a hódon belül szerzett nagyon kedves ismerősöm, barátom által.:)
|
Quote:
|
Én tudom ajánlani a Parajdi sóbányát, Gyilkos-tó, Szovátai Medve-tó, Békási szoros, Segesvári Vár, Bran Kastély(Dracula Kastély), Csíksomlyói kegytemplom(a magyarság egyik legnagyobb zarándokhelye és kultúrtörténeti emléke).
Google-n nézhetsz képeket. |
Erdély valóban gyönyörű, és mindenkinek látnia kell.Én már többször voltam így tapasztalatból mondom, igazából egy hét itt nagyon kevés.Aki nem akar sokcsillagos szállodában lakni, annak nem is kell feltétlenül előre szállást foglalni, mivel akár Parajdon, akár Szovátán mindig van kiadó ház vagy csak szoba ha arra van igény.Tudom ajánlani igazán elszánt turistáknak Csíkszentimrét a faluhoz tartozó birtokrészen kialakuló Szentimrei Büdösfürdőt (1200 m fölött), ásványvízforrás (borvíz), kénes gázkiömlés (mofetta, süllögő). Itt szintén bármikor tudtok a faluban faházat bérelni.
Ajánlom még a kis falukban lévő kocsmákat is ahol igazán jól el lehet beszélgetni a helyiekkel és így lehet megismerni az igazi Erdélyt. Igazából nem tudom felsorolni az összes látnivalót de ha valakit érdekel szívesen segítek mit merre érdemes. |
Nos az árak azok változóak a helyszintöl és ajánlattól függően 1500-5000 forintig.
Példa a katolikus plébániának a kiadó szobái 1800 forint per nap ,ez egy hotelszerű épületben parkolási lehetőséggel,étkezési lehetőséggel,tiszta pedáns hely. Más példa Rugonfalván kiado kétágyas szobák háznál különbejárattal étkeztetéssel ,vagy akár külön konyha használattal 3000 ft fő/nap.Ugyanitt megtekinthető a házigazda gyökér gyűjteménye izzes magyarázattal fűszerezve(ma megnéztem XD),házias,csendes tiszta hely. Még egy példa, kulcsosházak a sóskút fürdőn(keresztúr félreeső utcája)3500 ft/fő/nap,de itt úgy tudom van minimális személyszám,tehát megvan az hogy legalább4-5 ember kell legyen(ha érdekel valakit telefon szám nállam) Ha valami eszembe jut még akkor irogatok,kérdésekkel nyugodtan zaklassatok,örömmel veszem az érdeklődést. Kérésre e-mail cimre fotókat is küldök. |
Quote:
|
Quote:
|
Ez az én kis városom,bárkitől kérdezel rólam útbaigazit.:DEngem mindenki ismer,az 5 éves gyerektől a 100 éves bácsikáig mindenki.De ha megálsz egy ponton a városban ,előbb ,utóbb ott fogok elvonulni.Derék bajszomról,épitő jellegű testalkatomról felismersz.
|
All times are GMT +1. The time now is 15:47. |