Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ötletek a "játékunkért" (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4884)

Ati 11-10-2014 08:36

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 308221)
Csak felmerült bennem, hogy ez esetben fel lehetne-e oldani az 5-ik szinten max. 1 ország szabályt U-ra és akár Q-ra?
Gondolom elsősorban az azonos csoporton belül több országot irányítók ellen van a rendszer bemeneténél erősebben szabályozva, hogy több idő legyen kiszűrni az ilyen szabályszegőket. (miért érzem azt, hogy az ilyen felvetések is sokszor le lettek már érvelve?)

Az 5. szinten 1 ország a kezdők védelmében van, hogy a fellépés lehetetlensége miatt ((2x)3 csoportból is ugyanoda jut fel, így 3-ból max 1 országgal léphet) senki ne "kényszerüljön" a kezdők szivatására.

Mivel nem a kezdők számára van, a gyors csoport ez alól akár kivétel is lehet a teszt idejére.

Pool 11-10-2014 11:34

A csoportok összevonása 5-ös és 4-es szinten normálban, hogy ne legyen az így is kevés játékos még jobban szétszórva?

Ati 11-10-2014 11:41

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308223)
A csoportok összevonása 5-ös és 4-es szinten normálban, hogy ne legyen az így is kevés játékos még jobban szétszórva?

Igencsak bennevan a pakliban, hogy azzal még kevesebb új ember marad meg. Most mindenki talál most magának célpontot, 5. szinten 2 körön belül is bőven. Ha az aktívabb mezőny miatt sokkal több támadás éri már a kezdetekkor, és esélye sincs normálisan kiépülni, annak meglátásom szerint sokkal több negatív hatása lenne, mint előnye.

A direkt kislétszámú csoportban játszót pedig bedobni a mélyvízve nem lenne jó. Bőven elég neki a 3. szinten összekerülnie a többiekkel, hiszen direkt egy csendesebb játékot választott.

Ati 11-10-2014 11:45

Én továbbra is úgy látom, hogy a legtöbbet azzal lehetne elérni, ha akinek tetszik a Hódító, az az ismerettségi körében jelezné ezt másoknak. Ezt már másik témában végigbeszéltük, hogy a legjobban ismerettség útján terjed, hiába a reklám akár az ismeretleneknek, akár azoknak, akik egyszer már voltak ugyan itt, de egy ideje nem. Ebben Ti tudtok a legjobban segíteni, én a reklámot sajnos csak igen korlátozott példányszámban tudom megejteni.

Pool 11-10-2014 11:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308224)
Igencsak bennevan a pakliban, hogy azzal még kevesebb új ember marad meg. Most mindenki talál most magának célpontot, 5. szinten 2 körön belül is bőven. Ha az aktívabb mezőny miatt sokkal több támadás éri már a kezdetekkor, és esélye sincs normálisan kiépülni, annak meglátásom szerint sokkal több negatív hatása lenne, mint előnye.

A direkt kislétszámú csoportban játszót pedig bedobni a mélyvízve nem lenne jó. Bőven elég neki a 3. szinten összekerülnie a többiekkel, hiszen direkt egy csendesebb játékot választott.

Akkor legalább az W,X,V és T,R,S csoportokból lehetne egyet csinálni...

Pool 11-10-2014 11:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308225)
Én továbbra is úgy látom, hogy a legtöbbet azzal lehetne elérni, ha akinek tetszik a Hódító, az az ismerettségi körében jelezné ezt másoknak. Ezt már másik témában végigbeszéltük, hogy a legjobban ismerettség útján terjed, hiába a reklám akár az ismeretleneknek, akár azoknak, akik egyszer már voltak ugyan itt, de egy ideje nem. Ebben Ti tudtok a legjobban segíteni, én a reklámot sajnos csak igen korlátozott példányszámban tudom megejteni.

Az én ismerőseim már mind családapák, nem hiszem, hogy lenne idejük rá. Mai fejjel sztem én sem kezdeném el...

Ati 11-10-2014 11:50

Hmm, a banner oldal nem megy... Erre ránézek valamikor, hogy miért nem, mert ott van a továbbajánló kód, amivel ezért még VIP tagság is szerezhető.

Pool 11-10-2014 13:24

A mentorkodásos téma is fel lett dobva, ha jól emléxem.

Ghosti 11-10-2014 13:53

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 308221)
Ez annyit biztos jelentene, hogy a jelenlegi játékosállomány egy része pluszban kipróbálná a félórás körváltást a normál 5-ik szintu országa mellett, vagyis none a mintavételezési mennyiség ugyanakkora idosávon belül, akik utána véleményt tudnak nyilvánítani.

De akkor meg mindig a jelenlegi jatekosallomanynal tartunk. Meg mindig nem tudom osszefuzni amit Pool feltetelez, hogy a jatek gyorsitasa megfogna tobb jatekost. Az uj jatekosnak en nem is ajanlanam hogy egy 10 perces korvaltasi csoportba kezdje a jatekot.
Szerintem ezt 2 reszre kellene osztani.
1. Mi hozna be az uj jatekosokat es mi lenne az ami meg is fogna oket?
2. Mitol lehetne elvezetesebb es mi lenditene fel a regieket?
Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308200)
Jo, de ne feledd, hogy 100-ból 101 tinédzser fog menni kántörözni akkor...

Szerintem a 10en evesek egyaltalan ra sem neznek egy olyan jatekra ahol olvasni kell es szamolni. Mi is a kulombseg a 2 fele jatek kozott?
Az olyan jatekosok akik a latvanyt szeretik, a mozgo kepeket ahol a hatterbe tortenik a szamlalas stb.. azokat te sosem fogod tudni ide hozni, mert egyszeruen oket ilyen jatek nem erdekli. Egy ilyen jatekosnak ha azt mondod kepzeljed oda a lovasokat olyan lenne mintha a fogat huznad. De egyuttal egy csupa kepes es beprogramozott jatek ami egy ido utan kiszamithato vagy megvan szabva mit lehet es ennyi, szamunkra epp olyan mint nekik a mi jatekunk.

Akiket megtudunk fogni azok a jatekosok akik mi sajat magunk vagyunk, nem a latvanyert jatszanak es igazan mindegy hany evesek. Egy beprogramozott jatek sosem eli tul a mi jatekunkat mivel a mi jatekunkba nem a program dolgozik, hanem mink, elo jatekosok, ha mi kitervezunk valamit es csinaljuk akkor tortenik valami, ha nem akkor bizony a program nincs a hatterbe hogy csinalja. Mert ugye a helytarto is csak kissebb dolgokat tud elvegezni, de tervezni a kovetkezo lepeseket, harcolni, lopni, infot szerezni nem tud, azt mi a jatekosok magunk csinaljuk. A mi jatekunk azert jo annak aki szereti, mert kialakitottunk mi jatekosok egy osszhangolt jatekot, ahol mi vagyunk a foszereplok, mi hatarozzuk meg mi fog tortenni, mi alakitottunk egy kozosseget (igen kozosseg nem program) ami ossze tart bennunket.

Egy progamozott jatekba nincs ekkora szerepe a jatekosoknak. Ott vagy legyozod amit a program enged vagy sem. A mi jatekunkat magunk mi jatekosok kulomboztetjuk meg a tobbitol. Nincs egy uj kepes megirt jatekban ekkora szabad kez, ennyi kulombozo strategia amit tudunk mi alkalmazni naponta. Nem azert erdekesebb igy akkor ahogy mi jatszunk? A hatarok messzire nyulnak, persze vannak szabalyok, az kell is, de epp ezert erdekes mert nem mindig tudod mit fog csinalni az ellenfel.

Nincs megszabva hogy nez ki a fegyver, az epuletek vagy az egysegek. Mindenki sajat maga fantaziajara van bizva. En azt tartom hogy az en kardom mar rozsdas es csopog a vertol, te meg ugy gondolod a tied fenyes es csillogo.

Mondhatnam meg orakig, de befejeztem, a lenyeg, hogy akit megfogunk az nem a 14 eves jatekos a Call of Dutybol lessz, hanem akinek eleve az a lenyeg, hogy szabad keze legyen a sajat jatekaban, de legfokeppen erezze ugy magat hogy a kozosseghez tartozik. Epp ebben van a problema. Egy uj jatekost fel kell karolni es a kozossegbe iktatni minel elobb. Nem szabad magukra hagyni. Eloszor kell oket tanitani es megszerettetni veluk a jatekot es ereztetni hogy tartozik valahova nincs egyedul a dzsungelbe, kesobb meg lehet jobb jatekos lessz belole mint mi vagyunk, vagy jobb otlete lenne feljlesztesre mint nekunk.

ui. epp ma vettem eszre, angolba jelentkezett uj jatekos, adatai szabadon lathato kozepkoru ferfi, szeret text base jatekokat jatszani, huha mi kozenk valo akkor! Mi az elso beirasa a forumra? (ezt is mindenki lathassa az angol forumon es aki tud angolul megerti) Erdekesnek talalja hogy sugo van minden oldalon, de a sugo nem magyarazza el a jatek alapjat. Akkor meg mindig valahol valami hianyzik az kozott amit mi gondolunk segit egy uj jatekosnak es ami valojaban tortenik amikor valaki eloszor kezd jatszani

Seldon 11-10-2014 14:01

mobil app

Nem játékmeneti ötlet, de ha már mobilkorszakban élünk és valószínűleg (saját vélemény) rengetegen mobilról lépnek be, érdemes volna mobil applikációt készíteni. Nagyjából annyit lenne érdemes tudnia, hogy a minimál grafikai elemeket ne betölteni kelljen, plusz acc/pass tárolás.

Jelenleg kifejezetten nehézkes telefonról hódítózni. A régi wap/android felület szerintem használhatatlan (többek közt pl. feles seregfelmérés képességét sem ismeri), a webes felület pedig kényelmetlenül nagy és vannak "érdekes" glitchei.
Mondom ezt úgy, hogy normál weboldalakat is boldogan kezel a telefonom.

Örülök, hogy van android értesítő (az kifejezetten tetszik benne, hogy csak adatkommunikáció van, semmi média, vagy egyéb sávszéligényes dolog), azonban szerintem kevés.

Szerintem már ez önmagában is tudna dobni a játékon (plusz a store-okban is lehetne promózni). Sokszor nem a játékkal magával, hanem a kezelésével van a problémám (user experience).

Ghosti 11-10-2014 15:55

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 308231)

Szerintem már ez önmagában is tudna dobni a játékon plusz a store-okban is lehetne promózni). Sokszor nem a játékkal magával, hanem a kezelésével van a problémám (user experience).

Most is belehet a telokat allitani hogy ugy lassad mint otthon a geprol. Hogy nem olyan az biztos. De ez nem Ati vagy a jatek miatt hanem a telos browser ami nem kezeli na meg mikor pillanatokra leesik az a 4G vagy 4 bar:) Harcolni nehez de minden masra jo szerintem. Legalabbis en most is tudok piacolni minden, sot jelenleg arrol irok. Telos kezels nem lessz tokeletes amig a szolgaltatok arra nem csinaljak.

Maskulomben lehet hirdetni barhol szoval legkozlebb bemessz a T-Mobile uzletbe kerdezzed megengedik hogy az ablakba tegyed a hodito reklamot.

Seldon 11-10-2014 16:16

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308232)
Most is belehet a telokat allitani hogy ugy lassad mint otthon a geprol. Hogy nem olyan az biztos. De ez nem Ati vagy a jatek miatt hanem a telos browser ami nem kezeli na meg mikor pillanatokra leesik az a 4G vagy 4 bar:) Harcolni nehez de minden masra jo szerintem. Legalabbis en most is tudok piacolni minden, sot jelenleg arrol irok. Telos kezels nem lessz tokeletes amig a szolgaltatok arra nem csinaljak.

Semmi köze nincs ehhez a szolgáltatóknak.
Egy android/apple/windows store-ban elérhető appra gondolj, ami letölthető, és kezelőfelületként funkcionál a hódítóhoz.
Én is a normál webes felületet használom telefonon, megjegyzem mobilweb nélkül, wifiről.

Amire itt gondolok:
Kis méretű képernyőre (telefon/tablet) optimalizált app, ami képes kommunikálni a hódító szerverével. (a kis méret persze relatív, esetemben 4,5", 720*1280px)
Példaképp az arckönyv android appját tudom felhozni, vagy bármilyen egyéb oldal, telefonra kiadott appját. Ezeknél is egyszerűbb lehetne, tekintve, hogy nincs multimédiás adatforgalom.

Ghosti 11-10-2014 17:19

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 308233)
Amire itt gondolok:
Kis méretű képernyőre (telefon/tablet) optimalizált app, ami képes kommunikálni a hódító szerverével. (a kis méret persze relatív, esetemben 4,5", 720*1280px)
Példaképp az arckönyv android appját tudom felhozni, vagy bármilyen egyéb oldal, telefonra kiadott appját. Ezeknél is egyszerűbb lehetne, tekintve, hogy nincs multimédiás adatforgalom.

Jelenleg a jatek barhonnan elerheto csak internet meg browser barmelyik kell hozza semmi mas. Akkor te most letoltosre akarod valtoztatni miert? Miert gondolod az stabilabb? Ahhoz is kell internet ami barmely mobil feluletn leelassulhat kidobhat vagy lefagyhat mint regen az internet

Seldon 11-10-2014 17:34

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308234)
Jelenleg a jatek barhonnan elerheto csak internet meg browser barmelyik kell hozza semmi mas. Akkor te most letoltosre akarod valtoztatni miert? Miert gondolod az stabilabb? Ahhoz is kell internet ami barmely mobil feluletn leelassulhat kidobhat vagy lefagyhat mint regen az internet

Elbeszélünk egymás mellett...
Szó sincs arról, hogy ne legyen, ne lenne elérhető böngészőből a játék.
A youtube, facebook, twitter, twitch, stb. is elérhető netről, mégis van appjuk.

Miért?
Mert normál monitornál kisebb képernyőre vannak optimalizálva, valamint vannak olyan tartalmak, amiket így nem kell újra és újra betölteni (pl a keret, beépített képek, logók stb).
Ezek a letöltendő tartalmak a hódítóban ráadásul fokozottan csökkennének, mivel a teljes megjelenés rajta lenne a telefonon, gyakorlatilag csak az adatok lennének le- és feltöltve (szövegek, számok).

Tény, hogy az oldal nem nagy multimédiás forgalmú, azonban így pl. már a képekkel is csökkenne az adatforgalom. (jipí, internetadó)

Seldon 11-10-2014 17:52

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308226)
Akkor legalább az W,X,V és T,R,S csoportokból lehetne egyet csinálni...

Szerintem nem elvetendő gondolat.
Belső fórum alapján el is hihető, hogy az RST továbbra is kisebb méretű lenne, míg a VWX nagyobb.

Szabisokkal persze mindenképp kellene valamit csinálni, mondjuk az X időnél régebb óta szabizókat (sacc 1-3 hónap) kivenni a pontlistából. Ez elvileg létező dolog, gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy nem működik, U-ban is látok olyan országokat, akik 5-6 éve szabiznak.

Pool 11-10-2014 18:24

Belső fórumon eléggé egyet értünk a csoportok esetleges összevonásában, nem kellene esetleg ezen a vonalon picit elmélkedni?

Akkor lenne egy nagy a W,V és X-ből, ehhez képest maradna egy kisebb az R,S és T-ből...
Az egyikből L-be lehetne menni, a másikból K-ba, ahogy eddig, majd összefutna G-ben...
A gyors és lassú meg maradna ahogy jelenleg van...

???

Pool 11-10-2014 18:27

Az se igazán világos, hogy miért nem lehet haladni a gyorsban a normál kétszeresével, az a 100 óra kedvezmény lófasz, a VIP meg csak kopik, ami gyorsban elég sokba kerül...
Vagy ez lenne a cél?

none 11-10-2014 20:16

Ati esetleg egy kérdőív szerűség(nem tudom mennyire érdekelné ez az embereket plusz mennyire trollkodnának bele egyesek..), vagy valami, arról, hogy ki hogyan ismerte meg a játékot, megvalósítható(működő)? Mert arra is lehetne ötletelni, azt javítani, ami működőnek tűnik.. plusz össze lehetne hasonlítani, hogy a régiek, hogyan találtak ide és az újak.. változott-e vagy sem stb.. Csak így hirtelen eszembe jutott lehet nincs is értelem.. :)

Ghosti 11-10-2014 20:18

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 308235)
Elbeszélünk egymás mellett...
Szó sincs arról, hogy ne legyen, ne lenne elérhető böngészőből a játék.
A youtube, facebook, twitter, twitch, stb. is elérhető netről, mégis van appjuk.

Miért?
Mert normál monitornál kisebb képernyőre vannak optimalizálva, valamint vannak olyan tartalmak, amiket így nem kell újra és újra betölteni (pl a keret, beépített képek, logók stb).
Ezek a letöltendő tartalmak a hódítóban ráadásul fokozottan csökkennének, mivel a teljes megjelenés rajta lenne a telefonon, gyakorlatilag csak az adatok lennének le- és feltöltve (szövegek, számok).

Tény, hogy az oldal nem nagy multimédiás forgalmú, azonban így pl. már a képekkel is csökkenne az adatforgalom. (jipí, internetadó)

Nekem eddig ilyen problemaim nem voltak touch screen-on muxik minden.

De ha jol ertem te egy skin felerol beszelsz na ha kaphatnank skineket amit betoltssz abba benn lennek :) Csak kicsit elvenne a fantaziambol

Ghosti 11-10-2014 20:32

Quote:

Originally Posted by none (Post 308244)
Ati esetleg egy kérdőív szerűség(nem tudom mennyire érdekelné ez az embereket plusz mennyire trollkodnának bele egyesek..), vagy valami, arról, hogy ki hogyan ismerte meg a játékot, megvalósítható(működő)? Mert arra is lehetne ötletelni, azt javítani, ami működőnek tűnik.. plusz össze lehetne hasonlítani, hogy a régiek, hogyan találtak ide és az újak.. változott-e vagy sem stb.. Csak így hirtelen eszembe jutott lehet nincs is értelem.. :)

En mar tegnap beirtam hogy elobb kerdezzetek korul hany jatekost erdekelne egy szuper gyors csopi mert addig kar vitatni

Hol van ez a Belso forum amit mar tobbszor emlegettek?
Eloszor ott osssze toborozzatok akit erdekel
Utana ide josztok azzal hogy van x jatkos akit ez erdekelne lehet rola szo?

Pool 11-10-2014 20:32

Quote:

Originally Posted by none (Post 308244)

és mire jutnánk a kérdőív alapján?
amikor én az NyF-re jártam, egy egész kollégium játszott vele...
nah, akkor mit lehet leszűrni ebből?
kb. semmit, mivel hirdetni nincs keret...

Ghosti 11-10-2014 20:48

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308240)
Az se igazán világos, hogy miért nem lehet haladni a gyorsban a normál kétszeresével, az a 100 óra kedvezmény lófasz, a VIP meg csak kopik, ami gyorsban elég sokba kerül...
Vagy ez lenne a cél?

Igen meggondolando 10 perces valtas 6 orankent 144 naponta nem lenne egy olcso mulatsag

Mert ugye szerver tobbet dolgozik mert tobbszor kell frissiteni nem tudom

Pool 11-11-2014 06:18

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 308247)
Hol van ez a Belso forum amit mar tobbszor emlegettek?

Nyílvános fórum a játékban, meghívó kérhető...

Takanohana 11-11-2014 06:29

A feldobott ötletek közül egyetlen egy van, amelyik hosszabb távon -esetleg- segíthet a játék hanyatlásán. Ez a restart. Az összes többi, meg még ami majd eszünkbe jut, csak masszírozása a játéknak, az alapvető problémát nem oldja meg.

Új belépők nagy része lemorzsolódik. Nem baj, nem is várható, hogy százezren fognak majd játszani egyszerre. Ennek a játéknak elég, ha van egy stabil törzsállománya, amiből ha távozik is évente mondjuk 10%, jön helyette másik 10%. Na ez utóbbi az, ami nem működik. Akiket megfog a játék, és maradnak, az addig tart, míg nem szembesülnek azzal, hogy a régiekkel szemben behozhatatlan hátrányban vannak.

A restart ötletét felvetetem már régebben, (Zandagort c. játékkal példálóztam), a régiek, a jelenlegi törzsközönség nagy része rögtön úgy reagált, hogy akkor ő abba is hagyná nyomban. Amit mellesleg meg is értek.

Igazából ami itt eldöntendő kérdés az az, hogy hajlandó-e Ati a restart bevezetésével kicserélni a jelenlegi törzsközönség nagy részét, vagy elvegetál még a játék néhány évig, aztán kimúlik csendben.

Ati 11-11-2014 08:03

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 308259)
Igazából ami itt eldöntendő kérdés az az, hogy hajlandó-e Ati a restart bevezetésével kicserélni a jelenlegi törzsközönség nagy részét

Ezzel a gondolattal egy picit azért játsszunk el, és ennek részletes kifejtésében kérném a segítségedet. Jön egy új játékos, aki kijön 3 nap védelem alól. Milyen olyan behozhatatlan előnnyel találkozik szerinted 5. szinten, amivel egy restartot követő 3 hónap múlva nem fog bárki találkozni?

none 11-11-2014 09:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308260)
Ezzel a gondolattal egy picit azért játsszunk el, és ennek részletes kifejtésében kérném a segítségedet. Jön egy új játékos, aki kijön 3 nap védelem alól. Milyen olyan behozhatatlan előnnyel találkozik szerinted 5. szinten, amivel egy restartot követő 3 hónap múlva nem fog bárki találkozni?

Simán előfordulhat, mert valószínűleg restart miatt abbahagyná egy csomó ember.. :)

Ati 11-11-2014 09:35

Quote:

Originally Posted by none (Post 308261)
Simán előfordulhat, mert valószínűleg restart miatt abbahagyná egy csomó ember.. :)

Most koncentráljunk a játszókra. Restart. Elkezdesz játszani. 3 hónap múlva regisztrál valaki. Miért ne lennél előnyben?

Bár én megmondom őszintén, hogy 5. szinten semmiféle behozhatatlan előnyt nem látok, de most ettől a meglátástól tekintsünk el, mert tényleg szeretném megérteni, hogy mi van a felvetés hátterében. Simán lehet olyasmi, amire még csak nem is gondoltam.

none 11-11-2014 09:39

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 308259)
A feldobott ötletek közül egyetlen egy van, amelyik hosszabb távon -esetleg- segíthet a játék hanyatlásán. Ez a restart. Az összes többi, meg még ami majd eszünkbe jut, csak masszírozása a játéknak, az alapvető problémát nem oldja meg.

Új belépők nagy része lemorzsolódik. Nem baj, nem is várható, hogy százezren fognak majd játszani egyszerre. Ennek a játéknak elég, ha van egy stabil törzsállománya, amiből ha távozik is évente mondjuk 10%, jön helyette másik 10%. Na ez utóbbi az, ami nem működik. Akiket megfog a játék, és maradnak, az addig tart, míg nem szembesülnek azzal, hogy a régiekkel szemben behozhatatlan hátrányban vannak.

A restart ötletét felvetetem már régebben, (Zandagort c. játékkal példálóztam), a régiek, a jelenlegi törzsközönség nagy része rögtön úgy reagált, hogy akkor ő abba is hagyná nyomban. Amit mellesleg meg is értek.

Igazából ami itt eldöntendő kérdés az az, hogy hajlandó-e Ati a restart bevezetésével kicserélni a jelenlegi törzsközönség nagy részét, vagy elvegetál még a játék néhány évig, aztán kimúlik csendben.

Miért segítene a restart, hogy több játékos legyen? Aki régebb óta játszik simán elveri az újakat restart után is.. Ha azért nem játszanak, mert nincs esélyük stb, akkor ugyanúgy abbahagyják ezután is, mert mindig lesznek jobb játékosok és rosszabbak.. Ha pl minden évben újraindulna a játék, az gyakorlatilag a hosszútávú játékosok javát venné el a játéktól, mert nem lenne ok sokáig maradni..

Pool 11-11-2014 16:02

Megtisztelőnek vennénk, ha a belső, erre a célra létrehozott fórumon is írnátok, kicsit jobban pörög, mint ez, illetve van aki ott tag, de itt nem...
Akinek kell, kérhet meghívót, nyilvános a fórum
Köszönöm!

Takanohana 11-11-2014 16:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308260)

OK, kifejtem részletesen.

Az új játékosokat 3 csoportba osztom:
1. azok, akik elkezdik, de pár nap/hét alatt megunják, csalódnak, mégsem tetszik, és abbahagyják.
2. azok, akiknek bejön a játék, belejönnek, megtanulják a fortélyait, élvezik, aztán pár hónap után eljutnak olyan szintre (nem feltétlenül 1/A, elég a 4. topja), ahol szembekerülnek sokszemes, tapasztalt, rengeteg pénzzel rendelkező országokkal, szövikkel. Kikapnak rendesen, többször is, és abbahagyják. Azért, mert belátják, hogy ekkora előnnyel nem versenyezhetnek. Nem csak a pénzre gondolok, hanem a tapasztalatra, tudásra, kapcsolati hálóra, stb. is.
3. azok, akik a 2. csoportból fentiek ellenére sem hagyják abba, hanem fogcsikorgatva, lapulva, kerülve a nagyokat próbálnak túlélni.

Az 1. csoport most, a nullázás kérdésében nem releváns, illetve annyiban, hogy meg kéne őket is tartani mindenféle újításokkal, és ha sikerül, akkor a 2. vagy 3. csoportba kerülnek.

Fentiek alapján tehát a jelenleg hosszabb távon játszók egyrészt a behozhatatlan hátrányuk miatt szenvedő, kedvetlenül játszókból, másrészt a régi tagokból állnak. Ez utóbbiak nagy része unja már a játékot, nincs számukra kihívás benne, abba is hagynák, ha nem sajnálnák a sok év alatt befektetett időt, energiát.

Mielőtt nekem esnétek, hogy "behozhatatlan hátrány" nincs, a lehetőség mindenki előtt adott, csak idő és szorgalom kell, stb. Nos, a hátrány akkor lenne behozható, ha a régi nagyok elmennének szabira addig, amíg a többiek utol nem érik őket mindenben.

Egy teljes körű nullázás persze hatalmas kockázattal járna. Könnyen lehet, hogy a játék végét jelentené. Ezért, ha rajtam múlna, én úgy vezetném be, hogy a jelenlegi Hódítót ilyen szempontból változatlanul hagynám, és elindítanék egy alternatív játékot, ami mindenben azonos az eredetivel, kivéve, hogy évente minden lenullázódik.

Ez kezdetben tutira nem lenne sikeres, (lehet, hogy később sem, de veszíteni nem lehet vele akkora sem). Viszont alternatívát kínálna azoknak, akik a 2. csoportba tartoznak. Ideális helyzet az lenne, ha mindkét verzió fennmaradna, ki-ki ízlése szerint abban játszana, amelyik szimpatikusabb, (vagy mindkettőben). De szerintem valószínűbb az, hogy a kettes verzió erősödésével az eredeti hanyatlik, a régiek privát játszóterévé válik, míg teljesen meg nem szűnik. Erre gondoltam a "jelenlegi törzsközönség lecserélésével".

És hogy a kérdésre is válaszoljak, egy év alatt is lehet behozhatatlan előnyre szert tenni, aki januárban kezdte, biztos, hogy előrébb tart majd, mint aki májusban vagy októberben. De a később kezdők is tudják, hogy december végén jön az apokalipszis, és onnantól nekik is annyi lesz az esélyük, mint bárki másnak. Addig meg vagy felfüggeszti a játékot, vagy jegyzi, kik azok, akinek majd törleszteni fog.

Pool 11-11-2014 16:09

Belsőn ezekre jutottunk:

1. Összevont 5-ös és 4-es csoportok a szétszóródott játékosok miatt (W,X és V illetve R,T és S).
2. "A" kihagyása.
3. "A" megreformálása, a nagy orik lefordulásra késztetése vhogyan.
4. A gyors csoport a nevéhez méltóan legyen gyors és a feljutás a normál fele alatt lehetséges legyen, ne a VIP pakolás legyen a fontos. (mea culpa, ha nem így van).

Erre reagálnátok?
Esetleg a belsőn is lehet...

Pool 11-11-2014 16:20

Jelenleg mekkora az X,W,V,S,R,T és a K,L csoportok létszáma, illetve mennyi ebből aki nem szabis?
Illetve mennyi ország van jelenleg SZK-n A-ban 5000 hektár felett?

Köszönöm!

Ati 11-11-2014 16:29

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 308266)
És hogy a kérdésre is válaszoljak, egy év alatt is lehet behozhatatlan előnyre szert tenni, aki januárban kezdte, biztos, hogy előrébb tart majd, mint aki májusban vagy októberben. De a később kezdők is tudják, hogy december végén jön az apokalipszis, és onnantól nekik is annyi lesz az esélyük, mint bárki másnak. Addig meg vagy felfüggeszti a játékot, vagy jegyzi, kik azok, akinek majd törleszteni fog.

Te komolyan elkezdenél egy játékot úgy, hogy pontosan tudod, hogy esélytelen vagy benne, és csak akkor lesz esélyed, ha majd fél év múlva újra regisztrálsz? :eek:

Ati 11-11-2014 16:34

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308267)
"A" kihagyása.

Örök téma. Volt már ilyen, hogy az A-t ki lehetett hagyni. Nem volt jó.

Mi az értelme az A kihagyásának? 4000 hektárig nem nehéz feljutni, ha forogni akarsz, akkor nem is kell tovább menned.

Honnan tudja valaki, hogy akar-e az A-ban játszani, ha ki se próbálja? "Jah, ki lehet hagyni? Oké, hagyjuk ki, az egyszerűbb."

Lehet, hogy csak A-ban akarna játszani onnantól, ahogy most is vannak ilyen emberek, de ki se próbálta, mert nem kell kipróbálni.

Mi az a racionális ok, amiért valaki ne tudna 4000 hektárig eljutni, hogy fordulhasson, ha nem akar tovább ott maradni?

Pool 11-11-2014 16:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308270)
Örök téma. Volt már ilyen, hogy az A-t ki lehetett hagyni. Nem volt jó.

Mi az értelme az A kihagyásának? 4000 hektárig nem nehéz feljutni, ha forogni akarsz, akkor nem is kell tovább menned.

Honnan tudja valaki, hogy akar-e az A-ban játszani, ha ki se próbálja? "Jah, ki lehet hagyni? Oké, hagyjuk ki, az egyszerűbb."

Lehet, hogy csak A-ban akarna játszani onnantól, ahogy most is vannak ilyen emberek, de ki se próbálta, mert nem kell kipróbálni.

Mi az a racionális ok, amiért valaki ne tudna 4000 hektárig eljutni, hogy fordulhasson, ha nem akar tovább ott maradni?

A többi 3 pontról mi a véleményed?

Ati 11-11-2014 17:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308269)
Te komolyan elkezdenél egy játékot úgy, hogy pontosan tudod, hogy esélytelen vagy benne, és csak akkor lesz esélyed, ha majd fél év múlva újra regisztrálsz? :eek:

Alapvetően ez majdhogynem azonos az Aréna átalakításával. Oké, ezt a két dolgot lehet egyben kezelni, szerintem túl van tárgyalva. Egy lehetséges ötlet.

none 11-11-2014 17:06

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 308265)
Megtisztelőnek vennénk, ha a belső, erre a célra létrehozott fórumon is írnátok, kicsit jobban pörög, mint ez, illetve van aki ott tag, de itt nem...
Akinek kell, kérhet meghívót, nyilvános a fórum
Köszönöm!

Igazából nem értem miért nem lehet külsőre kijönni, itt meg is maradnak az írások.. Ha valaki erre nem képes az szomorú.. De kértem belsőre meghívót.. igaz, a te írásaidat úgysem látom a tiltások miatt, hacsak nincs random új orid megint.. :)

Ati 11-11-2014 17:11

Quote:

Originally Posted by none (Post 308273)
Igazából nem értem miért nem lehet külsőre kijönni, itt meg is maradnak az írások.. Ha valaki erre nem képes az szomorú.. De kértem belsőre meghívót.. igaz, a te írásaidat úgysem látom a tiltások miatt, hacsak nincs random új orid megint.. :)

A tényleges megbeszélések, érvelések itt zajlanak, de ettől még lehet belső fórumon ötletelni chat jelleggel. Nem is baj az, ha egy kicsit meg vannak szűrve a random ötletek.

Takanohana 11-11-2014 17:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 308269)

Nem ebben a tudatban kezdi el. Erre rájön menet közben. Csak most emiatt végleg abba is hagyja. Míg a nullázással esetleg csak félreteszi, amíg esélyesként nem indulhat a következő etapban.

Ja és én nem úgy értem a restartot, hogy mindenki ki van rúgva, aki akar regizzen újból, hanem minden regisztrált ország (név, sorszám) megmarad, de mind az 5. szinten találja magát 200 hekin, mintha most regisztrált volna.

Ati 11-11-2014 17:22

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 308275)
Nem ebben a tudatban kezdi el. Erre rájön menet közben. Csak most emiatt végleg abba is hagyja. Míg a nullázással esetleg csak félreteszi, amíg esélyesként nem indulhat a következő etapban.

A restartos rendszerben rájön, hogy nem tudja a maradék fél évben behozni a többieket. Esélytelen. Ahhoz, hogy be tudja őket hozni, idő kellene. Idő pedig nincs, mert mindjárt vége a fordulónak.

A mostani rendszerben rájön, hogy le van maradva. Elkezdi behozni a többieket, mert tudja, hogy ami másnak 1 hónap, az neki lehet, hogy 3 hónap, de van ideje rá, meg tudja csinálni, hiszen nem lesz egyszercsak lelőve.

Az első felállásban teljesen esélytelen, hogy bármit is elérjen, a másodikban minden lehetőség adott a jó eredményekhez.

Te azt mondod, hogy szerinted abban a felállásban hagynák itt többen a játékot, ahol van esélyük, és abban maradnának itt többen, ahol nincs. Ezt a részt nem értem. Szerintem ez pont fordítva van, és számomra fordítva is logikus. Te miért látod úgy, hogy akkor maradnának itt, ha esélytelenek, és akkor mennek el, ha minden esély adott a számukra?

All times are GMT +1. The time now is 11:32.