Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   elit v íj+ló v íj+elit v íj+elit+ló v elit+ló (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=480)

Kisbér 05-18-2006 10:36

Quote:

Originally Posted by Alba
amugy sokaig en is fullelites voltam.
Es nagyon szerettem. most en is elit/ijj/lo ba jaccom vagy ijj/lo -ba ...
DE
a fullelit nagyon eros.Messze a legmobilabb felállás.Ha a szövi aktiv es sokat van bent a legerosebb.En is kimentem fullra de ugye van olyan hogy szövisegitseg kerese amit tamadas elott megteszel es maris van vedelem amit nem is latnak, csak ha vegignezik az egesz szövit.Es ugye nem kell mondanom hogy ilyet szinte sose csinalnak...
Nagyon jatszhato felallas...

Alba Drága! :--)

Gondolkozz kérlek. Ha van 3 hadis, mindegyiknek 30k elite (mondjuk a 4. szövit ne számoljuk). Akkor ugye ki tudsz menni 60k elittel támadni max.
Ha előtte, ahogy írtad bekérsz védelmet, akkor a szövidtől már nem fog jönni 15k elit, hanem csak a maradék, nála maradtak 50%-a. (Persze lehet trükközni mindenhol, hihihi).
Tehát számoljunk...
Behívsz mondjuk mind2 másik haditól is védelmet. Minimum védelem ugye 10%. Azaz 3k elit fejenként. Tehát 6k elit védelmed lesz odahaza, ezzel szemben ugye tudsz menni 30k+13.5k+13.5k =57k.
Ez ugye olyan, mintha lenne mindegyikőtöknél 28500 elit, meg mondjuk 800 íjász toronyban.
Ez egyenértékű ezzel... Tehát máris kijött, hogy jobb az íj+elit felállás :--D

Arról meg ne is beszéljünk, ha látom, hogy valaki fullra kitámadott, akkor az első az, hogy megnézem mennyivel támadott ki, megnézem a többi szövinél is, hogy mennyi ment ki, és megnézem, hogy rám mennyien jönnek :D
Szóval ebből frankón kiszámolható, hogy ki mennyivel megy segíteni. Hozzácsapok még 1-2k támadóegységet és 3-4 sereggel bemegyek :D

Kisbér 05-18-2006 10:41

Most tényleg komolyra fordítva a szót...

Szerintem rossz a kérdés... Mert más felállás kell egy 3 ork + 1 varis felálláshoz, meg más kell egy 2 tolis, 2 varis felálláshoz, meg megint másik kell egy -általában standard- 2 hadi, 1 toli, 1 varis felálláshoz.

Én utóbbi felállásnál (és a hadisok nem orkok...) az íj-ló-elitet javaslom (korábban leírtak miatt).

Varisnak ugye alapvetően védekeznie kell, de amorál fentartása miatt néha támadni is, így neki íj+elit. A tolisnak csak védekeznie kell, hiszen alapból magas a kat. morálja, így neki csak íjász.
Ebből adódóan a hadisoknak íjászt kell tartani (segítve a tolist), elitet kell tartani (támadásban segítve a varist) és minden más barackhelyükre mehet a lovas...

Szerintem :D

Alba 05-18-2006 13:09

Kisber.

Te azt nem kalkulalod bele hogy tegyuk fel 2 hadi 1 varo 1 toli szöviben a tamadoero leesik...Logikus mert a varis meg a tolis nem tart lovat..
Mibol gondolod hogy 10% vedelmet kerek be.Es miert utnek ki fullra???
Ne mondd hogy az összes elitnek ki kell menni hogy bneussek egy olyan masik szövi tagjat aki nem is szamit arra hogy ürök rá-
Nem mondom hogy a fullelit a legjobb de az hogy a legmobilabb az telejsen egyertelmu...

Kisbér 05-18-2006 13:57

Quote:

Originally Posted by Alba
Kisber.

Te azt nem kalkulalod bele hogy tegyuk fel 2 hadi 1 varo 1 toli szöviben a tamadoero leesik...Logikus mert a varis meg a tolis nem tart lovat..
Mibol gondolod hogy 10% vedelmet kerek be.Es miert utnek ki fullra???
Ne mondd hogy az összes elitnek ki kell menni hogy bneussek egy olyan masik szövi tagjat aki nem is szamit arra hogy ürök rá-
Nem mondom hogy a fullelit a legjobb de az hogy a legmobilabb az telejsen egyertelmu...

Akkor most meg pláne nem értem...
Ha nem támadsz ki fullra, és nem kérsz be full egységet, akkor nem értem, hogy miért nem tartasz minimális íjászt, ezzel erősítve önmagad...?!?!

A 10%-ot azért írtam, mert az a minimum, ha már rányomsz, hogy segítség kérése. Ha meg többet kérsz be, akkor meg pláne nem értelek :D

aúú 05-18-2006 14:58

Nah, mivel szavaztam már, ezért én is hozzá szolnék...:)

Először is, olyan kérdésen vitatkoztok, amit nem lehet eldönteni, mert:
1. Függ a csoporttól, ahol játszol (logikusan ha az orik 90% tornyos íjász, akkor nem elittel fogom őket ütni)
2. Függ a fajoktól, amelyek célpontok lehetnek (elfnél magyarázzátok el, hogy jobb az íjászainál az elit, vagy a gnómnál a 3x-os tornyvédő, ami 7% toronynál már 21% védelmet ad)...
3. Függ az esetleges szövitársak ori felépítésétől (más kell egy olyan szövihez, ahol nincs senki egye dologra specializálva, hanem mindenki sereges és még valami és más kell a spec szövikhez)
4. Függ attól, hogy ki mennyit tud bent lenni...

Vitatkoztok arról, hogy melyik a legmobilabb felállás, kétségtelen, hogy az full elites felállással sok dolgot meg lehet csinálni, de ha számoltok is egy kicsit, akkor a legmobilabb felállásra ki fog jönnni az íj+elit+paci (és ellentétben az eddigi hozzászólásokkal paciból csak annyit tartok általában, amennyi ahhoz kell, hogy az ellen hasonló felépítésű orijában az íjászokat semlegesítsem), mert jól támad, jól védekezik és lehet vele úgy támadni, hogy közben védekezhetsz is, de az ellennek a szeme előtt tartva (ha nem full tábornokkal mentél), hogy akár még az elitekkel is tudsz támadni, ha megpróbál szembe menni veled...

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Alba Drága! Gondolkozz kérlek. Ha van 3 hadis, mindegyiknek 30k elite (mondjuk a 4. szövit ne számoljuk). Akkor ugye ki tudsz menni 60k elittel támadni max.
Ha előtte, ahogy írtad bekérsz védelmet, akkor a szövidtől már nem fog jönni 15k elit, hanem csak a maradék, nála maradtak 50%-a. (Persze lehet trükközni mindenhol, hihihi).
Tehát számoljunk...

Kisbér te nagyon te! :)
Ne szomorítsáááá má el azzal, hogy úgy gondolod, hogy segítséget csak a támadás előtt hívhatok be... mert az, hogy tudok e segítséget behívni csak 3 dologtól függ (attól függetlenül, hogy nekem van e otthon seregem vagy sem...)

1. Van e mit behívni a szövitől
2. Van e piacom még és ott van e megvehető egység
3. Van e rá pénzem...:)

Nem tudom kik ellen játszottatok eddig, de én vettem már jó párszor részt olyan szövi háborúkban, ahol a tolisok és a varisok sikító frászt kaptak, mert se a gömbböl, se a távol lévő seregekből nem lehetett kitalálni, hogy kinél van védelem és kinél nincs (a fenti 3-ast kihasználva keresztül-kasul küldtük az egységeket egymásnak, így a gömbön üresek voltunk, a tolis felmérésben pedig mindnekinek minden serege kint volt)...:)

Szapulni pedig NE szapuljátok egymás felállását, mert mint írtam nagyon sok dologtól függ, hogy milyen a jó felállás...

Kisbér 05-18-2006 15:47

Quote:

Originally Posted by aúú
Kisbér te nagyon te! :)
Ne szomorítsáááá má el azzal, hogy úgy gondolod, hogy segítséget csak a támadás előtt hívhatok be... mert az, hogy tudok e segítséget behívni csak 3 dologtól függ (attól függetlenül, hogy nekem van e otthon seregem vagy sem...)

Jól van nah :D
Akkor is hülyeség a full elit :D

Csokibácsi 05-18-2006 16:04

Quote:

Ez előtt az érv előtt meghajlok http://smiley.onegreatguy.net/bowdown.gif

aúú 05-18-2006 17:11

Quote:

Jól van nah :D

Hát az érveid lehengerlőek és logikusak...:D:D

Etyekwood 05-18-2006 18:58

Quote:

Originally Posted by aúú

Nem tudom kik ellen játszottatok eddig, de én vettem már jó párszor részt olyan szövi háborúkban, ahol a tolisok és a varisok sikító frászt kaptak, mert se a gömbböl, se a távol lévő seregekből nem lehetett kitalálni, hogy kinél van védelem és kinél nincs (a fenti 3-ast kihasználva keresztül-kasul küldtük az egységeket egymásnak, így a gömbön üresek voltunk, a tolis felmérésben pedig mindnekinek minden serege kint volt)...:)
...

Pontosan ezt szoktuk:)))

Cuyu 05-18-2006 19:26

Üdv mindenkinek!

Ahogy végignézem ezt a topicot,rájövök,hogy sokat láttam már,de azért eleget mégsem.
Azalatt a 2 év alatt,amióta játszom, sok rossz dolggot megértem már,sok mindenre rájöttem,de ez a keresztbe-kasul küldözgetés nagyon tetszik és még nem láttam ilyet. Van rá elképzelésem,hogy hogyan csináljátok,meg minden,de azért mégis:
ha nem hadititok,akkor mondjátok már el,hogy hogy lehet ezt megcsinálni??

Lenne még pár kérdésem... az egyik 5/... csopiban vagyunk a szövijeimmel,én ork vagyok,van egy törpe egy óriás és egy ember.
Nos,ehhez a feláláshoz mit javasolnátok???
Mert én speciel sokat gondolkoztam a témán,és itt is mindenki mindent mond. Szerintem az orknak nagyon jó a sok paci, pár száz íjász (200 hekin) és pár száz elit. Ez az én (ork)orim...
Nos,a törpe ori teljesen eltér ettől. Fullelit a csávó,ja,mégsem,most csinált pár íjászt,de így a segítség a 0-val egyenlő (támadáskor)
A varis orinak ELITEI vannak!!! Azt hittem megfekszem....
A tolisnak van íjász is, elit is,meg ami kell (toli + vari). Kész káosz! Mióta játszom,ennyire sosem volt felborulva a dolog...

de gondokoztam azon,amit sok más ember írt....
"ha szövi van,akkor inkább íj+elit a jó,a pacit inkább ne erőltessük"-feeling...
Hát,én szerettem íj+elitet játszani,de a lovas 6-os támadása nagyon kecsegtető. És én magamat meg tudom védeni,a támadás meg...:D kérdezzétek meg a többi orit,hogy mik szoktak ott lenni.....
nah,nem ez a lényeg... ha én is elites lennék,akkor mindenkinek tudnék segíteni. És vice versa. De az elithez valahogy nem fűllik a fogam....
Lovasokat nem várhatok el se a varistól,se a tolistól....a törpe gondokozik rajta,de hát.... A lovasok a szívemhez nőttek....sajnos.... olyan jó velük végigigázni a csoportot,csak hát utána meg jön a hidegzuhany,a tolis orik....
nah,ez is igazából lényegtelen. De csak az itt a kérdés,hogy ha már mindenki olyan nagystílűen beírta,hogy mit tart előnyösnek,írjha már le a szövi felállását is,mert úgy lehet azon mahd gondokozni,hogy melyiknél melyik a jó,így annyit ér a dolog,mint döglött lónak a patkolás. Írjátok le hogy milyen a szövifelbontás,és hogy azon belül mit játszotok,anélkül felesleges az egész,mert különböző dolgokat mondunk egymás mellett.....

aúú 05-18-2006 20:55

Quote:

Originally Posted by Cuyu
de ez a keresztbe-kasul küldözgetés nagyon tetszik és még nem láttam ilyet. Van rá elképzelésem,hogy hogyan csináljátok,meg minden,de azért mégis:
ha nem hadititok,akkor mondjátok már el,hogy hogy lehet ezt megcsinálni??

Nem bonyolult a dolog...:) először is nem teszi mindenki tele magát a szöviben, mert olyan úgysincs sosem, hogy mindnekinek pont ugyanannyi serege lenne... aztán ha a támadás elment és nincs sereg az oridban, akkor kimész a piacra és veszel annyit, hogy tudj segítséget behívni valakitől, mert a segítség hívásánál nem számít, hogy a nálad lévő egységek, amiket alapján jön át a segítség, elférnek e nálad vagy sem... aztán szépen visszapakolod az egységeket a piacra és így üresnek tűnik az orid... a szövijeid elhívják egymástól az egységeket és kész...:)
pld az a szövid akire várhatólag visszamennek, az behívja mindenkitől a védelmet, majd az egyik szövid vesz egységet a piacon mint te és áthívja a védelmet attól, akinél úgyis ott lesz a többiek védelme.... és ezt még lehet jobban is kavarni...:)

Quote:

Lenne még pár kérdésem... az egyik 5/... csopiban vagyunk a szövijeimmel,én ork vagyok,van egy törpe egy óriás és egy ember.
Nos,ehhez a feláláshoz mit javasolnátok???

Nos ehhez én a következőket ajánlom...
Jussatok kompromisszumra a katonai egységeket illetően, hogy mindenkinek ugyanaz legyen. Mivel az általad felsorolt fajok mindegyike jó vegyes orinak (ork: sereges, kicsit tolis varis ori, Óriás: mindenképpen hadis-varis ori legyen, törpe: sereges tolis, ember: sereges tolis, variból nem kell neki sok), ezért ajánlom az íj+paci+elitet... paciból az ember orinak kicsit kevesebbet és inkább több elitet és íjászt, de mindenképpen a vegyes felállást ajánlanám ehhez.

Kisbér 05-19-2006 13:14

Quote:

...Lenne még pár kérdésem... az egyik 5/... csopiban vagyunk a szövijeimmel,én ork vagyok,van egy törpe egy óriás és egy ember.
Nos,ehhez a feláláshoz mit javasolnátok???...

Nos már leírtam kb az 5. oldalon, de ide pont ez a megfelelő...

Szóval van 1 ork, 1 törpe (a 2 hadis), egy ember (tolis), illetve egy óriás (varis).
Ehhez a felálláshoz én mindenképpen -ahogy auu is- az íj+elit+lovast ajánlom.
Az ember auu-val ellentétben legyen full íjász, a varis legyen íjász + elit, hogy azért néha tudjon támadni is (kat. morált jó azért "magasan" tartani), illetve a 2 hadi ugyanolyan seregösszetétellel íjász+elit+lovas.
Az elit mennyisége legyen a varis elitének a mennyisége. Az íjászok mennyisége meg olyan 5-8% torony mennyisége legyen.

Így megmarad az, hogy Te, mint ork bárkit át tudsz ütni szinte csak a lovasokkal, és a törpe lovas segítségével. A varisotok tud találni magának célt 2x-es elitseregével, illetve mindenki, mindenkinek tud adni védelmi segítséget az íjászok/elitek révén!

Voltam :D Kisbér

Ui.: A full elit akkor is sz@r :D

Etyekwood 05-19-2006 16:29

Quote:

...

Kisbér:D
Nem is Te lennél, ha nem írtad volna a végére!
Még kezdtem hiányolni, de csak ott van:)

Ui.: Nem sz@r, csak nem tudsz vele játszani:)

director 05-19-2006 17:16

Quote:

ez azért butaság ám:) egyátalán nem szar az, 5.szintre pl tökéletes:) minél több az időd rá, annál jobb

Etyekwood 05-19-2006 20:19

Nem csak az 5 ben, máshol is jó az:)
de nem az 1 re gondolok:)

Kisbér 05-22-2006 14:42

Quote:

Originally Posted by director
ez azért butaság ám:) egyátalán nem szar az, 5.szintre pl tökéletes:) minél több az időd rá, annál jobb

Igazad van, az össze 199 hekis tekercsíró gnóm 1200 elittel nyomja :D:D

(akkor is sz@r)

Penya 05-22-2006 19:09

Megérdemelnéd h egyszer jól elverjen egy full elites szövi :D

Senki 05-22-2006 23:22

Penya: amit írtam, hogy orkkal mekkorát alázol egy gnómon... az a szövi ahol ezeket elkövettük rendszeresen 4 full elites ork hadiból volt persze szokvány 2 hadi 1 vari 1 toli szövis gnómok ellen amik íj lóval tolták... szóval kicsit extrém a dolog, de tényleg horribilis gorombaságokat lehet orkkal elkövetni :p

Penya 05-23-2006 15:04

Ha segítséggel mentél akk már más a helyzet.

Kisbér 05-25-2006 11:33

Quote:

Originally Posted by Penya
Megérdemelnéd h egyszer jól elverjen egy full elites szövi :D

Azért azt megnézném :D:D:D
(és ezt most nem nagyképűségből mondtam...)

Harcosok 06-28-2006 08:02

nem full elit hanem elit+ij:)

Szerintem is a full elit nem annyira jó ugyis bent kell hagynod valamit védeni akkor meg már ijászt hagyj bent és ugy elit+ij:):) ha nincs bent semmi akkor egy közepes játékos is rájön itt a szövi védi:)És elit+ijjal is védhet a szövi nyugodtan:)

p_falcon 07-08-2006 15:32

nah az eddigiekből nekem a következő jött le:

full elit:
csak erős idegzetűeknek... akarom mondani csak azoknak, akik ki tudják használni a csere-bere taktikát, de akkor aztán kegyetlen. a legerősebb, nem számolgatva, hanem a "most melyiket támadjam???" lélektani hatását felhasználva. szerintem nagyon összeszokott szövi kell hozzá, és csak olyanoknál működik akik éjjel-nappal a hódítón lógnak

elit-ló:
semmi értelme, senkinek nem ajánlanám. ha valakinek ellenérve van, kérem hogy írja meg!

íj-elit:
szerintem a legkevesebb értelme ennek van az elit-ló után (kivéve persze varikat). csak olyanoknak akik be akarják magukat bástyázni, nem gyakran néznek az orijukra (MF)

íj-elit-ló:
jómagam is ezt alkalmazom. alacsony hekinél nem hasznos, de feljebb annál inkább. olyanoknak, akik jelentős támadóerőt szeretnének, de nem szeretik a kellemetlen meglepetéseket. nem igényel annyi odafigyelést mint a full elit vagy az íj-ló, mégsem gyenge. szerintem ez az aranyközépút

íj-ló:
olyan szövikbe, ahol senki sem sajnálja az országát (mert így nem sok védelem küldhető, ha mégis elküldik akkor az adott ország védelme lesz gyenge). kicsit több odafigyelés kell mint az íj-elit-lónál, de lényegesen egyszerűbb mint a full elit felállás

szubjektív véleményem, nem kell a torkomnak esni :D:P

u.i.: csak lovas csak ork szövit alapítanék, jelentkezőket várok (egyszer mindent ki kell próbálni :D:D:D)

Bogár 07-08-2006 19:41

Quote:

Originally Posted by p_falcon
csak lovas csak ork szövit alapítanék, jelentkezőket várok (egyszer mindent ki kell próbálni :D:D:D)

én benne vagyok. :)

Szecsa 07-10-2006 01:16

en is benne vagyok:)

Elit+lo: 3 ork + 1 varis orias szovib siman. A varisnak csak elitjei vannak, igy tud menni az orkok elitjeivel tamadni.
Az orkok pedig olyan 20% elit 80% lo taktikaban nyomjak kielezett hadiskent tanyafree-vel.

Lenti heki jatszhato, sok ottléttel és sok pénzzel.

director 07-10-2006 02:17

Quote:

Originally Posted by Szecsa
en is benne vagyok:)

Elit+lo: 3 ork + 1 varis orias szovib siman. A varisnak csak elitjei vannak, igy tud menni az orkok elitjeivel tamadni.
Az orkok pedig olyan 20% elit 80% lo taktikaban nyomjak kielezett hadiskent tanyafree-vel.

Lenti heki jatszhato, sok ottléttel és sok pénzzel.

lenti hekin minden játszható sok ottléttel és sok pénzzel:P

Xeper 07-10-2006 11:17

Quote:

Originally Posted by director
lenti hekin minden játszható sok ottléttel és sok pénzzel:P

Sok ottléttel és sok pénzzel fent is játszható minden :D

Apa 07-10-2006 12:56

tehát a hod a ráérős milliomosok játéka.... :D

akko nem is tudom mit keresek ott....:(

Szecsa 07-11-2006 10:47

Director, mi szamit sok penznek es sok ottletnek?
Az adott, hogy penzt gyujtson akarki a jatek elejen irja a tekit egy gnommal, majd miutan megunta, eladja, atadja a szovetsegesenek a probavipet aktivalva karavannal a tekikbol befolyt osszeget egy szabadsagolas kozepette, es indit egy uj orit, ha nem tetszik neki a gnom.
Ha pedig tetszik, akkor a tekijeit vedve jatszik.

S szerintem nem kell sokat itt lenni a jatekban altalaban, csak "mobilnak" kell lenni, hogy ha haboru van, akkor tudjon az ember gep- vagy wapkozelbe lenni.

Penya 07-13-2006 22:16

Héj várjatok meg :D A lovas szövihez én is csatlakozok, de hullával nagyobb kihívás :D :D

Bogár 07-13-2006 22:43

szerintem az ork jobb, nagyobbat tud ütni. :)

kb 2-3 hét múlva regelhetek orit az 5. szintre, várjatok meg pls.

LotR 07-20-2006 12:34

Ámulok bámulok:)

Sztem az a szép ebbe a játékba hogy elég sok variáció életképes...

Elittel játszottam az elején, majd került mellé ló, végül már tartottam íjászt is:)

Aztán játszottam ló/ íjjat szigoruan (4 szinten át)...
Majd játszottam szigoruan full elitest (3 szinten át) ami megint nagyon ütős megfelelő taktikával..
DE láttam nagyon erős szövetséget elit/íjat játszani...
Sztem mindegyik működőképes ha megvan a hozzá megfelelő játék idő és szövetség, az egyéb feltételekkel amit lehetne még sorolni:))

Hmm talán egyedül az elit- ló tünik olyan kicsit értelmetlennek...

LotR

Csocsó 07-20-2006 16:21

mi az értelmetlen az elit +ló kombinációban? :)
támadáskor nagyobb védelmet tudsz otthon hagyni, ill azonos otthon maradt véddőérték mellett erősebb támadósereget tudsz kiállítani

full elites orival mért nehéz játszani?
íj +ló felállás sokkal végtelenebb

Harcosok 07-20-2006 19:53

Az elit+lónak ugyanannyi értelme van mint a fuul elitnek ez igaz:)
mivel mi értelme van ah full eliten vagy mondjuk ottholhagysz 1k elitet akkor nem mind1 lenne már 500 tornyos ijat tartani helyette ?:)az erösebb is mert ugysem teheted meg,hogy mindennel kitámadsz egyszerre:)ha meg pl több elittel akarnál menni akkor sokszor be fognak kisérni:) és ne az legyen az érv közben véd a szövi mert bárki észreveszi,hogy pl nincs smemi védelem az oridba:)és az elit+ijat jobban is tudja védenia szövi:P na mind1 most voltam focizni ugyhogy fáradt vagyok:)

Kalmár 05-24-2015 19:26

Mért nem találkoztam Íj-Elites félállású szövetséggel ?

Sziasztok.

Hét hónapja Hóditózok .
Magányos farkasként 10-15 % íj-tornyot tartatom + Elitet.
Szövetségben 10% torony-íj mellette minél több lovat.
Mondjuk mf-ként elit-íjjal nemsokkhelyre fértem be .

Fő ok lehet hogy 3 fegyver kell az Elitekhez és nagyon nehéz eladni .
Inkább csak áron alul .

Pedig az elit-íj országokba két seregel nehéz bejutni .

Farkas 05-25-2015 02:25

én is íj elit felállásban megyek

Quote:

Originally Posted by Kalmár (Post 308707)
Sziasztok.

Hét hónapja Hóditózok .
Magányos farkasként 10-15 % íj-tornyot tartatom + Elitet.
Szövetségben 10% torony-íj mellette minél több lovat.
Mondjuk mf-ként elit-íjjal nemsokkhelyre fértem be .

Fő ok lehet hogy 3 fegyver kell az Elitekhez és nagyon nehéz eladni .
Inkább csak áron alul .

Pedig az elit-íj országokba két seregel nehéz bejutni .

Szia!

Én ha MF vagyok akkor semmi pénzért nem használok lovat(nagyon max ha mindenképp be akarok ütni valakit és márként nem megy). Az íj elit kombóban ugye az a jó hogy ha nem vagy gépnél és nem támadtál ki akkor tisztességes védelmed van, ha meg kitámadsz akkor általában gép elé mész amikor csapódsz. Az elit meg megadja azt a lehetőséges hogy kitámadj.

Szöviben szerintem azért nem látsz mostanában(1-2 éve én is voltam íj-elit sőt íj-elit-ló szöviben is) mert a lónak nagyobb a támadása, ha meg otthon van nem baj ha nincs olyan nagy védelmed mert egy szövi könnyebben néz körönként távol mint egy MF és ha baj van akkor küld egy SMS-t vagy védelmet hogy ne üssön be a sereg.

Összefoglalva szerintem azért nincs mostanában annyi elit mert a szövik rámentek a minél nagyobb támadó erőre és a védelmet meg a 4 tog összegzett aktivitása adja. MF-nél meg ezt a 4-szeres aktivitást pótolja az elit védelme a lóval szemben.

none 05-25-2015 11:05

Quote:

Originally Posted by Farkas (Post 308708)
Szia!

Én ha MF vagyok akkor semmi pénzért nem használok lovat(nagyon max ha mindenképp be akarok ütni valakit és márként nem megy). Az íj elit kombóban ugye az a jó hogy ha nem vagy gépnél és nem támadtál ki akkor tisztességes védelmed van, ha meg kitámadsz akkor általában gép elé mész amikor csapódsz. Az elit meg megadja azt a lehetőséges hogy kitámadj.

Szöviben szerintem azért nem látsz mostanában(1-2 éve én is voltam íj-elit sőt íj-elit-ló szöviben is) mert a lónak nagyobb a támadása, ha meg otthon van nem baj ha nincs olyan nagy védelmed mert egy szövi könnyebben néz körönként távol mint egy MF és ha baj van akkor küld egy SMS-t vagy védelmet hogy ne üssön be a sereg.

Összefoglalva szerintem azért nincs mostanában annyi elit mert a szövik rámentek a minél nagyobb támadó erőre és a védelmet meg a 4 tog összegzett aktivitása adja. MF-nél meg ezt a 4-szeres aktivitást pótolja az elit védelme a lóval szemben.

Sosem volt igazán divat az elit-íj felállás.. szöviknél egyszerűen azért, mert az ember tart bent pénzt, és ha jönnek a lovat íjra cseréli, így nagyobb a védelme, mint elitekkel.. ha meg menni kell, a lovakkal nagyobbat üt.. viszont most már egyre kevesebb ember tud/akar játszani, közülük sokan csak átveszik gondolkodás nélkül azt, amit másoktól látnak(legalábbis amióta újra játszogatok, nagyon ezt tapasztaltam..)
Amit mondasz, hogy bekér íjat.. ha jól indítod a sereget, nem fog tudni íjakat behívni..:)

All times are GMT +1. The time now is 01:06.