![]() |
Quote:
A mostani minimum 72 órás szabival ezt nem túl sűrűn lehet eljátszani. Minél rövidebb a szabi minimum ideje, annál sűrűbben lehet ezt megcsinálni. Hogy ezt korlátlanul lehessen tenni, azt nem kifejezetten támogatnám. Ezért ha ilyen irányban gondolkodunk, hogy rövidebb szabi lehetősége, minden csoportban egységesen, akkor mindenképp idevenném a szabi valamilyen korlátozását, amire elég jól bevált rendszer szerintem a klánszabi rendszere. |
Meg lehetne azt is csinálni, hogy ennek a rövid szabinak a kezdetét időzíteni lehessen? Szöviben lévő oriknak fontos lehet, hogy egyszerre kerüljenek így szabira.
A korlátozással kapcsolatban: a cél elvileg az lenne hogy napi 1x lehessen használni. Nem többször, de nem is kevesebbszer. És x óra múlva visszatérjen automatikusan az ori. |
Quote:
Ugyanezért az automatikus visszatérés sem jó gondolat általánosságban szerintem, mert elalszom, behív a főnök, hogy azonnal 3 órás megbeszélés, nyomás be, és az ország visszajön szabiról, én meg ott se vagyok. A rövidebb szabi annyi lenne, hogy hamarabb visszatérHETSZ, HA AKARSZ. Ha elaludtál 2 órát, vagy hétvégén 3 órával tovább alszol, akkor 2 vagy 3 órával később térsz vissza játékba. És az elalvás, vagy a hétvégi továbbalvás alatt végig biztonságban vagy. |
Quote:
Behív a főnök mítingre, hát ÍJ, de éjjel nyugisan aludtál, és nem leszel kirúgva, mert nem ásítasz bele az arcába 3 percenként. :eek::eek::eek: Az alapgondolat egy bizonyos könnyítés, nem kell meggyártani a "megnyerted a játékot" gombot!:D |
Quote:
Automatikus visszatérést lehetne úgy megoldani, hogy pl. minimális időtartama 6 óra, maximális időtartama 10óra. Ha meg valaki tudja, hogy ennél tovább lesz távolt, mert ötöse lett a lottón, akkor még mindig ott van neki a rendes szabizási lehetőség. És lenne e pontlistában a rövid és a jelenlegi szabadság között jelölésben különbség? |
Quote:
Hogy érted azt, hogy egész napra érinthetetlenné válnak? Ha szabin vagy, akkor valóban, de ez a mostani állapot is szabi esetén. Ettől nem fogod megnyerni a játékot, mert nem fejlődsz semmit. Ha arra gondolsz, hogy visszajön valaki éjjel 4 órára "fejlődni", nappal pedig 20 órát szabin van, és így pont olyan időszakban "fejlődik", amikor nem nagyon támadják, akkor erre pedig ott a klánszabi-féle korlátozás, amitől ezt nem tudod megtenni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Kivéve, hogy erre nem csinálnék külön szabit. Itt jön megint az ellenérv, hogy 2 hét játék után 6 év szabit akartok. |
Quote:
|
És az "amennyit játszol annyi a szabid" hogyan lenne számolva? Naponta, hetente? Szintenként? Ha lehet gyűjtögetni, mint most a klánosat, akkor egy idő után megint ki-be lehetne ugrálni a szabiról.
Ehh, remélem érthető, már kezd hatni a fogalmazásgátló... |
Elméletben... ha nem szeretnél újabb szabit csinálni, akkor viszont a fagyasztást is újra kellene gondolni, akkor meg talán egyszerűbb lenne egy újat készíteni, mint kettőt módosítani nem? :)
|
Quote:
1, had ugrálj ki-be egy ideig 2, úgyse fogod ezt tenni, mert a 3 év alatt egy egészen más játékstílus szerint játszottál. Akik ezt tennék, azok nagyrésze kezdetektől fogva ezt tenné, így nem is tudna összegyűjteni annyi lehetőséget, hogy ezzel huzamosabb ideig bármi előnyhöz juthasson. Megintcsak kiegészítő megoldás lehet, hogy ha 72 óránál kevesebb idejű szabiról térsz vissza (csak hogy a nem mindennapos szabit ne érintse), akkor a visszatérés akciónak számít, így nem mehetsz rögtön vissza szabira. Viszont teljesen normális életvitel (napi 8 órás alvás, 16 óra aktivitás) mellett nem gond se egy két hetes nyaralás, se egy ünnepi időszak, távol a nettől. A leglátványosabb hátulütője: egy 2 hetes országgal nem fogsz tudni elmenni 6 év szabadságra. |
Quote:
|
Quote:
|
Szerintem jó ötlet. Pl.: ha óránként kap 1 óra szabadsági időt, és egy nap 8 órát szabin van az ori, naponta összegyűlik 16 óra, így 30 nap alatt, 20 napnyi folyamatos szabadság idő.
|
Quote:
Ez a javaslat kb kinyírná a kis csoportokat, amik már így is alig élnek..:) De szerintem a nagy csoportok topja is erősen leesne hosszabb távon.. |
Korábban meg az volt a gond, hogy sok a szabis, ez viszont azt a problémát is megoldaná :)
|
Quote:
Ha játszottál 3 évet aktívan, majd tartani akarsz egy hosszabb, 2 éves szabit, akkor erre ez simán lehetőséget ad. És akkor ez még csak úgy alapból, a fagyasztásról nem is beszéltünk, amiről pont emiatt simán lehet, hogy nem is kell. |
Mégegy negatívumát látom ennek: az A csoportban ha egy szövetség összes tagja elmegy éjjelente szabira, akkor éjjelente bekapcsol nekik a klánszabi is.
|
Quote:
|
Quote:
|
Mi lenne a jelenleg szabi alatt lévő orikkal, akiknek a gazdája csak évente csak párszor lép be? Illetve azokkal akik pl. a változtatások után nemsokkal szeretnének hosszabb szabira menni?
Arra gondoltam (ha már ilyen irányban töprengünk), hogy lehetne egy kezdeti körszám, az ország "korától" függően, ami nem lenne azonos az aktív körökből gyűlő szabiidővel, de lekopna. - Ha aktív az ori, akkor egy idő után megszerzi a játszott körökből a szabiidőt, aztán több is lesz mint az ország korából adódó. - Ha meg nem aktív, akkor rendelkezésére áll az az idő, ami az országa koráért járna. |
Quote:
|
Quote:
Én a két csoportban, amiben vagyok ezt látom: 180ból 115 szabis, 790ből 589 szabis.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Legalább a játék tetejét, ahol elvileg a legjobb játékosok vannak, ne rontsuk el ilyen extra könnyítésekkel szerintem.
|
Quote:
Szerintem, ha ebbe az irányba akarunk elmenni, mindenképp célszerű lenne első körben a jelenlegi szabi rendszerrel párhuzamosan bevezetni, aztán kiderülne mennyi játékos tér vissza.. mert ha ez összesen néhány százalék, akkor a javaslat többet árthatna, mint használna.. Viszont, ha a játékosok 15-20%-a visszatér, akkor értelme is lenne..:) Alapvetően az lehet a gond, hogy a normál csoportok létszáma kb felére csökkenhet hosszútávon, ha a javaslat nem válik be.. (vagy a csoport fele le lesz verve a csoport végébe, tartalékuk kinullázva) Anarchhoz nem értek, ott lehet más problémákat is felvetne.. |
Quote:
|
Quote:
A másik, hogy attól, hogy lenne rá mód, a lehetséges klánlétszám miatt, kevesebbszer élnének a szabi lehetőségével, mint alsóbb csopikban, bár az is igaz, hogy többször mint jelenleg. Ettől függetlenül hosszútávon nézve (szerintem) több játékos és több klán lenne. Ami ugyebár jó :) |
Quote:
|
Quote:
Vannak, akik rövidtávon szabiztak valami miatt és hamar visszatérnek, nekik ez a javaslat nem számít/nem pozitív.. Mások hosszú távon szabiztak: vannak, akik idővel vissza szeretnének térni, csak valami miatt nem tudnak/nem akarnak most játszani, nekik ez a javaslat negatív.. vannak, akik azért szabiztak, mert nem akarnak mindig lenni/ nem tudnak mindig lenni, nekik segítene ez a javaslat, és vannak, akik csak "megszokásból" azonosítanak..:) Ennyi ugrott be kapásból, lehet van más csoport is..:) A kérdés az adott csoportok aránya a szabisok között, erre lenne válasz a teszt jellegű bevezetés.. Ezen kívül vannak az aktív játékosok, nekik pozitív ha visszatérne aktívan több játékos, viszont hosszútávon negatív, ha csak néhány tér vissza míg a többi csak inaktív nemszabis lesz..(persze rövidtávon pozitív az ingyen föld és tartalék:)) |
Quote:
A javaslat megítélése szerintem azon múlik, mennyi embert hozna vissza a játékba, de most csak 1/A-t tekintve, ha visszatérne 50-100 ori 1/Aba, akkor a javaslat pozitív (persze csak ha jól ki van találva):) viszont, ha csak 5-10 ori tér vissza, akkor egyértelműen negatív.. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Semmit nem számít, ha megpróbáljuk kitalálni, mert úgysem fog menni, ezért kéne teszt jelleggel betenni aztán, ha hozza a hozzá fűzött reményeket, akkor ki lehet cserélni erre a régi szabit, ha viszont alig van pozitív hatása, akkor inkább maradjon minden a jelenlegi, mert egyértelműen lennének negatív mellékhatásai.. Az meg, hogy egy kezdőnek éjszakáznia kéne butaság..:) |
All times are GMT +1. The time now is 09:51. |