Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Piaccal kapcsolatos ötlet, felvetés. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4727)

Von 11-14-2012 21:42

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300899)
EDIT: minden megoldható, minden feltörhető. akarni kell. keményen. ennyi :)

Te tökéletesen alkalmazod az én avataromban fellelhető érveléstechnikát :)

Takanohana 11-16-2012 07:04

a topicnyitóban szereplő javaslatot nem támogatom, túl drasztikus, de itt van helyette egy másik, ami a piacot kicsit megreformálná.

a piacra kiérkező áruk, javak mennyiségéből a kereskedő kezelési költségként x %-ot levon. az x megegyezés kérdése, én 1-5 %-ig bármit el tudok képzelni.

ez simán megideologizálható, hisz Juszufék jelenleg tök ingyen szállítják oda-vissza az árut, raktározzák és közvetítenek két játékos között. csoda, miből élnek meg.

ezen kívül a sokat hangoztatott szlogen: "a piac nem raktár" valamelyest értelmet nyerne.
mert ugye aki valóban kereskedik, az vásárláskor semmit nem veszít, eladáskor pedig egy minimális %-ot. pl 5 % esetén 1000 lovat akar eladni, veszít belőle 50-et.
aki viszont rendszeresen, nagy mennyiséget tárol a piacon, az többet is bukik vele, esetenként is (nagyobb mennyiségnek nagyobb a százaléka), és a rendszeresség miatt pedig főleg.

a játékmenetre is kedvező hatása lehet, nagy vagyonok felhalmozása továbbra is könnyen megoldható lenne (tekercsírás 200-on), de a vagyon biztonságban tartása már áldozatokkal járna. esetleg többen is tartanák a tartalékot, vagy legalább egy részét az országban, mint a piacon, ami a tolizásnak jót tenne.

Surranohalal 11-16-2012 07:10

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300922)
a topicnyitóban szereplő javaslatot nem támogatom, túl drasztikus, de itt van helyette egy másik, ami a piacot kicsit megreformálná.

a piacra kiérkező áruk, javak mennyiségéből a kereskedő kezelési költségként x %-ot levon. az x megegyezés kérdése, én 1-5 %-ig bármit el tudok képzelni.

ez simán megideologizálható, hisz Juszufék jelenleg tök ingyen szállítják oda-vissza az árut, raktározzák és közvetítenek két játékos között. csoda, miből élnek meg.

ezen kívül a sokat hangoztatott szlogen: "a piac nem raktár" valamelyest értelmet nyerne.
mert ugye aki valóban kereskedik, az vásárláskor semmit nem veszít, eladáskor pedig egy minimális %-ot. pl 5 % esetén 1000 lovat akar eladni, veszít belőle 50-et.
aki viszont rendszeresen, nagy mennyiséget tárol a piacon, az többet is bukik vele, esetenként is (nagyobb mennyiségnek nagyobb a százaléka), és a rendszeresség miatt pedig főleg.

a játékmenetre is kedvező hatása lehet, nagy vagyonok felhalmozása továbbra is könnyen megoldható lenne (tekercsírás 200-on), de a vagyon biztonságban tartása már áldozatokkal járna. esetleg többen is tartanák a tartalékot, vagy legalább egy részét az országban, mint a piacon, ami a tolizásnak jót tenne.

5. szinten így is vékony a piac, de 4.en is eléggé.
egy felfelé növekvő 1-2-3-4-5%ban még lehetne ráció. ettől függetlenül a piac úgyse lesz változtatva, kár rajta pörögni :)
ha csak a visszaérkezéskor lenne levonva akkor tökéletes lenne :) bár kijátszható

Takanohana 11-16-2012 07:38

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300923)
egy felfelé növekvő 1-2-3-4-5%ban még lehetne ráció. ettől függetlenül a piac úgyse lesz változtatva, kár rajta pörögni :)
ha csak a visszaérkezéskor lenne levonva akkor tökéletes lenne :) bár kijátszható

azért gondoltam a kiérkező árut sarcolni, mert egyrészt minden tranzakciónak költsége van, nem csak a visszaküldött árunak, másrészt a kufár szemmel részben kivédhető, és a sokszemeseknek lenne ez előny. de meggyőzhető vagyok.

Surranohalal 11-16-2012 07:48

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300926)
azért gondoltam a kiérkező árut sarcolni, mert egyrészt minden tranzakciónak költsége van, nem csak a visszaküldött árunak, másrészt a kufár szemmel részben kivédhető, és a sokszemeseknek lenne ez előny. de meggyőzhető vagyok.

bele lehet magyarázni mindkét verziót.

egyrészt amikor kimész piacra akkor a te saját juszufod árulja ott a portékát, és ő ingyen dolgoik. 3-4-5-6 juszufod van naponta, tehát max ennyit küldhetsz ki, és akkor ő vigyáz a csordára egy napig.

nem kell minden adó-ötletet lenyúlni amúgy a valóságból.. :)

Pirostraktor 11-16-2012 08:55

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300923)

Az ötlet kivitelezhetetlen és hosszútávon kinyírja a játékot. Ebbe még annyira se fog belemenni senki mint a 20%os korlátozásba...

Pl. 4k hekin simaügy egy hadisnak a 100k sereg. Az maximális egységárral 50kval számolva 5%al 250 milla egy seregcserére az adó. Nos ezt ha az 5 piac alatt megcsinálod 10szer az 2,5 yard csak adó, nem beszélve a seregcsere költségeiről... ebbe az égvilágán senki nem fog belemenni.

Az a gond, hogy hiába látja és mondja mindenki, hogy a termelők túl vannak supportolva, kezdők lehetetlen helyzetben stb, kevesen lennének hajlandóak a kényelmi funkciókat beáldozni a játék esetleges javítása érdekében(most nem konkrétan ezekre a javaslatokra gondolok, hanem úgy általában). És amíg ez a hozzáállás nem változik, márpedig társadalmi helyzet miatt nem fog, mert mindenki a saját érdekeit nézi, addig a játék sem fog ilyen irányban elmozdulni...

*Szerk: Takanohana- Ráadásul az ellenkezőjét érnéd el annak amit akarsz. Ilyen módon elvileg 20 piac után elértéktelenedne a cucc. Tehát nem érné meg tartalékolni. Ha ezt 24 órával vesszük, akkor 480 kör alatt éhenhalsz és mégkevesebb akció lenne.

Nem beszélve a tolikról, akik így is döglenek éhen, és akkor az összelopkodott tekercseik 20 piac után nem érnének semmit??? Ez így életképtelen minden szempontból.

Ati 11-16-2012 09:44

Quote:

itt van helyette egy másik, ami a piacot kicsit megreformálná

Mi szükség van a piac működésébe belenyúlni? :confused:

Pirostraktor 11-16-2012 10:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300932)

Ati, többnyire nem a piacot akarjuk 'elkúrni', hanem a játékmenetben pozitív irányban változtatni, oly módon, hogy hangsúlyosabbak legyenek a fajok közti különbségek és többet számítson a tudás.(Az eredeti javaslatról beszélek)

Sajnos ennek más módja nincs, legalábbis én nem igazán találtam olyan ötletet, ami a piac kikerülésével oldhatná meg ezen problémákat. Pedig agyaltam rajta eleget, nem csak idehányok dolgokat.

A fajok foltozgatásával az a difkó, hogy ott ha egy problémát megoldassz előjön 10 másik, pedig minden fajokhoz írt előnynek és hátránynak meg van az oka( az elf prioritása ne a bányászat legyen, az orké ne a varázslás, a felesé ne a támadás stb.), de ezek a hátrányok a jelenlegi játékmenetben néhány fajnál semlegesülnek vagy csekély mértékűek, másoknál pedig kihangsúlyozódnak.

Előbbi többnyire a militáris, utóbbi a nem militáris fajokra érvényes. Az egyensúlyt úgy lehetne visszahozni, hogy a jelenlegi fullhadis irányzatból valamennyire visszamérsékeljük a játékot. Nyilvánvaló, hogy a piaci változtatásnak rengeteg negatív hatása lenne, főleg a kényelmi tényezőket figyelembe véve, de tényleg nem jut eszembe semmi olyan ami a piacot kikerülve a fent leírtakat lehetővé tenné.

A többnyire hadis beállítottságúak(akik többségben vannak) normális, hogy tesznek rá:D a maradék pedig kevesen vagyunk ahhoz, hogy valami ütőképes, de kevés áldozattal járó javaslat születhessen.

Takanohana 11-16-2012 11:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300932)

nem te mondod mindig, hogy a piac nem raktár?

Ati 11-16-2012 11:07

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300938)
nem te mondod mindig, hogy a piac nem raktár?

Emiatt a mondat miatt nem hiszem, hogy a tolvaj országokat még nehezebb helyzetbe kellene például hozni, amikor másik témában pont az ő életképességük javítása a cél. Itt olyan javaslatok hangzottak el, hogy a mástól ellopott árut el se lehessen adni a piacon.

Van-e bármi OKA és ELŐNYE a javaslatnak? Ha nincs, akkor nem érdemes vele foglalkozni.

Takanohana 11-16-2012 12:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300939)
Itt olyan javaslatok hangzottak el, hogy a mástól ellopott árut el se lehessen adni a piacon.

ne haragudj, de ezt hol olvastad? tőlem biztos nem.

már miért ne lehetne eladni bármit is a piacon?? ha lopott a toli 2000 tekercset, kiteszi piacra és veszít ezzel 100 db tekercset. a többi meg elkel.

a javaslat célja pl. az, hogy a nagy vagyonok ne maradjanak rejtve a toli elől. most ami piacon van, az számára nem létezik.

a játék is pörgősebb lenne, ha nem lehetne kockázat nélkül ülni a vagyonon, hanem vagy piacon tartja az ember, de akkor fogy közben, vagy felhasználja. és mire szoktak az emberek vagyont felhalmozni? a későbbi haladás finanszírozására. hát azt most kénytelen lenne előbbre hozni.

Mors 11-16-2012 12:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300939)
Emiatt a mondat miatt nem hiszem, hogy a tolvaj országokat még nehezebb helyzetbe kellene például hozni, amikor másik témában pont az ő életképességük javítása a cél. Itt olyan javaslatok hangzottak el, hogy a mástól ellopott árut el se lehessen adni a piacon.

Van-e bármi OKA és ELŐNYE a javaslatnak? Ha nincs, akkor nem érdemes vele foglalkozni.

Csökkentené a tartalék szerepét. Jelenleg (legalábbis olyan csoportokban, ahol van cucc a piacon) ha elég tekercset írtam/újrázgattam, akkor egy jóféle hadiorkos szövivel leverek bárkit, akkor is ha egyébként kevésbé vagyok aktív, vagy a támadásaim felét elrontom, mert ha egységnyi idő alatt mondjuk harmadakkora kárt is okozok, mint amennyit elszenvedek, ha tízszer több a pénzem, mint az ellenfélnek, akkor egyszerűen neki idővel elfogy, nekem meg nem :)

Ha ez így jó, és nincs igény ezen változtatni, akkor nincs értelme a piachoz hozzányúlni. A tolvajokon szerintem se segítene, ugyanis sereggel pillanatnyilag sokkal könnyebb a benttartott tartalékot elvinni.

Ati 11-16-2012 12:48

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300942)
ne haragudj, de ezt hol olvastad?

Témanyitó üzenet:

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300751)
minden portékának maximum x%-át lehessen kitenni egyszerre a piacra, ha az egy bizonyos mennyiségnél nagyobb. A példa kedvéért legyen 20%. Ez vonatkozna seregre, tekercsre, nyersre, tehát mindenre.

Pirostraktor 11-16-2012 13:11

Ati azt hiszem te is beleesel abba a hibába, hogy egy javaslat előtti országot állítassz szembe egy javaslat utánival. Ha a 20%os szabály miatt leszűkülne a tartaléktartás piacon, akkor egy toli sem lopna el akkora mennyiséget, hogy az ne essen bele a végső mennyiség 20%ába.

Nyersnél igen, de épp erre írtam egy csíszoló hsz-t, hogy annak kb 50%-a legyen piacolható. Ilyen verzióban pedig életképes.

Előnyök: -kisebb időráfordítás a tartalékokra.
-Mivel nincs full seregcsere, ezért a barakk-torony arány is változna, tehát a kevésbé militáris fajok sem lennének olyan könnyen beüthetőek.
-Jobban kijönnének a maluszok és az előnyök.
-Több tudást és aktivitást igényelne.
-Tolisoknak lenne amit lopniuk. És a szövinek is hasznára válnának. Bővebben a hátrányoknál.
-Termelők nem lennének ennyire supportolva.
-A nagyobb méretű seregcseréhez érdemesebb több templomot tartani, mert ugyebár a templomban több vari fér, így növekszik a 20% mértéke. Ez színesebb játékkörnyezethez vezetne.
-200 hekis krónikások felszámolása

Hátrányok: -a jelenlegi tartalékcentrikus rendszer eldobása. Emiatt meg kell oldani a pénzvisszatérítést azoknak, akik hónapokig vagy évekig keményen dolgoztak ezen tartalékok felhalmozásáért.(Erre javasoltam a segélyként való megkapást)
-valószínűleg a nehezebb termelési körülmények miatt felkúsznának az árak(visszakanyarodás az előnyökhöz, hogy a toli hasznosabb lenne a szövinek, megérné etetni, védeni stb.)
-döntésképtelenség A-ra vonatkozóan. Én javasoltam, hogy a full seregcsere legyen egy újabb kiváltság a császári csoportnak, de itt ütköztek a vélemények, mert elvileg nem születhet A-n kívüli változtatás, de egy ilyen módosítás megölné ott a játékot és csak az elfeken segítene.

RastArtist 11-16-2012 15:08

Egy megfigyelés:

Ha a javaslat életbe lépne,

-Ha nem tudok 6 millió tekercset piacon tartani, akkor megírni sem fogom, mert túl gyorsan kopik. Ergo, nem ebben tartom a pénzem. Annyi lesz benn, amennyi szükséges. A tolvaj ebből fog lopni, ezt a mennyiséget pedig el is tudja adni.

-Nyersben képtelenség nagy vagyont tartani, hacsak nem 50% raktáros országgal játszik az ember. Így megint nem lehet akkora mennyiségeket lopni, ami eladhatatlan lenne.

-Egységben sem tudom tartani a pénzem, és ezt egyébként sem tudja lopni a tolvaj.

-Tehát PÉNZ-ben kell tartanom a pénzem...

Ami a bökkenő, hogy ha ez jelentős mértékben lopható lenne, tényleg mindenki toli lenne, borulna a jelenleg is romokban lévő egyensúly.

Viszont ha nem lenne lopható, akkor meg a tolik ugyanúgy életképtelenek lennének, mivel annyit sem tudnának lopni, mint eddig. Viszont lefosztani meg elég könnyű őket.

-Esetleg, minden szövi tartana egy tolit, akinél tarthatják a szövetség vagyonát. De ez meg azért nem tetszik, mert minden tolit le lehet lopni ha rákészül az ember, illetve teljesen megölnék az MF-eket. Így is kvázi lehetetlen MF-ként játszani, hát ha még pénze sem lehet szerencsétlennek.

Ati 11-16-2012 15:16

Nem sikerült meggyőzni arról, hogy ez miért más, mint a teljesen jól működő piac hazavágása.

Nem érzem problémának, hogy mindig tudsz a piacon venni árut, és nem látom, hogy mennyivel lenne jobb, ha ezt nem tehetnéd, mert senki nem tenne a piacra semmit. A piaci felvásárlások is megszűnnének, így mégnehezebb lenne pénzhez jutni.

Én úgy látom, hogy egy ilyen módosítással se lopni nem lehetne rendesen, se pénz nem lenne, a piac is üres lenne, ebből adódóan érdemben háborúzni se lehetne. Még 5. szinten se, ahol pedig eddig könnyű volt pótolni minden veszteséget. A javaslat után már ez sem lenne könnyű. Én így látom.

RastArtist 11-16-2012 15:20

Quote:

Ezzel nem csak azt érnénk el, hogy még több gnóm lenne? Mert ha piacon nem tudom tartani, akkor nem választok lopható fajt. Most is ezért rengeteg a gnóm.

Pirostraktor 11-16-2012 16:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300950)
Nem sikerült meggyőzni arról, hogy ez miért más, mint a teljesen jól működő piac hazavágása.

Nem érzem problémának, hogy mindig tudsz a piacon venni árut, és nem látom, hogy mennyivel lenne jobb, ha ezt nem tehetnéd, mert senki nem tenne a piacra semmit. A piaci felvásárlások is megszűnnének, így mégnehezebb lenne pénzhez jutni.

Én úgy látom, hogy egy ilyen módosítással se lopni nem lehetne rendesen, se pénz nem lenne, a piac is üres lenne, ebből adódóan érdemben háborúzni se lehetne. Még 5. szinten se, ahol pedig eddig könnyű volt pótolni minden veszteséget. A javaslat után már ez sem lenne könnyű. Én így látom.

Rendben, van benne ráció és nyilván jobban ismered a játékot sokunknál, úgyhogy én piacos témákkal nem nyúzom tovább senki idegeit:) De abban remélem egyetértünk, amit előzőleg írtam, hogy az a probléma aminek az orvoslására született a javaslat, az létező és komoly gond.

Merengő 11-16-2012 18:55

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300953)
Rendben, van benne ráció és nyilván jobban ismered a játékot sokunknál, úgyhogy én piacos témákkal nem nyúzom tovább senki idegeit:) De abban remélem egyetértünk, amit előzőleg írtam, hogy az a probléma aminek az orvoslására született a javaslat, az létező és komoly gond.

az első hozzászólásod ami tetszik a témában :)

Pirostraktor 11-16-2012 20:19

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 300958)
az első hozzászólásod ami tetszik a témában :)

Örülök:) Van egy másik, ami már nem annyira fog....

Ugyanezen az elvi síkon elindultam, hogy közelebb húzni a felépítéseket, hogy jobban kijöjjön a fajok és a tudás közti különbség. Ez talán még radikálisabb a piacosnál és bonyolultabb is.

Onnan indultam ki, hogy bányáknál megvannak a lelőhelyek. Épületeknél is lehetne valami hasonló, hogy a 'talajviszonyok X barakk építését teszik lehetővé'. Ez fajonként és hektáronként változna.

Így minden fajnak lenne egy max limitje egy bizonyos hektáron az adott épületekből, a terület %os eloszlása szerint. Ezt kéne kidolgozni, ha tetszik az alapötlet esetleg. De így egy középarányos minden fajból hasraütésszerűen: max ház 20%, max barakk 30-35%, max raki 10-15%, max templom 20%, max kocsma 20% és így tovább.

Mivel hekiméret alapján változnának a %ok, ezért azt is lehetne, hogy ahogy növekszik az orid egyre nagyobb építési szabadságot kapj. Így ez a kezdőknek is segítség lehetne, mert ha látja, hogy a fajával 200 hekin 40 templomot tarthat, akkor nem fog 1 templommal szaladgálni, tehát egy probléma megoldódna.

Ezáltal a könyvtár is limitálva lenne, tehát a 200 hekin 100+könyvtár jelenség is megszűnne. Újabb előny.

Tornyokra is vonatkozna, így a totálkemper elfek is visszavevődnének kicsit. +1 előny

Továbbá nem befolyásolja a seregcserét, csak a sereg méretét és a sereg összeállításának arányait. (Maradna a jelenlegi)

Ez még nagyon kezdetleges és csak most pattant ki a fejemből, de az alapkoncepcióhoz mit szóltok, érdemes-e tovább dolgozni rajta?

Mors 11-16-2012 22:17

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300961)

Ugyanezen az elvi síkon elindultam, hogy közelebb húzni a felépítéseket, hogy jobban kijöjjön a fajok és a tudás közti különbség. Ez talán még radikálisabb a piacosnál és bonyolultabb is.

Onnan indultam ki, hogy bányáknál megvannak a lelőhelyek. Épületeknél is lehetne valami hasonló, hogy a 'talajviszonyok X barakk építését teszik lehetővé'. Ez fajonként és hektáronként változna.

Így minden fajnak lenne egy max limitje egy bizonyos hektáron az adott épületekből, a terület %os eloszlása szerint. Ezt kéne kidolgozni, ha tetszik az alapötlet esetleg. De így egy középarányos minden fajból hasraütésszerűen: max ház 20%, max barakk 30-35%, max raki 10-15%, max templom 20%, max kocsma 20% és így tovább.

Mivel hekiméret alapján változnának a %ok, ezért azt is lehetne, hogy ahogy növekszik az orid egyre nagyobb építési szabadságot kapj. Így ez a kezdőknek is segítség lehetne, mert ha látja, hogy a fajával 200 hekin 40 templomot tarthat, akkor nem fog 1 templommal szaladgálni, tehát egy probléma megoldódna.

Ezáltal a könyvtár is limitálva lenne, tehát a 200 hekin 100+könyvtár jelenség is megszűnne. Újabb előny.

Tornyokra is vonatkozna, így a totálkemper elfek is visszavevődnének kicsit. +1 előny

Továbbá nem befolyásolja a seregcserét, csak a sereg méretét és a sereg összeállításának arányait. (Maradna a jelenlegi)

Ez még nagyon kezdetleges és csak most pattant ki a fejemből, de az alapkoncepcióhoz mit szóltok, érdemes-e tovább dolgozni rajta?

Szerintem a fajok és tudásbeli különbség pont akkor jön ki leginkább, ha teljes szabadságot élvezünk az ország ki- és átalakítása kapcsán. Ha ez bármilyen korlátozás alá esne, azzal pont hogy csökkenne a változatosság, így a taktikai lehetőségek is. Ezenfelül ez lenne a játék valószínűleg legbonyolultabb szabálya :)
A totálkemper elfek szerintem 1/a-n kívül sok gondot nem okoznak, mert egy mf elfet egy szövi ha nagyon akar át tud ütni. Egyedül a tekiírók számát csökkentené, de erre a problémára(már ha az) sem hiszem, hogy ez lenne a legjobb megoldás.

Pirostraktor 11-16-2012 22:53

Quote:

Originally Posted by Mors (Post 300969)
Szerintem a fajok és tudásbeli különbség pont akkor jön ki leginkább, ha teljes szabadságot élvezünk az ország ki- és átalakítása kapcsán. Ha ez bármilyen korlátozás alá esne, azzal pont hogy csökkenne a változatosság, így a taktikai lehetőségek is. Ezenfelül ez lenne a játék valószínűleg legbonyolultabb szabálya :)
A totálkemper elfek szerintem 1/a-n kívül sok gondot nem okoznak, mert egy mf elfet egy szövi ha nagyon akar át tud ütni. Egyedül a tekiírók számát csökkentené, de erre a problémára(már ha az) sem hiszem, hogy ez lenne a legjobb megoldás.

Természetesen van ebben is sok igazság, de ez nézőpont kérdése. Szerintem nagyobb taktikai érzék szükséges azonos támadó és védőerő esetén megoldani, hogy beférj a másikhoz, mint becserélni a sereget. Ahhoz a tartalékaid megőrzése inkább a taktika, mint maga a harc. Itt jön be az a rész, hogy ki mit lát bele egy Hódító nevű játékba;)

Szerintem a változatosság nem csökkenne, mert ugyanúgy fajonként változna a felépítés és a játékstílus, igaz, hogy nuanszokkal, de ez hozná ki igazán a faji előnyöket és hátrányokat. Persze mint mondtam a te nézőpontodnak is megvannak a maga támkövei és jogosultsága:)

RastArtist 11-16-2012 23:19

Quote:

Ez sem jó. Így elvész az az élvezet amikor félelfként rákészülsz egy másik félelf lopására. Meg nem is tudom, a hódító azon kevés játékok egyike ami díjazza a kreativitást. Ezzel viszont elég durván visszavágnád ezt.

Surranohalal 11-17-2012 03:24

Quote:

szóval pl egy hulla tartson 60% hasznos épületet és 40% olyat aminek semmi értelme.
ja vegyük külön a hullát.
vegyük külön a csoportokat.
korlátozzuk a játékosok döntését.
legyen minden ori egyforma.

szerintem gondold át az ötleteket ne csak egy szemszögből mielőtt leírod, ez egyrészt kizárt hogy lesz, másrészt semmilyen vélt vagy valós problémát nem old meg, harmadrészt a kezdő most is látja hogy építhet 40 templomot.

Pirostraktor 11-17-2012 12:32

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300975)
szóval pl egy hulla tartson 60% hasznos épületet és 40% olyat aminek semmi értelme.
ja vegyük külön a hullát.
vegyük külön a csoportokat.
legyen minden ori egyforma.

szerintem gondold át az ötleteket ne csak egy szemszögből mielőtt leírod, ez egyrészt kizárt hogy lesz, másrészt semmilyen vélt vagy valós problémát nem old meg, harmadrészt a kezdő most is látja hogy építhet 40 templomot.

Neked gondod van a szövegértelmezéssel? Direkt leírtam, hogy bonyolult. És igen fajonként és hektáronként változna %osan. Tehát hullánál nem lenne 40% hasztalan épület.

-Most nincsenek külön a csoportok? Nincsenek korlátozva a játékosok döntései?(Vagy tartalékolsz félévet vagy meghalsz) Nem egyforma minden ori??? Sokat láttam, hogy éplista alapján tolják és vagy 10 ori ugyanúgy nézett ki a környékemen, de biztos te is tapasztaltad már.

Surranohalal 11-17-2012 12:48

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300989)
Neked gondod van a szövegértelmezéssel? Direkt leírtam, hogy bonyolult. És igen fajonként és hektáronként változna %osan. Tehát hullánál nem lenne 40% hasztalan épület.

-Most nincsenek külön a csoportok? Nincsenek korlátozva a játékosok döntései?(Vagy tartalékolsz félévet vagy meghalsz) Nem egyforma minden ori??? Sokat láttam, hogy éplista alapján tolják és vagy 10 ori ugyanúgy nézett ki a környékemen, de biztos te is tapasztaltad már.

nem tudom, én ezer körönként léptem és A-n kívűl nem haználtam ki más termelését hogy legyen pénzem.

ha ésszel használod nem kell horribiis tartalék.
meg egy-két yard 4-600 hekin összehozható 1000 kör alatt amúgy is bármelyik ötödik szintű csoportra lépésre. kétezer kör alatt meg kb 3-4 yard

Pirostraktor 11-17-2012 14:54

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300975)

Bocs, hogy megint ezt idézem, de úgy érzem erre külön ki kell térnem. Nyilván itt a 'szabadság' zászlaja alatt sok mindent meg lehet vétózni, de érdemes abba is belegondolni, hogy minden sikeres játékban (gondolom mindannyiunk érdeke, hogy a Hódító is az legyen) egy bizonyos mértékű építésbeli vagy maxsereg-beli limit van. Épp ezért, hogy a tudásbeli különbség számítson.

Itt pedig rengetegszer elhangzik, hogy a Hódító nem ez, meg nem az és ez a csökönyös ragaszkodás a játék sikerességébe kerülhet. Megyünk ezen a gyönyörű kapitalista szabadság elven és tartunk ugyanoda... a semmibe vagy a sz*rba. Szvsz ami jó azt át kell venni, ami rossz azt ki kell dobni!

Ati 11-17-2012 15:05

Továbbra sem sikerült meggyőzni arról, hogy bármi gond lenne a piac jelenlegi működésével, vagy abba olyan módon bele kellene nyúlni, hogy kevesebb áru legyen rajta, ezzel megnehezítve az összes ország fejlődését. Ezért ezt a javaslatot ezennel az elvetettek közé helyezem.

All times are GMT +1. The time now is 19:53.