Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Egyszerre megnyitott országok száma (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4572)

Merengő 06-14-2011 16:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288835)
Szerintem még nem csuktad be a böngészőt, és indítottad rendesen újra a munkamenet visszaállítása nélkül.

:) fasza könyönjük !! :)

Ati 06-14-2011 16:39

FF csinál olyat, hogy megtartja a törlendő cookie-kat újraindítások között is, ha az előző munkamenetet visszaállítod. Igazából ezt szeretem benne, és amikor nem csinálta a 3.6-os, akkor emiatt szidtam, hogy miért nem csinálja, de mégis a szabvány az lenne, hogy böngésző becsukásával ezek törlődnek.

Hex 06-14-2011 16:43

windows phone alatt nem működik :((((((((((((((
a www.1.hodito.hu-t be sem hozza csak így, http://1.hodito.hu/?full=1, de összemossa az orikat, Ezüst Árnyak jelszavával iceWind Dale orimba lépett be.

Redback 06-14-2011 16:43

Töröltem a böngészés előzményeit, és még így is rosszalkodik... Majd ha lesz időm frissítek egy ff-et :)

Ati 06-14-2011 16:45

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288840)
windows phone alatt nem működik :((((((((((((((
a www.1.hodito.hu-t be sem hozza csak így, http://1.hodito.hu/?full=1, de összemossa az orikat, Ezüst Árnyak jelszavával iceWind Dale orimba lépett be.

Nem írtam sehol olyat, hogy www .1 .hodito .hu :p

Nincs "www" benne.

Mobiltelefon nem tudom mennyire képes egyszerre több tab-ot kezelni, ez a bővítés nem mobiltelefonra, hanem asztali gépekre készült. Mobiltelefonon is használhatod azonban a számokat, így mindegyik mást fog felajánlani, mint utoljára használt belépési adat.

Hex 06-14-2011 16:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288844)
Nem írtam sehol olyat, hogy www .1 .hodito .hu :p

Nincs "www" benne.

Mobiltelefon nem tudom mennyire képes egyszerre több tab-ot kezelni, ez a bővítés nem mobiltelefonra, hanem asztali gépekre készült. Mobiltelefonon is használhatod azonban a számokat, így mindegyik mást fog felajánlani, mint utoljára használt belépési adat.

http-vel csináltam, csak könnyebb volt www-vel leírni ide :D

a http://1.hodito.hu-t be sem hozza, olyan képernyő jön fel, mint ha a gugliban keresne, szóval telóra sajna ez nem lesz jó :)

Remedy 06-15-2011 11:19

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288753)
engem az érdekel, hogy pl támadások előtt ugye mindig több ablak van megnyitva. Ezután is lehet majd ilyet csinálni?

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288757)
Lehet majd, igen. Leírom majd, hogy hogy működik, mert nem lesz teljesen evidens elsőre. Egyelőre csak két országgal teszteltem, és azt is csak fejlesztői gépen, holnap belövöm élesre és kipróbálom 7-8 országgal, mielőtt jön a részletes leírás róla.

Ezzel mi ujsag? Lehet majd pl X orszagnak megnyitva 3 ablaka, es Y-nak meg kulon 4, es ezek veletlen sem fognak a masikba belekavarni? :)

Gondolom ugy lesz majd, hogy az uj ablakok is ugyanazzal az n.hodito.hu-val kell kezdodjenek mint az adott orszag. (n=1..10)

Ati 06-15-2011 11:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 288880)
Ezzel mi ujsag? Lehet majd pl X orszagnak megnyitva 3 ablaka, es Y-nak meg kulon 4, es ezek veletlen sem fognak a masikba belekavarni? :)

Gondolom ugy lesz majd, hogy az uj ablakok is ugyanazzal az n.hodito.hu-val kell kezdodjenek mint az adott orszag. (n=1..10)

Ez nem jövőidő, már be lett vezetve a több ország egyidejű megnyitása.

Mivel minden országnak külön webcíme van, ezért ha egyszerűen azt használod (link megnyitása új ablakban a megfelelő helyeken, és akkor irogatnod sem kell semmit), akkor nyugodtan lehet egy országhoz nyitva egyszerre több ablak is, és több országhoz mégtöbb ablak. Csak győzd követni. :)

Tsobi 06-15-2011 11:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 288880)

Ennek mi értelme lenne?

Remedy 06-15-2011 11:49

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 288883)
Ennek mi értelme lenne?

Nem lenne, van.

(Pl A-ban is bekeszitesz tobb ablakot, meg B-ben is, es 02 es 03 kozott nem panikszeruen kell ablakokat keszitgetned B-ben. hanem nyugodtan rakoncentralni arra a feladatra is.)

Ati 06-15-2011 11:54

Ez minden további nélkül működik most már. A stratégiát, hogy mi alapján tudod, hogy melyik hova tartozik, mindenkinek saját maga kell megalkotni. Talán a legegyszerűbb, ha egymás mellett vannak az egymáshoz tartozó tabok, és az új országnév az új országhoz tartozó tabokat jelzi, de ez már tényleg egyéni ízlés kérdése.

Redback 06-15-2011 15:00

Én megpróbáltam Linux alól is bekapcsolni az asztali értesítéseket, és rájöttem, hogy egyszerre csak egyet tudok bekapcsolni. Ez a helyes működés?

Ati 06-15-2011 15:04

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288889)
Én megpróbáltam Linux alól is bekapcsolni az asztali értesítéseket, és rájöttem, hogy egyszerre csak egyet tudok bekapcsolni. Ez a helyes működés?

Az asztali értesítések engedélyezése böngésző- és domain-függő. Egy böngészőből, egy domainre egyszer kell engedélyezned, onnantól abban a böngészőben és azon a domainen minden országra engedélyezve van. Eddig ezt összesen egyszer kellett megcsinálni, mert csak egy domain volt használva, most minden domaint engedélyezned kell, amit használsz (mindegyiken egyszer engedélyeztetni az asztali értesítéseket).

Redback 06-15-2011 15:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288890)
Az asztali értesítések engedélyezése böngésző- és domain-függő. Egy böngészőből, egy domainre egyszer kell engedélyezned, onnantól abban a böngészőben és azon a domainen minden országra engedélyezve van. Eddig ezt összesen egyszer kellett megcsinálni, mert csak egy domain volt használva, most minden domaint engedélyezned kell, amit használsz (mindegyiken egyszer engedélyeztetni az asztali értesítéseket).

Nem így értettem. Hanem van 5 esemény, amire be lehet állítani asztali értesítést. Nos én egyszerre az 5ből csak 1 eseményre tudok asztali értesítést beállítani.

Ati 06-15-2011 15:29

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288891)
Nem így értettem. Hanem van 5 esemény, amire be lehet állítani asztali értesítést. Nos én egyszerre az 5ből csak 1 eseményre tudok asztali értesítést beállítani.

Miért ?

Hex 06-15-2011 15:30

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288891)

akkor nálad a hiba, én betudom állítani mindet, csak nem tudom használni mivel a bontészőm nem támogatja.

Ati, az új elérhetőségek, ha nem sorrendben nyitom meg őket, hogy 1.hodito, 2.hodito, akkor összemossa az orkat.

próbaképpen megnyitottam így. 3. hodito, 2. hodito. a 3. hoditoba bejelentkeztem az icewind dale orimmal (probléma nem volt), de mikor a 2. hodito címbe bejelentkeztem Ezüst Árnyak adataival, IceWind Dale orim jött fel akkor is :)

ha sorba csinálom, nincs gond

Redback 06-15-2011 15:37

Hmm... érdekes :) Linuxon és Windowson sem tudom megcsinálni, egy böngészőből sem.

Ati 06-15-2011 15:40

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288894)
Ati, az új elérhetőségek, ha nem sorrendben nyitom meg őket, hogy 1.hodito, 2.hodito, akkor összemossa az orkat.

próbaképpen megnyitottam így. 3. hodito, 2. hodito. a 3. hoditoba bejelentkeztem az icewind dale orimmal (probléma nem volt), de mikor a 2. hodito címbe bejelentkeztem Ezüst Árnyak adataival, IceWind Dale orim jött fel akkor is :)

Ezt nem sikerült előidéznem.

Akkor keveri össze, ha egyet a hodito.hu címen is megnyitsz (szám nélkül), akkor az mindennél elsőbbséget élvez.

Redback 06-15-2011 15:43

az én problémámnak mi lehet a forrása? Sejtésem szerint hardver hiba nem okoz ilyet, mást pedig mindent megpróbáltam, de semmi :/

Ati 06-15-2011 16:00

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288897)
az én problémámnak mi lehet a forrása? Sejtésem szerint hardver hiba nem okoz ilyet, mást pedig mindent megpróbáltam, de semmi :/

Most ?

Redback 06-15-2011 16:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288898)
Most ?

Semmi változás :/ Kiléptem böngészőből, újraindítottam de semmi változás :(

Ati 06-15-2011 17:02

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288899)
Semmi változás :/ Kiléptem böngészőből, újraindítottam de semmi változás :(

Melyik országról van szó?

Hex 06-15-2011 19:38

Ati, rednek igaza van, nálam IceWind Dale és Ezüst Árnyak, Káosz sárkányai orimnál is csak az elsőnél marad benn a pipa, a többinél nem.

Ati 06-16-2011 13:01

Ha senkitől nem kapok országszámot, akkor jobb híjján átírtam az egészet úgy, ahogy nem akartam volna ezt kezelni... Mindenhol be kell újra állítani, cserébe mindenkinél megjegyzi.

Hex 06-16-2011 13:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288945)
Ha senkitől nem kapok országszámot, akkor jobb híjján átírtam az egészet úgy, ahogy nem akartam volna ezt kezelni... Mindenhol be kell újra állítani, cserébe mindenkinél megjegyzi.

akkor ezek szerint nem látod az aláírásokat :) minden orim sorszáma ott van :) ezért nem írtam le külön

Ati 06-16-2011 13:25

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288948)
akkor ezek szerint nem látod az aláírásokat :)

Nem nézegetem őket, értelmetlennek tartom minden egyes üzenet után elolvasni ugyanazt újra és újra és újra. :)

Ui: Tudom, hogy nekem is van aláírásom. :D

Redback 06-16-2011 15:36

Jelentem, mostmár jól működik :)

Merengő 06-16-2011 15:44

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 288961)
Jelentem, mostmár jól működik :)

eddig is jól működött :)

Redback 06-16-2011 15:49

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288962)
eddig is jól működött :)

Neked. Nekem egyik orimban sem működött helyesen :)

szerk.: Én az eseményjelzőre értettem, bocsi.

Ati 06-17-2011 12:13

Kinek milyen tapasztalatai vannak a több ország egyidejű megnyitásával? Próbáltátok? Bevált? Kényelmesebb?

Zoli 06-17-2011 12:35

nem kever össze semmit, a támadásokat kényelmesebb összehangolni így, hogy nem kell ide-oda lépkedni, bár néha 5 ori kevés egyszerre...
de mindenképp jobb, mint ezelőtt :)

Ati 06-18-2011 09:19

Még valaki próbálta?

Princ 06-18-2011 12:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289039)
Még valaki próbálta?

Igen, és jó volt. :)

Hex 06-18-2011 13:06

most nem mosta össze, nem tudtam újra produkálni

vityu 06-18-2011 14:28

2 országgal simán működött.

Pumi 06-18-2011 16:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289039)
Még valaki próbálta?

Teljesen jól működik nálam is.
Jó ötlet volt.

Zoli 06-22-2011 08:19

Ati, azt meg lehet valahogy oldani, hogy ha valamelyik számos címlapról megnyitjuk a szégyentáblát, majd onnan a címlapra mutató linket, akkor ugyanarra a számos főoldalra tereljen vissza, ahonnan a szégyentáblát megnyitottuk?
Párszor megszívatott, mire rájöttem, miért nem enged orit váltani :(

Ati 06-22-2011 08:25

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 289247)
Ati, azt meg lehet valahogy oldani, hogy ha valamelyik számos címlapról megnyitjuk a szégyentáblát, majd onnan a címlapra mutató linket, akkor ugyanarra a számos főoldalra tereljen vissza, ahonnan a szégyentáblát megnyitottuk?
Párszor megszívatott, mire rájöttem, miért nem enged orit váltani :(

Hosszútávon lehet, hogy meg lesz csinálva, de rövidtávon nem. Az összes aloldal így működik.

Zoli 06-22-2011 08:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289248)
Hosszútávon lehet, hogy meg lesz csinálva, de rövidtávon nem. Az összes aloldal így működik.

Először rövidtávon kell megcsinálni, hogy hosszútávon meg legyen :p

Ati 06-22-2011 12:40

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 289249)
Először rövidtávon kell megcsinálni, hogy hosszútávon meg legyen :p

Még elég sok teendő van a több ország megnyitásának véglegesítéséhez a háttérben. Az egy dolog, hogy nagyjából működni látszik, de vannak azért apró mellékhatások, amiket egyfelől csak az idő "gyógyít" (régen beállított, időkorlátos cookie-k, amiknek törlődniük kell az időkorlát elérésével), másfelől problémák, amik még szerencsére nem jöttek elő, vagy nagyon gyorsan elrejtettem őket, de előjöhetnek.

All times are GMT +1. The time now is 03:34.