![]() |
Quote:
10%-nál meg már jócskán több a Chrome részesedése. Nem szabad lebecsülni! |
Quote:
Költői kérdés. Még mindig maradok a Tűzrókánál. Eddig nem csalódtam benne. |
Quote:
|
ha jól tudom, csak a google nyomatta a HTML5 bevezetését, a többi ódzkodott tőle, szerintem üzleti okai lehetnek, hogy nincs a FF4-ben
|
Quote:
Én is folyamatosan szemezek azzal, hogy átállok Chrome-ra, de még mindig csak egy-két oldallal álltam át, a fő böngésző még mindig a FF4 nálam. |
Előbb-utóbb úgyis akkora lesz a nyomás, hogy kénytelen lesz, tekintve hogy pl a youtube is a google-nél van, ő dirigálja a szabványokat..
Elég gáz lenne, ha FF-ből nem lehetne youtube-ozni :) |
|
Quote:
|
Quote:
A FF 3.5-től tudja az OGG kódolású HTML5 videókat (most próbáltam ki, rendben le is mentette a videót ogg formátumban), 4.0-tól pedig a Google WebM szabványát is támogatja. Sajnos egyik böngésző sem támogatja teljes mértékben a HTML5-öt, arra még várni kell, nem keveset. A vérciki az a legújabb IE, külön demó oldalt csináltak a HTML5 támogatását kiemelendő, aztán az IE felel meg legkevésbé a HTML5 szabványnak ... (első a Chrome, rögtön mögötte a FF4, aztán jól lemaradva az IE9). http://ie.microsoft.com/testdrive/ |
Quote:
Quote:
" Feldolgozó A Firefox feldolgozója kezeli a HTML5 szabványos formátumokat. Ez a feldolgozó rendelkezik néhány új funkcióval, mint az SVG megjelenítés, de a feldolgozási algoritmusnak köszönhetően nagyobb feldolgozási sebességet is biztosít. WebM és HD videó A HTML5 videószabvány úttörőjeként, a Firefox támogatja a WebM formátumot, amelynek segítségével nyílt szabványos HD-minőségű videókat lehet megtekinteni. " Legújabb webes technológiák Az oldalak készítői és a fejlesztők imádni fogják a Firefox legújabb és kiterjesztett funkcióit. Ha a speciális tartalmak vagy alkalmazások érdeklik, a Firefox a legjobb választás. Nézze végig a lehetőségeket és ismerje meg őket. https://mozillademos.org/demos/dashboard/demo.html http://www.mozilla-europe.org/hu/firefox/features/ Ez a hivatalos FF oldal amióta megjelent az FF4 2011 03/22 ezek azóta fent vannak.. |
Quote:
|
Quote:
Chrome 288 pont FF4 255 pont Simán belefér, hogy pont azt nem támogatja megfelelően, ami Neked kellene. Erre mondtam, hogy messze vannak még a böngészők a HTML5 szabvány teljes támogatástól. De folyamatosan fejlődnek, ez mindenképp jó. Érdekesség: IE9 - 130 pont ... mindezt úgy, hogy már a Firefox 3.5 is tudott 142 pontot :D |
Quote:
Tehát elképzelhető , hogy pluginokkal tudja csak..Nézz utána egy kicsit az angol nyelvű FF fórumban |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egy példa ugye alapból nem tudsz a chrome-mal webpage screenshotot készíteni de egy ügyes plugin segítségével ami ezt tudja... Weboldal Screenshot készítő Gyors és egyszerűen használható kiegészítés egy egész weboldal kifényképezéséhez.Bármilyen hosszú oldal elmenthető egy képfájlba. A kiegészítő segítségével bármely weboldal PNG képét elmentheted. Csak egy kattintás. Az ablakot átméretezheted, mielőtt csinálod a képet. A Te biztonságod nagyon fontos, így ez egy helyi kiegészítés. Ez azt jelenti, hogy a kiegészítés nem küld SEMMIT a szerver felé. Internetkapcsolat nélkül képes működni. 442 573 felhasználó töltötte le ...Ennyit arról, hogy nem fog senki sem plugineket telepíteni.... Azt hiszem aki nem telepítget plugineket az egy kicsit merev hozzáállásról tesz tanubizonyságot.... Bármilyen böngészőt is használ az emberfia pluginekre szüksége lehet mindenkinek, mert egyik böngészö sem olyan tökéletes, hogy ne lehessen kiegészítökkel javítani rajtuk...:) |
Quote:
Ne érts félre, jó dolog a plugin, de ha egyszer valamit lehetne alapból is kezelni, mert egy adott webszabvány része, akkor ahhoz miért plugin kell? |
Egy újabb lépéssel közelebb kerültem ahhoz, hogy a Chrome legyen a fő böngészőm. Windows összeomlás után a Firefox elfelejtette az összes mentett adatomat... Tudom, ott a Sync, amit már ez is tud, de nem állítottam még be... Katasztrófa nem történt, mert pár napja húztam át az összes könyvjelzőt és jelszót Chrome-ba, úgyhogy ott megvan minden. Kicsit olyan puritán lett az egész ffox, minden egyéni beállításom és extension eltűnt. Brrrrr.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
c:\Users\itt az a név amit használsz\AppData\Roaming\Mozilla\ De gondolom ezt TE is tudod...Nos ÉN úgy szoktam csinálni, hogy amikor mondjuk van egy friss WIN telepítésem és a FF-et is topra raktam akkor ezt a cuccost elmentem "jobb idökre" :) Biztos ami biztos alapon, azt ha beüt az istennyila akkro simán visszamásolom azt már ott a "megszokott" FF..tudom ez kis pluszmunkát jelent de mégsem annyit mintha újra kéne telepíteni mindenedet...Szerintem az FF SYNC még sajna nem olyan kiforrott mint a Google ezen funkciója...sajna... |
Quote:
|
Quote:
http://kep.ivpicture.hu/542796.N.jpg Csak annyi a dolog, hogy összaadod az SRWARE.iron cuccokat és az FF -eket..most nem csináltam végig de plugin nélkül mindkettö kb 30 perc használat után a különbség olyan 80-100 mega a Iron javára..FF 240-250 megát fogyaszt míg az IRON 150-180 mega ..DE ha lesz idöm akkor mindkét böngészöre elérhetö ugyanazon pluginekkel és 5 nyitott tabbal is megismétlem a tesztet..DE lehet csak hétvégén lesz belöle valami.. Szal szerintem az FF fogyasztása sem olyan vészes/ mondjuk mihez képest..:D / |
Quote:
|
Mi az az Iron különben?
|
1036k-át eszik az ff4 nekem, mondjuk én használok mellette firefox ultimate optimizert is
5-6 ablak van mindig megnyitva a firefoxba nekem, plusz van pár plugin is, de nem számottevő |
All times are GMT +1. The time now is 03:24. |