Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Firefox 4 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4535)

Ati 05-09-2011 21:17

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 286982)
És szerintem JQueryvel is megoldható egy hasonló, bár nem láttam működés közben a fejlesztést.

Más böngészővel nem tudsz böngészőn kívül ténykedni.

10%-nál meg már jócskán több a Chrome részesedése. Nem szabad lebecsülni!

Dus 05-09-2011 21:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 286983)
Más böngészővel nem tudsz böngészőn kívül ténykedni.

10%-nál meg már jócskán több a Chrome részesedése. Nem szabad lebecsülni!

10%-nál több a Chrome részesedése. De ebből hányan használják a 12-es verziót, és abból hány VIP tag van?! ;)

Költői kérdés. Még mindig maradok a Tűzrókánál. Eddig nem csalódtam benne.

Ati 05-10-2011 07:21

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 286987)
10%-nál több a Chrome részesedése. De ebből hányan használják a 12-es verziót, és abból hány VIP tag van?! ;)

Mivel automatikus a frissítése, ezért hacsak valaki nem egy hetekkel, hónapokkal ezelőtt elindított példányt használ, ami a Win esetén csoda lenne, ezért szerintem ki lehet jelenteni, hogy mindenki folyamatosan a legújabb verziót használja belőle. A HTML5 támogatás pedig már nagyon régóta megvan benne. :) Még a FF3-as verziója idejéből. Ezért fura számomra, hogy a 4-esből ez kimaradt. Majdcsak beteszik valamikor.

Zoli 05-10-2011 12:36

ha jól tudom, csak a google nyomatta a HTML5 bevezetését, a többi ódzkodott tőle, szerintem üzleti okai lehetnek, hogy nincs a FF4-ben

Ati 05-10-2011 12:42

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 287018)
ha jól tudom, csak a google nyomatta a HTML5 bevezetését, a többi ódzkodott tőle, szerintem üzleti okai lehetnek, hogy nincs a FF4-ben

Valami biztos van ennek a nagy ellenállásnak a hátterében, ami ránézésre nem egyértelmű. Mert ha támogatná ezeket, akkor sokan maradnának a FireFox-nál szerintem, hiszen egy bevezetett, felfuttatott, alapvetően megbízható böngésző.

Én is folyamatosan szemezek azzal, hogy átállok Chrome-ra, de még mindig csak egy-két oldallal álltam át, a fő böngésző még mindig a FF4 nálam.

Zoli 05-10-2011 12:49

Előbb-utóbb úgyis akkora lesz a nyomás, hogy kénytelen lesz, tekintve hogy pl a youtube is a google-nél van, ő dirigálja a szabványokat..
Elég gáz lenne, ha FF-ből nem lehetne youtube-ozni :)

Csokibácsi 05-10-2011 21:03

http://www.youtube.com/html5

Biztosan véletlenül került oda a FF4.

Ati 05-10-2011 21:10

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 287091)
http://www.youtube.com/html5

Biztosan véletlenül került oda a FF4.

Van vajon valami konkrét oka annak, hogy a "Save video as..." link az a videó mentése helyett elkezdi lejátszani Rick Astley-től a Never Gonna Give You Up című számot? :D

Csokibácsi 05-10-2011 21:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287092)
Van vajon valami konkrét oka annak, hogy a "Save video as..." link az a videó mentése helyett elkezdi lejátszani Rick Astley-től a Never Gonna Give You Up című számot? :D

Csak nem H.264 kódolású? Bukó. Nem is fogja támogatni, fizetős codec.
A FF 3.5-től tudja az OGG kódolású HTML5 videókat (most próbáltam ki, rendben le is mentette a videót ogg formátumban), 4.0-tól pedig a Google WebM szabványát is támogatja.
Sajnos egyik böngésző sem támogatja teljes mértékben a HTML5-öt, arra még várni kell, nem keveset.

A vérciki az a legújabb IE, külön demó oldalt csináltak a HTML5 támogatását kiemelendő, aztán az IE felel meg legkevésbé a HTML5 szabványnak ... (első a Chrome, rögtön mögötte a FF4, aztán jól lemaradva az IE9).
http://ie.microsoft.com/testdrive/

Blacky 05-11-2011 16:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287005)
Mivel automatikus a frissítése, ezért hacsak valaki nem egy hetekkel, hónapokkal ezelőtt elindított példányt használ, ami a Win esetén csoda lenne, ezért szerintem ki lehet jelenteni, hogy mindenki folyamatosan a legújabb verziót használja belőle. A HTML5 támogatás pedig már nagyon régóta megvan benne. :) Még a FF3-as verziója idejéből. Ezért fura számomra, hogy a 4-esből ez kimaradt. Majdcsak beteszik valamikor.

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 287018)

Nos egy kis "szösszenet a HIVATALOS FIREFOX OLDALRÓL

" Feldolgozó

A Firefox feldolgozója kezeli a HTML5 szabványos formátumokat. Ez a feldolgozó rendelkezik néhány új funkcióval, mint az SVG megjelenítés, de a feldolgozási algoritmusnak köszönhetően nagyobb feldolgozási sebességet is biztosít.
WebM és HD videó

A HTML5 videószabvány úttörőjeként, a Firefox támogatja a WebM formátumot, amelynek segítségével nyílt szabványos HD-minőségű videókat lehet megtekinteni. "

Legújabb webes technológiák

Az oldalak készítői és a fejlesztők imádni fogják a Firefox legújabb és kiterjesztett funkcióit. Ha a speciális tartalmak vagy alkalmazások érdeklik, a Firefox a legjobb választás. Nézze végig a lehetőségeket és ismerje meg őket.

https://mozillademos.org/demos/dashboard/demo.html

http://www.mozilla-europe.org/hu/firefox/features/
Ez a hivatalos FF oldal amióta megjelent az FF4 2011 03/22 ezek azóta fent vannak..

Ati 05-11-2011 17:13

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 287122)
Ez a hivatalos FF oldal amióta megjelent az FF4 2011 03/22 ezek azóta fent vannak..

Asztali értesítést akárhogy próbálkozom vele, akkor se tud.

Csokibácsi 05-11-2011 17:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287124)

HTML5 teszt (max. pontszám 400):

Chrome 288 pont
FF4 255 pont

Simán belefér, hogy pont azt nem támogatja megfelelően, ami Neked kellene.
Erre mondtam, hogy messze vannak még a böngészők a HTML5 szabvány teljes támogatástól. De folyamatosan fejlődnek, ez mindenképp jó.

Érdekesség: IE9 - 130 pont ... mindezt úgy, hogy már a Firefox 3.5 is tudott 142 pontot :D

Blacky 05-12-2011 19:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287124)

ÉN úgy olvastam valahol, hogy pl Gmail-os asztali értesítöt plug-in segítségével tudja....
Tehát elképzelhető , hogy pluginokkal tudja csak..Nézz utána egy kicsit az angol nyelvű FF fórumban

Ati 05-12-2011 20:42

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 287179)
ÉN úgy olvastam valahol, hogy pl Gmail-os asztali értesítöt plug-in segítségével tudja....
Tehát elképzelhető , hogy pluginokkal tudja csak..Nézz utána egy kicsit az angol nyelvű FF fórumban

Ha pluginek kellenek hozzá, akkor az azt jelenti, hogy nem tudja. Nem fog senki emiatt plugineket pakolgatni, abban egész biztos vagyok. Marad a Chrome.

szamóka 05-12-2011 21:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287181)
Ha pluginek kellenek hozzá, akkor az azt jelenti, hogy nem tudja. Nem fog senki emiatt plugineket pakolgatni, abban egész biztos vagyok. Marad a Chrome.

Vagy fordítva: miért telepítsek bármilyen böngészőt egy adott szolgáltatás kedvéért, ha van rá Firefox plugin? ;)

Blacky 05-14-2011 16:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287181)

a Chrome is ugyanúgy használ pugineket mint az FF és már a Googlénál is rájöttek arra , hogy a pluginek fontosak a böngészö számára mert ezáltal sokkal több olyan tudásra tehet szert a böngészöd amit alapból kifelejtettek vagy kihagytak a készítök...

Egy példa ugye alapból nem tudsz a chrome-mal webpage screenshotot készíteni

de egy ügyes plugin segítségével ami ezt tudja...
Weboldal Screenshot készítő
Gyors és egyszerűen használható kiegészítés egy egész weboldal kifényképezéséhez.Bármilyen hosszú oldal elmenthető egy képfájlba. A kiegészítő segítségével bármely weboldal PNG képét elmentheted. Csak egy kattintás. Az ablakot átméretezheted, mielőtt csinálod a képet. A Te biztonságod nagyon fontos, így ez egy helyi kiegészítés. Ez azt jelenti, hogy a kiegészítés nem küld SEMMIT a szerver felé. Internetkapcsolat nélkül képes működni.
442 573 felhasználó töltötte le ...Ennyit arról, hogy nem fog senki sem plugineket telepíteni....

Azt hiszem aki nem telepítget plugineket az egy kicsit merev hozzáállásról tesz tanubizonyságot....

Bármilyen böngészőt is használ az emberfia pluginekre szüksége lehet mindenkinek, mert egyik böngészö sem olyan tökéletes, hogy ne lehessen kiegészítökkel javítani rajtuk...:)

Ati 05-14-2011 16:35

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 287249)
Azt hiszem aki nem telepítget plugineket az egy kicsit merev hozzáállásról tesz tanubizonyságot....

Bármilyen böngészőt is használ az emberfia pluginekre szüksége lehet mindenkinek, mert egyik böngészö sem olyan tökéletes, hogy ne lehessen kiegészítökkel javítani rajtuk...:)

Én szívesen használnék plugineket, akár többszázat is, ha attól a 6-tól, amit használok, nem zabálna fel mindent a firefox. :( Most is van, amit használnék, de kénytelen vagyok kompromisszumot kötni, és a legtöbbet nem használni, hogy a firefox mellett mást is tudjak használni a gépen.

Ne érts félre, jó dolog a plugin, de ha egyszer valamit lehetne alapból is kezelni, mert egy adott webszabvány része, akkor ahhoz miért plugin kell?

Ati 06-06-2011 15:03

Egy újabb lépéssel közelebb kerültem ahhoz, hogy a Chrome legyen a fő böngészőm. Windows összeomlás után a Firefox elfelejtette az összes mentett adatomat... Tudom, ott a Sync, amit már ez is tud, de nem állítottam még be... Katasztrófa nem történt, mert pár napja húztam át az összes könyvjelzőt és jelszót Chrome-ba, úgyhogy ott megvan minden. Kicsit olyan puritán lett az egész ffox, minden egyéni beállításom és extension eltűnt. Brrrrr.

Dus 06-06-2011 17:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288315)
Egy újabb lépéssel közelebb kerültem ahhoz, hogy a Chrome legyen a fő böngészőm. Windows összeomlás után a Firefox elfelejtette az összes mentett adatomat... Tudom, ott a Sync, amit már ez is tud, de nem állítottam még be... Katasztrófa nem történt, mert pár napja húztam át az összes könyvjelzőt és jelszót Chrome-ba, úgyhogy ott megvan minden. Kicsit olyan puritán lett az egész ffox, minden egyéni beállításom és extension eltűnt. Brrrrr.

Érdekes. Nekem múltkor hirtelen áramszünet után még az oldalakat is behozta, amik éppen nyitva voltak előtte.

Ati 06-06-2011 17:49

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 288323)
Érdekes. Nekem múltkor hirtelen áramszünet után még az oldalakat is behozta, amik éppen nyitva voltak előtte.

Nekem is azt szokta, de most közölte, hogy örül, hogy végre elkezdem én is használni a 4-es firefoxot... Itt kezdett gyanús lenni a dolog... :)

Blacky 06-06-2011 18:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288315)

Jó lenne tudni milyen mélységű volt az összeomlásod a Winfosnál ugyanis a Róka az ÖSSZES cuccait itt tárolja :
c:\Users\itt az a név amit használsz\AppData\Roaming\Mozilla\

De gondolom ezt TE is tudod...Nos ÉN úgy szoktam csinálni, hogy amikor mondjuk van egy friss WIN telepítésem és a FF-et is topra raktam akkor ezt a cuccost elmentem "jobb idökre" :) Biztos ami biztos alapon, azt ha beüt az istennyila akkro simán visszamásolom azt már ott a "megszokott" FF..tudom ez kis pluszmunkát jelent de mégsem annyit mintha újra kéne telepíteni mindenedet...Szerintem az FF SYNC még sajna nem olyan kiforrott mint a Google ezen funkciója...sajna...

Ati 06-06-2011 18:11

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 288326)
Jó lenne tudni milyen mélységű volt az összeomlásod a Winfosnál ugyanis a Róka az ÖSSZES cuccait itt tárolja :
c:\Users\itt az a név amit használsz\AppData\Roaming\Mozilla\

De gondolom ezt TE is tudod...Nos ÉN úgy szoktam csinálni, hogy amikor mondjuk van egy friss WIN telepítésem és a FF-et is topra raktam akkor ezt a cuccost elmentem "jobb idökre" :) Biztos ami biztos alapon, azt ha beüt az istennyila akkro simán visszamásolom azt már ott a "megszokott" FF..tudom ez kis pluszmunkát jelent de mégsem annyit mintha újra kéne telepíteni mindenedet...Szerintem az FF SYNC még sajna nem olyan kiforrott mint a Google ezen funkciója...sajna...

Van valahol egy mentésem, de ez most annyira lehangolt......... :( Az egésznek a kinézete teljesen megváltozott (alap kinézet lett, amit én már nagyon testreszabtam eddig). Másik gépről is át tudnám hozni a legtöbb jelszót és könyvjelzőt, de ez most valahogy egy olyan löketet adott, hogy jelen pillanatban is Chrome alól fórumozok, pedig az eddig még Ffox volt. Egyelőre egy ablak maradt Ffox-ban... Lehet arra jó, hogy egy 5-ös firefoxot most már aztán mindenféle következmény nélkül kipróbálhassak......... :D

Blacky 06-06-2011 18:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287250)
Én szívesen használnék plugineket, akár többszázat is, ha attól a 6-tól, amit használok, nem zabálna fel mindent a firefox. :(

Nem akarok a világ minden kincséért sem vitát generálni inkább berakok egy képet amit most csináltam de otthon ha van egy kis szabadidö TE is kipróbálhatod :)

http://kep.ivpicture.hu/542796.N.jpg

Csak annyi a dolog, hogy összaadod az SRWARE.iron cuccokat és az FF -eket..most nem csináltam végig de plugin nélkül mindkettö kb 30 perc használat után a különbség olyan 80-100 mega a Iron javára..FF 240-250 megát fogyaszt míg az IRON 150-180 mega ..DE ha lesz idöm akkor mindkét böngészöre elérhetö ugyanazon pluginekkel és 5 nyitott tabbal is megismétlem a tesztet..DE lehet csak hétvégén lesz belöle valami..

Szal szerintem az FF fogyasztása sem olyan vészes/ mondjuk mihez képest..:D /

Ati 06-06-2011 18:29

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 288328)
Szal szerintem az FF fogyasztása sem olyan vészes/ mondjuk mihez képest..:D /

(Most, hogy már csak egy darab oldal van benne nyitva, már csak 120 megát eszik nálam. :D)

Ati 06-06-2011 18:30

Mi az az Iron különben?

Hex 06-06-2011 18:50

1036k-át eszik az ff4 nekem, mondjuk én használok mellette firefox ultimate optimizert is

5-6 ablak van mindig megnyitva a firefoxba nekem, plusz van pár plugin is, de nem számottevő

All times are GMT +1. The time now is 03:24.