Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hiénázás A-ban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4454)

Princ 12-18-2010 22:23

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 273466)
Én amúgy nem kérdeztem semmit, feldobtam 4 lehetőséget, amit gondoltam a hiénázásról...
De ha jobbat tudsz elő vele...

Már elmondtam amit tudtam.
Örülök hogy jobban megismertem mások véleményét.

vityu 12-19-2010 14:15

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 273531)
Legnagyobb egyéni foglalás tegnapról az 1. szinten:
2010-12-18 05:01:14 -Dracula- (#613033) elfoglalt 649 hektárt @@--Őstulok--@@ (#121701) országától.

Grat István!

A legszebb az egészben, hogy erre az éjszakai támadásra egy olyan hiéna jött, ami mégcsak nem is a teljesből jött...

2010-12-18 06:01:10
[-44 kör] Jethro Tull Air Force (#408332) elfoglalt 452 hektárt -Dracula- (#613033) országától.

Köszi, hanyatlás...

Hex 12-19-2010 14:21

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 273585)
A legszebb az egészben, hogy erre az éjszakai támadásra egy olyan hiéna jött, ami mégcsak nem is a teljesből jött...

2010-12-18 06:01:10
[-44 kör] Jethro Tull Air Force (#408332) elfoglalt 452 hektárt -Dracula- (#613033) országától.

Köszi, hanyatlás...

Nem ítélem el, mindenki úgy boldogul, ahogy tud...
vityu

kis ellentmondást érzékelek.

kíváncsi lennék mondjuk, hány napja volt tk Draculán

vityu 12-19-2010 14:23

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 273586)
Nem ítélem el, mindenki úgy boldogul, ahogy tud...
vityu

kíváncsi lennék mondjuk, hány napja volt tk Draculán

Nem találtam elfogadhatót a szavazási lehetőségek között. De ezerszer elmondtam már: egy termelő hiénázzon, nem érdekel, de egy ránézésre hadis ország ne.

Hex 12-19-2010 14:30

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 273587)
Nem találtam elfogadhatót a szavazási lehetőségek között. De ezerszer elmondtam már: egy termelő hiénázzon, nem érdekel, de egy ránézésre hadis ország ne.

A lényeg, hogy maradt belőle :) igaz nem sok, de azért legalább +-ban jött ki a dologból.

none 12-19-2010 15:26

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 273459)
Mégis, milyen opció hiányzik még a szavazásból?

kimaradt, hogy: nem ítelem el, ha én vagy szövim hiénázunk, de ha minket azt igen:D

Tanuló 12-19-2010 15:44

[quote=Hex;273586]Nem ítélem el, mindenki úgy boldogul, ahogy tud...
vityu

kíváncsi lennék mondjuk, hány napja volt tk Draculán[/QUO
Már leírhatom, Dracula célpontot keresett, és bebukott a tolikkal, a saját kapuján keresztül lett felmérve, és úgy ment ki rá Jethro. Egészen odáig a kutya sem foglalkozott vele.

vityu 12-19-2010 16:05

Quote:

Originally Posted by Tanuló (Post 273590)
Már leírhatom, Dracula célpontot keresett, és bebukott a tolikkal, a saját kapuján keresztül lett felmérve, és úgy ment ki rá Jethro. Egészen odáig a kutya sem foglalkozott vele.

Én egy percig sem éreztem problémát a térkapuval kapcsolatban. Inkább azzal, hogy hajnalban is van egy hadis ország, aki már a kintlévő seregeknél behiénázik.

Tanuló 12-19-2010 16:10

Szerintem mindenképpen van különbség, nem mindegy, hogy egy célpontnak kinézett kinézett ország megy ki valakire, vagy egy olyan, aki már napok óta figyel valakit, és állandóan ott a kapuja a másikon.
Hiénázás mindkettő, de azért mégsem ugyanaz.

vityu 12-19-2010 16:13

Quote:

Originally Posted by Tanuló (Post 273594)
Szerintem mindenképpen van különbség, nem mindegy, hogy egy célpontnak kinézett kinézett ország megy ki valakire, vagy egy olyan, aki már napok óta figyel valakit, és állandóan ott a kapuja a másikon.
Hiénázás mindkettő, de azért mégsem ugyanaz.

:D Tehát a tolvajok buktak, de célpontnak lett kinézve! :D

Tanuló 12-19-2010 16:23

Bocs, igazad van, nem teljesen jól fogalmaztam, de azért a lényeget szerintem meg lehet érteni.

Hex 12-19-2010 16:23

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 273595)
:D Tehát a tolvajok buktak, de célpontnak lett kinézve! :D

legalább is meglett próbálva :)

Reaktor 12-19-2010 16:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 273587)

Javaslatom van.
Ha egy klánból folyamatosan térkapu van rajtatok, akkor a kapunyitó klánból kell célpontot választani.
A hiénázás ellen szerintem nem kell felszólalni (persze tudom nem esik jól sose, ha 3. fél szól bele a harcokba) , hanem sereggel, ill. egyéb akcióval kell megtorolni. Én pl tuti rámennék a múltkori hiénára úgy, hogy még vagy 1-2 klántárs lehetőleg a közelemben legyen fedezni a hátsómat.

Persze nem ismerem a hátteret így könnyű okoskodnom :-)

Killer 12-19-2010 16:50

Quote:

Originally Posted by Tanuló (Post 273596)
Bocs, igazad van, nem teljesen jól fogalmaztam, de azért a lényeget szerintem meg lehet érteni.

meg:)
hajnali 5kor is lesitek a kapukat,de támadni nem mentek csak ha kint van valaki:D

vityu 12-19-2010 16:52

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 273600)
Javaslatom van.
Ha egy klánból folyamatosan térkapu van rajtatok, akkor a kapunyitó klánból kell célpontot választani.
A hiénázás ellen szerintem nem kell felszólalni (persze tudom nem esik jól sose, ha 3. fél szól bele a harcokba) , hanem sereggel, ill. egyéb akcióval kell megtorolni. Én pl tuti rámennék a múltkori hiénára úgy, hogy még vagy 1-2 klántárs lehetőleg a közelemben legyen fedezni a hátsómat.

Persze nem ismerem a hátteret így könnyű okoskodnom :-)

Nem is volt arról szó, hogy ennyiben marad az ügy. ;)

Remedy 02-16-2011 12:25

Bar kicsit off, de nem akarok emiatt uj topicot nyitni.

A "hienazas nem A-ban" a kerdes.

- Ha Te egy szovetseg tagja/vezere vagy, meghienaznal egy nyilvanvalo szoviharcot?

- Ha Te egy szovetseg tagja/vezere vagy, meghienaznal egy mf vs szovi harcot?

Ertem itt a hienat a tenyleges hienara, es a sima beleutesre is.

Szoval, ha pl eledpottyan egy szoviharcbol egy torpe 2 korre, leszakadva epp a szovijetol, beverned, mert konnyu celpont?

A velemenyek erdekelnenek, hogy vajon a lovagok ideje lejart-e, es csak en/mi vagyok/unk maradi/ak.

(Persze lehet, ennek vmilyen koze van az egyre kevesebb jatekosnak, es emiatt az egyre kevesebb celpontnak, de ennek egy masik topic temajanak kellene lennie)

Sami 02-16-2011 12:47

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280117)

- Ha Te egy szovetseg tagja/vezere vagy, meghienaznal egy nyilvanvalo szoviharcot?

Szoval, ha pl eledpottyan egy szoviharcbol egy torpe 2 korre, leszakadva epp a szovijetol, beverned, mert konnyu celpont?

A velemenyek erdekelnenek, hogy vajon a lovagok ideje lejart-e, es csak en/mi vagyok/unk maradi/ak.

(Persze lehet, ennek vmilyen koze van az egyre kevesebb jatekosnak, es emiatt az egyre kevesebb celpontnak, de ennek egy masik topic temajanak kellene lennie)

Én nem biztos, hogy ebből lelkiismereti kérdést csinálnék. Valószínűleg elsősorban figyelembe venném a körülményeket. Sok mindentől függ ez...

Takanohana 02-16-2011 13:43

Quote:

Ha nincs égető szükség a földre éppen, akkor nem. Ha egyik leszakadt tagunk ilyen áron tud visszajutni, akkor igen.

GenXter 02-16-2011 14:05

ha nem ismerős és mf ,akkor neki reszeltek :)
szöviharcba nem szives nyúlnék bele mert mi is 2 tűz közé kerülhetünk

Pool 02-16-2011 14:40

Quote:

Igen-igen-igen....

GenXter 02-16-2011 15:37

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 280145)
Igen-igen-igen....

mintha párszor meg is tapasztaltam volna :D:D:D

Tsobi 02-16-2011 16:21

Tudjátok jól, nem vagyok lovag. Ennek ellenére szöviharcba nem szólnánk, szólunk bele akarattal. Olyan már előfordult, hogy mások szöviharcként értékeltek egy nagyon is egyoldalú verést, ahol állításuk szerint maguknak kapargatták a gesztenyét, mi pedig ebbe rondítottunk bele. Nos, ezt a helyzetet nem tudom szöviharcként, tabuként kezelni, hisz (hadi)ellenakció hiányában nem beszélhetünk háborúról.

Kalapácska 02-16-2011 17:12

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 280191)
Tudjátok jól, nem vagyok lovag. Ennek ellenére szöviharcba nem szólnánk, szólunk bele akarattal. Olyan már előfordult, hogy mások szöviharcként értékeltek egy nagyon is egyoldalú verést, ahol állításuk szerint maguknak kapargatták a gesztenyét, mi pedig ebbe rondítottunk bele. Nos, ezt a helyzetet nem tudom szöviharcként, tabuként kezelni, hisz (hadi)ellenakció hiányában nem beszélhetünk háborúról.

Nem látsz minden akciót a teljesben és ezt így kategórikusan nem jelentheted ki, hogy nem volt ellenakció ....
Ez pusztán önigazolás magatok számára mert a teljesben éppen nem láttatok semmit....

vityu 02-16-2011 17:45

Általában nem nézünk teljest, csak igen ritkán, mert minek fogyasztani a készültséget ilyen úri dolgokra :). Így ha elénk kerül valaki, nem feltétlenül azt nézzük, hogy harcolnak-e éppen valakivel, vagy sem, hanem azt, hogy célpontnak mennyire felel meg. Hiénázásról éppen nem beszélhetünk, mert ilyet emlékeim szerint még nem csináltunk a mostani felállással. De egy levert szövetségi tagot beütünk.
Mf-ként sose hiénázok, mf vs szövetségi harcban mf-re biztosan nem mennék ki. van elég gondja ezen kívül is.

Remedy 02-16-2011 17:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 280204)
. De egy levert szövetségi tagot beütünk.

Miert? Lehet, hogy epp keresztbetamadott, Te meg belerugsz? :P

(Kezdek megijedni, hogy mindenki otthon hagyta a gerincet....)

Princ 02-16-2011 17:50

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 280197)
Nem látsz minden akciót a teljesben és ezt így kategórikusan nem jelentheted ki, hogy nem volt ellenakció ....
Ez pusztán önigazolás magatok számára mert a teljesben éppen nem láttatok semmit....

Szándékról van szó, az hogy ehhez milyen technikát használunk és mennyi időt töltünk vele, az másik kérdés. Így az önigazolásnak itt nincs szerepe, mivel a sikerességtől nem függ a szándék.

Kutyuleee 02-16-2011 17:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280205)

Ahogy lehet éppen akkor inditja az első 2sereget a szövetség egy háborúba és éppen miattad kerülnek hátrányba mert leversz 1 tagot... Remy szerintem már kezdesz túlzásba esni:) ilyen alapon a közeledben mindig úton lesz a seregem és akkor tuti nem bántasz::D:D:D

Remedy 02-16-2011 17:55

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 280207)
Ahogy lehet éppen akkor inditja az első 2sereget a szövetség egy háborúba és éppen miattad kerülnek hátrányba mert leversz 1 tagot... Remy szerintem már kezdesz túlzásba esni:) ilyen alapon a közeledben mindig úton lesz a seregem és akkor tuti nem bántasz::D:D:D

Nem egeszen ertem a peldat, de en ilyen esetben mindig nezek teljest, hogy hogy kerult ide az adott tag. Szerintem ez boven nem tulzas.

Lehet, csak tenyleg en tisztelem, ha vki harcol egymassal?

vityu 02-16-2011 18:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280205)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280208)
Nem egeszen ertem a peldat, de en ilyen esetben mindig nezek teljest, hogy hogy kerult ide az adott tag. Szerintem ez boven nem tulzas.

Lehet, csak tenyleg en tisztelem, ha vki harcol egymassal?

Én pedig éplistát nézek, és kintlévő sereget. Ha nincs kintlévő, akkor nem megy sehova. Nem értem, hogy milyen gerinccel jössz most már nekem is. A te meglátásod szerint, akkor ha egy szövetség 3 tagja tőlem 10körre van, egy meg mellettem, akkor nem mehetek ki rá, mert akkor gerinctelen leszek? Nem értem...

GenXter 02-16-2011 18:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 280209)
Én pedig éplistát nézek, és kintlévő sereget. Ha nincs kintlévő, akkor nem megy sehova. Nem értem, hogy milyen gerinccel jössz most már nekem is. A te meglátásod szerint, akkor ha egy szövetség 3 tagja tőlem 10körre van, egy meg mellettem, akkor nem mehetek ki rá, mert akkor gerinctelen leszek? Nem értem...

mivel ha le van maradva a többiektől ,valoszinű hogy ütve fog felmenni ,de akkor már csatázik/háborúzik ezért nem mehetsz ki,mert etikátlan és gerinctelen

Remedy 02-16-2011 18:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 280209)

Ha epp egy-ket utestol kerult oda, es esetleg epp uton van visszafele, akar fedezessel is, akkor igen, en elitelem, aki az ilyet tovabbuti. Kivancsi lennek, ha szenvedo felkent tortenne meg ez Veled, mit szolnal...

Igazabol az a legszomorubb, hogy meg csak nem is erted...

GenXter 02-16-2011 18:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280211)
Ha epp egy-ket utestol kerult oda, es esetleg epp uton van visszafele, akar fedezessel is, akkor igen, en elitelem, aki az ilyet tovabbuti. Kivancsi lennek, ha szenvedo felkent tortenne meg ez Veled, mit szolnal...

ha szolnék is valamit ,érne valamit ?
be kell nyelni az ütést és ujbol felkapaszkodni

vityu 02-16-2011 18:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280211)

Öööö, semmit? Persze nem örülnék, de nem hiénázott le. Most mi köze van neki ahhoz, hogy én éppen fedezéssel visszafelé tartok a helyemre? A körülöttem lévő országok MINDIG potenciális ellenfelek. Ugyanúgy azok nekem, mint én nekik. Az ember szeret a legbiztosabbra menni. Mf, vagy egy szövetségétől távol lévő ország.

Vagy akkor az is gerinctelen, ha kimész ütni egy országot, amelyik neked 2(3) körre van, de a szövetségesei között nemcsak vándorok vannak, így nem tud érdemben visszaütni? Mert szerintem ugyanez a helyzet. Nincs éppen olyan messze a szövetségeseitől, mint az utóbbi esetben, de mégis ugyanolyan védtelen.

Remedy 02-16-2011 18:18

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 280213)
Öööö, semmit? Persze nem örülnék, de nem hiénázott le. Most mi köze van neki ahhoz, hogy én éppen fedezéssel visszafelé tartok a helyemre? A körülöttem lévő országok MINDIG potenciális ellenfelek. Ugyanúgy azok nekem, mint én nekik. Az ember szeret a legbiztosabbra menni. Mf, vagy egy szövetségétől távol lévő ország.

Az, hogy tiszteli a szoviharcot. De epp ezert kertem velemenyeket, csak nem gondoltam, hogy Te is ebbe a taborba tartozol. Sebaj, jegyzetelek, hogy tudjam kiktol mire szamitsak majd adott esetben, es kinel ne legyen nekem se aggalyom...

vityu 02-16-2011 18:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280215)
nem gondoltam, hogy Te is ebbe a taborba tartozol.

Tehát egy alantas személy vagyok, aki egy levert szövetségi tagot hajlandó beütni, de nem hiénázza le? Én azt hittem, hogy jó fej vagyok, hogy nem hiénázok, de úgy látszik, hogy inkább egy rohadék, aki képes kimenni egy könnyebb célpontra... Egyébként pedig nem válaszoltál a kérdésemre. Én a kettőt ugyanolyannak látom.

Kutyuleee 02-16-2011 18:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280215)
Az, hogy tiszteli a szoviharcot. De epp ezert kertem velemenyeket, csak nem gondoltam, hogy Te is ebbe a taborba tartozol. Sebaj, jegyzetelek, hogy tudjam kiktol mire szamitsak majd adott esetben, es kinel ne legyen nekem se aggalyom...

Egyetértek,hogy szöviharcba nem etikus beleszólni, ahogy egy harcoló mf-et leverni még inkább.
de az hogy egy leszakadt szövitagra kimegyek, szerintem az már belefér. nem szoktam gazdag szövikben lenni, valahogy amikor úgy voltam valahol, hogy élezve és dugig voltam pénzzel,hamar meguntam, úgy könnyünek és értelmetlennek éreztem a játékot.Jobban élvezem, ha kezdő,fél profi játékosokkal jó hangulatban szövizek és komolyabb ambiciók nélkül haladgatunk felfele. élezett orikra,ambiciókra, hónapokra előre tervezett költségvetésre, ott az 1/A:D

Remedy 02-16-2011 18:37

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 280217)
Tehát egy alantas személy vagyok, aki egy levert szövetségi tagot hajlandó beütni, de nem hiénázza le? Én azt hittem, hogy jó fej vagyok, hogy nem hiénázok, de úgy látszik, hogy inkább egy rohadék, aki képes kimenni egy könnyebb célpontra... Egyébként pedig nem válaszoltál a kérdésemre. Én a kettőt ugyanolyannak látom.

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 280218)
Egyetértek,hogy szöviharcba nem etikus beleszólni, ahogy egy harcoló mf-et leverni még inkább.
de az hogy egy leszakadt szövitagra kimegyek, szerintem az már belefér.

Vityu: Felesleges a melodrama, meg a jelzok is. Velemenyekrol volt szo, nem egymas esetleg onmagunk sertegeteserol. Azert nem valaszoltam, mert szerintem semmi koze a temahoz.

Kuty: A leszakadt szovetsegi tag miert nem lehet egy szoviharc egyik allomasa? Effektive ugyanarrol a dologrol mondasz ket kulonbozo velemenyt...

Kutyuleee 02-16-2011 18:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280219)
Vityu: Felesleges a melodrama, meg a jelzok is. Velemenyekrol volt szo, nem egymas esetleg onmagunk sertegeteserol. Azert nem valaszoltam, mert szerintem semmi koze a temahoz.

Kuty: A leszakadt szovetsegi tag miert nem lehet egy szoviharc egyik allomasa? Effektive ugyanarrol a dologrol mondasz ket kulonbozo velemenyt...

Aham akkor félreértjük egymást. leszakadt szövitag alatt nem arra gondoltam, hogy ebbe a körben kerül éppen elém és kiszúrom,hanem ott van és felmérem. A-n kivül nem figyelem körönként mindig a pontlistát, így nem tudom mikor került oda, ahogy teljest se szoktam nézegetni. kb olyankor nézek teljest, ha elöttem találok egy orit, gyanúsan kevés egységgel,megnézem, hogy ütött-e ő, vagy vélhetően vmelyik szövetségese.

Pool 02-16-2011 19:42

Remy, egyébként mire is akar ez a beszélgetés kilyukadni?
Mert nem hiszem, hogy emiatt kell valakit lovaggá vagy ganévá ütni...
Amikor könnyebben lehet földet szerezni, akkor miért ne?
Hol voltak a sötét középkorban a lovagok, meg a becsület harcosai?
Az a kor nem arról szólt...
Teljesen egyetértek azokkal, akik beleütnek bármilyen összetűzésbe is
Viszont nem nő a szememben fikarcnyit sem az, aki meg nem...
Ennyi a véleményem...

Remedy 02-16-2011 19:54

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 280221)
Remy, egyébként mire is akar ez a beszélgetés kilyukadni?
Mert nem hiszem, hogy emiatt kell valakit lovaggá vagy ganévá ütni...
Amikor könnyebben lehet földet szerezni, akkor miért ne?
Hol voltak a sötét középkorban a lovagok, meg a becsület harcosai?
Az a kor nem arról szólt...
Teljesen egyetértek azokkal, akik beleütnek bármilyen összetűzésbe is
Viszont nem nő a szememben fikarcnyit sem az, aki meg nem...
Ennyi a véleményem...

Effektive erre akar kilyukadni, hogy minek mi a velemenye errol. Azert en remenykedem, hogy nem ez a mentalitas a tobbsegi, mint a Tied, Encie - es vityut talan felig tudnam idesorolni ebbe a taborba.

Bar kezdem azt hinni, megis csak en almodozom, aztan utni kell mindenkit.... :P

All times are GMT +1. The time now is 00:49.