![]() |
Quote:
Tehát ők választják ki? bár értem én :) Én arra voksolok, hogy a Távolbalátásra ne legyen érvényes a malusz... |
Quote:
|
Arra kérek mindenkit, hogy ne egy igen/nem szavazásként kezeljétek ezt, és csak ennyit írjatok, hanem próbáljatok érvekkel meggyőzni, hogy egy varázslatokban nagyon rossz faj miért kapjon az eddigihez képest több kedvezményt, mint egy varázslatokban profi faj.
|
Quote:
MF-ben meg ugye, nincs aki nézze ezt helyetted... |
Quote:
Értem én, hogy az a lényeg, hogy minél könnyebb legyen neki, de ebben a felállásban pont azok a fajok kapják a legnagyobb kedvezményt varázslásra, akiktől a legtávolabb áll a varázslás. Ez számomra elég nagy ellentmondásnak tűnik. |
Ati én úgy látom, hogy Te ezt már eldöntötted. Tévedek?
|
Quote:
Quote:
Quote:
Nekem ez az érvem... Most írjam rá, hogy CSAK? Eddig nem nagyon olvastam ezt a fejlesztést, de most már én sem értem, hogy mit kötekedsz ennyit ezen? Nah, részemről ennyi is.... |
Azért ne legyen malusz, mert a kedvezményt az mf országok kapnák, Ők pedig szövetségi státuszuk minden hátrányát fajuktól függetlenül elszenvedik, kapják meg a kedvezményt ugyanígy fajuktól függetlenül.
|
Quote:
|
Quote:
itt az mf-ek és miniklánok erositése a téma igy teljesen nyilvánvalo hogy egy maluszos fajnak tobbre van szuksége ettol még nem fogja ártozni az oriásokat a maluszos fajokkal senki es az osszestobbi varázslatra meg is kapja a maluszát ugyanugy illetve ha egy gnom tegyukfel artozná is az oriásokat annak kedvezmény nélkul is lazán menne és nem ezen fog múlni miert baj az hogy ugyanannyiba kerul nekik mint a tobbi fajnak, nem duplaannyiba ??? és milyen extra-elonye származna ebbol a maluszos fajoknak ? szerintem semmi illetve annyi hogy 1 xaros százalék eltérés miatt nem kerulne duplaannyiba a távolozás :D |
Quote:
Látom, hogy sokan minél olcsóbbá szeretnétek tenni, ezért nem zárkózom még teljesen el előle, de ehhez tényleg meg kell győzni. |
Quote:
|
Quote:
Megszoktam a +1%-ot, igaz nem vagyok sehol MF... De lehet vele együtt élni... Szóval, ha eldöntötted, akkor meg feleslegesen ne rójuk már körülötted a köröket, lécci.... |
Quote:
azt nem ertem igazábol hogy abban gondolom egyetértessz hogy szukseg van valamilyen kedvezményre hisz egy mf élete jelenleg arrol szol hogy hogy a francba ossza be a készultségét ha ebben nem értenél eggyet az életbe nem lett volna ebbol a javaslatbol megfontolás alatt lévő akkor miert kérdés az hogy egy maluszos fajnak adott eredményhez tobbre van szuksége ? |
Quote:
A másik lehetőség szerint a jó varázslók 2%-kal könnyebben varázsolhatnak, a rosszak 3%-kal könnyebben. Számomra a "rossz varázsló" nem azt jelenti, hogy több kedvezményt kap, és mostantól mégkönnyebben varázsolhat olyan varázslatokat, amiket még a "jó varázsló" sem varázsolhat annyival könnyebben. |
Lehet mégis szívügyem lett..
Ati! Lehet, hogy logikátlan, egy varimaluszos fajnak több kedvezményt adni, ha MF, mint egy "varázslásban profi" fajnak, de lássuk be, nem ez lenne az egyetlen logikátlanság a játékban. Mondok példákat is, hogy ne csak a levegőbe beszéljek: -A támadó sereg kevesebbet zabál, mint az otthon levő, pedig mozog, csatázik (logikátlan) -A fél-elf gizda kis nyikhaj, mégis védelmi bónusza van (minek? logikátlan) -Az óriások buta szörnyek, mégis 10%-kal erősebbek a varázslóik (logikátlan) ésatöbbi... Mindezzel azt akarom mondani, hogy nem abban kellene gondolkodni elsősorban, hogy mi logikátlan, és mi nem, hanem hogy melyik az a változás, amelyik kiegyensúlyozottabbá tenné a játékot. Mert a fent említett példák, bár logikátlanok, mégis nagyon hasznosak. Tényleg logikátlan egy maluszos fajnak több kedvezményt adni, de a végeredmény nem lenne előnyösebb, mint a nem maluszos fajoknál. A távolozás egy alap varázslat, sokan közel minden/minden körben csinálnak (néha ezért kelnek fel éjszaka), és az egy MF-nek, vagy egy kis szövetségnek komoly gondot okozhat esetenként, ha nem jut másra készi. Ezért nem tartom célszerűnek azon rágódni, hogy ki kap több kedvezményt, mert ha teljes szöviben vannak, akkor a maluszos fajok igenis megkapják a maluszukat, így csak annak járna a kedvezmény, aki rászorul. Többek közt ezért nem változtatna szövetségek összetételén, ezáltal stratégiáján, ugyanakkor játszhatóbbá válnának a maluszos fajok is MF-ként. |
Quote:
a gnom lehet maluszos faj de a második legjobb varis faj is egyben ettol fuggetlen ha magányos farkasként játszik akkor nem tudja beosztani a készulijét ugyanugy mint egy ork aki a második legrosszabb varis a törp után igazábol a törp a leg-gagyibb varis magyarul a te verziodban a legrosszabb varisnak feleannyiba kerul a távol mint a masodik legrosszabb varisnak !!! es a legrosszabb varisnak feleannyiba kerul mint a második legjobb varisnak ez igy szerintem nem korrekt mi csak egységesen 1 %ot szeretnénk mert igy erezzuk korrektnek és le a rasszizmussal :D |
Quote:
ezért lenne jó, hogy ez a létfontosságú varázslat olcsó legyen, a többi varázslatra úgy is el fogja verni a készülijét, ha még kíváncsi egy teljesre, szövifelmérésre, szövetségi történetre, stb. Ez talán picit szélsőséges példa, de amikor egyfős klánba voltam volt olyan, hogy ezért nem mentem ki támadni, mert egyszerűen nem volt készülim, hogy biztonsággal távolozhassak, vérszomjra + szükség szerint védelemre is fussa. Ráadásul hogy a távolt 24 órában egyedül csináltam... Több fejlesztésnél, javaslatnál volt az, hogy ha megnövelünk valamit, akkor ez és ez a faj sokkal jobban jár, mint a többi faj... itt nem érzem, hogy így lenne. A távolozás egy létfontosságú, ámde alapvető információt ad. Attól, hogy az orkok, és a gnómok 1%kal "nagyobb" kedvezményhez jutnak MF mivoltukból még nem fognak nagyobbat védeni, nem fognak erősebben támadni, mint a többi faj. Míg a többi faj a régi távol mellett varázsol x db varázslatot, addig a maluszosok az 1%-os távollal sem fogják megközelíteni azt a varázslatmennyiséget, az eredményességről nem is beszélve. Az 1%-os távollal körönként pár százalékkal több fog jutni mind a "jó varázslókank", mind a maluszosoknak, amiből a "jó varázslók" még többet varázsolnak, a maluszosok meg örülnek annak a kevésnek, ami pluszba jutott... |
Quote:
csak klánt szabad... sztem... |
Quote:
|
aki választ egy fajt, az vállalja annak minden előnyét és hátrányát
beleértve a készüli maluszt is örüljön így is, hogy 4% helyett, csak 2% ossza be... vagyis MF-ként nem egységesen 1% a távol , hanem egységesen -2% :) a 2 fős szöviben a -1%-os távolt, pedig csak A-ra korlátoznám azt meg kár belekeverni, hogy: " jajj szegény mf, kell neki a készüli tisztánlátásra meg védelemre" ezek nem kötelező varázslatok, ráér szükség esetén is felrakni aki ilyen fajt választ, annak tudnia kell a varázslatokkal (készültséggel) is játszani és azt beosztani ugyanis az adott fajnak azaz egyik hátránya (ami néha bizony áldozatokkal is jár) |
Quote:
Vagy pajzsozni... |
Quote:
|
Quote:
Tisztával kb 5-6 - szor férne be, ami jelentheti több 10 milla arany értékű cucc megóvását. igenis fontos ez a vari is, nem 1 kocsmás óriásoknak természetesen A véleményem továbbra sem változott. |
Quote:
Minden orim kapjon körönként 20misi aranyat, mert úgyis lefosztanak, lelopnak és "szegény Én" nem marad semmim. A szemfüles feles sajna kihaló félben van, pont az ilyen változtatások miatt! Na részemről ennyi, a témáról elmondtam a véleményemet, a többi meg lényegtelen... |
En meg mindig a mindenkinek 1% mellett vagyok, szerintem nonszensz, hogy egy(tobb) adott faj feleanyiert tavolozzon, mint a masik. Azt probaljuk eszrevenni, hogy az 1% buntetes az _osszes_ varazslatra hat(a tobbire hatna ezentul is), mig ilyen jelentos kedvezmeny mellett a tavolozasra 100%-os buntetest jelentene, ami talan eros tulzas.
|
Ricsi!
Úgy látszik nem értetted meg, amit írtam, így nem fogadom el a véleményed. A szemfüles feles nagyon nincs kihaló félben, alsóbb szinten, ezt tapasztalatból mondom, fent meg egyértelmű, hogy alig van. Mindezeknek azonban semmi köze a topikhoz, csak megcáfoltam a tévképzetedet, amire az érvelésed épült. Ha kifacsarod a hozzászólásom egy részét, elferdíted, eltúlzod, attól még nem lesz igazad. A véleményemet/érveimet én is elmondtam korábban, tessék visszaolvasni, akit érdekel. |
Quote:
|
Quote:
mert feltunően sok ilyet láttam már tőled Quote:
milyen szabályváltozások hatottak igy a felesre ? mert szerintem csak a levegőbe beszélsz a felesek visszaszorulása két dolog miatt van az egyik az hogy behozták hogy a fellépési max 1.5szereséig lehet felmenni a csopikban, a tobbi heki eluszik és emiatt nincsenek nagy tételbe termelő torpok a fellépési max 3-4-5-10szeresén ezért a szovik ha nem akarják a gatyájukat is nyersre kolteni akkor inkább torpot tartanak felesek helyett (mert konnyebb sokkal megtermelni mint ellopni) emellett a játékoslétszám kb az 1/10ede a régi létszámnak es igy a feleseknek is tizedannyi célpontjuk van ekkora ostobaságot nemtom hogy lehet állitani hogy azért van kevesebb feles mert a távolra esetleg tobb kedvezményt kap 2 faj, és hasonlo szabályok miatt :D |
Quote:
csak én vállalom a velejáróit, dögöljön meg az enyém is :) Quote:
ezzel a felesé is :) csak általában az itteni szemlélet szerint, mindig a gyengülő halmazba esnek a tolvajok, mivel az ötletadók a saját érdekeit nézik és más fajét nem de még egyszer megismétlem: én senkit nem akarok meggyőzni, és kérlek Titeket, hogy ti se akarjatok Engem :) Csak a véleményemet osztottam meg, mivel a korábban olvasottak merőben eltérnek az enyémtől és Ati kért mindenkit, hogy érveljünk. Én megtettem a magam módján. Azért mert eltér a véleményünk még nem kell az off témákba belekötni, maradjunk csak az aktuális kérdésnél. Részemről ennyit a témáról... |
Kérem az utolsó hozzászólásokat a témában, hamarosan eldől a sorsa....... :)
|
Quote:
Nagyon meglepne, ha nem az lenne a változás, amit te preferálsz... |
Quote:
|
Quote:
néha tul hevesen reagálok le dolgokat a véleményed elfogadom, ha nem is értek eggyet csak az érvelésednek az a része amibe "belekotottem" szerintem nem állt elég stabil lábakon de ezen nem fogunk összeveszni ( remélhetőleg :D ) |
Az egységes 1% mindenkinek verziót támogatom
|
Quote:
|
akkor most jöhetne a kérdés, ha egységes 1% lesz akkor mondjuk más fajok maluszát is elvesszük bizonyos akcióknál? vagy csak a varázslatban gyenge fajoknak kedvezünk?
Hátrányok: a tolvajok és a varázslók minden alkalommal 1%-kal jobban fáradnak gondolom az előnyök és hátrányok úgy lettek felállítva, hogy kiegyenlítik egymást. ha eltörlünk mf ork esetében egy hátrányt akkor megbomlik az egyensúly :) szerintem ne nézzen távot ugyanannyiért egy mf óriás, mint egy mf ork, mert más téren sem egyenlőek a feltételek. egyik faj ebben a másik faj abban jobb. |
Quote:
de itt az MF-eket akarnánk segíteni, az orkot, és az óriást ugyanúgy, mert a hátrányuk nem a faji mivoltukból ered, hanem szövetségesi státuszukból. |
Több fejlesztésnél, javaslatnál volt az, hogy ha megnövelünk valamit, akkor ez és ez a faj sokkal jobban jár, mint a többi faj... itt nem érzem, hogy így lenne. A távolozás egy létfontosságú, ámde alapvető információt ad. Attól, hogy az orkok, és a gnómok 1%kal "nagyobb" kedvezményhez jutnak MF mivoltukból és a maluszuk figyelembe nem vételétől még nem fognak nagyobbat védeni, nem fognak erősebben támadni, mint a többi faj. Míg a többi faj a régi távol mellett varázsol x db varázslatot, addig a maluszosok az 1%-os távollal sem fogják megközelíteni azt a varázslatmennyiséget, az eredményességről nem is beszélve. Az 1%-os távollal körönként pár százalékkal több fog jutni mind a "jó varázslókank", mind a maluszosoknak, amiből a "jó varázslók" még többet varázsolnak, a maluszosok meg örülnek annak a kevésnek, ami pluszba jutott...
|
Quote:
Hátrányok: a tolvajok és a varázslók minden alkalommal 1%-kal jobban fáradnak és ha neked ebből a mondatból az ered, hogy a szövetségi státusz miatt kap maluszt, akkor szövegértelmezés egyes. NEM NEM az miatt kap, hanem faji mivoltából. |
All times are GMT +1. The time now is 15:02. |