Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A piac nem raktár. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4301)

reichz 08-06-2010 13:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 259740)
Pontosan ezt jelenti az, hogy a piac nem raktár!

egyáltalán nem ezt jelenti , saját példán most volt A ban:
kitettem egy adag tekit eladási áron - olcsóbban mint amennyiért pillanatnyilag kint volt ;) , majd egy nap múlva jött a jó hír , hogy elugrott 4miliárdom és olyan áron rakjam ki hogy elvigyék hát olyan áron raktam ki , mégis megette a fene. erre volna jó egy bizonyos maximális árrés mert nyilván aki kirakta potom áron a nagy mennyiséget annak van elég tőkéje a veszteséget elviselni , viszont akinek van mondjuk 6 miliárdja és abból elugrik 4 az már nem annyira hapy.
Pénz beszél - kutya ugat ugyebár :)

RRRrrr 08-06-2010 13:04

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 259741)
Nem szűnne meg a termelés, de akárhány %-ot határozol meg kopásnak, nem fogja megérni erősen termelni, mert mindet nem fogják soha megvenni. Mindenképpen lesz egy limit, ami fölött nem éri meg termelni, és mindennek az ára emelkedni fog -aki kicsiben játszik most, az ebben a helyzetben is szívni fog, emiatt.
Nézd meg a valóságban, ha tisztán érvekkel nem lehet veled vitatkozni:
online piacterek, mint pl a teszvesz, vagy a vatera: tételenként fizetendő díjak, most pedig az adóhatóság figyelme miatt visszaesett az ott üzletelők száma, a kereskedők panaszkodnak. Szerintem nem szerencsés ilyet behozni a Hódítóba, éppen elég az a veszteség, amit tisztán a piaci versenyhelyzet (reichz által említett rablóbanda) miatt szenvednek el a játékosok. Jelenleg a piac az egyik legérdekesebb (és egyértelműen az egyik legfontosabb) része a játéknak, pezsgő élettel, sok lehetőséggel, ezt ne tegyük tönkre!

Ha már valóság, akkor a kereskedelem volt az egyik legelső iparág amit megadóztattak, és azóta is abból folyik be a legtöbb pénz... Mégsem hagytak fel az emberek a kereskedéssel:)

Tsobi 08-06-2010 13:05

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259743)
Ha már valóság, akkor a kereskedelem volt az egyik legelső iparág amit megadóztattak, és azóta is abból folyik be a legtöbb pénz... Mégsem hagytak fel az emberek a kereskedéssel:)

Ok, akkor adóztassuk meg a piacon levő árukat, de az adót mondjuk nekem fizessék. :)

Tsobi 08-06-2010 13:07

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 259744)
Ok, akkor adóztassuk meg a piacon levő árukat, de az adót mondjuk nekem fizessék. :)

Vagy hozzuk vissza a 21-es játékost, a leadott föld újra neki menjen ill. az adózott árukból is Ő kapja a javakat.

Xeper 08-06-2010 13:13

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 259742)
egyáltalán nem ezt jelenti , saját példán most volt A ban:
kitettem egy adag tekit eladási áron - olcsóbban mint amennyiért pillanatnyilag kint volt ;) , majd egy nap múlva jött a jó hír , hogy elugrott 4miliárdom és olyan áron rakjam ki hogy elvigyék hát olyan áron raktam ki , mégis megette a fene. erre volna jó egy bizonyos maximális árrés mert nyilván aki kirakta potom áron a nagy mennyiséget annak van elég tőkéje a veszteséget elviselni , viszont akinek van mondjuk 6 miliárdja és abból elugrik 4 az már nem annyira hapy.
Pénz beszél - kutya ugat ugyebár :)

És szerinted ezen bármit is változtat ez a javaslat? El kell keserítselek. Aki nagyobbat termel, olcsóbban kell adnia, mert különben nagyobbat bukik. Tehát megint alád fognak pakolni, és megint kopni fog a cuccod. Nem lép le az egész, de sok kicsi sokra megy. Rövid idő alatt eljutunk a vázolt helyzethez, mikor a többség megtermeli magának a javakat, és picit tesz a piacra is. Azaz szűkülnek a lehetőségek.
Eddig semmi konkrétum nem hangzott el a javasló oldalról, miért is lenne ez jobb a mostaninál, még mindig várom a Dus által lefelé ujjacskával díjazott kérdéseimre a választ!

Xeper 08-06-2010 13:17

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259743)

Mert a bolt zárásakor nem kell kifizetni a bolti raktárkészlet X%-át, hanem csak forgalmi adót kell fizetni. :)

Arty 08-06-2010 13:23

És ez megint azoknak fog kedvezni akik a többiektől távol szabadon bármit megtermelhetnek, mert őt nem fogja érdekelni se 1 se 10% veszteség sem, mert a feleslegét tartja minden vacakban. Ha annyira zavaró a nagy mennyiségű piacon lévő holmi, vizsgáljátok át a megszerezhető maximumokat. Kp legyen több, (mivel az fosztható) a többi cucc maximuma meg csökkenjen.

Ati 08-06-2010 13:25

Quote:

Originally Posted by Arty (Post 259749)
Kp legyen több, (mivel az fosztható)

Az 1/A top1, vagy top2, vagy top3 országát nem hiszem, hogy valaha is kifosztanád. Az oda feltörekvőket bármikor. Létrejön tehát egy réteg, akik egyre több pénzt tudnak tartani, míg más nem.

Ez nagyon nem jó irány.

reichz 08-06-2010 13:51

hasonlít ez most is a való világra teljesen, akinek van pénze még több lesz akinek nincs annak kevesebb :) akárhogy variálunk mindig az a vége ,hogy a kis hekis orik copnak

Ati 08-06-2010 13:55

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 259752)
hasonlít ez most is a való világra teljesen, akinek van pénze még több lesz akinek nincs annak kevesebb :) akárhogy variálunk mindig az a vége ,hogy a kis hekis orik copnak

Emiatt van egy olyan maximum összeg meghatározva, amit a kishektáros országok is el tudnak érni. Nem egy nap alatt, nem két nap alatt, de náhány hónap alatt biztosan.

Arty 08-06-2010 14:30

Most javasolhatnánk azt is hogy csak a nagyobb tételekben kirakott cuccok kopjanak, de akkor meg majd apránként teszik ki :)

Ati 08-06-2010 14:49

Én még mindig ott vagyok leragadva, hogy miért kell, hogy kopjanak?

Ha azt szeretnéd, hogy valaki másnak a javai elvesszenek a piacról, akkor megvan a módja, hogy ezt megcsináld. Nem kevés rákészülést igényel, és nagyon csoportfüggő, de meg lehet oldani, ahogy erre volt már példa nem egyszer. Még 1/A-ban is!

Arty 08-06-2010 15:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 259758)

Ha azt szeretnéd, hogy valaki másnak a javai elvesszenek a piacról, akkor megvan a módja, hogy ezt megcsináld. Nem kevés rákészülést igényel, és nagyon csoportfüggő, de meg lehet oldani, ahogy erre volt már példa nem egyszer. Még 1/A-ban is!

Én azt hittem azért vitatkozunk mert pártolod a témát. Szerintem se kopjon, speciel az sem zavar ha valakinek milliárdnyi cuccai vannak. Ha ezért ő szét tud ütni, üssön. Ilyen játékban ahhoz hogy valaki nyerjen vesztesnek is kell lenni.
Piacról meg annyit hogy elég kezdő vagyok, mégis néha nagyot szakítok azon hogy fent tartom a cuccaimat... Úgyhogy
Ne kopjon. :D

Ati 08-06-2010 15:46

Quote:

Originally Posted by Arty (Post 259759)
Én azt hittem azért vitatkozunk mert pártolod a témát.

Pártatlanul figyelem a véleményeket, legalábbis ebben a témában.

A személyes véleményem az, hogy jó ez így, ahogy van. Lehetne egy kicsit több "piacürítő" akció, de ez teljesen önszabályozó, ebbe nem szólok bele.

richardka 08-06-2010 16:17

még mindig nem olvastam ebbe a piac szabályozásba mi a jo.

Most ténylegesen miért viszi előre a hoditot ha szabályozzuk a piacot. A negativot tudom mi lesz, de most szolok a kis orik a kis országok nagyot fognak bukni
akármelyik szinten:DD

Olyan érzésem van hogy aki nagyon szeretné annak az a célja ha nekem nincs másnak se legyen

csendben megjegyzem én pl nagyon csoro vagyok, nálam az esély nem áll fenn hogy huuu de nagy tartalékom van per pillanatba

reichz 08-06-2010 16:27

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 259766)
még mindig nem olvastam ebbe a piac szabályozásba mi a jo.

Most ténylegesen miért viszi előre a hoditot ha szabályozzuk a piacot. A negativot tudom mi lesz, de most szolok a kis orik a kis országok nagyot fognak bukni
akármelyik szinten:DD

Olyan érzésem van hogy aki nagyon szeretné annak az a célja ha nekem nincs másnak se legyen

csendben megjegyzem én pl nagyon csoro vagyok, nálam az esély nem áll fenn hogy huuu de nagy tartalékom van per pillanatba

ha tudod mi a rossz benne , mond el nehogy megtörténjen:D

Killer 08-06-2010 17:52

1 db hátránya van amire spekulálni se kell!!a magashekin történő aktív játékot mégjobban kinyírja ez 100%.a lentebbi csoportokban engem speciel nem zavarna annyira csak 1 országomba van elég sok cucc felhalmozva a többibe minimális tartalék van úgy izgalmasabb a játék:)

Dew 08-06-2010 18:48

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259737)
Az a baj abból indultok ki, hogy azonnal megszűnne a termelés blablabla ha bevezetnénk ezt.

nem azonnal, de még is a végeredményt kell nézni...

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 259737)
Eleve nem csak 1db ötlet volt, a legtöbben meg csak egy véletlenszerűen mondott 10%on lovagolnak...

senki nem a 10%on rimánykodott, hogy legyen inkább csak 5%... hanem magán a tényen, hogy nem elég összeszednem a cuccomat, piacra dobni, hanem még azzal is kell számolnom, hogy hazafele elkopik?? ráadásul piacot is elhasznál? :confused:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 259758)

én sem értem! A másik ami rettenetesen bosszant az a javaslat szerint a visszatérő áru is elhasznál 1 piacot... elég gáz lenne ez (különösen gyorsban pl)...

Artista 08-06-2010 21:25

piaciadó

Üdv!

Érdekes ez a vita, mert a felvetett javaslotok nagyrésze (10% sarc a visszatérő árura, napi forgalommal súlyozott átlagár alapján meghatározott limitált ársáv a kirakásnál, és a korlátozott sajátáru visszavásárlás) már megvalósított dolog, csak nem itt :D , nem dönt romba semmit, még raktárnak is lehet használni a piacot (csak megfizeted az árát), spekulálni is lehet, mint minden rendes piacon.

(egyébként sokkal jobb lenne egy árfolyam függő max-min ár az áruknak, mint a mostani fix max 50k, mert néha az ember minden pénzt megadna valamiért...csak ugye még annyiért se sincs a piacon...mert 50k ért nem éri meg termelni...)

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a jelenlegi piac, ahogy most van, szvsz, inkább raktárként jó használni, mint piacként. (és ezt igazolja, a hatalmas piaci tartalékok megléte)

Bumburnyák 01-03-2014 18:24

Sziasztok!

Ez a "Piac nem raktár!" kifejezés sokszor elhangzott már ATI szájából.
De nem tett még ellene, szóval vagy úgy gondolja, jó ez mégis így vagy nem tudom...
Szóval, szerintem

Piacra kitett árúból a piacos levesz azonnali 5%-ot a mennyiségből.
Az árúk sohasem térnek haza, helyette 24 kör után 10 körönként 5%-ot csökken az ára és további 5 %-al csökken a mennyiség.
A pénzlimitek maximalizálása szintenként kellene, hogy legyen.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lehessen tartalékkal nekivágni, nem a "hangyát" kell büntetni, mert szorgalmas vagy a tolvajt, mert ügyes. De, ha valaki tartalékot szeretne tartani biztonságban és infláció-mentesen, azért kelljen áldoznia valamiből, pl. a földjéből. Aki többet szeretne, annak kevesebb jut másra. Hogy ezt új épület bevezetésével érjük el, vagy egy réginek új funkciót adunk (pl. könyvtár, 20k tekit kezel, ami a %-hoz kell és 100k tekit raktároz biztonságban), mindegy.

Ezt a teki kopást fentiek miatt korlátoznám arra, amit a könyvtár kezel, nem raktároz. Ez a minimális darabszám esetleg növekedhetne, de épeszű mértékben, a hektár növekedésével, mondjuk 1000 hektárig. (esetleg 2x darab kell)

A tekikopást nem 19 körönként, hanem körönként, fixen 1 ezrelék. Úgyis növeljük a minimális mennyiséget, tehát nő a kopás mennyisége is, a területtel együtt.

Lopni csak abból lehet, amit a könyvtár kezel. Ha beütnek és esetleg elesik egy könyvtár, akkor ha fullon voltak a helyek, akkor következő körváltásnál elvesznek, vagy a Helytartó (új funkció) kirakja piacra kör végén, de addig lophatóvá válik a felesleg is. A teki helyek számát két részre osztva látnánk. Itt van lopható és nem lopható, amit a könyvtár kezel vagy raktároz. Hol mennyit vagy milyen arányban tartunk, az rajtunk múlik, illetve azon, hogy egy lopásnál szeretnénk-e, ha leesne a lakiteki százalékunk.

Az infláció védett teki is inflálódna egyszer mindenképp, mikor a piacra kitesszük.

Ezek nem kis változtatások, mit szóltok? De ha az egyikhez szeretnénk nyúlni, a másikhoz akkor muszáj.
Természetesen a fenti számok csak tájékoztató jellegűek, nem végeztem hatástanulmányt.

Jól átgondolt ellenérveket kérnék. :)

Ati 01-03-2014 18:53

Uhh, ez egy 4 éves téma...

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306638)
De nem tett még ellene, szóval vagy úgy gondolja, jó ez mégis így vagy nem tudom...

Valóban úgy gondolom, hogy jó ez így. Ez a mondat akkor szokott elhangzani, amikor valaki panaszkodik, hogy jajajjjj, raktárnak használja a piacot, és most elveszett az összes áruja, micsoda gonosz dolog ez. Én pedig erre azt mondom, hogy ez teljesen normális, hiszen a piac nem raktár. Ha valaki mégis annak használja, akkor nagyon helyes, hogy időnként elveszik az ott tárolt áruja.

Bumburnyák 01-03-2014 19:33

Esküdni mernék, hogy 4évnél korábbi hozzászólásodat olvastam talán több helyen is, ahol ezt külön kiemelted "A piac nem raktár".

Tehát akkor mégis az.

Szerintem a jelenlegi rendszerrel az a gond, hogy a raktározás jelleg használata miatti retorzió nem kiszámítható. Ha valaki veszít, az bárki lehet. Azaz ez nem stratégia, ha arra próbálok játszani, hogy körváltásokkor az én olcsó tekim legyen kinn és akinek épp hazaér, az bukjon, az lehet épp a szövetségesem is. Még azt se tudom, hogy bukott-e valaki és ha igen, akkor ki és mennyit. Ez szerencsejáték jellegű.

De szerintem többször fordult elő az az eset a piaci manipuláció helyett, hogy valaki épp berágott valamiért és törli az országát, de előtte minimum áron kirakja az összes cuccát és emiatt bukik valaki. Ez akkor igazán bosszantó, ha kiraktam sok tekit, hogy eladjam, de csak kevés fogyott a többi pedig jön haza, mert ugye ez is előfordul, hogy nem raktárként akarom használni.

És akkor azon ember miatt bukjak, aki 1000 aranyért rakott ki 4000 lovast? Aki már nem szeretne tovább játszani?

A felvetésem szerintem megoldást nyújt, persze még nyers formában van. Fejlődhet a játék, új stratégiák léphetnek be, de nem bonyolódik szerintem.

olvastar 01-03-2014 20:54

Nos, irtam valamit a feles modositashoz, es ki lett moderalva, megjegyzem siman ra lehet nyomni a "rossz topic" jelzot. Az a helyzet h nem veszett el. Ime:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306585)
Ha nem jön közbe semmi, akkor január első felében várható a félelf módosításának élesítése.

Azon gondolkodtam itt, h tulajdonkeppen azok nyultak bele igazan a lenyegbe, akik azt szorgalmaztak, h valamit a lopott javak ertekevel kellene kezdeni.

Mint agyontekizett gnom mondom, szal at tudom erezni a fajdalmat:

"A piac nem raktar" De az? Es ezen valtoztatni lehetne de ugy h arra egy csomoan fel fognak hordulni.

En ha kimentem arulni a piacra a valos eletben fizettem helypenzt. Ha barmeik strategiai jatekban kimegyek a piacra ott korlatozasok vannak.
Kereskedoszam es/vagy reszesedes (vagy ha ugy jobban tetszik akkor ado)

Tenyek: Amig van penzed arra h mindent megvasarolj a piacon addig VALOBAN a fold a legertekesebb a dolog. A tobbit a gnomok osszetarhaljak 200on, a kereskedok (Plane mostantol) kitermelik utkozben. De...
Ha mondjuk a masfel naponta kitett csillio mennyisegu tekimert kene fizetnem adot minden egyes alkalommal... (Baszus a gondolatara is kiraz a hideg) hat nem lenne olyan vicces.

Masik. Az tegye fel itt nekem a kezet legyen szives akinek van mondjuk 2% piaca...
Azt az epuletet nem lehetne mondjuk korlatozasra hasznalni?

A nyilvanvalo gondokat megoldottuk, amiert sokan nyavajognak, sokan orulnek. De a problema tovabbra is fenn all, fenn fog. A jatekban vannak anyagi javak. Es amig ezek nem kerulnek egyensulyba csak a fold mindenek felett, addig az egesz csupan egy doglott hal. Es ez esetben a sok yard ami kinn van a piacon, epuletek amikben van fantazia de senki nem aknaz ki gondolatban sem csak egy halfej.

Jelenleg a tunetet kezeljuk. Szerintem a betegseget kene. Voltak itt olyanok akik orommel fogadnak ha szinesebb lenne a jatek... Nagyon sok szemesek is. De a problemat nem abban latom, h van egy tolis (masfel tolis) nep akik KB semmire sem hasznalhatoak. Hasznalhatoak lennenek ha nem lehetne megkerulni a rendszert. Meglehet.

Mert ugye kit erdekel h a kiscsillio tekim 19 koronkent kopik, ha buntetlen, es korlatlan kitehetem a piacra. Ha jol valasztok arat, szepen visszajon a konyvtarba es akkor tudok penzt csinalni belole amikor kell. Addig meg 4 naponta hasznalok el 3 piacot miattuk.

Mert nekem igenis hianyoznak a regi szep idok, mikor meg neha az orknal is szamolni kellett a tolierteket, h most be tudom lopni vagy sem? Es mindenkinek volt mindene.

Most mindenkinek foldje van. Ha nincs folded semmid sincs. Mert olyan KB kizart dolog h ne legyenek anyagi javaid. Kiscsillio.

A piac, az oli meg a jatekot, nem az agressziv ork. Szeretnek megint azzal a hoditoval jatszani, ahol meg nyafogtam h felment 50 fele a ko, es vidaman lopkodtunk egymastol, es ez teljesen mindennapos volt. Nem faj specifikus.
Csak voltak fajuk akiket kar is volt probalni. Mindezek mellet iszonyatosan gazdagnak szamitottam 4-5 millioval.

Olyan igazi kommunizmus volt. Mindenki lopott mindenkitol, es megis megvolt mindenkinek mindene.

Ne az dontson mar a piaci arakrol h eppen meik nagymeno indult el, mien iramban, es h erre fel volt-e idegieg keszulve az a par spekulans. Ezert hagyom itt evek ota ezt a jatekot. Mert nem az szamit h mennyire van az orszagod a fajnak megfeleloen belove, hanem mennyire tudod beverni a masikat haddal, ugyanis a tobbit ami hozza kell mellenyzsebbol fizeted.

De amig klanraktarkent mukodik a piac BUNTETLEN, addig azok a fajok maradnak alul, akik a javakra vannak specializalodva. Mert a felhalmozott javakbol a fold az egyetlen amit nem lehet megszerezni 5os szinten 200 hektaron. A tobbi sima ugy. Ugyanugy a megvedese is.

Es igen bele lehet kotni. H ez hulyeseg.
De mielott ideirna barki is, szeretnem ha szivere tenne a kezet es azt tudna mondani h epuletlistaban teljesen mindennapos
a nem ehezo ork,
a termelo torp (a szovinek termelo nem szamit),
a tekercset nem piacrol szerzo orszag, (tolvaj lopjal maganak xD)
esetleg hanyszor lattal piac epuletet epulet listaban?

(Ati, osszesen hany piac epulet van hany hektaron az egesz hobelevanc hoditoban?)

Pool 01-03-2014 21:11

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306638)
Sziasztok!

Szóval, szerintem

Piacra kitett árúból a piacos levesz azonnali 5%-ot a mennyiségből.
Az árúk sohasem térnek haza, helyette 24 kör után 10 körönként 5%-ot csökken az ára és további 5 %-al csökken a mennyiség.
A pénzlimitek maximalizálása szintenként kellene, hogy legyen.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lehessen tartalékkal nekivágni, nem a "hangyát" kell büntetni, mert szorgalmas vagy a tolvajt, mert ügyes. De, ha valaki tartalékot szeretne tartani biztonságban és infláció-mentesen, azért kelljen áldoznia valamiből, pl. a földjéből. Aki többet szeretne, annak kevesebb jut másra. Hogy ezt új épület bevezetésével érjük el, vagy egy réginek új funkciót adunk (pl. könyvtár, 20k tekit kezel, ami a %-hoz kell és 100k tekit raktároz biztonságban), mindegy.

Ezt a teki kopást fentiek miatt korlátoznám arra, amit a könyvtár kezel, nem raktároz. Ez a minimális darabszám esetleg növekedhetne, de épeszű mértékben, a hektár növekedésével, mondjuk 1000 hektárig. (esetleg 2x darab kell)

A tekikopást nem 19 körönként, hanem körönként, fixen 1 ezrelék. Úgyis növeljük a minimális mennyiséget, tehát nő a kopás mennyisége is, a területtel együtt.

Lopni csak abból lehet, amit a könyvtár kezel. Ha beütnek és esetleg elesik egy könyvtár, akkor ha fullon voltak a helyek, akkor következő körváltásnál elvesznek, vagy a Helytartó (új funkció) kirakja piacra kör végén, de addig lophatóvá válik a felesleg is. A teki helyek számát két részre osztva látnánk. Itt van lopható és nem lopható, amit a könyvtár kezel vagy raktároz. Hol mennyit vagy milyen arányban tartunk, az rajtunk múlik, illetve azon, hogy egy lopásnál szeretnénk-e, ha leesne a lakiteki százalékunk.

Az infláció védett teki is inflálódna egyszer mindenképp, mikor a piacra kitesszük.

Ezek nem kis változtatások, mit szóltok? De ha az egyikhez szeretnénk nyúlni, a másikhoz akkor muszáj.
Természetesen a fenti számok csak tájékoztató jellegűek, nem végeztem hatástanulmányt.

Jól átgondolt ellenérveket kérnék. :)

Nekem csak egy kérdésem lenne: Mi szükség ezekre?

Bumburnyák 01-03-2014 21:37

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 306642)

Ez aztán az ellenérv! :) (Nem sértésnek szánom)
Tényleg nem látsz benne semmi olyat, amitől színesebb lenne a játék?

Bumburnyák 01-03-2014 21:44

"Olvastar" legutóbbi felvetésére, nem másolnám be az egészet.

Igazából én úgy gondolom, nem baj, ha vannak olyan dolgok a játékban, amiket a haladók úgysem használnának. Mert akkor csak egy irányvonal lenne előbb utóbb. Így viszont megvan a választás lehetősége. Idővel úgyis rájössz, hogy nem a piaccal kellett volna megemelned a foglalkoztatásod. :)
De ha persze valós funkciója is lenne, én örülnék.

olvastar 01-03-2014 22:04

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 306642)

Hany idezeted szeretned h bemasoljam ahol szinesebb hoditora vagysz?
Szivanal ha bejonne a valtozas? Igen.
En szivnak? Igen.
Mas szivna? Igen.

A kerdes h miert. Az ok egyszeru. Sok a yard 5. szinten, de kitart 2. szintig. Tulajdonkeppen az ember mast se csinal 4. szinttol, csak azt szamolja befer-e es h akit beut vissza tud-e harapni.

Mast nem.

Azt nem szamolja senki, h fel tudja-e ra huzni az epuleteket. Azt nem szamolja senki, h mennyi ido amig telepakolja a szerzett hekiket egysegekkel.

Hany yardod van? Ne mond meg, csak gondolj bele. En belegondolok a sajatomba es nagyobb eredmenyt kapok mint 1.

Te mennyit szenvedtel azert a yardert? Semmi kozom hozza. Jogos. De nem nekem kell tovabbra se valaszolnod hanem magadnak. Ismeros az a pontertek h 9510? 5. szinten talalsz egy rahedli gnomot ekkora pontszammal. Ok mit csinalnak? Mert nem hoditoznak. VIP-t fizetnek ugyan, de mennyire aktiv jatekosok? Es vajon miattuk mennyi olyan uj jatekos hagyta mar itt a jatekot mert neki fogalma sem volt arrol, h itt akinek nincs par yardja az semmire se jo. Ok "csak" jatszani szerettek volna.

Szeretnek en is "csak" jatszani. Mit csinalok? Tulajdonkeppen semmit, megvan a tartalekom, gond nelkul kihuzom addig mig 2bol fordulni tudok. Kiszamolom beferek-e, ha befertem 9 kor mulva visszanezek fullra pakolom egysegekkel az orszagot es keresek masik szerencsetlent.

Ez valoban elvezetes, csak szerintem egyre kevesbe jatek.

Tudom h ezzel ki lennel szolgaltatva olyan dolgoknak mint hogy "jajj nincs senki akit lefosszak" es akkor bamulnad az atepitesre varo 50 frissen szerzett hekidet h hogyan fogod atepiteni.

Jelenleg gazdalkodj okosant jatszunk. Csak itt az a cel h legyen egy haverod aki attol neked 1-2 yardot 200on 9510 pontjaval. Ennek szamodra termeszetesen nincs sok erteke. Miert is lenne? Ezt mindenki latja h nincs erteke. nem csak neked, nekem se, es masnak se. Mivel ezt el lehet dugni tolvajok elol, igy minden egyes faj aki nem harci beallitottsagu az ugy jar mint a feles. Reform kell neki. De a feles csak tunet volt. A betegseg megmaradt. Tudom h le fogsz szolni, es tudom, h ez szamomra mivel jar, leven nem voltam aktiv sose, de most azt latom h kezd a tarsasag a fejehez kapkodni. Csak nem latjak at a dolgokat.

Mivel mindenkinek jo ez a yardos dolog igy mindenkinek rossz lenne. De ez nem azt jelenti h jatekelmenyt vesztenel. Eppen ellenkezoleg. Megkapnad azt amire vagysz. Egy szinesebb jatekot. Ezert be kellene aldozni par haver orszagat mert tok feleslegesse valnak ott 9510 ponttal. Viszont esetleg az ujak megmaradnanak. Meg talan en is talalnek par baratot koztuk, mert en szivesen bokom az ujjam oda ahol az faj. Marpedig az igazsag az nagyon tud.

Addig meg marad az, h amint megvan a szamomra elegendo osszeg, es szenvedek utana par honapot kapok erte egy szemet. Mert most yardra osztjak Nem tul elvezetes, jo par szemem banta mar, de azert a jatek van olyan jo otlet, hogy valahogy mindig vissza esz a fene.

Igerem ha legkozelebb regizek ezzel a nevvel fogok regizni, h megmutathasd, mekkora ereje van a yardoknak. Nem mintha nem tudnam, nem egy orszag jott ra, h kar volt haboruba kezdeni mert tobb yardom van. Es persze volt amikor csunyan szivtam. De olyan meg nem volt mar tobb mint egy evtizede, h az dontott volna, h milyen stabilra terveztem meg az orszagom. Az mar nem lenyeg.

Sajnalom h csalodast okoztam neked, plane h beleszoltam masnak feltett kerdesedbe. De mivel az enyembe nem kotottel bele csak leszavaztad, gondoltam kifejtem az erveim, hatha meglatod benne a gondolatmenetet.

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák
Idővel úgyis rájössz, hogy nem a piaccal kellett volna megemelned a foglalkoztatásod.
De ha persze valós funkciója is lenne, én örülnék.

Hasznalja a halal. Aki harom honapnal tobbet toltott itt nem h nem hasznalja, hanem el is feleljtette mar a piacot. Plane most, h ha nincs kereskedo szemelysegem meg minuszba is fogok futni...

Amugy ha mar ennyire segitokesz vagy had segitsek en is neked:
A piacrol az az aru veszik el aminek az ara a tobbszorose az aktualisnak mikor visszajon. Ergo ha ha PL 5K a ko es te mondjuk hozzajutottal egy vagonhoz kiteszed 2501ert akkor az 5000es nem lesz lelpova csak ami folotte van, es ha te kiteszed 9999ert es nem jon olcsobb cucc a piacra te is visszakapod. Am azt tudom h az egysegeknek mi a max erteke a piacon ami felett nem lehet oket kitenni, gondolom a nyersanyagoknal is van ilyen csk eppen banyam nem volt meg ebben az evezredvben max ha utottem.

Bumburnyák 01-03-2014 22:24

Quote:

Originally Posted by olvastar (Post 306646)
Hasznalja a halal. Aki harom honapnal tobbet toltott itt nem h nem hasznalja, hanem el is feleljtette mar a piacot. Plane most, h ha nincs kereskedo szemelysegem meg minuszba is fogok futni...

A piacrol az az aru veszik el aminek az ara a tobbszorose az aktualisnak mikor visszajon. Ergo ha ha PL 5K a ko es te mondjuk hozzajutottal egy vagonhoz kiteszed 2501ert akkor az 5000es nem lesz lelpova csak ami folotte van, es ha te kiteszed 9999ert es nem jon olcsobb cucc a piacra te is visszakapod. Am azt tudom h az egysegeknek mi a max erteke a piacon ami felett nem lehet oket kitenni, gondolom a nyersanyagoknal is van ilyen csk eppen banyam nem volt meg ebben az evezredvben max ha utottem.

Szerintem félreértettél. Tudom, hogy senki nem használja a piacot, csak a kezdők, mert alapból kapnak párat :) Meg elején kell az adó, addig még jó :)
20:33 üzimben leírtam ezt, és a problémát a kiszámíthatatlanságával, de ezt nem az árakra értettem, viszont a pontos arányokat nem tudtam, mikor veszik el az árú, kösz az infót.
Mindegyik piacon 50.000 arany a maximum ár.

Egyébként egyetértek az írásoddal nagyrészt.

Ati 01-03-2014 22:32

Óriási dilemmám van.

Egyfelől örülök, hogy friss szemmel új szempontok merülnek fel egy-egy régi támában.

Másfelől viszont amíg nem tudjátok, hogy hogyan működik a piac, addig miért akarjátok rögtön megváltoztatni?

Bumburnyák 01-03-2014 22:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306648)
Óriási dilemmám van.

Egyfelől örülök, hogy friss szemmel új szempontok merülnek fel egy-egy régi támában.

Másfelől viszont amíg nem tudjátok, hogy hogyan működik a piac, addig miért akarjátok rögtön megváltoztatni?

Akkor nem pontos az infó amit kaptam? Bevallom, ezt még nem kísérleteztem ki. :) Elfogadtam tapasztalaton alapuló tudásnak.
De ez nem változtat azon, hogy szerencsejáték jellegű, mikor ki bukik és mekkorát. Sokszor olyanok miatt, akik nem kívánnak már játszani tovább.

Nem akarok én mindenen változtatni, csak elolvasva a témákat, igyekszek aktív fórumozóként új ötletekkel előállni a felmerült témákhoz, lehetőleg írás előtt tájékozódva és végigolvasva a hozzászólásokat.
Én örülök, hogy egyfelöl örülsz ennek! :)

Ati 01-03-2014 23:03

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306649)
De ez nem változtat azon, hogy szerencsejáték jellegű, mikor ki bukik és mekkorát. Sokszor olyanok miatt, akik nem kívánnak már játszani tovább.

Ezek azok a megjegyzések, amik a segítség témában elmennek, mert szeretnéd megtudni, hogy hogyan működik a piac, oké. De a megbeszélésekben arra kérek mindenkit, hogy csak olyan témához szóljon hozzá, amiről van valami tapasztalata, és nem csak hallott valakit, aki már látott olyan valakit, ami mintha egyszer olvasott volna valami hasonlóról.

Ha a segítség témában nyitsz egy késdést arról, hogy vajon elveszíted-e a piacra tett áruidat azért, mert valaki más olcsón eladja az országának a javait, akkor nagyon szívesen megírom, hogy nem, nem veszted el emiatt a normál áron kitett áruidat. De ne a megbeszélésekben beszélgessünk arról, hogy hogyan működik a játék. Köszönöm.

olvastar 01-03-2014 23:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306648)
Óriási dilemmám van.

Van kinn a piacon egy vagon tekercsem. Sott, neha az egysegeket is ott tartom. Gondolom erre lett kitalalva mert kb mindenki ezt csinalja. Igen, a maximum ertekeket csak az egysegeknel tudom. leirtam miert.

Nezd, ha azt meg tudnad akadalyozni h en, kis semmirevalo 5odik szintes rohangasszak annyi penzzel amivel siman kivasarolom a szintemen achemdet, meg Juszufot, meg a teljesen elszalt fegyo es ko arakkal, en megteszem ha ez kell ahhoz h erzekeltessem rohejes ami Baphianal megy. Imadom a strategiat, es ne hidd hogy a nyelvem lejjebb van mint a derekad, de hogy ez a jatekotlet tetszik eddig a legjobban az biztos. Pedig egy ev alatt siman elszorok 1000 dollart egy akarmi startegiai jatekra. Aztan rajovok h unalmas, es otthagyom. (Azert a dollar, mert foleg abban van megadva a fizetoeszkoz). De az botorsag lenne, ha nem vilagitanek ra, miert hagyom itt a kedvencet mindig. Az meg degeneraltsag lenne, ha nem tudtam volna osszelopni par otletet.

Vegyunk egy peldat:

Epitkezos strategiai jatek:
Van egy epulet amit nevezzunk kereskedoboltnak (Azert se piac)
Ha a kereskedoboltban van kereskedod, az el tud szallitani x mennyisegu arut.
Azert h kitegyem arulni, azert nekem adot kell fizetni. Az aru mennyisegenek (es nem ertekenek) az x%-at
Forditsuk le Baphiara:
Tegyuk fel:
Egy kereskedo kepes elszallitani 100 egyseget, 1000 tekercset, vagy 500 termeket (juszufhoz)
Nos, nekem van ugye ez a laza fel millio tekercsem. Ebbol en ki tudok tenni 10000-et. 10000 Tekercs ugye eleg egy teljes tudomanynak h majdnem 50% legyen (Kerekitsunk mar kicsit a javamra jo? :D)
Ahoz h en kitegyem ezt Baphia elkeri az arat: teszem azt 1%ot.
Hat ez egesz jo nekem, mert ugye a tekercskopasom regen nagyobb 19 koronkent. De ALLLJ! Uristen! ahoz h kitegyem nem eleg 10 piac. Igaz nekem eppen semmi szuksegem fel millio tekercsre...
Nos...
Akkor inkabb eladogatom olcson csak ne kopjanak el.
Ebbol nekem penzem lesz.
Amit lelop a feles, lefoszt az ork.
A gazdasagnak pedig az a lenyege h a penz forogjon.
Hat innentol kezdve nem is lehetne beraktarozni.
Es a raktarozas igazabol nem is az elso 1000 korben van, hanem vegyunk egy tukrot, es valljuk be oszinten: Az elso 72 korben van.
Onnan kezdve, h az ork fosztogatni is fog, szuksege lesz infokra (Paran temetni kezdtek az oriast mas topicokban ugye)
Igaz nem lesznek 0-ra meszarolt orszagok, mert tul sok katona hullik el a haboruban meg a gyoztes felnek is, de legalabb nem hagyja itt a jatekot aki elszurta, csak megtanulja a lecket.
Mert ugye ezek utan senki nem fog mokabol meszarozni csak egy ket agyament, de azokon apoloknak kell segiteni nem nekunk.
Azonkivul, a tolvajok vegre kieelhetik magukat, es lophatnak.
Mert meg fognak jelenni a banyak az orszagokban, megjelennek a konyvtarak, es megjelennek olyan epuletek amik eddig teljesen elfogadhatatlanok voltak egy profibb jatekosnal.
Ez nem hinnem h rossz, igy is lesznek olyanok, akik megprobaljak az elezett orszagukat vinni. Es mivel lesznek termelok, igy menni is fog nekik. Nem fognak 1000 koronkent szintet lepni, de legalabb meg kell kuzdeni azert, h nem allhat senki az utjukba.

Ha ezt bevezetik ket dolog fog azonnal tortenni: Olyan nevetseges aron fog menni a tekercs, h akinek van belole fel milla az meggondolja h most ezert epuljon-e at, mig eladja. Mert lesznek olyanok akik at fognak.
Aztan bekoszont a gazdasagi valsag, a fold-nyersanyag-tekercs eltorzult haromszoge ujra szabalyos lesz. Igenis lesz erteke egy banyanak is, bar soha nem nagy. Igenis lesz erteke a konyvtarnak meg magasabb szinteken is.
EGy olyan orszag mint PL az enyem elkepzelhetetlen lesz, h se piaca, se konyvtara, es tart fel milla tekercset.
Nem az fogja eldonteni a haborukat hany yardod van, mert meg ha van is, nem tudsz gyorsan hozzajutni, h az elso csapas utan 6-8 oraval, meg 12 meszarral kesobb ujjra 100%os legyen az egyseged szama, es vigyorogva intsel fityiszt a masiknak.
Es most itt mindket felre gondolok. Mert aki mar meszarolt 0ra orszagot az tudja, h nagyon sok egysege elhullott ugy, h minden csatat nyert.
Jelenleg nincs meghuzva semmi hatar.
Nincsen olyan h "nem eri meg". Olyan van h "nincs csak 1 yardom" mert mondjuk ha lenne neki 5 nem erdekelne az elotte allo 2-3 esetleg 4 szint.

Es nekem ez a yard dolog miota bejott azota nem tetszik. Elvesztette az oldal mind a ket jelzojet szamomra. Se nem strategia, se nem jatek.
Ez az en banatom. Meg akkor is, ha ez mindenkinek fajna szukseges lepes lenne, mert az igazat megvalva ez igy mar senkinek se a gondolkodasrol szol, csak a szamolasrol. Befer-e vagy nem fer a hadsereg.

Hianyoznak a napi szinten ketszer muvelt lopasok. Hianyoznak h ettol fuggetlen engem is loptak. Es hianyoznak azok az uzenetek h "megadom magam! kuldok egy oldalu MNT-t csak ne bantsatok tovabb!"
Ilyet most kar kuldeni. Yardom van, nem kell az MNTd. Pusztulj szen alapu! Es addig megyek meszarral amig egy elo szemely tartozkodik a vihar sulytotta orszagaban. Bar lehet, h az embereknek inkabb ez tetszik. En valahogy kompromisszumkeszebb vagyok. Leszoltak mar miatta sokszor. Akarmeik oldalon is alltam, legyen az gyoztes, vagy vesztes. De egyet tudok. CSAK a gyoztes oldaltol hallottam Petofi szavait: Nem alkuszunk! Mert a gyoztesnek mindig megmarad a yardja. A vesztesnek meg eselye se jelen korulmenyek kozt.

Ati 01-03-2014 23:46

Azt nem állítom, hogy nem adtál egy érdekes ötletet. Még ha pont ellentétes is azzal, amit hangoztatni szoktam. Szóval csak hangos gondolkodás.

Az nem tetszik, hogy fizetni kelljen azért, hogy eladjam az árut. Termelek piacra, aztán vagy megveszik, vagy nem, nincs felesleges pénzem, amit előre ki akarnék fizetni azért, hogy eladhassam az árumat.

Sokaknak az nem tetszik, hogy kiszámíthatatlan, hogy mikor veszik el a visszatérő áru, és mikor nem.

Nekem az nem tetszik, hogy túl ritkán veszik el a visszatérő áru. Tudom, hogy ezek ellentétes érdekek, de ez az igazság. :)

A három sarok között középen van egy olyan, hogy az áru értékének X%-áért biztosítani lehessen az áru visszatértét eladatlanság esetén.

Ezzel persze a legnagyobb probléma, hogy kvázi legalizálva van vele a piac raktár szerepe, ami kifejezetten ellentétes a mostani álláspontommal. Még ha ezért naponta fizetni is kell.

Egy random 5. szintű csoportot nézve ha 1% a biztosítás, és feltételezzük, hogy mondjuk az áruk felére kötnek ilyet, akkor az a piacoló országok között átlagosan napi 350.000 aranyba kerül.

Ati 01-04-2014 00:16

Saját magamnak válaszolva: ez viszont a piaci kínálat visszaesését jelentené, hiszen sokkal bátortalanabbul piacozna az átlag ember, és a piac irányítása 1-2 játékos kezébe kerülne.

olvastar 01-04-2014 00:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306652)
Az nem tetszik, hogy fizetni kelljen azért, hogy eladjam az árut. Termelek piacra, aztán vagy megveszik, vagy nem, nincs felesleges pénzem, amit előre ki akarnék fizetni azért, hogy eladhassam az árumat.

Kicsit elotte irtam igy valszeg elveszett az info, igy konnyu volt felreerteni:

Quote:

Originally Posted by olvastar (Post 306651)
. Az aru mennyisegenek (es nem ertekenek) az x%-at

Azaz a megtermelt javakbol fizeted az egy szazalekot. Szoval ha 0 penzed van, es 1010 felesleges tekercsed akkor 1000 megy a piacra 10 Baphianak.

Ha 100 piacra dobas utan (ami joval tobb mint 1000 kor) meg mindig nem sikerult eladnod azt az 1000 tekercset, az mar neked 1000 masik tekercsbe fajt.
Penzedbe meg mindig nem.

A masik amiben viszont hasonloan gondolkodunk csak maskeppen:
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306652)
Nekem az nem tetszik, hogy túl ritkán veszik el a visszatérő áru. Tudom, hogy ezek ellentétes érdekek, de ez az igazság. :)

Nekem meg az nem tetszik, hogy minden retorzio nelkul, 0 kor raforditassal lesznek yardjaim, meg meg itt jo par ezer orszagnak. Ez annyira ellentetes erdek h a sajat erdekeimmel is utkozik ugyanis nekem is van.

Viszont ez igy akkor sem jatek. Csak horcsog uzemmod. Utni mar csak sikerul valakit. Egy szovibe megoldodik valahogy.

Az MF meg mar eleve herelt, mert ugye az MF tobbseg (es a tobbsegrol beszelek) az azert MF mert nincsen neki haverja 5. szinten aki betolna neki a vedelem alatt par yardot.

Vegyunk egy masik peldat:
Quote:

Originally Posted by Sirankozo
elveszik az aru a piacrol hazajovet es az rossz!

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306639)
Én pedig erre azt mondom, hogy ez teljesen normális, hiszen a piac nem raktár.

Van egy otletem! (szarkazmus betoltese....)
Csinaljunk az A/1 peldajara ha nem is Klnaraktart hanem Szoviraktart! Najo, lehet MFeknek is! Az a lenyeg, h oda buntetlenul betehetem az anyagi javaimat! Aranyat, tekercset, akar meg egyseget is! nem szamit! Es akkor tok jo lenne!
Most ne mond h nem lenne hulyeseg! Ugyan ezt csinalom most a piacon, csak jelenleg 3 perc helyett 5-ot toltok rajta, h csekkoljam az arakat.

(szarkazmus kikapcsolasa)

Szeretned ha ellopnak azarukat a piacrol?
Akkor azt kell elerned h az aruknak alacsony erteke legyen, mert egy-et mindossze eggyel kell novelni h a duplaja legyen. Jelen pillanatban ha extrem spekulacio nem tortenik el se lehet veszteni az egysegeket Ahmednel. Fizikai keptelenseg. Ha megis sikerul az valami orult spekulans, es 24 ora figyelmetlen csoportot jelent. Meg a katonak is a max limit fele felett mennek. Persze ha nem lenne nalam yard, valszeg arra se jarnek ha nem lenne szamjegyu a katona ara.

Szeretned ha ellopnak az arukat? A %ot kinevezheted biztositasnak is. Es akkor meg is lenne a kerek sztori. 1%aert a kitett arunak a piac tulajdonosa biztositja neked h addig nem lopjak el az arut amig el nem indul hazafele.

Mar csak a kitett aru mennyiseget kell valami szinten kordaba terelni es maris megszunnek a jardok, megjelennek a rablobandak a piacrol hazatero arukra is, meg a pontlistaban is. Utobbira azert lenne szukseg, mert aki ugye 3-4 yardot osszetarhal, az nyogve nyelve ugyan de 12ot is osszefog (bar nekem neha az egy is sok) Raadasul ilyen se lenne:
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306654)
a piac irányítása 1-2 játékos kezébe kerülne.

none 01-04-2014 02:23

Quote:

Originally Posted by olvastar (Post 306646)
Hany idezeted szeretned h bemasoljam ahol szinesebb hoditora vagysz?
Szivanal ha bejonne a valtozas? Igen.
En szivnak? Igen.
Mas szivna? Igen.

A kerdes h miert. Az ok egyszeru. Sok a yard 5. szinten, de kitart 2. szintig. Tulajdonkeppen az ember mast se csinal 4. szinttol, csak azt szamolja befer-e es h akit beut vissza tud-e harapni.

Mast nem.

Azt nem szamolja senki, h fel tudja-e ra huzni az epuleteket. Azt nem szamolja senki, h mennyi ido amig telepakolja a szerzett hekiket egysegekkel.

Hany yardod van? Ne mond meg, csak gondolj bele. En belegondolok a sajatomba es nagyobb eredmenyt kapok mint 1.

Te mennyit szenvedtel azert a yardert? Semmi kozom hozza. Jogos. De nem nekem kell tovabbra se valaszolnod hanem magadnak. Ismeros az a pontertek h 9510? 5. szinten talalsz egy rahedli gnomot ekkora pontszammal. Ok mit csinalnak? Mert nem hoditoznak. VIP-t fizetnek ugyan, de mennyire aktiv jatekosok? Es vajon miattuk mennyi olyan uj jatekos hagyta mar itt a jatekot mert neki fogalma sem volt arrol, h itt akinek nincs par yardja az semmire se jo. Ok "csak" jatszani szerettek volna.

Szeretnek en is "csak" jatszani. Mit csinalok? Tulajdonkeppen semmit, megvan a tartalekom, gond nelkul kihuzom addig mig 2bol fordulni tudok. Kiszamolom beferek-e, ha befertem 9 kor mulva visszanezek fullra pakolom egysegekkel az orszagot es keresek masik szerencsetlent.

Ez valoban elvezetes, csak szerintem egyre kevesbe jatek.

Tudom h ezzel ki lennel szolgaltatva olyan dolgoknak mint hogy "jajj nincs senki akit lefosszak" es akkor bamulnad az atepitesre varo 50 frissen szerzett hekidet h hogyan fogod atepiteni.

Jelenleg gazdalkodj okosant jatszunk. Csak itt az a cel h legyen egy haverod aki attol neked 1-2 yardot 200on 9510 pontjaval. Ennek szamodra termeszetesen nincs sok erteke. Miert is lenne? Ezt mindenki latja h nincs erteke. nem csak neked, nekem se, es masnak se. Mivel ezt el lehet dugni tolvajok elol, igy minden egyes faj aki nem harci beallitottsagu az ugy jar mint a feles. Reform kell neki. De a feles csak tunet volt. A betegseg megmaradt. Tudom h le fogsz szolni, es tudom, h ez szamomra mivel jar, leven nem voltam aktiv sose, de most azt latom h kezd a tarsasag a fejehez kapkodni. Csak nem latjak at a dolgokat.

Mivel mindenkinek jo ez a yardos dolog igy mindenkinek rossz lenne. De ez nem azt jelenti h jatekelmenyt vesztenel. Eppen ellenkezoleg. Megkapnad azt amire vagysz. Egy szinesebb jatekot. Ezert be kellene aldozni par haver orszagat mert tok feleslegesse valnak ott 9510 ponttal. Viszont esetleg az ujak megmaradnanak. Meg talan en is talalnek par baratot koztuk, mert en szivesen bokom az ujjam oda ahol az faj. Marpedig az igazsag az nagyon tud.

Addig meg marad az, h amint megvan a szamomra elegendo osszeg, es szenvedek utana par honapot kapok erte egy szemet. Mert most yardra osztjak Nem tul elvezetes, jo par szemem banta mar, de azert a jatek van olyan jo otlet, hogy valahogy mindig vissza esz a fene.

Igerem ha legkozelebb regizek ezzel a nevvel fogok regizni, h megmutathasd, mekkora ereje van a yardoknak. Nem mintha nem tudnam, nem egy orszag jott ra, h kar volt haboruba kezdeni mert tobb yardom van. Es persze volt amikor csunyan szivtam. De olyan meg nem volt mar tobb mint egy evtizede, h az dontott volna, h milyen stabilra terveztem meg az orszagom. Az mar nem lenyeg.

Sajnalom h csalodast okoztam neked, plane h beleszoltam masnak feltett kerdesedbe. De mivel az enyembe nem kotottel bele csak leszavaztad, gondoltam kifejtem az erveim, hatha meglatod benne a gondolatmenetet.

Játszottál valaha kis csoportban/lassúban/nem magyar hódban?
Baromi nagy játékélményt nyújt üres piaccal játszani.. hihetetlen jó szórakozás.. töredéke lehetőséged van stratégiák terén..
Nem is beszélve anarchról, gondolom aki még ott van baromira értékelné a piac szétcseszését..
Nem az az árú veszik el, ami az aktuális többszöröse.. frissítsd az ismereteidet.. elég poén lenne kiteszek 1 aranyra 1 valamit és valakinek jön haza a hónapok óta megtermelt pénze és elmegy:D 1 nap alatt úsztatná valaki a full piacot..

none 01-04-2014 03:10

Nojó vegyük sorba amik csak így néhány perc alatt eszembe jutottak miután elolvastam az ötleted..
Ugye azt írtad így minden oriban kell majd bánya könyvtár stb..
és akkor 1/Aban nincs több klánütés..:) 10 fős klánban van 2 darab betonelf(védelem miatt simán lehet pénzelni) és már büdös életben be nem ütöd a jó kis ötleteddel.. :) (ha megvalósul a piac korlátozása kb érdektelen lesz számomra a játék..) 1/Aban egy klánütéshez milliós nagyságú ló kell még kisebb hekin is.. de ugye ezt nem tarthatom piacon, mert elkopik.. oriban tartom elszáll a morál.. tehát még ennyi ütés sem lesz, mint most.. pedig most is alig van pár..
Következő.. megvalósul a javaslat.. akik eddig termeltek hatalmas előnyben lesznek azokkal szemben, akik ezután kezdenek el..
Mivel lesz több stratégia, ha kiürülnek a piacok? Mert a javaslatod, ahhoz vezet, hogy érdemben nem lesz semmi a piacon..(most arról ne beszéljünk, hogy lecsökkenne a játékosok száma:))
Játszottál már külföldi hódban/lassúban/kis csoportban? Mert én igen, és nem azt tapasztaltam, hogy mennyire színes játék volt.. Játszottam nagy csoportban is amikor 2-3szor ennyi ori volt.. ott volt pörgés.. az ha te jelen pillanatban nem tudsz semmi stratégiát vinni a játékban, az a te hiányosságod és nem a játéké..
Ha van piac elég sok mindent meg lehet tenni amit piac nélkül nem.. az, hogy valaki valakit 0-ra mészárol, az az ő hibája, az ilyet ki kell rakni a játékból, de nem a piacot módosítani, mert az ígyis úgyis megteszi.. max tolikkal fog 0-ra gyújtani és vihar-szárazság mellett kilopni az embereid, az eredmény ugyanaz, a módszer változik..

Szerintem a hiba benned van, és ugyan úgy a játékosokban.. szimplán a többség már nem akar komolyan játszani.. (ha akarnál te sem tekit írtanál, hanem pl tolival törnéd fel őket) én sem akarok már lent erőlködni, mert szerintem elég jókat játszottam pár éve és már hasonlóra sem lenne esély.. pl én régen simán játszottam olyan ellen, akinek több nagyság renddel volt nagyobb tartaléka.. nem a győzelem miatt, hanem a kihívás és szórakozás miatt.. és sztem elég jól helyt is álltam.. de ha nem, az sem érdekel, mert én jól szórakoztam..(és sztem ez a játék célja) :) viszont ha nem lett volna náluk a full piac ez a harc kb semmit nem nyújtott volna..
Lehet rossz dolog a sok tartalék, de ha nincs biztos nem lesznek igazi harcok, amik akár hónapokig(!) tartanak.. szimplán mert mindkét fél pillanatok alatt tönkre megy:)

Régen sokkal jobb volt a játékosok mentalitása.. szerintem a túlzott mészárlások is sokkal ritkábbak voltak.. én pl nem emlékszem ilyen mértékű hiénázásokra, mint a mi az utóbbi időben megy.. régen, ha két szövi komolyan harcolt egy kívülálló nem pofátlankodott bele a harcba..:) Bár már pár éve nem voltam anygobb 5ös csoportokban így nem tudom most milyen a helyzet.. csak g-bről nyilatkozhatok, meg A-ról..

Amúgy, ha ennyire zavarnak a tekiírók egyszerű a képlet.. tekizd ki őket.. kell hozzá gondolkozni, kell hozzá aktivitás, mindjárt meglesz a játékélmény.. vagy ehhez már valamit tenni is kéne?:)

Ati 01-04-2014 07:39

Quote:

Originally Posted by olvastar (Post 306655)
Nekem meg az nem tetszik, hogy minden retorzio nelkul, 0 kor raforditassal lesznek yardjaim, meg meg itt jo par ezer orszagnak.

Attól, hogy a piacra teszel árukat, még nem lesz pénzed. Ahhoz, hogy pénzed legyen, azt az árut valakinek meg is kell vennie. Tehát ki kell elégítenie egy keresletet. Ha nincs kereslet, akkor hiába a 600millió tekercs, egy árva filléred se lesz belőle. 600millió mezőgazdasági tekerccsel pedig nem fogsz tudni csatát nyerni.

Szóval ezt ne egy öncélú termelgetésnek álltsd be, ami automatikusan pénzzé változik. Csakis akkor változik pénzzé, amikor azt valaki megveszi.

Ezt a részt nem szabad korlátozni, hiszen ezzel az egész csoportnak jót tesz. Ettől tud pörögni a játék. Ha nem tudsz építkezni, mert nem jutsz nyersanyaghoz, akkor nem fogsz támadni, mert egyfelől óriási rizikó, másfelől minek a plusz föld, amikor úgyse tudod beépíteni?

Kell a piac, és kell, hogy onnan áruhoz juthass. És kell, hogy ott egy jól piacozó ember meggazdagodhasson.

Az egyetlen dolog, ami nem kell, hogy ne azért tegye valaki piacra az árut, hogy azt más megvegye. Találkoztam már olyannal, hogy milyen szemét dolog ez, az összes árumat megvette valaki. Na ez az, ami nonszensz számomra. :)

Ati 01-04-2014 08:44

Sőt, még egy olyan kijelentést is tenni mernék, hogy ha ehhez érdemben hozzányúlunk, akkor lesz igazán az, hogy ha piacra termelsz, akkor automatikusan meggazdagodsz.

Miért?

A termelők életébe nem szabad beleszólni, hiszen tőlük működik a piac.

Ha valamibe beleszólunk, akkor csakis a "raktározók" életébe szabad beleszólni. (Ami egyébként önmagában is veszélyes, mert a piaci kínálat csökkenését vonja magával!) A raktározót abban tudjuk a piacolótól megkülönböztetni, hogy nem adja el az áruját.

Tehát ha valamihez hozzányúlunk, az az eladatlan áru kell, hogy legyen.

És akkor már járjon mindenki jól, az eladatlan áru mindig érjen haza. De X% veszteséggel. Így nincsenek váratlan teljes áruvesztések.

Hogy lesz ebből automatikus meggazdagodás? Úgy, hogy a piacon "tőzsdéző" országok a saját áruikat felvásárolják a veszteségek elkerülése érdekében. Ehhez minden alatta lévő árut is fel kell vásárolniuk. Ha kiteszed olcsóbban, mint ami nagytételben kint van, akkor garantált, hogy megveszik.

Ez egyben a piaci irányítást néhány ember kezébe adja, akik saját belátásuk szerint szabhatják meg a piaci árakat. Tegyük fel, hogy úgy döntenek, hogy 1000 arany legyen a gabona. Te ez alatt bármennyiért adhatod, tuti meg lesz vásárolva. Adhatod 100 aranyért, megveszik. Adhatod 999 aranyért, megveszik. Miért adnád hát 100 aranyért, amikor szinte garantált, hogy 999 aranyért is meg fogják venni?

Ez emiatt nem tetszik nekem. A rögtön piacra pakoláskor levonódó rész ez ellen megoldás ugyan, de az meg a normál termelőket sújtja, és amiatt nem túl szimpatikus.

none 01-04-2014 11:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306664)
..
Tehát ha valamihez hozzányúlunk, az az eladatlan áru kell, hogy legyen.

És akkor már járjon mindenki jól, az eladatlan áru mindig érjen haza. De X% veszteséggel. Így nincsenek váratlan teljes áruvesztések.

Hogy lesz ebből automatikus meggazdagodás? Úgy, hogy a piacon "tőzsdéző" országok a saját áruikat felvásárolják a veszteségek elkerülése érdekében. Ehhez minden alatta lévő árut is fel kell vásárolniuk. Ha kiteszed olcsóbban, mint ami nagytételben kint van, akkor garantált, hogy megveszik.

Ez egyben a piaci irányítást néhány ember kezébe adja, akik saját belátásuk szerint szabhatják meg a piaci árakat. Tegyük fel, hogy úgy döntenek, hogy 1000 arany legyen a gabona. Te ez alatt bármennyiért adhatod, tuti meg lesz vásárolva. Adhatod 100 aranyért, megveszik. Adhatod 999 aranyért, megveszik. Miért adnád hát 100 aranyért, amikor szinte garantált, hogy 999 aranyért is meg fogják venni?

Ez emiatt nem tetszik nekem. A rögtön piacra pakoláskor levonódó rész ez ellen megoldás ugyan, de az meg a normál termelőket sújtja, és amiatt nem túl szimpatikus.

Ez összességében hova vezetne? Egyáltalán mi célja lenne?
Persze nyersi piacot fel lehet vásárolni és egy valakinek vinni, de teki piacot most nem.. irtó sok ember bukna el tekit folyamatosan.. ez jó eséllyel kb 0-ig verné a teki árát mindenhol, illetve, aki nem akarja eladni, vagy szabin vár pár hetet, vagy abbahagyja.. szerintem elég erősen leredukálná a tekipiacot..
nézzük a katipiacot.. alsóbb szinteken talán át lehet venne 1-1 fajta egységet, esetleg több idő ráfordítással a katipiacot is.. ez talán bben kicsit nehezebb a többit meg lehet oldani.. viszont ott van az 1/A.. egy klántámadáshoz több millió egység szükséges, minden olyan nagyobb klánnak, aki ütni akar valaha.. kb értelmetlen lenne 1/A-ban a játék, ha napi szinten 1%-al kopik a klánvagyon.. :)
Ezen felül felmerül a kérdés bennem lenne-e olyan valaki, aki átveszi a piacokat minden szinten? Mert, ha nem akkor ott vagyunk, hogy kb üresek a piacok, ami igencsak lekorlátozza a játékot..:)

All times are GMT +1. The time now is 13:46.