Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új személyiség lopások ellen (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=430)

solven 11-09-2006 16:56

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 42169)
Neken továbbra is a Tűzoltó személyiség tetszene.
Gyújtogatásnál valamivel kevesebb ház égne le.
Hulláknak és tolifree gnómoknak ideális személyiség. :)

Ez például kifejezetten tetszik :)

Remedy 11-09-2006 16:56

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 42169)
Neken továbbra is a Tűzoltó személyiség tetszene.
Gyújtogatásnál valamivel kevesebb ház égne le.
Hulláknak és tolifree gnómoknak ideális személyiség. :)

Az elsot meg ertem... de a masodik az milyen allatfaj? :O

Szecsa 11-09-2006 17:06

Csoro hulla mit kezd bankok nelkul magas hekin? :(
(2)-s orit meg még nem láttam élőhalottként.

solven 11-09-2006 17:09

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 42177)

Én már igen :)
Csak lóval a 4-es szinten :)

Remedy 11-09-2006 17:18

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 42177)

en lattam, 1/a-ban :P

-Fegya- 11-09-2006 17:31

Én kék kettes hullával végigmentem minden szinten. Szörnyű volt...

Szecsa 11-10-2006 11:31

Fegya, szabad tudni mi volt a ket szemelyiseged? (ha mar akkor volt ez a rendszer)

-Fegya- 11-10-2006 14:34

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 42285)
Fegya, szabad tudni mi volt a ket szemelyiseged? (ha mar akkor volt ez a rendszer)

MF harcos túlélő voltam. Kevés tornyos íjászt és sok lovast tartottam. 5-4 -s szinten tekiket tartalékoltam a nehezebb időkre. Gazdasági épületem nem volt. A pontlistát nézegettem, tároltam, elemezgettem és úgy ütöttem.
Legcikisebb a gyújtogatás volt. Úgy védekeztem ellene, hogy ha gyújtogattak, akkor földfoglalással fölfelé menekültem. A sok pacimmal és az MF bónusszal a szövik nem harcos országait át tudtam ütni.
Aztán 1A-ban az MF bónusz nélkül nem tudtam ütni. Akkor javasoltam a 10, 20, 30, 40% katonaerő növelést, ami elég hamar bekerült a játékba.

De hogy a témához is szóljak, szerintem hullának is jó lenne a Tűzoltó személyiség.

Colony 11-10-2006 14:54

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 42320)
De hogy a témához is szóljak, szerintem hullának is jó lenne a Tűzoltó személyiség.

Jó elképzelés ez a tűzoltó személyiség, csak könyörgöm valami más néven!
Pár év múlva már gnómként tűzoltó, labdaszedő, jegyellenőrök leszünk?

Egyébként tényleg lehetne egy olyan személyiség mint a Túlélő csak nem emberekre, hanem épületekre kapna valami védelmet!

BeeLord 11-10-2006 15:08

A rúnatermeléses topic alapján annak nem lenne értelme, ha a varázsló szem. maradna ami, és új személyiségként egy ilyen rúnatermelő valami jönne be?

Továbbá a tűzoltó elég hasznos lehet, csak valóban a nevével van némi gond.

solven 11-10-2006 16:12

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 42325)
Egyébként tényleg lehetne egy olyan személyiség mint a Túlélő csak nem emberekre, hanem épületekre kapna valami védelmet!

És mi lenne ha ez a Tűzoltó vagy nevezzük ahogy akarjuk :) bele lenne olvasztva a túlélőbe?

Szecsa 11-10-2006 16:28

Több túlélő lenne picivel élohalottak esetén pl.
Egyébként, Fegya, a kevés presszos gnomok nem igazan jo otlet, mivel a variölés elég durva dolog tud lenni...egy 1k hekis hadis gnomba szerintem van legalabb 10k vari, amiből egy adag öléssel elhullik vagy 2k.

solven 11-10-2006 16:34

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 42346)
Több túlélő lenne picivel élohalottak esetén pl.
Egyébként, Fegya, a kevés presszos gnomok nem igazan jo otlet, mivel a variölés elég durva dolog tud lenni...egy 1k hekis hadis gnomba szerintem van legalabb 10k vari, amiből egy adag öléssel elhullik vagy 2k.

Viszont ha a tűzoltó együtt lenne a túlélővel, akkor az azért valamennyire azért segítene mindkét dolgon (variölés, gyújtás)

Persze azért ez nem is csinálna óriást a gnómból... (gondolok itt a szieszátra)

Láma 11-10-2006 16:59

Lehetne építész, és akkor védene rengetésés gyújtogatás ellen, lévén stabilabb épületeket nehezebb lerombolni.

Valezius 01-20-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 42351)
Lehetne építész, és akkor védene rengetésés gyújtogatás ellen, lévén stabilabb épületeket nehezebb lerombolni.

Nekem is ilyesmi jutott eszembe, így képzelem el az építészt:

Épületei erősebbek, tehát gyújtáskor 1/3-dal kevesebb ég, földrengéskor 1/3-dal kevesebb omlik össze. Épületei korszerű technológiával készültek (:)), így bontáskor a nyersanyag 1/3-át visszakapja.

(Számokba kéretik nem belekötni, azokon lehet módosítani)
Ez egy picit segítene a hullákon is.

Burning 01-20-2007 14:09

ja, de akkor én úgy csinálnám, hogy az épületek építése 2*-3* olyan drága legyen, mert miből lenne korszerű technika?:)
amúgy az ötlet tetszik.

Valezius 01-20-2007 14:10

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67439)
ja, de akkor én úgy csinálnám, hogy az épületek építése 2*-3* olyan drága legyen, mert miből lenne korszerű technika?:)
amúgy az ötlet tetszik.

A szakértelemből, mi másból? A tudás a legfontosabb erőforrás. :D

Burning 01-20-2007 14:11

Akkor Is Legalább 2* Olyan Drága Kell Legyen

Bogár 01-20-2007 14:21

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67443)
Akkor Is Legalább 2* Olyan Drága Kell Legyen

"A fajokkal ellentétben a személyiségek csak pozitív dolgokat adnak."

vagyis ez az irány nem jó...

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 67434)
Épületei erősebbek, tehát gyújtáskor 1/3-dal kevesebb ég, földrengéskor 1/3-dal kevesebb omlik össze. Épületei korszerű technológiával készültek (:)), így bontáskor a nyersanyag 1/3-át visszakapja.

szerintem ez elég elfogadható, kivéve azt, hogy visszakapja a nyersi egy részét bontáskor.

Burning 01-20-2007 14:27

én azért emeltem volna az árat, mert visszakapja a nyersi egy részét, de akkor úgy is jó, hogy nem kap vissza semmit, de marad az alap költség.

Smooth Scroller 01-20-2007 18:14

nem tudom volt-e javasolva - nincs erom visszaolvasni minden hozzaszolast -, de a tulelot ki lehetne egesziteni 1 kicsit:

1.
vedene a gyujtas ellen is ugyanugy ahogy a gyilokkal szemben. azt hiszem sokan meggondolnak, hogy valasszak-e, foleg hullak magas hekin. ugyanis sajnos a gyujtas ellen semmi sem ved. es ezzel az osszes arto tolizas ellen (a lopkodast nem veszem ide), lehetne vedekezni tulelo szemelyiseggel.

2.
hasonlokeppen a variknal: nem csak a tolikilleles, hanem a farasztas ellen is vedene 30%-kal, azaz csokkentene a faradas erosseget. a felfedes 0-10-ig mehet. a tulelonel akkor ugye 0-7-ig mehetne csak akcionkent. (semmi durvat nem latok benne.)
mindemellett az artozast is csokkentene szinten 30%-kal. tehat az ellenfel ha 36 koros atkot szorna, akkor az csak 25 korre rakodna fel. valamint a renges is 30%-kal kevesebb kart okozna. mondjuk 20 epulet helyett csak 14 dolne ossze.

nezzuk az eredeti fogalmazast:
"A túlélő az, amire a név utal: túlélő." sztem ezek a dolgok valoban elosegitenek a tulelest. foleg a hullaknal...

tehat osszefoglalva akkor igy nezne ki az uj tulelo kepesseg (fekete bold-dal kiemelve az ujdonsag):

Quote:

A túlélő az, amire a név utal: túlélő. Minden ártó szándékú ellene irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú.

emberi ellen: varázslók meggyilkolása, katonák meggyilkolása, a tolvajok mérgezése, tolvajok felfedése, emberrablás, tűzgolyó.

épületei ellen: gyújtogatás, földrengés.

éghajlata ellen: szárazság, vihar.

ez aztan valoban a tulelesrol szolna. jol latszanak igy a kiegeszitesek. johet nehany zold a jol kidolgozott javaslatert. ;)

Grabi 01-20-2007 18:17

túl sok akkor a 30%, ha ezek benne vannak

Viz 01-20-2007 18:45

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 67494)
túl sok akkor a 30%, ha ezek benne vannak

szerintem is, vagy kevesebb legeyn vagy ne vegyünk bele mindent.
15%-ot elfogadhatónak tartom

Bogár 01-20-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 67493)
nem tudom volt-e javasolva - nincs erom visszaolvasni minden hozzaszolast -, de a tulelot ki lehetne egesziteni 1 kicsit:

1.
vedene a gyujtas ellen is ugyanugy ahogy a gyilokkal szemben. azt hiszem sokan meggondolnak, hogy valasszak-e, foleg hullak magas hekin. ugyanis sajnos a gyujtas ellen semmi sem ved. es ezzel az osszes arto tolizas ellen (a lopkodast nem veszem ide), lehetne vedekezni tulelo szemelyiseggel.

2.
hasonlokeppen a variknal: nem csak a tolikilleles, hanem a farasztas ellen is vedene 30%-kal, azaz csokkentene a faradas erosseget. a felfedes 0-10-ig mehet. a tulelonel akkor ugye 0-7-ig mehetne csak akcionkent. (semmi durvat nem latok benne.)
mindemellett az artozast is csokkentene szinten 30%-kal. tehat az ellenfel ha 36 koros atkot szorna, akkor az csak 25 korre rakodna fel. valamint a renges is 30%-kal kevesebb kart okozna. mondjuk 20 epulet helyett csak 14 dolne ossze.

nezzuk az eredeti fogalmazast:
"A túlélő az, amire a név utal: túlélő." sztem ezek a dolgok valoban elosegitenek a tulelest. foleg a hullaknal...

tehat osszefoglalva akkor igy nezne ki az uj tulelo kepesseg (fekete bold-dal kiemelve az ujdonsag):

ez aztan valoban a tulelesrol szolna. jol latszanak igy a kiegeszitesek. johet nehany zold a jol kidolgozott javaslatert. ;)

szerintem érdemes azért visszaolvasni. inkább piros járna amiatt, hogy nem olvastad végig a topicot, és egy "vadiúj" javaslattal állsz elő...
1-2 hsz-szel azelőtt szó volt pont egy olyan személyiségről, ami az épületeid ellen irányuló toli és variártózások ellen védene.

Valezius 01-22-2007 07:43

Valami olyan kéne, amit megéri választani. Ha kapna vissza bontáskor az szerintem elég vonzóvá tenné.
Az elvi akadályokon túl mi értelme lenne, hogy drágábban építkezzen? Úgyis fillérekbe kerülne.
De ha ez nem lehet, akkor legalább eleve építsen olcsóbban, azaz kevesebb nyersiből.

Bea Baba 01-22-2007 15:52

Itt lehet előállni új ötlettel vagy csak megbeszélni az alapötletet:confused:

Andrew 01-22-2007 16:04

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 68251)
Itt lehet előállni új ötlettel vagy csak megbeszélni az alapötletet:confused:

szerintem nyugodtan megoszthatod mindenkivel mire gondoltál ;)

Bea Baba 01-23-2007 06:19

Hát ha jól emléxem hasonló ötlet már volt, de nem pont ez:)
Szóval okok erre személziségre pl az h eddig it mindig 3 stilusról lett beszéve, tolis, hadis, varis, pedig van a termelő, mely szerintem nem elhanyagolható:) ehez lenne az ötlet, neve:Kufár :D :D Ez arról szólna h eggyutal értelmet adnánk a piacnak mint épületnek, a lényeg pedig az lenne h a területből elfglalt szézalékos arányával a piacoknak, több piacra menési lehetőségünk lenne max5, és ugyanigy esetleg opcionálisan ülhetne többet az áru a piacon max 36 órát(szerintem), és ne vigye el a rablóbanda a túl drága cuccot:) persze ezt is csak bizonyos piac/föld arány felett:) ezért tartom ezt használható személziségnek, mert elúnyei nem egetverőek, szóval nem váltja meg a világot, de aki termelni is akar, annak esetleg segithet néhány dologban,és mielőtt valai azt mondaná h erős számoljon utánna h azért néhány piac tartásáért be kell áldozni néhany más épületet mivel sok ember kell h müködjön;) az arányokon még nem mertem gondolkodni, szándékosan, mert nagy hekin már 5% is soknak tűnik:o másik dolog h vannak még elég gyenge személyiségek, legalább annyian használnák mint 1 varis, tolis, személyiséget:)

Kubbi 02-04-2007 17:41

Új személyiség:
Írnok
35, vagy 25%-al több tekercset tud írni :)
Szerintem népszerű lenne a tekiírók körében. :)
És érdekes is lenne, az 5. szinten.

Viz 02-04-2007 17:43

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 71396)
Új személyiség:
Írnok

Rájuk vadásznék:D

Kubbi 02-04-2007 17:47

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 71398)
Rájuk vadásznék:D

Ezt azért írtad, mert rossznak gondolod az ötletet?
Mert szerintem is többen vadásznának egy ilyen országra.
És szerintem szinesítené a játékot. Lehet akár egy többszemélyiségű országnak is, hogy ne 15 könyvtárat kelljen tartania, hanem csak 9et a kopás miatt.

Mert az önmagában, hogy vadásznék rájuk, az igaz, és megérthető, de kb annyira, mint hogy a tolink a gazdálkodó törpöket keresi. :)

Steve 02-04-2007 18:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 71396)
Új személyiség:
Írnok

Persze, ezzel 1. Lecsökkenne a tekíírások időtartama, tehát nem lenne nagy időfeláldozás a tartalékokért 2. Az ígyis évtizedekre elég tekimennyiség még nagyobbra duzzadna, ez szerintem nem lenne jó.

Viz 02-04-2007 18:30

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 71401)
Ezt azért írtad, mert rossznak gondolod az ötletet?
Mert szerintem is többen vadásznának egy ilyen országra.
És szerintem szinesítené a játékot. Lehet akár egy többszemélyiségű országnak is, hogy ne 15 könyvtárat kelljen tartania, hanem csak 9et a kopás miatt.

Mert az önmagában, hogy vadásznék rájuk, az igaz, és megérthető, de kb annyira, mint hogy a tolink a gazdálkodó törpöket keresi. :)

Ennyire drága a nyersi?:D
Amúgy csak arra lenne jó hogy még több teki legyen, de így is csak töltelékszemélyiség.
Nem hinném hogy ez annyira színesítené a játékot, maximum a tkeiírók kevesbb idejig írnák a tekit, és ettől színesebb lesz?
Szerintem aki több szemivel nyomja annak nem sok könyvtára van. Én sose tartok csak védelem alatt, hogy kiírjam maxra a tekiket aztán piacolok inkább.

Kubbi 02-04-2007 20:57

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 71407)
Ennyire drága a nyersi?:D
Amúgy csak arra lenne jó hogy még több teki legyen, de így is csak töltelékszemélyiség.
Nem hinném hogy ez annyira színesítené a játékot, maximum a tkeiírók kevesbb idejig írnák a tekit, és ettől színesebb lesz?
Szerintem aki több szemivel nyomja annak nem sok könyvtára van. Én sose tartok csak védelem alatt, hogy kiírjam maxra a tekiket aztán piacolok inkább.

oksi :)
Kettőből 0.
Tehát rossz ötlet.
Szerintem azért szinesítette volna a játékot, mert mint ahogy te is mondtad, tutti vadásznál rájuk.

Jöhet a következő javaslat. :)

Steve 02-04-2007 21:30

Mi értelme gyártanod a javaslatokat? Így még mások értelmes javaslatai is le lesznek hurrogva...:mad:

Kubbi 02-04-2007 21:34

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 71446)
Mi értelme gyártanod a javaslatokat? Így még mások értelmes javaslatai is le lesznek hurrogva...:mad:

Te most miről beszélsz?
Mi az hogy gyártanod? Mintha notorikusan gyártanám a javaslatokat...:mad:
Megkérnélek, hogy gondold át mit írsz.
És olvasd át mielött elküldesz valamit, mert túl nyers vagy.

Steve 02-04-2007 21:36

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 71442)
Jöhet a következő javaslat. :)

ez nálam ezt jelenti. Nyers vagyok? van ilyen.

Kubbi 02-04-2007 21:44

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 71448)
ez nálam ezt jelenti. Nyers vagyok? van ilyen.

Mivan?
Besöröztél? Azért írtam, mert nem akarok erősködni mint egyesek, az eröltetett javaslataikon.
Azért írtam ide, hogy aki késöbb megnézi a topic-ot, az már ne kommentálja, hogy szerintem ez meg ez meg az meg az...

OFF
Nem tudom mi a kínod, de ma már olvastam tőled egypár érdekes megnyilvánulást. És még mindig nem értem, mi az hogy gyártom itt a javaslatokat. Eddig ha volt összesen 2db javaslatom...
De azt végképp nem értem, hogy te miért szólsz így rá másra. Mintha tiéd lenne ez a fórum...
Te meg továbbra is nyers vagy örülhetsz neki.
ON

Bea Baba 02-04-2007 22:19

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 68452)
Hát ha jól emléxem hasonló ötlet már volt, de nem pont ez:)
Szóval okok erre személziségre pl az h eddig it mindig 3 stilusról lett beszéve, tolis, hadis, varis, pedig van a termelő, mely szerintem nem elhanyagolható:) ehez lenne az ötlet, neve:Kufár :D :D Ez arról szólna h eggyutal értelmet adnánk a piacnak mint épületnek, a lényeg pedig az lenne h a területből elfglalt szézalékos arányával a piacoknak, több piacra menési lehetőségünk lenne max5, és ugyanigy esetleg opcionálisan ülhetne többet az áru a piacon max 36 órát(szerintem), és ne vigye el a rablóbanda a túl drága cuccot:) persze ezt is csak bizonyos piac/föld arány felett:) ezért tartom ezt használható személziségnek, mert elúnyei nem egetverőek, szóval nem váltja meg a világot, de aki termelni is akar, annak esetleg segithet néhány dologban,és mielőtt valai azt mondaná h erős számoljon utánna h azért néhány piac tartásáért be kell áldozni néhany más épületet mivel sok ember kell h müködjön;) az arányokon még nem mertem gondolkodni, szándékosan, mert nagy hekin már 5% is soknak tűnik:o másik dolog h vannak még elég gyenge személyiségek, legalább annyian használnák mint 1 varis, tolis, személyiséget:)

Nah még emlitésre se méltatjátok:confused: pedig sokat gondolkodtam rajta...

Kubbi 02-04-2007 22:25

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 71457)
Nah még emlitésre se méltatjátok:confused: pedig sokat gondolkodtam rajta...

Nekem tetszik.
De majd várd csak meg mit kapsz Steve-től.

All times are GMT +1. The time now is 00:44.