Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A fosztogatás hatékonysága... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=43)

LotR 01-28-2006 21:48

Quote:

Originally Posted by Senki
ha valami élethű, akkor nem feltétlenül szórakoztató... most pl egy barátom játtszik egy teljesen valósághű 2. VH stratégiával, ami annyira élethű, hogy ő se tud kiugrani magyarországgal a háborúból.... és így a valódi esélyeknek megfelelő minden.... na de ha itt is ez lenne, akkor ki szórakozna? mindenki rámenne egy célra, ami a legerősebb.... úgy kell megcsinálni, hogy ne legyen 'legjobb' stratégia....:) de ha a sereg tényleg reálisan erős lenne, akkor mindenki csak hadsereget tartana szinte....

Szerintem nem így van, mert ugyanúgy mint a mészárlásnál is károgtatok és ugynúgy megmaradtak a tolvajok s a varázslós orik, de ahogy mondták már párszor a fejlesztési listán, vegyük tudomásul ez egy alapvetően hadi játék ,nem pedig holmi tolvajos mágusos! :p

A lényeg amint mondtam vagy annyi gabonát fosszanak mint amennyit induláskor vittek el az országból, vagy ha hoznak runát akkor hozzanak drága követ és fegyvert is! A másik fontos szempont persze fharmad akkora arányban mint amit egy teljes tolvaj ország ratár lopásra szánt készültsége elhasználása eredményezne....

Woodstock 01-28-2006 22:54

Végre ittvan egy ember, akinek a véleménye megedgyezik az enyémmel! :)

Nemgondoltam, hogy ilyen "darázsfészek" lesz ebből a fórumból, de jó látni, hogy toronymagasan vezet az olvasottság a többi fórum előt... :D

Axa 01-29-2006 12:12

Quote:

Originally Posted by LotR
Ki gyõzne le mindenkit? :confused:
És élethûségrõl beszéltünk....
LotR

A katonák tekercs és nyersanyagszerzéséről beszéltünk. Az egy dolog, hogy egy offtopic vita indult az életszerűségről.

És, hogy ki győzne le mindenkit? A katonák.
Ha ugyanis a katonák elvégeznék a tolvajok dolgát is, akkor a többi egységnél jóval hasznosabbak lennének. Ugyanis sok ország nem csak azért tart tolvajt, hogy tekercset lopjon, hanem azért is, hogy a nyersanyagszükségleteit kielégítse.

Axa 01-29-2006 12:21

Quote:

Originally Posted by LotR
vegyük tudomásul ez egy alapvetően hadi játék ,nem pedig holmi tolvajos mágusos! :p

Hálistennek nem így van. Gondolj bele milyen lenne a játék tolis és varis országok nélkül! Annyiból állna a stratégia, hogy most lovas-íjászt, vagy elitet gyártsál...

Senki 01-29-2006 13:00

Quote:

Originally Posted by Axa
Hálistennek nem így van. Gondolj bele milyen lenne a játék tolis és varis országok nélkül! Annyiból állna a stratégia, hogy most lovas-íjászt, vagy elitet gyártsál...

abból állna a stratégia, hogy 24órában figyelnél és átvásárolnád a sereget lovakra ütéshez és íjakra védeni utána. Csak arról szólna hogy sok pénzed legyen.:cool:

-Fegya- 01-29-2006 18:33

Igazából a hódítóban volt tekercsrablás sereggel. Igaz, már elég régen. Nem volt jó, ezért megszűnt.

Senki 01-29-2006 18:40

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Igazából a hódítóban volt tekercsrablás sereggel. Igaz, már elég régen. Nem volt jó, ezért megszűnt.

Igen erről hallottam, és azt is észrevettem hogy megszűnt... ezért sem tartom pl én se jó ötletnek ;)

Axa 01-29-2006 18:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya-

Milyen igaz. Csakhogy az újaknak nem elég érv az, hogy az nem volt jó :) Bár ahogy elnézem, egy érv se felel meg nekik :)

Woodstock 01-29-2006 19:33

Quote:

Originally Posted by Axa
Milyen igaz. Csakhogy az újaknak nem elég érv az, hogy az nem volt jó :) Bár ahogy elnézem, egy érv se felel meg nekik :)

Tévedés.

Pár oldallal előbb már elvetettem a saját tekirablós ötletem...

Fantasy 01-30-2006 12:16

Woodstock, látom kezdesz kisebbségbe szorulni, amit nem csodálok.Az elején felvetettél egy ötletet, amit viszonylag sokan jónak találtak(köztük nekem is tetszett).De aztán jöttek az ellenvetések, s te módosítottad az ötleted, ami nem rossz, mert tudsz alkalmazkodni, viszont mostmár eljutottál arra a szintre, hogy úgy érzem meg kell kérdeznem:
Mit tartanál meg az eredeti játékból?Már lassan mindenre lesz egy ötleted, amivel jobbá tehetnéd a játékot...De ez ugyanaz a játék lenne még?!:confused:
Kételyeim támadtak...:(

Woodstock 01-30-2006 12:59

Quote:

Originally Posted by Fantasy
Mit tartanál meg az eredeti játékból?Már lassan mindenre lesz egy ötleted, amivel jobbá tehetnéd a játékot...De ez ugyanaz a játék lenne még?!:confused:
Kételyeim támadtak...:(

Igazság szerint kezdtem feladni, mert akármit mondtam, az valakinek(esettleg valakik) nem tetszett, próbálok valami olyat kitalálni, ami mindenkinek jó, de lassan kifogyok az ötletekből, szal most valaki más felvethetne valamit, ami hasonlÍt az ötletemhez...

Fantasy 01-31-2006 09:14

Hát igen, Woodstock, elég nehéz fába vágtad a fejszédet...Nem tudom, lesz-e belőle valami, mert olyan játékot akarsz megváltoztatni, ami már jópár éve megy, s az emberek így szokták meg, ahogy van.Elég nehéz lesz változtatni rajta...Nekem például semmi ötletem, hogy mit lehetne tenni.(Pláne, hogy mindenkinek jó legyen...)Nem tudom, hogy a többiek miként állnak a dologgal, egyáltalán akarnak-e változásokat?:confused:
De megígérem, hogy gondolkodom a dolgon;)

Kisbér 01-31-2006 10:23

A neveddel ellentétben nincs Fantáziád :D:D:D:D

Woodstock 01-31-2006 15:53

Na kakkor most egymás cseszegetései helyett várom a javaslatokat, én már tettem legalább 3 féle javaslatot, amik ha egy embernek tetszettek, kettő leszolta őket, szóval most énvárok valami javaslatot, mert gondolom nem csak nekem van épitő jellegű ötletem...

Fantasy 02-01-2006 09:06

Quote:

Originally Posted by Kisbér
A neveddel ellentétben nincs Fantáziád :D:D:D:D

Aranyos vagy, de hátha te okosabb leszel...Na halljuk az ötleted...
Esetleg csak csípkelődni tudsz???
Najó, azért itt egy tipp...
Ugye az kiesett, hogy sereggel tekercset lopjunk, meg az is hogy tolvajjal nyersanyagot.A varázslók meg pláne kiszorultak ebből.De azt fel lehet tételezni(?), hogy varázslója mindenkinek van.Mi lenne, ha lenne egy olyan varázslat, ami lehetővé teszi a tolvajoknak a nyersanyag lopást, a seregnek a teki lopást, de csak bizonyos feltételek mellett.Pl. elkell érnie mindenkinek a saját műfajában egy bizonyos szintet, de akkor is csak pár körig őriznék meg az új tulajdonságaikat, ráadásul a varázslók is igen kimerülnének.Így tényleg nagyon jó indok kell hozzá, a tudás is szükséges, s túlzásba se lehet vinni.
Tudom elég elvont, de gondolkozni azért lehet rajta, pláne alakítani.
Jobb jelenleg nincs...

Woodstock 02-01-2006 12:14

Quote:

Originally Posted by Fantasy
Aranyos vagy, de hátha te okosabb leszel...Na halljuk az ötleted...
Esetleg csak csípkelődni tudsz???
Najó, azért itt egy tipp...
Ugye az kiesett, hogy sereggel tekercset lopjunk, meg az is hogy tolvajjal nyersanyagot.A varázslók meg pláne kiszorultak ebből.De azt fel lehet tételezni(?), hogy varázslója mindenkinek van.Mi lenne, ha lenne egy olyan varázslat, ami lehetővé teszi a tolvajoknak a nyersanyag lopást, a seregnek a teki lopást, de csak bizonyos feltételek mellett.Pl. elkell érnie mindenkinek a saját műfajában egy bizonyos szintet, de akkor is csak pár körig őriznék meg az új tulajdonságaikat, ráadásul a varázslók is igen kimerülnének.Így tényleg nagyon jó indok kell hozzá, a tudás is szükséges, s túlzásba se lehet vinni.
Tudom elég elvont, de gondolkozni azért lehet rajta, pláne alakítani.
Jobb jelenleg nincs...

Na, végre egy érdekes ötlet, ez nekem teccik, bár amit a tolikra irtál, azt nem értem, velük mostis lehet nyersit lopni...

Variknak meg lehetne olyan varázslat, ha már pénzt lehet csinálni, hogy mondjuk nyersit, vagy fegyvert varázsolnának...

Csokibácsi 02-01-2006 16:15

Quote:

Originally Posted by Woodstock
Variknak meg lehetne olyan varázslat, ha már pénzt lehet csinálni, hogy mondjuk nyersit, vagy fegyvert varázsolnának...

én meg szeretném feltenni sereggel a védővarikat. http://smiley.onegreatguy.net/blah.gif

Woodstock 02-01-2006 20:03

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
én meg szeretném feltenni sereggel a védővarikat. http://smiley.onegreatguy.net/blah.gif

vicces fiú, csontot neki :D

Ha röhelyesnek tartod az ötletemet, akkor mitmondasz a már meglévő pénzvarázslásra??? Mert ha pénzt lehet varázsolni, akkor ennyi erővel nyersit, v. fegyvert is lehetne...

Woodstock 02-01-2006 21:17

Elkészült a szavazás (végre rájöttem yepp!!!)

Kiváncsian várom a szavazatokat!

Csokibácsi 02-01-2006 22:06

Quote:

vicces fiú, csontot neki :D
Ha röhelyesnek tartod az ötletemet, akkor mitmondasz a már meglévő pénzvarázslásra???

Azt, hogy használd egészséggel.
De sokat varázsolj, hogy legyen mit fosztanom :)

Woodstock 02-02-2006 07:40

Lehet próbálkozni...

Fantasy 02-02-2006 10:35

Hali!

Bocs, Woodstock, sereget akartam írni, a tolvajokra a területfoglalás az érvényes;)
Amúgy tetszik a szavazás, majd kiderül, hogy mil lesz a vége...

Axa 02-02-2006 11:31

A szavazásban miért nem látok olyan kérdést, ami a tolvajoknak adna valamit? Ennyire sereges-varis beállítottságú vagy, vagy csak szimplán utálod a tolvajokat?

Woodstock 02-02-2006 15:31

Egyiksem, sőt az orim nemis sereges, csak mikor csináltam a szavazást, akkor nem jutott eszembe semmi tolis dolog, mert mikor azt felhoztam, akkor a népnek nem tetszett az ötletem, és azóta nem született új ötlet...

Talán kilehet eggészÍteni a szavazást, csak mondj valami ötletet...

Woodstock 02-02-2006 22:01

Egy mondat azokank, akik a ne változzon semmi-t választják.
Ne ragaszkodjatok ennyire a mostani játékmenethez, mert ahogy olvastam hamarossan csinálnak ATI-ék egy nagyarányú játékfejlesztést...

Addigis Rock'N'Roll :p

Mike zoostorm 02-03-2006 15:31

Quote:

Egy mondat azokank, akik a ne változzon semmi-t választják.
Ne ragaszkodjatok ennyire a mostani játékmenethez, mert ahogy olvastam hamarossan csinálnak ATI-ék egy nagyarányú játékfejlesztést...
Addigis Rock'N'Roll :p

Ezt kifejtened bovebben? Vagy hol lehet utanna jarni az infonak? Kocce:)

A temahoz szolva szerintem igy kellene hagyni mindent. Ha regebben lehetett sereggel tekit hozzni es ki lett szedve akkor gondolom annak oka volt. Es fuggetlenul attol hogy ti mit szavaztok Ati nem hinnem hogy visszarakna mert szepen keritek meg ot...:)
minden orinak megvan hogy mi a jo benne... ezert van szukseg egy szovire aahol mindenki csinalja az o reszet... Vagy ha MF vagy akkor mindenre ra kell gyurnod...De te ugy nem vagy csapatjatekos meg egyedul olyan cool, akkor majd megtapasztalod hogy kemeny az elet. De attol fuggetlenul nem lehetetlen a jatek. Aki szovibe van es teszemazt vizsgaidoszak van es ket fo elmegy szabira akkor mi van? nekik se arany az eletuk...Mellesleg jo szovit talalni nagyon nehez. A rossz szovinel meg az MF is jobb. Csak at kell epitened picit, es maris tolis vagy varis vagy ha megtudtad az infot amit akartal, akkor meg vissza hadisnak.Eleg sokan csinaljak.
Mellesleg mindneki ezt szokta meg, ha valtoztatas lenne akkor jo idejig mindenki uj taktikan torne a fejet, ami jo is lenne, de ha csak egy kicsit is nem lenne fair , akkor dugaba dolne az egesz jatek. Szerintem jelen pillanatban nagyon kiegyensulyozott a jatek ekkora valtoztatas nem kellene bele.
Majd a szavazas ugyis eldonti hogy a nepnek mi a velemenye.
Csak ennyit akartam de latom milyen hosszura sikeredet ugyhogy befogom mostmar...:)

Woodstock 02-03-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
Ezt kifejtened bovebben? Vagy hol lehet utanna jarni az infonak? Kocce:)

Valamelyik első fórumban volt ez leirva, hogy lesz alapos fejlesztés nemsokára, a részletek titkosak, meg valahol azis, hogy nemnagyon fognak bekerülni a játékba álltalunk mondott dolgok, szal ez a fórumis csak beszélgetés céljából van, én nem reménykedek semmiben...

Írtad, hogy minden jól ki van találva, akkor miért Írják mások, hogy pl hullával a felső szinteken esélytelen a játék, meg hasonlók... (mondjuk a szövik is utálják a hullákat)

Úttörő 02-03-2006 21:40

Wood ne ad fel:) Olyat úgyse fogsz tudni kitalálni ami mindenkinek jó! Az tény hogy ez a játék az most igy jó! De megkérdezném azokat akik folyamatosan a változás ellen vannak valyon mitől nyerte el a mostani formáját? Nem ment-e át rengeteg változáson a kezdetek óta! Ha akkor is azokra hallgattak volna akik a változás ellen voltak, akkor soha nem nyeri el a mostani formáját a Hódító! Tehát az tette ilyené hogy folyamatossan változot! Ha megáll a változás akkor elöbb-utóbb a népszerűsége is csökkeni fog. Szerintem. Igy nem az a kérdés hogy legyen változtatás vagy ne, hanem hogy mikor és milyen mértékben. Bármit találnak ki az ídő fogja eldönteni hogy jó lett-e vagy rossz. Nem lehet megjósólni előre hogy siker lesz vagy tuti bukás. Szóval ne ad fel mert úttörőkre mindig szükség van:D
A nagy dolgokat nem a konzervativok találták ki. Igaz lehurrogni a másikat az mindig egy kényelmessebb álláspont volt. Jó dolgokat kitalálni meg nem könnyű feladat!Van aki ezt választja van aki meg amazt.
Remélem nem bántotam meg senkit mert nem az volt a szándékom:)
Ha meg mégis akkor vállalom:)
Üdv : Úttörő

Woodstock 02-05-2006 22:33

Quote:

Originally Posted by Úttörő
Wood ne ad fel:)

Feladni nem fogom, ebben biztos lehetsz.

Woodstock 02-06-2006 22:57

Skacok, van egy kerdesEm, de nemakarok miatta uj forumot nyitni, szal itt teszem fel...

Az legalis, hogy egy ori raszal egy masikra, es addig pusztitja, mig azt ra nem tudja venni egy bizonyos osszeg megfizetesere, (itt 75 milla), ha az ori ezt valamilyen modon megfizette, akkor kap mnt-t a sractol, meg a szovijetol...

Szoval szerintetek ez legas, illegalis, vagy etikatlan?

Kivi vok, ki mit mond...

SáT 02-07-2006 01:18

Quote:

Szerintem nem valami legális. De nagyon észszerű. Sőt, őszintén szólva néha ez tűnik egy nagyobb szabású szöviháború egyetlen normális lezárásának.

Jó lenne nagyon, ha lehetne sarcot fizetni. Értem én, hogy könnyű lenne csalni vele, de azért jó volna :).

Woodstock 02-07-2006 07:19

Quote:

Originally Posted by SáT
Szerintem nem valami legális. De nagyon észszerű. Sőt, őszintén szólva néha ez tűnik egy nagyobb szabású szöviháború egyetlen normális lezárásának.
Jó lenne nagyon, ha lehetne sarcot fizetni. Értem én, hogy könnyű lenne csalni vele, de azért jó volna :).

Valami piaci trükközéssel, vagy ha hagynám ellopatni a lóvét, ez már mostis megy, csak nemigazán tetcik a módszer...

SáT 02-07-2006 11:35

Quote:

Valami piaci trükközéssel, vagy ha hagynám ellopatni a lóvét, ez már mostis megy, csak nemigazán tetcik a módszer...

Ezért lenne jópofa egy tisztességes "jóvátétel fizetése" opció :). Ha össze lenne kötve a VIPpel, a hadüzenettel, meg valami warscore-féleséggel, már nem is lenne olyan borzasztó nagy kiskapu (persze azért elég nagy lenne); de gondolom ezt már többször is megvitatták és elvetették a fejlesztők (de azért jópofa lenne!)

Woodstock 02-08-2006 21:16

Quote:

Originally Posted by SáT
Ezért lenne jópofa egy tisztességes "jóvátétel fizetése" opció :). Ha össze lenne kötve a VIPpel, a hadüzenettel, meg valami warscore-féleséggel, már nem is lenne olyan borzasztó nagy kiskapu (persze azért elég nagy lenne); de gondolom ezt már többször is megvitatták és elvetették a fejlesztők (de azért jópofa lenne!)

De akkor meg kellene oldani, hogy a jóvátétel megfizetése után mondjuk 1 hétig ne lehessen megtámadni a gyöngébb orit...

Minap járt úgy egy ismim, hogy hiába fizette meg valami módon a 75 milla MNT-dÍjjat, a pénz kifizetése után kinyirták 6e variját... :mad:

Woodstock 02-09-2006 17:20

A szavazás kezs érdekes lenni, ha legszigorúbban vesszük a számokat, akkor fele-fele a változást akarók, és a nemakarók aránya...

Half 02-09-2006 21:20

Héát ez nem igaz:D
mivel eccer töb bmindenre lehet szavaznu lehet, hogy valaki erre is arra is szavazaott:D

Békés 02-09-2006 23:18

Quote:

Originally Posted by SáT

Nemtudom hányan emlékeztek rá:

Egyidőben felmerült a hadisarc kérdése, de aztán lassan a sülyesztőbe került.
Arról szolt volna, hogy a gyengébb ori annak fejében amiért békén hagyják a napi termelése /pénz,kaja, nyersi, runa, fegyver/ 5%-át felajánlja a támadónak.
Egy ori max 3 felé fizethetett volna, de egy orinak fizethettek volna többen is.
A cuccért sereggel kellett volna menni naponta egyszer, és ha a sereg nem ment akkor automatikussan otthon maradt a cucc.
Felhalmozni nem lehetett volna avval a megfontolással majd hetente egyszer elhozom.
Aki sarcolt az nem bánthatta volna az adót fizető országot/ nemis lett volna érdeke/ de a sarcolt fellázadhatott volna a kizsákmányoló ellen.
Mindenesetre rendessen felkavarta volna az állóvizet ha vki a pl nekem sarcot fizető orit próbálta volna kizsákmányolni.
De végülis ellett vetve mert elégsok alkalom lett volna a JKSZ-re benne.

Avval "talán" kilehetett volna küszöbölni az ilyen zsarolós dolgokat.

Axa 02-10-2006 10:18

Quote:

Skacok, van egy kerdesEm, de nemakarok miatta uj forumot nyitni, szal itt teszem fel...
Az legalis, hogy egy ori raszal egy masikra, es addig pusztitja, mig azt ra nem tudja venni egy bizonyos osszeg megfizetesere, (itt 75 milla), ha az ori ezt valamilyen modon megfizette, akkor kap mnt-t a sractol, meg a szovijetol...
Kivi vok, ki mit mond...

Tökre legális.

Woodstock 02-12-2006 17:41

Quote:

Originally Posted by Axa
Tökre legális.

Lehet, csak izléstelen, most panaszolta egy ori, hogy megfizette a sarcot (75milla) és utánna mégis kicsinálták 6e variját, hiába igértek a sarc fejében 4 MNT-t...

Velemis próbálkoztak, de kerek perec megmondtam, hogy porig rombolhatják az orimat, akkorsem fizetek (a srác jött a dumával, hogy nemtudunk ellene semmit tenni, de mégiscsak kivédtem a seregét...), aztán azóta nem macerált, szal ez egy üzi azoknak, akik tőlem lóvét akarnak: AKKORSEM FIZETEK!!! :p :p :p

Woodstock 02-12-2006 17:55

Nah, de térjünk vissza eredeti témához, a fosztogatás, a nyersivarázslás, meg a hasonlókhoz, várom az ötletket!

All times are GMT +1. The time now is 20:23.