Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Sok személyiségesek - együtt haladás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4202)

Remedy 03-07-2012 13:58

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 296459)
aztán minden körnél újra és újra?

Persze. Azert fordulsz mindig, hogy ne nojon a szemelyisegeid szama. Ez elegge nevetseges hozzaallas, ennyire erovel lehet torolni az orszagot, es ujraregisztralni is. Nagyszeru megoldas, csak gratulalni tudok.

Ez majdnem olyan, mintha a Diabloban egy 60. szintu karaktered torolni kellene, csak hogy egyutt jatszhass a haverjaiddal. :)

Takanohana 03-07-2012 16:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 296460)
Persze. Azert fordulsz mindig, hogy ne nojon a szemelyisegeid szama. Ez elegge nevetseges hozzaallas, ennyire erovel lehet torolni az orszagot, es ujraregisztralni is. Nagyszeru megoldas, csak gratulalni tudok.

Ez majdnem olyan, mintha a Diabloban egy 60. szintu karaktered torolni kellene, csak hogy egyutt jatszhass a haverjaiddal. :)

ha eléred majd a max személyiségszámot, és nem gyárt Ati nektek újabb személyiségeket, akkor nem forogsz többet? fagyasztasz? törölsz? vagy játszol tovább a játék kedvéért.

nem azt mondtam, hogy ez a legjobb megoldás. sőt, inkább csak ideiglenes megoldás, ha a probléma akuttá válik.

egyébként továbbra is Hex javaslatát támogatom, ami szerint ne az 1. hanem az első négy hely valamelyike kelljen a 9+ szemeseknek a top körök pörgéséhez. ami szövitagra és mf-re egyaránt vonatkozna, tehát előnyt-hátrányt sem jelent senkire.

sajnálom Hex, de újból végigolvastam az egészet, és úgy látom, hogy ezt a 68. hsz.-ben te vetetted fel először. ha nem így van, idézd az előtted lévőt, és megkövetlek. (egyébként sincs szégyellni való a javaslaton).

vityu 03-07-2012 18:03

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 296464)
sajnálom Hex, de újból végigolvastam az egészet, és úgy látom, hogy ezt a 68. hsz.-ben te vetetted fel először. ha nem így van, idézd az előtted lévőt, és megkövetlek. (egyébként sincs szégyellni való a javaslaton).

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252635)
Sziasztok!
Az otletem: a sajat szovetsegeseid ne szamitsanak bele a Neked szamitott topszamitasba. Ergo ha Te kis kilences+ vagy, es elso helyre van szukseged, de a szovetsegeseid megeloznek, akkor eleg legyen szamodra a 4. hely is.

A topikindító beírásban már ez van ötletként megnevezve.

Takanohana 03-07-2012 18:17

Vityu, nem egészen.

Remy javaslata: továbbra is az 1. hely kelljen a 9+ szemeseknek, de ha szöviben vagy, a szövetségeseid helyezése ne számítson bele a te helyezésedbe. vagyis ez csak a szövikre vonatkozna.

Hex javaslata: 1-4 hely valamelyike kelljen minden 9+ szemesnek. MF-nek is.

szerintem a kettő nem ugyanaz.

hogy mást ne mondjak, az 1. jav. esetén csak egy szövi topkörei pöröghetnek egyszerre, míg a 2. jav.-nál pl a tied, egy szövitársadé, egy másik szövisé és egy mf.-é is egyszerre.

Remedy 03-07-2012 20:28

Szamomra teljesen rendben van, hogy a nem letezo 9 szemes mf-eknek is legyen ilyeten modon konnyites.

(Persze sajnos a csoportletszamok drasztikus csokkenese miatt lassan bele kell venni azt az anomaliat is, hogy szelsoseges esetben igy a kis 8-as nehezebb lehet mint a 9+ feltetele)

Taka: Amugy mi az hogy Nektek? Te nem jatszol?

Remedy 07-15-2012 12:28

Ujra felhoznam a temat, beidezve egy lentebbi szamolasom, ahol 4 db 9 vagy tobb szemelyisegu ember jatszik, egy szovetsegben, es szintenkent 3.5 ev kell a fellepeshez a mostani rendszer szerint.

A nyitojavaslatom az volt, hogy ha egy szovetseg elfoglalja az 1-4 helyet, szamukra mind elsonek szamitson, azaz a sajat szovid ne tudjon a topbol kiturni.

Azert hoztam fel ujra, mert ahogy nezem, nemsokara aktualis lesz ez a problema 1-2 szovetseg reszere.

Tudom, hogy most az uj terkeprendszer a lenyeg, de talan hatha beleferne elotte egy ilyen elgondolas, hogy a regi baratok tudjanak tovabb jatszani ezutan is. Hiszen talan epp a legkitartobb embereket nem kellene buntetni, hanem megbecsulni, szerintem.

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 283519)
Na szamoltam kicsit.

Az elsonek 21.504 kort kell a csoport elejen toltenie, majd jon a masodik 5376 korig, majd a harmadik 1344 korig, majd a 4. 336 korig.

Ugye ez esetben az elso-nel eltelik 7056 kor, akkor 21.168 topkort veszit, marad neki 336.

A masodiknal eltelik 1680 kor, akkor O 5040 kort veszit, marad neki 336.

A harmadiknal eltelik 336 kor, 1008 kort veszit, marad neki 336.

A negyedik vegul 336 kort marad, epp meglesz a topkore.

Ekkor az egesz szovetseg a csoportban 28.560 korig volt, egymast valtogatva az 1-4 helyen, kozben szabi kizarva, harc kizarva a tobbi szovivel kulonben dugaba dol az egesz terv.

Ha jol szamolom ez 3.5 ev egy csoporta azert, hogy egyutt tudjatok haladni.

Pumi 07-15-2012 12:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 298233)
Ujra felhoznam a temat, beidezve egy lentebbi szamolasom, ahol 4 db 9 vagy tobb szemelyisegu ember jatszik, egy szovetsegben, es szintenkent 3.5 ev kell a fellepeshez a mostani rendszer szerint.

A nyitojavaslatom az volt, hogy ha egy szovetseg elfoglalja az 1-4 helyet, szamukra mind elsonek szamitson, azaz a sajat szovid ne tudjon a topbol kiturni.

Azert hoztam fel ujra, mert ahogy nezem, nemsokara aktualis lesz ez a problema 1-2 szovetseg reszere.

Tudom, hogy most az uj terkeprendszer a lenyeg, de talan hatha beleferne elotte egy ilyen elgondolas, hogy a regi baratok tudjanak tovabb jatszani ezutan is. Hiszen talan epp a legkitartobb embereket nem kellene buntetni, hanem megbecsulni, szerintem.

Vagy marad még 1 szintén rossz megoldás: Akinek meg van a top kör az szintet lép és várja a következőt. Ezzel magukra hagyja a többieket.... vagyis jelenleg nincs egy értelmes lehetőség az együtt maradásra.

Pool 07-15-2012 14:43

Nekem egyik orim 9 szemes, szöviben vagyok Bubbával, akié meg 8...
Most még megoldható a dolog, de így is nehezen, a következő körnél viszont előjön ez a probléma...
Valószínű akkor lesz vége annak a szövetségnek (ha nem változik addigra a dolog), pedig Bubbát kb. 8 éve ismerem...

Sami 09-06-2012 08:01

Ez el van feledve?

Ati 09-06-2012 14:14

Akár elő is lehet venni a témát...

Pool 09-06-2012 15:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 298912)
Akár elő is lehet venni a témát...

Neked mi az álláspontod ez ügyben?
Elképzelhető fellépési "finomítás" a lassacskán felmerülő probléma miatt?

Ati 09-06-2012 15:22

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 298913)
Neked mi az álláspontod ez ügyben?
Elképzelhető fellépési "finomítás" a lassacskán felmerülő probléma miatt?

Nekem az az álláspontom, hogy így a jó, ahogy most van -- de meggyőzhető vagyok egy esetleges módosításról is.

Ahogy én nézem ezt, az ellenkezik azzal, ahogy azok nézik, akik ebben benne vannak.

Nektek az az érdeketek, hogy minél előbb fel tudjatok lépni, és minél előbb újra tudjatok fordulni -- nekem az az "érdekem", hogy ez minél jobban le legyen lassítva. Egy adott idő után semmilyen plusz követelménynek nem kell megfelelni -- igaz új személyiségeket se kapsz, amitől könnyebb lenne a fordulás. Mindenesetre az új kihívásokat már elveszted.

(A küldetések bevezetése a kezdő játékosoknak van tervezve, de nem kizárt, hogy a több személyiségű országok is kapnak egy-egy teljesítendő plusz feladatot, mint szintlépési követelmény. Ezzel ellensúlyozni lehetne a gyors haladást. Ez most csak hangos gondolkodás.)

Pumi 09-06-2012 16:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 298914)
Nekem az az álláspontom, hogy így a jó, ahogy most van -- de meggyőzhető vagyok egy esetleges módosításról is.

Az nem elég meggyőző érv, hogy ha egy szövi mind a 4 tagja 9 vagy több szemes, akkor 3,5 évig kell játszani a jelenlegi szabályokkal mire fordulni tudnak? :confused:

Plusz hozzátenném ez már nem nehezítés hanem kibaszás...

Pool 09-06-2012 19:35

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 298915)
Az nem elég meggyőző érv, hogy ha egy szövi mind a 4 tagja 9 vagy több szemes, akkor 3,5 évig kell játszani a jelenlegi szabályokkal mire fordulni tudnak? :confused:

Plusz hozzátenném ez már nem nehezítés hanem kibaszás...

Aztán majd ezek a szövik szép lassan beleunnak a hosszú várakozásba és keresnek más játékot. De akkor legalább egy másik probléma megoldódik, a kezdők állandó nyavalygása, hogy bántják őket, mikor 10 védőjük és 6 varázslójuk van 300 hekin.

Remedy 09-13-2012 09:36

Amugy szerintem eleg kihivas - avagy macera egy tobb fos szovetsegnek mar az is, ha a konnyites utan mind az x 9+szemesnek az elso x helyen kell lenni... Ugyanis barmelyiket leverik maris nem telik a top.

Ati 09-13-2012 09:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 299030)
Amugy szerintem eleg kihivas - avagy macera egy tobb fos szovetsegnek mar az is, ha a konnyites utan mind az x 9+szemesnek az elso x helyen kell lenni... Ugyanis barmelyiket leverik maris nem telik a top.

Te most ilyen "kollektív" topra gondolsz? A teljes szövinek egy személyként telik a topköre? Hiába van valaki legelső helyen, ha a szövi negyedik tagja csak az 5., akkor az első helyen lévőnek se telik?

Remedy 09-13-2012 09:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 299031)
Te most ilyen "kollektív" topra gondolsz? A teljes szövinek egy személyként telik a topköre? Hiába van valaki legelső helyen, ha a szövi negyedik tagja csak az 5., akkor az első helyen lévőnek se telik?

Arra gondoltam, amit irtam a nyitopostban, de epp mukodhet igy is. (Es ez nehezites az en javaslatomhoz kepest)

Ati 09-19-2012 08:15

Az eredeti javaslat tehát úgy hangzott, hogy amikor első hely kell, akkor ez azt jelentse, hogy nem lehet a pontlistában az adott ország előtt olyan ország, aki nem szövetségese.

Ennek a javaslatnak vannak-e ellenzői, és ha igen, akkor miért?

Pool 09-19-2012 19:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 299108)
Az eredeti javaslat tehát úgy hangzott, hogy amikor első hely kell, akkor ez azt jelentse, hogy nem lehet a pontlistában az adott ország előtt olyan ország, aki nem szövetségese.

Ez nem rossz, bár szöviben ezt meg lehet oldani, általában előreengendek a többiek...

Ati 09-19-2012 19:27

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299155)
Ez nem rossz, bár szöviben ezt meg lehet oldani, általában előreengendek a többiek...

Amint Te engeded előre a szövidet, jelenleg kiesel a követelményből, és elkezd csökkenni a topköröd. Ha nem akarod, hogy ezzel elveszítsd a szintlépés feltételének teljesítését, akkor sokkal több időt kell eltöltened az első helyen.

Pool 09-19-2012 19:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 299108)

Ez kiegészíteném annyival, hogy "nem lehet a pontlistában az adott ország előtt olyan ország, aki nem szövetséges" kivéve a szabadságon lévő országokat.
Tehát a szabis beékelődött nem számítana...

Ati 09-19-2012 19:48

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299159)
Ez kiegészíteném annyival, hogy "nem lehet a pontlistában az adott ország előtt olyan ország, aki nem szövetséges" kivéve a szabadságon lévő országokat.
Tehát a szabis beékelődött nem számítana...

A szabisok most is számítanak, ezen nem változtatnék. Ha ez a módosítás lesz, így is töredékére csökken a fellépéshez szükséges idő.

werden 09-27-2012 14:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 298914)

Ahogy én nézem ezt, az ellenkezik azzal, ahogy azok nézik, akik ebben benne vannak.

Nektek az az érdeketek, hogy minél előbb fel tudjatok lépni, és minél előbb újra tudjatok fordulni -- nekem az az "érdekem", hogy ez minél jobban le legyen lassítva. Egy adott idő után semmilyen plusz követelménynek nem kell megfelelni -- igaz új személyiségeket se kapsz, amitől könnyebb lenne a fordulás. Mindenesetre az új kihívásokat már elveszted.

(A küldetések bevezetése a kezdő játékosoknak van tervezve, de nem kizárt, hogy a több személyiségű országok is kapnak egy-egy teljesítendő plusz feladatot, mint szintlépési követelmény. Ezzel ellensúlyozni lehetne a gyors haladást. Ez most csak hangos gondolkodás.)

Ez így van minél jobban le legyenek lassítva az plusz lóvé:)
Mert ugye a B-s 2k kör is erről [

Ati 09-27-2012 15:03

Quote:

Originally Posted by werden (Post 299280)
Mert ugye a B-s 2k kör is erről [

Értékelném, ha nem lenne f*szságokkal szétoffolva a javaslat.

A B 2k köre hogy jön ide? "A" helyett fordulsz "B"-ből, tehát kell a "B" 1k köre és az "A" 1k köre. 1k+1k=2k. Ennyi matematika azt hiszem elvárható egy ilyen jellegű játékban.

A témához van valami hozzászólni valód?

Ati 10-22-2012 14:00

Van-e ehhez a témához bárkinek bármi hozzáfűzni valója az eddig elhangzottakon kívül? Akár mellette, akár ellene?

NewJackCity 10-22-2012 14:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300113)
Van-e ehhez a témához bárminek bármi hozzáfűzni valója az eddig elhangzottakon kívül? Akár mellette, akár ellene?

én azt a verziot támogatom hogy a szovik essenek ki hasonloan mint ahogy a fellépési max tizenötszorösénél nagyobbak
magyarul hogy ne lássa oket maga elott, és elso lehessen, mindaddig még idegen ori nincs folotte
az a verzio szerintem teljesen korrekt
tényleg nincs értelme szivatni a szoviket
anarchba simán meg lehet oldani mf-ként (igaz vagy 9k heki kell 5os szinten hogy ketyegjen)
de ott a szabályok miatt lehet pénzbeöntést szerezni
még a normál korulmények kozt ugye a szovis felállás az életképesebb
igy nagyon meg vannak szivatva a 9+-os kékek normálban
elég az elso helyen maradni nincs szukség a 3asával leketyegő topkorok miatti szovin beluli szivatásra
igaz hogy ha szétszakadnak és osszemixelik a kisseb számos orikat a 9+osakkal akkor azért nem kellene 3.5 év mert 9+osoktol elvárhato lenne hogy véghezvisznek pár oricserét
lehet lenne egy év is de azért az nem 3.5 év ahogy számolták
viszont mégis szerintem teljesen értheto és jogos kérés hogy szovin belul ne legyen a 3asával leketyego korok miatti faxnyelés
és ne kelljen mf-ként rodeozva orikat cserélgetniuk szovin belul

NewJackCity 10-22-2012 14:28

a szabisok problémájára sztem a 2 hét utáni mélyszabi visszavezetése lenne jo
ezt pool automatikusan kieso szabisok javaslatával kapcsolatban irom
azt a részét nem támogatom az itt elhangzottaknak

NewJackCity 10-22-2012 14:47

ismerek olyan 9-10 szemes srácokat akik azért hagyták abba mert rájukszállt valaki és a topjukal szorakozva ugy elnyujtotta vagy ellehetetlenitette a szintlépést hogy inkább feladták
ok hogy nem voltak elég kitartoak nyilván ilyenek benne vannak a pakliban
ezt arra irom hogy tényleg boven elég az a kovetelmény hogy elsok legyenek
nem kell szovin belul is hogy leketyegjenek a korok
igy is abbahagyták már páran mert magasnak bizonyult a mérce ami miatt a tobbi orijuk is állt igy elérdektelenedtek teljesen és abbahagyták
esetleg olyan nehezités belefér hogy csak az egyforma kék számok ejtik ki egymást kissebb számmal a másik alatt kell maradni
az is még korrekt
bár az én véleményem az hogy plusz korlátozásra sincs szukség

Pool 10-22-2012 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300113)
Van-e ehhez a témához bárkinek bármi hozzáfűzni valója az eddig elhangzottakon kívül? Akár mellette, akár ellene?

miért, várható változtatás?

Remedy 02-11-2013 23:33

Nemtudom, perpillanat ez hany szovetsegnek aktualis, de ha minden igaz, viszonylag hamarosan (1-2 honap) nalunk 3 9-es is lesz egy szoviben.

Varhato esetleg addig ez ugyben fejlodes, esetleg egy gyorsfejlesztes a nagy fejlesztes elott? :)

Ati 02-11-2013 23:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 302460)
Nemtudom, perpillanat ez hany szovetsegnek aktualis, de ha minden igaz, viszonylag hamarosan (1-2 honap) nalunk 3 9-es is lesz egy szoviben.

Varhato esetleg addig ez ugyben fejlodes, esetleg egy gyorsfejlesztes a nagy fejlesztes elott? :)

Nem kizárt. :)

Remedy 03-17-2013 12:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 302461)
Nem kizárt. :)

Jelentem megalakult a szovetsegunk. Kisebb valtoztatas miatt ugyan nem 3, "csak" ketto kis kilences van benne. Lehetseges esetleg, hogy hamarosan megtortenik ez a valtoztatas, vagy szamitsunk hosszas torlodasra?

Ati 03-17-2013 13:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 302934)
Jelentem megalakult a szovetsegunk. Kisebb valtoztatas miatt ugyan nem 3, "csak" ketto kis kilences van benne. Lehetseges esetleg, hogy hamarosan megtortenik ez a valtoztatas, vagy szamitsunk hosszas torlodasra?

Akár meg is történhet hamarosan.

Ati 03-19-2013 08:39

"Előfordulhat, hogy egy szövetség több tagjánál is az első hely a feljutás követelménye. Ilyenkor ha a szövetség egyik top1 igényes tagja az első helyezett, és a második helyezett ország ugyanannak a szövetségnek a top1 igényes tagja, akkor a második helyezett ország top1 köre is növekszik. Ugyanez igaz a harmadik és a negyedik helyekre is. Amennyiben a ranglistába nem szövetséges, vagy szövetséges de nem top1 igényes tag kerül, a top helyezés számolása rögtön félbeszakad. (Példa: 1. helyen a szövetség egyik top1 igényes országa, 2. helyen a szövetség másik top1 igényes országa, 3. helyen egy idegen ország, 4. helyen a szövetség top1 igényes országa, 5. helyen a szövetség top1 igényes országa: ilyenkor az 1. és a 2. helyen lévő ország top1 köre növekszik, a többieké nem, mert őket megelőzi egy idegen ország. Másik példa: 1. helyen a szövetség egyik top1 igényes országa, 2. helyen a szövetség egy top30% igényes országa, 3. helyen a szövetség top1 igényes országa, 4. helyen a szövetség top1 igényes országa: ebben az esetben hiába nincs idegen ország a szövetség tagjai között, csak az első helyezett top1 köre fog növekedni, mert a második helyen nem top1 igényes ország áll.)"

Sami 03-19-2013 09:45

Tökéletes :)

csabi 03-19-2013 10:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 302956)
"Előfordulhat, hogy egy szövetség több tagjánál is az első hely a feljutás követelménye. Ilyenkor ha a szövetség egyik top1 igényes tagja az első helyezett, és a második helyezett ország ugyanannak a szövetségnek a top1 igényes tagja, akkor a második helyezett ország top1 köre is növekszik. Ugyanez igaz a harmadik és a negyedik helyekre is. Amennyiben a ranglistába nem szövetséges, vagy szövetséges de nem top1 igényes tag kerül, a top helyezés számolása rögtön félbeszakad. (Példa: 1. helyen a szövetség egyik top1 igényes országa, 2. helyen a szövetség másik top1 igényes országa, 3. helyen egy idegen ország, 4. helyen a szövetség top1 igényes országa, 5. helyen a szövetség top1 igényes országa: ilyenkor az 1. és a 2. helyen lévő ország top1 köre növekszik, a többieké nem, mert őket megelőzi egy idegen ország. Másik példa: 1. helyen a szövetség egyik top1 igényes országa, 2. helyen a szövetség egy top30% igényes országa, 3. helyen a szövetség top1 igényes országa, 4. helyen a szövetség top1 igényes országa: ebben az esetben hiába nincs idegen ország a szövetség tagjai között, csak az első helyezett top1 köre fog növekedni, mert a második helyen nem top1 igényes ország áll.)"

a rögtön félbeszakadot úgy kell érteni, minta kikerülne a top-ból, vagyis körönként 3-mal csökken?

Merengő 03-19-2013 10:42

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 302959)
a rögtön félbeszakadot úgy kell érteni, minta kikerülne a top-ból, vagyis körönként 3-mal csökken?

hogyan lehet másképp érteni?:)

Ati 03-19-2013 10:44

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 302959)

További helyezésekre ilyenkor nem száll tovább a top1. Akik magasabb helyezésen vannak ugyanabból a szövetségből, és a top1 helyezés a szükségletük, azok ezt nem kapják meg, így onnan kiesettnek számítanak és 3 körrel csökken a top1 idejük.

Ati 03-19-2013 13:25

Mennyire világos ennek a működése? Milyen kérdések merültek fel vele kapcsolatban?

Remedy 03-19-2013 13:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 302963)
Mennyire világos ennek a működése? Milyen kérdések merültek fel vele kapcsolatban?

Nekem vilagos, 1000 koron belul le is teszteljuk majd, hogy mukodik-e. :)

All times are GMT +1. The time now is 08:22.