![]() |
Quote:
|
Quote:
|
(Szemmel látható, hogy most a "tamagocsiért nem adunk plusz személyiséget" hangulatomban vagyok. Azért hagyom mégis a témát, mert sokszor vagyok a "tamagocsiért is adjunk személyiséget" hangulatban is. Bár még sose sikerült meggyőzni magam arról, hogy ezt valóban kellene.)
|
Quote:
így talán kevesebben választanának bunker elfeket :) |
Quote:
|
én nem értem ezt a hozzáálást egyesektol
sokan elfelejtik hogy ok is voltak kezdők és példáloznak itt hogy lehet kis hekin termelni és utána utni igen megvalosithato nem beszéltek hulyeséget de amibol egy profibb játékos lazán feluti magát abbol egy kozépszintu játékos fol nem megy a top30ba még lehet 5-10 szer annyi tartalékkal sem !!! meg olyanokat irtok hogy "mi a rossz?" most sokkal izgalmasabb sokkal tobb nagyobb ori van csak azt felejtitek el hogy a játék szinvonala egy csoppet se javult (sőt!!) es az a sokkal tobb nagy ori azért van mert a nemfordulos emberkék 2-3-4szer annyi idelye vannak a csopiban téged sem értelek ati annyira vaskalapos tudsz lenni néha miota be lett vezetve a kotelezo ori A-ban kotelezo top30-al kezd bedogolni az egész játék az elf dzsungel fedez mint a gép egyre foljebb tolja a top30at holott azért lett bevezetve hogy tobben jojjenek A-ba es izgalmasabb legyen a játék de egyre kevesebben vannak (gondolom a vip bevételekbol tisztán látszik hogy valami nagyon nincs rendben ) és ezt a hozzáálást sem értem hogy aki nem tartozik a top 30ba dogoljon meg kit erdekel hogy élvezhetetlen számára a játék ha abbahagyja miatta sem érdekel senkit mert mi vagyunk a faja gyerekek a tobbiek meg kapják be :D neharagudj de ez szerintem egy ongyilkos uzleti stratégia jopár ember hagyta abba vagy fogja abbahagyni mert beragadnak az orijai a kulombozo szintekre es az A-miatt nem tudnak lépni konkrétan a forumnyito javaslatok kozul egyik sem teccik még ez az szk-orik top30ba számolása talán megoldást jelenthetne vagy csak simán ki kéne iktatni a kotelező A_ori dolgot hiszen semmit nem sikerult elérni vele !!! igazábol pont az ellenkezojét ertuk el vele az orik saccra 50%-a elf és egyre unalmasabb az egész |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és elhiszem hogy neked korlátlan vagyonnal csak ugy megy hogy ütök párat azt kész mert ott a sok kezdő akiknek visszamenni sincs esélye mert termelnie kéne hogy tudjon valamit alkotni , de ne feledd nem rolad van szó hanem a kezdökről vagy akinek nincs pénze.... szerintem így gyorsabban tudnának fordulni mint felfedezni 10k hekire és valamelyest az elfek is eltünedeznének a csopiból |
Quote:
|
Quote:
1 személyiség: 2400 ütött hektár 2 személyiség: 3600 ütött hektár 3 személyiség: 4800 ütött hektár 4 ... etc ? |
Quote:
|
Nekem még mindig az a fő kérdésem, hogy akarjuk-e, hogy valaki több személyiséggel játsszon, miközben túl sokat nem bizonyított még.
Továbbvive a kérdést: mennyire akarjuk ezt? Gondolok arra, hogy ha nagyon nem megy neki a top30%-ba jutás, de elért egy bizonyos szintet, akkor is lefordulhat, de nem kap plusz személyiséget. Két ilyen kör után már kaphat plusz egyet. Ez csak hangos gondolkozás, igazából még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy szükség van erre. |
Szerintem, azon is el kellene gondolkozni, ha így marad, ki fog játszani?
Nem azokat kell figyelembe venni, akik már több éve játszanak, de valahol a kezdőknek is adni kell esélyt. |
Quote:
|
Quote:
Hol nincs esély adva a kezdőknek? Én továbbra is azt gondolom alapvetően, hogy a SOKKAL KÖNNYEBB körülményeket egy kicsit kompenzálja az, hogy magasabbra kell feljutni, és ezzel kb ugyanolyan esélyed van, mint poár éve azoknak, akik akkor voltak a topban. Igen, most valóban sokat kell ütni, sokat kell fedezni. ISZONYAT OLCSÓN. Régen kevesebbet kellett ISZONYAT DRÁGÁN. |
Quote:
Akár a top50%, akár a fix heki jelentheti ezt a bizonyos szintet. Ezek az ötletek egybéként nem újak, korábban is előfordultak már. Pool ötlete, a földszerzéshez kötött feltétel szvsz nem volna célszerű, mivel a kevésbé aktív játékosokra inkább jellemző a felfedezés, tehát evvel nem lennének kisegítve. |
Nincsen, hallom és tudom, hogy sokaknak ezt teljesíteni szinte lehetetlen.
Ha, nem fog pörögni egy kicsit a játék, szerintem rövid időn belül még ennyien sem fognak játszani. Ezen lehet elgondolkodni és lehet a homokba dúgni a fejünket, de attól semmi sem lesz jobb |
Ha a kezdők érdeke szóbakerült, akkor azt se felejtsük el, hogy akik a könnyítés mellett vannak, azok azt szorgalmazzák, hogy sokkal könnyebb legyen plusz személyiségeket szerezni --> olyan országok is több személyiséggel játsszanak, akik az 1/A-ban nem tudtak teljesíteni --> fordulás után a tényleges kezdőknél ennek ellenére legyenek sokkal erősebbek.
Ez csábítóan hangzik. De vajon valóban a kezdők érdekét szolgálja-e, hogy náluk játéktudásban nem sokkal (esetleg semmivel sem) többet tudó játékosok sokkal erősebbek, csak azért, mert már kivártak 5000 kört? |
Nem kell akkor semmin sem változtatni, de csodákat ne várjatok
|
|
Én könnyitésnek top30% helyett top40 vagy top 50%-ot tudnék elképzelni és/vagy az SZK-s orik bent maradása a pontlistában (ami mindenkinek jó lenne szerintem:D)
|
Quote:
|
Quote:
Akinek a top30% nem ment, annak a top35% se fog menni. |
Quote:
Sztem az első fordulást kéne megkönnyíteni, vagy aki lefordul szem nélkül, az is kapjon vmit, amivel látni, hogy ő már egyszer végigment a csopin, mert amúgy mi értelme lenne újrakezdeni 5-ön, mint egy új ori? Olyanra gondolok, mint régen a hétvégi győzelmekért kapott kis aranytallér v mi volt?:) Vagy az orineve mellé egy kis strigula, hogy 1x már végigment, de ez semmi előnnyel nem járna, csak hordhatná büszkén. Esetleg a 2. ilyen fordulás után kaphatna egy szemet. |
Quote:
A fentinek tényleg semmi értelme nem lenne.. de ha mondjuk hektárszámhoz lenne kötve, normalizálódna a helyzet. |
Esetleg lehetnek fordulási szintek.
(számokat nem írok, ha nem vetitek el egyből ezt az ötletet, akkor lehet ezen gondolkodni) Lehetne egy minimum szint, ha onnan fordul, mondjuk kap egy szürke számot, hogy fordult ugyan, de nem teljesített eleget ahhoz, hogy eggyel több személyisége legyen. Ebben az esetben nem kap új személyiséget, (az eddigiek megmaradnak) a szürke szám pedig jelzi, hogy ő már egyszer felverekedte magát az A-ba és fordult is onnan minimum szinten. Lenne a normál szint, ott a most megszokott feltételekkel lehetne fordulni. Aki így fordul új személyiséget és kék számot kap. És lenne egy magas szint. Aki így fordul szintén egy új személyiséget kap, de mondjuk piros számot, ami bizonyítja, hogy többet teljesített azoknál, akik csak az alacsonyabb szintről fordultak. A magas szintről fordulók kaphatnának valami egyéb kedvezményt is, de nekik a fő jutalom a piros szám, ami valódi teljesítményt mutathat. (ha megfelelően vannak beállítva a szintek) Ez az ötlet nincs kidolgozva, hirtelen jött gondolat. |
Quote:
kiemeltet úgy értem, ha mondjuk 1 személyiségnél 4800 hektáron kezdődne a top, akkor 4800- a fellépési hektár / 2 kellene ütni.. de lehet ez már túl bonyolult |
Quote:
Ha az elmúlt évek tendenciáját veszed alapul, akkor folyamatosan csökkenő nyersanyag- és katonaárakkal lehet számolni. Ma 1000 kör alatt elérsz X hektárt, akár felfedezéssel, akár harccal Y tőkével. Egy év múlva ugyanarra a szintre már jóval kevesebb idő fog kelleni. Persze lehet folyamatosan emelni ezt a hektárszámot, de akkor máris nem fix területről beszélünk, és egy százalékos érték ez esetben helyénvalóbb lehet. |
Quote:
Így nem kellene egy zéróval elveszítenie mindent... Aki meg szeretne plusz szemet fordulához, annak maradna a mostani felállás... Nos? :) |
Quote:
|
Quote:
Az a szavazásos topicod meg kissé értelmetlen számomra, mert nem az volt a célom ezzel a topiccal, hogy könnyebb legyen szemet szerezni, hanem könnyebb legyen letudni az A-t azoknak, akiknek ilyen-olyan okokból (olvastam6tunk már jó párat) csömöre lett Lehet vki jobban érzi magát 5-ben 400-on, mint szenvedve Aban 4.000-en...:) persze, írhatnátok, hogy akkor maradjon ott, de sztem nem ebből kell kiindulni |
Quote:
Mi másért akarnál sürgősen eltűnni az A-ból úgy, hogy sem a zéró, sem az új ország nem jó, ha nem azért, hogy plusz személyiséget kapj? Nekem persze mégjobb, ha nem kap érte egyáltalán személyiséget, de szerintem ezt senki nem így képzelte Rajtad kívül. |
Quote:
Quote:
Evvel kapcsolatosan nekem volt egy ötletem. Quote:
Szerintem a minimum szinten fordulásnak pont az lenne a lényege, hogy ugyan plusz személyiséget nem kap érte, de mint egy fajta elismerés az eddigi küzdelméért egy szürke számot kap. |
Quote:
Ez most így jó? A hozzám hasonló orik most is a kitartásra és nem a játéktudásra kapják a plusz szemet. |
Quote:
(Vagy szerinted jo lenne, ha vki 1000 kor alatt kapna kek szemelyiseget azert, mert 2 hetente bevipeli az orszagat, es kethetente belep es fedez egyet? :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(Viszont ezzel lassan eljutsz Ati "ket koros" javaslatahoz. :) |
Quote:
Amint lehet, fordulnék az A-ból, inkább még egyszer körbemennék, abban legalább van izgalom. Persze A-ban is van izgalom, folyton azon izgulok, nehogy egy elszánt ork leföldeljen, (betonelf ide vagy oda), mert akkor termelhetek megint két hónapig, hogy visszafedezzem az elveszett földet. |
All times are GMT +1. The time now is 12:24. |