![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Úgy értelmezem, az lenne a javaslat lényege, hogy a bank továbbra is védje a pénzt a lopások ellen, sőt még valamennyire a fosztással szemben is, cserébe viszont nehezebben lehessen hozzáférni a pénzhez.
Nem támogatom, ezzel a bank funkciója meg is szűnne, hisz ha csak korlátozottan hozzáférhető, akkor inkább nem is tartok bankot, sem pénzt az országban, mert minek. Egyben a fosztást is ki lehetne venni a hadi repertoárból, rúnára + gabonára kevesen mennének ki. |
Quote:
Úgyhogy aki az eddigieknél is jobban szeretné védeni a pénzét, annak erre van lehetősége, gyakorlatilag mindenféle kockázat nélkül. |
Javaslom, hogy a segélyt lehessen gyorsabban tölteni.
|
Quote:
Most akkor a pénz még további lophatatlanná tételét javaslod, ha jól értem. Felhívom a figyelmet, hogy ez a téma alapvetően pont ennek fordítottjáról szól! |
Quote:
|
Hagyjuk így ahogy van ....
Kellenek a sokbankos országok , saját maguk szempontjából és a piac szempontjából is .. |
Három dolgot emelnék ki, ami nagyon szúrja a szemem ebben a témában.
-Az természetes, hogy hadi úton el lehet venni a másik pénzét, de ugyanezt tolvajokkal megtenni már felháborító, ezért lehetetlenné kell tenni. (Pedig ezt a célt szolgálják a tolvaj országok, semmi mást.) -A játék jelen állapotában a háborúkhoz 3 fontos dolog kell: pénz,pénz,pénz. Erre a 'három' dologra mégsem kell különösebb figyelmet szentelni. Hiszen a 90%-át megszerezhetetlenül a piacon tartod, a maradék 10% pedig ellophatatlanul van az országodban. -Az az érv, hogy "Én kínkeservesen megírtam azt a kis millió tekercset -teljes biztonságban- napi 0-1-2 belépéssel, nehogy már neked esélyed legyen elvenni ezt. Ennyi munka után." A pénz védelme fontos. Szerintem a játék jelentős része a pénz előteremtéséről, megvédéséről, felhasználásáról szól. De a megteremtése nem igényel semmit, csak időt. Megvédése pedig, szintén csak időt. Gyakorlott szövetségnél általában megoldott a napi 20-24 órás távol, habár bizonyos helyzetekben még csak ez sem szükséges. Ez így nem normális, csak kényelmes. A játék egyik legnagyobb kihívását pedig nem kéne kényelmessé tenni, szerintem. Nyilván nem kell olyan extrém helyzeteket teremteni, mint a 12,5% bank. Egyszerűen lehetőséget kell teremteni mind a pénz ellopására, mind a megtartására. Aztán győzzön a jobb. |
Quote:
nem hiszem, hogy jelenleg 12,5% bankot kellene tartani. 25-30 bank bőven elég, hogy ne érje meg pénzt lopni. szerk: Igazad van Ati, rég olvastam vissza :) bár szerintem a hadizást ölnénk meg ezzel. |
Quote:
|
Egy olyan változtatást el tudnék képzelni, hogy a félelfeket kevésbé (vagy egyáltalán nem) akadályozza a bank a pénzlopásban. A bankrendszerhez sem kéne nyúlni, mégis egy megfelelő erősítés a félelf tolisoknak.
|
Quote:
|
Azt szeretném kérni, hogy a tetszik/nem tetszik nyomogatása helyett/mellett legalább a megbeszélések között fejtsétek ki azt is, hogy MIÉRT tetszik, vagy éppen miért nem tetszik az, amit értékelsz.
Ha csak az üzenet általános stílusa miatt nyomtad, akkor persze nem szükséges, de ha a tartalmával kapcsolatos, akkor mindenki érdeke, hogy minél több nézőpont ki legyen fejtve. |
Quote:
u.i.:Egyébként azt is írtam, hogy az egyik nagy kihívás a a pénz "felhasználása". Be kell valljam, azt sem értem, hogy tulajdonképpen mibe kötöttél bele. Padlócsempe: Az, hogy a tolis országok meg tudják kerülni a bankrendszert nem rossz ötlet, de nem csak a félelf lehet tolvaj beállítottságú. Hanem az ember, a gnóm, az elf is. |
Talán egy olyasmit lehetne összegyúrni az itt felvetett javaslatokból, hogy egy bizonyos százalékban védje le jobban a bank a pénzt a fosztások ellen (elvégre egy páncélszekrényt egy izomagyú ork sem tör fel könnyebben egy ügyes tolvajnál), ellenben hasonló százalékban tegye könnyebbé a pénzlopást.
Igy a hadi játék sem sérülne túlzottan, és talán a tolis játékstilus is visszacsordogálna a játékba, ami maga után vonná a varik újbóli megjelenését is. A-ról nem nyilatkozok, az más csoport, más stilus, oda én kevés vagyok:D Szerk: Kissé számokban. Szóval maradna a 30 bank, hekiszámtól függetlenül, de egy olyan 10-20%ot szabadon hagyna a toliknak és levédené a hadiktól. Igy a tolis vihetne 100 millából 10-20at, és kb. ugyanennyi lelenne védve fosztás ellen. Persze finomhangolás simán ráfér a számokra, de szerintem működőképes. |
Én nem szeretném ha a bank nehezítené a fosztogatást.
Az ok: Kereskedő személyiség. 200 hektáron becsücsülnék 150 bankkal. Ellopni nem lehet, lefosztani nem lehet. Amíg egy orival fordulok az ott eltermelget magában, még csak hetente se kell ránéznem. Kevesebb, mint 5 hónap alatt összeszedi így a max pénzt.:) |
Quote:
|
Quote:
de kb. 20%-t el tudnék képzelni: A félelf ellen csak a bankok 20%-a számít a pénz védelmében. De ha ez csak annyit eredményezne, hogy mindenki 5-ször annyi bankot tartana, akkor el tudnék képzelni olyat, hogy félelf ellen legfeljebb a pénzed 90%-t tudod megvédeni. A többit lophatja. Szóval akármennyi bankod van, 100 millióból egy lopással elemel 1 milliót, 1 yardból 10 millát, stb. |
Quote:
Sajnos mostmár elég sürgősen kéne valamit kezdeni, mert a létszám is csökken és a taktikai sokszinűség is.:( Valószinű most kapok egy csomo nem tetszést, de ez van. |
(Nem tartom feltétlenül rossz ötletnek, hogy bizonyos helyzetekben a bankok kevesebbet védjenek, mint most. Nem biztos, hogy ezt fajspecifikussá tenném, mert miért pont a félelf, de nem biztos, hogy rossz az irány.)
|
Mi lenne ha ötvöznénk ezt az ötletet a tolvaj személyiséggel?
Így nem lenne fajspecifikus, és ráadásul használhatóvá tennénk egy jelenleg fölösleges személyiséget. Példa:A tolvaj személyiséggel rendelkező országok ellen a bank csak az országban lévő pénz maximum 70, esetleg 80%-át tudják védeni. Bár nem tudom, hogy a sok szemesek nem-e járnának ezzel túl jól. |
Quote:
Persze kell még ezen csiszolni jócskán, de nem hiszem, hogy bonyolultabbá tenné a játékot, tehát nem kell senkiből számológép legyen egy lopás vagy egy fosztás miatt. Ártani nem ártana az biztos. Nagyon visszaélési lehetőséget sem látok. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Régen sokak kedvence volt a félelf, és ez a módosítás visszahozhatná a fajt a játszható fajok közé, főleg az alsóbb szinteken. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Padlócsempe:Egyébként a tolvaj személyiséghez kapcsolódó ötleten mi nem tetszett? Hogy akkor a varázslóba is bele kéne kontárkodni? |
Quote:
Tehát választanod kéne a lelopom a másikat ha bankot tart akkor is és a 3 sereg helyett négyet kapok a számba közt. Nagyjából mindenki maradna a tudós mellett, és akkor megint nem változott semmi. |
A félelf nem arra van, hogy bírja az ütést, hanem, hogy kilopja az ellenfél szemét.
A védelemről úgyis a szövetségeseknek kell gondoskodni íjászokkal, vagy ellentámadásokkal. A hadisoknak is választani kell például a harcos és tudós között.:) Vagy nagyobb kárt/hasznot csinál, vagy nagyobb védelem/ütőerő. (Meg egyébként is, tolvaj létedre végre válogathatnál a személyiségek közül...:D Kész felüdülés.) |
Quote:
Ők a kimondottan tolis faj. Én az emberből legszívesebben Reaktor Zoli javaslatán elindulva egy varis fajt csinálnék, nemsokára nyitok neki egy témát. A többi faj pedig a jelenlegi formájában tökéletesen használható és játszható. Jó lenne látni egy kimutatást arról, hogy melyik faj milyen arányban van jelen a normál csoportokban (sőt, azoknak is a topjában). Abból kiderülne, hogy a félelfnek kell az erősítés. A tolisoknak bőven megvan a szerepe, mert éplistázni nagyon fontos, az ellenfél felgyújtása is hatékony, csakhogy ezt a hadilag egyébként nagyon erős gnóm is el tudja látni. |
Quote:
|
Quote:
|
Témánál maradva, ha nem túl elvetemült a javaslatom, akkor talán megérne egy topicot valakinek aki nem minor?:D
|
Na kicsit utánaszámoltam a dolgoknak a 20% szabadonhagyásával kapcsolatban. Ha minden lopás után a 20%-a hozható a 20%nak, akkor a hadisoknak sem fakad túl nagy hátránya, a lopásból és a tolis is meg tud élni.
Ha vesszük a max benttartható 4,2 yardot, akkor 10 lopás után (0,2^10)*4,2 yard=0 lopható. Ez annyit tesz, hogyha a max lopható pénzt nézzük, hogy 840milla+168milla+...+0= 1,05yard max elhozható pénz. Persze ha azt sokalljátok akkor lehet venni 10%al is, és akkor fele lesz lopható. Kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére, hogy egy ilyen módosítás mennyire vágná vissza a hadisokat és kedvezne a tolisoknak. |
Én amellett vagyok, hogy a jelenlegi bankrendszer alapjában véve jó, nem szeretném a tolisoktól félteni a pénzem, és nem szeretnék több bankot sem tartani, mint most. Viszont az szerintem fűszerezné a dolgokat, ha a félelf tudna egy kicsit lopni belőle. Ezzel egyrészt a kleptomán játékosoknak újra adott a tolizásra a lehetőség, másrész a hadisoknak is csak annyit kéne módosítaniuk a játékukon, hogy a félelfek környékén óvatosabb lesz. (Kevesebb pénzt tart bent, nem köt bele a félelfbe, vagy jó előre leveri :) )
|
Ez az elképzelés nem azon alapul, hogy több bankot kelljen tartani, mert az unfair. Egyszerűen elég a mostani mennyiség is, mert bármennyit tartassz, nyitva hagy 20%ot a tolik előtt. És szerintem nem kéne kizárólag a feleseket favorizálni ezzel, de ez már csak részletkérdés:)
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +1. The time now is 14:59. |