![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Üdv!
Egyelőre a javaslatokat végig böngészve egyik sem tetszik, én is úgy érzem, még passzívabb lenne a csoport. Az szép dolog, hogy jót akarsz, s nem akarod, hogy ébreszteni kelljen valakit hajnalban, de ezzel egyúttal rosszat teszel annak, aki pont a késői időpontban bízik. Egyébként ha ez az opció bekerül, VIP-hez lesz kötve? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
"Ennek semmi köze a csaláshoz. A javaslat arra irányul, hogy hajnal 3-kor ne kelljen felkelteni a klántársat, és neki se kelljen megadni a belépőadatait." De persze sok példát fel lehet hozni, ez is csak egy volt. Ám ettől ugyanúgy passzívabb lenne a csoport, s mert a lesipuskások nagy %-ban éjjel támadnak, ezért mégis talán a fenti a legjobb példa. Szerk.: Egyébként a hozzászólásom lényege nem az volt, hogy mi a célja a javaslatnak, hanem hogy mi a mellékhatása. |
Quote:
|
Quote:
|
Szerintem egyáltalán nem kéne mindenféle "jogosítványt" megadni. Miért lenne az a cél, hogy akár 1ember is be tudja védeni az egész klánt? Elvileg mindenkinek a saját országát kéne vinnie, minden szempontból. Ez egy ilyen játék, aki nincs gépnél, azt könnyebben beverik és kész. Ne az legyen már a cél, hogy napi 2x elég belépni, és aztán ugyis van valaki a klánban, aki majd intézi amit kell. Nem mindenki annyira függő, hogy elvárja a hajnal 3kor történő ébresztést, sőt vannak sokan akik inkább meg sem adják az egyéb elérhetőségeket.
Én arra szavazok, ne lehessen megcsinálni semmit más országában, a máshoz való belépkedést pedig sokkal erősebben szankcionálnám. Jelen pillanatban persze én is belépek máshoz ha védeni kell, de csak mert van rá lehetőség. Jobb lenne ha nem lenne. Sokkal pörgősebb lenne az A-is, több támadás stb. Ez pont egy ilyen egyszer fent-egyszer lent játék, felesleges azt erősíteni, hogy létrejöjjenek az "ugymond" tökéletes klánok, mert nem lehet meglepetést okozni. (már igy is túl sok ilyen van). Ilyen erővel be lehetne vezetni lentebbi szinteken is a szövivezérnek ilyen jogokat, és azonnal meg lehetne ölni vele minden csoportot, mert elvesztené a játék az "izgalmát". |
Quote:
Küldhetsz a szövetségesednek segítséget a védekezéshez, küldhetsz neki segítséget a támadáshoz, küldhetsz neki mindenféle javakat. |
Quote:
Nah igen, és ott is be lehet lépni piacolni, meg íjakat venni ha nem sikerült időben kiszúrni a támadást. Szerintem ez nem jó. |
Quote:
Ezek lenti szinteken mind-mind működnek, anélkül, hogy meg kellene adni a belépési adatokat. (Ez nem jelenti azt, hogy az A-ban is működnie kell, pusztán ténymegállapítás.) |
Akkor összehasonlítgatás nélkül, mégegyszer a véleményem ;) :
Nem kéne engedni a máshoz való belépkedést, semmilyen céllal. Mindenki intézkedjen a SAJÁT országában. Teljesen mindegy milyen előnyökkel jár ez most, csak így lenne tiszta a játék szerintem. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Az lenne a lényeg, hogy ha "Gipsz Jakab" 6 ra melózni megy akkor ne kelljen szétcsesznie a pihenését egy helyzet miatt ami kihat a klántársaira is ha úgyis ott rontja a levegőt a klánvezér 1 kor. Ha erre Gipsz Jakab felhatalmazza előzően a Vezérét. Ha a katonapiacot a vezér nem érheti el akkor szerintem hagyjuk az egész javaslatot, mert úgysem ezzel az opcióval fognak élni, hanem belépnek. Volt már velem olyan, hogy egy hódos barátom este-éjszaka telóról megvédte a szövijét jííashelpet küldve. Szerintem nem azon kellene vitatkozni, hogy ezt lehet-e vagy sem, hanem azon, hogy milyen módon, és milyen mértékben. Ha a klánvezér nem fog tudni valós katonai segítséget nyújtani egy klántársának, aki az élethelyzete miatt nem, vagy csak nagy áldozat árán tudna megjelenni, akkor inkább legyen kuka az ötlet. És itt nem az a cél, hogy harcolhasson helyette, lentebbi szinten se támadsz a szövid helyett, de viszed a seregét, ha akarod, és ha megengedi ErdelyMagyaria gondolj bele a következőbe! Te vagy a klánotok egyik legerősebb hadisa, tanyafree, jó katmorállal. Ott ülsz 10-45-től a vállalati értekezleten, ahol a részlegvezető éppen maszírozza a golyóitokat. Erre 11-08 kor jönne a telefon, hogy:-Vazze ránk állt a Lompos Bt, van a "disznóknak" vagy 70% barakkja klánszinten, meg 7% tornya. Kinyomod, erre jön sms ben Vegyél be toronyíjj felett lovast, mert a Te meg a Tótottó seregeivel fogunk szembetámadni, Gazsi van gépnél, Ő fog bebontani 1500 épületet, a fényestekintetű Vezír meg küldi a seregeiteket. És mi történik? Miközben olvasod az sms-t az osztályvezetőd azt mondja- (miután épp 3 perce ropogtatta meg a golyóidat a csak 91%-os minőségi eredmény miatt) "ErdelyMagyaria döntse el, hogy dolgozni jött be, vagy telefont maszírozni! Ha nem teszi el azonnal, holnaptól egész nap matathat rajta!!!" Erre Te elteszed a zsebedbe. A Lompos Bt jól beveri a klánodat, ti Tótottó seregeivel támadtok, de az kevés lesz ,mert nem tudtál belépni. És veszítetek 4500 hekit! Az egész csapat veszít, mert nem tudtál netközelbe kerülni. Miattad került szívóágra 6 klántársad is! Érted már, hogy mi ennek a javaslatnak a legfontosabb része? |
Quote:
Talán az, hogy nehogy már előtérbe helyezze bárki is a játékot a munkájának? Mindenkivel előfordulhat, hogy nem tud géphez ugrani, ne az legyen már, hogy egy jó klánhoz olyan kockákat lehessen csak bevenni, akinek se élete, se családja, csak a játék mindenek felett nem? Ezt bele kell kalkulálni egy csatába, és nem az a megoldás, hogy szegény nem tud géphez jönni hajnal 3kor, majd én veszek neki lovat, átszavazom magamra a vezérséget és indulok támadni. Jelenlegi helyzetben egy tízfős klánnak nyugodtan megszervezheti 1ember a klántámadást, anélkül hogy anarchba kerülne emiatt, és intézheti a védést is egy szembejövetel esetén. Szerintem ez nem jó. |
Quote:
Hogy akkor se csessze el 6 másik ember játékát, ha valaki épp gyerekkel rohan a dokihoz. Most elsősorban elvekről beszélünk ,nem konkrétumokról, de ha az elvekkel egyetértünk, akkor el lehet kezdeni finomítani a részleteket. Pl a vezér, ha piacol Tótottónál akkor Tótottónak, meg neki is meg kell lennie nyitva a piacnak. Azaz a sajátjaiból is használ egy piacot. |
Quote:
Quote:
Ha "Gipsz Jakab" 6 ra melózni reggel, akkor mar lefekves elott ijazza be magat. Itt nem felhatalmazasokrol kellene beszelni hanem funkciokrol. Az masodlagos h felhatalmazza vagy sem, megengedi vagy sem. Ez mind mellekes. Ami fontos h legyen ilyen funkcio vagy nem, hat en arra voksolok h nem, mert nagyon szepen megoldhato napi 1 belepessel. Ha nem harcolsz akkor ijjazd be magad, ha harcolsz legyel a kozelben es net elott!!! Idezem: "Ha a katonapiacot a vezér nem érheti el akkor szerintem hagyjuk az egész javaslatot, mert úgysem ezzel az opcióval fognak élni, hanem belépnek." Velemenyem: Ha belepsz mas orszagaba, barmilyen okbol is akkor kerulj anarchba! Ezert kell ezt szigorittani es ugyanakkor elkerulni azt h 1 ember vezessen vegul 1 egesz klant amely 9 tagja inaktiv! Szovetsegesem engem is vedett mar meg, de nehogy mar klanokban is lehessen kuldozgetni segitseget... Mondtam mar... Ha nem vagy aktiv akkor ijjazd be magad, ha utni szeretnel akkor meg legyel aktiv. Szerintem is menjen a kukaba az otlet ha be lehet majd ijazni valakit es nem te vagy az ori tulajdonosa. Irtad h lentebbi szinteken viheted a sereget a szovidb=nek es lehessen itt is. Hat szerintem most is lehet az 1A-ban es meg sem kell kerdezd h megengedi-e vagy sem. vedelmet kuldeni neki meg had ne lehessen es ne kerdezd h miert mert csak itt elmondtam mar 2x aszem. Aki nem tud munkaja miatt belepni az elore tudhatja h mikor nem tud belepni. MEGOLDAS: IJJAZZA BE MAGAT AZELOTT !!! Ami Tottonal valo piacolasra irtal h a vezertol is vegyen el egy piacolast es Tottotol is... hat ne vegyen el Tottotol piacolast, csak a vezertol ha a vezer piacol. Ja es ami ennel is fontosabb, csakis azt kuldhessen at Tottonak a vezer, amit a klanraktarba betehet. Vagyis egysegeket nem lehet. |
Na ErdelyMagyaria a Te véleményedet már ismerjük, de én szeretném megismerni még sok-sok ember véleményét ezügyben.
Várom az észrevételeket. |
Quote:
Az, hogy minden egyes belépést szankcionálnál, az szép és ténylegesen jó dolog, csak lenne 2-3 élvezője az A-ban, akiknek nincs fix ip-jük, és van annyi bőr a pofájukon, hogy ezt ki is használják. |
Egyelőre konkrétumok nélkül, csak az elvet tekintve, én támogatom. Azért, mert jelenleg is eléggé nyílt titok, hogy belépkedés megy, és nem is nagyon várható, hogy komolyabban szankcionálva lenne. Ha ez többé-kevésbé legalizálva lenne azzal, hogy több jogosultságot kap a klánvezér, lényegében nem változna semmi gyökeresen, csak egy eddig elnézett szabálytalanság szűnne meg.
Ha viszont szigorítanánk, és a máshoz való belépés kizárással járna, akkor az A-ban csak néhány életképes klán maradna csupa elvakult, életét csak a hódnak szentelő taggal. Gondolom nem ez a cél. |
Szia Vityu, teljesen megertem h miert szeretnetek ezt es most az egyszer bevellom h en is szeretnem de egy csalast hivatalosan engelyezni es ugy eltorolni a csalast... hat nem!
Miert erzitek azt hogy egyenlo eselyetek kellene legyen egy olyan jatekosal szemben aki napi 18x belep a ti napi 1-2 belepesetekkel szemben? Megjegyzes h csak felvetes h te anyiszor lepsz be es nem szemelyeskedem. Erre ha valaszolni tudsz ertelmesen lehet h torlom az osszes hozzaszolasomat ebben a topickban. Ebbe bekapcsolodhat mindenki aki a sereges segitseget/vasarlast tamogatja. Szerintem ez a jatek mindig is arrol szolt hogy ha a tudas a ket ellenfelnel kb megegyezzo volt akkor az aktivitas dontott. Ezentul ezt akarjatok megvaltoztatni? Miert? Hadd elvezze az a jatekot igazan aki tenleg fuggo, en mar nem vagyok az es bizonyittani is tudom, sajnos :D. 36 korre fel tom tenni a konyvtarkulcsomat az egyik orinal es megis 3 nap alatt 2x lopnak le tekire. Szal nem azert harcolok mert 1A-ban annyira aktiv leszek majd es akkor nekm igy lesz jo, sot... De ez a helyes dontes. Jutalmazzuk azokat akik tobbet aldoznak az idejukbol a jatekra. |
Quote:
|
A fő ellenállást itt az a mentalitás okozza, hogy "ha én nem tudok belépni sokszor, akkor dögöljön meg a másik is", illetve "ha én be tudok lépni sokszor, akkor nehogy a másiknak esélye legyen ellenem".
Amíg nem jelenik meg az a mentalitás, hogy "had játsszon már más is, hiszen ez csak egy játék, szórakozás, és semmi komoly nem múlik ezen", addig ez marad is sajnos. |
Mint mondtam, EGYEDÜL az éjszakai kóbor seregeket lehetne védeni ezzel a seregvásárlásos opcióval, úgy hogy ne kelljen felkelnie a gazdájának, hogy 5 percre berakja az egységeit, plusz klánvédelmet lehet így erősíteni, de ésszerűen megoldva (vezér is és a játékos is használ piacot, és minden egyes szövetségesnél újat) még nem okozhat túl nagy problémát abban, hogy így majd lenne egy rakat sikertelen klánütés.
Szerintem az esetek nagy %-ában olyan seregeket küldenek ki A-ban, ami be is megy. Akkor ez az opció semmit sem ér. |
Velemenyemet meggyozodtem h megertettek egyesek es tobbet megprobalok nem kotnyeleskedni.
Annyit meg h most tenleg arra huzz a szivem h ugy ahogy van keruljon a kukaba az egesz, mert a legfontosabb resze az egesznek, amit tobben emlittenek, az a seregvasarlas es en ezt ellenzem a legjobban. End of comments... |
Quote:
Reaktornak Teljesen igaza van ! Vagyunk egy páran olyan speciális helyzetben , hogy munkánk is van és meg is élünk belőle . Erdély és rrrrrrr beírásaitok alapján csak olyanokra utaztok akik nem tudnak eleget lenni a gép előtt vagy csak emberi időben este valamedig és napközben is csak ahogy a munkájuk engedi . Ha csak földecske kell és nem akartok igazán játszani akkor továbbra is támadjátok azokat akik nem figyelnek és kis klánban vannak . Szerintem a nagyklánokban 24-es távol van mert kötelező ! Ha meg kell oldani valamit akkor ip-váltás és megoldják , akár 5 sereget is kiküldenek így :D Szerintem az aktivitás nem lenne kisebb ha a vezérnek több jogosultsága lenne . Max a potyalesők nem támadnának , hanem nekik is meg kéne tanulni játszani ha el akarnak érni valamit . Mert jelenleg ők arra kalkulálnak , hogy nem jön szembe 5 sereg nem bontanak alá , nem fokoznak el , sőt egyáltalán nem lesz harc , hanem csak ütnek egyet és viszlát ... Tehát a klánvezér szerepének az erősítését támogatom , hiszen így válhat ellenőrizhetővé és kontrolálhatóvá a játék . Én úgy gondolom , hogy kicsit lecsökenne a kislétszámú klánok száma és inkább ők is összeállnának nagyobbascka klánokba . Ha errősítjük a klánvezér szerepét azzal szerintem a csapatmunkát segítjük elő , hiszen erről szól az 1/A :D Totya |
FIGYELEM!
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a játék függőséget okozhat! Kérünk, hogy folyamatosan tartsd szem előtt, hogy ez egy játék, és mindig elegendő időt szánj a játékon kívüli egyéb dolgaidra, soha ne a játék legyen az elsődleges célod! Ez a pár sor a regisztrációkor olvasható amit úgy látom sokan elfelejtették már Ha csak ezt a figyelmeztést betartanátok, akkor nem lenne szükség a klánvezéri szerep erösítésére... Sajnos az A csopis játék Föleg a top felé haladva lassan a tiszta Örület kategoria... Ugye a klánon belül legyen meg mindenki telefonszáma, hogy el lehesen érni / skype, msn alap és FOLYYAMATOSAN bekapcsolt PC is legyen lehetöleg / de ha nem akkor legalább telóról nézz fel ha tudsz..A Távolozások oránként kiosztva aki nem távolozik az gondolom büntetést kap , mert miatta vesztettek több ezer hekit.... Ezek után már nem is csodálkozom ezen a javaslaton..Mi jöhet nég ezután ?? VIP-árt lehessen néhány órára automatizálni azokat a tagokat akik nem kellnek fel hajnali 2-kor vagy mert nem érnek rá éppen klánakció alatt ???? :confused::confused::confused: GYEREKEK Többet legyetek a családdal és kevesebbet a gép elött és rájöttök, hogy a HÓDÍTÓ így ebben a formájában is a Böven játszható és ÉLVEZHETÖ kategória.. |
Quote:
A 158klánból 60 olyan van, amelyiknek egyáltalán van klánhírneve. Ebből soknak 1. Tehát a klánok 62%-a klánszinten inaktív. Bőven találhat bárki magának nagy védelmű klánt, ahol az éjszakai íjazás miatt klánban szinte egyáltalán nem üthetők, egyéniben meg fel lehet áldozni annyit, ha úgy akarod. Esetleg azt hiszed, hogy én egész nap a gép előtt ülök? Dehogy, csinálok egy csomó egyéb dolgot is, dolgozok is, élek is. De bármikor tudnak hívni, ha baj van. Az, hogy a klánunk ilyen, a benne játszó emberek érdeme. Bármikor számíthatok rájuk. És bizony éppen ezért meg is szűrjük az esetleges újakat, mert ha a klán 90%-át bármikor el lehet érni, akkor bizony olyanokat is keresünk. Ezért nálunk nem lenne létfeltétel az, hogy ez a javaslat megvalósuljon. Akkor kiknek is lenne jó? Pont azoknak, akik az ilyen hozzászólásokat írják. Mert ha azt mondod, hogy nappal tudsz jönni, de az éjszaka a sajátod, akkor most lehet a jobb, aktívabb klánok azt mondják, hogy sok sikert továbbiakban. Viszont ha ezt bevezetnék, akkor már nincsenek ekkora szigorú követelmények, és bizony nem mindegy, hogy olyan emberek között játszik az ember, ahol nem akar, vagy olyanok között, akikkek szeret beszélgetni is, ahol megvannak az izgalmak is, nem csak az, hogy jött egy sereg, lepattant és senki sem vette észre... Na ezt most legalább fél óráig írtam, mert elmászkáltam közbe, remélem érthető :) |
Quote:
Pontosan ebben van a javaslat furfangja is :) Hisz Ki is tette a javaslatot nem ÉN meg egy másik akik az A alján egy kis klánban nyomják és ugymond inaktívak akiknek az is elég hogy felevickélnek addig, hogy fordulni tudjanak igaz ???? :confused:/ Zárójelben megjegyzem amit gondolom Te is tudsz azért mert valakinek mondjuk 0 a klánhírneve az nem jelenti azt , hogy inaktív a klán pl 3 gyöztes három vesztes csata esetén is lehet nulla pl ..De ha a közbevetésem rossz szolj / Hanem egy olyan "szaki" aki a HÓDÍTÓ berkeiben igen elismert "szakember" / és itt nem elvitatni akarom az érdemeit hanem KIEMELNI !!!! / Ez a kitérö után térjünk is vissza a lényegre , hogy kik is járnának igazán jól a javaslattal..természetesen azok a klánok akik ugye ilyen Örület között játszanak uszkve 5-10 éve..Reszketnek ha elveszítenek egy kis földet mert tudvalevö, hogy a legfelsö szinten a FÖLD a legnagyobb érték ahol símán lehullhat 3-5-8.000 heki ott bizony feszült figyelem kell és vasszigor .... na most jön a kérdés , hogy mi van akkor ha a vasszigor ellenére sem tud a delikvens belépni egyéb probléma miatt egy top klánnál ???? / ebböl a szempontból teljesen mindegy mi miatt betegség, megszünik a net stb stb. / ugye akkor jöhetne azok a Variációk amit a téma indítóban elhangzottak / köztük több olyan ami anarchot hoz maga után / vagy Jön a tisztes vereség gondolata ami meg ugye a játék velejárója, mert az emberi tényezö az ami ezt a játékot meghatározza / szerintem / ... Mi történik akkor ha megpróbálod minnél jobban ezt az emberi tényezöt kiiktatni ???? Akkor bizony jönni fognak az ehhez hasonló felvetések, hivatkozva RÁNK a kisebb játékosokra , hogy ez mennyire jó lesz nekünk, mert nem tudunk Éjjel is ott lenni....stb stb Én kérem szépen kikérem Magamnak, hogy Ránk hivatkozzatok, mert ez nem igaz MI éjjeli belépések Nélkül is elvagyunk. .Ez a javaslat kizárólag azt szolgálja , hogy ha például szükség lenne egy alacsony pontszámú orira akivel pont rá lehetne állni az ellenre akkor a nagy klán megkeres egy ilyen kis országot megkörnyékezi a nagy föld lehetöségével, a kicsi elámul. hogy JÉÉ egy ütéssel ekkorra lehet és belemegy ..Nos azután jönnek a kérdések MSN, SKYPe van tudsz hajnali kettökor fennt lenni, mert akkor támadunk ha nem akkor nem baj mert akkor bejelölöd az opciót és a klánvezér majd intézkedik helyetted ..... / Zárójelben megjegyzem ilyenben volt részem fent voltam éjjel egytöl hajnali 3-ig és fél 3-kor jött a telefon, hogy sorry nem jött össze kirakunk a klánból majd kárpotolunk a földért és ha kellesz legközelbb ugye ujra hívhatunk ?? ..Azt láss csodát a kárpotlás megjött és legközelebb meg már ugye nem volt :D / GOndolom az ilyen helyzetre értetted hogy nekünk is milyen jó lenne a javaslat igaz ??? hiszen mindenki jól járt a Nagy klán mondjuk be tudta verni a régi haragosát a kicsi is mert egy csomó földhöz jutott és mi az a pár százalék ahhoz képest amit nyert ....Igen milyen jó is lenne akkor ez a javaslat igaz??? :mad::mad::mad: A Sok egyéb dolog között ez is egy másik megközelítése a javaslatnak, hogy miért nem lenne jó a klánvezéri szerep kibövítése.... |
Quote:
|
Én úgy látom, hogy a legnagyobb ellenállás azoktól érkezik, akik magányosként, vagy nagyon kicsi klánban játszanak, és így szeretnének eljutni valameddig. (Ez a valameddig ez vélhetően a fordulás, hiszen egyszemélyes klánban a top1 klán nem valószínű, hogy valaha is lesz.) És ha egyszemélyesként nem fog senki semmit csinálni, amikor az az egy személy alszik, akkor más klánnál se legyen ez megoldható.
Jól látom? |
Üdv ismét!
Mi most éppen 9-en vagyunk, de ellenezzük a javaslatot. Mivel csak egy játék, ahogy azt már valaki mondta, bőven ki lehet heverni, ha valakit beütnek, mert éppen nincs gépnél. Majd visszafoglalja, ha nem attól, aki beütötte, majd mástól. Egyszer fenn, egyszer lenn, túl lehet élni. De könyörgök, ne tegyük még passzívabbá a csoportot! A különböző javaslatok között böngészve egyikről sem gondolom, hogy a játék fejlődését szolgálná. Ati, nem, nem ez a mentalitás van bennünk, amit említettél, még akár joggal sértőnek is vehetnénk, hanem csak egész egyszerűen úgy gondoljuk, felesleges a játék ezen részén változtatni. Ui.: Személy szerint nekem is hasznos lenne, ha bevezetnék, de akkor sem szeretném. |
Ha valamelyik vezér 9ember helyett szeretne dolgozni, és így nem válogatná meg a tagokat, akkor azt kell mondjam, hogy megérdemli. Kisebb szűrés lenne, de attól még bőven szűrné. Éjjel lehet kelteni? Akkor jó, ne engem, őt keltsék...
|
Nem nagyon érint a javaslat, mert egyszemélyes klánban játszom, és nem életcélom az 1/A.
Kívülállóként azt mondom, hogy egyrészt szükséges lenne a módosítás, mert az nem állapot, hogy mindenki tudja, belépkedések vannak egymáshoz, és ha ezt hirtelen következetesen büntetni kezdenék, a fél 1/A átkerülne anarchba. Másrészt viszont én úgy gondolom, hogy aki az A-ban nagyot akar alakítani, az rendelkezzen egy-két extra tulajdonsággal. Ha a javaslat megvalósul, egy rátermett klánvezér összeszed még 9 tagot, (akár hirdethetne úgy is, hogy gyere, semmit nem kell csinálnod, csak jelöld be az opciót, hogy mindent intézhetek nálad). Aztán éjjel-nappal játszik egyedül 10 országgal, és aki belépett hozzá, az jó esetben nagy ország lesz, úgy, hogy egy évig csak vipelni lépett be. |
All times are GMT +1. The time now is 16:39. |