Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Modosított hulla tapasztalatai. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4128)

Ati 05-17-2010 14:25

Lassan eltelik 2 hónap az élőhalott módosítása óta. Az eddigieken felül ki hogy látja a változást?

Dus 05-17-2010 14:57

Én úgy látom, hogy erőben elég erős lett, ha van pénz, hogy az akár viccből, vagy poénból heteken át gyújtogató országok kárait visszaépítsük. Viszont ha folyamatosan jár a sereg, akkor szépen van pénz fosztásból, meg az elhulló katonákból.

Talán még annyit lehetne, hogy támadásnál lehessen kiválasztani, hogy kéred-e az elhulló egységeket, vagy nem. Mert marha idegesítő, hogy íjakat kell kirakjak, mert hamarabb megy el az otthon lévő sereg... Márpedig, ha egy hadist ütök be, akkor igen nagy % barakkról van szó, ami ezáltal "használhatatlan" lesz... És ez nagyon kényelmetlen.

Esetleg még egy olyan is, hogy harmadik opció: mészárlásnál csak az alap elhulló katonákat, vagy a mészárlásból kapottakat is kapja meg (ez lehet már sok lenne, de pénzforrásnak marha jó).

De amúgy sokkal jobb, mint volt. Nem mondom, hogy erős, de játszható.

Remedy 05-17-2010 16:00

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 252431)

Esetleg még egy olyan is, hogy harmadik opció: mészárlásnál csak az alap elhulló katonákat, vagy a mészárlásból kapottakat is kapja meg (ez lehet már sok lenne, de pénzforrásnak marha jó).

Ezt semmikepp. Rengeteg szegeny kezdo orszagot meszarolnanak szanaszejjel, csak hogy tobb beveteluk legyen...

Dus 05-17-2010 16:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252443)
Ezt semmikepp. Rengeteg szegeny kezdo orszagot meszarolnanak szanaszejjel, csak hogy tobb beveteluk legyen...

Hát, ha annyira kezdő, hogy ne tudjon védekezni, szerintem mészárlással nem jön annyi, mint egy jól felépítettől alapból.
De ok, akkor a mészárlás ne legyen, vagy legyen az, hogy szintenként növekszik az is. 5. szinten a mészárolt katonák 10%-át, 4-en 30%-át, 3-on 50%-át, 2-on, 70%-át, 1. szinten 90%-át kapja meg a hulla.

De az, hogy be lehessen állítani, hogy kérek-e katonát, vagy ne, az mindenképp legyen. :)

Rém 05-19-2010 19:12

hulla vélemény

2b be majndem 800 körig hullával voltam 1700 hektáron kezdtem aztán fentebb mentem egy ideig ment is de aztán jöttek a seregek és maximum védekezéssel is bevertek, nem nagyon érdekli fentebbi hektárakon se az országokat a betegség, szerintem már majdnem jó lesz a faj , de igy még mindig használhatatlan. talán ha 30% védőerőt kapna ami a védelem varázslattal ér fel akkor még lehet hogy nem is lenne olyan rosz.

Remedy 05-19-2010 19:18

Quote:

Originally Posted by Rém (Post 252898)
2b be majndem 800 körig hullával voltam 1700 hektáron kezdtem aztán fentebb mentem egy ideig ment is de aztán jöttek a seregek és maximum védekezéssel is bevertek, nem nagyon érdekli fentebbi hektárakon se az országokat a betegség, szerintem már majdnem jó lesz a faj , de igy még mindig használhatatlan. talán ha 30% védőerőt kapna ami a védelem varázslattal ér fel akkor még lehet hogy nem is lenne olyan rosz.

Ne haragudj, nem az a cel, hogy ne tudjanak beverni, ilyen faj jelenleg sincs. :)

Merengő 05-20-2010 03:55

te mondtad Remy nem is olyan régen valahol, (talán anarchista fórumon), hogy beverhetetlen ország nincs :)

Szerintem a hulla erősödött, a gyengébb szövetségekkel elbír, de egy közepes erősségű szövetség már ellátja a baját. személy tapasztalatból mondom, hogy ha kapna még hadi bónuszt, akkor igazán erős lehetne. csak kérdés akarjuk-e ezt!?

Stoky(Gárdi) NEXUS 05-20-2010 05:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252899)
Ne haragudj, nem az a cel, hogy ne tudjanak beverni, ilyen faj jelenleg sincs. :)

de van ilyen faj az elf mert klántámadásnál egy magát eltartó elfet ugyan nemversz be 100% barakkal se :D

na a véleményem a hullárol pedig az hogy mf ként életképtelen ha olyannal találja szembe magát akinek van egy kis pénze és játéktudása... szövetségbe ha aktív a szövi jácható talán , igaz szövibe lévő hullával nemtalálkoztam de ugy elképzelhetőnek tartom ha ügyesen össze tud dolgozni az a szövi...

igaz hullát még mostis nehezen vesznek be de talán ez idővel megváltozik

csabi 05-22-2010 09:54

5ös szinten anarchista csoportban szép 33/33as bunker termelőt tudtam csinálni, 2-3 naponta egy ránézés mellett termelek, ezért nincs élezve. magas morál, sok tornyos íj.

normálban 5ös 4es szinten okozott meglepetésket a szövijeimnek, ha betámadott egy élőhalott, de inkább mfként láttam erősnek és ugy sem volt húúúdeerős.

A-ban amíg kis klánban voltam, volt velünk élőhalott. ott már elég jó volt, de nagyon hiányzott a varázs tudománya és a védelme nem nagy és lentebb nem volt elrettentő a betegsége sem.

Szesy 05-22-2010 11:25

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 253413)
5ös szinten anarchista csoportban szép 33/33as bunker termelőt tudtam csinálni, 2-3 naponta egy ránézés mellett termelek, ezért nincs élezve. magas morál, sok tornyos íj.

normálban 5ös 4es szinten okozott meglepetésket a szövijeimnek, ha betámadott egy élőhalott, de inkább mfként láttam erősnek és ugy sem volt húúúdeerős.

A-ban amíg kis klánban voltam, volt velünk élőhalott. ott már elég jó volt, de nagyon hiányzott a varázs tudománya és a védelme nem nagy és lentebb nem volt elrettentő a betegsége sem.

Fentebb sem elretentő, egyenlőre. Bár inkább azokat kéne megkérdezni akik vissza kisérnek egy hullát, 3-4-5k hekin, hogy megérte-e?:)
Valamint az tényleg nagy elöny lenne ha tudnám választani, hogy kérem-e az elhulló katikat vagy sem. Több esetben is annyin múlott a védés, hogy a katik miatt nem tudtam venni több ijat, és ez bosszantó

Dus 05-25-2010 09:35

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 252431)
Én úgy látom, hogy erőben elég erős lett, ha van pénz, hogy az akár viccből, vagy poénból heteken át gyújtogató országok kárait visszaépítsük.

Ha... egy játékos, egy készültségből, 1300 hekin, csak gyújtással durván 100 milla kárt tud okozni (piaci árral számolva). Azért ez nem kevés.

Valami hadizással összeköthető plusz pénzforrást kéne találni a hulláknak (a mostanin felül). Ekkor nem lehetne a mostaninál jobban beállni termelni vele, de a brutális költségek egy részét azért fedezné...

Én még mindig amondó vagyok, hogy lehetne a mészárolt katonákból kapni valamennyit. Akár úgy is, hogy figyelembe veszi az egységek számát. Ha kevés egysége van annak, akit bemészároltam, akkor nem kapnám meg a katonákat (gyenge játékos, ne legyen ösztönzés a mészárlásra), míg ha sok egysége van, akkor egy részét, vagy akár az egészet megkapná a hulla. Tehát az ellenfél erőssége alapján kapná, így nem lenne az, hogy agyonmészárolja valaki a kezdőket...

Vagy esetleg valamilyen más pénzforrás.

Valezius 05-25-2010 10:46

Visszaélés mentes pénzforrásnak csak azt tudom elképzelni, hogy fizessenek az emberei 5-10-szer annyi adót, mint alapból.

Dus 05-25-2010 11:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 253696)
Visszaélés mentes pénzforrásnak csak azt tudom elképzelni, hogy fizessenek az emberei 5-10-szer annyi adót, mint alapból.

Én mindenképpen sereghez kötném, hogy ne lehessen az, hogy valaki beállt termelni, a mostaninál is jobban...

Tsobi 05-25-2010 11:40

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 253689)
Ha... egy játékos, egy készültségből, 1300 hekin, csak gyújtással durván 100 milla kárt tud okozni (piaci árral számolva). Azért ez nem kevés.

Valami hadizással összeköthető plusz pénzforrást kéne találni a hulláknak (a mostanin felül). Ekkor nem lehetne a mostaninál jobban beállni termelni vele, de a brutális költségek egy részét azért fedezné...

Én még mindig amondó vagyok, hogy lehetne a mészárolt katonákból kapni valamennyit. Akár úgy is, hogy figyelembe veszi az egységek számát. Ha kevés egysége van annak, akit bemészároltam, akkor nem kapnám meg a katonákat (gyenge játékos, ne legyen ösztönzés a mészárlásra), míg ha sok egysége van, akkor egy részét, vagy akár az egészet megkapná a hulla. Tehát az ellenfél erőssége alapján kapná, így nem lenne az, hogy agyonmészárolja valaki a kezdőket...

Vagy esetleg valamilyen más pénzforrás.

Ha megkapná a mészárlásból származó elesetteket, akkor mindenképpen ez a rendszer működne, hisz akinek kevesebb katonája van, annál kevesebbet tudsz legyilkolni.

Dus 05-25-2010 11:50

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 253707)
Ha megkapná a mészárlásból származó elesetteket, akkor mindenképpen ez a rendszer működne, hisz akinek kevesebb katonája van, annál kevesebbet tudsz legyilkolni.

Igen ám, de egy gyengébb játékos folyamatosan mészárlása akár jobban is megérheti, mintha belekötnél valaki erősebbe. Akitől ugyan több egység jön, de könnyedén vissza is tud vágni... És alapvetően nem arra kéne ösztönözni a hullákat, hogy a középerős, játszani már valamelyest tudó, de mégsem elég jó játékosokat mészárolja agyon.

De ez csak egy hirtelen (második) fellángolásból jött ötlet. Bármilyen plusz pénzforrás támogatója vagyok, mert már látom, hogy bárki, aki csak viccből legyújtja a hullát, több száz milliós kárt okoz, és a játékosok jelentős része ezt nem tudja fedezni, mert nincsen milliárdos tartalékuk (hozzátenném, 4-5 milliárdos tartalék is pár hét alatt elfogy, ha folyamatosan gyújtanak, pláne, ha nem is egy személy).

Azt meg ugye meg sem lehet tenni, hogy a házakat nem építi vissza valaki.

Remedy 05-25-2010 12:51

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 253708)
Igen ám, de egy gyengébb játékos folyamatosan mészárlása akár jobban is megérheti, mintha belekötnél valaki erősebbe. Akitől ugyan több egység jön, de könnyedén vissza is tud vágni... És alapvetően nem arra kéne ösztönözni a hullákat, hogy a középerős, játszani már valamelyest tudó, de mégsem elég jó játékosokat mészárolja agyon.

De ez csak egy hirtelen (második) fellángolásból jött ötlet. Bármilyen plusz pénzforrás támogatója vagyok, mert már látom, hogy bárki, aki csak viccből legyújtja a hullát, több száz milliós kárt okoz, és a játékosok jelentős része ezt nem tudja fedezni, mert nincsen milliárdos tartalékuk (hozzátenném, 4-5 milliárdos tartalék is pár hét alatt elfogy, ha folyamatosan gyújtanak, pláne, ha nem is egy személy).

Azt meg ugye meg sem lehet tenni, hogy a házakat nem építi vissza valaki.

Erdekes. Eddig nem okoztak neki ilyen vesztesegeket? :) Vagy csak az erosodessel valt ez hirtelen problemava? :)

Dus 05-25-2010 12:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 253718)
Erdekes. Eddig nem okoztak neki ilyen vesztesegeket? :) Vagy csak az erosodessel valt ez hirtelen problemava? :)

Eddig nem nagyon voltam hullával... úgy gondolom, hogy nem sok hulla volt eddig 1000 hektár felett.

Remedy 05-25-2010 12:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 253720)
Eddig nem nagyon voltam hullával... úgy gondolom, hogy nem sok hulla volt eddig 1000 hektár felett.

Rosszul. :)

Dus 05-25-2010 13:02

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 253721)
Rosszul. :)

Attól függ, ki mit tekint soknak. Most biztos, hogy több van, mint eddig volt. És most már félnek attól, hogy beütik őket is. Eddig könnyedén meg lehetett fogni a hulla sereget, most már kevésbé, ez ok lehet arra, hogy többen rászálljanak. :)

Xeper 05-25-2010 13:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 253718)

Ha visszaolvasol a másik topicban, a változtatás előtt én is elég sokat írtam erről a problémáról. :)

Gyuresz 05-27-2010 11:36

Bim

Én új orit indítottam hullaként, és eddig bejött:) 24 támadásból 22-t nyertem, a maradék kettő közül az egyik volt csak kitámadás, a másik befelé jött...
:D

Peter Rose 05-28-2010 11:27

Üdv!

Számoltam kicsit:
Ork-hulla támadó értékének összehasonlítási azonos körülmények mellett. (1 személyiséggel)

Azt vettem alapul, hogyha mind a 2 faj kitámad, azonos védelmi erő maradjon nekik otthon, s a maradék egységgel menjenek támadni. Mind a két éplist esetében a fajok nem önellátóak, tehát a hulla nem megy rá arra, hogy bankokkal keressen pénzt, az orknak pedig más termeli meg a kaját.

Ilyen körülmények között végeredménynek az jött ki, hogy a hulla támadóereje (adott hektáron) 1,080,253, az orké (tudós szemmel) 924,187.

Az összehasonlításnak persze csak ebből a szempontból van értelme, a faji adottságok miatt nyilván az orknak a hullával szemben vannak előnyei, de ugyanígy a hullának is akad az orkkal szemben :)

Mindez A-ban.

Ha érdekel esetleg vkit leírom a konkrét 2 éplistet és számolást is.

csabi 05-28-2010 11:46

Quote:

Originally Posted by Peter Rose (Post 254171)
Üdv!

Számoltam kicsit:
Ork-hulla támadó értékének összehasonlítási azonos körülmények mellett. (1 személyiséggel)

Azt vettem alapul, hogyha mind a 2 faj kitámad, azonos védelmi erő maradjon nekik otthon, s a maradék egységgel menjenek támadni. Mind a két éplist esetében a fajok nem önellátóak, tehát a hulla nem megy rá arra, hogy bankokkal keressen pénzt, az orknak pedig más termeli meg a kaját.

Ilyen körülmények között végeredménynek az jött ki, hogy a hulla támadóereje (adott hektáron) 1,080,253, az orké (tudós szemmel) 924,187.

Az összehasonlításnak persze csak ebből a szempontból van értelme, a faji adottságok miatt nyilván az orknak a hullával szemben vannak előnyei, de ugyanígy a hullának is akad az orkkal szemben :)

Mindez A-ban.

Ha érdekel esetleg vkit leírom a konkrét 2 éplistet és számolást is.

érdekel :)

Peter Rose 05-28-2010 12:12

Ettől féltem, de jogos :D na akkor írom:
2000 heki

Hulla:
316 ház, 25,280 civil
1464 barakk, 93,696 hely
200 torony, 12,800 hely
20 bank

Ork:
375 ház, 24,375 civil
1140 barakk, 59,280 hely
165 torony, 8580 hely
20 bank
200 kocsma
100 templom

Foglalkoztatottság mindkét esetben közel 100%
Hullának 200 tornyos íjból indultam ki, ami marad otthon védekezni.
Ennek védőereje:
12,800*12*1,1*1,6=270,336
Orknak ugyanennyi védőerő kitámadási bónusszal:
8580*12*1,45*1,3*1,2*1,165=271,306,8

Hullának marad 80,896 lova támadni
Orknak: 50,700

Hulla támadóereje:
80,896*6*1,6*1,3*1,07=1,080,252
Ork támadóereje:
50,700*6*1,3*1,3*1,45*1,1=819,986

Az előző Hsz-emben még más számok voltak, mert időközben rájöttem, hogy elszámoltam valamit, de azt hiszem, ez már stimmel.
Kiemelném újból, hogy ez csak a támadóerő összehasonlítása, az egyéb faji adottságok más fényben világíthatják meg a dolgokat.
Valamint ahogy látszik, az ork rendelkezik néhány kocsmával. Ha pl 2 kocsmája lenne, akkor 10,296-tal több lóval tudna támadni, ebbe az esetben a támadóérték 986,506-ra módosul.

Gabro 05-28-2010 12:37

a hulla támadóerejét szerintem elszámoltad, A-ban 40%-kal nő a támadóereje nem 60%-kal

Peter Rose 05-28-2010 12:46

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 254177)
a hulla támadóerejét szerintem elszámoltad, A-ban 40%-kal nő a támadóereje nem 60%-kal

Ó, akkor vissza az egész, fene :)

Peter Rose 05-28-2010 13:08

Ez kicsit olyan volt, mint amikor elkezdtem hódozni és vagy fél évig abban a tudatban voltam, hogy a katonai támadáshoz is kell térkapu :)

Na ha lesz majd időm, kiszámolom 40% is...

Xeper 05-28-2010 15:50

Quote:

Originally Posted by peter rose (Post 254183)
ez kicsit olyan volt, mint amikor elkezdtem hódozni és vagy fél évig abban a tudatban voltam, hogy a katonai támadáshoz is kell térkapu :)

na ha lesz majd időm, kiszámolom 40% is...

/1,6*1,4

;)

Peter Rose 05-28-2010 16:30

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 254195)
/1,6*1,4

;)

Azért nem ilyen egyszerű, mert ebben az esetben az orknak nem kell annyi tornyos íjnak otthon maradnia, hogy ugyanannyi védőerőt adjon, mint a hulla, ergo több lovasa is marad támadni.
Mármost félve mondom, de ha minden igaz, így helyes:

hulla védőereje:

12,800*12*1,1*1,4=236,544

ezt ennyi tornyos ork adja kitámadási bónusszal:

7592*12*1,45*1,3*1,2*1,146=236,164

Így akkor marad hullának ugyanannyi támadni:

80,896*6*1,4*1,3*1,07=945,220

Orknak:

52676*6*1,3*1,3*1,45*1,1=851,944

Tehát ha most tényleg stimmelnek a számok, akkor még mindig a hulla a nyerő.

Tsobi 05-28-2010 16:50

Milyen személyiséggel számoltál a hullára?

Peter Rose 05-28-2010 20:29

Nem tábornokkal :)

Dus 05-28-2010 21:01

Quote:

Originally Posted by Peter Rose (Post 254237)
Nem tábornokkal :)

Tudós?? :)

Merengő 05-30-2010 22:51

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 254240)
Tudós?? :)

ha orknak tudóst számolt, akkor hullának is azt kellene.

Peter Rose 06-01-2010 07:43

Nemrég (tegnap) hívták fel a figyelmemet a tudós-hulla bónuszra. Józan ésszel meg sem fordult a fejemben, hogy számít.

Ati 06-01-2010 08:38

Quote:

Originally Posted by Peter Rose (Post 254577)
Nemrég (tegnap) hívták fel a figyelmemet a tudós-hulla bónuszra. Józan ésszel meg sem fordult a fejemben, hogy számít.

Számít az!

Rotcsa 06-01-2010 14:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254580)
Számít az!

Ú, ez nekem is új...
tudós hulla?:eek:

De ha a tekercseinek a max. hatásfoka 0, akkor a 0 nak az 5%-a is nulla nem?
Tehát akkor most mi van?

Rotcsa 06-01-2010 14:20

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 254599)
Ú, ez nekem is új...
tudós hulla?:eek:

Tehát akkor most mi van?

Ja, vágom már!

Ez csak a tolvajlási és varázsló képességekre vonatkozik, vmint a lakitekire, mert azt nem módosítja!

Tehát akkkor lehet írni hadi tekit..:D

Ati 06-01-2010 14:20

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 254599)
Tehát akkor most mi van?

Nem szorzod az alap hatásfokkal, hanem hozzáadod.

Egy gnómnál a +5% nem azt jelenti, hogy az 50-hez hozzáadod az 50-nek az 5%-át, ami 2,5, és így végül 50+2,5=52,5%-ot kapsz, hanem azt, hogy az 50-hez hozzáadsz még 5-öt, és így 50+5=55%-ot kapsz.

Ugyanígy működik az élőhalottnál is: nem a 0-nak veszed az 5%-át, ami 0, és így 0+0=0%-ot kapsz, hanem a 0-hoz hozzáadsz 5-öt, így végül 0+5=5%-ot kapsz.

Ez nem része a mostani módosításnak, ez mindig így működött.

Rotcsa 06-01-2010 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254601)
Nem szorzod az alap hatásfokkal, hanem hozzáadod.

Egy gnómnál a +5% nem azt jelenti, hogy az 50-hez hozzáadod az 50-nek az 5%-át, ami 2,5, és így végül 50+2,5=52,5%-ot kapsz, hanem azt, hogy az 50-hez hozzáadsz még 5-öt, és így 50+5=55%-ot kapsz.

Ugyanígy működik az élőhalottnál is: nem a 0-nak veszed az 5%-át, ami 0, és így 0+0=0%-ot kapsz, hanem a 0-hoz hozzáadsz 5-öt, így végül 0+5=5%-ot kapsz.

Ez nem része a mostani módosításnak, ez mindig így működött.

Ja, vágom már...
Nem voltam még tudós, ezért nem is igazán számolgattam a témában.
Amit meg följebb írtam, azt arra értettem, hogy variban és toliban 0 a hatásfok, ezért annak az 5%-a is nulla. Ez a mondat maradt meg a súgóból, de elfelejtettem, hogy mire is vonatkozik,azt hittem az egész tudományos területén így van.

Olasz 06-01-2010 20:43

Olyan észrevételem lenne a hullához, hogy nagyon hamar elkezd esni a katmorálja. Sok ütés után 100%-ról elkezd leesni és több nyillal is esik 5-6kör után. 24 kör alatt már 80% körül van. Másnál is ennyire szembetűnően hamar elkezd leesni?

Mi befolyásolja a katmorál esését? Hatással van rá a foglalkoztatottság?
Ha a foglakoztatás túl alacsony, tehát 70-75%, akkor jobban esik, mint ha 95-99%?
A sima morál hatással van a katmorál esésére?

Ha vki tudná a válaszokat, azt megköszönném!

thx

All times are GMT +1. The time now is 06:51.