![]() |
Lassan eltelik 2 hónap az élőhalott módosítása óta. Az eddigieken felül ki hogy látja a változást?
|
Én úgy látom, hogy erőben elég erős lett, ha van pénz, hogy az akár viccből, vagy poénból heteken át gyújtogató országok kárait visszaépítsük. Viszont ha folyamatosan jár a sereg, akkor szépen van pénz fosztásból, meg az elhulló katonákból.
Talán még annyit lehetne, hogy támadásnál lehessen kiválasztani, hogy kéred-e az elhulló egységeket, vagy nem. Mert marha idegesítő, hogy íjakat kell kirakjak, mert hamarabb megy el az otthon lévő sereg... Márpedig, ha egy hadist ütök be, akkor igen nagy % barakkról van szó, ami ezáltal "használhatatlan" lesz... És ez nagyon kényelmetlen. Esetleg még egy olyan is, hogy harmadik opció: mészárlásnál csak az alap elhulló katonákat, vagy a mészárlásból kapottakat is kapja meg (ez lehet már sok lenne, de pénzforrásnak marha jó). De amúgy sokkal jobb, mint volt. Nem mondom, hogy erős, de játszható. |
Quote:
|
Quote:
De ok, akkor a mészárlás ne legyen, vagy legyen az, hogy szintenként növekszik az is. 5. szinten a mészárolt katonák 10%-át, 4-en 30%-át, 3-on 50%-át, 2-on, 70%-át, 1. szinten 90%-át kapja meg a hulla. De az, hogy be lehessen állítani, hogy kérek-e katonát, vagy ne, az mindenképp legyen. :) |
hulla vélemény
2b be majndem 800 körig hullával voltam 1700 hektáron kezdtem aztán fentebb mentem egy ideig ment is de aztán jöttek a seregek és maximum védekezéssel is bevertek, nem nagyon érdekli fentebbi hektárakon se az országokat a betegség, szerintem már majdnem jó lesz a faj , de igy még mindig használhatatlan. talán ha 30% védőerőt kapna ami a védelem varázslattal ér fel akkor még lehet hogy nem is lenne olyan rosz.
|
Quote:
|
te mondtad Remy nem is olyan régen valahol, (talán anarchista fórumon), hogy beverhetetlen ország nincs :)
Szerintem a hulla erősödött, a gyengébb szövetségekkel elbír, de egy közepes erősségű szövetség már ellátja a baját. személy tapasztalatból mondom, hogy ha kapna még hadi bónuszt, akkor igazán erős lehetne. csak kérdés akarjuk-e ezt!? |
Quote:
na a véleményem a hullárol pedig az hogy mf ként életképtelen ha olyannal találja szembe magát akinek van egy kis pénze és játéktudása... szövetségbe ha aktív a szövi jácható talán , igaz szövibe lévő hullával nemtalálkoztam de ugy elképzelhetőnek tartom ha ügyesen össze tud dolgozni az a szövi... igaz hullát még mostis nehezen vesznek be de talán ez idővel megváltozik |
5ös szinten anarchista csoportban szép 33/33as bunker termelőt tudtam csinálni, 2-3 naponta egy ránézés mellett termelek, ezért nincs élezve. magas morál, sok tornyos íj.
normálban 5ös 4es szinten okozott meglepetésket a szövijeimnek, ha betámadott egy élőhalott, de inkább mfként láttam erősnek és ugy sem volt húúúdeerős. A-ban amíg kis klánban voltam, volt velünk élőhalott. ott már elég jó volt, de nagyon hiányzott a varázs tudománya és a védelme nem nagy és lentebb nem volt elrettentő a betegsége sem. |
Quote:
Valamint az tényleg nagy elöny lenne ha tudnám választani, hogy kérem-e az elhulló katikat vagy sem. Több esetben is annyin múlott a védés, hogy a katik miatt nem tudtam venni több ijat, és ez bosszantó |
Quote:
Valami hadizással összeköthető plusz pénzforrást kéne találni a hulláknak (a mostanin felül). Ekkor nem lehetne a mostaninál jobban beállni termelni vele, de a brutális költségek egy részét azért fedezné... Én még mindig amondó vagyok, hogy lehetne a mészárolt katonákból kapni valamennyit. Akár úgy is, hogy figyelembe veszi az egységek számát. Ha kevés egysége van annak, akit bemészároltam, akkor nem kapnám meg a katonákat (gyenge játékos, ne legyen ösztönzés a mészárlásra), míg ha sok egysége van, akkor egy részét, vagy akár az egészet megkapná a hulla. Tehát az ellenfél erőssége alapján kapná, így nem lenne az, hogy agyonmészárolja valaki a kezdőket... Vagy esetleg valamilyen más pénzforrás. |
Visszaélés mentes pénzforrásnak csak azt tudom elképzelni, hogy fizessenek az emberei 5-10-szer annyi adót, mint alapból.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De ez csak egy hirtelen (második) fellángolásból jött ötlet. Bármilyen plusz pénzforrás támogatója vagyok, mert már látom, hogy bárki, aki csak viccből legyújtja a hullát, több száz milliós kárt okoz, és a játékosok jelentős része ezt nem tudja fedezni, mert nincsen milliárdos tartalékuk (hozzátenném, 4-5 milliárdos tartalék is pár hét alatt elfogy, ha folyamatosan gyújtanak, pláne, ha nem is egy személy). Azt meg ugye meg sem lehet tenni, hogy a házakat nem építi vissza valaki. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Bim
Én új orit indítottam hullaként, és eddig bejött:) 24 támadásból 22-t nyertem, a maradék kettő közül az egyik volt csak kitámadás, a másik befelé jött...
:D |
Üdv!
Számoltam kicsit: Ork-hulla támadó értékének összehasonlítási azonos körülmények mellett. (1 személyiséggel) Azt vettem alapul, hogyha mind a 2 faj kitámad, azonos védelmi erő maradjon nekik otthon, s a maradék egységgel menjenek támadni. Mind a két éplist esetében a fajok nem önellátóak, tehát a hulla nem megy rá arra, hogy bankokkal keressen pénzt, az orknak pedig más termeli meg a kaját. Ilyen körülmények között végeredménynek az jött ki, hogy a hulla támadóereje (adott hektáron) 1,080,253, az orké (tudós szemmel) 924,187. Az összehasonlításnak persze csak ebből a szempontból van értelme, a faji adottságok miatt nyilván az orknak a hullával szemben vannak előnyei, de ugyanígy a hullának is akad az orkkal szemben :) Mindez A-ban. Ha érdekel esetleg vkit leírom a konkrét 2 éplistet és számolást is. |
Quote:
|
Ettől féltem, de jogos :D na akkor írom:
2000 heki Hulla: 316 ház, 25,280 civil 1464 barakk, 93,696 hely 200 torony, 12,800 hely 20 bank Ork: 375 ház, 24,375 civil 1140 barakk, 59,280 hely 165 torony, 8580 hely 20 bank 200 kocsma 100 templom Foglalkoztatottság mindkét esetben közel 100% Hullának 200 tornyos íjból indultam ki, ami marad otthon védekezni. Ennek védőereje: 12,800*12*1,1*1,6=270,336 Orknak ugyanennyi védőerő kitámadási bónusszal: 8580*12*1,45*1,3*1,2*1,165=271,306,8 Hullának marad 80,896 lova támadni Orknak: 50,700 Hulla támadóereje: 80,896*6*1,6*1,3*1,07=1,080,252 Ork támadóereje: 50,700*6*1,3*1,3*1,45*1,1=819,986 Az előző Hsz-emben még más számok voltak, mert időközben rájöttem, hogy elszámoltam valamit, de azt hiszem, ez már stimmel. Kiemelném újból, hogy ez csak a támadóerő összehasonlítása, az egyéb faji adottságok más fényben világíthatják meg a dolgokat. Valamint ahogy látszik, az ork rendelkezik néhány kocsmával. Ha pl 2 kocsmája lenne, akkor 10,296-tal több lóval tudna támadni, ebbe az esetben a támadóérték 986,506-ra módosul. |
a hulla támadóerejét szerintem elszámoltad, A-ban 40%-kal nő a támadóereje nem 60%-kal
|
Quote:
|
Ez kicsit olyan volt, mint amikor elkezdtem hódozni és vagy fél évig abban a tudatban voltam, hogy a katonai támadáshoz is kell térkapu :)
Na ha lesz majd időm, kiszámolom 40% is... |
Quote:
;) |
Quote:
Mármost félve mondom, de ha minden igaz, így helyes: hulla védőereje: 12,800*12*1,1*1,4=236,544 ezt ennyi tornyos ork adja kitámadási bónusszal: 7592*12*1,45*1,3*1,2*1,146=236,164 Így akkor marad hullának ugyanannyi támadni: 80,896*6*1,4*1,3*1,07=945,220 Orknak: 52676*6*1,3*1,3*1,45*1,1=851,944 Tehát ha most tényleg stimmelnek a számok, akkor még mindig a hulla a nyerő. |
Milyen személyiséggel számoltál a hullára?
|
Nem tábornokkal :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Nemrég (tegnap) hívták fel a figyelmemet a tudós-hulla bónuszra. Józan ésszel meg sem fordult a fejemben, hogy számít.
|
Quote:
|
Quote:
Ú, ez nekem is új... tudós hulla?:eek: De ha a tekercseinek a max. hatásfoka 0, akkor a 0 nak az 5%-a is nulla nem? Tehát akkor most mi van? |
Quote:
Ja, vágom már! Ez csak a tolvajlási és varázsló képességekre vonatkozik, vmint a lakitekire, mert azt nem módosítja! Tehát akkkor lehet írni hadi tekit..:D |
Quote:
Egy gnómnál a +5% nem azt jelenti, hogy az 50-hez hozzáadod az 50-nek az 5%-át, ami 2,5, és így végül 50+2,5=52,5%-ot kapsz, hanem azt, hogy az 50-hez hozzáadsz még 5-öt, és így 50+5=55%-ot kapsz. Ugyanígy működik az élőhalottnál is: nem a 0-nak veszed az 5%-át, ami 0, és így 0+0=0%-ot kapsz, hanem a 0-hoz hozzáadsz 5-öt, így végül 0+5=5%-ot kapsz. Ez nem része a mostani módosításnak, ez mindig így működött. |
Quote:
Ja, vágom már... Nem voltam még tudós, ezért nem is igazán számolgattam a témában. Amit meg följebb írtam, azt arra értettem, hogy variban és toliban 0 a hatásfok, ezért annak az 5%-a is nulla. Ez a mondat maradt meg a súgóból, de elfelejtettem, hogy mire is vonatkozik,azt hittem az egész tudományos területén így van. |
Olyan észrevételem lenne a hullához, hogy nagyon hamar elkezd esni a katmorálja. Sok ütés után 100%-ról elkezd leesni és több nyillal is esik 5-6kör után. 24 kör alatt már 80% körül van. Másnál is ennyire szembetűnően hamar elkezd leesni?
Mi befolyásolja a katmorál esését? Hatással van rá a foglalkoztatottság? Ha a foglakoztatás túl alacsony, tehát 70-75%, akkor jobban esik, mint ha 95-99%? A sima morál hatással van a katmorál esésére? Ha vki tudná a válaszokat, azt megköszönném! thx |
All times are GMT +1. The time now is 06:51. |