Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miért rossz a hóditó! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4126)

Ati 03-25-2010 07:18

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 246285)
leírtam a véleményemet, ami egyébként tény: jóval több a hadis faj a játékban, mint a tolis, vagy pláne a varis.

Én komolyan nem értem ezt. Le lett vezetve, hogy egy tolvaj lehet simán csak tolvaj, lehet tolvaj-varázsló, és lehet tolvaj-hadi is. Leírtad, hogy Te se szeretnél új tolvaj fajt, mert a mostani bőven elég.

Vagyis akkor aki tolvaj akar lenni, az bőven tud magának választani. Az, hogy kevesebben akarnak tolvajok lenni, mint hadi országok, miért a Hódító hibája? :eek::eek::eek::eek::eek:

Gyula 03-25-2010 07:45

Hemo a traviánban bele lehet szólni a játék vagy a játék szabályok alakulásába? Tudtommal nem. Itt van erre lehetőség? Valamilyen szinten igen.

A traviában előfordulhat hogy egy régi játékos aki sokkal erősebb nálad szét verhet úgy hogy esélyed sincs a védekezésre és le nullázhat teljesen? A válasz igen.

Itt a hódítóban előfordulhat ilyen? Megmondom, ha ilyen régi játékos vagy akkor valamelyest tudsz játszani, tehát nem fordulhat elő hogy egy sokkal erősebb (nagyobb) szét ver és lenulláz.

hemo 03-25-2010 09:11

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 246219)
Nem értem, hogy most miért támadja mindenki Hemot!?
Csak elmondta (volna) a véleményét, de rögtön rászálltatok, hogy hülyeségeket beszél.

Részben Én is egyet értek Vele. Valóban nincs már akkora szerepe a toliknak, bár nem feltétlenül a változásokból fakad.

Vegyünk egy mf tolit. Mit kezd magával? Kitől-mit tud lopni?
Csak vegyük az értékeket, mit érdemes.

-Rúnát varitól? (pláne ha a vari óriás...)
-Aranyat? (akitől érdemes lenne, annak van elég bankja, úgy gondolom)
-nyersit törpétől? ...akkor már inkább törpe leszek
-tekit? kitől? egy ruppót se ér már...

Régebben megérte lelopni egy orkot vagy törpöt még akkor is, ha bosszút áll.
És most? Kösz 2 misi értékű tekiért, inkább alszom tovább...
Régebben pont emiatt nehezebben játszható fajok voltak a törpék, orkok hisz mindig figyelni kellett a tekire és boldog-boldogtalan rájuk járt megszedni magukat. Most már játszhatnak nyugodtan, nincs aki feleslegesen lelopná őket és nem is lesz, mert lassan, de biztosan kihalnak a tolik...

A blabla szövegben, meg igaza van mindenkinek, csak kár hogy az értéke: "0"
Alkalmazkodjak meg miegymás... Alkalmazkodom is, csak most nem erről volt szó, hanem arról, hogy korábban más volt. (nem jobb, nem rosszabb, más)

ui: Amúgy örülnék, ha a körülmények újra megengednék, hogy pl félelffel toljam.

Teljesen igzan van ricsinek......
És aki velem ért egyet... látjátok azért készitők, hogy nem mindenkinek az a véleménye mint nektek?

Az baj veletek játék irókkal, hogy már át sem látjátok az egészet csak a ti érdekeiteket nézitek....Nektek mi a jó és mit érdekel benneteket, hogy milyen lesz a játék.. De az a baj, hogy szabin vagytok..... úgy könnyű okosnak lenni.. és akkor én nem játszottam és alkalmazkodjak?

Persze, hogy úgy könnyű játszani, hogy tele vagy mindennel.. Milliárdokat összeszedtetek... hogy milyen módszerrel? mindenki tudja, hogy lehet ebben a játékban gyüjtögetni..... hátterek, újrakezdések...stb
Aki meg azt irta, hogy elloptak tőle annyi tekit hát az meg is érdemli... annyira ügyetlen vagy akkor nem is érdemled meg...

Itt nem az a lényeg... úgy alakitottátok át a játékot, hogy már nincs szükség fajokra csak katonaira és ott a gnóm a király
Törpe.....??? midenki tudja, hogy miért vannak a törpék, és azokat ti "nagy játékosok" azért tartjátok, hogy benneteket ellásson.... Nekem is van több a 3-on hagyjuk a rizsát...
Már értelme nincs mert azért annyira nem egy nyerő faj...

Félelfnek sincs már értelme... úgy felerősitettétek a többi fajt, hogy ha mindenki maxon van és ki van hegyezve... és itt beszéljünk nem szöviről... nem tud már kitől lopni és ha tudna sincs már mit....
Azt meg hagyjuk, hogy az 5-ön lehet... igen ott vannak kezdők és bénák, de még van 4 szint.....

óriás régen egy király faj volt mikor még tudott lopni és őt is tudták rendesen lopni és gyilkolni...

elf tényleg jó már tolizni hála annak, hogy igy megerősitettétek a védelmét.. azt már irtam, hogy ez miért történt... mert egyikőtök pont azzal volt....

Régen nem az volt a játék lényege, hogy minél több tekit gyűjtsek... persze volt amennyi kell de itt már régen túlfutott az ésszerűsség határán.. kb. bkv szintre jutott, ha kell ha nem gyűjteni kelll....
De látod azt is irtátok, hogy milyen jó a bank mert kell a stratégiához...
Őszintén? Akkor én is mondhatom, hogy miért nem alkalmazkodtok ti hozzá és dugjátok el a pénzeteket...
Ilyen sosem volt régen, hogy több 100 millás országok nyugodtan mutassák a lóvét és ha megfeszülsz sem tudod ellopni....
A hóditó, hóditás nem azt jelenti, hogy ki van a csúcson és kinek van még 500 hekije amivel könnyedén terrorizálhatja a lenti orikat...
Régen középmezőnyben voltak a legnagyobb csaták és csak röhögtünk azokon akik a szintlimitnél is feljebb mentek 500-1000 hektárral..

Játékélmény, tudjátok még mi az? Ati te meg csak a fújod a magadét, szerintem el sem olvasod más véleményét.. tuti nem is érdekel.. neked milyen jó.....
Na ennyit különben a szabad vélemény nyilvánitásról tök ugyanaz szokott lenni az újitásoknál is... ti eldöntitek és kit érdekel a sok paraszt véleménye...

Ati 03-25-2010 09:17

Hát ez egy érdekes hozzászólásra sikeredett. Örülök, hogy ezzel a stílussal nem akarsz játszani.

hemo 03-25-2010 09:22

Ja és még 1 a pénzről...
Régen még az is beleszólt a játékba, hogy nem tarthattál bármennyit nyiltan a faludban... Már az is 1 statégia volt, hogy bakker lopják a pénzem, vagy csak elfogyott a gyors vásárlásban gyorsan a piacra a tekercset... imádkoztál, hogy megvegyék időben....
Most az a stratégia, hogy már ez sem számit, 16 bank és tehettek egy szivességet? Vagy csak 1 személyiség?

Tényleg olyan volt régen az ork, amit irtak... féltünk tőle mint a tűztől... de azért támadtuk, loptuk, varázsoltuk....
voltak jó kis ork harcosok ismertem egy párat....

Új gondolat már annyira nincs szükség más fajra, legyen akkor csak gnóm... nem kell ide varázsló, se tolvaj... se védő sem támadó....

hemo 03-25-2010 09:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 246318)
Hát ez egy érdekes hozzászólásra sikeredett. Örülök, hogy ezzel a stílussal nem akarsz játszani.

Bocs az utolsó szóért, magamra értettem...
De mindig kiugrik azért, hogy ha valaki és ahogy láttad nem egyedül vagyok.. mert vannak itt még régi játékosok ezek szerint...azok inkább menjenek el...nem kötelező játszani...
Csak tudnám miért fáj, hogy valaki véleményt mondd.
Nem szégyen az, hogy valami nem olyan lett mint gondoltátok... mindig van lehetőség átgondolásra és változtatásra.. erre ti inkább fenyegettek, hogy lezúztok vagy egyszerűen csak menjek el...

És igazából én nem is azért csináltam ezt a topikot, hogy veszekedés legyen.. én csak felhivtam a figyelmet arra, hogy ezek a módositások, meg az irány SZERINTEM nem jó és igy a fajok el fognak tűnni és nincs már rájuk szükség... mert az ember alkalkazkodik... De nem kéne neki. ha már van több faj... mert ez egy nagyon jó dolog akkor lehessen is őket, és minden funkciójukat használni....

Azt mondtátok, hogy ez a játék azért jó és nem "travi" mert ott csak katonázni lehet... Nagyon megy arra az irány... és ez a játék mindig is azért volt jó mert az ember azt csinált belőle amit akart és mindig mindennel tudott érvényesülni és megélni....

hemo 03-25-2010 10:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 246318)

Sajnálom az utolsó mondatot, hozzátok ki!

Remedy 03-25-2010 11:20

Quote:

Originally Posted by hemo (Post 246317)
Törpe.....??? midenki tudja, hogy miért vannak a törpék, és azokat ti "nagy játékosok" azért tartjátok, hogy benneteket ellásson.... Nekem is van több a 3-on hagyjuk a rizsát...

Tibu 0.3? Remelem nem fejlodsz tovabb.... :P

richardka 03-25-2010 11:38

én régota játszom a fene se emlékszik mikor kezdtem (annak ellenére játszom régota hogy nincs sok kék számos országom, kis kezdő vagyok mindig:) )

Az igaz hogy picit változott a Hod, de itt nem a fajok miatt van.

Én ugy érzem inkább az országokat vivő emberek változtak. Sokan abbagyták, nagyon sok a szabis játékos ( van olyan akit csépeltünk még vagy 4-5 éve , szétkaptuk, leszabizott és pont nemrég mentem el mellette a csopiba, azota se jött vissza), jopárszor elmentem már mellette

Nagyon sok lett az ismerös egyes csopikba, ugye ez az évek alatt termelődik, mikor az ember idecsapodik odacsapodik, ezt se ütöm mert volt szövim azt se ütöm mert jo haver. Volt anno olyan felléptem aztán előttem lévő 16 országbol 14 ismerös volt, na puff

Na a sok rizsát félredobva, nem a hoditoval vannak a gondok, az nagyon sokat nem változott, hogy kimondjam rá hogy rosz, hanem inkább akik régota játszanak, azok nyugodtak le mondjuk. És ugye tudjuk ha sok vehemens ember beszorul egy szobába (egy csopiba) ott puskaporos lesz a hangulat, meg a cselekedetek:) na a puskapor valahol el lett hagyva

Gabro 03-25-2010 11:44

Mielőtt még belekeveredsz az eszmefuttatásodba azért mondok pár szót:

- nem vagyok a játék készítője, egyszerűen baromságokat beszélsz
- 100 millákkról meg milliárdokról beszélsz.... hát most sem kell gyűjteni semmit, úgy játszol ahogy akarsz. Aki meg szeret sereget cserélni, vagy bármi egyebet az meg majd bocsánatot kér tőled, de azért hagy benn egy kis tőkét. Vedd el tőle ha tudod, ne az irigység faktor fröcsögjön belőled. Halkan jegyzem meg, hogy aki akármilyen országgal nem tud pár száz millát vagy 1 milliárdot összehozni az béna (moderáltam magam...)
- ha kicsit is ismernéd a játék mostani verzióit akkor nem mondanád, hogy valaki 500 heki plusszal bárkit is tud terrorizálni....már 6-7 körről se tudsz, vagy alig tenni bármit...
biztos én is paraszt vagyok, ezt meg nézd el nekem

Alg 03-25-2010 11:54

Hemo, még mindig nem írtad meg az országnevedet B-ben, pedig akkor nem csak nem unatkoznánk, hanem meg tudnám mutatni mennyire "béna faj"
a törpe és mennyire "überkirály" a gómod :P

Amiket meg írogatsz az már egyenesen nevetséges és szánalmas, nem is érdemes miatta a billentyűzetet koptatnom...

Srácok, szerintem azt akarja, hogy minden faj legyen egyforma (ember tükörpajzs nélkül kb.) "mint régen", mi?

[HTPA]GeeForce 03-25-2010 12:48

A gnómos sztori védelmére kelve kifejteném az alábbi apróságot:
Van nekem egy régi ismerősöm, nagyon jó hódítós volt még 2003 előtt, rettenetesen sokat tanultunk tőle, és amikor már mindent elért, amit ő akart, elment lemúriázni.
Hogy miért?
Csak ennyit válaszolt: Mert a gnóm az über faj, túl erős. Azzal bármit meg lehet csinálni.
Nemrég találkoztam vele egy kávézóban, és megpróbáltam visszacsábítani Hódítóba.
Első kérdése: Gnómnak még mindig annyi a tekibónusza, mint régen?
Mondom: Igen.
Erre ő: Jó, akkor maradok Lemúriában, mert még mindig értelmetlen a Hódító, ha ilyen túl erős faj van benne.

Sok mindenben volt igaza, bár ez így 7 évvel később nagyon hülyén hangzik... Fikázhatjátok Hemo-t, valószínűleg a stílusa hagy némi kívánnivalót maga után, de valószínű sokan nem látják azt, hogy ő ezeket komolyan gondolja. Valószínűleg, amikor abbahagyta, rettenetesen más volt a játék.
Ismétlem, én 2003-ban ahgytam abba, és 2006-ban tértem vissza, és a hodito.hu címsoron kívül SEMMI nem volt olyan, mint amikor még játszottam.
Annyi a különbség, hogy én úgy fogtam fel, hogy elmentem súgót olvasni, és bebifláztam. Aztán indítottam egy élőhalottat, azt hiszem tábornok személyiséggel... Mert élőhalott akartam lenni, mert "feelinges"-nek tartottam.
Nagyon gyorsan elújságolták nekem, hogy ezt azonnal felejtsem el. Mondom de nem, mert ez tök jó lesz.
Nos. Szintet lépnem nem igazán sikerült, mert ingyenföld, meg ingyenraktár, meg ingyenvagyon voltam...
Annyi történt, hogy töröltem magam, és indítottam egy másik országot. Élőhalottazni meg visszamentem anarchba.

Továbbra is azt mondom, hogy majd ha lenyugszik a témaindító, eldönti, hogy akar-e próbálkozni az újfajta játékkörnyezetben, vagy nem.
Ha akar, segítek neki szívesen, ha nem, úgyis elmegy innen magától.

Ati 03-25-2010 12:55

Quote:

Originally Posted by hemo (Post 246320)
Csak tudnám miért fáj, hogy valaki véleményt mondd.

A stílussal van a probléma, nem a véleménnyel.

Pool 03-25-2010 15:15

Miért van az, hogy eddig hemo-ról nem hallottunk, csak azután, hogy a tesztidőszak elkezdődött...
soha nem bírtam ezeket az újonnan regélt megmondóemberkéket, főleg, hogy a játékbeli országukat meg fosnak leírni...
kezdem azt gondolni, hogy vki irányítja a háttérből a beírásait...
gondolom, egy másik paraszt :)

vityu 03-25-2010 18:42

Quote:

Originally Posted by hemo (Post 246317)
Teljesen igzan van ricsinek......
És aki velem ért egyet... látjátok azért készitők, hogy nem mindenkinek az a véleménye mint nektek?

Az baj veletek játék irókkal, hogy már át sem látjátok az egészet csak a ti érdekeiteket nézitek....Nektek mi a jó és mit érdekel benneteket, hogy milyen lesz a játék.. De az a baj, hogy szabin vagytok..... úgy könnyű okosnak lenni.. és akkor én nem játszottam és alkalmazkodjak?

Persze, hogy úgy könnyű játszani, hogy tele vagy mindennel.. Milliárdokat összeszedtetek... hogy milyen módszerrel? mindenki tudja, hogy lehet ebben a játékban gyüjtögetni..... hátterek, újrakezdések...stb
Aki meg azt irta, hogy elloptak tőle annyi tekit hát az meg is érdemli... annyira ügyetlen vagy akkor nem is érdemled meg...

Itt nem az a lényeg... úgy alakitottátok át a játékot, hogy már nincs szükség fajokra csak katonaira és ott a gnóm a király
Már értelme nincs mert azért annyira nem egy nyerő faj...

Félelfnek sincs már értelme... úgy felerősitettétek a többi fajt, hogy ha mindenki maxon van és ki van hegyezve... és itt beszéljünk nem szöviről... nem tud már kitől lopni és ha tudna sincs már mit....
Azt meg hagyjuk, hogy az 5-ön lehet... igen ott vannak kezdők és bénák, de még van 4 szint.....

óriás régen egy király faj volt mikor még tudott lopni és őt is tudták rendesen lopni és gyilkolni...

elf tényleg jó már tolizni hála annak, hogy igy megerősitettétek a védelmét.. azt már irtam, hogy ez miért történt... mert egyikőtök pont azzal volt....

Régen nem az volt a játék lényege, hogy minél több tekit gyűjtsek... persze volt amennyi kell de itt már régen túlfutott az ésszerűsség határán.. kb. bkv szintre jutott, ha kell ha nem gyűjteni kelll....
De látod azt is irtátok, hogy milyen jó a bank mert kell a stratégiához...
Őszintén? Akkor én is mondhatom, hogy miért nem alkalmazkodtok ti hozzá és dugjátok el a pénzeteket...
Ilyen sosem volt régen, hogy több 100 millás országok nyugodtan mutassák a lóvét és ha megfeszülsz sem tudod ellopni....
A hóditó, hóditás nem azt jelenti, hogy ki van a csúcson és kinek van még 500 hekije amivel könnyedén terrorizálhatja a lenti orikat...
Régen középmezőnyben voltak a legnagyobb csaták és csak röhögtünk azokon akik a szintlimitnél is feljebb mentek 500-1000 hektárral..

Játékélmény, tudjátok még mi az? Ati te meg csak a fújod a magadét, szerintem el sem olvasod más véleményét.. tuti nem is érdekel.. neked milyen jó.....
Na ennyit különben a szabad vélemény nyilvánitásról tök ugyanaz szokott lenni az újitásoknál is... ti eldöntitek és kit érdekel a sok paraszt véleménye...

Ez a fröcsögés, ez a gyűlölködés, ez az irigység... SZÁNALMAS! Miféle megmondóemberek? A játék ismerőire, és aktív közönségére gondolsz???

Grabi 03-25-2010 19:53

régen a jobb országok 90%-a a ember vagy gnóm volt, ezért a barátod helytelenül gondolkodik. mára megváltozott rengeteg dolog a hódítóban.

reichz 03-30-2010 10:32

Az alap témához szólnék hozzá , nem a tolizás elhalásához mert az szerintem vitán felüli dolog , 5-ös szinten felül halott a toli és csak gyengíti a szövit (a toli nálam feles vagy ember a gnóm nem az )
A bajokat én ott látom , hogy kialakult néhány multi 15-20 vagy több taggal és bizonyos csopik - attól függ melyik multiról beszélünk- gyakorlatilag áthatolhatatlanok miattuk.
A vak nem látja csak ezeket , mf termelő orinak hívják magukat de ha valaki odapiszkál nekik érdekes módon perceken belül szemben találja magát full hadis szövikkel akik pusztán véletlenül épp most jöttek vissza szabiról és szintén véletlenül épp téged szemeltek ki áldozatul.
Ez is az oka a rengeteg szabin lévő orinak , mert hiába van elég pénzed jól kiépített országod , némi tapasztalatod , jó szövid az ilyen ellenséget egymagatokban lehetetlen legyőzni , de még ha sikerülne is akkor mondanom sem kell pusztán a véletlenek összejátszása miatt azonnal előkerül egy újjabb full hadis szövi és mit tesz isten ... pont téged szemelt ki ez is...
Ugye mindenki tudja miről beszélek.
szerintem ez veszi el sok játékos kedvét a hódtól , ez kiábrándító minden becsülettel játszó ország számára. Sajnos néhány játékosnál összemosódnak a szabályok az anarchista csoportok szabályaival és ugyanúgy játszanak itt is mint ott csak itt burkoltan.
Az én véleményem szerint ez a rossz a hódban.

Ati 03-30-2010 10:35

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246706)
A vak nem látja csak ezeket , mf termelő orinak hívják magukat de ha valaki odapiszkál nekik érdekes módon perceken belül szemben találja magát full hadis szövikkel akik pusztán véletlenül épp most jöttek vissza szabiról és szintén véletlenül épp téged szemeltek ki áldozatul.

És ilyenkor nyilván az egyetlen dolog, amit tutira nem teszel, az a jelentésük. Értem. Ezek szerint akkor ez így szerinted rendben is van. Akkor miről beszélünk?

Tessék végre észrevenni, hogy a szabálytalanságok észlelésének jelentésére lehetőség van a játékon belül! Semmi más módon nem lesz velük foglalkozva. Sehogyan. Semmikor. Csak ha az érintett ország azt jelenti. Nem itt a fórumon, mert ennek semmi értelme. Játékon belül. Azért van a jelentési lehetőség, hogy automatikusan minden információ rendelkezésre álljon az esettel kapcsolatban. Olyan információk is, amikkel Te nem rendelkezel.

reichz 03-30-2010 10:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 246707)
És ilyenkor nyilván az egyetlen dolog, amit tutira nem teszel, az a jelentésük. Értem. Ezek szerint akkor ez így szerinted rendben is van. Akkor miről beszélünk?

Tessék végre észrevenni, hogy a szabálytalanságok észlelésének jelentésére lehetőség van a játékon belül! Semmi más módon nem lesz velük foglalkozva. Sehogyan. Semmikor. Csak ha az érintett ország azt jelenti. Nem itt a fórumon, mert ennek semmi értelme. Játékon belül. Azért van a jelentési lehetőség, hogy automatikusan minden információ rendelkezésre álljon az esettel kapcsolatban. Olyan információk is, amikkel Te nem rendelkezel.

azt kell mondjam ebben most tévedtél , megtörtént a bejelentése de úgy néz ki ügyesek és nem tűnik fel senkinek a nyilvánvaló .

reichz 03-30-2010 11:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 246707)

és köszönöm a lehetőséget :) a következő orimat közellenség néven fogom regisztrálni :) bár ettől a perctől a mostaniak is azok

Ati 03-30-2010 11:11

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246708)
azt kell mondjam ebben most tévedtél , megtörtént a bejelentése de úgy néz ki ügyesek és nem tűnik fel senkinek a nyilvánvaló .

Ez esetben talán nem is annyira nyivánvaló az a "nyilvánvaló".

Időnként komolyan nem tudom felfogni azt, amikor fel vannak egyesek háborodva, mert két országnak hasonló a neve, és akkor máris egész biztosan csalás van, és hogyhogy senki nem veszi észre a "nyilvánvalót". Nagyon egyszerű: attól, hogy két országnak hasonló neve van, még nem biztos, hogy csalnak. Bármikor indítok egy Tiedhez hasonlító nevű országot. Ezután ugye jogos az elvárás, hogy kerülj azonnal anarchba, hiszen olyan "nyilvánvaló", hogy csalás történik...

Szintén nem csalás, amikor valaki meg mer támadni. Ez a játék arról szól, hogy mások megtámadhatnak. Ha valaki ezt meg is teszi, az nem csalás.

Ez persze úgy általánosságban szól azoknak, akik szerint annyira "nyilvánvaló" minden. Ha Te jelentetted, akkor ahhoz a kisebbséghez tartozol, akik a megfelelő helyen is jelentik ezt, ezt külön köszönöm. Sajnos sokan a felháborodáson túl odáig nem jutnak el, hogy tegyenek is valamit az ügy érdekében. Márpedig csak akkor lesz bármi is téve ilyen esetekben, ha azokról jelentés történik.

Vannak esetek, amikor automatikusan lehet szűrni a szabálytalanságokat, de vannak, amikor ezt nem lehet megtenni, és az érintett országok együttműködése szükséges.

reichz 03-30-2010 11:32

nincs országnév egyezés erről nincs itt szó , más kérdés , hogy bizonyos játék idő eltöltése után úgyis tudja az ember melyik ori kié én sem titkolom őket.
Ezek a dolgok amikről beszéltem szerintem világosak és jól láthatóak , némi tapasztalat után 20-30 kör távolságból is felismerhetőek ezek a csapatok ,ha ügyesen viszont akkor az írott szabályok megkerülhetőek ezt jól tudod te magad is , mindig van kiskapu csak én nem hiszek az állandó véletlenek összejátszásában - ez bizonyára az én hibám
Ennek ellenére kitartok a játék mellett bár rengeteg ilyen pofonba szaladtam már bele amióta játszom, csak az elején még nem értettem hogy történtek ezek a dolgok most már kapisgálok valamicskét.
Jó ideje játszom már és egy országom sem került még anarchba ennek az az oka , hogy távol tartom magam a hasonló eszközöktől , sőt felháborítanak ezek , de lagalább nyugodtan alszom - már ha épp nem itt ülök a gépnél :)

Princ 03-30-2010 16:39

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246709)
és köszönöm a lehetőséget :) a következő orimat közellenség néven fogom regisztrálni :) bár ettől a perctől a mostaniak is azok

556885 2/B [SZ] közellenség
Evvel rég elkéstél. :p

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246708)

Igen, akad multizás is meg jksz is, néha lebuknak. De inkább legyen csak néha, minthogy akárki átkerüljön, aki mondjuk valós 3 pólusú csatába megy, vagy hiénázik szembemenve, vagy lever egy tönkrement/elhagyott orit, vagy akárcsak megnézi a gömbjét csatázóknak. És innentől kezdve nehéz elkülöníteni a kettőt, tehát ahogy mondod az ember igénybe vesz egyéb emlékeket, véleményeket is, amik viszont egyáltalán nem elfogulatlanok, vagyis a support semmire nem megy velük.

Mégsem mondanám hogy emiatt a Hódító rossz. Ha megakadályozni ritkán is lehet, a játék átlátható, logikus voltának köszönhetően elég jól ki tudod alakítani a körülötted lévőkről a véleményed, ahogy ezt meg is tetted. Aztán legközelebb elkerülöd őket vagy mondjuk feliratkozol a bingólistákra és kifejezetten rájuk utazol. Amit szeretnél. :) A többi hosszú idejű stratégiai játékban nekem általában dunsztom sincs merre vannak, és feltehetően nem azért mert minden ilyen rosszarcú csak a Hódítóba hajlandó regisztrálni, máshol meg nincsenek. :mad:

reichz 03-30-2010 17:29

abszolút igazad van , de abban a helyzetben vagyok , hogy vannak olyan játékosok is az ismeretségi körömben akiknek van orijuk ebben a "cégben"
de mivel a kapcsolatot nem a hódos vonalakon tartják így nehéz megbuktatni őket , nem légből kapott vagy elképzelt infókra alapoztam amit leírtam , ez a véres valóság , sajnos.
De az is nyilvánvaló , hogy profikkal állunk szemben mert a társaság jelentős része már szétfröccsent , lépett , zérózott , szabizott .

a közellenség nevet tudom , hogy már használják de ez volt a legkifejezőbb név ami eszembe jutott hirtelen, módosítom akkor mondjuk utálatos kép -re;)

Hex 03-30-2010 19:18

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246706)
Ez is az oka a rengeteg szabin lévő orinak , mert hiába van elég pénzed jól kiépített országod , némi tapasztalatod , jó szövid az ilyen ellenséget egymagatokban lehetetlen legyőzni , de még ha sikerülne is akkor mondanom sem kell pusztán a véletlenek összejátszása miatt azonnal előkerül egy újjabb full hadis szövi és mit tesz isten ..

ezzel vitatkoznék. Annó, mikor Káosszal Ts-sel és Bencével voltam egy szöviben, Tibuék nekünk jöttek, nem sírtunk, harcoltunk. Bence a sokszemes oriját képes lett volna feláldozni, csak hogy szétüssük a multisokat. Akkor mi voltunk az egyetlenek, akik szembe mertek szállni velük. Így is lehet csinálni. Izgalmas és jó harc volt :) négyen 2 szövi és egy mf tf óriás ellen :)

Remedy 03-30-2010 21:54

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246753)
abszolút igazad van , de abban a helyzetben vagyok , hogy vannak olyan játékosok is az ismeretségi körömben akiknek van orijuk ebben a "cégben"
de mivel a kapcsolatot nem a hódos vonalakon tartják így nehéz megbuktatni őket , nem légből kapott vagy elképzelt infókra alapoztam amit leírtam , ez a véres valóság , sajnos.
De az is nyilvánvaló , hogy profikkal állunk szemben mert a társaság jelentős része már szétfröccsent , lépett , zérózott , szabizott .

a közellenség nevet tudom , hogy már használják de ez volt a legkifejezőbb név ami eszembe jutott hirtelen, módosítom akkor mondjuk utálatos kép -re;)

Hm, szoval az a profi aki szabizik, lep, vagy zerozik az ellen elol? Na ne mar... :)

[HTPA]GeeForce 03-30-2010 21:54

Nekem az utolsó rossz tapasztalatom 4/K-ban volt. Azzal megint el lett véve a kedvem a normáltól. Ennek most már kb 2 éve, azóta se játszom ott - megint.
Se fenyegetés, se üzenetküldés, se hadisarc-kérés, se VIP kérés, se semmi nem volt nekem küldve.
Egész egyszerűen nem tudtam feljebb menni egy bizonyos szintnél.
Először 1 szövivel csatáztam MF-ként, aztán előjött szabiról 2 MF, és amikor ezek ellen is álltam a sarat (ugye MF bónusszal jó volt a védelmem, gnóm voltam, úgyhogy ütni is tudtam, és 5/T-ben igen nagy vagyont szedtem össze, szóval simán pótoltam a veszteségeimet egy ideig...), elkezdett ütni még egy szövi. Természetesen a hatamlasnak vélt tartalékaim pillanatok alatt elfogytak.

Újráztam. Szabiztam. Maradtam anarchban. Ennyi.

Ettől függetlenül én nem érzem, hogy az ilyen "érdekes" esetek maitt ne lenne mozgástere egy tolvajnak.
Tök mindegy, hogy van-e JKSZ a csoportokban, vagy nincs, mert valóban 4. szinttől felfelé egy toli csak gyengít egy szövetséget. Márpedig ha nem vagy szövi, MF vagy. Márpedig ha MF vagy, akkor egy másik MF-fel nem sokra mentek egymással, szövit nem tudsz bántani, viszont a szövik tudnak téged. Vagyis elakadsz, mert egy idő után kelleni fog valakinek a földed. És ha üthető vagy, akkor sokaknak fog kelleni az a föld...
Természetesen a csalások rontanak a helyzeten, bár szerintem nem az a fő ok, ami miatt nincsenek tolvajok a fentebbi szinteken.

Kubbi 03-30-2010 22:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 246774)
Hm, szoval az a profi aki szabizik, lep, vagy zerozik az ellen elol? Na ne mar... :)

Sztem csak az egyik termelő mf ori lécelt le (600bank szinte semmi barakk) és indult újra 5. szinten.
A többi haver maradt... Sztem ezért írhatta hogy profi csapat.
szerintem :D

reichz 03-31-2010 11:13

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 246762)
ezzel vitatkoznék. Annó, mikor Káosszal Ts-sel és Bencével voltam egy szöviben, Tibuék nekünk jöttek, nem sírtunk, harcoltunk. Bence a sokszemes oriját képes lett volna feláldozni, csak hogy szétüssük a multisokat. Akkor mi voltunk az egyetlenek, akik szembe mertek szállni velük. Így is lehet csinálni. Izgalmas és jó harc volt :) négyen 2 szövi és egy mf tf óriás ellen :)

A harc megvan most is ,pont négyen vagyunk mi is , de úgy gondoltam az ilyesfalyta játék nem teszi jobbá a hódot , legalább is a nagy többség részére nem, itt volt nyitva egy ilyen téma , elmondtam a véleményem ez nem sírás .
Kaptam a fejemre , hogy nyilvánvalónak tituláltam ezeket a dolgokat de a te hsz -d ből is úgy tűnik azért sokan tudják miről van szó ;)

egy kérdés a végére: milyen eredménnyel zárult ez az izgalmas és jó harc?

reichz 03-31-2010 11:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 246774)

mint tudjuk szabálytalan a multizás , viszont amikor együtt van egy ilyen csapat és valami okból megmelegszik a talaj akkor pillanatok alatt szét kell rebbenjenek úgy hiszem , többszáz bankos néhány házból és templomból álló egymás mellett lévő orik kupacát akik persze sosem csinálnak semmi akciót ,elég nehéz eladni szabályosnak , viszont amint zérózik van egy 200 hekis új orija amire nem lehet mondani semmi rosszat , erre gondoltam a profi megnevezéssel, bevédeni ezeket az orikat ugye nem lehet saját sereggel mert nincs nekik....

Hex 03-31-2010 13:14

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246811)
A harc megvan most is ,pont négyen vagyunk mi is , de úgy gondoltam az ilyesfalyta játék nem teszi jobbá a hódot , legalább is a nagy többség részére nem, itt volt nyitva egy ilyen téma , elmondtam a véleményem ez nem sírás .
Kaptam a fejemre , hogy nyilvánvalónak tituláltam ezeket a dolgokat de a te hsz -d ből is úgy tűnik azért sokan tudják miről van szó ;)

egy kérdés a végére: milyen eredménnyel zárult ez az izgalmas és jó harc?

mhellyel elmentem kirándulni ezért szabira mentünk és 3 nap múlva a csoport tetején voltak Tibuék

reichz 03-31-2010 13:22

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 246829)
mhellyel elmentem kirándulni ezért szabira mentünk és 3 nap múlva a csoport tetején voltak Tibuék

jobban örültem volna ha valami bíztatót írsz :(

Tsobi 03-31-2010 13:23

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246833)
jobban örültem volna ha valami bíztatót írsz :(

Azóta a 9 országból 6 átkerült ANARCH-ba, majd törölt. Szerintem ez elég bíztató. :)

reichz 04-01-2010 19:09

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 246813)
mint tudjuk szabálytalan a multizás , viszont amikor együtt van egy ilyen csapat és valami okból megmelegszik a talaj akkor pillanatok alatt szét kell rebbenjenek úgy hiszem , többszáz bankos néhány házból és templomból álló egymás mellett lévő orik kupacát akik persze sosem csinálnak semmi akciót ,elég nehéz eladni szabályosnak , viszont amint zérózik van egy 200 hekis új orija amire nem lehet mondani semmi rosszat , erre gondoltam a profi megnevezéssel, bevédeni ezeket az orikat ugye nem lehet saját sereggel mert nincs nekik....

Más megvilágításból is rálátásom nyílt időközben a történtekre , ennek okán itt és most kérek elnézést azon országok tulajdonosaitól akikre esetleg igaztalanul vetett rossz fényt a mondandóm és a szabályokat betartva termelgettek.
Véleményemet természetesen ez nem változtatta meg az ilyesfajta játékról, de lehetnek kivételek.

hemo 04-06-2010 13:35

Ilyesmit kéne szerintem variálni!

Embernek nem kell 5* tükör, elég annak a 3-is vagy ha már 5 akkor valami olyasmit, hogy minden második ártót benyelné...

félelf az jó, de gyengítsük hozzá vissza az óriást...vagyis, tudja rendesen ölni a varijait és lopni a nyersijeit.. igy ez a 2 faj kb egyforma lenne...bár az óriás igy is erősebb de legalább már lenne értelme a félelnek azt is támadni...

óriás tudjon ölni mint régen... . úgy izgalmas lenne az is...
gnómnak kéne kitalálni valamit rosszat....

a bank igy nagyon nem jó, túl sokat fog... hogy 16 bank 230 millánál nem ad csak 2 millát... ez azért túlzás... inkább csak akkor legyen védett a pénz ha személyiséget választ rendeset..inkább a sok akcióra kellene rámenni.. legyen varis, tolis és ne csak a katonaira...

Az ipari, kereskedelmi, bányász tekercsnek nagyobb funkciót kellene adni, akkor legalább tartanának és nem piac vagy nem is kell lenne a sorsa..

Még az sem lenne butaság, hogy erősiteni valahogy az mf-en...

A haderő az önmagában kevés mert 2 erős szövi úgy sem meri megtámadni egymást és ha ennyire rámegy a játék a katonákra ellaposodik... travi 2...

Bobesz bá 04-13-2010 10:54

Quote:

Originally Posted by hemo (Post 247287)
Ilyesmit kéne szerintem variálni!

Embernek nem kell 5* tükör, elég annak a 3-is vagy ha már 5 akkor valami olyasmit, hogy minden második ártót benyelné...

félelf az jó, de gyengítsük hozzá vissza az óriást...vagyis, tudja rendesen ölni a varijait és lopni a nyersijeit.. igy ez a 2 faj kb egyforma lenne...bár az óriás igy is erősebb de legalább már lenne értelme a félelnek azt is támadni...

óriás tudjon ölni mint régen... . úgy izgalmas lenne az is...
gnómnak kéne kitalálni valamit rosszat....

Ezt igen egyszerűen meg lehetne oldani!
Mostantól senki ne válasszon fajt, és mindenki játsszon ismeretlennel, akkor kb ki jön az amit mondasz. Az ember fajt most is az egyik leggyengébbnek tartom, gnomot tolvajokkal könnyű megbontani, ha meg sok tolvajt tart a serege lesz gyengébb. Óriás tényleg erős egy kicsit, de azért tolvajokkal azt is el lehet intézni szieszta ide vagy oda.
HA minden fajnak elveszed az erősségét, akkor mindegyik ugyanúgy fog kinézni, és elveszik a játékból a maradék taktika, és akkor tényleg csak azon múlik majd minden kinek van nagyobb vagyona.
Ha valami baja van a hódnak akkor ez, a felhalmozott vagyonok. Hiába vagy jobb valakinél, hiába taktikázol jobban, ha a másik félnek majdhogynem kimeríthetetlen tartalékai vannak.
És sajnos ezzel sok mindent nem lehet kezdeni, habár ahogy hallom az árak alakulását a G.-ben, elég rendesen csappan meg jó-pár ország vagyona.
Lassan annyi tekercs mozog a játékban, hogy nem lesz ára a piacon, na akkor újra érdekes lesz a játék! :)

Bobesz bá 04-13-2010 10:55

kicsit sokszor írtam be :)

Bobesz bá 04-13-2010 11:45

Kicsit sokszor írtam be :)

Gabro 04-13-2010 12:05

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 248134)
Kicsit sokszor írtam be :)

nem baj, legalább nekünk nem kellett beírni:)

nem baj, legalább nekünk nem kellett beírni:)

hemo 04-16-2010 13:08

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 248120)
Ezt igen egyszerűen meg lehetne oldani!
Mostantól senki ne válasszon fajt, és mindenki játsszon ismeretlennel, akkor kb ki jön az amit mondasz. Az ember fajt most is az egyik leggyengébbnek tartom, gnomot tolvajokkal könnyű megbontani, ha meg sok tolvajt tart a serege lesz gyengébb. Óriás tényleg erős egy kicsit, de azért tolvajokkal azt is el lehet intézni szieszta ide vagy oda.
HA minden fajnak elveszed az erősségét, akkor mindegyik ugyanúgy fog kinézni, és elveszik a játékból a maradék taktika, és akkor tényleg csak azon múlik majd minden kinek van nagyobb vagyona.
Ha valami baja van a hódnak akkor ez, a felhalmozott vagyonok. Hiába vagy jobb valakinél, hiába taktikázol jobban, ha a másik félnek majdhogynem kimeríthetetlen tartalékai vannak.
És sajnos ezzel sok mindent nem lehet kezdeni, habár ahogy hallom az árak alakulását a G.-ben, elég rendesen csappan meg jó-pár ország vagyona.
Lassan annyi tekercs mozog a játékban, hogy nem lesz ára a piacon, na akkor újra érdekes lesz a játék! :)

Túlzásba esel, most nem azt mondtam, hogy legyenek egyformák a fajok...
Egy dolognak nem csak 2 véglete van...

Én azt mondom, hogy egy óriás most erősebb mint 1 félelf... leviszi a készülijét és minden körben nyirja, esélye sincs a félelfnek...
Átalakulások előtt szintén ez volt a helyzet de az óriást nem védte ennyire a szieszta és ha a félelf kezdett előbb ölni akkor simán lenyirta az óriást és volt sirás és irkálás... most hiába akar erősködni a félelf szinte semmit sem öl... az óriás ahogy meglátja, elkapja ismét....
Én csak egyenlőséget akarok...
Az óriás vált előtt tudott ölni... jó volt, én azért azzal is gyakran öltam... igy nagyon kis unalmas lettt... mielőtt irnátok nem egy félelfet!

De én a bankot törölném el, háttt igy valami rettentő unalmas, hogy nem lehet lopni pénzt.. bárki bármennyit ott tarthat... max ha elég bátor a szövi mehet katonával, de azt azért 2* is meggondolja mindenki...
Szerintem ezt pont azok találták ki, akit lusták rendesen játszani, de azért rohadtul reklomálnak, hogy el mernek tőlük vinni bármit is... most csinálnak 10-20 bankot bele egy raklap ijászt és kész...nem kell félni, nem kell aggódni, hogy valaki meglop...
Vált előtt már azért megérte belekötni valakibe mert sok pénz volt az orijában és már megérte....
Senkit nem akarok bántani, de igy jobb lenne a játék, érdekesebb, izgalmasabb...

All times are GMT +1. The time now is 21:32.