![]() |
Olyan kiegészítő van FF-hez, amiben a maximum letöltési sebességet lehet megadni? Elég idegesítő, hogy full sávszéllel szed, közben meg alig akarja betöltögetni az oldalakat :S
|
Quote:
Viszont a hosszú időre magára hagyás utáni fagyás az nálam is előjött már párszor, pedig használok Memory Fox-ot... Mondjuk ezt megoldottam azzal, hogy be szoktam zárni, ha nem használom a gépet huzamosabb ideig :) |
Quote:
|
Valaki találkozott már a fast dial nevű kieggel? mikor felraktam a win7-et, feltoltam a tűzrókát egyből fel is toltam mellé, DE. Nem olyan szép, mint xp-n volt. Gondolok arra hogy a képek nagyon pixelesek :S
Valaki valami ötlet? |
Ha elrontja, akkor: szedd le? :)
|
Quote:
http://img825.imageshack.us/img825/8416/valami.png És ilyen volt XP-n kb: http://macstyle.fr/wp-content/upload...ast-dial-4.png |
Jaaaa. Ez gondolom valami theme miatt van. Ahhoz nem értek... Se nem használok olyat, se win7-em nincs.
|
Quote:
Quote:
|
Hát ezt most nem értem hogy van:
http://noob.hu/2010/10/02/firefox.jpg Nem akarom berakni a képet mert széttolná az egész fórumot a mérete miatt, ezért csak linkelem. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha gyors böngészőt szeretnék akkor ott a chrome. |
Quote:
|
Egy kis segítség kellene. Érettségire készülve meg kéne tanulnom proxyt beállítanom firefox 3.6-ban. Routeren keresztül csatlakozok nethez. Esetleg meg lehet buherálni, hogy a router-t állítsam be proxynak?
|
Quote:
Keress neten rá arra, hog yingyenes proxy szerver, fogsz találni párat, csak arra vigyázz, hogy fontos adatokat (jelszó stb.) nem adj meg rajtuk keresztül. |
Quote:
|
Quote:
Ha a szolgáltatód biztosít proxy-t, akkor azon keresztül lehet. Ezt az előbb nem is írtam. Sok szolgáltató ad proxy-t az ügyfeleinek, lehet, hogy a Tied is. |
Köszönöm szépen :)
Nem is nagy ördöngösség :) Mostmár csak azt kell megtanulni, hogy pontosan mire jó :D |
Quote:
Aztán másik funkciója, hogy a weboldalak úgy lássák, mintha máshonnan neteznél, mint ami a valóság. Ennek oka lehet paranoia, vagy egyszerűen az, hogy hozzáférj földrajzilag korlátozott tartalmakhoz. Például amerikai szerveren keresztül kölcsönözhetsz amerikai filmeket, vagy angol szervereken keresztül nézhetsz angol tévét élőben stb. Van egy harmadik funkciója is, ami nem a böngészőben történő beállítás, hanem a szerveroldali beállítás funkciója: egy adott webcím mögé betehetsz több szervert, és a proxy az elérhető szerverekről összeszedi a kívánt adatokat anélkül, hog ytudnád, hogy pontosan melyiket is használod. Ez utóbbi már nem az alap funkciókhoz tartozik, szerintem most nem kell tudnod róla részletesebben. Aztán még biztos lehet használni néhány más dologra is, de most hirtelen ezek jutottak eszembe. :) |
Ezt is igazán köszi :) Wikipedián megnéztem (kivételesen érthető volt a szöveg), de ott az a rejtőzködős rész nem volt ilyen részletes :)
|
Magasabb verziószám több javított hiba és GYORSABB böngészö..Mérhet bárki bármit ez így van és így is lesz..egyébként a Mozilla már régóta a 4.0.1-es verziót ajánlja épp a 3-as verzékben tapasztalt hatalmas memóriaéhség miatt amit a 4-esben javítottak, de ha ez sem elég akkor ott a stabil 5.0b2 verze amiben még több javítás és optimalizálás található
azt ugye a 4-es verzétöl felfele már kihasználhatod a videogyorsítási képességet meg a HTML5-öt is / igaz nem mindenhol / .. Arról, hogy a különböző teszteken melyik a gyorsabb böngészö szerintem kár is még vitakezdeményt is nyitnom, mert most már olyan nyüasznyi a különbség , mert attól függ, hogy ki mivel teszteli a cuccosát vagy mire optimalizálja azt ott gyorsabb.... Én azt ajánlanám, hogy Mindenképp cseréld le a 3-as elavult verzét legalább 4-esre vagy ha elég bátor vagy hozzá akkor az 5 ösre mert nem bánod meg az tuti..Július elején meg jön a végleges 5-ös és ha tetszik ha nem váltanod kell mert a 3-asokat szép lassan kivonják a forgalomból... |
Quote:
|
Quote:
Hogy elérjék ezt a sebességet, a Mozilla fejlesztői változtatnak az új technológiák beépítésének eddigi gyakorlatán és szintén megújítják a patchelés folyamatát. Alverzióként csak a kritikus sérülékenységek javítását adják majd ki, minden más újdonságot csak a következő teljes verzióba építenek be, így elkerülve az elaprózódást. Az elemzők első hulláma örömmel fogadta az új metódust, a "nagyközönség" reakciója persze még nem mérhető. Ezek a tervek majd kiderül sikerül-e tartaniuk.... |
No ezt viszont utálom. Meg se jelent az 5-ös, de máris a 6-os megjelenéséről van szó, hogy az majd milyen tök jó lesz?
|
Quote:
Én nem szoktam várni hanem innen töltöm le öket ha szeretsz kisérletezni a verziókkal akkor hajrá..Itt ki lehet próbálni frissiben melegében a változatokat.. Azt nagyon úgy néz ki hogy nemsokára jön a stabil 5-ös mert már a beta 4 nél tartanak ami eddig tényleg nem volt rájuk jellemző |
Quote:
Quote:
(Hozzátenném, nekem a hármas verzióval sem voltak különösebb memóriagondjaim, és a négyessel sem - bár az utóbbi produkált 700 megát is, amit a hármassal soha nem sikerült előhoznom, de ez csak egyszer fordult eddig elő.) Quote:
Quote:
Quote:
Nem mellesleg, ezt az "elavult" böngészőt is a magyar internetezők 23%-a használja. Egy százalékkal lemaradva a négyes verziótól. Bár tény, hogy szépen lassan állnak át a felhasználók a négyesre (amit spec. én is támogatok, de elég erősnek érzem mondjuk a 3.6-ot elavultnak nevezni). Amúgy pedig, a Mozilla tervezgetéséről is lehet sok mindent állítani, de azt nem, hogy tartják a saját ütemtervüket. Én nagyon örülni fogok, hogyha kiadják majd az ötös verziót teljes HTML 5 támogatással, meg minden kacattal, de nem látok rá reális esélyt, hogy időre kiadják. Bár tény, jó lenne. Le az IE-vel. :p |
Quote:
|
Quote:
Szóval SZŰZ telepítés KIEGEK NÉLKÜL 5 TAB nyitva és a feladatkezelö képek memóriafogyasztásról akár 10 perc használat után Kiváncsian várom az eredményt.. |
http://kep.ivpicture.hu/541683.N.jpg
5.0 b2 5 tab http://kep.ivpicture.hu/541677.N.jpg 3.6.17 5 tab http://kep.ivpicture.hu/541734.N.jpg 4.04.1 Mindhárom böngésző 5 tabbal volt nyitva last pass addonn fennt mert kellet a játékok jelszavaihoz. AMD ATHLON 2 4000+ 2gb 667 MHZ DDR2 ram egy ATI RADEON HD 4350 videokarival.. ahol lehetett ott a videogyorsítás be votl pipálva FF4 és 5-ös verze... Mindhárom böngészőnél a memofogyasztást az 5 tab kb 15 percnyi nyitva tartása után mértem le.... Szóval kérném a TE képeidet is arról a 40 mega többfogyasztásról ha lehet.... köszi szépen.. |
Quote:
Amúgy igazad van le az IE-vel :D DE azért ne felejtsük el hogy a 9-est igen jól koppintották a többiektől... Viszont meg az hogy hány százaléka a netezöknek milyen böngészöt használ TE is tudod hogy nagyon nagyon szubjektív dolog..Ugyanis az userek nagyon nagy része nem foglalkozik sem a böngészöje frissítésével, naprakészen tartásával, mint ahogy azzal sem foglalkoznak, hogy pl a vírusírtójuk jelez, hogy apafej káros oldalon vagy menj innen..annak ellenére odamegy mert kíváncsi....:) Az előző kis tesztemhez még annyit hogy leeht más oldalakon is nézni a memófogyasztás és ott lehet / SŐT BIZTOS / más értékeket fogunk kapni... nagyon nagyon sok összetevö befolyásolja aZ FF indulását és memófogyasztását de a legnagyobb "bünösök" a nem megfelelően megirt FF ADDONOK..... A Problémák nagyobb részéért az addonok a felelősek... |
Quote:
|
Quote:
(Képeket is ott írhatnám át, ahol akarom, szóval ugyan annyira lenne megbízható, mint a szavam.) Témáról ennyit. Van jobb dolgom is. (U.I.: Úgy gondolom elég régi tag vagyok + ha megnézed hány hozzászólásom nem tetszett másoknak, és azokra mennyi lefelé kezet kaptam, és még akkor is folytattam, láthatod, hogy ez érdekel a legkevésbé.) Quote:
|
Quote:
Mondjuk engem ez sosem érdekelt, azt csinálok amit akarok :) |
Quote:
|
Quote:
Melóhelyen van aki visszarakta a 3.6-ot a 4.0 helyett (pontosabban megmutattam neki, hogyan használhatja együtt a kétféle verziót). Egy belső céges weboldal az oka, amit IE6-ra optimalizáltak, de 3.6 alatt is működött rendben. Viszont 4.0 alatt nem működtek benne a js popup-ok ... egyértelműen nem a 4.0 a hibás ugye, hanem az a kotlák gagyi, szabványokat nélkülöző weboldal, de ez van. |
Quote:
|
Quote:
4.0 telepítése előtt átnevezed a 3.6-ot tartalmazó Mozilla Firefox könyvtárat valami másra, különben a 4.0 felülírja. Vagy fordítva, átnevezed a 4.0-ást a 3.6 telepítése előtt :) Lényeg, hogy a különböző verziók más-más könyvtárakban legyenek. A profilkönyvtár máshol van, azt fogják közösen használni. Kis kieg: Egy időben csak az egyik futhat ha jól emlékszem, de egyszer mint ha leírtam volna, hogyan lehet külön-külön több Firefoxot futtatni, akár több különféle profillal is. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 21:32. |