Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

Iron 01-12-2010 13:06

Szerintem simán jó ez a körönként 50% ember elmegy...egyértelműen, nincs is mit ezen rágcsálni...

Jack, vagy akkora játékos szerintem, hogy ne okozzon nehézséget az "extrém" orijaid kicsit lejjebb extrémesítése. Ez a véleményem.

Alg 01-12-2010 14:04

Nem értem mi a probléma azzal, ha az egyébként életképtelen országok szabin is életképtelenek maradnak, akár anarch, akár nem...

Ati 01-12-2010 14:13

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 236335)
Nem értem mi a probléma azzal, ha az egyébként életképtelen országok szabin is életképtelenek maradnak, akár anarch, akár nem...

Ezzel most melyik oldalt erősíted? :)

Alg 01-12-2010 14:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236337)
Ezzel most melyik oldalt erősíted? :)

Szerintem egyértelmű, a javaslatot támogatom:p

Gabro 01-13-2010 07:50

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 236339)
Szerintem egyértelmű, a javaslatot támogatom:p

Nekem úgy tűnik, hogy szinte mindenki támogatja a javaslatot, várjuk mi lesz belőle..:)

Ati 01-13-2010 08:00

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236407)
Nekem úgy tűnik, hogy szinte mindenki támogatja a javaslatot, várjuk mi lesz belőle..:)

Számomra eddig a másik fél érvei sokkal meggyőzőbbek voltak: én azt szűrtem le eddig, hogy sok jelenlegi országfelépítést felborítana, minimális haszon miatt.

Gabro 01-13-2010 08:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236408)
Számomra eddig a másik fél érvei sokkal meggyőzőbbek voltak: én azt szűrtem le eddig, hogy sok jelenlegi országfelépítést felborítana, minimális haszon miatt.

Normál csoportban nem okozna gondot senkinek, sokat javítana.

Anarchban lenne pár ország, DE kissé kevésbé élezve is játszhatóak lennének azok az országok szerintem....
Engem nagyon zavarnak az évek óta porosodó országok a csoportok felső részén...

Remedy 01-13-2010 08:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236408)

Csakis anarchban, csakis eletkeptelen orszagokat, amig csak ideig-oraig tudnak letezni ha nincsenek szabin, es ezentul nem lehetnek annyira elborultan elezettek, mint eddig. Egyszeruen kenyelmetlen nekik belerakni kicsit tobb hazat, ennyi. Semmi boritasrol nincs szo...

Amikor az elfek modositasa megtortent, akkor is a varisabb elfeket lehetett atepiteni, mert felboritottad ezt az orszagfelepitest...

En ezt egyaltalan nem latom ervnek, sajnos, fogalmam sincs, hogy lehet meggyozo... :)

Iron 01-13-2010 09:04

Én azt nem vágom, ....mindenki a változás mellett van, Ati, hogy látja, hogy mégis több az ellenérv? :D

Neked is van Ati Anarchban extrém orid? :D

Dynosaur 01-13-2010 09:21

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 236415)
Én azt nem vágom, ....mindenki a változás mellett van, Ati, hogy látja, hogy mégis több az ellenérv? :D

Nem mindenki van a változás mellett (jópáran csak tiszteletreméltóan fejethajtottak a "tömeg" akarata előtt!), és nem több az ellenérv, hanem helyénvalóbbak az ellenérvek.

A változás mellett az áll:
- "logikátlan"
- sokaknak nem tetszenek ezek az országok a csoport elején
- esetleg kell még pár nap, mire az első lehetsz, ha valaki már van ott, sok-sok emberrel...

A változások ellen szól:
- ezzel egy stratégiai dolog szűnne meg, ami amúgy nem kis pénzt, tudást igényel.
- nem is kevés embert érintene negatívan, és késztetne átépítésre, amit nem tudjuk mennyire tudna megtenni, esetleg elutazott, és csak 1 hónap múlva jönne vissza, amikor szabadságról visszalépve a fenébe kíván mindenkit...
- nem biztos, hogy jó ötlet olyan módosítást hozni, ami a szabadságon lévőket negatívan birizgálja... Hogy értesíted a tulajdonost, ha szabadságon van az orija?

szerk.: ez csak egy összefoglalás féle... nem a véleményem, vagy azok a dolgok, amikkel egyetértek... :)

Dynosaur 01-13-2010 09:27

saját vélemény...

Nem vagyok a változtatás mellett... Nincs anarchos orim, nem is lesz... Normálban sem vagyok extrémen túltöltve emberekkel sehol. Szóval azok közé tartozom, akiknek kerülgetni kell ezeket a nagy ponttal rendelkező országokat. Igazából ezt az egész dolgot nem érzem problémának. Kicsivel tovább kell maradni, na és? Legalább játszunk picit... ;)

Képzeljétek el, amikor ez bevezetésre kerül, és a sok anarchos (akik ugye vip-et is fizetnek) feljönnek majd fórumra, és meglátják itt ezt... szerintem baromi nagy anyázás, és ugye bann lenne a vége... talán még a játékot is abbahagynák jópáran. Megéri elrontani más játékát azért, hogy nekem kicsivel kevesebb időt kelljen töltenem egy csopiban az x-dik szememért? ha már az x-ért megyek igazán ráérek még 1-2 hétre is akár... :)

Ati 01-13-2010 09:31

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236421)
A változás mellett az áll:
- "logikátlan"

Nem logikátlan. Teljesen logikus, hogy szabadság alatt nem változik a népességed száma.

Nincs összhangban azzal, hogy az el nem férő katonai egységek elmennek. Ha logikusságról beszélünk, akkor az lenne a logikus, hogy a katonai egységek SE menjenek el szabadság alatt. Ez viszont visszaélésekhez vezet, ami miatt ezt a szükségszerű logikátlanságot be kellett vezetni.

Quote:

- sokaknak nem tetszenek ezek az országok a csoport elején

Meg kell őket előzni, és máris nem ők lesznek ott. :)

Quote:

- nem biztos, hogy jó ötlet olyan módosítást hozni, ami a szabadságon lévőket negatívan birizgálja... Hogy értesíted a tulajdonost, ha szabadságon van az orija?

A játéknak nem a szabadságon levés a célja.

Ettől függetlenül min denkit el tudunk érni, hiszen mindenki megadta az e-mail címét, ahol elérhető, és a várható változások listája ki lesz küldve ELŐRE mindenkinek. (Nem úgy, mint....... na jó, nem offolok, tőlen nem nyúltak le pénzt... :))

Dragi 01-13-2010 09:35

Az nem visszaélés hogy valaki csinál normálban egy olyan országot ami seregbefokozások nélkül életképtelen? Ez nem visszaélés a játékkal hogy elmegy szabira befokozok pár k katincsot csakhogy ne menjenek el a seregei :) Ez nem valami visszaélés féle ?

Gabro 01-13-2010 09:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236423)

Akkor ugyanarról beszélünk, mégis mintha a másik oldalát látnám a dolognak...

Iron 01-13-2010 09:46

Mindenesetre érdekes...de tudom :)
Alkalmazkodj :)

Bár sztem akkor is érdekes, minden elmegy szabi alatt, akkor a feles nép miért nem?

Nah nem érdekel tulajdonképpen, szúrja a szemem dehát ez van. A Sok extrém ori meg gondolom nem egyedüli ori, van mellette 100-500, gondolom bennük nem 100 milla van...és mi van ha szabi alatt elmegy az (összes) embere az extrém orinak mert annyira extrém, hogy háza sincs, ami biztos jó dolog, és azért van a ház a játékban, hogy ne legyen építve....szal elmegy a nép és mikor belép az extrém ori tulaja, látja innye 500k emberem nincs, vége halott vagyok....nem hiszem...belép a másik 100-500 orijába és tol át lét és épít pár rrakat házat, ami egyébként is azért van a játékban hogy legyen építve...

Off: Piac miért van még? :)

Ati 01-13-2010 09:48

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 236427)
Piac miért van még? :)

No ez hogy kapcsolódik ide? :confused:

Iron 01-13-2010 09:51

Ott van hogy Off...csak hírtelen bevillant...hogy ha már néhány orinak ház sem kötelező, akkor miért van még mindenkinél ott a piac építésének lehetősége :)

De ez csak bevillant, le is zárhatjuk...lehet válaszolni az előbbi üzenetemre, ami elég logikusnak íródott...kíváncsi vok melyik része nem felel meg a célközönségnek :)

Dynosaur 01-13-2010 09:58

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 236424)
Az nem visszaélés hogy valaki csinál normálban egy olyan országot ami seregbefokozások nélkül életképtelen? Ez nem visszaélés a játékkal hogy elmegy szabira befokozok pár k katincsot csakhogy ne menjenek el a seregei :) Ez nem valami visszaélés féle ?

ezzel nem tudok teljesen egyetérteni... normálban nem hiszem, hogy értelme lenne egy ilyen orinak szabin, mivel egy csoportban csak egy orid lehet, ezért nincs olyan, hogy megtámadták a másikat, ezért visszajössz, és beütöd, csak hogy lássa mi van... Ha meg havernak segítessz vele akkor JKSZ. Egy szóval leginkább az anarchot érintené, de ott ténleg sok embert...

Quote:

...annyira extrém, hogy háza sincs, ami biztos jó dolog, és azért van a ház a játékban, hogy ne legyen építve...
...épít pár rrakat házat, ami egyébként is azért van a játékban hogy legyen építve...

akkor felteszem a kérdést ami felett mindenki elsiklik, mert (majdnem) mindenkit kényesen érint ... és a tanya is azért van a játékban, hogy legyen építve, nem? :D

OFF:

Quote:

Nem logikátlan. Teljesen logikus, hogy szabadság alatt nem változik a népességed száma.

Nincs összhangban azzal, hogy az el nem férő katonai egységek elmennek. Ha logikusságról beszélünk, akkor az lenne a logikus, hogy a katonai egységek SE menjenek el szabadság alatt. Ez viszont visszaélésekhez vezet, ami miatt ezt a szükségszerű logikátlanságot be kellett vezetni.

Sosem tartottam logikusnak, és sosem tetszett, hogy elmennek... :) de megértem a dolgot... :)

ON:

Ati 01-13-2010 09:59

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 236429)
Ott van hogy Off...csak hírtelen bevillant...hogy ha már néhány orinak ház sem kötelező, akkor miért van még mindenkinél ott a piac építésének lehetősége :)

Irtó jó dolog volna az ilyen hirtelen bevillanásokkal, amiknek az égvilágon semmi köze a témához, nem teljesen elterelni a beszélgetést. Köszönöm.

J.Ati 01-13-2010 10:01

Quote:

Mindenesetre érdekes...de tudom :)

Bár sztem akkor is érdekes, minden elmegy szabi alatt, akkor a feles nép miért nem?

Nah nem érdekel tulajdonképpen, szúrja a szemem dehát ez van. A Sok extrém ori meg gondolom nem egyedüli ori, van mellette 100-500, gondolom bennük nem 100 milla van...és mi van ha szabi alatt elmegy az (összes) embere az extrém orinak mert annyira extrém, hogy háza sincs, ami biztos jó dolog, és azért van a ház a játékban, hogy ne legyen építve....szal elmegy a nép és mikor belép az extrém ori tulaja, látja innye 500k emberem nincs, vége halott vagyok....nem hiszem...belép a másik 100-500 orijába és tol át lét és épít pár rrakat házat, ami egyébként is azért van a játékban hogy legyen építve...

Off: Piac miért van még? :)

Ez a rész a legjobb.
Akkor alkalmazkodunk, mint eddig mindenki alkalmazkodott, aki első akart lenni egy csopiban.

Részemről nem támogatom, ha csak ezen múlik a dolog.
Eddig is megoldották a sokszemes orik, hogy elsők legyenek, ezután is megtudják.

Dynosaur 01-13-2010 10:01

Quote:

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236426)
Akkor ugyanarról beszélünk, mégis mintha a másik oldalát látnám a dolognak...

De nem is az a cél, hogy ne tudj elmenni szabira, és úgymond "játékra legyél kényszerítve", mert ha elmész akkor be kell vállalnod, hogy mire visszajössz Neked annyi... :)

Remedy 01-13-2010 10:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 234978)
Akadályt szerintem ezek most se képeznek, nem azon a néhány ponton fog múlni, hogy egy többszemélyiségű ország fel tud-e jutni a saját top részébe, vagy sem. Ennek maximum logikai és egységesítési okai vannak.

Quote:

Magadnak mondasz ellent. Tessek akkor vegre eldonteni, hogy mi a logikatlan. :)

Arrol beszeltek par hozzaszolason keresztul, hogy ugyis megoldhato, par heten belul meg lehet oldani, vazolok egy igen egyszeru peldat.

Tegyuk fel, hogy top szovetseg vagy (mfel nehez top1nek lenni, de nem megoldhatatlan sok diplomaciaval). (ez mar eleve nem a legegyszerubb dolog...) Mondjuk G-ben vagy 80kn, utni mar nincs kit, feletted a befokozas miatt 90kn van egy orszag. Lefele 5 korre van a legkozelebbi szovi. Utni nem tudsz, hiszen a szovi bevedni magat az alatt az 5 kor alatt, mire odaersz, fedezni nem tudsz. Cirka 800 hazat kene epitened, hogy pontban beelozd az orszagot ami az orszagod +47%a, ergo 65% haznak kene lenni Benned, hogy elso legyel, de akkor az alattad levo szovetseg szetszed.

Kerdem en, (szabalyosan!) hogy oldanad meg a helyzetet? Utod lefele az mfekent 20+ korokre? Ez esetben az alattad levo szovetseg a teljesbol ezt eszreveve siman szetszed.

(Ezt most csak azert irtam ide, mert szerintetek olyan konnyu megoldani ezt a helyzetet...)

Mint irtam az elejen, ez csomo jkszt is gerjeszthet...

Iron 01-13-2010 10:03

Quote:

akkor felteszem a kérdést ami felett mindenki elsiklik, mert (majdnem) mindenkit kényesen érint ... és a tanya is azért van a játékban, hogy legyen építve, nem? :D

Nem kényes ez egyáltalán...hol nincs tanya...szerintem csak 1/A-ban..és miért, mert van közös raktár...ez ennyi...

Dynosaur 01-13-2010 10:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236435)
Magadnak mondasz ellent. Tessek akkor vegre eldonteni, hogy mi a logikatlan. :)

szerintem nincs benne ellentmondás.

Logikátlan az, ha elmennek a dolgok, de azért van bevezetve, hogy elmenjenek a katonák, mert ha nem mennének akkor visszaélésekre adna lehetőséget... Mi ebben az ellentmondás? :)

Dynosaur 01-13-2010 10:05

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 236436)
Nem kényes ez egyáltalán...hol nincs tanya...szerintem csak 1/A-ban..és miért, mert van közös raktár...ez ennyi...

csak az 1/A-ban nincs tanya??? :confused::eek: és mi van a sok-sok TF orival? :eek:

Remedy 01-13-2010 10:09

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236437)
szerintem nincs benne ellentmondás.

Logikátlan az, ha elmennek a dolgok, de azért van bevezetve, hogy elmenjenek a katonák, mert ha nem mennének akkor visszaélésekre adna lehetőséget... Mi ebben az ellentmondás? :)

Nem logikatlan, ha elmennek. Ha van egy szekrenyem, amibe x dolog fer, ha hibernalom, nem fog bele tobb ferni, csak mert szamara nem telik az ido... :)

Iron 01-13-2010 10:10

Én személy szerint most perpill nemtok Tanyafree-t az A-n kivül, viszont tudok 4 emberrel túltöltött orit :)

Gabro 01-13-2010 10:12

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236434)
De nem is az a cél, hogy ne tudj elmenni szabira, és úgymond "játékra legyél kényszerítve", mert ha elmész akkor be kell vállalnod, hogy mire visszajössz Neked annyi... :)

Miért lenne annyi?
azok az emberek mennének el, akik elmennek akkor is ha játszol!!!

J.Ati 01-13-2010 10:13

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 236441)
Én személy szerint most perpill nemtok Tanyafree-t az A-n kivül, viszont tudok 4 emberrel túltöltött orit :)

Azért mert te nem tudsz nem jelenti, hogy nincs.
Viszont hány csopiban jelent ez a túltöltés gondot?, ha valóban gondot jelent egyáltalán.

Dynosaur 01-13-2010 10:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236440)
Nem logikatlan, ha elmennek. Ha van egy szekrenyem, amibe x dolog fer, ha hibernalom, nem fog bele tobb ferni, csak mert szamara nem telik az ido... :)

nem úgy logikátlan, ha elmennek. Ha van egy országom, kirakok piacra eladásra 1000 katonát, mert katonákat termelek, közben beér a következő 1000 képzésből -> újra tele vagyok. Elmegyek szabadságra egy hétre, mert elutazom. Visszajövök akkor mivel ugye nem telnek a körök, nem történik semmi, szóval elvárnám, hogy ugyanúgy nézzen ki az egész, mint amikor elmentem. Ha hazaért valami a piacról, mert nem vették meg az is maradjon ott, mivel körváltáskor tűnne csak el, de az nem volt. Erre mit látok? 1000 katonám elment, mert nem vették meg, és nem volt helye... Ez a logikátlanság.

Quote:

sok toli, vagy esetleg ork is bevállalja lejjebbi szinten is a tanyafree létet a nagyobb sereglétszámért cserébe.. ;)

Dynosaur 01-13-2010 10:16

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236442)
Miért lenne annyi?
azok az emberek mennének el, akik elmennek akkor is ha játszol!!!

De nem játszom!!! Szabadságon vagyok, amikor visszajövök minden legyen ugyanolyan, mint amikor elmentem! :)

Gabro 01-13-2010 10:17

Quote:

5-ben is van pár tf, én is az voltam, de...
idézet a SÚGÓBÓL:

"FONTOS! Ha nem építesz elengendő házat, a lakosok megfelelő lakóhely hiányában elhagyják országodat!"

Remedy 01-13-2010 10:18

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236445)
De nem játszom!!! Szabadságon vagyok, amikor visszajövök minden legyen ugyanolyan, mint amikor elmentem! :)

Ilyen opcio jelenleg sincs. Ha fellepesi heki folott vagy, peldaul lekopsz, kisebb lesz az orszagod, amikor visszajossz.

Ha topon kivul mesz el szabira, a topkoreid is le fognak kopni, hiaba vagy szabin. Az osszes ilyet meg szeretned szuntetni? :P

Gabro 01-13-2010 10:18

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236445)

de mikor elmész akkor sincsenek el nem férő emberek az országodban! (max pár fő csöves:D)

Gabro 01-13-2010 10:21

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 236443)
Viszont hány csopiban jelent ez a túltöltés gondot?, ha valóban gondot jelent egyáltalán.

L-ben pl. 10k-val a többiek felett van egy szabis ori.....

J.Ati 01-13-2010 10:22

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236449)
L-ben pl. 10k-val a többiek felett van egy szabis ori.....

Ez nem jött be, mert pont ott vagyok én is, és csak 6k, de lefelé ütésekkel simán megoldható a dolog.
Viszont miért akarnék én ott első lenni?
9 szemes ori alattiaknak nem feltétel az első hely.

Remedy 01-13-2010 10:23

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 236443)

Nos, ha szerinted nem gond, tessek leirni, Te hogy oldanad meg a lennt vazolt helyzetet 9 szemelyiseggel. Ez vonatkozik a tobbiekre is, akik szerint ennyire konnyu... :)

(Ellenben legalabb 1 db ellenervet is szeretnem ha irnal, hogy ez miert zavar Teged, a kotozkodesen kivul...) :)

Dynosaur 01-13-2010 10:23

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236447)
Ilyen opcio jelenleg sincs. Ha fellepesi heki folott vagy, peldaul lekopsz, kisebb lesz az orszagod, amikor visszajossz.

Ha topon kivul mesz el szabira, a topkoreid is le fognak kopni, hiaba vagy szabin. Az osszes ilyet meg szeretned szuntetni? :P

Azok a szabályok, sem logikusak, de a helyzet megköveteli őket. Van amit nem lehet elkerülni. Viszont zz országomnak szabadságról visszajőve a lehető legjobban meg kéne közelítenie azt az állapotot, amilyen a szabi előtt volt. Nem érzem olyan súlyosnak ezt az emberproblémát ahhoz, hogy még ez is változzon, és ezzel is kelljen számoljak mielőtt szabizok...

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236448)
de mikor elmész akkor sincsenek el nem férő emberek az országodban! (max pár fő csöves:D)

:D :D

lehet, hogy még el nem férő seregek sincsenek, csak közben érnek haza... nem értem mire célzol ezzel... :)

Iron 01-13-2010 10:26

Nah én ráhagytam...Ati már úgyis eldöntötte :D

Remedy 01-13-2010 10:27

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236453)
Azok a szabályok, sem logikusak, de a helyzet megköveteli őket. Van amit nem lehet elkerülni. Viszont zz országomnak szabadságról visszajőve a lehető legjobban meg kéne közelítenie azt az állapotot, amilyen a szabi előtt volt. Nem érzem olyan súlyosnak ezt az emberproblémát ahhoz, hogy még ez is változzon, és ezzel is kelljen számoljak mielőtt szabizok...

Nos. Normalban az (aktiv, aki neha jatszik is!) orszagok legalabb 95%(hasszam), de az is lehet 99%-a szamara - ez a valtozas eszrevehetetlen.

Miert erzem azt, hogy nagy reszetek el sem gondolkodik, at sem gondolja (igen, ez foleg Rad igaz), csak zsigerbol probalja a sajat maga altal igaznak talalt dologhoz foggal-korommel ragaszkodni, igazi ervek nelkul?

Eddig az egyetlen erv az anarchos eletkeptelen orszagok voltak, a tobbi csak blabla.

All times are GMT +1. The time now is 23:42.