Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Párbaj - Információ a párbajokról (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3977)

Szesy 12-30-2009 12:33

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234218)
Én nem bánom, legyen ott minden, tök mindegy, de aztán az itt kardoskodók legyenek is ott a párbajokon...

Igyekszem majd, de ez nekem csak játék, és ezelött a család és a munka is ott van:)

Elfi 12-30-2009 12:55

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 234197)
Mindezt azért, mert emberek képtelenek megjegyezni pár adatot, amit már nem egyszer láttak játékuk során..
Ha egyszer résztveszel egy alap párbajon, onnantól nem érnek majd meglepetések és nagyobb erőfeszítés nélkül össze tudod illeszteni a bonyolultabb összeállításokat is. Tanulópénz.

Amikor első párbajom volt, az első 3 percem valahogy nem az induló ori memorizálásával telt, sőt azóta egyik párbajom első 3 perce sem. .

Ezt a tanulópénzt szerintem kár erőltetni. Itt nem arról van szó, hogy pl. a piacról visszatérő árum elveszik. .

Vagy minden egyes párbajon fizessen valaki tanulópénzt?

Elfi 12-30-2009 12:59

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 234204)
Ha azt gondolod, hogy csak azért, mert minden kis információ meg van jelenítve a párbajról és Te megcsinálsz egy taktikát a párbajszűz fejeddel és így nem vernek el az első minimum 5 alkalommal, akkor nagyon tévedsz. Akárhány sorral toldod meg, a tapasztalatot nem fogod tudni behozni, magyarán akár ki van írva, akár nincs, a kedved ígyis úgyis elmegy tőle, nem?

Én ezt komolyan nem értem, ez az ellenérv, hogy akár ki van írva, akár nincs levernek, mert kezdő vagy!?

Elfi 12-30-2009 13:03

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234218)
Én nem bánom, legyen ott minden, tök mindegy, de aztán az itt kardoskodók legyenek is ott a párbajokon...

Látod Pool, ez a hatalmas különbség. .

Te azért kardoskodsz valami mellett, mert az Neked jó, Mi meg azért, mert az Másoknak is jó. .

Nem azért fogok menni párbajra, mert Te azt mondod, meg mert esetleg elfogadják a módosítási javaslatot, nem az itt "kardoskodók" miatt kell elfogadni. .

Tsobi 12-30-2009 13:11

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 234235)
Én ezt komolyan nem értem, ez az ellenérv, hogy akár ki van írva, akár nincs levernek, mert kezdő vagy!?

Nem. Ez egy érv azon állítás ellen, hogy azért vernek le valakit, mert nem pontos a tájékoztatás (félrevezető:D).

Elfi 12-30-2009 13:21

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 234241)
Nem. Ez egy érv azon állítás ellen, hogy azért vernek le valakit, mert nem pontos a tájékoztatás (félrevezető:D).

Off:
Akkor viszont a Tsobi OFFolt. .:D

On:
Szerintem, már mindent elmondtam a témával kapcsolatban amit gondolok, tehát szerintem az a kérdés, hogy technikailag hogyan oldható meg, plusz sorokkal, vagy más módon.

Ati 12-30-2009 17:11

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 234185)
5 fő
80 vip kör

Jelentkezők:

Felfedezés: nincs
Építés ideje: 3/2
Képzés ideje: 3/2
Tekercsírás ideje: 3
ANONYM PÁRBAJ!

Ebből nekem semi nem jön le!
mennyi épület, nyersanyag, egységek, miből mennyi.....:confused:

Bár ezeket már korábban leirtuk illetve ez a vita inditó által szépen meglett fogalmazva az elején:)

"Amikor a párbaj elkezdődik, minden résztvevő egy alap, 200 hektáros országot kap a párbaj csoportban."

Ati 12-30-2009 17:13

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 234219)
A párbajon nem az épületek/nyers/egység a legfontosabb, hanem az Intéző
Talán kellene akkor egy olyan is, hogy a kezdő néppel milyen épület hány %-ban fog menni, nem? (ezt most nem viccből írom)

Hmm? Sőt, kell egy "megnyerem a párbajt" gomb is. Alap dolgokat tessék már kiszámolni.

Elfi 12-30-2009 18:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 234277)
Hmm? Sőt, kell egy "megnyerem a párbajt" gomb is. Alap dolgokat tessék már kiszámolni.

Látom elmentünk a terelés irányába, főleg Tsobi, Pool és Ati részéről.

Nem gond, nem lehet minden ötlet sikeres. .:D

Egy biztos, alap dolog az is, hogy hány perc múlva lesz körváltás, mégis egy kényelmi funkció, és a VIP-es országok számára adott.

Azt nem értem, hogy pár plusz sor lenne az egész, de még ha 20 sor is lenne, nem teljesen mindegy, hogy 40 vagy 60 sor, részemről a téma lezárva.

Találkozunk a 2010-es párbajsorozaton. .:D

SÖR!

Ati 12-30-2009 18:26

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 234280)
Látom elmentünk a terelés irányába, főleg Tsobi, Pool és Ati részéről.

Nem érzem terelésnek, hogy adott egy kezdő népesség, adott egy épületlista, egy intéző-sorrenddel, és ebből ki kell számolni, hogy mi hány százalékban működik. Leülsz, fogsz egy számológépet, és kiszámolod.

Erre normál játékmenetben is szükség van, népességhiány esetén ezért kapsz értesítést a kör elejei és végi népességről, hogy ez alapján kiszámolhasd, hogy mi működött, és lásd, hogy tényleg nem mentek bizonyos épületeid. Itt ugyanez a feladat, teljesen ugyanazzal a számolási módszerrel. Nem érzem úgy, hogy bármi indokolná, hogy még ez a számolás is el legyen mindenki helyett végezve.

Elfi 12-30-2009 18:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 234281)
Nem érzem terelésnek, hogy adott egy kezdő népesség, adott egy épületlista, egy intéző-sorrenddel, és ebből ki kell számolni, hogy mi hány százalékban működik. Leülsz, fogsz egy számológépet, és kiszámolod.

Erre normál játékmenetben is szükség van, népességhiány esetén ezért kapsz értesítést a kör elejei és végi népességről, hogy ez alapján kiszámolhasd, hogy mi működött, és lásd, hogy tényleg nem mentek bizonyos épületeid. Itt ugyanez a feladat, teljesen ugyanazzal a számolási módszerrel. Nem érzem úgy, hogy bármi indokolná, hogy még ez a számolás is el legyen mindenki helyett végezve.

Ati, de nem az a felvetés tárgya, az hogy Pool mindenfélét írogat "nem viccből" nem tartozik a felvetéshez.

Senki sem mondta, hogy legyen kiírva mennyi katona fér az induló barakkokba, vagy hogy mennyit eszik az induló lakosság, meg a hadsereg összesen, meg hasonló butaságok.

A felvetés célja pont az, hogy a teljes éplista és egyéb induló adatokból ezeket pontosan ki lehessen számolni, és ne a párbaj indulása után essen le, hogy ja, de itt még van más épület is, meg nem annyi a nyersi, mint amivel számoltam előtte. .

Ati 12-30-2009 18:45

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 234284)
Ati, de nem az a felvetés tárgya, az hogy Pool mindenfélét írogat "nem viccből" nem tartozik a felvetéshez.

Hmm, ezt még az előbb is Pool írta? :D Én teljesen meg voltam győződve, hogy ez Szesy felvetése... Így persze teljesen más a helyzet, ez esetben bocs a feleslegesen futott körökért... :)

Szesy 12-30-2009 20:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 234287)
Hmm, ezt még az előbb is Pool írta? :D Én teljesen meg voltam győződve, hogy ez Szesy felvetése... Így persze teljesen más a helyzet, ez esetben bocs a feleslegesen futott körökért... :)

Igazából én nem javasoltam semmit csak kardoskodok amelett, hogy az induló épületek, egységek, nyersanyagok legyenek kiírva.:)

Dynosaur 01-01-2010 21:55

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 234280)
Azt nem értem, hogy pár plusz sor lenne az egész, de még ha 20 sor is lenne, nem teljesen mindegy, hogy 40 vagy 60 sor, részemről a téma lezárva.

Még mindig megoldásnak tartom azt a kis gombocskát bővebb infó felirattal... így még a mostaninál is rövidebbek lehetnének a párbajleírások, és minden tudnivaló (induló nyersik, épületek) beleférne a leírásba, nem csak a változtatottak...

Dynosaur 01-13-2010 14:22

és itt mi a helyzet? :)

Gabro 01-14-2010 07:29

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236521)
és itt mi a helyzet? :)

totális pangás, bár szerintem ezt te is látod;)

Pool 01-14-2010 08:18

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236613)

akár csak a párbajokon

Gabro 01-14-2010 09:20

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 236614)
akár csak a párbajokon

csak tudnám végre előre mikor leszek egyedül az irodában...nekem a délelőtti párbaj feküdne...:)
mindegy 1x csak sikerül odajutnom...:cool:

Ati 01-14-2010 09:34

Örülnék az offolások befejezésének. Pool, komolyan hónapokra el akarsz búcsúzni a fórumtól? Most járt le az előző tiltásod a sorozatos offolások miatt, és a visszatérésedtől számítva 24 órán belül máris offolod a megbeszéléseket.

Ez nemcsak Poolnak szól.

Pool az, akit szeretnék a fórumon tartani, legalább addig, amíg megbeszéljük a díjátadót, pláne miután a belső fórumos tagságát is lemondta. Emiatt igyekszem a "szokásos" szankciókat elkerülni (az ugyanis kb jövő év végéig tartó tiltást jelentene lassan...), és csak szólni. Úgy látom, hogy ez elég kevés eredménnyel jár sajnos. És már rohadt unalmas, hogy nincs olyan téma, amit ne offolnál szét. Nem fogok kivételezni még a díjátadó megbeszélése miatt se, ha nem vagy képes arra, hogy ne offolj állandóan. Köszönöm.

Dynosaur 01-14-2010 10:37

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236613)

csak azt tudnám, hogy ez most amiatt van, mert mindenkinek tetszik és lusták írni, vagy mert tök mindegy nekik... :o

szerintem sajnos az utóbbi lesz, mivel párbajokon sem vagyunk sokan, ezért már majdnem minden "párbajozó" elmondhatta a véleményét... :(

Ati 03-01-2010 17:07

Összefoglaló

A módosítás után a párbajok leírása marad a mostani, de lesz egy plusz lehetőség minden párbajnál, amivel az összes indulóérték megjeleníthető. Épületek, egységek stb. Ez a lehetőség be fog kerülni azokhoz a párbajokhoz is, amik nem az alap értékekkel indulnak, és azokhoz is, amik az alapértékekkel indulnak. Normál esetben az eddig megszokott rendszerben, csak az eltérések jelennek meg.

Tsobi 03-01-2010 17:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243049)
Összefoglaló

A módosítás után a párbajok leírása marad a mostani, de lesz egy plusz lehetőség minden párbajnál, amivel az összes indulóérték megjeleníthető. Épületek, egységek stb. Ez a lehetőség be fog kerülni azokhoz a párbajokhoz is, amik nem az alap értékekkel indulnak, és azokhoz is, amik az alapértékekkel indulnak. Normál esetben az eddig megszokott rendszerben, csak az eltérések jelennek meg.

Diplomatikus megoldás :)

Iron 03-01-2010 21:41

Támogatom!

Dynosaur 03-02-2010 16:37

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 243051)
Diplomatikus megoldás :)

az... :) De szerintem így mindenkinek jó lesz... Akinek jó a mostani az nem klikkel, akinek meg kell infó klikkel... :)

Tetszik! ;)

All times are GMT +1. The time now is 16:21.