Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánba történő ki- és belépések módosítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3901)

monro 11-13-2009 07:26

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 229150)
Akkor viszont mi értelme a 24 körös szabályozásnak, ha nem szabályoz semmit?

Feljebb leírtam Fegya.

Vegyük pld a Big Gunt (bocs mindenkitől de a méretei miatt szemléletes példa) és ütni akar 3 tagja.

1. Kilépnek SZK-ra ahol 3 körig nem tudnak uj klánba lépni...

2. Számol egyet a környezetük és X klán azt veszi észre, hogy a 3 kilépő pont az ő seggét készül szétrugni...

3. Mielött összerendeződne a nagy "bakancs" amivel szétrugják a seggét kidob 2-3 orit ő is.

De hagy kérdezzek én is vissza... Miért kell nekünk, hogy szinte azonnal ki tudjunk tenni valakit? Ha nem azért, hogy gyorsan ráálljuk valakire vagy gyorsan elmeneküljünk valahonnan? Sztem tökmindegy, hogy 24 kör vagy 3 a kiléptetés mindkettő jobb mint most, de...

Azért jobb a 24kör mert az előre átgondolt lépéseket követel ebben a döntésben. Nincs olyan, hogy elalszom és reggelre ki vagyok dobva, mert a "főnök beparázott"...

-Fegya- 11-13-2009 08:23

Monro, valamit félreértettél. Én nem a Te módosító javaslatodról írtam, hanem a szavazásra bocsájtott javaslat 3. pontjáról. Ezt is idéztem be.

Ati 11-13-2009 10:50

Örömmel olvasnám a hasonló témák nyitóinak véleményét is. Ebben a témában látom egyelőre a legnagyobb előrehaladást.

Remedy 11-13-2009 12:11

Monronak igaza van. Ha azt is meg akarjuk engedni, hogy ne csak ugy lehessen raallni egy klanra, hogy az anyaklanbol kidobunk mindenkit(ami olcsobb ugyan, hiszen amugy a tamadoklannak kell ketszer foldet leadni, viszont ok kapnak is foldet cserebe jo esetben), akkor a 2 kor keves, es legalabb 6 kor kell, ha jol szamolok. :) Fegya meg mar megint tulzasokba esik, mint mindig. :)

-Fegya- 11-13-2009 12:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 229168)
Monronak igaza van. Ha azt is meg akarjuk engedni, hogy ne csak ugy lehessen raallni egy klanra, hogy az anyaklanbol kidobunk mindenkit(ami olcsobb ugyan, hiszen amugy a tamadoklannak kell ketszer foldet leadni, viszont ok kapnak is foldet cserebe jo esetben), akkor a 2 kor keves, es legalabb 6 kor kell, ha jol szamolok. :)

Ezt a hozzászólást nem értem. Magyarázd el légyszi egy kicsit jobban.
Miben van igaza Monronak?
Mihez kevés a 2 kör?
Mihez kell legalább 6 kör?

Remedy 11-13-2009 12:59

Quote:

Originally Posted by monro (Post 229144)
Vegyük pld a Biggun példáját...
Kitesznek 3 nagyorit. Én vagyok X klán összeadom a 3 ori pontjait és látom hogy célpont klán vagyok nekik, megnézem az orijainkat mindegyiken térkapu... Ergo 3 kör mulva rámjön 3 76% barakos ork és nekem 10 milliárdom sincs hogy feltöltsem magam... Mit is fogok tenni? :) Másrészről pedig ha az alsóbb szinteken 24 kör a szövi kilépés ugy lenne kompatibilis a szabályozás ha itt is annyi lenne. És akkor nincs min gondolkodni, hogy kit hogyan lehet kiléptetni menekülés céljából.

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 229169)
Ezt a hozzászólást nem értem. Magyarázd el légyszi egy kicsit jobban.
Miben van igaza Monronak?
Mihez kevés a 2 kör?
Mihez kell legalább 6 kör?

Ehhez. Igy sem ertheto? :)

-Fegya- 11-13-2009 13:16

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 229170)
Ehhez. Igy sem ertheto? :)

Értem már! :)

none 11-13-2009 14:18

Quote:

Kitesznek 3 nagyorit. Én vagyok X klán összeadom a 3 ori pontjait és látom hogy célpont klán vagyok nekik, megnézem az orijainkat mindegyiken térkapu... Ergo 3 kör mulva rámjön 3 76% barakos ork és nekem 10 milliárdom sincs hogy feltöltsem magam... Mit is fogok tenni? :) Másrészről pedig ha az alsóbb szinteken 24 kör a szövi kilépés ugy lenne kompatibilis a szabályozás ha itt is annyi lenne. És akkor nincs min gondolkodni, hogy kit hogyan lehet kiléptetni menekülés céljából.

No ha jól értem..
pl van 1 kis klán, akit egy nagyobb be akar verni.. a nagy klánnak, ha 10 fő ~43 mrd kp-ja lehet.. a kicsi ha 4-5 fős, akkor fele annyi kpja max..(sokkal kevesebb lehetőség)
ha a kisebb klánban van törpe aki kicsit is termel, akkor máris csökken az esély, hogy visszakisérjenek vagy védjenek..(mivel a nagy csak a támadó orikat állítja rá.. többnyire orkot:))
és ha nincs épp bent max kpjuk, és nincs bent épp a tartalékjuk, vagy nincs épp a piacon kint, akkor esélyük sincs bármit is reagálni..
a másik klán kapásbol vehet be tagokat a 24 körös szabály egyértelműen kijátszható..
és nem is kell, hogy a kisebb klán szarul legyen felépítve, vagy termelő legyen, vagy üres.. lehet a környéhez tökéletessen felépítve..
nem készülhetek fel arra sehogy, hogy a semmiből alámesik egy klán 70-80-90% barakkal.. max elffel megyek, de az megintcsak nem fokozná a játékélményt..

-Fegya- 11-13-2009 15:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 229168)
Fegya meg mar megint tulzasokba esik, mint mindig. :)

Rámutattam arra, hogy semmit sem ér, ha a támadó klán 24 körig nem veheti vissza a támadás előtt kizárt tagokat. Úgy gondolom, jó lenne, ha biztosítanánk, hogy a támadó klán 24 körig tényleg ne tudjon eltávolodni. Ezért javasoltam, hogy új tagot a támadás indításától kezdve 24 körig nem lehet a szövetségbe bevenni. Így tényleg biztosítani lehet, hogy a védekező fél kis átépüléssel visszatámadjon.

Mások azt javasolják, hogy akadályozzuk meg a jövőben esetleg létrejövő klántól az eltávolodást, én meg a támadó támadás utáni eltávolodását akadályoznám meg.
Ki esik túlzásokba? :D

Remedy 11-13-2009 15:20

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 229176)
Rámutattam arra, hogy semmit sem ér, ha a támadó klán 24 körig nem veheti vissza a támadás előtt kizárt tagokat. Úgy gondolom, jó lenne, ha biztosítanánk, hogy a támadó klán 24 körig tényleg ne tudjon eltávolodni. Ezért javasoltam, hogy új tagot a támadás indításától kezdve 24 körig nem lehet a szövetségbe bevenni. Így tényleg biztosítani lehet, hogy a védekező fél kis átépüléssel visszatámadjon.

Mások azt javasolják, hogy akadályozzuk meg a jövőben esetleg létrejövő klántól az eltávolodást, én meg a támadó támadás utáni eltávolodását akadályoznám meg.

Nem tudom, ez egyaltalan miert problema. Ha az en tamado klanomra barki raallna az utesem utan, oromunnepet ulnek, hogy lehet meg egy-ket jo utesem, az az igazsag... :)

(Amugy egy stabil, 10 fos klan szerintem nem fog random bevenni embereket, csak hogy vkitol eltavolodjon... De ha Ti ezt problemanak erzitek...)

(Ja, es ugyanolyan raallasrol van szo, ezt Te is pontosan tudod... csak kot a 3 koros klanbalepesi limit...)

-Fegya- 11-13-2009 15:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 229177)
Nem tudom, ez egyaltalan miert problema. Ha az en tamado klanomra barki raallna az utesem utan, oromunnepet ulnek, hogy lehet meg egy-ket jo utesem, az az igazsag... :)

Ezt elhiszem, de nemcsak a Big Gun-nak alkotunk szabályokat. Ha megvalósulna a javaslatom, akkor mindenki eldöntheti, hogy ráál-e a támadóra vagy sem.

Quote:

(Amugy egy stabil, 10 fos klan szerintem nem fog random bevenni embereket, csak hogy vkitol eltavolodjon... De ha Ti ezt problemanak erzitek...)

Nemcsak stabil 10 fős klánok támadhatnak...
Egyébként eddig csak nekem volt problémám...

Quote:

(Ja, es ugyanolyan raallasrol van szo, ezt Te is pontosan tudod... csak kot a 3 koros klanbalepesi limit...)

Persze, hogy tudom. De azt tényleg nem tudom, hogy evvel a javaslattal miért esek túlzásokba.

vityu 11-13-2009 16:14

Quote:

Originally Posted by none (Post 229175)
No ha jól értem..
pl van 1 kis klán, akit egy nagyobb be akar verni.. a nagy klánnak, ha 10 fő ~43 mrd kp-ja lehet.. a kicsi ha 4-5 fős, akkor fele annyi kpja max..(sokkal kevesebb lehetőség)
ha a kisebb klánban van törpe aki kicsit is termel, akkor máris csökken az esély, hogy visszakisérjenek vagy védjenek..(mivel a nagy csak a támadó orikat állítja rá.. többnyire orkot:))
és ha nincs épp bent max kpjuk, és nincs bent épp a tartalékjuk, vagy nincs épp a piacon kint, akkor esélyük sincs bármit is reagálni..
a másik klán kapásbol vehet be tagokat a 24 körös szabály egyértelműen kijátszható..
és nem is kell, hogy a kisebb klán szarul legyen felépítve, vagy termelő legyen, vagy üres.. lehet a környéhez tökéletessen felépítve..
nem készülhetek fel arra sehogy, hogy a semmiből alámesik egy klán 70-80-90% barakkal.. max elffel megyek, de az megintcsak nem fokozná a játékélményt..

Nem hinném, hogy nem lehet semmit tenni. Amikor mi harcolgattunk ugyan a nyilasokkal többször is (igaz nem volt nagy létszámkülönbség), felénk fordították azt a nagy ágyút, és elsütötték. És mi bementünk alájuk, és bevertük őket szépen. Akkor a klánban 2orkon kívül mindenki termelt valamit. Akkor a piac megengedte, hogy üresek legyünk, és mégis tudtunk sereget állítani, és igen, szembe tudtunk úgy menni, hogy több földünk lett, mint volt.

Nem hiszem, hogy ez probléma kell legyen. Fontos, hogy tartson benn az ember vagy pénz vagy egységet, de jó esetben mindkettőt. Innentől nem akadály egy klánraállás.

Egyébként igazán én is szeretném, ha ütés után visszaállna ránk az, akit beütöttünk. :D Legalább tudom, hogy most kevesebb ló is átmegy, mint amikor bevertük őket! :)

Gyula 11-13-2009 18:19

Quote:

Originally Posted by none (Post 229175)
No ha jól értem..

A nagyobb klán ha 10fős és van 43yard kp-je és rááll a 4-5fős klánra akkor nem lesz 43yard benne csak sokkal kevesebb. De nem értem ez miért probléma, a mostani mindent változtassunk meg mizériábn többször találkoztam ezzel a mi van ha termelek kérdéssel? Számomra az jön le h mindenki 60-70% termelő épülettel nulla védelemmel akar termelni. Az hogy valaki termel nem egyenlő azzal hogy nulla védelmet kell tartani. Mindig úgy kell termelni (lehet is) hogy a klán alkalmas legyen a védekezésre akár ijjakkal akár lovakkal is lehet védeni.

Ne felejtsük el azt sem hogy a szóban forgó nagyobb klán is volt kisklán és ő is volt védekező fél mikor esetleg őt akarta megütni egy nála nagyobb. Az is fontos hogy a szóban forgó nagyobb klán lehet hogy hónapok vagy évek alatt termelte meg a vagyonát, nem kell egy hónap alatt utol érni.

"és ha nincs épp bent max kpjuk, és nincs bent épp a tartalékjuk, vagy nincs épp a piacon kint, akkor esélyük sincs bármit is reagálni.. "

Aki igy játszik az megérdemli hogy be legyen verve, nem úgy kell játszani hogy ne legyen se egység se pénz, ha valaki a piacon tart mindent és nem tud az országokban annyi pénzt tartani hogy bármikor tele vegye a klánt, szintén megérdemli, hogy be legyen verve. Azokhoz nem kell szabályt igazitani akik igy akarnak játszani. Az 1/A-ban szerintem max egy klán van biztonságban, ez pedig a topk klán jelen esetben, és ez sem 100%-osan igaz, hisz az szk-n lévő országokbol alájuk is bármikor össze lehet rakni egy klánt.

Szóval ismét ott tartunk hogy nem kell 0 egységgel 0 pénzel játszani.

"ha a kisebb klánban van törpe aki kicsit is termel, akkor máris csökken az esély, hogy visszakisérjenek vagy védjenek..(mivel a nagy csak a támadó orikat állítja rá.. többnyire orkot:))"

ez messze nem biztos, a nagy klán lehet hogy a törpéjét vagy az elfjét próbálja meg feljebb tolni. Meg egy szóban forgó pénznélkül üresen termelő klánhoz nem kell ork.

"max elffel megyek, de az megintcsak nem fokozná a játékélményt.."

te szoktál elfel játszani? Én azzal játszom már évek óta. Ugyan nem akkora konzerv nyitó mint az ork, de elhiheted nekem, hogy az ork sem jelent nagyobb játékélményt.

Akár 11-13-2009 18:44

Olvasgatva a bölcs észrevételeket, néhány dolog megfogalmazódott bennem.

Remélem, eloszlatjátok a kételyeimet. :)

A 24 órás visszavételi limit, hogy ne legyen eltávolodás. Szerintem már maga a klánütés is komoly eltávolodás, már egy 3000 hekis ütés is 300k különbséget okoz a két klán között. Ezt nem egyszerű 24 óra alatt ledolgozni, főleg olyanoknak, akiknek nincs bármikor előkapható orijuk SZK-n...

Az évek során nagyon sok kis, illetve 0-s ütés volt, mikor a fenyegetett klán feloszlott vagy nagyon lecsökkent tagszámban. Eddig nem vettem észre, hogy komoly lázadozás lett volna ellene, csak most, mikor 2 topklánnak ez nem sikerült... Eddig nem volt akkor probléma?

Szerintem ennek egy átfogó reformmal lenne csak értelme, amikor kiköszöbölésre kerül az irreális elfokozás illetve ráfokozás problémája is. Az legalább ekkora probléma klán és egyéni szinten is.

Killer 11-13-2009 18:52

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229185)
Olvasgatva a bölcs észrevételeket, néhány dolog megfogalmazódott bennem.

Remélem, eloszlatjátok a kételyeimet. :)

A 24 órás visszavételi limit, hogy ne legyen eltávolodás. Szerintem már maga a klánütés is komoly eltávolodás, már egy 3000 hekis ütés is 300k különbséget okoz a két klán között. Ezt nem egyszerű 24 óra alatt ledolgozni, főleg olyanoknak, akiknek nincs bármikor előkapható orijuk SZK-n...

Az évek során nagyon sok kis, illetve 0-s ütés volt, mikor a fenyegetett klán feloszlott vagy nagyon lecsökkent tagszámban. Eddig nem vettem észre, hogy komoly lázadozás lett volna ellene, csak most, mikor 2 topklánnak ez nem sikerült... Eddig nem volt akkor probléma?

Szerintem ennek egy átfogó reformmal lenne csak értelme, amikor kiköszöbölésre kerül az irreális elfokozás illetve ráfokozás problémája is. Az legalább ekkora probléma klán és egyéni szinten is.

szerintem a kisérési esélyt elsősorban a sikeresen védő klánoknak tartaná fenn a 24 óra.

Akár 11-13-2009 18:55

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 229186)
szerintem a kisérési esélyt elsősorban a sikeresen védő klánoknak tartaná fenn a 24 óra.

De egy sikeresen védekezni tudó klán nem is akar feloszlani, tagokat kirakni.

Ez nem logikus...

Killer 11-13-2009 19:32

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229187)

Ez nem logikus...

a kidobálás a könnyebb út,ha megszűnik van helyette más alternatíva!

Akár 11-13-2009 19:36

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 229190)
a kidobálás a könnyebb út,ha megszűnik van helyette más alternatíva!

Ezzel semmiről nem győztél meg. Ha az egy könnyű út, miért kellene a nehezebbet választanom? :)

Killer 11-13-2009 19:56

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229191)
Ezzel semmiről nem győztél meg. Ha az egy könnyű út, miért kellene a nehezebbet választanom? :)

ja akkor ajánlom a teve klubbot

wand 11-13-2009 19:58

Quote:

Originally Posted by monro (Post 229151)

Azért jobb a 24kör mert az előre átgondolt lépéseket követel ebben a döntésben. Nincs olyan, hogy elalszom és reggelre ki vagyok dobva, mert a "főnök beparázott"...

Hűű, azért ne essünk már át a ló másik oldalára..

amúgy is van pár problémám a 2 körös tag kirakással és bevétellel is (a 24 körössel meg pláne!)
Ha jól értem az eredeti felvetést:

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 228558)

A felvetésem az, hogy belépéskor a delikvens az első körben bekerül a szövetség tagjai közé (tehát felméréskor már látod a klánlistán), de a pontjai még nem adódnak hozzá a klánéhoz. A következő körben a játékos a pontoknál is feltűnik.
Kiléptetésnél pedig ugyanígy.

És lejátszom fejben az ucsó BigvsPék csatát akkor nem hogy ugyenez lett volna a vége, hogy a támadó alig visz, de ezzel a megoldással Big nullát vitt volna, lévén el se tud indulni, hiába pakol ki.
Ehhez Pékeknek nem kellett volna semmit csinálni, mint pontlista nézegetés helyett minden körben felmérni Big-Gunt.
Ezzel 1 körrel a ráállás előtt tudták volna, hogy Biggun oda akar állni, kicsit bontanak és kiraknak pár tagot, a köv körben pár körrel a támadók alatt lesznek a bontás miatt, a saját kilépéseik után meg jóval alattuk, szal Big-Gunk 2 körre se tud kerülni, azaz indulni sem tud.

Másik példa: áll mellett egy klán 2 körre, minden körben felmérem és amint látom, hogy majd 1 kör múlva változás lesz nála (az mind1, hogy kirak vagy bevesz tagot), simán megtámadhatom, lévén mire az én seregem 1 körös lesz ő már messze lesz. (sőt támadhatok kv után 1 perccel, még meg is írom nekik zőldbe, hogy megyek, akkor sem tud visszatámadni lévén amíg a taglétszám változás van folyamatban nem tud klánsereget indítani).

szal az eredeti felvetés ezen része szerintem semmiképp nem jó.

a 2 körös ki-be léptetést támogatom, de valahogy ne így.

Akár 11-13-2009 20:12

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 229193)
ja akkor ajánlom a teve klubbot

Már vártam.

Tehát ha nincs elég időm játszani ezzel a játékkal, akkor már nem is játszhatok?

Értem én, hogy a támadásokat kell erőltetni, mert az a játék lényege, de adjunk esélyt a választási lehetőségre a védekezőknek is. Ezt a kidobálást sokkal nehezebb meglépni, mint gondoljátok. Nekem nagyon komoly lelkiválságot okozott pl.

Mennyire más lenne most a világ, ha Kutuzov rá van kényszerítve, hogy szembenézzen Napóleon seregével...

wand 11-13-2009 20:22

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229195)
Tehát ha nincs elég időm játszani ezzel a játékkal, akkor már nem is játszhatok?

Hm?
Ha nincs időd játszani, gondolom nem tartod üressen az oridat (klánodat) és/vagy nem tartasz 10% barakkot...

Quote:

de adjunk esélyt a választási lehetőségre a védekezőknek is.

60%barakk + 15% torony (fajtól függően picit több-kevsebb) és minden esélye megvan a védőnek akármire. (pláne ha a klánban van 1-2 elf is)

Quote:

Mennyire más lenne most a világ, ha Kutuzov rá van kényszerítve, hogy szembenézzen Napóleon seregével...

Errről szerintem lemaradtam, (vagy 2 éve nem jáccom..) ez melik csopiban volt?:D

Akár 11-13-2009 20:25

Quote:

Originally Posted by wand (Post 229196)
Hm?
Ha nincs időd játszani, gondolom nem tartod üressen az oridat (klánodat) és/vagy nem tartasz 10% barakkot...

60%barakk + 15% torony (fajtól függően picit több-kevsebb) és minden esélye megvan a védőnek akármire. (pláne ha a klánban van 1-2 elf is)

Mellé kell még olyan 17-19% ház, 5-7% templom, és éhen is pusztulok, mert nem tudom etetni a sereget. :)

Akár 11-13-2009 20:32

Szerintem a kláncsaták időpontját előre le kellene beszélni.

Ha mindenki rákészül, akkor biztos nem akar senki menekülni. :D

Xeper 11-13-2009 20:34

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229197)
Mellé kell még olyan 17-19% ház, 5-7% templom, és éhen is pusztulok, mert nem tudom etetni a sereget. :)

Gnómként kapásból spórolhatsz pl 5%-ot, és ha a barakkokon fogsz még 5%-ot, akkor máris kb önellátó leszel, és még a védelmed sem lesz gyenge. ;)
Remélhetőleg nem rögtönzött számokhoz ragaszkodsz az országoddal...

wand 11-13-2009 20:36

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229197)

akkor legyen 55% barakk 15% torony, 17-18% ház (jah ha ork vagy akkor azért ne akarj "büthetetlen" lenni amikor nem érsz rá, mer az nem arra való...) 5% templom, 2-3% kocsma 5-6% tanya, és ennyivel már csak a napi katona termelésed eladása mellett sem halsz éhen.
(bár ha éplista kell fordulj Hex-hez, nekem is ő igérte meg, hogy majd 1x megtanít orit építeni..:D ).

Akár 11-13-2009 20:39

Quote:

Originally Posted by wand (Post 229200)
akkor legyen 55% barakk 15% torony, 17-18% ház (jah ha ork vagy akkor azért ne akarj "büthetetlen" lenni amikor nem érsz rá, mer az nem arra való...) 5% templom, 2-3% kocsma 5-6% tanya, és ennyivel már csak a napi katona termelésed eladása mellett sem halsz éhen.
(bár ha éplista kell fordulj Hex-hez, nekem is ő igérte meg, hogy majd 1x megtanít orit építeni..:D ).

És mellette széttoliz és szétártóz mindenki. :)

Persze egy bizonyos magasság felett ezzel már nemigen kell foglalkozni a nagy értékkülönbségek miatt.

Én továbbra is azt tartom, ez a módosítás csak a nagy országoknak lenne jó, és mégnagyobb szakadék lenne a top és az üldözők között.

wand 11-13-2009 20:42

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229202)
És mellette széttoliz és szétártóz mindenki. :)

Jah bocs, nem érek rá, hogy kihegyezzem az orit!
de ne üssenek be! ne lopjanak le! ne ártózzanak!
2 megoldásod van:

1. SZK,
2. Elf.

ezen semmiféle szabály nem fog változtatni.

monro 11-13-2009 21:10

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229187)

Ez nem logikus...

Nem akkor akar tagokat kirakni ha védeni képes... Akkor ha nem. Nagy különbség. Ha nem lehet 24 körig kitenni akkor ráálláskor nem lehet oszlatni evidens. Ha bevenni sem lehet akkor a sikeres védőklán visszatámadhat ha akar és nagyoriknál problémás lehet a lovasok csereberéje mindkét félnél tehát kialakulhatna egy jó adok-kapok vagy nem történne semmi ...

Esetleg ha egy 3. klán kiszúrja és rájuk áll :D De ez már pikantériája lenne a dolognak ami nekem nagyon tetszene persze :D:D:D

Akár 11-13-2009 21:16

Quote:

Originally Posted by monro (Post 229206)
Nem akkor akar tagokat kirakni ha védeni képes... Akkor ha nem. Nagy különbség. Ha nem lehet 24 körig kitenni akkor ráálláskor nem lehet oszlatni evidens. Ha bevenni sem lehet akkor a sikeres védőklán visszatámadhat ha akar és nagyoriknál problémás lehet a lovasok csereberéje mindkét félnél tehát kialakulhatna egy jó adok-kapok vagy nem történne semmi ...

Esetleg ha egy 3. klán kiszúrja és rájuk áll :D De ez már pikantériája lenne a dolognak ami nekem nagyon tetszene persze :D:D:D

Továbbra sem értem, biztos bennem van a hiba. Itt megint nem arról van szó, amikor eleve esélytelen vagyok védekezni, bármilyen oknál fogva... Mert leginkább olyankor szükséges a veszteség minimalizálása...

monro 11-13-2009 21:16

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 229176)

Én is csak azt támogatnám, hogy ugyanabba a klánba 24 körig ne lehessen visszalépni. Más országok bevételét nem korlátoznám. Nagyon jól nyomon követhetőek lennének az "összefonódások" ha valaki így akarna "menekülni" és nem kevés földjébe kerülne az önfeláldozó orinak aki vállalná, hogy az eredetiek helyett belép pár napra.

monro 11-13-2009 21:24

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229207)
Továbbra sem értem, biztos bennem van a hiba. Itt megint nem arról van szó, amikor eleve esélytelen vagyok védekezni, bármilyen oknál fogva... Mert leginkább olyankor szükséges a veszteség minimalizálása...

Pedig ez nem bonyolult.

1. 24 körig klántag maradsz ha kitesznek. - megszűnik a menekülés a kláncsatától

2. 24 körig nem léphetsz vissza ugyanabba a klánba - megszűnik a felfelé menekülés ütés után ha az nem sikeres. (más kérdés, hogy másokat esetleg bevehetsz akik vállalják ezt annak tudatában, hogy az eredeti klántagok 1 nap mulva kitúrják őket és földet vesztenek ezzel)

Ez a szabályozás azért lenne frankó, mert nem kell taktikázni és másokat földleadásra késztetni esetleges sikerért. Nincs kibúvó. Ha rádállnak csata lesz tisztességes zsákmányért és ez így tiszta!

Akár 11-13-2009 21:34

Quote:

Originally Posted by monro (Post 229209)
Pedig ez nem bonyolult.

1. 24 körig klántag maradsz ha kitesznek. - megszűnik a menekülés a kláncsatától

2. 24 körig nem léphetsz vissza ugyanabba a klánba - megszűnik a felfelé menekülés ütés után ha az nem sikeres. (más kérdés, hogy másokat esetleg bevehetsz akik vállalják ezt annak tudatában, hogy az eredeti klántagok 1 nap mulva kitúrják őket és földet vesztenek ezzel)

Ez a szabályozás azért lenne frankó, mert nem kell taktikázni és másokat földleadásra késztetni esetleges sikerért. Nincs kibúvó. Ha rádállnak csata lesz tisztességes zsákmányért és ez így tiszta!

Teljesen másképp látjuk a problémát.

Már korábban leírtam:

-Ha a veszélyeztetett klán védelemre van berendezkedve, akkor nem tervez bomlást.

- Ha úgy érzi, nem tud védeni, akkor mindegy, hogy 3 vagy csak 24 kör múlva tudnak újra csatlakozni a tagok, az értékkülönbség áthidalhatatlan...

monro 11-13-2009 21:38

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229210)
Teljesen másképp látjuk a problémát.

Már korábban leírtam:

-Ha a veszélyeztetett klán védelemre van berendezkedve, akkor nem tervez bomlást.

- Ha úgy érzi, nem tud védeni, akkor mindegy, hogy 3 vagy csak 24 kör múlva tudnak újra csatlakozni a tagok, az értékkülönbség áthidalhatatlan...

Nekik talán igen talán nem. Bevehetnek valakit pld. Egészen addig amíg a másik pld 2x akkora lesz 3 kör mulva. És ott már senki nem éri el... Ha Nagyklánok ütni akarnak kicsiket (feleakkorákat) vállalhatják, hogy 24 körig ők is elérhetőek lesznek NEMCSAK annak akiket ütöttek hanem esetleg másoknak is! És talán ez fontosabb mint, hogy a támadott klán elérheti e vagy sem.

Akár 11-13-2009 21:57

Quote:

Originally Posted by monro (Post 229211)
Nekik talán igen talán nem. Bevehetnek valakit pld. Egészen addig amíg a másik pld 2x akkora lesz 3 kör mulva. És ott már senki nem éri el... Ha Nagyklánok ütni akarnak kicsiket (feleakkorákat) vállalhatják, hogy 24 körig ők is elérhetőek lesznek NEMCSAK annak akiket ütöttek hanem esetleg másoknak is! És talán ez fontosabb mint, hogy a támadott klán elérheti e vagy sem.

A támadott klánnak erről más a véleménye. :D

És ismerve a Nagyklánok kapcsolati rendszerét, nem tűnik reálisnak...

none 11-13-2009 22:05

Quote:

Pedig ez nem bonyolult.

no vkit be akarok verni.. tegyük fel 4 orit kell kidobnom.. 2őt 1 nappal előre kiteszek 2-t ütés előtt, és hopsz máris be tud lépni 2 tag a klánba ütés után, és senki újat nem kell bevenni, és nem lesz ott feletted áthidalható távolságban, aki bevert..

Xeper 11-13-2009 22:40

Quote:

Originally Posted by none (Post 229213)
no vkit be akarok verni.. tegyük fel 4 orit kell kidobnom.. 2őt 1 nappal előre kiteszek 2-t ütés előtt, és hopsz máris be tud lépni 2 tag a klánba ütés után, és senki újat nem kell bevenni, és nem lesz ott feletted áthidalható távolságban, aki bevert..

2 különböző zónában is megjáratod ezzel a klánt, több klánnak is esélyt adva ezzel a támadásra. Kis szerencsével éppen akkor küld valamelyik sereget, mikor beveszel egy új országot (hiszen tudják, hogy vissza fogod venni a havert, és még felkészülési idejük is van) -így esélytelen védeni egy nagyobb klánt. Ekkora kockázat mellett úgy érzem nem is olyan rossz ez a javaslat. :)

Killer 11-14-2009 06:05

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 229207)

te tényleg nem érted????
épp az lenne a javaslat lényege,hogy ne állhasson sehol egy teljesen védekezésképtelen klán!!!!
a klánt meg kell szervezni,tisztességesen foglalkozni az egység,és pénzmozgatással!!
ha pedig valaki egy ilyen módosítás után is hajlamos 50%-nyi termelő épülettel állni valahol,esetleg üresen kevés lével, az igenis legyen nagyon csúnyán beverve!!

Killer 11-14-2009 06:12

Quote:

Pedig ez nem bonyolult.

az 1-es pontnál ugye 2 kört akartál írni??:D

-Fegya- 11-14-2009 07:22

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 229219)
az 1-es pontnál ugye 2 kört akartál írni??:D

Nem akart! :

Quote:

Originally Posted by monro (Post 229140)
Egyébként pedig mi lenne ha maga a kiléptetési ceremónia nem 1 körrel nőne hanem az is 24 kör lenne, mint az alsó szinten? Így lenne egységes a szabályozás és nem lenne akkor se kiskapu ha 3 körröl kell támadni vagy véletlen elcseszik a ráállást :)

Quote:

All times are GMT +1. The time now is 22:06.