![]() |
Quote:
Mi lenne, ha eccerűen a tolvaj hekit is lophatna? Persze csak A-ban és csakis bunkerelf ellen indítható akcióként... |
Quote:
Asszem Taky mondta: Tolvajaid bejutottak az ellenfél földhivatalába, és átírtak a nevedre 15hektár földet! :D |
Quote:
kérdés: hülye vagy? válasz1: igen, hülye vagyok, de jó így. válasz2: igen, de igyekszem változtatni. válasz3: nem, mert kiskoromban már megtanultam olvasni válasz4: nem, csak sötét jelölj meg egyet barátom! :) |
Véleményem szerint az 1/A fordulás könnyítése és a 2/B fordulás nehezítése együtt hozná meg az eredményt.
Kinek mit: Bunkerek eltűnése A-ból, illetve egy kezdő számára ésszerű TOP határat A-ban. Szerintem ezek történnének: 1/A fordulás könnyítése, hogy a top határ egy fix hektár(vagy pontérték) lenne (vagy *** 2Btől függő érték ***) ---> a kezdők utolérnék a top határát ---> a bunker-elfek egy része nem fedezne tovább, mert már rég topban van. Szétszóródna a mezőny. Illetve nem lennének kényszer alatt, hogy fedezniük kell folyamatosan a topban maradásért. És talán elkezdenének játszani... kisebb kockázat nagyobb bátorság! 2B-ből fordulás feltétele lenne az A-s ori ÉS a B-s ország kis kék számának megfelelő top szint elérése. (például egy 4 szemes ország, amely csak 2 személyiséget vett fel, annak a 4-est kellene teljesítenie, azaz top10%) ---> 1 szemes országoknak ez nem is nehezítés (kezdőknek jó) ---> a sok személyiséges országok, akiknek bunker elfük van fent, inkább azt fordítanák le. Ezzel is csökkenne az inaktív országok létszáma az A-ban. Majd B-ből fellépnének A-ba. Ez még jobban szétszórná a mezőnyt. ---> Akik kevés időt tudnak a játékra szánni még azok sem lennének hátrányban a nehezítés miatt, mivel fellépve A-ba egy elffel könnyen elérhető maradna az 1A top. Ha jól megnézed, akkor változtatás egymásra kihatással vannak, méghozzá egymást erősítik. Vélemények?? *** = ha valakit érdekel leírom bővebben mire gondoltam |
Quote:
ps.:Ez sztem megoldást nyújtana hosszabbtávon az Elf mocsárra, mert ha teljesithetetlen neki már a B-s fordulás, akkor inkább lép A-ba. Viszont ami miatt mégsem támogatom az az,hogy vannak jó pár kékszámos orik amik A-ban amik stabilan játszanak magas hekin. nekik viszont nem biztos,hogy olyan jó ötlet neheziteni a többi országa játékát ezzel. (pl a Gun-ba is van 4 többszemes ori, és lentebb is játszanak aktivan jó pár szemes orikkal) |
És ha megmaradna a jelenlegi rendszer is, és kibővítenénk a fix hektáros megoldással is?
Valahogy így: Abban az esetben, ha 1/A top 30-ba bekerültél és ott eltöltötted a megfelelő időt, akkor a jelenlegi rendszer szerint fordulhatsz B-ből. A másik esetben eléred a fix hektár, majd eltöltöd a kötelező időt, ami több is lehet a mostaninál akár 1000 kör is, és ekkor fordulhatsz A-ból, de csak onnan. Tehát a B-s fordulás, csak a jelenlegi rendszer mellett maradna meg. Ellenben A-ból lehetne könnyebben is fordulni. |
Quote:
Nincs jelentősége, a fix határt is bunkerelfek fedezéssel érnék el. |
Quote:
Eddig csak Pool reagált rá és.. szóval szeretném más véleményét is kikérni. :p |
Quote:
|
Quote:
A szétcsapást pedig a maluszt nem igazán engedné :) |
Javaslat az elfokozás miatti 0 hekis ütések megszűnésére.
Szóval mi lenne akkor ha a foglalás képlete a következő lenne:
foglalás mennyiség szorzó(F) = támadó ori pontszáma(T)/védő ori pontszáma (V) Foglalt terület = terület x 7% x (T/V) Ez számokkal: 7000 hekis ori cirka 332K pont támad: 7000 hekis 334K pontost ---> foglalás mértéke cc. 484 heki 7000 hekis 400K pontost ---> foglalás mértéke cc. 404 heki 7000 hekis 500K pontost ---> foglalás mértéke cc. 323 heki És akkor innen lehet elfokozgatni... :) |
Quote:
Vagy a klántársak sokszor szétszórva vannak a pontlistában. |
Quote:
|
Quote:
A B-ből fordulást úgy gondoltam, hogy a top határt nem a felvett, hanem az összes felvehető személyiség alapján határozná meg. Például ha van 2 szemes orid A-ban, és 3 szemes orid B-ben, akkor a B-ből top15% teljesítésekor fordulhatsz. Függetlenül az A-ban lévő ori személyiségeinek számától. Viszont lehetne korlátozni, hogy a sok szemeseknek ne legyen nagyon nehéz. Vagyis a kiegészítéssel együtt: A B-ből fordulást az összes felvehető személyiség határozza meg, de legfeljebb top15%. 1 szem -> 30% 2 szem -> 22% 3 szem -> 15% 4 szem -> 15% 5 szem -> 15% ... (kivéve ha a felvett személyiség száma szigorúbb feltételt indokol) |
Quote:
a legszebb az egészben, hogy így is vezet a talán legelfogadhatóbb pont miszerint: "Nem, mert az alsóbb szinteken prédává válna"... :D megj.: a fordulás könnyítésével egyetértek, de erre van egy másik téma itt... |
Quote:
De ez a "Nem, mert az elsőbb szinteken prédává válna" elég sántít számomra. Ha az alsóbb szinteken prédává válna, akkor gondolom a felső szinten is. Ha már az 1/A-ról szól a téma, akkor miért nem szerepel a lehetőslgek között, hogy azért nem, mert nemcsak máshol, de itt is prédává válnának? |
Én sem szavazok, mert én sem tudok mire :)
akkor tudnám támogatni, ha az elf visszakapná ez elevett maluszait + a tábornok ork nem 10 hanem 5%ot támadóerót kapna, és az összes többi faj is megkaphatná tábornok estenén a +5%ot. |
Quote:
Kb ez a különbség. Nem mindegy, hogy egy MF ellen kell megvédeni magát vagy egy szövi ellen erre gondoltam, bár hozzáteszem 6 pontos íjásszalis a legerősebb védelme lesz, ergo kevésbé van kitéve a szövikkel szemben mint pld egy bármilyen más deffenzív játékot játszó MF. A szavazást pedig nem tudom módosítani ugyhogy kár reklamálni aki nem tud választani az nem szavaz :( Ugysincs gyakorlati jelentősége, mert valaki vagy NEM-el kezdődőt választ vagy IGEN-nel kezdődőt. |
Quote:
A te ötletedben, ha 1 szövitől hívhatna helpet a támadó, az 50%-ot erősödne, ha a feltételek adottak. Védelemben ugyanez sokkal kevésbé számítana. Lehet jó vagy rossz, de mindenképpen nagy változás lenne, a számoktól eltekintve már csak azért is, mert hasonlóbbá válna a lenti szintekhez az A, csökkentve így a változatosságot. Abba az irányba egyébként, ami nekem tetszene, de ez mellékes. :) |
Quote:
|
Sima NEM-mel szavazok. Az valahogy lemaradt a listáról.. :)
|
Quote:
Quote:
mostani elf: 30% védőbónusz, gyenge toliakciók Monro javasolt elfe: 30% védőbónusz, rendes toliakciók, torony gyengébb A két szélsőnél a toliakciók nem különböznek, lehet nem értem mire gondoltál. |
Quote:
|
Hát nem tudom gyerekek, amikor én ezt a játékot elkezdtem játszani, akkor még az volt a neve, hogy HÓDÍTÓ, nem pedig tamagocsi országnevelde...
A-ban egy kétszemcsis orkom van, 62% barakkal, de egy elfet nem ütök át a környékemen full kitámadva sem !!! és lassan nincs is más ori, csak elf... Ha vki több személyiséget szeretne, az igen is áldozzon rá időt, de azért ha van több orija, amit fordítani akar, akkor azért csak akad ideje játszani... Szóval abszolút nem értek egyet ezzel a "nekem nincs elég időm játszani, ezért vagyok elfel és fedezgetek" szlogennel... megoldás lehetne az is, ha azt mondanánk, hogy bizonyos százalékos korlátot állítunk be a fedezésébe, pl. ha max. az összterületének X százalékáig fedezhetne, utána csak az ütés marad vagy egyénileg vagy klánban... |
Quote:
Csinálj akkor 90%-os orkot, 62% lókaka vmit te is tegyél, hogy beüthesd az elfet, ne az legyen már hozzád igazítva... |
Quote:
|
Quote:
Ütsz vele pár elfet és visszaépítesz... Ezt a 90%-ot csak úgy kapásból írtam, lehet már 85% is elég... de 62%-kal ne elfet akarjon már beütni... |
Quote:
|
Szerintem is jó az elf ahogy van.Ha legyengítjük az elfet akkor meg az lesz hogy lesz egy kivédhetetlen ork.Na bumm, mennyivel jobb??A másik rossz ötlet meg hogy legyen egy max amíg fedezhetnek aztán muszáj ütni.Erre én azt mondom az orkoknak meg legyen egy max amennyit foglalhatnak aztán fedezzenek.Mind a kettő baromság.Amúgy meg 62% barakkal, nem értem mi abban a furcsa ha egy betonelf kivédi.Tessék építeni egy tanyafree 80% os orkot, ami persze baromi sok pénz,na de kérem szépen ütéssel ripsz ropsz bent vagy a topban és fordulhatsz, míg a fedezgetős elf akár 1 évet is szív.Ezért az arányokat kellene nézni.Apropó a szavazásban mért nincs olyan válasz hogy nem.Vagy ha már ilyen van amilyen van akkor legyen egy olyan is hogy " ne változtassanak rajta mert szeretnék éjjel nyugodtan aludni és reggel suliba menni,amíg a fotelhez ragadt orkok bagolykodnak"
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
1 orknak kell min. 19% ház, ha 78% barakkom van, akkor másom nincs is, még a vérszomj se menne fel, azt az apró kis részletet nem is figyelve, hogy csak egy hulla nem gyújtana le... 62% barakk egy orknak pont jó, klánütés az más tészta. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
az én elfemben több a barakk%, mint a Te orkodban *fényezi magát* |
Quote:
|
Quote:
van egy két nagyon jó játékos itt A-ból, akik orkkal nyomják, én a helyedben kérnék tőlük épet és segítséget :) |
Quote:
na jó, holnap írok neki párat.... |
| All times are GMT +1. The time now is 01:27. |