Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

wand 11-09-2009 00:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228442)
Mi lenne, ha egyszeruen el lenne fogadva, hogy ez, ahogy a topic neve is mutatja, egy taktikai elem? :)

jó legyen, csak akkor 1000 hekin is lehessen ugyanezt a taktikai elemet használni 5000 katonával, és majd akkor ott is értelmetlen lesz egyéniben támadni. :)

wand 11-09-2009 00:06

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 228444)
Ugyis megoldható lesz ezekután is a 0hekis ütés, csak max azzal hogy újra húzod az országod:)

Az ország újjépítése direkt nincs ide keverve, nagy ország esetén erősen rá kell készülni, emellett nagyon sok pénzbe kerül + olyan komoly veszélyei is vannak.
Szerintem azt mindenki elfogadja taktikai elemnek, mert vannak kockázatai
.

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 228444)
amúgy meg a fix ráállás éppenséggel mégnagyobb biztonságba helyezhetné a nagy klánok termelését. ugye amig a határon kivül van ország, addig nyugodt szivvel tarthatok akár 80% tanyát bankot bármit, mert nem kell tartanom támadástól,

Nem, most van nagyobb biztonságban, még ha 2 körre van ellen akkor sem kell tartanod a támadástól, mert elfokozol és nullát visz.

Kutyuleee 11-09-2009 00:19

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228443)
pedig muszáj korlátozni, mert az nem normális, hogy 200k pontrol rá lehet állni adott esetben akár egy kitámadott orira is és több serggel beverni.

sztem teljesen normális, akkor,ha tudom,hogy nem 0-át fogok ütni én sem azon akire kimentem. Ha figyeled a piacot,rögtön látod,hogy ekkorát készülnek fokozni, ráadásul egy tk deritésből már azt is láthatod,hogyha az ütés elött már kiszur valaki, és azt hogy melyik országo(ka)t kell figyelned. meg alapvetően is résen kell lenned, hiszen a támadott ország is visszajöhet. és innentől meg már te döntöd el, hogy liftezel a pontlistán hogy ne tudjanak rád állni, vagy sereget engedsz csak el, esetleg elkezded felvásárolni a nyersi piacot a totális országfelhúzáshoz (ez az egy eset amiben sztem jogos a 0hekis ütés) stb... van egy csomo lehetőséged elkerülni a hiénázást. én szivesen megnézném azért annak az arcát aki esetleg befokozna 800k katit és nem tudna 2körre rám állni:)

Jelen esetben az a nem normális benne,hogy kitámadok, bárki rám állhat és beverhet, míg én azért imádkozok, hogy eltaláljam hány 100k pontra fokoznak el tőlem. olyan mint a lottó, ha találtál hozol hekit, ha nem akkor meg 0hekiért hagyod csupaszon a valagad, főleg akkor,ha utána is probáltál fokozni, mert még sereget se tudsz elengedni,ha esetleg vki rád állna. Ha már ekkora kockázatot válall vki 15k hekin és felette,hogy kitámad, akkor legyen is értelme és ne 0-át hozzon.

Remedy 11-09-2009 00:21

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228445)
jó legyen, csak akkor 1000 hekin is lehessen ugyanezt a taktikai elemet használni 5000 katonával, és majd akkor ott is értelmetlen lesz egyéniben támadni. :)

Arra miert nem gondolsz, hogy vhogy a kozelebe mesz a tamadott orszagnak, es utanafokozol? Akkor hiaba fokoz el, nem fogsz 0-t utni rajta... Ez vhogy az eszedbe sem jutott? :)

Kutyuleee 11-09-2009 00:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228448)
Arra miert nem gondolsz, hogy vhogy a kozelebe mesz a tamadott orszagnak, es utanafokozol? Akkor hiaba fokoz el, nem fogsz 0-t utni rajta... Ez vhogy az eszedbe sem jutott? :)

És pontosan ezért nem kafa, mert szerencse játék. vagy összejön vagy nem. ugye te sem úgy gondoltad, hogy majd rohangáltok egymás után. ha elfokozásnál tartanék attól,hogy a másik utánam jön, akkor beszedék2-3milla egységet azt találja ki ,hogy ebből mennyi megy vissza piacra kv elött 1 seccel. sőt ha látom hogy vásárol akkor már is ott a lehetőség hogy fokozás helyet bontok. és máris mozoghatsz mondjuk -100kponttól +400-500k-ig a pontlistán. halgatom az ötleteidet,hogy hogy tudnál utánam jönni,hogy értelmes távon belül maradj??? én javaslom a dobokockát, az úgyis szinte mindenkinél van otthon:D:D:D

Remedy 11-09-2009 00:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 228449)
És pontosan ezért nem kafa, mert szerencse játék. vagy összejön vagy nem. ugye te sem úgy gondoltad, hogy majd rohangáltok egymás után. ha elfokozásnál tartanék attól,hogy a másik utánam jön, akkor beszedék2-3milla egységet azt találja ki ,hogy ebből mennyi megy vissza piacra kv elött 1 seccel. sőt ha látom hogy vásárol akkor már is ott a lehetőség hogy fokozás helyet bontok. és máris mozoghatsz mondjuk -100kponttól +400-500k-ig a pontlistán. halgatom az ötleteidet,hogy hogy tudnál utánam jönni,hogy értelmes távon belül maradj??? én javaslom a dobokockát, az úgyis szinte mindenkinél van otthon:D:D:D

Ellenem mar jatszottak ilyet. Ellened is, vagy csak nagy okosan probalsz okoskodni? Es kepzeld, ertelmes tavon belul maradtam...

De amugy azt is elmagyarazhatnad, hogy hogy szedsz be 2 milla egyseget, es ezt miert nem lehet megakadalyozni, azt meg plane szeretnem tudni, hogy hogy fokozol 500k pontot a jelenlegi orszagokkal... :) Tobb kerdesem nincs is... :)

Reaktor 11-09-2009 00:37

Az elfokozás lehetősége nyújtja az egyik alternatív védekezési lehetőséget a 400-800K közötti törpéknek. Na meg a klánMNT-k
Elfokozási lehetőség híjján ha nem adják fel bányáikat gyors ütemben ki lennének verve a minimum földjükből.

monro 11-09-2009 00:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228450)
Ellenem mar jatszottak ilyet. Ellened is, vagy csak nagy okosan probalsz okoskodni? Es kepzeld, ertelmes tavon belul maradtam...

Nem hiszem, hogy számottevő dolog a kérdés megértésében és átlátásában, hogy átélte már vagy sem. Amikor először csináltunk ilyet mi sem tudtuk, hogy mi fog történni csak éreztük :D Azóta sablon lett és teljesen mindegy átélte e vagy sem ha tudja miről van szó. Kár a nagy tapasztalattal visszaélve mások véleményét "legyengíteni" vagy megkérdőjelezni. Én átéltem mindkét oldalról és ennek ellenére egyetértek Kutyu barátommal.

monro 11-09-2009 00:42

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 228451)
Az elfokozás lehetősége nyújtja az egyik alternatív védekezési lehetőséget a 400-800K közötti törpéknek. Na meg a klánMNT-k
Elfokozási lehetőség híjján ha nem adják fel bányáikat gyors ütemben ki lennének verve a minimum földjükből.

Az a törpék felépítésén múlik csak! Nem feltétlen fontos nekik 10 millió számra termelni naponta ha csak 500K a napi szükséglet. Valamit valamiért.

Remedy 11-09-2009 00:45

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228452)
Nem hiszem, hogy számottevő dolog a kérdés megértésében és átlátásában, hogy átélte már vagy sem. Amikor először csináltunk ilyet mi sem tudtuk, hogy mi fog történni csak éreztük :D Azóta sablon lett és teljesen mindegy átélte e vagy sem ha tudja miről van szó. Kár a nagy tapasztalattal visszaélve mások véleményét "legyengíteni" vagy megkérdőjelezni. Én átéltem mindkét oldalról és ennek ellenére egyetértek Kutyu barátommal.

Hidd el monro, mint minden mast, teljesen mas elmeletben beszelni rola, es kiprobalni... :) Viszont a kiegeszito kerdeseimre is varom a valaszt, akkor akar Toled is... :)

wand 11-09-2009 00:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228448)

és mond csak merre menjek utána, fokozzak 100k pontot, vagy 200k-t, vagy bontsak 100k-t vagy maradjak a helyemen, lehet ő nem is mozdul?
be van neki pipálva a sereg kirakása a htben és kirakja, vagy nem?
vagy csak a felét rakja ki 1mp el kv előtt,
vagy kirkaja a ht ő meg bont?

ennél tényleg jobb ez:

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 228449)
én javaslom a dobokockát, az úgyis szinte mindenkinél van otthon:D:D:D

Tudod majd ha szerencse játékot akarok játszani elmegyek a lottózóba.

monro 11-09-2009 00:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228454)
Hidd el monro, mint minden mast, teljesen mas elmeletben beszelni rola, es kiprobalni... :) Viszont a kiegeszito kerdeseimre is varom a valaszt, akkor akar Toled is... :)

A válasz rá egyszerű: hasraütéses számokkal való példálózás. Lényegtelen hogy 500K-t írsz vagy 5x-et a lényeg ugyanaz. Én sem végzek számításokat mielött leírom ha nem a szám maga a lényeg. Az előző hsz-em-be is írtam számot de nem volt lényeges maga az érték. Lehethogy nem is jók a számok, de nem érdekel különösebben senkit ha érti az elvet amit példázni akarunk vele.

Reaktor 11-09-2009 00:53

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228453)
Az a törpék felépítésén múlik csak! Nem feltétlen fontos nekik 10 millió számra termelni naponta ha csak 500K a napi szükséglet. Valamit valamiért.

Ugyan Monro ne légy naív!
Nem tudsz olyan törpét építeni 900K-n amit én a 800K-s ork tudós tábimmal nem verek be!
Ha meg visszajössz, akkor örömtáncot járok, mert következőre kisebbet kell fokoznom, és 12 körig nem mehetsz szabira 24 körig meg szk-ra.

Remedy 11-09-2009 00:57

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228455)
és mond csak merre menjek utána, fokozzak 100k pontot, vagy 200k-t, vagy bontsak 100k-t vagy maradjak a helyemen, lehet ő nem is mozdul?
be van neki pipálva a sereg kirakása a htben és kirakja, vagy nem?
vagy csak a felét rakja ki 1mp el kv előtt,
vagy kirkaja a ht ő meg bont?

ennél tényleg jobb ez:

Tudod majd ha szerencse játékot akarok játszani elmegyek a lottózóba.

Orulok wand, hogy vegre atlatod a taktikakat. Abba is gondolj bele, hogy ha bont, sokkal sebezhetobb lesz. Kar, hogy ezert oldalakat kellett irkalni... :)

Mar csak egy kerdesem van: miert akarjak azok ennyire vehemensen megvaltoztatni a jatekot, akik mar jo ideje nem is jatszanak, es ugytunik, nem is terveznek jatszani ezzel a jatekkal? Foleg Fegyara, es Rad gondolok... :)

Kutyuleee 11-09-2009 01:03

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 228457)
Nem tudsz olyan törpét építeni 900K-n amit én a 800K-s ork tudós tábimmal nem verek be!
Ha meg visszajössz, akkor örömtáncot járok, mert következőre kisebbet kell fokoznom, és 12 körig nem mehetsz szabira 24 körig meg szk-ra.

Érdemes azért nem csak 1szem orikban gondolkozni,Klán szinten meg nem tartom valószinünek ,hogy 1 900k-s törpe serényen egyedül állna, és főleg nem,hogy csak tőle kapnál vissza sereget,ha meg igen, akkor a klánnal lesz vmi orbitális gond.

wand 11-09-2009 01:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228458)
Orulok wand, hogy vegre atlatod a taktikakat. Abba is gondolj bele, hogy ha bont, sokkal sebezhetobb lesz. Kar, hogy ezert oldalakat kellett irkalni... :)
:)

mit? 20k-n lebont a 10k tanyájából 6k-t?? hűű sokkal sebezhetőbb lesz valóban.. :)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228458)
Mar csak egy kerdesem van: miert akarjak azok ennyire vehemensen megvaltoztatni a jatekot, akik mar jo ideje nem is jatszanak, es ugytunik, nem is terveznek jatszani ezzel a jatekkal? Foleg Fegyara, es Rad gondolok...

a kérdésnek indíts egy külön topicot ha érdekel, de ide ez sem érvként, sem kérdésként nem felel meg. és elég szegénységi bizonyítvány, hogy ennyit tudsz felhozni annak érdekében, hogy így maradjon.
(bár megsúgom a választ: azért mert rossz.)

monro 11-09-2009 01:08

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 228457)

Már megint a fokozás ugye...
Ha nincs fokozás nem fogsz olyan bátran kimenni szegény törpére! Ha meg van megszívtad mert 0-át viszel ez aztán a jó móka :D

Remedy 11-09-2009 01:08

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228461)
mit? 20k-n lebont a 10k tanyájából 6k-t?? hűű sokkal sebezhetőbb lesz valóban.. :)

a kérdésnek indíts egy külön topicot ha érdekel, de ide ez sem érvként, sem kérdésként nem felel meg. és elég szegénységi bizonyítvány, hogy ennyit tudsz felhozni annak érdekében, hogy így maradjon.
(bár megsúgom a választ: azért mert rossz.)

Eh. Most mar csak vagdalkozol. Ebben nem vagyok partner. :)

Reaktor 11-09-2009 01:16

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228462)
Már megint a fokozás ugye...
Ha nincs fokozás nem fogsz olyan bátran kimenni szegény törpére! Ha meg van megszívtad mert 0-át viszel ez aztán a jó móka :D

Ha nincs fokozás, és alattam vagy x pontra odabontok+építek, hogy 4 körös legyél lefelé.
Abban a körben amikor bejön az épületem képzéssel kis bontással odamegyek 2 körre, kimegyek rád, és nem tudsz visszajönni, mert nincs fokozás, én meg a bejövő épületekkel elrepültem felfelé.
(vagy a klántársam legyujt lerenget)
Ez aztán frankó lenne.
És akkor mit mondasz? Ma szar napom volt viszafexek alunni?
Ez aztán stratégia

Tessék már globálisan végiggondolni a lehetőségeket!

monro 11-09-2009 01:20

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 228465)
Ha nincs fokozás, és alattam vagy x pontraodabontok+építek, hogy 4 körös legyél lefelé.
Abban a körben amikor bejön az épületem képzéssel kis bontással odamegyek 2 körre, kimegyek rád, és nem tudsz visszajönni, mert nincs fokozás, én meg a bejövő épületekkel elrepületm felfelé.
(vagy a klántársam legyujt lerenget)
Ez aztán frankó lenne.
És akkor mit mondasz? Ma szar napom volt viszafexek alunni?
Ez aztán stratégia

Tessék már globálisab végiggondolni a lehetőségeket!

Sztem a javaslataidat először magadon kellene gyakorolni. És számolgass egy picit majd... Egyébként együtt tudnék vele élni hogy odabontasz és kiküldesz rám egy fullost mert másképp nem jössz be ;) Nem mennél te 4 körre főleg ha alulról akarsz ütni. Ha mégis jó a felső ágyról akkor se jutsz messzire ha itt vagyok és látom hogy megjelensz mellettem...

Másrészt nekem is lehet klántársam :)

wand 11-09-2009 01:35

Remy, Reaktor, az a baj veletek, hogy titeket egy dolog vezényel: hagyha bárki oda kerülne mellétek és megtámadna, és a matematika szabályai alapján nagyobb a támadó értéke mint a ti védelmetek nektek AKKOR IS KELL A LEHETŐSÉG, HOGY NE ÜSSENEK BEE! mert CSAK.

Holott annyira evidens, hogyha van egy ori ugyanakkor hekin mint én és bever, akkor földet visz. (pont)
tudsz menni kerszetbe, tedd meg.
erről szól a játék.

és ne gyertek azzal, hogy 800k pontról rádállnak 900ra, mer a topic arról is szól, hogy ez se legyen.
de teccik nem tetszik 900 ról 901kr-ra be kell, hogy tudjanak ütni ha olyan az orifelépítésed. ez szerintem nem lehet vita kérdése.

Kutyuleee 11-09-2009 01:42

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228468)
Remy, Reaktor, az a baj veletek, hogy titeket egy dolog vezényel: hagyha bárki oda kerülne mellétek és megtámadna, és a matematika szabályai alapján nagyobb a támadó értéke mint a ti védelmetek nektek AKKOR IS KELL A LEHETŐSÉG, HOGY NE ÜSSENEK BEE! mert CSAK.

Holott annyira evidens, hogyha van egy ori ugyanakkor hekin mint én és bever, akkor földet visz. (pont)
erről szól a játék.

és ne gyertek azzal, hogy 800k pontról rádállnak 900ra, mer a topic arról is szól, hogy ez se legyen.
de teccik nem tetszik 900 ról 901kr-ra be kell, hogy tudjanak ütni ha olyan az orifelépítésed. ez szerintem nem lehet vita kérdése.

És egy ujabb felrémlett emlék régi idők elvetett topicjaiból. mintha felmerült volna a heki alapú számlálás is e téren:) az gyógyirt jelentene a gondokra, mert irreálisan távolról hiába állnak rád nem visz szinte semmit, viszont ha meg egyforma hekin vagytok fair marad a küzdelem.

Remedy 11-09-2009 01:44

Quote:

erről szól a játék.

Gondolom azt akartad irni, hogy vezerel, nem vezenyel. De engem semmi ilyesmi se nem vezenyel, se nem vezerel, se nem iranyit, se semmi ilyesmi... :)

Szerintem 900rol 901kra most is be tudod utni az adott orszagot, hidd el. Elfokoz... Na es? Majd visszapotyog. Mesz ujra.... Katmoraljat meg szetutod, es Neked penzbe sem kerul. Ezzel a peldaval egy csepp problemat sem erzek.

Termeszetes hogy ilyen kozeli orszag inkabb szembemegy, mint elfokoz, szerintem... :)

wand 11-09-2009 01:45

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 228470)
És egy ujabb felrémlett emlék régi idők elvetett topicjaiból. mintha felmerült volna a heki alapú számlálás is e téren:) az gyógyirt jelentene a gondokra, mert irreálisan távolról hiába állnak rád nem visz szinte semmit, viszont ha meg egyforma hekin vagytok fair marad a küzdelem.

majd holnap végig olvasom azt a topicot, rémlik, hogy végül született rá megoldás. lehet, hogy pont ez.

Reaktor 11-09-2009 01:47

Quote:

erről szól a játék.

Ha idejössz alám 1000 ponra ígérem nem fokozok el előled.
De a fokozás kérdését globálisan kell nézni, mint fentebb is írtam.
Ha kikerülne a játékból akkor rengeteg kiskapu nyílna a stratégiai lehetőségekben amivel a visszatámadást el lehetne kerülni.
Szerintem ez nem jó irányba vinné a hódítót!

wand 11-09-2009 01:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228471)
Szerintem 900rol 901kra most is be tudod utni az adott orszagot, hidd el. Elfokoz... Na es? Majd visszapotyog. Mesz ujra.... Katmoraljat meg szetutod, es Neked penzbe sem kerul

jah közben max 1-2 klántársa rámjön, ha már kitámadtam, de az sem érdekes, mert majd én is elfokozok..:) nem is tudom mit ragozzuk kössünk MNT-t és ne is támadjuk egymást, úgyse visz senki senkitől semmit.. cool :D

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228471)
Termeszetes hogy ilyen kozeli orszag inkabb szembemegy, mint elfokoz, szerintem...

na végre, remek, akkor már csak azt moond meg szerinted mennyire közeli ország amivel szerinted érdemes csatába bonyolódni? és ha megvan a válasz, máris közel vagyunk a megoldáshoz.

Ati 11-09-2009 06:42

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228435)
támad meg mondjuk Pool-t (bocs, de Ő jó példa), és majd ha 20.x is 0 hektárt viszel, talán rájössz miről beszélek.

Ha valaki van olyan buta, hogy ugyanazt 20-szor támadja, miközben látja, hogy az még mindig rendelkezik annyi tartalékkal, hogy elfokozzon, akkor meg is érdemli. Nem csak Pool játszik az A-ban.

Én ezt a beszélgetést befejeztem, értelmetlenségekről nem fogok vitázni.

Pool 11-09-2009 10:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228479)
Nem csak Pool játszik az A-ban.

De Pool a legkeményebb :D:D:D

Padlócsempe 11-09-2009 13:52

Az nem volna megoldás, hogy a földfoglalás mértéke 100k értékkülönbségnél nem 0, hanem az azonos értékről történő foglaláshoz képest a fele? Szóval lassabban csökkenne a foglalás mértéke.

Így az elfokozás valóban taktikai elem lenne, hisz felére lehetne csökkenteni a veszteségeket (ha már nem védi ki az ember a támadást, és nem is üt vissza, de pénze van dögivel), és értelmesebb lenne, mint a 0 hekis foglalások.

Északföld 11-09-2009 18:40

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 228547)
Az nem volna megoldás, hogy a földfoglalás mértéke 100k értékkülönbségnél nem 0, hanem az azonos értékről történő foglaláshoz képest a fele? Szóval lassabban csökkenne a foglalás mértéke.

Így az elfokozás valóban taktikai elem lenne, hisz felére lehetne csökkenteni a veszteségeket (ha már nem védi ki az ember a támadást, és nem is üt vissza, de pénze van dögivel), és értelmesebb lenne, mint a 0 hekis foglalások.

Ez is egy jó megoldás lehetne.

Északföld 11-09-2009 18:41

Quote:

Ha valaki van olyan buta, hogy ugyanazt 20-szor támadja, miközben látja, hogy az még mindig rendelkezik annyi tartalékkal, hogy elfokozzon, akkor meg is érdemli. Nem csak Pool játszik az A-ban.

Teljesen igazad van, nem vitázni kell róla, hanem megcsinálni. :p Hajrá, hajrá..:)

Északföld 11-09-2009 19:27

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 228473)
Ha idejössz alám 1000 ponra ígérem nem fokozok el előled.

Öööö..csak 0-ra bontod az orid és újra építed, ha esetleg visszafordul rád?? :D

Quote:

De a fokozás kérdését globálisan kell nézni, mint fentebb is írtam.
Ha kikerülne a játékból akkor rengeteg kiskapu nyílna a stratégiai lehetőségekben amivel a visszatámadást el lehetne kerülni.
Szerintem ez nem jó irányba vinné a hódítót!
A visszatámadást így is elkerülöd, mert elfokozol az égbe, miközben a klántársaid meg beverik aki támadt. Nem arról van szó, hogy ne lehessen elfokozni és csökkenteni az ütést, de ha már valaki támad, és más kizáró tényező nincs, kissé abszurd, hogy 0 hektárt üt.
Viszont ha már ezt ennyire támogatjátok, akkor annak az országnak aki elfokoz a klántársai nem támadhatják annak a klánnak az országait aki támadta azt az országot aki elfokozott és ugyan ez fordítva. röviden, ha már 0 hekit üt valaki kár ne érje.

Ettől függetlenül kiváncsi lennék arra a számos taktikai elemre.

Északföld 11-09-2009 20:06

Quote:

Bocs Pool.
Ati légy szíves elemezd ki ezt a csatát. Illetve mindenkinek ajánlom. (24h eltelt az esemény óta.)

2009-11-08 13:01:17
KisPiac (#209945) elfoglalt 0 hektárt Éden Birodalom (#250250) országától.
2009-11-08 11:01:13
Éden Birodalom (#250250) elfoglalt 595 hektárt Az állam én vagyok (#330539) országától.

Mostani állás:
Éden Birodalom 521.495
KisPiac (2) 452.525

Csata előtt Éden cca 27.000 ponttal lehetett kisebb, azaz a pontkülönbség cca 40.000 pont.
A jelen csatában Éden simán büntetlenül támadhatott, kizárólag az elfokozásra építve, és ki nyert rajta? Aki elfokozott. Mielőtt osztja itt mindenki az észt érdemes lenne, megnézni az ilyen csatákat, hogy ki jár rosszul. Esetleg van aki azt mondja, hogy ha KisPiac nem fokoz, és 2 körről támad Édenre valaki, nem menekült volna el? A fenéket nem.
Az ilyen 0 hektáros foglalás egy hiba a játékban semmi létjogosultsága nincs.
A "miközben látja hogy még mindig rendelkezik annyi tartalékkal" - ez meg elég nagy butaság, már honnan látná? Esetleg megkérdezni, hogy mond csak haver, van még a piacon fölös 5-10M egységed??

Dragi 11-09-2009 20:15

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228632)
Bocs Pool.
Ati légy szíves elemezd ki ezt a csatát. Illetve mindenkinek ajánlom. (24h eltelt az esemény óta.)

2009-11-08 11:01:13
Éden Birodalom (#250250) elfoglalt 595 hektárt Az állam én vagyok (#330539) országától.

Mostani állás:
Éden Birodalom 521.495
KisPiac (2) 452.525

Csata előtt Éden cca 27.000 ponttal lehetett kisebb, azaz a pontkülönbség cca 40.000 pont.
A jelen csatában Éden simán büntetlenül támadhatott, kizárólag az elfokozásra építve, és ki nyert rajta? Aki elfokozott. Mielőtt osztja itt mindenki az észt érdemes lenne, megnézni az ilyen csatákat, hogy ki jár rosszul. Esetleg van aki azt mondja, hogy ha KisPiac nem fokoz, és 2 körről támad Édenre valaki, nem menekült volna el? A fenéket nem.
Az ilyen 0 hektáros foglalás egy hiba a játékban semmi létjogosultsága nincs.
A "miközben látja hogy még mindig rendelkezik annyi tartalékkal" - ez meg elég nagy butaság, már honnan látná? Esetleg megkérdezni, hogy mond csak haver, van még a piacon fölös 5-10M egységed??

Szerintem amíg a KisPiac vagy a klántársai nem kezdenek el síránkozni addig neked nem sok közöd van a dologhoz de ez személyes véleményem :) én tudom hogy ez Pooléknak mennyibe került ha nekik ennyi föld megérte ennyi pénzért lelkük rajta

wand 11-09-2009 20:23

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 228634)
Szerintem amíg a KisPiac vagy a klántársai nem kezdenek el síránkozni addig neked nem sok közöd van a dologhoz de ez személyes véleményem

jah és amíg nem jáccol hullával, addig ne is írj a hulla topicba,
amíg nem vagy kereskedő addig ne is írj a kereskedő topicba,
stb.

Dragi 11-09-2009 20:25

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228635)
jah és amíg nem jáccol hullával, addig ne is írj a hulla topicba,
amíg nem vagy kereskedő addig ne is írj a kereskedő topicba,
stb.

benne volt, ha tehetném én is elfokoznék mások elől hogy ne tudjanak beverni, de sajnos anyagilag nem nagyon engedhetem meg magamnak :)

Pool 11-09-2009 20:28

Nem teljesen így volt...

Éden kiment Államra, aki 5.000 ponttal volt felette, akkor Állam 496k, Éden 491k volt
A csapódásnál bontóverseny volt, amit Éden nyert, 2000 épület bontásával...
Beépítés alatt lett 495.000 értéke, akkor Piac kb 470k körül volt
Piac fokozott annyit, hogy 2 körre legyen, úgy jött, hogy eresztéssel sem lehetett volna fogni...
Így elfokoztuk, mert nem akartuk a földet odaadni semmiképp...

De ha Piac nem tud ráfokozni Édenre, akkor most nem lenne miről beszélni...

Tehát, ha volt ráfokozás, akkor miért ne lehetett elfokozás?

wand 11-09-2009 20:34

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 228639)
Nem teljesen így volt...

Éden kiment Államra, aki 5.000 ponttal volt felette
A csapódásnál bontóverseny volt, amit Éden nyert, 2000 épület bontásával...
Beépítés alatt lett 495.000 értéke, akkor Piac kb 470k körül volt
Piac fokozott annyit, hogy 2 körre legyen, úgy jött, hogy eresztéssel sem lehetett volna fogni...
Így elfokoztuk, mert nem akartuk a földet odaadni semmiképp...

De ha Piac nem tud ráfokozni Édenre, akkor most nem lenne miről beszélni...

jól értem , hogy majd 500k ponton, teljes 20k-t fokozott a támadó?
és erre az a válasz, hogy:

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 228639)
Tehát, ha volt ráfokozás, akkor miért ne lehetett elfokozás?

pesze ha 2 körre lett volna eleve, akkor biztos nem fokozzátok el ugye?

Gyula 11-09-2009 20:44

Már megbocsáss Zoli h megmerlek szólítani, de napok óta tóled zeng az egész fórum és felmerült bennem egy kérdés.

Emlékszem azokra az időkre, mikor te és a klántársaid topklán voltatok.
Több alkalommal kivált egy egy országotok, csinált egyfős klánt, odabontott a klánom mellé és egy "életképtelen" nagy barakk kupacbol kiküldött egy akkor sereget a 9-10fős klánomra, amit esélyünk sem volt védeni.
Majd elfokozott, ha esetleg vissza támadtunk akkor a sereget nagy részét is elengedte. Mi tapsztalatlan kezdő 1/A-sok teljesen tehetetlenek voltunk ellene. (tudom nem tudtunk és most sem tudunk játszani)

Akkor még nem volt külső fórum csak lev lista amit én sajnos nem olvastam, ezért kérdezném, hogy téged már akkor is zavartak ez elfokozások, vagy akkor is zavart az, lévén sok pénzetek volt bátran elengedhettetek egy csomó katonát?
Szeretném tudni, hogy ez a "hiba" már régóta akadályoz a lelki béke elérésében vagy csak az utóbbi időben nehezedik rád ez a probléma?

Válaszod előre is köszönöm és remélem nem bántottalak meg ezzel a jelentéktelen kérdéssel.

Pool 11-09-2009 20:49

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228640)
pesze ha 2 körre lett volna eleve, akkor biztos nem fokozzátok el ugye?

Akkor is elfokozzuk, ez nem kérdés :)
Nem akartunk 1 hekit sem leadni...

És képzeld, nem csak éppenhogy fokoztunk el, hanem 800.000 katonát, hogy lássa az ellene klán, nincs értelme visszatámadni....:)
Még vmi? :)

All times are GMT +1. The time now is 12:45.