Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség - Szállító (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3897)

richardka 03-01-2010 20:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243050)
Összefoglaló

Szintén egy egyszerű módosítás: a karavánok számát megduplázza. Nem VIP országoknál a nulla duplája is nulla, tehát nekik továbbra se lesz karavánjuk, VIP országoknál az egy helyett kettő lesz.

Egyéb változást ez a személyiség nem ad, tehát ettől nem lesz at útközbeni veszteség kevesebb.

ezek szerint ami tetszik benne meglesz:D azaz egyszerre 2 karavánt tudok küldeni, én már meg leszek elégedve vele

Gabro 03-01-2010 21:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243050)
Összefoglaló

Szintén egy egyszerű módosítás: a karavánok számát megduplázza. Nem VIP országoknál a nulla duplája is nulla, tehát nekik továbbra se lesz karavánjuk, VIP országoknál az egy helyett kettő lesz.

Egyéb változást ez a személyiség nem ad, tehát ettől nem lesz at útközbeni veszteség kevesebb.

jó, a plusz teve nagyon jól jöhet, szerintem nemsokára próbára is teszem:)

Princ 03-02-2010 00:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243067)
Alapból túl erősnek érzem ezt a személyiséget. Egy jól működő szövetségben hatalmas taktikai előnyt jelent. Talán az első olyan modul, amire azt tudom mondani, hogy VIPeseknek előnyt jelent. Azért támogatom mégis, mert ezt az előnyt egy friss ország nem tudja kihasználni, ehhez olyan szintű együttjátszás kell a szövetség tagjai között, hogy ha valaki ilyen szintre eljut, akkor ott már feltételezhető a VIP tagság részéről.

Ezt az előnyt nem akartam mégtovább fokozni.

Ahol a karaván nem csak gesztus vagy éppen gazdasági segítség, hanem taktika része, olyan fegyelmezett szövit azért ritkán látni még sokszemesek között is. A másik alternatívát, a karaván költségének csökkentését többen tudnák érdemben használni. Mókára persze jó lesz így is. :)

Paliking 03-02-2010 08:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243067)
Alapból túl erősnek érzem ezt a személyiséget. Egy jól működő szövetségben hatalmas taktikai előnyt jelent. Talán az első olyan modul, amire azt tudom mondani, hogy VIPeseknek előnyt jelent. Azért támogatom mégis, mert ezt az előnyt egy friss ország nem tudja kihasználni, ehhez olyan szintű együttjátszás kell a szövetség tagjai között, hogy ha valaki ilyen szintre eljut, akkor ott már feltételezhető a VIP tagság részéről.

Ezt az előnyt nem akartam mégtovább fokozni.

Szerintem az, hogy körönként 1%-pontnyi pluszt kap a leeső árukból, nem lenne olyan nagy előny, viszont sokkal hasznosabb lenne, mint csak a +1 karavánnal. Ez így nem sokkal jobb, mint a varázsló vagy a tolvaj személyiség. beleférne még az a kis plusz

Padlócsempe 03-02-2010 10:04

Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Jobb lenne, ha csak 4%-nyi áru esne le a karavánról körönként ennél a személyiségnél.

szinkoly 03-02-2010 21:04

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 243160)
Szerintem az, hogy körönként 1%-pontnyi pluszt kap a leeső árukból, nem lenne olyan nagy előny, viszont sokkal hasznosabb lenne, mint csak a +1 karavánnal. Ez így nem sokkal jobb, mint a varázsló vagy a tolvaj személyiség. beleférne még az a kis plusz

Azért messze jobb egy varázsló vagy tolvaj szemnél, etetős törpémnek sokkal jobban meg fogja érni, hogy két orit is elláthatok kajával.

Viszont én is támogatom az elgondolást, így nem lesz VIPhez kötött a szem.

Ati 03-02-2010 21:11

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 243309)

:confused:

szinkoly 03-02-2010 21:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243310)
:confused:

Bocsánat, nagyon nem vagyok képnél a napom után...:(:confused:

Ati 03-02-2010 21:18

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 243311)
Bocsánat, nagyon nem vagyok képnél a napom után...:(:confused:

Ezt a mondatot nem értettem. Ezt mire írtad? --->

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 243309)

Merengő 03-02-2010 21:34

szerintem arra gondolt, hogy ha 4% nyi esne le akkor nem lenne az, hogy dupla karaván miatt csak vipek használhatják mert ugye 0-a duplája az is nulla.. aztán rájött, hogy hiába csak 4%nyi esik le ha nem vip így sem úgy sem tud karavánozni :)

-Ricsi- 03-02-2010 21:37

Ha jól értem ezzel a szemmel 2 karavánom lenne.

Akkor bele lehetne fűzni azt is kiegészítésként, hogy ha egyfelé irányítok egy karavánt, akkor azt mindkettővel küldeném ezáltal feleannyi áru potyogna le róla, mivel konvojba mennek és nem kell annyira meg rakni őket.

Rég olvastam ezt a topicot, bocs ha már volt szó hasonlóról korábban.
Vagy ha esetleg pont most van róla szó (?) :D

Padlócsempe 03-02-2010 22:55

Ez egész öteletes.
Mindkét karavánolási lehetőséged elhasználásáért cserébe kevesebb áru potyog, ha a két karavánt máshova, vagy máskor küldöd, akkor 5% potyog mindkettőről.

RRRrrr 03-03-2010 07:10

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 243317)

Akkor bele lehetne fűzni azt is kiegészítésként, hogy ha egyfelé irányítok egy karavánt, akkor azt mindkettővel küldeném ezáltal feleannyi áru potyogna le róla, mivel konvojba mennek és nem kell annyira meg rakni őket.

Szerintem is jó ötlet.

Gabro 03-03-2010 08:54

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 243317)

Ez tetszik. Ati szerinted belefér?

Dynosaur 03-03-2010 09:36

szerintem is ötletes... :) (kicsit hajaz az ork dupla tábibónuszára :D)

Ati 03-03-2010 13:02

Úgy látom, hogy két téma van, amihez még kiegészítések születtek, ezek egyike ez.

Ha azonos körben azonos helyre küldi valaki a két karavánját (tulajdonképpen egy karavánként használva), akkor kevesebb legyen a körönkénti veszteség.

Így választhat, hogy VAGY két karavánt használ, VAGY kevesebb veszteséget (3%?) szeretne útközben. Ez szerintem akár még bele is férhet.

Van-e ellenvetés ilyen irányú bővítés ellen? (És ha igen, akkor mi az oka.)

Remedy 03-03-2010 14:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243374)
Úgy látom, hogy két téma van, amihez még kiegészítések születtek, ezek egyike ez.

Ha azonos körben azonos helyre küldi valaki a két karavánját (tulajdonképpen egy karavánként használva), akkor kevesebb legyen a körönkénti veszteség.

Így választhat, hogy VAGY két karavánt használ, VAGY kevesebb veszteséget (3%?) szeretne útközben. Ez szerintem akár még bele is férhet.

Nekem tetszik. Logikusan maradnek az eredeti szazaleknal, hogy ha ket karavan, a fele essen csak le, mint amugy. (2.5%). :)

csabi 03-03-2010 19:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243374)

nekem is tetszik, csak lenne egy olyan kérdésem, h ha szövim küld egy karavánt, majd én elfokozok, v bontok tőle és 2ről 3körre kerülök, majd rájön, h kihagyott vmi fontosat a karavánból és még ugyanabban a körben küldi a másikat (azonos körben azonos helyre küldi valaki a két karavánját), mégis különböző távolságra, olyankor mi történik? ameddig mind a kettő megy, addig kevesebb hullik? vagy 5%hullik mindről? vagy nem is tudná kiküldeni a második karavánt?

Remedy 03-03-2010 19:49

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 243455)
nekem is tetszik, csak lenne egy olyan kérdésem, h ha szövim küld egy karavánt, majd én elfokozok, v bontok tőle és 2ről 3körre kerülök, majd rájön, h kihagyott vmi fontosat a karavánból és még ugyanabban a körben küldi a másikat (azonos körben azonos helyre küldi valaki a két karavánját), mégis különböző távolságra, olyankor mi történik? ameddig mind a kettő megy, addig kevesebb hullik? vagy 5%hullik mindről? vagy nem is tudná kiküldeni a második karavánt?

Szerintem ugy lenne ertelmes, hogy lesz egy olyan beklikkelni valo, hogy "mindket karavan egyszerre kuldese". Ha igy kuldi, ugy megy, ha nem, hiaba kuldi utana, mindkettorol ugyanannyi hullik, mint egyrol. :) (Ez megoldja ezeket a korproblemakat is).

richardka 03-04-2010 10:23

figyelmetlen voltam
igy törlöm

Ati 03-04-2010 12:29

Összefoglaló

A karavánok számát megduplázza. Nem VIP országoknál a nulla duplája is nulla, tehát nekik továbbra se lesz karavánjuk, VIP országoknál az egy helyett kettő lesz.

A két karavánt lehet külön használni: két külön célpont fele egyszerre; ugyanahhoz a célponthoz különböző időkben; vagy különböző célpontokhoz különböző időkben.

És lehet a két karavánt együtt is használni: ha a két karavánodat egyszerre küldöd el ugyanahhoz az országhoz, akkor az útközbeni körönkénti veszteség 5% helyett csak a fele: 2,5%.

Hogy a két karavánnal külön kívánsz élni (a szokásos 5% veszteséggel), vagy egyszerre használod őket (egy helyre lehet úton karaván, de csupán 2,5%-os veszteséggel), azt minden alkalommal egyedileg döntheted el.

Remedy 03-08-2010 11:45

Csak nekem nem tetszik a Karavanmester nev? Olyan... nem is tudom milyen... :)

Fura. :)

BigPi2 03-08-2010 11:47

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 244108)
Csak nekem nem tetszik a Karavanmester nev? Olyan... nem is tudom milyen... :)

Fura. :)

Olyan találó?

Remedy 03-08-2010 12:08

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 244109)
Olyan találó?

Nem. Nekem igy elsore a gagyi szo jutna rolam eszembe. Olyan butan hangzik. :)

Meg a Karavánok mestere egy fokkal jobban hangzana. (bar nemtom mennyire feltetel hogy a szemelyisegnev egyszavas legyen) :)

De nekem a szallito a tokeletes valasztas. :)

siQ 03-08-2010 13:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 244111)
De nekem a szallito a tokeletes valasztas. :)

Egész végig nem volt vita azon, hogy a szállító legyen-e a neve, én sem értem hogy miért kellett ezt a változtatást beletenni:)

Ati 03-08-2010 13:36

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244133)
Egész végig nem volt vita azon, hogy a szállító legyen-e a neve

Valóban nem, hiszen az elejétől fogva lehetet tudni, hogy nem ez lesz. :)

siQ 03-08-2010 13:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 244134)
Valóban nem, hiszen az elejétől fogva lehetet tudni, hogy nem ez lesz. :)

1. Miért?:)
2. Akkor lehetett volna egy kis ötletelés a névvel kapcsolatban, ha szólsz:)

Ati 03-08-2010 13:58

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 244139)
1. Miért?:)

Nem illik a játékkörnyezetbe, és azt hittem, hogy nincs is senki, aki ezt komolyan veszi, már az elején is poénnak volt titulálva: már ott látszott, hogy ez semmiképp nem lesz jó.

All times are GMT +1. The time now is 00:02.