![]() |
Kérdés: Ma jön meg a kicserélt alaplapom.
Szerelés után újra kell rakni a wint vagy nagy eséllyel működni fog szépen? |
Quote:
A windowsnak meg neha amugysem art egy ujrarakas. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Csak hogy én is beleszóljak kicsit, és elmondjam a személyes tapasztalataimat:
Teljesen jogtiszta (egyetem kevés előnyének egyike) Win7 32bit-et telepítettem, és használtam kb 4 hónapig. Köszönöm elég volt. Tekintve hogy nekem van azért itt egy kis hálózatom megtapasztaltam a használhatatlanságát: - Egy linux gép (és egyben fájl szerver) adja az ip címet. Ez xp alatt istenien ment. Win7-ben várnom kellett amíg kaptam IP. Rájöttem hogy be kéne állítani a win-ben a Wins szervert. De hol? Mert ugye teljesen máshol volt mint az XP-ben. Hol nézzem meg hogy mi az ip-m? Hol nézzem meg mi a Gateway? Stb... végül cmd-ben ipconfig /all segítségével nem maradt rejtve információ. - 4 hálózat drive-ot csatolok fel, samba-n keresztül. Gép indulásánál azokat a hálózat drive-okat nem csatolta fel, amelyek domainnal voltak bejegyezve (\\linuxka\zene) csak azokat amik IP-vel (\\192.168.0.1\zene). Mindaddig fel sem csatolja amíg pl totalcommanderre rá nem lépek a meghajtóra. De ha ráléptem onnantól Sajátgépben hiába próbálok rálépéssel felcsatolni, nem megy. Ilyen hiba nem volt sosem (és azóta sincs) nálam XP-ben. - Gyönyörű, hogy a tálcán egy a futó program ikonjához hasonló színű sáv megy, ha húzom rajta az egerem, de az nekem rendszeresen behalt ott, és nem tűnt el mikor levettem az egeret onnan. Rettenet idegesítő, mert mindig azt hittem hogy villog az ablak (esemény van rajta). - Start menünek is sikerült teljesen kiürülnie párszor. - Hibernálásból többször nem tudott visszajönni. - stb... Meg útáltam szegényt, de biztos én vagyok a rossz, szélsőséges felhasználó... |
Quote:
Rosszabb volt a helyzet mint előtte. Lényeg, szerencsétlen gép megint szervizben van. Ha sokáig szívat még egy baltával kezelgetem meg. :mad: |
Windows 7-re felraktam a Clock Tray Skins programot, hogy szépen óránként frissítse az időt, és lássam a másodperceket is. Na igen, de amikor próbálom frissíteni az időt, szépen lekéri a szerveridőt. Amikor viszont rákattintok az "Adjust time"-ra, azt írja Failed to get atomic time. Valami ötlet?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ugyanis amit írtál az a WIN7 nél nem úgy van..Mikor telepítesz egy programot alapból már jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként kell..Aztán ha azt szeretnéd, hogy rendszergazdai jogokkal teljes hozzáféréssel müködjön akkor program ikon jobb egérgomb tulajdonságok speciális és ott kipipálni, hogy futtatás rendszergazdaként...De ha jó az elgondolásom akkor ez egy olyan progi ami egy kicsit megbuherálja a Win7 lelkivilágát szóval akár egy víruskergetö is beleszólhat hogy ez egy trojan generetic vírga és letilthatja a müködését... Alapból, meg ha ezt a progit raktad fel Clock Tray Skins v4.1 akkor ez egy 30 napos trial verzió ami a trial lejárta után szerintem bizonyos korlátozásokkal müködhet csak..De ha belinkeled hogy honnan töltötted le és melyik változatot akkor nagyon szívesen felrakom a gépemre kipróbálni, hogy Nálam is jelentkezik az a probléma mint NÁLAd... |
Ehhez külön program kell win7-ben? :eek: XP-ben ez alapból bennevan a rendszerben. Nem hiszem, hogy kivették volna...
|
Quote:
http://kep.psharing.com/439887.jpg Már próbáltam a vírusírtóm kikapcsolni, windows defender-t is, akkor sem volt jobb. Próbaverzióhöz letöltési link:http://www.brothersoft.com/clock-tray-skins-41803.html |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szerk: Közben találtam egy progit, ami eddig jól működik :) |
Quote:
vipeld be az orid és nem lesz ilyen probléma :) én mindig az országképernyőt frissítgetem, egy másik ablakban van a sereg és alt-tabbal váltok :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\W32Time\TimeProviders\NtpClient Itt a "SpecialPollInterval" adja meg, hogy hány másodpercenként frissítsen. |
Quote:
|
Quote:
Ui: WinXP jelzi is a szinkronizáló oldalon, hogy mikorra tervezi a következő szinkronizálást, ott lehet ellenőrizni. (Duplakatt az órára, és Internet Time fül.) |
Quote:
|
Quote:
|
Ilyet én is szeretnék... Jelenleg Vistám van, ha lesz kedvem lecserélem 7-re. Kolis hálózaton belül vagyok, le vannak tiltva bizonyos funkciók. A régi program nekem nem találta meg az atomóraszervert. De azt mondták nekem, hogy valahogyan meg tudom csinálni, csak nem tudom hogy. Valakinek erre van ötlete.
|
Hali!
Win7-et használok már egy ideje Volt egy vid.kártyám ( 9800gt volt benne) ami meghalálozta magát. Ismerős adott egy 4850-es ati kártyát, betettem szépen megy minden, egy baj van: a net olyan, mintha wapos felület lenne, illetve az aero glass se létezik... (fehér nem átlátszó a tálca...) Mi lehet a gond? a régi nvidia drivert már az ati kártyával tudtam csak eltávolítani, az ati kártya biztosan teljesen hibátlan. Feltettem a legfrissebb drivert hozzá, mert automatikusan nem tudta a win frissíteni magának. Az előző kártya memóriahibás lett, és csökkentett módban hálózattal tudtam még anno használni. Na ugyanolyan a hodito is most, mint akkor volt... Esetleg valami ötlet? Valaki találkozott már hasonlóval? |
Valaki nem tudja véletlenül, hogy hogyan lehet a tálcát visszaalakítani régibe? Nem tetszenek ezek a gombok. Sőt, a start menü se :D Tehát ezeket alakítanám, de nem tudom, hogy hol lehet.
|
Quote:
|
nem tudom volt-e szó róla, de két embertől kétféle képen hallottam, úgyhogy gondoltam megkérdem Tőletek.
ha 4GB RAMos laptopot vennék ahhoz ugye már 64 bites win7 kéne, hogy meg tudja címezni. de az egyik forrás azt mondja, hogy az nem jó, mert sok program nem fut rajta. a másik meg, hogy ha nem futna a program 64 biten, akkor a windows 32 biten fogja futtatni, ergó minden működik. hogy is van ez? :) (csak mert, ha 64en nem megy sok minden, akkor nem fizetnék pluszba a 4 gigáért...) |
Quote:
Valamint pipa: use small icons nekem ez van, és nem nyomja össze. |
az apeh abev programja sem megy win7-en, csak jobb egérgomb biztonságos futtatással :D ez sok mindent megold progiknál :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote: