Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: Kereskedő #2 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3870)

Remedy 11-08-2009 10:25

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226825)
Kiegesziteskent javasolnek napi+1 piacra lepesi lehetoseget. (nem vipeseknek 4, vipeseknek 6 osszesen). De lehet ez mar tul durva, ezt beszeljuk at... :)
Hiszen ez hadisoknak is nagyon jo lenne, nem csak kereskedoknek.... :)

Erre senki nem irt semmit. Rossz otlet? :)

Pool 11-08-2009 10:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228327)

Gyorsban jól jönne, hisz ott 48 kör van 24 óra alatt, 2* annyi indok, hogy piacra kelljen lépni
Vagy 35 perc piac egyszerre...
Gyorsban az már 3 kör lefedne

Dynosaur 11-08-2009 13:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228327)

de, én írtam, hogy nekem ez különösen tetszik ebben a személyiségben... ;)

Paliking 11-10-2009 12:37

Szerintem legyen benne a visszahívás is, ha ezt hetente egyszer lehet megcsinálni, különben nem fogja megérni ezt a személyiséget választani. Ez egyébéknt arra is jó, hogy egybe lehet rendezni a szétcsúszott árukat.
A plusz 1 piaci lehetőség tetszik, és az árváltoztatás is.

Általánosságban javaslom, hogy ha lesz új személyiség, akkor a bevezetés utáni első belépéskor legyen joga mindenkinek változtatni a személyiségein. Annyin, ahány új személyiség jön be, akine ennél kevesebb szeme van, az értelemszerűen kevesebben.

Gabro 11-26-2009 12:49

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 228752)
Általánosságban javaslom, hogy ha lesz új személyiség, akkor a bevezetés utáni első belépéskor legyen joga mindenkinek változtatni a személyiségein. Annyin, ahány új személyiség jön be, akine ennél kevesebb szeme van, az értelemszerűen kevesebben.

ez tetszik, és esélyegyenlőséget jelentene. de a változtatással csak az újak közül választhasson.

Tsobi 11-26-2009 15:28

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 230383)
ez tetszik, és esélyegyenlőséget jelentene. de a változtatással csak az újak közül választhasson.

Mikor ez elf faj került módosításra (herélésre), akkor sem volt megadva az elfeknek a rendkívüli fajváltás lehetősége, így szerintem most sem lesz.

-Ricsi- 01-28-2010 16:54

Ebből lesz valami? Sokaknak tetszett az ötlet, köztük nekem is. Pár lehetséges módosításról is adtak tanácsot, de ellenérvet nem láttam.

Ati 01-28-2010 17:00

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 238912)
Ebből lesz valami? Sokaknak tetszett az ötlet, köztük nekem is. Pár lehetséges módosításról is adtak tanácsot, de ellenérvet nem láttam.

A megfontolás alatt állók között van, úgyhogy akár még lehet is. :) (No ez kivételesen még nincs kész. :))

Remedy 01-28-2010 17:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238915)
A megfontolás alatt állók között van, úgyhogy akár még lehet is. :) (No ez kivételesen még nincs kész. :))

Errol is lehetne kerni egy (tervezett) osszefoglalast? :)

Ati 02-16-2010 11:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 238917)
Errol is lehetne kerni egy (tervezett) osszefoglalast? :)

Lassan kifogyunk az olyan ötletekből, amiknek leginkább pozitív fogadtatása van... :)

Egyelőre ez a személyiség így néz ki:

• napi +1 piac,
  • az utolsó 3 órában -- még kintlévő áru esetén (hazafele tartó árunál már nem) -- +24 órás meghosszabbítási lehetőség, tételenként maximum 3 alkalommal.
És ennyi. A visszahívás egyelőre komolyabb ellenállás miatt nem fog bekerülni, a rontott árat meg kell oldani máshogy.

Gabro 02-16-2010 11:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 240968)
Lassan kifogyunk az olyan ötletekből, amiknek leginkább pozitív fogadtatása van... :)

• napi +1 piac,
  • az utolsó 3 órában -- még kintlévő áru esetén (hazafele tartó árunál már nem) -- +24 órás meghosszabbítási lehetőség, tételenként maximum 3 alkalommal.
És ennyi. A visszahívás egyelőre komolyabb ellenállás miatt nem fog bekerülni, a rontott árat meg kell oldani máshogy.

nem is rossz, a meghosszabbítás is lehet hasznos.
Nem egy első szem, de azért választható, tetszik

csabi 02-16-2010 12:03

Quote:

• napi +1 piac,

a hosszabbítás akkor nem kerül plussz piacra lépésbe?

és mi lesz a neve? :)

Ati 02-16-2010 12:04

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 240972)
a hosszabbítás akkor nem kerül plussz piacra lépésbe?

Piacon kell lenned hozzá. Ha van nyitott piacralépésed, akkor nem kerül pluszba. Ha nem vagy, akkor kerül, mert előbb meg kell nyitnod.

Andrew 02-16-2010 13:21

Quote:

...

Esetleg árváltoztatással lehetne megoldani a rontott árakat. És teszem azt onnantól megint 0,5-3 óra, mire kiér.

Tanuló 02-16-2010 14:14

Mi lenne, ha a rontott áraknál a kirakott áru 10-15% "kezelési költség" megfizetése ellenében lehetne visszahívható? Még így is megérné néha...

Princ 02-16-2010 15:34

Quote:

Originally Posted by Tanuló (Post 240976)
Mi lenne, ha a rontott áraknál a kirakott áru 10-15% "kezelési költség" megfizetése ellenében lehetne visszahívható? Még így is megérné néha...

Lehet inkább időbeli megkötés lenne jó a visszahívásra. Például mielőtt még kiérne a piacra, mivel az ember általában akkor csap a homlokára amikor épp elküldte az árut.
De nekem e nélkül is tetszik ez a szem. :)

Andrew 02-16-2010 17:33

Quote:

Originally Posted by Tanuló (Post 240976)

Még mindig megérné, ha az egész klán egyszerre hívhatná vissza a lovait és aranyköltség nélkül tele lenne, ez volt a baj az eredetivel is.

Dynosaur 02-16-2010 20:16

Quote:

• napi +1 piac,

mi lenne, ha a meghosszabításnál átállíthatjuk az árat is? Így a rontott árakat is lehetne korrigálni. Valamint megelőzendő az utalást itt is 30-180 percet kéne várni, mire az ár módosul.

Mit szóltok?

Ati 02-16-2010 20:25

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 240995)
mi lenne, ha a meghosszabításnál átállíthatjuk az árat is? Így a rontott árakat is lehetne korrigálni. Valamint megelőzendő az utalást itt is 30-180 percet kéne várni, mire az ár módosul.

Mit szóltok?

Lassan 4 diploma is kevés lesz a Hódítózáshoz. :)

vityu 02-17-2010 11:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 240998)
Lassan 4 diploma is kevés lesz a Hódítózáshoz. :)

Ha kell hozzá, én megcsinálom! :)

Valahogy beleférne ez a visszahívás, csak jó kérdés, hogy hogyan... Jó lenne, csak nem szabad vele nagyon elmenni...

Ati 02-17-2010 12:00

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 241049)
Ha kell hozzá, én megcsinálom! :)

Valahogy beleférne ez a visszahívás, csak jó kérdés, hogy hogyan... Jó lenne, csak nem szabad vele nagyon elmenni...

Tényleg az a bajom, hogy olyan szinten bonyolítjuk már a dolgokat, hogy halandó ember ezt fel se fogja lassan. Ha valamit 8 különböző módon agyon kell szabályozni, akkor lehet, hogy jobb, ha az a valami inkább nincs, mert úgyse fogja a többség használni, egyszerűen azért, mert nem is fogja érteni, hogy mi van...

Merengő 02-17-2010 12:00

ha lenne ilyen visszahívásos dolog ebben a szemben, én biztosan választanám :) főleg A-ban.

Paliking 02-17-2010 12:00

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 241049)

Kell hozzá egy késleltetés, mondjuk ha vki visszahívja, akkor csak a visszahívást követő 3. körváltást követően ér vissza a cucc.

Gabro 02-17-2010 12:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226848)
Nem egyről, mindről. Az egy az a visszavonásra vonatkozik, egyetlen, általad kiválasztott árut heti egyszer visszavonhatsz, ha akarsz. A többit azt tetszés szerint kint tarthatod X plusz alkalommal, mielőtt visszaérne.

Mindről?
akkor nagggggyon tetszik:)

Dynosaur 02-17-2010 12:16

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 240995)

Mit szóltok?

ezzel most mi a baj? :confused: Amikor meghosszabítom akkor megváltoztathatom az árat. Nem hiszem, hogy ezt olyan nehéz felfogni... :eek:

amúgy is, ha annyira megváltozik az ár, akkor esetleg kinn sem tudnám tartani, mert még 2 nap, és tuti elveszik a cucc, ergó bizonyos esetekben használhatatlan lenne ez a tulajdonság...

nem értem mi ezzel a probléma... :(

Ati 03-01-2010 17:21

Összefoglaló

Az új személyiséggel naponta plusz 1-1 alkalommal léphetsz be a piacokra. Ez nem VIP országok esetén 4-4 piacralépést ad, VIP játékosoknak 6-6 piacralépési lehetőséget.

A piacon lévő áruk piacon tartása az utolsó 3 órájukban meghosszabbítható újabb 24 órával. (A hazafele tartó áruk már nem, csak a még piacon lévők!) Ehhez az adott áru piacának nyitva kell lennie. Ha nincs több piacralépési lehetőséged, akkor nem tudsz a piacra menni, és az áru kintléte nem hosszabbítható. Minden egyes tétel maximum 3 alkalommal hosszabbítható, utána nincs választási lehetőséged, mindenképp visszajön országodba.

A piacra kitett áruk árának utóéagos megváltoztatására ez a személyiség most nem ad lehetőséget.

Tsobi 03-01-2010 17:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243054)
Összefoglaló

Az új személyiséggel naponta plusz 1-1 alkalommal léphetsz be a piacokra. Ez nem VIP országok esetén 4-4 piacralépést ad, VIP játékosoknak 6-6 piacralépési lehetőséget.

A piacon lévő áruk piacon tartása az utolsó 3 órájukban meghosszabbítható újabb 24 órával. (A hazafele tartó áruk már nem, csak a még piacon lévők!) Ehhez az adott áru piacának nyitva kell lennie. Ha nincs több piacralépési lehetőséged, akkor nem tudsz a piacra menni, és az áru kintléte nem hosszabbítható. Minden egyes tétel maximum 3 alkalommal hosszabbítható, utána nincs választási lehetőséged, mindenképp visszajön országodba.

A piacra kitett áruk árának utóéagos megváltoztatására ez a személyiség most nem ad lehetőséget.

És mi lesz a neve? :)

Totya&Törpe 03-01-2010 19:50

ugye lessz tesztidőszak...pl kiválasztam ezt a személyiséget és pl rájövök 1-2hét után hogy mgése váltja be a hozzá fűzött reményeket.. akkor lessz lehetőségém mást választani vagy ez marad örökre?:)
másik ...meglévő személyiséget lehet -e cserélni erre vagy másik új személyiségekre (szintlépés újrázás és minden egyéb nélkül gondolom)

richardka 03-01-2010 19:59

tetszik, ha lesz rá lehetőségem be fogom tennni szeminek

Tsobi 03-01-2010 20:12

Jójó, de mi lesz a neve? :)

Ati 03-01-2010 20:13

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 243078)
ugye lessz tesztidőszak...pl kiválasztam ezt a személyiséget és pl rájövök 1-2hét után hogy mgése váltja be a hozzá fűzött reményeket.. akkor lessz lehetőségém mást választani vagy ez marad örökre?:)
másik ...meglévő személyiséget lehet -e cserélni erre vagy másik új személyiségekre (szintlépés újrázás és minden egyéb nélkül gondolom)

Ha ezt választod, akkor két módon cserélheted le később:

1, ha kikerül a játékból, akkor a helye felszabadul, és választhatsz másikat,
2, ha nem kerül ki a játékból, akkor újraindulással, vagy szintolépéssel választhatsz más személyiséget, ez esetben máshogy nem módosítható.

Ha csak kíváncsiságból érdekel, akkor ahhoz egy új országot javaslok, "rendes" országodra ebben az esetben csak akkor tedd, ha már tudod, hogy mi ez.

Totya&Törpe 03-01-2010 20:37

ezt a választ is köszi;)

Gabro 03-01-2010 21:50

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 243055)

a nagy mahinátor:)

tetszik:D

Princ 03-01-2010 21:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243054)
Minden egyes tétel maximum 3 alkalommal hosszabbítható, utána nincs választási lehetőséged, mindenképp visszajön országodba.

Fog látszódni a hosszabbítás gombnál, hogy eddig hányszor volt hosszabbítva vagy hányszor lehet még?

Dus 03-02-2010 07:39

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 243055)

Szerintem lehetne Kufár. Ami lényegében ugyan az, mint a kereskedő, de ugye csak nem lehet kereskedő#2. :)

Padlócsempe 03-02-2010 09:31

Szerintem legyen a neve kereskedő, a mostani kereskedő pedig legyen átnevezve bankárra.

Ati 03-02-2010 09:36

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 243163)
Szerintem legyen a neve kereskedő, a mostani kereskedő pedig legyen átnevezve bankárra.

Mostani neveken nem változtatunk, és különösen nem hozunk be ugyanarra a névre egy egészen más tulajdonságokkal bíró szeméyiséget. Ez nagyon zavaró lenne.

Padlócsempe 03-02-2010 09:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243165)
Mostani neveken nem változtatunk, és különösen nem hozunk be ugyanarra a névre egy egészen más tulajdonságokkal bíró szeméyiséget. Ez nagyon zavaró lenne.

Kár :(
Akkor lehetne kalmár.

richardka 03-02-2010 11:27

seftes??

ha már a piaccal játszik:D
amugy a mostani kereskedő tényleg lehetne bankár ez meg a kereskedő
logikus lenne, nem hiszem hogy alapjába rengetné meg a mostani kerekedőket

Paliking 03-02-2010 11:46

kupec :)

röv

All times are GMT +1. The time now is 22:38.