Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Mennyire utálnál egy kísérleti időszakot? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3864)

Ati 10-26-2009 17:44

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 226525)
Ez alapján azt mondom nekem nem tetszik a minden csoportot érintő teszt időszak.

CSAK a hullás topikban paplovagtól elkezdve a nem tudom én milyen őrült ötletekig minden volt. ÉS nem tudjuk előre mit szeretnél bevezetni?
Ezekre én nemet mondok:)

mod: a paplovag az más téma volt bocs :D
de az biztos, hogy tele van a hullás topik is őrültségekkel

Az egyes témákkal kapcsolatos véleményeket légyszi az adott témában fejtsd ki. Ha egy adott javaslat nem tetszik, és nem olyan szála a javaslatnak, ami szemmel láthatóan ellenszenvet váltott ki a többségben, akkor ott fejtsd ki, hogy mi miért nem tetszik.

Kubbi 10-26-2009 17:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226526)
Az egyes témákkal kapcsolatos véleményeket légyszi az adott témában fejtsd ki. Ha egy adott javaslat nem tetszik, és nem olyan szála a javaslatnak, ami szemmel láthatóan ellenszenvet váltott ki a többségben, akkor ott fejtsd ki, hogy mi miért nem tetszik.

Igazad van javítom:

Ez alapján azt mondom nekem nem tetszik a minden csoportot érintő teszt időszak.
Mert nem tudni, hogy a sok felvetett javaslat közül mit valósítanál meg, legfőképpen mert nem tudni melyik érvel értesz egyet és melyikkel nem. Hogy az adott javaslatból mit valósítasz meg.
Így zsákbamacskát árulnánk.

none 10-26-2009 18:12

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 226527)
Igazad van javítom:

Mert nem tudni, hogy a sok felvetett javaslat közül mit valósítanál meg, legfőképpen mert nem tudni melyik érvel értesz egyet és melyikkel nem. Hogy az adott javaslatból mit valósítasz meg.
Így zsákbamacskát árulnánk.

én is ezt mondtam:)
elég nehéz valamiről véleményt mondani, ha azt se tudod konkrétan mit takar..:)

Pool 10-26-2009 20:08

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 226516)
Kivételesen egyetértek Sergel.

Véleményem szerint is megújulásra van szükség: (tudom, majdnem mindről volt már szó korábban, lehet a nagy része az elvetettek között landolt, de nem biztos hogy ott a helye...)
- új személyiségek bevezetése
- hulla játszhatóvá tétele
- fajokat valahogy 1/A-hoz is igazítani kellene, mert mondhatni elf játszik és ami be tudja ütni az ork, néhány gnóm és klánonként 1 törpe. Ember, fél-elf, óriás, hulla meg főleg játszhatatlan. /kivéve Serget, Ő óriással is kemény :)/
- esetleg újabb fajok bevezetése is szóba jöhetne hátha kicsit felrázná a játékot.
- támadó és védő /párbajon kívül, bár nem szoktam játszani/ használhatatlan, ez is egy fejlesztési lehetőség lenne
- Monro részklános 1/A-s dolga is előkerülhetne...
- a 3/I, 4/N-es gyors csoportokban lassan nem lesz NEM-szabis...

Tudom, nem a kérdésre válaszoltam, ezért azt is megteszem: nem zavarna, ha ez a fejlődést szolgálja. :)

Mióta a párbaj képzés is felgyorsult, már nem kell védő/támadó, max a végén, amikor már nincs elég fegyo
A 3/I, 4/N, 5/U téma tényleg elég gáz
emiatt kell mennem 30 körökre támadni, mert alig játszik vki, aki igen azok 80% meg MNT_s, mert ismerős...
Régen nagyon jó volt a gyors, most a piac is halott, pénz gyártani mondjuk lehet, de sokat bankokból, ahhoz meg sok terület kell

Pool 10-26-2009 20:10

Van már konkrét ideje a tesztnek?
Jó lenne tudni róla olyan 5-6 nappal korábban+mik fognak bejönni

Pool 10-26-2009 23:20

3/I

Teljes lista az elmúlt 24 óráról:

*üres*

Ati 10-27-2009 08:40

Azt azért értékelném, ha a témánál maradnánk.

Pool 10-27-2009 08:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226564)
Azt azért értékelném, ha a témánál maradnánk.

Várjuk, hogy mikorra írod ki a tesztidőszakot

Iron 10-27-2009 15:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226321)
Elesben menne ez a kiserletezes, vagy kulon szerveren, vagy hogy? :)

Sokan nem orulnenek ha a kedvenc orszagukat par kiserlet miatt levernek, es x ev "munkaja" menne tonkre mert epp azt kiserletezzuk hogy pl az elf nem ved.... :D

Az ork meg nem üt vissza, mi? :D
Én örülnék egy ilyennek :)

Iron 10-27-2009 15:31

Egy olyan tesztidőszaknak örülnék mikor az 1/A-ban a topklán Gun termelése 0-ra esne, a piacon a cuccai elmennének, a Top2. klán termelése a duplájára növekedne, és a piacon levő egységek száma is megtriplázódik, ez a teszt pár napig elég ha él...annyi idő nekünk elég :D:D

Ati 10-27-2009 15:33

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 226597)
Egy olyan tesztidőszaknak örülnék mikor az 1/A-ban a topklán Gun termelése 0-ra esne, a piacon a cuccai elmennének, a Top2. klán termelése a duplájára növekedne, és a piacon levő egységek száma is megtriplázódik, ez a teszt pár napig elég ha él...annyi idő nekünk elég :D:D

Ez szombattól hétfőig tartott, erről már sajnos lekéstél.

Iron 10-27-2009 15:53

A csudába bele!!! :D:D

Remedy 10-28-2009 01:15

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 226597)

Ez sem segitene rajtatok.... Hiaba barmilyen tesztidoszak, jatszani is tudni kell(ene), nem csak sajat magatokat utogetni... :P

Tsobi 10-28-2009 11:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226672)
Ez sem segitene rajtatok.... Hiaba barmilyen tesztidoszak, jatszani is tudni kell(ene), nem csak sajat magatokat utogetni... :P

Ha rosszmájú lennék,akkor azt mondanám bagoly mondja verébnek.. de nem vagyok :D
És persze nem hiszek a pletykáknak :)

Ildee 10-28-2009 11:35

Nem tudom, hova kellene írjam, szóval ide teszem...
Az újítások ki fognak kerülni a címlapra is? Csak mert szerintem rengeteg játékos nem olvassa rendszeresen a külsőt.
Én félek is, hogy lecsúszok a hulla újdonságairól :D

Ati 10-28-2009 11:50

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 226682)
Nem tudom, hova kellene írjam, szóval ide teszem...
Az újítások ki fognak kerülni a címlapra is? Csak mert szerintem rengeteg játékos nem olvassa rendszeresen a külsőt.
Én félek is, hogy lecsúszok a hulla újdonságairól :D

Minden olyan változás ki szokott kerülni, ami hatással van a játékmenetre, így ez is ki fog.

monro 10-28-2009 13:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226315)
Sziasztok!

Ezért érdekelne -- csak úgy általánosságban --, hogy ki mit szólna egy olyan időszakhoz, amikor pontosan lehet tudni, hogy boruló stratégiák várhatók, amikor a szokásostól eltérő országfelépítéseket kell esetleg alkalmazni, amikor nem biztos, hogy az addigi számítások megállják a helyüket, amikor ugyanaz a faj akár többféleképpen is működhet pár hetes eltéréssel, egyszóval amikor borul minden.

Jó lenne ezekre egy tesztcsoport mint anno...
Szívesen segítenék megtalálni a végleges formát és gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Persze az 1A változásai érdekelnek a leginkább. Főleg ha végre le lehetne tesztelni a 3 évvel ezelötti javaslatomat a klánháború uj formájára ;) Ha nem tetszik egy teszt után elég embernek könnyebb lenne elfogadni, hogy parlagon hever egy "csúcs" játékmodell.

Ati 10-28-2009 13:24

Quote:

Originally Posted by monro (Post 226691)
jó lenne ezekre egy tesztcsoport mint anno...

- >

Quote:

Originally Posted by ati (Post 226322)
a hódító annyira összetett játék, hogy egy ilyen teszt akárhány résztvevővel, már teljesen hamis eredményeket hozna. Ezért ilyen elkülönített tesztekre nincsen lehetőség. A kérdés kifejezetten az éles játék módosítására vonatkozik.

monro 10-28-2009 13:29

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 226525)

Ez olyan tipikus elf karakter...
Egyébként minden csopit éritntő tesztről van szó egyáltalán? Vagy lesz 1 db tesztcsopi ami néha ezt néha azt tesztel? És ha sikeres a teszt marad a változás ha nem akkor repül?

Ati 10-28-2009 13:31

Quote:

Originally Posted by monro (Post 226693)
Ez olyan tipikus elf karakter...
Egyébként minden csopit éritntő tesztről van szó egyáltalán? Vagy lesz 1 db tesztcsopi ami néha ezt néha azt tesztel? És ha sikeres a teszt marad a változás ha nem akkor repül?

Ááááááááááááááá, segítség!

Légyszi olvasd el a teljes témát, de legalább az én beírásaimat, hogy ne kelljen mindenkinek külön újra és újra ugyanazt leírni. Köszönöm.

monro 10-28-2009 13:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226692)
- >

Sorry kevés időm volt ezekszerint olvasni :(
Sajnálom ha így van sokkal több értelmét látnám én is egy hétvégi játékhoz hasonló csoportban való tesztelésre 3 perces köridőkkel hónapokig akár és mindenki idíthat 3-4 orit .

Egyedül 1 hét alatt lényegesen többet tudnék meg belőle mint a normál játékban fél év alatt 20-an!

Ati 10-28-2009 13:37

Quote:

Originally Posted by monro (Post 226695)
Sorry kevés időm volt ezekszerint olvasni :(
Sajnálom ha így van sokkal több értelmét látnám én is egy hétvégi játékhoz hasonló csoportban való tesztelésre 3 perces köridőkkel hónapokig akár és mindenki idíthat 3-4 orit .

Egyedül 1 hét alatt lényegesen többet tudnék meg belőle mint a normál játékban fél év alatt 20-an!

Mára már annyira minden mindenre kihatással van, hogy ezt sem technikailag nem lehetne elkülöníteni, sem az eredmény nem lenne valós, mivel 100%-ban nem tudod a valós körélményeket szimulálni.

Tsobi 10-28-2009 13:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226696)
Mára már annyira minden mindenre kihatással van, hogy ezt sem technikailag nem lehetne elkülöníteni, sem az eredmény nem lenne valós, mivel 100%-ban nem tudod a valós körélményeket szimulálni.

Kivéve ha mondjuk az angol,német vagy román szerveren futna a teszt :)

Ati 10-28-2009 13:44

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 226697)

Közös motort használ az összes játék.

monro 10-28-2009 13:47

Quote:

Hát sajnos ez esetben nem értünk egyet. Nem kell szimulálni a valóságot!
Teljesen elég ha bizonyos szegmenseit teszteljük azt pedig létre lehet hozni. Nem tudom milyen hatásokra gondolsz amit nem lehet egy csopiban tesztelni, de ha van ilyen minden csoporton átívelő hatás akkor az ellen ugyis csak zgy tudsz segíteni hogy anarchba teszed azokat az orikat akik ezt a hatást gerjesztik.

Ilyen hatások a felhozott tekercsek és egységek hatása ami ujraindulva kihat a csoportok piacaira? Ha ezekről beszélünk akkor nem tesztelésre van szükség hanem eltörlésre. PLd minden fellépő oriban az első körben 90% tekikopás és nemlehet képzésen lévő sereg fellépéskor mert elvesznek. Nagyjából ennyi sztem az a rész ami a minden csopit átölelő összefüggésről szól. Ha ez nincs akkor minden csoport egymástól elszeparált egysége lesz a hódítónak.

monro 10-28-2009 13:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226698)
Közös motort használ az összes játék.

Azt hiszem nem arról van szó amire gondoltam :o
Na mindegy én örülnék ha lennének komoly változások ez a lényeg.

Pool 10-28-2009 14:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226694)
Ááááááááááááááá, segítség!

Légyszi olvasd el a teljes témát, de legalább az én beírásaimat, hogy ne kelljen mindenkinek külön újra és újra ugyanazt leírni. Köszönöm.

A teszt előtt pár nappal majd írd meg, mikortól kezdünk, hogy szabizhassak :D

Ati 10-28-2009 14:15

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226360)
lássuk-lássuk
én tesztelek, ha kell
csak egyet nem vállalok, hogy hulla leszek B-ben :)

|
|
|
v

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226701)
A teszt előtt pár nappal majd írd meg, mikortól kezdünk, hogy szabizhassak :D

Pool 10-28-2009 14:22

vicc vóóóótttt

Pool 10-28-2009 14:29

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 226697)

én németben is tesztelem majd

Perzsaszőnyeg 10-28-2009 14:34

Quote:

Lenne a Hódítónak egy olyan backup szerver lehetősége, melyre másolná a jelenlegi rendszert, s ott elérhető lenne az aktuális ország, plusz a próba ország.
Meglenne a valós környezet, de ugyanakkor meglenne az eredeti és egyesek által már elmondott "évekig épített ország" is.

Szerintem csinálj Ati egy szavazást, igen vagy nem privátban, "Szeretnéd, ha a Hódító tesztelné a kezdeményezett változtatásoka? IGEN / NEM" s akkor a többség eldöntheti. nincs szükség semmilyen kérdőívre.

Raki

Ati 10-28-2009 14:55

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 226705)
Szerintem csinálj Ati egy szavazást, igen vagy nem privátban, "Szeretnéd, ha a Hódító tesztelné a kezdeményezett változtatásoka? IGEN / NEM" s akkor a többség eldöntheti. nincs szükség semmilyen kérdőívre.

Így sincs rá szükség, az lesz, amit mondok. :D Csak kíváncis voltam/vagyok az általános véleményekre.

Perzsaszőnyeg 10-28-2009 15:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226706)
Így sincs rá szükség, az lesz, amit mondok. :D Csak kíváncis voltam/vagyok az általános véleményekre.

Ez egy kissé diktatórikus, nem?
Emlékeztet valakire, nem jut eszembe a neve :D

Általános véleményt megtudod, ha szavazásra bocsátod :)

Von 10-28-2009 15:38

Quote:

Lenne a Hódítónak egy olyan backup szerver lehetősége, melyre másolná a jelenlegi rendszert, s ott elérhető lenne az aktuális ország, plusz a próba ország.

Akármilyen, nem a mostani csoportrendszerben végrehajtott tesztnek óriási hibája lenne, hogy nincs meg a tét. Tét nélkül nem tudatosan is másképp játszol, mintha tét lenne, magyarán nem érné el a célját a teszt.

Quote:

Meglenne a valós környezet, de ugyanakkor meglenne az eredeti és egyesek által már elmondott "évekig épített ország" is.

Nyilván nem tudok a Hódító legnagyobb országai nevében nyilatkozni, mivel nekem egy bő top30%as A-s orim a legnagyobb orim, DE ezzel az érvvel nem értek egyet. Aki nem tud alkalmazkodni, hát az izé... Mindenkinek ugyanahhoz kell alkalmazkodnia. Nehogymár egy játékország miatt legyen reakciós valaki :)

Quote:

Erre írtam még az elejefelé, hogy nem lesz reprezentatív, de egy szociológiai felmérésnek jó lenne, hogy akik támogatják, azok közül hányan fognak köpönyegforgatni :)

Azokat sem értem, akik nem támogatják a tesztet, merthogy amíg nincs konkrétum addig nem. Nekem ez álokoskodásnak tűnik, sehol sem volt szó olyanról, hogy teszt gyanánt nettó hülyeségek lesznek bevezetve, vagy, hogy alapvetően fel lesz forgatva a rendszer.

Perzsaszőnyeg 10-28-2009 15:50

Quote:

Originally Posted by Von (Post 226708)
Akármilyen, nem a mostani csoportrendszerben végrehajtott tesztnek óriási hibája lenne, hogy nincs meg a tét. Tét nélkül nem tudatosan is másképp játszol, mintha tét lenne, magyarán nem érné el a célját a teszt.

Ember válogatja, hogy játszana, vagy sem 2 országgal, két külön módszerrel. a kíváncsiság csodákra képes. Lessz aki unná s lesz aki örülne, h lehet két normális orija. Nem állásfoglalás, csak ötlet volt. De az lesz, amit Ati akar, olvashattad.
Quote:

Nyilván nem tudok a Hódító legnagyobb országai nevében nyilatkozni, mivel nekem egy bő top30%as A-s orim a legnagyobb orim, DE ezzel az érvvel nem értek egyet. Aki nem tud alkalmazkodni, hát az izé... Mindenkinek ugyanahhoz kell alkalmazkodnia. Nehogymár egy játékország miatt legyen reakciós valaki :)

Nem kérte senki, nyilatkozz a nevében, számomra világos, ez a közös fórum arra való, h mindenki kinyilvánítsa a véleményét.
Quote:

Erre írtam még az elejefelé, hogy nem lesz reprezentatív, de egy szociológiai felmérésnek jó lenne, hogy akik támogatják, azok közül hányan fognak köpönyegforgatni :)

Azokat sem értem, akik nem támogatják a tesztet, merthogy amíg nincs konkrétum addig nem. Nekem ez álokoskodásnak tűnik, sehol sem volt szó olyanról, hogy teszt gyanánt nettó hülyeségek lesznek bevezetve, vagy, hogy alapvetően fel lesz forgatva a rendszer.

Hogy lennének köpönyegforgatók, lehet, bár értelmét nem látom. Ati nem üllne órákat a gép előtt, h kikeresse, hogy Von miért szavazott igent, vagy nemet. nem lehetetlen megnézni, ki mit szavazott, csak borzasztóan időigényes.

az a rész, hogy hülyeség, vagy nem hülyeség lesz bevezetve. Nem olyannak ismertem meg a Hódítót, az évek folyamán, hogy rossz, vagy értelmetlen játék lenne. Sokan bíznak a vezetők döntéseiben, s többé kevésbé egyet értenek, de a topik lényege szerintem nem a bevezetések megtárgyalásáról szól, hanem hogy milyen lenne számunkra, ha lenne teszt időszak. Külömböző téma

Ati 10-28-2009 16:01

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 226707)
Ez egy kissé diktatórikus, nem?

Elég kaotikus lenne, ha minden módosítást a már több mint 20 perce játszó KisPistike szavazata alapján hoznék. :) És elég fura is lenne, ha a saját játékom nem abba az irányba menne, amit én szeretnék. :)

Von 10-28-2009 16:05

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 226709)
Ember válogatja, hogy játszana, vagy sem 2 országgal, két külön módszerrel. a kíváncsiság csodákra képes. Lessz aki unná s lesz aki örülne, h lehet két normális orija. Nem állásfoglalás, csak ötlet volt. De az lesz, amit Ati akar, olvashattad.

Ez nem értem hogy függ össze azzal amit én írtam le. Ez nem érv ellene.

Quote:

Nem kérte senki, nyilatkozz a nevében, számomra világos, ez a közös fórum arra való, h mindenki kinyilvánítsa a véleményét.

:confused: Nem nyilatkoztam senki nevében, mintha szó szerint le is írtam volna ezt. Pont, hogy a véleményem nyilvánítottam ki.

Quote:

Hogy lennének köpönyegforgatók, lehet, bár értelmét nem látom. Ati nem üllne órákat a gép előtt, h kikeresse, hogy Von miért szavazott igent, vagy nemet. nem lehetetlen megnézni, ki mit szavazott, csak borzasztóan időigényes.

Olvasd el a régebbi hsz-eim, akkor tudni fogod, miről beszéltem.

Quote:

az a rész, hogy hülyeség, vagy nem hülyeség lesz bevezetve. Nem olyannak ismertem meg a Hódítót, az évek folyamán, hogy rossz, vagy értelmetlen játék lenne. Sokan bíznak a vezetők döntéseiben, s többé kevésbé egyet értenek, de a topik lényege szerintem nem a bevezetések megtárgyalásáról szól, hanem hogy milyen lenne számunkra, ha lenne teszt időszak. Külömböző téma

Ezt kifejthetnéd bővebben, hogy miért különböző téma az, hogy milyen lesz és hogy mi lesz bevezetve. Nekem úgy tűnik, hogy az, hogy milyen lesz, azon múlik, mi lesz bevezetve. És erre írtam, hogy ha nem hülyeségek lesznek - márpedig gondolom nem - akkor nincs értelme izgulni miatta.

Perzsaszőnyeg 10-28-2009 16:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226710)
Elég kaotikus lenne, ha minden módosítást a már több mint 20 perce játszó KisPistike szavazata alapján hoznék. :) És elég fura is lenne, ha a saját játékom nem abba az irányba menne, amit én szeretnék. :)

Senki nem kéri, hogy Pistike véleményét vedd figyelembe :)
De fölösleges erről beszélni, elfogadjuk s kész. s ha nem tetszik az embereknek, akkor azt látni fogod, amint mind mind mennek el. ;)

Perzsaszőnyeg 10-28-2009 16:09

Quote:

Originally Posted by Von (Post 226711)

Ezt kifejthetnéd bővebben, hogy miért különböző téma az, hogy milyen lesz és hogy mi lesz bevezetve. Nekem úgy tűnik, hogy az, hogy milyen lesz, azon múlik, mi lesz bevezetve. És erre írtam, hogy ha nem hülyeségek lesznek - márpedig gondolom nem - akkor nincs értelme izgulni miatta.

Beszéltél a "hülye változtatásokról"
szerintem külön téma: változtatásokról beszélni konkrétan, hogy most lesz 10 vagy 11 faj és mi az, de egy másik téma ha megvitatjuk, hogy legyen-e egyáltalán teszt-hódító vagy sem.

a többi témában szerintem kissé félreértettük egymást, hagyjuk, ne vitassuk, nem a téma része

Von 10-28-2009 16:13

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 226713)
Beszéltél a "hülye változtatásokról"
szerintem külön téma: változtatásokról beszélni konkrétan, hogy most lesz 10 vagy 11 faj és mi az, de egy másik téma ha megvitatjuk, hogy legyen-e egyáltalán teszt-hódító vagy sem.

Á, de a "hülye változás" pont nem konkrét :) És nem is gondoltam konkrétan átrágni

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 226713)
a többi témában szerintem kissé félreértettük egymást, hagyjuk, ne vitassuk, nem a téma része

Ezzel egyetértek :)

All times are GMT +1. The time now is 11:30.