Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Hol akadtatok el? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3560)

Remete 07-07-2009 08:22

halál labirintus

Bekerültem a labirintusba mellesleg tök véletlenül, már minden felé voltam találtam 4 lépcsőszerűséget de hogy tudok kimenni?

Ati 07-07-2009 08:23

Quote:

Originally Posted by Remete (Post 218537)
Bekerültem a labirintusba mellesleg tök véletlenül, már minden felé voltam találtam 4 lépcsőszerűséget de hogy tudok kimenni?

Létrát keress. A jobb oldali részen találod, kb középen.

Remete 07-07-2009 08:36

van a létrának látható jele is? mert kiesik a szemem akkor is csak a 4 lépcsőt látom meg a falakat

Ati 07-07-2009 08:39

Quote:

Originally Posted by Remete (Post 218539)
van a létrának látható jele is? mert kiesik a szemem akkor is csak a 4 lépcsőt látom meg a falakat

Van, egy kis létra rajz. Világosabb, mint a többi zsákutca. A jobb oldali részen keresd, középtájt.

Remete 07-07-2009 08:43

Na akkor keresgélek még pedig pont a jobbszélén vagyok neki csak itt semmit nem látok
Akkor gyűjtök egy kis mozgáspontot.
Ati mellesleg ez eléggé elvette a kedvemet az egésztől, szóval kellene valami hogy a teljesen kezdők azért ne essenek így bele ebbe a szituba, mivel nem lehet segítséget kérni

Ati 07-07-2009 08:54

Quote:

Originally Posted by Remete (Post 218541)
Na akkor keresgélek még pedig pont a jobbszélén vagyok neki csak itt semmit nem látok
Akkor gyűjtök egy kis mozgáspontot.
Ati mellesleg ez eléggé elvette a kedvemet az egésztől, szóval kellene valami hogy a teljesen kezdők azért ne essenek így bele ebbe a szituba, mivel nem lehet segítséget kérni

Biztos vagyok benne, hogy idővel fognak közkézen forogni "nemhivatalos" térképek.

Remete 07-07-2009 14:19

Na akkor árnyalódott a kép.
Mi van a kezdőképernyő jobb alsó sarkában amire lépve valami labirintusszerűségbe jutok?
és onnan hogy jutok ki.
Már ketten keresnek engem és ők se találnak
Ati nem lehetne resetelni a karakteremet?

Hex 07-07-2009 14:24

Quote:

Originally Posted by Remete (Post 218568)
Mi van a kezdőképernyő jobb alsó sarkában amire lépve valami labirintusszerűségbe jutok?
és onnan hogy jutok ki.

valszeg az arénában lehetsz, és ott tudsz kijutni, ahol bementél, vagyis az aréna közepén (rég voltam ott, lehet azóta Ati változtatott rajta, nem tom)

Ati 07-07-2009 14:24

Quote:

Originally Posted by Remete (Post 218568)
és onnan hogy jutok ki.

Aham, így már oké, nem ugyanarról beszélünk. Az Arénába mentél be. Onnan nem a jobb oldalt fogsz tudni kijönni valóban. Amire ezt írtam, az a meghalás utáni labirintus (HalálLabirintus, az egyszerűség kedvéért).

Az Arénából úgy tudsz kijönni, hogy visszamész a legközepére.

Karakterek teljes újraindítása jelenleg nem megoldható. Már többen kérdezték ezt, úgyhogy elkézpelhető, hogy lesz ilyen funkció, de jelenleg nincs.

Remete 07-07-2009 14:43

kijuttottam egy kis segítséggel.
viszont ebból kiindulva ha bennt vagy akkor kilehetne írni hogy aréna vagy labirint illetve nem tudom másutt ki vannak e írva de ez egyszerűsítené a dolgot

Vice 07-07-2009 19:37

a vak bacsi botjat kerese mar nagyon regen ...
megtanultam a keresest , es mind a negy fanal megneztem mar min 20x , de mindhiaba ...
mit tegyek ?

Hex 07-07-2009 19:39

Quote:

Originally Posted by Vice (Post 218587)
a vak bacsi botjat kerese mar nagyon regen ...
megtanultam a keresest , es mind a negy fanal megneztem mar min 20x , de mindhiaba ...
mit tegyek ?

beszéltél már a vakbácsival? és úgy csinálod, hogy ráállsz a fára, rákatt és a helyi menü keresés?

Vice 07-07-2009 19:45

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 218589)
beszéltél már a vakbácsival? és úgy csinálod, hogy ráállsz a fára, rákatt és a helyi menü keresés?

igen , epp most sikerul ...

volt egy masik dolog , amit nemvettem figyelembe ... nem volt erom a botra ...

de koszi
talan tanul meg valaki ebbol :p

-Ricsi- 07-08-2009 09:48

Hali!
Én már az elején elakadtam.
Két helyen is.

Az egyik: Elmentem a bácsinak kenyérért a pékbe, az elkuldött lisztért a malomba, a molnár meg elkuldott gabonáért.
Értelemszerűen kimentem a gabonamezőkre, de nem történt semmi.
Hogy hozzak búzát?

A másik: A labirintusban találtam egy szerencsétlent, aki nem tud felmenni és szeretné ha segítenék neki ebben. Oké, de hogyan? Csak megtámadni tudom, vagy megvizsgálni...

Ati 07-08-2009 09:58

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 218626)
1: A bácsinak elmentem kenyérért, onnan a malomba lisztért, a molnár meg zavart volna el gabonáért, de azt sehol nem találom.
Értelemszerűen kimentem a búzamezőkre, de nem, történik semmi... :/

Jobb oldali (keleti) búzamező, bal alsó sarka.

Ez nem fórumon terjedő titok, amit csak a kiválasztottak tudhatnak, ezt leírta a küldetés szövegében.

Quote:

fikhufjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjlllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Ööö, hogy mi? :eek:

J.Ati 07-08-2009 11:30

Quote:

fikhufjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjlllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Erre tudom a választ.
Menj előre,és ott balra a második ajtó:)

-Ricsi- 07-08-2009 11:55

Bocsi egybe ment el a 3 hsz-em.

Siker, meg van a gabona és ezzel a küldi is.

Akkor marad a másik: Hogy kell kirángatni az "eltévedt városlakó"-t?

Ott vagyok, tudom az utat is, de milyen hívószóra indulna meg Nekem? :confused:

Ati 07-08-2009 11:59

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 218635)
Ott vagyok, tudom az utat is, de milyen hívószóra indulna meg Nekem? :confused:

Ez már a küldetés része, hogy erre rágyere. Ha még csak friss karakterrel vagy, akkor én azt javasolnám, hogy ne ezzel a küldetéssel foglalkozz, hanem például azzal, amit a kenyeres teljesítése után kapsz. Menj vissza a Bölcshöz, ő ad olyat, amivel ezen a szinten jól tudsz boldogulni.

Vice 07-08-2009 17:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 218637)
Ez már a küldetés része, hogy erre rágyere. Ha még csak friss karakterrel vagy, akkor én azt javasolnám, hogy ne ezzel a küldetéssel foglalkozz, hanem például azzal, amit a kenyeres teljesítése után kapsz. Menj vissza a Bölcshöz, ő ad olyat, amivel ezen a szinten jól tudsz boldogulni.

de hol van a toll ?

Ati 07-08-2009 17:18

Quote:

Originally Posted by Vice (Post 218667)
de hol van a toll ?

A küldetések pontos leírását, hogy mit hol találsz, mikor mit kell csinálni, nem fogom megadni, hiszen van, aki szeretné magától megoldani azokat.

J.Ati 07-10-2009 14:01

Meghalt a karakterem ,és a halállabirintusban nem tudok mozdulni,mert túl sok minden van nálam.
Viszont eldobni meg nem engedi a dolgokat,mert ott nem lehet eldobni semmit.

Ilyenkor mit kell tenni?

megoldottam:D
feláldozom a nálam levő dolgokat..

Ati 07-10-2009 14:05

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 218793)
Meghalt a karakterem ,és a halállabirintusban nem tudok mozdulni,mert túl sok minden van nálam.
Viszont eldobni meg nem engedi a dolgokat,mert ott nem lehet eldobni semmit.

Ilyenkor mit kell tenni?

megoldottam:D
feláldozom a nálam levő dolgokat..

Így van, ilyenkor a feláldozás a megoldás.

J.Ati 07-10-2009 14:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 218794)
Így van, ilyenkor a feláldozás a megoldás.

csak éppen kereskedés közben haltam meg ,és így buktam a lét.
Volt nálam egy csomó gyöngy:)

Ati 07-10-2009 14:09

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 218795)
csak éppen kereskedés közben haltam meg ,és így buktam a lét.
Volt nálam egy csomó gyöngy:)

Meghalni sose jó dolog.

J.Ati 07-10-2009 17:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 218796)
Meghalni sose jó dolog.

Most pont jó lesz nekem meghalni:D
nem tudok egy szigetről eljutni sehogy,ezért megölöm magam.

1600tp-t buktam ,de legalább hazateleportáltam magam:)

Ati 07-10-2009 18:00

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 218819)
Most pont jó lesz nekem meghalni:D
nem tudok egy szigetről eljutni sehogy,ezért megölöm magam.

1600tp-t buktam ,de legalább hazateleportáltam magam:)

Mondom a meghaláson kívüli lehetőségeket:

• Valakit megkérsz, hogy menjen érted.
  • Kék varázsitallal a legutolsónak használt obeliszkhez visszajuthatsz, ha ez még nem volt rég.
  • Visszatérés varázslattal ugyanez. (Az egyik legjob varázslat! Ha nem akarod megtanlni, akkor kék varázsital mindig legyen nálad!)
  • Fehér varázsitallal a klánod városába juthatsz (ha van klánod, és van városa).
Ha pedig muszáj meghalni, akkor jó ha van nálad egy halálfej totem, az megóv a pontveszteségtől.

J.Ati 07-10-2009 18:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 218821)
Mondom a meghaláson kívüli lehetőségeket:

• Valakit megkérsz, hogy menjen érted.
  • Kék varázsitallal a legutolsónak használt obeliszkhez visszajuthatsz, ha ez még nem volt rég.
  • Visszatérés varázslattal ugyanez. (Az egyik legjob varázslat! Ha nem akarod megtanlni, akkor kék varázsital mindig legyen nálad!)
  • Fehér varázsitallal a klánod városába juthatsz (ha van klánod, és van városa).
Ha pedig muszáj meghalni, akkor jó ha van nálad egy halálfej totem, az megóv a pontveszteségtől.

Egy obeliszkel mentem el egy távoli szigetre ,és visszafele útra már nem volt nálam a kristály,amivel tudtam volna utazni.
Legközelebb jobban figyelek erre.

Swiss 07-10-2009 18:10

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 218822)
Egy obeliszkel mentem el egy távoli szigetre ,és visszafele útra már nem volt nálam a kristály,amivel tudtam volna utazni.

Legközelebb szólj és viszek lötyit, vagy kaját hogy kibírjad másnapig ;)

J.Ati 07-10-2009 18:23

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 218823)
Legközelebb szólj és viszek lötyit, vagy kaját hogy kibírjad másnapig ;)

Jó rendben.
Bár remélem nem járok így még1-szer.

Dus 07-10-2009 22:03

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 218822)

Ez esetben ha megiszod a varázsitalt, visszavisz oda, ahonnan jöttél. :p

(Obeliszk látogatás az, ha bemész az obeliszk használata menübe...abba pedig csak ott mentél be, ahonnan átmentél máshova...A kék varázslötyi meg oda visz vissza! :))

Szerk.: ha meg az ott lévő obeliszk menüjébe is belementél, az már a Te bajod. :)

atisan 07-11-2009 17:27

Sziasztok én pár küldetésen túl vok,viszont kettőben szeretnék egy kis segítséget kérni.
Az egyik hogy a bölcsnek vissza kell szerezni a tollát ebben merre fele induljak el?
és egy kis gyereknek a játékát kéne a csatornából visszaszerezni de már bejártam szinte az egész csatornát,sőt vmi csatorna király adott nekem egy másik küldetést. de nem találtam meg.Ati ha ebben tudnál egy kis segítséget adni akkor megköszöném.

BimmBimm 07-11-2009 17:49

Quote:

Originally Posted by atisan (Post 218899)
Sziasztok én pár küldetésen túl vok,viszont kettőben szeretnék egy kis segítséget kérni.
Az egyik hogy a bölcsnek vissza kell szerezni a tollát ebben merre fele induljak el?
és egy kis gyereknek a játékát kéne a csatornából visszaszerezni de már bejártam szinte az egész csatornát,sőt vmi csatorna király adott nekem egy másik küldetést. de nem találtam meg.Ati ha ebben tudnál egy kis segítséget adni akkor megköszöném.

A csatornakirály felé jó helyen jártál a tollak ügyében.
A kisgyerekes küldetés: megtanultad a keresét?

Valezius 07-11-2009 18:41

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 218901)
A csatornakirály felé jó helyen jártál a tollak ügyében.
A kisgyerekes küldetés: megtanultad a keresét?

A keresést kell aktiválni majd, ha lemegyek a csatornába? (Ugye nem kell minden mezőn megnyomni, míg meg nem lesz?...)
Vagy mivel meg van tanulva, elég ha mégegyszer körbejárom a csatornát?

Ati 07-11-2009 18:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 218903)
A keresést kell aktiválni majd, ha lemegyek a csatornába? (Ugye nem kell minden mezőn megnyomni, míg meg nem lesz?...)
Vagy mivel meg van tanulva, elég ha mégegyszer körbejárom a csatornát?

A keresés arra az egy mezőre vonatkozik, ahol éppen vagy, és ahol kiadod a keresési parancsot. Ha 10 mezőt akarsz végignézni, akkor 10 mezőn kell kiadni a keresési parancsot, külön-külön.

De ha megnézed, elég kanyargós az a csatorna, csak nem gurult az ilyen kanyarokon keresztül messzire... :)

Valezius 07-11-2009 19:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 218909)
A keresés arra az egy mezőre vonatkozik, ahol éppen vagy, és ahol kiadod a keresési parancsot. Ha 10 mezőt akarsz végignézni, akkor 10 mezőn kell kiadni a keresési parancsot, külön-külön.

De ha megnézed, elég kanyargós az a csatorna, csak nem gurult az ilyen kanyarokon keresztül messzire... :)

Akkor gondolom ugyanez a helyzet a vakbácsi botjával.
Ugye a Park, az a banánfás terület?
Ott kell átnézni az összes mezőt? Vagy elég csak azokat, ahol fa is áll?

Ati 07-11-2009 19:34

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 218915)
Akkor gondolom ugyanez a helyzet a vakbácsi botjával.
Ugye a Park, az a banánfás terület?
Ott kell átnézni az összes mezőt? Vagy elég csak azokat, ahol fa is áll?

Az a 4 fa. Elég csak azokat átnézni, ahol a fa van (4 terület összesen), viszont idd a fák körül be van nőve fűvel minden, a padok alá is beeshetett, esetleg kis árokba, ezért nem biztos, hogy elsőre észreveszed. Ha biztos a bácsi abban, hogy ott van (biztos benne?), akkor keresd, amíg meg nem találod, akár többször is.

Valezius 07-11-2009 21:58

Az volt a másik tippem, hogy az a park.

Mit jelent az, hogy a varázslövedék sebzése nem túl nagy? (0 vagy 1? :) )
Kipróbáltam, de mit jelent, hogy kék a felirat. (Bár gondolom csak annyit, hogy mágikus volt)
Van olyan ellenfél, aki ellen nagyon hasznos (lesz)?

Remedy 07-11-2009 23:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 218922)
Az volt a másik tippem, hogy az a park.

Kipróbáltam, de mit jelent, hogy kék a felirat. (Bár gondolom csak annyit, hogy mágikus volt)

4hp-t sebez emlekeim szerint. (aztan lehet, hogy ez minimum, es szinttekkel no) (volt is erre javaslat, hogy ki is irja, de vagy elsikkadt, vagy varolistan van) :)

Ergo olyan sokat nem er. :)

Eddig nem tudok olyan ellenrol, amit valamiert ez jobban sebezne... :)

Igen, a kek varazslatot jelol. :)

Ati 07-12-2009 02:19

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 218922)

A kék a varázslatot jelenti. Alapból 4-et sebez. Ha tanulsz észlelést, akkor látod, hogy mennyit sérült az ellenfél (pontosabban azt, hog ymennyi életereje maradt még). Szintem minden ellenfél ellen hasznos, hiszen ez az alap támadásodon felül történik minden körben (mint minden varázslat, és a legtöbb egyéb harci képesség használata), ráadásul van, aki ellen csak mágiával tudsz érvényesülni. Persze ellene is használhatsz más varázslatot is, ez csak egy lehetőség.

Ati 07-12-2009 02:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 218923)
Eddig nem tudok olyan ellenrol, amit valamiert ez jobban sebezne... :)

Én tudok olyanról, akit varázslaton kívül más egyáltalán nem sebez. :)

All times are GMT +1. The time now is 23:13.