Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizenegyedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3541)

Ildee 06-25-2009 12:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216874)
Köszi mindkettőtöknek.

Kettőtök között a net- és gépsebesség a különbség.

Betettem egy kis késleltetést, hogy gyors kattintgatások mellett is legyen ideje a flash-nek utolérnie az oldal kirajzolását, mielőtt kapja bele az adatokat. Azt hiszem, hogy ez most így egy elég jó kompromisszum. Akinek lassú a nete és a gépe, az ne kattintgasson olyan gyorsan. Ezzel a jelenség nagyrésze kiküszöbölve. Akinél még mindig megmarad, az kattint mégegyet, lassabban. Eleve nem értem hogy lehet ilyen tempóban kattintgatni, nekem már totál fáj a kezem tőle... :D

Na mégegyszer mondom, hogy nem lassú a netem.
És nem 2 másodpercet vártam üresen sem az iskolánál, sem a piacnál, hanem 2 percet.
Mindenesetre engem ez a hiba nem zavar, mert nem akarok mindig ilyen gyorsan kattintgatni, nekem is fáj már a kezem :rolleyes:

Ati 06-25-2009 12:00

Ui: lassú net és lassú gép párpsításban sem jön elő. Csak lassú (leterhelt) gép és gyors net esetén. Ők kibírják, hogy nem őrültként kattintgatnak szerintem... :)

Dus 06-25-2009 12:01

---

Inkább nem írom... :)

Ildee 06-25-2009 12:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216876)
Ui: lassú net és lassú gép párpsításban sem jön elő. Csak lassú (leterhelt) gép és gyors net esetén. Ők kibírják, hogy nem őrültként kattintgatnak szerintem... :)

Na nekem pontosan leterhelt gépem van gyors nettel :D

Dus 06-25-2009 12:44

Most van kb elég mennyiségű vaddisznó és medve az erdőben! ;)

Ati 06-25-2009 12:45

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216888)
Most van kb elég mennyiségű vaddisznó és medve az erdőben! ;)

Azokat hagyd ott, és azokat nyírd ki, akik rosszak voltak, és elmentek onnan! :D

Dus 06-25-2009 12:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216889)
Azokat hagyd ott, és azokat nyírd ki, akik rosszak voltak, és elmentek onnan! :D

Azokat meg kéne találni... :rolleyes:

És berakhatnád, hogy kb. maradjanak az erdőben. Pl. ha erdős négyzet van mellettük, akkor oda 2* akkora eséllyel lépnek,mint máshova, míg ha mező vagy hegy (de elég a mező), akkor oda meg 1/2* akkora eséllyel... :) :p

Ati 06-25-2009 12:50

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216890)
Azokat meg kéne találni... :rolleyes:

És berakhatnád, hogy kb. maradjanak az erdőben. Pl. ha erdős négyzet van mellettük, akkor oda 2* akkora eséllyel lépnek,mint máshova, míg ha mező vagy hegy (de elég a mező), akkor oda meg 1/2* akkora eséllyel... :) :p

Azért lehetőleg ne csak egy 5x5-ös mezőn próbálj meg ellenfeleket találni. :) Jelenleg 1.017.121 mező van a játékban, szerintem érdemes felfedezni mindet. :)

Ati 06-25-2009 13:03

Látom már sikerült narancssárga varázsitalt is szerezni, helyes. :) Már kezdtem aggódni, hogy valamiért nem ad olyat.

Dus 06-25-2009 13:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216894)
Látom már sikerült narancssárga varázsitalt is szerezni, helyes. :) Már kezdtem aggódni, hogy valamiért nem ad olyat.

Hűűű...ki szerezte?? :)

Ati 06-25-2009 13:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216895)
Hűűű...ki szerezte?? :)

Azt nem tudom, mert otthagyta a fölfön a mob legyőzése után. :)

Dus 06-25-2009 13:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216896)
Azt nem tudom, mert otthagyta a fölfön a mob legyőzése után. :)

Akkor valakinek lesz egy ingyen narancs lötyije. :)

Ati 06-25-2009 13:10

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216897)
Akkor valakinek lesz egy ingyen narancs lötyije. :)

Moblegyőzésekkel lehetne most szerezni sokat. :) Ráadásul most az kifejezetten hasznos is lenne a nulla TP teszthez. :)

Dus 06-25-2009 13:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216898)
Moblegyőzésekkel lehetne most szerezni sokat. :) Ráadásul most az kifejezetten hasznos is lenne a nulla TP teszthez. :)

Hát attól függ milyen mobok adják. ;)

Ati 06-25-2009 13:26

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216899)
Hát attól függ milyen mobok adják. ;)

Vaddisznó nem ad semmit.

Ildee 06-25-2009 13:27

Wáó, nem emléxem hogy eddig írtad volna hogy van fehér varázsital is :D

Ati 06-25-2009 13:32

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216901)
Wáó, nem emléxem hogy eddig írtad volna hogy van fehér varázsital is :D

Az nagyon régóta van, szerintem a teszt első napjaiban már valaki talált olyat. :)

Dus 06-25-2009 14:01

Fenntartási költség területenként lehetne:
1 terület: 1 arany
2 terület: 1+2 arany
3 terület: 1+2+3 arany
stb.

Mint a tagoknál, csak a tízszerese. :)

A klánváros meg lehetne ennek a fele...

Vagy valahogy megoldani. De most ekkora területtel nem 127 aranynak, hanem majdnem 500-nak vagy többnek kéne lennie a fenntartásnak...

Ati 06-25-2009 14:28

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216904)
Fenntartási költség területenként lehetne:
1 terület: 1 arany
2 terület: 1+2 arany
3 terület: 1+2+3 arany
stb.

Mint a tagoknál, csak a tízszerese. :)

A klánváros meg lehetne ennek a fele...

Vagy valahogy megoldani. De most ekkora területtel nem 127 aranynak, hanem majdnem 500-nak vagy többnek kéne lennie a fenntartásnak...

Igaz, pláne ekkora területnél, mert hát elég nagyot elfoglalsz. :)

Kicsit megemeltem.

Dus 06-25-2009 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216905)
Igaz, pláne ekkora területnél, mert hát elég nagyot elfoglalsz. :)

Kicsit megemeltem.

Kicsit?? :D
Au...

Ati 06-25-2009 14:32

Találkozhattok fekete varázsitallal is, bár ez elég ritka lesz. Következő frissítésig ez sem csinál semmit, de megéri ezt is gyűjteni. :)

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 15:04

Visszajöttem a városba, de nem dobott el nekem senki se fehér, se narancssárga, se fekete lötyit.
A valószínűségük elég alacsony lehet, mindenesetre folytatom a "dobós" mobok öldösését. :D

0 TP-s meghalást (mob részéről nyilván) nem tapasztaltam egyszer sem, igaz, csak ezeket öldöstem:
egér, macska, kutya, takarító, pók, patkány, denevér, kígyó, kereskedő, vaddisznó, medve, úrhölgy, polgár

(erősebbet nincs értelme kipróbálnom, mert úgyse tudom megölni, de amint tudom, megyek tovább!)

Ati 06-25-2009 15:06

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 216911)
Visszajöttem a városba, de nem dobott el nekem senki se fehér, se narancssárga, se fekete lötyit.
A valószínűségük elég alacsony lehet, mindenesetre folytatom a "dobós" mobok öldösését. :D

a fehér és a fekete ritkábbak, narancs az kb zölddel egyenlő esélyű.

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 15:27

Más:

A kis karikkal megpróbáltam megcsinálni az 1. küldit, hogy csinálok kenyeret az öregnek.
Egyetlen egy búzamezőn se kaptam búzát. (Vagy gabonát vagy mit...)
Tehát nem tudtam megoldani.
Van valami trükkje?

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 15:34

Sikerült kifagyasztani az iskolát, nemámhogy üres mező jelent meg a képzettségeknél, hanem lefagyott ott, hogy "Menü betöltése..."
Csak épp nem megy tovább.

4Mb-et netem van, 6400MHZ procival, SATA2 merevlemezzel, 4GB memóriával, FireFox-szal, és nincs leterhelve se a net, se a gép.

Amit tettem, hogy előjöjjön: 4x beléptem az iskolába gyorsabban.
(2 kockás az iskola, ide-oda lépegettem, és be-beléptem. 4-ig jó volt, 5. alkalommal megállt a tudomány.)

Toto 06-25-2009 15:35

Kicsit megnőtt a klánfenntartás...
Két fős klánom van, kicsi területtel, és 4000 arany a tickenkénti fenntartása...
Ez napi 5,76 millió naponta...
Kicsit sokallom. Tegnap még nem volt ennyi.

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 15:45

nemrég lett felemelve a fenntartási ktg

Toto 06-25-2009 15:48

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 216917)
nemrég lett felemelve a fenntartási ktg

Értem. Akkor én végeztem a tesztelésével. :D

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 16:22

kitanultam a többes harcot.
0 TP-s csatát nem sikerült produkálnom, pedig volt, hogy egyszerre támadtam rá 2 ugyanolyan mobra,
valamint kipróbáltam úgy is, hogy megtámadtam manuálisan két különféle mobot (takarító-úrhölgy)

mindenhol normálisan ment a TP osztás.

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 16:24

Kipróbáltam 3 mobbal (egér-úrhölgy-polgár)

Rendesen ment a sebzésem, az övék is rám, mindegyik jól halt meg, TP-t, és aranyat is jól kaptam értük.
Semmi rendelleneset nem tapasztaltam.

Ati 06-25-2009 16:49

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 216914)
Más:

A kis karikkal megpróbáltam megcsinálni az 1. küldit, hogy csinálok kenyeret az öregnek.
Egyetlen egy búzamezőn se kaptam búzát. (Vagy gabonát vagy mit...)
Tehát nem tudtam megoldani.
Van valami trükkje?

Jobb oldali búzamező bal alsó kockája.

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 16:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216925)
Jobb oldali búzamező bal alsó kockája.

A küldetést felvettem, Gee2 és Gee3 harmadszor áll rajta azon a mezőn, amit írtál, és nem kapja meg a gabonáját. :(
Valamit rosszul csinálok?
(Tegnap sem kapott gabonát egyik kis karim se, egyik búzamezőn sem. Mindet végigjártam, az érintettet is belevéve.)

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 18:03

Észrevétel:

amennyiben annyi cucc van nálad, hogy tele van az "invetory"-d, ugye ha rákattintok, kijön a kis menü, hogy mit csinálhatok vele. (használom, eldobom, viselem, stb...)

Az alsó tárgyaknál ez a kis menü kilóg a képernyőről, görgetni nem lehet.

Magyarul:
a legalsó tárgyat csak megvizsgálni és eldobni lehet
alulról a 2. tárgyat csak megvizsgálni, eldobni, és feláldozni lehet
alulról a 3. tárgyat csak megvizsgálni, eldobni, feláldozni, viselni/levenni lehet

és így tovább...

Ildee 06-25-2009 18:09

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 216929)
Észrevétel:

amennyiben annyi cucc van nálad, hogy tele van az "invetory"-d, ugye ha rákattintok, kijön a kis menü, hogy mit csinálhatok vele. (használom, eldobom, viselem, stb...)

Az alsó tárgyaknál ez a kis menü kilóg a képernyőről, görgetni nem lehet.

Magyarul:
alulról a 2. tárgyat csak megvizsgálni, eldobni, és feláldozni lehet
alulról a 3. tárgyat csak megvizsgálni, eldobni, feláldozni, viselni/levenni lehet

és így tovább...

Nálam is volt ilyen, és ekkor eldobtam más tárgyakat, csakhogy tudjak sült halat enni :rolleyes:

Swiss 06-25-2009 18:44

Bocs az offért, de ezt többen olvassák:

Egyszerűen nem értem miért nem lehet találni sima kereséssel faágat, vagy kovakövet.

Értem én hogy fantasy meg minden, de az nekem inkább a sci-fi kategória, hogy egy erdőben nem találok faágat, vagy egy bányában kovakövet sima körülnézéssel.

Szerintem érdemes megfontolni, hogy így könnyítve az élelmezési problémákat is kezelhetőbbé tehetnénk. Talán lenne a piacon eladó tápláló kaja is.

Ati 06-25-2009 18:56

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 216929)

Mii mást akarnál egy Z betűs tárggyal? :D:D:D

[HTPA]GeeForce 06-25-2009 18:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216934)
Mii mást akarnál egy Z betűs tárggyal? :D:D:D

Például meginni? :p :D:D

Ildee 06-25-2009 19:00

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216930)
Nálam is volt ilyen, és ekkor eldobtam más tárgyakat, csakhogy tudjak sült halat enni :rolleyes:

A sült hal ssel kezdődik :rolleyes: :p

Dus 06-25-2009 19:32

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 216916)
Kicsit megnőtt a klánfenntartás...
Két fős klánom van, kicsi területtel, és 4000 arany a tickenkénti fenntartása...
Ez napi 5,76 millió naponta...
Kicsit sokallom. Tegnap még nem volt ennyi.

ööö...Neked baromi nagy területed van ;)

De amúgy tényleg egy picit túlzásba esett Ati :P
Szerintem. :)

Dus 06-25-2009 19:52

Utánaszámolva, még abból is le vett Ati, amit én írtam :D

Ha bele gondulunk ez így jó lesz!

Ha volt a 40 területre 20 millióm, akkor lesz napi fél millám is fenntartani! :)
(nem mostani árakkal)

Illetve, ha volt 10 millám klánvárosra, akkor bővítés nélkül lesz napi 1,7 millám fenntartani...

Bár a klánváros elég durva pénzmennyiség így most. Bár addig ne alapítson senki sem várost, amíg nem tud építeni, stb. :)

De az lehetne, hogy klánváros üres területe csak fele annyi pénzt vigyen, mint a beépített...

All times are GMT +1. The time now is 09:51.