Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3515)

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 19:16

De látom nem az számít, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttem össze, hanem hogy pár percig élveztem a tapasztalatok előnyét. :( Ez elszomorít.

Ildee 06-10-2009 19:17

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214513)
Ezt te sem gondolod komolyan, ezt magad is érzed.

Az összes teszternek leírtam, a belső ezzel volt tele, sőt, ott is leírtam, hogy KI FOGOM ÍRNI külsőre is.
Mivel te mondtad, hogy nem vagy itt, ezért gondoltam nem töröm derékba senki életét, ha egy picit játszom így.
Ezek szerint nagyon fáj ez valakiknek.

Ha el akartam volna titkolni, szerinte bárkinek is elmondom? Úgyhogy lehetőleg ne feltételezz olyat, ami nem igaz. Még akkor se, hogy ilyen irányú sugallatot kapsz.

Hm, nem azt írtad véletlen a chetre, hogy majd felírom, ha már lesz elfkardom :confused::confused::confused::eek::eek::eek::eek:

Swiss 06-10-2009 19:18

A témához akkor:

Támadás vaddisznó:

A csatáért 46 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A vaddisznó élettelenül esik a földre.
Megvágtad a vaddisznót. 7 életerőt vesztett.
Megrúgod a vaddisznót. 4 életerőt sérült.
Megvágtad a vaddisznót. 6 életerőt vesztett.
A vaddisznó megszúrt. 3 életerőt vesztettél.
Kivéded a vaddisznó támadását.
A vaddisznó megszúrt. 5 életerőt vesztettél.
A vaddisznó megszúrt. 4 életerőt vesztettél.

Támadásba lendülsz. Célpontod: Vaddisznó

No, a pirosra adott magyarázat érdekelne.

Úgy történt, hogy megtámadtam nem jelenítette meg - kikészültem - próbáltam elsütni egy két kósza rúgást, kiléptem a csata ablakból még mindig ott volt a disznó, megtámadtam hát megint és az már a piros feletti rész.

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 19:20

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214515)
Hm, nem azt írtad véletlen a chetre, hogy majd felírom, ha már lesz elfkardom :confused::confused::confused::eek::eek::eek::eek:

Jajj de nagyon befájt a kis lelkednek, hogy matekoztam, és bejött..... Elf kardhoz kb még 10-12 perc kellett volna, miután kiírtam a külsőre......
Inkább az ajtódat nyisd ki, ne engem szekálj. Köszi.

Akasszunk már fel egy embert 10-20 perc mókáért. Az tényleg segít! :D

Ati 06-10-2009 19:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214514)
De látom nem az számít, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttem össze, hanem hogy pár percig élveztem a tapasztalatok előnyét. :( Ez elszomorít.

Az számít, és az szomorít el, hogy ezeket a tapasztalatokat inkább kihasználtad, semminthogy jelezted volna. Semmi jelentősége annak, hogy kihasználod, mert teszt van, erről szól az egész, de annak azért örültem volna, ha nem azután jelenik meg a fórumon ez, miután lefagyasztottam a karaktert. :(

Ati 06-10-2009 19:23

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 214516)
A témához akkor:

Támadás vaddisznó:

Megrúgod a vaddisznót. 4 életerőt sérült.
A vaddisznó megszúrt. 3 életerőt vesztettél.
A vaddisznó megszúrt. 5 életerőt vesztettél.
A vaddisznó megszúrt. 4 életerőt vesztettél.

Támadásba lendülsz. Célpontod: Vaddisznó

No, a pirosra adott magyarázat érdekelne.

Úgy történt, hogy megtámadtam nem jelenítette meg - kikészültem - próbáltam elsütni egy két kósza rúgást, kiléptem a csata ablakból még mindig ott volt a disznó, megtámadtam hát megint és az már a piros feletti rész.

Mi a konkrét kérdés? Hogy miért nem támadtál közben? Nem kaptál támadási esélyt. Vagy hogy miként szúrt a vaddisznó? Hát az orrával bökdös. :)

Ildee 06-10-2009 19:23

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214518)
Jajj de nagyon befájt a kis lelkednek, hogy matekoztam, és bejött..... Elf kardhoz kb még 10-12 perc kellett volna, miután kiírtam a külsőre......
Inkább az ajtódat nyisd ki, ne engem szekálj. Köszi.

Akasszunk már fel egy embert 10-20 perc mókáért. Az tényleg segít! :D

Nem 20 perc volt az :)
A másik, hogy az ajtómat kinyitottuk nagy nehezen, de ehhez Neked semmi közöd sincsen.

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 19:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214519)
Az számít, és az szomorít el, hogy ezeket a tapasztalatokat inkább kihasználtad, semminthogy jelezted volna. Semmi jelentősége annak, hogy kihasználod, mert teszt van, erről szól az egész, de annak azért örültem volna, ha nem azután jelenik meg a fórumon ez, miután lefagyasztottam a karaktert. :(

Engem meg az szomorít el, hogy más embereknek ez annyira fáj, hogy legszívesebben a Gestapo-nak adna át miatta, csak mert szerettem volna picit élvezni, úgy, hogy egy fikarsznyi részletet sem takargattam az egészből (tehát nem állt szándékomban eltitkolni, meg így játszani tovább)

de én témát lezárom. egy rakás dolgot kipróbáltam, amit mások sose fognak. nem tudom ezért miért kell ilyen negatív hullámot gerjeszteni az ember ellen.. ehh mindegy.
mindenki tudja, hogy kiírtam volna az egészet, atól cettig, csak egyeseknek rosszul esett, hogy mellette élvezem is. :( engem ez szomorít el. téma vége.

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 19:28

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214521)
Nem 20 perc volt az :)
A másik, hogy az ajtómat kinyitottuk nagy nehezen, de ehhez Neked semmi közöd sincsen.

kb 20 perc + 10-12 amíg eljutok elf kardig

de örülhetsz, hogy azzal, hogy azt sugallod, hogy elhallgattam volna az egészet, csomó ellenséget szereztél nekem, légy boldog vele, és menj vissza TP-zni

Tehát most éppen maximum 30-32 perc mókáért, és játékért, azért, hogy jóléreztem magam, sikerült egy lejáratókampányt összehozni, és a legmocskosabb csalónak beállítani.

fel sem fogva azt, hogy esetleg a tapasztalataimról jegyzetet írok.... :) és ezzel esetleg a te jövőbeni játékodat is nagymértékben segítem, legalábbis "hibátlanítom". :) Cél elérve, Gee a közellenség. Most már tesztelhetek tovább, békében, vagy van még valami mondanivalód számomra?

Swiss 06-10-2009 19:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214520)
Mi a konkrét kérdés? Hogy miért nem támadtál közben? Nem kaptál támadási esélyt. Vagy hogy miként szúrt a vaddisznó? Hát az orrával bökdös. :)

A konkrét kérdés az, hogy amikor megtámadtam egyszerűen nem jelent meg a célpontok között, és a progi sem automatikus és mivel nem tudtam kijelölni (mintha nem lett volna ott pedig oldalt jelezte és a csata események futottak) manuális támadásokat sem vitt be.

Ezt úgy orvosoltam, hogy még egyszer oldalt kijelöltem és megtámadt ismét, ekkor már kiírta a célpontok között, ez látható a pirossal kiemelt rész felett.

BimmBimm 06-10-2009 19:31

És ennek a megvitatására az a megfelelő stílus amit a cseten produkáltatok? Kétlem.
Nekem ez a legdurvább hogy hogy vagytok képesek így beszélni egymással :(

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 19:32

Egyéb tapasztalat:

Ctrl + T billentyűkombinációval elő tudom hozni a zöld keretes kis "Tanul" feliratot, bárhol.

(Gee2-vel)

Tanul

BimmBimm 06-10-2009 19:32

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 214524)
A konkrét kérdés az, hogy amikor megtámadtam egyszerűen nem jelent meg a célpontok között, és a progi sem automatikus és mivel nem tudtam kijelölni (mintha nem lett volna ott pedig oldalt jelezte és a csata események futottak) manuális támadásokat sem vitt be.

Ezt úgy orvosoltam, hogy még egyszer oldalt kijelöltem és megtámadt ismét, ekkor már kiírta a célpontok között, ez látható a pirossal kiemelt rész felett.

Ilyen nekem is volt egyszer, képpel illusztráltam :)

Ildee 06-10-2009 19:34

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214523)
kb 20 perc + 10-12 amíg eljutok elf kardig

de örülhetsz, hogy azzal, hogy azt sugallod, hogy elhallgattam volna az egészet, csomó ellenséget szereztél nekem, légy boldog vele, és menj vissza TP-zni

Tehát most éppen maximum 30-32 perc mókáért, és játékért, azért, hogy jóléreztem magam, sikerült egy lejáratókampányt összehozni, és a legmocskosabb csalónak beállítani.

fel sem fogva azt, hogy esetleg a tapasztalataimról jegyzetet írok.... :) és ezzel esetleg a te jövőbeni játékodat is nagymértékben segítem, legalábbis "hibátlanítom". :) Cél elérve, Gee a közellenség. Most már tesztelhetek tovább, békében, vagy van még valami mondanivalód számomra?

Van: ha éles játék lett volna, akkor is megtetted volna nem?
A másik, hogy semmiféle közellenség nem létezik, rosszul fogod fel a dolgokat.
Részemről téma lezárva, van ennél jobb dolgom is :)

Swiss 06-10-2009 19:35

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 214527)
Ilyen nekem is volt egyszer, képpel illusztráltam :)

Emlékeztem, hogy valaki említett egy hasonlót, de lusta voltam kikeresni, tehát nem egyedi.

Ildee 06-10-2009 19:37

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214526)
Egyéb tapasztalat:

Ctrl + T billentyűkombinációval elő tudom hozni a zöld keretes kis "Tanul" feliratot, bárhol.

(Gee2-vel)

Tanul

Nekem ez nem jön elő sehol.

Toto 06-10-2009 19:39

Gee, azzal járatod le magad, hogy beállítod magad mártírnak, és a tesztelés bajnokának, csak azt felejted el, hogy néhányan azért végigolvasták a felfedezés pillanatától az egészet. És akkor azt hiszem az első célotok nem az volt, hogy "most akkor jól letesztelek ezzel mindent"...

Szóval részemről a csalódás ebből fakad(t).

Dus 06-10-2009 19:41

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 214531)
Gee, azzal járatod le magad, hogy beállítod magad mártírnak, és a tesztelés bajnokának, csak azt felejted el, hogy néhányan azért végigolvasták a felfedezés pillanatától az egészet. És akkor azt hiszem az első célotok nem az volt, hogy "most akkor jól letesztelek ezzel mindent"...

Szóval részemről a csalódás ebből fakad(t).

Így biztos nem igaz, mivel semmi célom nem volt. Szóval kb huszadszorra leírom, csak neked, hátha végre megérted:
- Gee megkért, hogy vigyem el, és elvittem

Az, hogy mellette mit viccelődtem chaten, hogy ezt is meg azt is megtudná, és milyen lenne, hogyha megcsinálná, semmi célt nem eredményez...

Írjam le még egyszer?? :)

Amúgy nem hiszem, hogy Gee megérdemelte azt a büntit amit kapott, mert tényleg semmit nem titkolt abból, ami történt, mindent leírt, pontosan, és végül ki is jött, anélkül, hogy tudta volna, hogy fagyasztva lesz a karaktere, mire megírja a hsz-t...
Sima karakter nullázás elég lett volna (mondjuk fagyasztással ez lett elérve :) )

BimmBimm 06-10-2009 19:45

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 214529)
Emlékeztem, hogy valaki említett egy hasonlót, de lusta voltam kikeresni, tehát nem egyedi.

http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=771

Íme:)

Ati 06-10-2009 19:45

No lépjünk ezen túl. A jövőben értékelném, ha a fórumról tudnám meg a tapasztalatokat, vagy legrosszabb esetben priviből attól, aki észrevett valamit.

Köszönöm.

BimmBimm 06-10-2009 19:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214534)
No lépjünk ezen túl. A jövőben értékelném, ha a fórumról tudnám meg a tapasztalatokat, vagy legrosszabb esetben priviből attól, aki észrevett valakit.

Köszönöm.

Valakit vagy valamit ?:)

Ati 06-10-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 214535)
Valakit vagy valamit ?:)

Valamit. :p :)

Swiss 06-10-2009 19:48

Lehet olyan, hogy 100k tp alatt egy adott mob kevesebb majd ua. tp-t ad?

Ati 06-10-2009 19:50

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 214537)
Lehet olyan, hogy 100k tp alatt egy adott mob kevesebb majd ua. tp-t ad?

Lehet, ha például csapatban harcolsz. De nem is kell csapatban harcolni, ha többen harcoltok vele, csapattól függetlenül, akkor is kevesebbet kapsz érte.

Swiss 06-10-2009 19:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214538)
Lehet, ha például csapatban harcolsz. De nem is kell csapatban harcolni, ha többen harcoltok vele, csapattól függetlenül, akkor is kevesebbet kapsz érte.

A fentiek egyike sem állt fent, így íme a csata log:

A csatáért 90 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A medve élettelenül esik a földre.
Megvágtad a medvét. 6 életerőt vesztett.
Kivéded a medve támadását.
Megrúgod a medvét. 4 életerőt sérült.
Megvágtad a medvét. 7 életerőt vesztett.
A medve megkarmolt. 15 életerőt vesztettél.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Medve
A csatáért 89 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A medve élettelenül esik a földre.

Teljesen egyedül és nem csapatban, ha gondolod Swiss2-be belépve még a fenti kép fogad.

Dus 06-10-2009 19:53

1-1 tp eltérés lehet...legalábbis macska sokszor ad 12-őt, vaddisznó 45/46, stb.

Swiss 06-10-2009 19:55

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214541)
1-1 tp eltérés lehet...legalábbis macska sokszor ad 12-őt, vaddisznó 45/46, stb.

Elképzelhető, én most figyeltem először. :)

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 20:02

100k TP fölött rohamosan elkezd zuhanni a TP értéke a moboknak.

Először egy nagyot esik (4-5%-ot), aztán egyesével csökken. (Nemtudom meddig... Csak a folyamat elejét láttam.)

Ez hosszú távon csak akkor megjátszható, ha nagyon sokféle, egymástól alig különböző erejű mobok lesznek később, mert a mobok között óriási különbség van, tehát az egyik már alid ad TP-t, és piszok lassú a fejlődés, a következő erősségűt meg nem bírod még megölni.
Nincs átmenet igazán. (Még!)

Ati 06-10-2009 20:03

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 214540)
Teljesen egyedül és nem csapatban, ha gondolod Swiss2-be belépve még a fenti kép fogad.

A kerekítések miatt 1-1 tp eltérés lehet sajnos.

Dus 06-10-2009 20:04

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214544)

Először egy nagyot esik (4-5%-ot), aztán egyesével csökken. (Nemtudom meddig... Csak a folyamat elejét láttam.)

Ez hosszú távon csak akkor megjátszható, ha nagyon sokféle, egymástól alig különböző erejű mobok lesznek később, mert a mobok között óriási különbség van, tehát az egyik már alid ad TP-t, és piszok lassú a fejlődés, a következő erősségűt meg nem bírod még megölni.

Az azért nem normális, hogyha eddig 1K mobot öltél meg kb, akkor már zsiványozol :)
Szóval ettől nem kell félni...a 100K-t minimum 1600-1800 mobbal éred el, és akkor már majdnem 80%-kal kevésbé érzed ennek a hatását, mint most...

És az eleje sokkal jobban be lesz lassítva, mert tényleg piszok gyorsan fejlődtünk :)

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 20:04

A zsiványok először 625 TPt adtak, aztán 597-et, 596, 595, 594...
Igaz, alacsonyabb szintűven nem próbáltam.
De ha ilyen ütemben csökken, akkor a medve semmit nem fog adni nagyon hamar, és a medvétől egyel erősebb lényt nem tuti, hogy le tudod ölni.

Ati 06-10-2009 20:04

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214544)

Ha állandóan ugyanazokat ölöd, akkor ez teljesen normális.

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 20:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214546)
Az azért nem normális, hogyha eddig 1K mobot öltél meg kb, akkor már zsiványozol :)
Szóval ettől nem kell félni...a 100K-t minimum 1600-1800 mobbal éred el, és akkor már majdnem 80%-kal kevésbé érzed ennek a hatását, mint most...

És az eleje sokkal jobban be lesz lassítva, mert tényleg piszok gyorsan fejlődtünk :)

Szerintem nem, mert ha elérem a 100k TP-t, akkor sem fogsz tudni Zsiványt ölni.

Tehát medvét fogsz, nagyjából. De ha annak is így fogy a TP-je, akkor elég erősen lelassul a fejlődésed.

Dus 06-10-2009 20:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214549)
Szerintem nem, mert ha elérem a 100k TP-t, akkor sem fogsz tudni Zsiványt ölni.

Tehát medvét fogsz, nagyjából. De ha annak is így fogy a TP-je, akkor elég erősen lelassul a fejlődésed.

Mert a 90-nek mondjuk az 1%-a egyenlő a 621 1%-val?? :)

Nem hiszem ;)

Ati 06-10-2009 20:30

Töröljem az összes mobot?

Ez arra lenne jó, hogy az elmászkáltakat nem kell megkeresni, hanem minden a szokásos helyén termelődne újra. Cserébe kell neki egy kis idő, hogy újra legyen mindenből...

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 20:30

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214551)
Mert a 90-nek mondjuk az 1%-a egyenlő a 621 1%-val?? :)

Nem hiszem ;)

nem, de ha 1-el csökken / gyilok, akkor 90 gyilok után 0-t fogsz kapni, az meg kevés. :p :)

[HTPA]GeeForce 06-10-2009 20:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214553)
Töröljem az összes mobot?

Ez arra lenne jó, hogy az elmászkáltakat nem kell megkeresni, hanem minden a szokásos helyén termelődne újra. Cserébe kell neki egy kis idő, hogy újra legyen mindenből...

Ez a Banditákat is szétszórná, vagy hatalmas csapat jönne létre, mert 1 helyen születnek meg? :)

/egyébként a kérdésemre adott válaszodtól függetlenül támogatom a mobok restartolását/

Ildee 06-10-2009 20:34

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214555)
Ez a Banditákat is szétszórná, vagy hatalmas csapat jönne létre, mert 1 helyen születnek meg? :)

/egyébként a kérdésemre adott válaszodtól függetlenül támogatom a mobok restartolását/

Nem támogatom, ugyanis éles játékban sem fogja Ati remélhetőleg törölni naponta az összes mobot.
Esetleg gyorsítanék az újratermelődésen egy picit :)

Ati 06-10-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214555)

Bandita 1 darabban van maximálva, jelenleg nem banditázunk. Most még a maradékok bolyonganak.

Ati 06-10-2009 20:36

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214556)
Nem támogatom, ugyanis éles játékban sem fogja Ati remélhetőleg törölni naponta az összes mobot.
Esetleg gyorsítanék az újratermelődésen egy picit :)

Nem termelődnek egyáltalán újra, mert bőven sokkal többen vannak, mint kell lenniük. Csak nem keresitek meg őket, mert olyan helyken vannak, ami például a volt klánvárosok környéke stb. Éles játékban ezek ott is ki lesznek nyírva, és normál helyeken bukkannak fel újak helyettük.

All times are GMT +1. The time now is 09:51.