![]() |
A másik, hogy az 60k tp is, elég sok erőfeszítésembe került. Aki nincs itt sokat annak nem lesz egy nap alatt ennyi tpje, és valószínűleg, nagyon-nagyon kevés ember fog egész álló nap mobokat ölni.
|
Quote:
No akkor a helyes értelmezés szerint reagálok rá. HOSSZÚTÁVON a tervezett változtatás könnyebbé teszi a szintlépéseket. Az eleje lassabb lesz, de a MOSTANI rendszer szerint 50. szinthez például 127 millió pont kell. A TERVEZETT, holnap beélesítendő verzióban ugyanehhez csak 51 millió. És minden további szinten nyersz újabb 20%-ot. A mostani 60k ponttal a 26. szint helyett ugyan még csak 11. szinten leszel. Az elején kb megfeleződnek a szintek. Nem lép az ember neki 15 szintet, csak 7-et. Lélektanilag ez szerintem belefér. Pláne, hogy cserébe később sokkal könnyebben lép szintet, mint a mostani számokkal. A 43. szint az, ahol elkezded pozitívan érezni a különbséget. Ezt a mostani tesztek alatt lehetetlenség ésszerűen letesztelni, hiszen nem fogunk annyit játszani, hogy ide valaki valós körülmények között eljusson. |
Quote:
Szerintem a Ti előzetes ismereteiteket ez ellensúlyozza, és haladásilag lehet egyforma sebességet feltételezni átlagban. |
Ui: most úgy tűnök, mintha mindennek csakazértis ellentmondanék. Ez ilyen alap szokásom. Valójában az ilyesfajta reakciók kellenek most, úgyhogy jöjjenek, és ne is foglalkozzatok azzal, hogy tök olyan, mintha mindent lehurrognék, mert nem azt teszem.
|
Quote:
Mondjuk ha az új verzió szerint 50. szinthez 51 m tp kell azt sem tudom belátni (az első felvonás során mindent megtanulva halhatatlanul sem volt több tp-m mint 300k és ezért nagyon de nagyon sokat játszottam kb. 18 napot és nem május elejéig értem). Tényleg nem tudok mit kezdeni több milliós tp-kel meg majd az 50. szinttől könnyebb lesz reménysugárral annyira távolinak tűnik a jelen állás szerint. |
Quote:
nem látom, hogy agresszív lenne a kommunikáció viszont nem is babra megy itt a játék ezt megértem on: Azon gondolkodom, hogy szintlépésnél kapunk mindig ép és vp növekedést. Ez a fejlődésben most nekem sokat segített, hiszen gyorsan haladva a relatíve kicsi ép-vp növekedésekkel is elértem egy olyan szintet mellyel lehetett már haladni is. (konkrétan 50 ép-re és 40 körüli vp-re gondolok) A javaslatom: ha az elején nagyobb a szorzó a szintlépéshez akkor adjon a lépéseknél a mostaninál egy kicsivel nagyobb ép-vp növekedést is, valamint már korábban is javasolni akartam, hogy az ügyesség is növekedjen szintlépésnél. Mindezt azért, hogy gördülékeny legyen a játék, hiszen kevesebb tanulhatsz az elején szinte kötelezőnek mondható képességek közül. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Az én javaslatom az lenne, hogy szintenként növekedjen 10et az ép, 5öt a vp, vagy akár az is 10et :) Még így is, 30dik szintre lenne 320 az ép, ha valaki nem tanul épet, és az a 320 se olyan nagyon sok, legalábbis a zsiványos, és elfes küldihez mindenképpen kevés :) |
Szerintem az ép vp kérdést nyugodtan lehetne picit bonyolítani...
El tudnék egy olyan funkciót képzelni, hogyha szintet lépsz, rákérdez a rendszer, hogy az élet, vagy varázspontjaidat, esetleg az ügyességedet vagy a mozgáspontodat szeretnéd növelni. Az ép, vp és az ügyesség a szint felével növekedne, ha azt választod, míg a mozgáspont, a szint tízszeresével... Hogy ez miért rossz?? Esetleg nem tudja a játékos, hogy mi ez :) Hogy miért jó?? Mert ha valaki hadi karit szeretne, nem kell vp-re is gyúrnia, ha vari karit, gyúrhat vp-re, ha kereskedőset, gyúrhat mp-re, míg ha lopkodósat, vagy késdobálósat, gyúrhat ügyességre... Jó-jó, de ez miért jó?? Sokan hiányoltak kasztokat a játékban. Persze, lényegében voltak most is, ha nem is kasztok, de fejlődési irányzatok. Ezeket lehetne kicsit felturbózni ezzel :) Kiegészítés még: miután az összes csatádat befejezted, jön fel csak az ablak... Ha az bekerülne, senkinek egy szava sem lehetne a lassabb fejlődés miatt :) És mielőtt még valaki azzal jönne, egyáltalán nem igaz, hogy ettől a vp, ép, ügyességnövelés mint tanulás elvesztené a célját... |
Quote:
Ha már úgyis van 2 mágis-szint, lehet a másik kettőből is 2 szint, és ennek fényében kapja az extra pontokat. (Húúú, annyira érzem, hogy ez nem lesz egyensúlyban, mire ebből játék lesz, ami terveim szerint már egy hónapon belül van, de inkább kétharmad... :D) |
Quote:
És a javaslatomban több most előkerülő problémát is megkerültem: - Szintenként nem elég a kapott cucc - Ügyesség növekedése szintlépéskor, és hozzá csaptam az mp növekedést is - A nehéznek tűnő fejlődési görbén kicsit könnyítettem... De amúgy az is lehet, hogy van egy kis kérdőjel ott a feljövő ablakba, ami a súgóhoz, vagy a kézikönyvhöz viszi, így ha azt elolvassa, tudni fogja mi ez. Sőt, azt is választhatná, hogy most még nem tudom, és akkor vagy következő szintlépéskor 2-őt választhatna (2x egymás után), vagy kapna egy tulajdonság pontot, amiből tulajdonságot tanulhatna, és a megfelelő mennyiséget kapná... :) (tanulásnál egy "tulajdonságpont beváltása" sorral egészülhetne) |
Quote:
|
Quote:
1, fejlesztesz ÉP-t 2, megtanulod a harcművészetet is, ami plusz ÉP-t ad minden lépett szinttel 3, valamennyit alapból úgyis kapsz |
Quote:
De össze ne vesszünk rajta :D |
Quote:
|
Quote:
2.: ez megvan, de a 3 mágia szit ellen, elég kis arányban kapom az ép-t 3.: ez ok, de ez kevés :) A Te rendszeredben, a karakter választja a pontokat, az én rendszeremben a felhasználó...A felhasználó szabja meg a karaktert, szóval lényegében a Tiedben is a felhasználó határozza meg, de annyira nem tetszik, hogy nem kp 100%-osan szabad kezet a játékos :) Aúgy akár keverni is lehetne a kettőt :) Bár lehet, hogy lennének, akiknek már végképp átláthatatlan lenne, de nem hiszem, hogy őket a háttérben lévő folyamatok bonyolultsága foglalkoztatná :) |
Quote:
Pl: alapból kapsz 1-1 mindent. Ha megtanulsz egy alap mágiát, akkor kapsz +1 vp-t. Ha megtanulod a harcművészetet, kapsz +1 ép-t. Ha a harcművészetet ÉS a mágiát is megtanultad, akkor kapod a +1 vp-t ÉS a +1 ép-t is. |
Quote:
Bár akkor sem megtanultakhoz, hanem szinhez kötném... Mondjuk annak a szintnek a 30%-át, amire lép megkapná mint épbe, vp-be, és ügyességbe... |
Quote:
|
Quote:
|
Fel van nekem most írva egy olyan, hogy "túl korán túl nagy sebzés", de a kezdeti szintek eltolásával ez lehetséges, hogy magától helyreáll, úgyhogy ehhez egyelőre nem nyúlok.
|
Quote:
10*0,3 ép-t, vp-t és ügyességet kapna a karakter... Szerintem sokkal logikusabb és egyszerűbb szinthez kötni a kapott mennyiséget... Ha meg nagyon bele akarjuk venni a tanulást, akkor minden mágia szint, ezt +1 vp-vel, harcművészet +2 (kettő, nem írtam el) ép-vel, és alvilág +2 ügyességgel (ez is kettő, nem írtam el) növelné...De szerintem ezt ki lehetne hagyni! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(de ne adjanak...Van elég sebzésnövelős dolog... :rolleyes:) |
Quote:
A 4 új tanulnivaló a közép és haladó harcművészet és alvilág. |
Quote:
Így egyenlítődnek a fejlődési irányzatok :cool: Szuper :) |
Éhenhalás teszt, vélemény:
Kapjunk valamennyi mozgáspontot, akkor is ha már "Nem bírod ezt az éhséget..." , mert így ha elfogy az mp, nem tudok megmozdulni, és ha nincs kajám, akkor várhatom, míg meghal a karakter. Most speciel 30 percig állhatok egy helyben, hogy megdögöljek :D (és hát uncsi picit :) ) U.I.: hopsz, ezt a másik topicba kellett volna, bocsi... |
All times are GMT +1. The time now is 17:11. |