Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Téma: A tekercs lopás hatákonysága. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=35)

szork 03-18-2006 08:52

a szavazásra is figyeljetek

Sziasztok!

örülök a topiknak, bár ezt már írtam...
a lényeg: a szavazás is jó, de az egyik oldalt szétaprózza!!

mert akárhogy nézem is, ebben a percben épp 56% mondja hogy ne változzon, és 44% mondja hogy változzon...

pontosabban csak mondaná, mert ugye van ott egy rakás választási lehetőség, hogy a változás mien legyen, és ezzel szét is forgácsoljuk őket...
(vagyis ha értékelitek, így tegyétek: 56% nem akar változtatni, 44% akar változtatni, és közülök ennyi akarja ezt így...)

aúú 03-19-2006 00:33

Quote:

Originally Posted by szork
Sziasztok!

mert akárhogy nézem is, ebben a percben épp 56% mondja hogy ne változzon, és 44% mondja hogy változzon...

Hát igazából ez nem igaz...:) Az új fórumnál a szavazásnál van némi probléma a gép százalék számolásával...:) Ugyanis jelenleg 15-en azt mondják kell változás, azaz 51,7%, csak abban nem értenek egyet, hogy milyen formában, míg 14-en, tehát 48,3% azt mondja ne változzon semmit...:)

drhb 03-19-2006 19:28

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát igazából ez nem igaz...:) Az új fórumnál a szavazásnál van némi probléma a gép százalék számolásával...:) Ugyanis jelenleg 15-en azt mondják kell változás, azaz 51,7%, csak abban nem értenek egyet, hogy milyen formában, míg 14-en, tehát 48,3% azt mondja ne változzon semmit...:)

Amúgy nincs is értelme a szavazásnak, mert ha valaki tolis, akkor természetesen ellene szavaz, ha gnóm vagy óriás, akkor szintén, hiszen pont azért jók, mert nem lehet(vagy nehezen) lelopni a tekijüket. A gnómok, óriások és tolvajok pedig kiteszik az 1/A-t nem számítva a játékosok 60-70%-át. Szóval ha aránytalanság van a játékban, akkor nem lehet szavazással megváltoztatni, mert a játékosok, akik a jobb fajt vagy felállást választották, nem szeretnének lemondani az előnyükről.

Egyik orimmal 5-ös csoport felső részében még 800 alatt is viszik a tekijeimet, úgyhogy nem csoda, hogy szívesebben játszok inkább gnómmal.

Az is elgondolkodtató, hogy kiküldöd a sereget, akik a könyvtári szakirodalomnak köszönhetően jól értenek a haditudományhoz, majd mielőtt megérkeznek, a hátországban kirabolják a könyvtárakat, ezért a katonák elfelejtik a megtanult hadi módszereket, és eszetlenül harcolnak :)

aúú 04-19-2006 13:34

Quote:

Originally Posted by drhb
Amúgy nincs is értelme a szavazásnak, mert ha valaki tolis, akkor természetesen ellene szavaz, ha gnóm vagy óriás, akkor szintén, hiszen pont azért jók, mert nem lehet(vagy nehezen) lelopni a tekijüket. A gnómok, óriások és tolvajok pedig kiteszik az 1/A-t nem számítva a játékosok 60-70%-át. Szóval ha aránytalanság van a játékban, akkor nem lehet szavazással megváltoztatni, mert a játékosok, akik a jobb fajt vagy felállást választották, nem szeretnének lemondani az előnyükről.

Egyik orimmal 5-ös csoport felső részében még 800 alatt is viszik a tekijeimet, úgyhogy nem csoda, hogy szívesebben játszok inkább gnómmal.

Az is elgondolkodtató, hogy kiküldöd a sereget, akik a könyvtári szakirodalomnak köszönhetően jól értenek a haditudományhoz, majd mielőtt megérkeznek, a hátországban kirabolják a könyvtárakat, ezért a katonák elfelejtik a megtanult hadi módszereket, és eszetlenül harcolnak :)

A szavazásnak ilyen téren tényleg nem sok értelme van, de a lényeg itt pont az, hogy nem a fajok előnyét vesszük el, hanem a többi fajt is játszhatóvá tesszük... és ez mindenkinek az előnyére válik, hisz sokkal szinesebb lesz a paletta és aki esetleg nem akar gnómmal vagy óriással játszani, az is élvezetet fog találni a játékban...

Amúgy a haditervet is tekercsen tárolják, szerinted mennyire vernek meg egy olyan sereget, akinek a teljes hadi tervét ellopják és felkészülnek rá? De ebbe nincs értelme jobban belemenni, hisz ez mégiscsak egy fantasy játék...:)

Kisbér 04-19-2006 16:25

Quote:

Originally Posted by drhb

Ez így szerintem nem teljesen igaz. Én általában tolis vagyok, de amellett szavaztam, hogy változtatni kéne, mert szerintem is nagyon erős a tolisok tekilopása.
Ezzel nem feltétlen beszélek magam ellen, hiszen ha jó tolis vagy, akkor úgyis csak olyanra mész, akitől van is mit ellopni. És az ilyenek általában nehezen lophatóak. Tehát nem lopja őket sok ember (nem valószínű, hogy egy erős tolvajt sokan lopnak).

Ha a javaslat úgy válna valóra, hogy az első lopáskor még nem nagyon aktiválódik az autóvédelem, akkor abba szerintem a legtöbb tolvaj bele fog menni. Mert - csak mondok egy számot - mondjuk az eredetileg elopott mennyiség 80-90%-át lopja el, ami szerintem elhanyagolható különbség, és ezzel kapnak saját maguknak is védelmet.

Ez nekik is érdekük.

Pl félelf az illető, leölik az összes toliját, leviszik 0%-ra a készültségét, és nekiesnek. Akkor őt is kb 5mp alatt 3 félelf szétkapja darabokra. Ha ez be lenne vezetve, a tolisok is védelem alatt lennének... Pont az a kaszt, aminek - talán - a lejobban számít a tekercs és lejobban kell védeni azt.

Tyborrex 04-19-2006 19:05

Ja sokat beszélünk erről..aki toli ellenzi...aki nem...én pl törp vok és most lopták le 25k tekim a 4. szinten....szal megviselt...épp gnómra álltam volna át....erre uccsó pillanatban..

Penya 04-19-2006 19:33

Vhogy össze kéne tenni azt a pár topicot ahol erről van szó :D

Gyula 04-19-2006 21:03

A másik topicot zárni és szépen ide írni, it is ott is megirtam már. Gyújtásnál ölésnél a harmadik tolinak már nincs értelme a harmadiknál be áll már a full autóvédelem. Tekinél tudtommal nem, három tili leszedi a törpe tekijét fullra a törpi bevásárol és lehet előröl kezdeni a lopást.

A tikoláps mint már többen leírták duplán fejti ki a kárositó hatását :) alapbol csökken a katonai mágikus toli képesség és kevesebb lesz a férőhely és ismét csökken a leopott ori véelme mind hadilag, mágiában és toliban.

Kisbér és Aúú jaaslata és érdemes lenne egy komoylabb megfontolásra szerintem. Ha valamelyiekt sikerülne elfogadtatni/eéfogadni vagy megvalósíani akkor a sziásztobl kellen valamelyest vissza venni mert az óriást esetleg teljesen lophatatlanná tennénk ezzel.

Gyula

laziga 04-20-2006 09:55

szerintem is irreálisan magas a tekik jelentösége és ez nagyon behatárolja a játszható fajokat:( Aki nem kezdö és nyugodtan akar játszani és nem ugy evickél hogy a 3/4csopi haver az oriás gnom vagy elf a többi az nula. Teljesen irreálisnak tartom hogy 7-8 körröl felfele kb 10kör alatt fulra tönkre vágom a legkeményeb orkot is:) ugyse jön le hozzám ha meg igen akkor mivan nem fog be férni mire ide ér de ha véletlenül igen akkor is csak 1szer másodjára már egy 0 lesz, de az oriás és gnom kivételével minden fajra igaz.
AZ hogy beáljon az automata védelem nem rosz csak akkor nekem válik uncsivá a játék inkább a tekik fontaságán kéne csökkenteni mert addig ugyis ezt fogom csinálni söt mostanába a gnomkat figyelem ki mikor aktiv mikor van mert van egy penge oriás varisom és közösen elérjük hogy ne tudja felrakni a teki védelmet szörnyü hogy tud sirni egy gnom tudos mikor az 55%tekijéböl 5%marad:) Az orijából meg egy kalap kaki . de mondjuk ezt már nehezebb meg csinálni de azé pászor sikerült:D Szóval találjatok ki valamit hogy a tekinek ne legyen ilye nagy jelentösége.

Kisbér 04-20-2006 10:20

Quote:

Originally Posted by laziga
AZ hogy beáljon az automata védelem nem rosz csak akkor nekem válik uncsivá a játék inkább a tekik fontaságán kéne csökkenteni mert addig ugyis ezt fogom csinálni söt mostanába a gnomkat figyelem ki mikor aktiv mikor van mert van egy penge oriás varisom és közösen elérjük hogy ne tudja felrakni a teki védelmet szörnyü hogy tud sirni egy gnom tudos mikor az 55%tekijéböl 5%marad:) Az orijából meg egy kalap kaki . de mondjuk ezt már nehezebb meg csinálni de azé pászor sikerült:D Szóval találjatok ki valamit hogy a tekinek ne legyen ilye nagy jelentösége.

Ha VIP az illető, akkor csesztetheted a gnómot, ha jól van beállítva a helytartó, mindig lesz rajta könyvtárkulcs :(

Más, a tekercs-lopás hatékonyságán tényleg kellene változtatni...
Gondoljatok bele...

Szerintem a legjobb felállás egy szöviben 2 varis, 2 tolis. ;)

Tegyük fel, hogy belekötöttél egy szövibe, és mondjuk van egy ork, aki támad. Ütés előtt fél perccel kapunyitás, és a 2 félelf bemegy az orkhoz tekit lopni.
Ellopja a tekercsei 75%-át. És ha eredetileg 40% volt a hadi-tekije, az lemegy kb 15%-ra. Ez a támadóértékben kb 22% visszaesést jelent. Magyarul ennyivel kevesebb védelmet kell szervezni. És ez csak az alap.
Ugyanezt persze el lehet játszani a törpével is...

laziga 04-20-2006 10:35

[quote=Kisbér]Ha VIP az illető, akkor csesztetheted a gnómot, ha jól van beállítva a helytartó, mindig lesz rajta könyvtárkulcs :(

no látod mindenki ezt hiszi:) pedig ha megtalálod azt az idöszakot mikor nem tud gépnél lenni akkor nincs nehéz dolgod csak a variait kell leszedni és nem fogja tudni felrakni a lényeg hogy hadi gnom legyen mert annyi varit tart hogy a varikat feltudja rakni nem kell az összeset leszedni elég 10-15%át a varijainak leszedni és már nemfogja tudni felrakni:) a könyvtár kulcsott és kb 5kör pontossággal kilehet számolni mikor rakja a helytartó a faji varit de ez már maradjon az én titkom hogy hogy:)))

Kisbér 04-20-2006 10:48

Quote:

Originally Posted by laziga
no látod mindenki ezt hiszi:) pedig ha megtalálod azt az idöszakot mikor nem tud gépnél lenni akkor nincs nehéz dolgod csak a variait kell leszedni és nem fogja tudni felrakni a lényeg hogy hadi gnom legyen mert annyi varit tart hogy a varikat feltudja rakni nem kell az összeset leszedni elég 10-15%át a varijainak leszedni és már nemfogja tudni felrakni:) a könyvtár kulcsott és kb 5kör pontossággal kilehet számolni mikor rakja a helytartó a faji varit de ez már maradjon az én titkom hogy hogy:)))

Jó, nem vitatkozom..

Csak 1 dolgot teszek hozzá:

A könyvtárkulcsot 2 körönként teszi a helytartó nálam, ha gnómot játszom :D
Ha gépnél vagyok, felteszem én több körre és addig nem fogyasztja a készültséget, amíg online vagyok...

Annyi varit meg nem tudsz legyilkolni, hogy 2-3 körre ne tudja feltenni a helytartó a kulcsot...

Üdv,
Kisbér

Kisbér 04-20-2006 10:50

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Jó, nem vitatkozom..

Csak 1 dolgot teszek hozzá:

A könyvtárkulcsot 2 körönként teszi a helytartó nálam, ha gnómot játszom :D
Ha gépnél vagyok, felteszem én több körre és addig nem fogyasztja a készültséget, amíg online vagyok...

Annyi varit meg nem tudsz legyilkolni, hogy 2-3 körre ne tudja feltenni a helytartó a kulcsot...

Persze az még hozzátartozik, hogy a "leszedővarik" 90% üzemelhetnek, a kulcs meg elmehet 50%-ig is... (mielőtt azt mondanád, hogy körönként raksz rá szárazat vihart, elhasználva a készültségét)

aúú 04-20-2006 11:09

Azért nem az automatikus védelem minél hamarabbi bekapcsolását javasoltam én, mert az szerintem nem oldja meg a dolgot... egy jó tolis ilyen esetben egyszerűen csak azt csinálja, hogy 2x lop, vár 1 kört, és lop megint 2x... és ez egy térkapu 10 köre alatt igencsak ott lesz a 7 lopásnál, amivel gyakorlatilag ugyanúgy kicsinálja az orit, csak nagyon kicsit lassabban...

Amúgy az én teki lopásos táblázatom nem végleges, természetesen ha van valakinek hozzá ötlete, akkor megírhatja!

Amúgy én ha a teki lopás korlátozás be lenne vezetve, akkor 1 dolgot csinálnék még... megváltoztatnám azt a szabályt, hogy ha a tolvaj és a célpont között van 10e pont különbség, akkor nem tudsz semmit lopni és ezt szintenként lebontottra változtatnám... mert 10e pont különbség óriási az 5-en, de szinte semmi a 2-on, vagy az 1/a-ban...

Az óriásnak azért nem piszkálnám amúgy a sziesztáját, mert csak annyi változna, hogy ugyanúgy sokáig tartana szétszedni teki lopással, mint ahogy most is sokáig tart (tehát pont ezért nem igazán befolyásolja a dolgot, hogy most 40 tekit, vagy 20-at lehet csak ellopni tőle)...

Kisbér 04-20-2006 11:13

Quote:

Originally Posted by aúú
Azért nem az automatikus védelem minél hamarabbi bekapcsolását javasoltam én, mert az szerintem nem oldja meg a dolgot... egy jó tolis ilyen esetben egyszerűen csak azt csinálja, hogy 2x lop, vár 1 kört, és lop megint 2x... és ez egy térkapu 10 köre alatt igencsak ott lesz a 7 lopásnál, amivel gyakorlatilag ugyanúgy kicsinálja az orit, csak nagyon kicsit lassabban...

És mi van akkor, ha csak úgy tudsz bemenni az adott illetőhöz, ha leszeded a készültségét?
Akkor csak 1 dobásod van.
Vagy látod, hogy nem megy rajta a tisztánlátás, és 3mp alatt lehúzod a tekijét, de lehet, hogy fél perccel később felteszi, és máris koppantál...

Szóval ez a 2 lopás 1 pihenő, megint 2 lopás 1 pihenő jó, de csak gnómok ellen, és házgyújtáskor :D

aúú 04-20-2006 11:25

Quote:

És mi van akkor, ha csak úgy tudsz bemenni az adott illetőhöz, ha leszeded a készültségét?
Akkor csak 1 dobásod van.
Vagy látod, hogy nem megy rajta a tisztánlátás, és 3mp alatt lehúzod a tekijét, de lehet, hogy fél perccel később felteszi, és máris koppantál...

Szóval ez a 2 lopás 1 pihenő, megint 2 lopás 1 pihenő jó, de csak gnómok ellen, és házgyújtáskor :D

Pont itt a lényeg...:) A módszernek általánosnak kell lennie!
Akihez csak egyszer férsz be, vagy csak akkor ha nincs rajta a tiszta, annak amúgy sem csinálnál maradandót most se a teki lopással, tehát őt ez a dolog nem érinti... míg az, akihez tiszta nélkül beférsz 8x annak az oriját gyakorlatilag gajjra tudod vágni 3mp alatt és onnantól kezdve nem menti meg a tiszta sem, hisz kb pont annyival fogod csökkenteni a toli tekijeinek a számát... és ha nincsenek milliárdjai, akkor bukta is a party-t... de ebbe szerintem felesleges mélyebben belemászni, mert akkor eljutunk oda, hogy ki hogy szeret játszani, mf-ként, vagy szöviként, a szöviben milyen felállással és, hogy ő hú de legyőzhetetlen, vagy meglophatatlan, esetleg mennyire életképtelen és ez nem cél...:)
Tehát mint írtam általánosságban kell védeni az orikat, minimálisan véve figyelembe csak a szélsőséges eseteket (hisz azért szélsőségesek, mert ritkán fordul elő, hisz ha mindenki ezt csinálná, máris nem lenne szélsőség, hanem az lenne az átlag).

Bogár 04-20-2006 11:35

"Szerintem a legjobb felállás egy szöviben 2 varis, 2 tolis."

az 5. szinten, ha komoly szövivel harcolunk, már alapból 15% tekivel számolok az orkkal (ott van a +30% és a tábornok bónusz is akár). kérdezem én, mit tud csinálni 2 vari+2 toli 1 vari+3 hadi ellen?
nekem határozottan nem tetszik ez az ötlet, hogy csökkentsük a tekercsek jelentőségét.

aúú 04-20-2006 11:41

Quote:

Originally Posted by csunyabogar

az 5. szinten, ha komoly szövivel harcolunk, már alapból 15% tekivel számolok az orkkal (ott van a +30% és a tábornok bónusz is akár). kérdezem én, mit tud csinálni 2 vari+2 toli 1 vari+3 hadi ellen?
nekem határozottan nem tetszik ez az ötlet, hogy csökkentsük a tekercsek jelentőségét.

Itt nem a tekercsek jelentőségének csökkentéséről van szó, hanem azok ellopásáról... ha tényleg jó szöviket nézel, akkor a 2 vari + 2 toli ugyanazt fogja csinálni amit most... lop, varizik, aztán szépen leverik őket hekire, vagy mészárlásra... de mint mondtam, itt most NE a különböző szövi felállásokról beszéljünk, mert akkor fel lehet tenni a kérdést, hogy a 2 vari + 2 toli mit csinál egy másik ugyanilyen szövi ellen, vagy mit csinál egy 1 óriás + 3 gnóm felállás ellen, akik hadis tolis orik és még sorolhatnánk a különböző változatokat...

Kisbér 04-20-2006 11:48

Quote:

Természetesen ne extrém dolgokat említs :D Mert az 5. szinten nem túl hatékony az égetés pl :D
Megaztán A-ban sem túl jó a 2 varis 2 tolis szövi :D
Szóval ezt általánosságban írtam, és hogy én így szeretem a szövimet összerakni :D

Nem a tekercsek jelentőségét kell csökkenteni, hanem arra is kitalálni valamilyen autóvédelmet, ami aktiválódna ha sok tekit viszel...

Pl szar dolog az is, baromi sokat loptál tőle tekercset, és %-ra pontosan ki tudod számolni, hogy mennyi tekercsbónusza van az adott ellenfélnek!

Szemes224 04-20-2006 11:53

Quote:

Szerintem pedig nagyon jó ötlet ....na persze csak egy kis mértékéű csökkentéssel értek egyet. Így megmaradna a tolisnak is a lopás élménye és az áldozat sem kerül rögtön a padlóra.

Bogár 04-20-2006 11:59

2-3 körön belül jobb 1 kiépített hadi, mint 1 kiépített toli (1v1; szöviben más a helyzet). szóval ha a hadi kezdi szívatni a tolit, akkor a toli miért ne tudjon visszavágni? (igaz, óriás ellen így sem sokat tehet, de az más)

Kisbér 04-20-2006 12:05

Quote:

2-3 körön belül jobb 1 kiépített hadi, mint 1 kiépített toli (1v1; szöviben más a helyzet). szóval ha a hadi kezdi szívatni a tolit, akkor a toli miért ne tudjon visszavágni? (igaz, óriás ellen így sem sokat tehet, de az más)

Amit spec én javasoltam, az az volt, hogy ha egyszerre 3 félelf száll rá egy országra, akkor ne veszítse el a tekercsei 95%-át :D

Tehát 1 vs 1-ben ennek a módosításnak nem sok jelentősége lesz...

Akkor jönne be ez az autóvédelem, amikor nagyon sok tekercsakciót indítanak egy ország ellen!

aúú 04-20-2006 12:11

Quote:

Originally Posted by Szemes224
Szerintem pedig nagyon jó ötlet ....na persze csak egy kis mértékéű csökkentéssel értek egyet. Így megmaradna a tolisnak is a lopás élménye és az áldozat sem kerül rögtön a padlóra.

Akkor leírom újra...:)
NEM a tekercsek jelentőségének csökkenéséről koptatjuk itt a szánkat Kisbérrel és a többiekkel, hanem a tekercs lopásának hatékonyságának csökkentéséről...:)
A teki rendszert átdolgozni túlságosan nagy falat lenne most és nem is lesz megcsinálva, mégha a tömeg is ezt akarná... a teki lopás hatékonysága viszont egy teljesen más kérdés, hisz nem kell hozzá megreformálni az egész játékot...

Bogár 04-20-2006 12:15

Quote:

Amit spec én javasoltam, az az volt, hogy ha egyszerre 3 félelf száll rá egy országra, akkor ne veszítse el a tekercsei 95%-át :D

Akkor jönne be ez az autóvédelem, amikor nagyon sok tekercsakciót indítanak egy ország ellen!

nekem is jó megoldásnak tűnik ez...
még az ellen kellene vmi, hogy 8 körröl ne lehessen megfelezni a tekiket. ha olyan jónak hiszi magát a tolis, akkor kelljen felzárkóznia 3-4 körre kb. és akkor 50-50. :)

aúú 04-20-2006 12:21

Quote:

Miért lenne más az óriás?
Pontosan erről szól a téma! A tekercsek lopása miatt használhatatlan most nagyon sok faj és ezért annyira népszerű a gnóm és az óriás. Ha a tekercs lopás értelmes keretek közé lesz szorítva, akkor minden faj játszható lesz és színesebb lesz a játék is... de mint írtam, ne azon vitatkozzatok, hogy 1v1-ben a hadis legyőzi e a tolist, illetve a tolis messziről mit fog csinálni, mert ez teljesen játékostól, csoporttól, fajtól és ori felépítéstől függ.

aúú 04-20-2006 12:24

Quote:

Kisbér, most is autóvédelem van, ami nagyon sok tekizésnél beindul, ha azt egy ország ellen indítják... és nem ér semmit, mert 10-11 lopással símán meg lehet felezni már most egy ori tekikészletét és ezzel általában a %-ait is és ez az amin változtatni kéne...

Bogár 04-20-2006 12:25

ne csak azt olvasd el, amit a zárójelekbe írtam...

aúú 04-20-2006 12:34

Quote:

ne csak azt olvasd el, amit a zárójelekbe írtam...

Olvastam... de az nem visszavágás, hogy az országát megölöm 11 lopással, mert nem gnóm, vagy óriás az ellenfél... hisz mit csinálsz egy gnómmal vagy egy óriással... tekizni nem igazán fogod, ha vissz akarsz vágni, hanem inkább felgyújtod, leölöd azt a kevés variját ami van és elkezded ártózni is... ez ezután sem változna, hisz csak a tekercs lopást gyengítenénk, nem az egész tolizást...

Kisbér 04-20-2006 13:14

Quote:

Originally Posted by aúú
Kisbér, most is autóvédelem van, ami nagyon sok tekizésnél beindul, ha azt egy ország ellen indítják... és nem ér semmit, mert 10-11 lopással símán meg lehet felezni már most egy ori tekikészletét és ezzel általában a %-ait is és ez az amin változtatni kéne...

nincs autóvédelem...

aúú 04-20-2006 13:25

Quote:

nincs autóvédelem...

Lopás ellen van elvileg...

aúú 04-20-2006 13:27

Igazából egy olyan megoldást kellene kitalálnunk, ami nem csak akkor kezd el védeni, ha már szétkaptak... hisz nem kell 3 fél-elf ahhoz, hogy egy orit totál széttekizzen és az, hogy 3-an szendnek szét vagy 1 valaki, a végeredmény szempontjából mind1...

Ezért javasoltam a teki mennyiségtől függő lopást...

laziga 04-20-2006 13:31

na jó igazatok van ez az auto védelem nem lenne rosz de az is igaz hogy jó lenne a távolság fügvényébe is jó lenne egy szankcio nem pontszám alapján ha nem a körök számának alapján mert ha lecsökken a tekilopás valamelyest attól még nem fogja tudni se egy törpe se egy hulla se egy ember se egy ork 8körröl megvédeni magát az oda vissza 16 kör addigra ugyan ugy vége az oriknak. mert ahogy valaki irta nem csak meg gyengül 20-30%al hanem a meggyengült eröinek is a 20-30%a még eltávozik angolosan:)

Bogár 04-20-2006 13:32

"az nem visszavágás, hogy az országát megölöm 11 lopással, mert nem gnóm, vagy óriás az ellenfél"

viszont az igen, ha az orktól elviszed a tekijeit. ha rövid távolságban is csökkented a tekilopás hatékonyságát, nyersz 2 új fajt (ork, törpe), és veszítessz 2 régit (félelf, ember). ezzel meg átesünk a ló másik oldalára.

Kisbér 04-20-2006 15:30

Leírom megint a javaslatom, amit a 2. oldalon írtam, és fejtettem ki:

Nézd, én világ életemben tolis voltam, mégis mellette vagyok az effajta változásnak. Egyrészt azért, mert nekem nem okoz túl sok gondot, hiszen ha valakit lelopok, ahhoz 10 körrel később nem megyek vissza. Inkább keresek egy másikat, akinek több van...
Másrészt pedig azért, mert így több értelme lenne több faj/speckónak is.
Pl hadi-ember. Hadi-elf, hadi-törpe
Sajnos ezeknek a legnagyobb bajuk a folyamatos kitekizés...

Még1x mondom, ezt úgy kéne bevezeti, hogy az autóvédelem mondjuk tekilopásonként 5% hatásfokcsökkenést okozna.
Tehát egy félelf 17 lopást tud kicsikarni egy teljes készültséggel. Ez (feltéve ha a tekercsáma megvolt a félelfnek) egy nem gnómtól, meg nem óriástól a tekercsei 58%-át jelenti.

Ha ez az autóvédelem bekerülne, akkor az első lopásnál ugye 5%-át tudnád ellopni, a második lopásnál 4,75%, a harmadik lopásnál 4,51%, és így tovább.
A 17. lopásnál a hatékonyság a kezdeti 5% helyett csupán 2,2%-ot jelentene.

Akkor számoljunk (nem mintha eddig nem számoltam volna ):
Eddig 10.000 tekercsből egy félelf 1 készültséggel elhozott 5.800 tekercset, tehát maradt szegénynek 4181 tekercse.
Ha ráment még ugyanabban a körben egy másik félelf, akkor összesen maradt az illetőnek 1748 tekercs, ami a vég közvetlen kezdetét jelentette az adott országnak

Nos, ha az autóvédelem beindulna, akkor:
A 10.000 tekercsből egy félelf 1 készülstéggel elhozna 4472 tekercset, tehát marad a célorinál 5528 tekercs. Tehát nem olyan vészes különbség van (ezt mindegyik tolvaj ori bevállalná szerintem...)
Viszont ha rámegy ugyanabban a körben egy másik félelf is, akkor ö már csak 1200 tekercset tudna elhozni a full készültséggel, szemben az eddigi 2432-vel.
Az adott illetőnek pedig a 2 félelfakció után az eddigi 1748 tekercs helyett maradna 4326.

Most számoljunk tovább...
Szegény illető látja, hogy szarrálopták, gondolja visszaveszi a tekercseket a piacról (a 2 félelf akció után). Visszaveszi 10k tekercsre.
Viszont jön még 1 félelf, aki rátalál, és ő is kitekizi.
Akkor míg védelem nélkül újra 5800 tekercset tudna elhozni tőle a félelf, úgy védelemmel a 3. félelf már csak 1085 tekercset tudna...

Szerintem ez így korrekt lenne nagyon... (bocs a sok számért)

Synkel 04-20-2006 17:41

Valaki korábban azt írta, hogy nem jellemző, hogy egy orira 2-3 toli rászálljon. Pedig az. Óriást és gnómot nem érdemes tekizni, tolit veszélyes lehet, marad a csoport jó esetben 10%-a célpontnak. Ők a törpék és az orkok, mert az elfek hiába jó hadisok lennének, kénytelenek tolizni. Ember is lehetne tűrhető hadis, mert a tükör mellett továbbra is elég neki kevesebb vari, helyette mehetne a sereg. De ha beleesik abba a 10%-ba aki nem óriás, nem gnóm, és nem tolis, akkor a tolis orik rendszeres vendégek lesznek nála.

Van tolis és van hadis orim, varizni pedig nem fogok, ez szinte biztos. Nem két körre lopom az esetlegesen felbukkanó orkot vagy törpét, azaz nem nagyon hagyok neki esélyt a visszavágásra. Nem fog 1k hekiből 100-at lebontani senki csak azért, hogy 2 körről megüthessen, arról nem beszélve, hogy ha mégis megteszi, eleve kevés eséllyel indul ellenem, és nem nagyon fogja bírni az én szövim csapásait se. Kivárhat esetleg, hogy majd elmegyek mellette, és akkor 2 körről üthet, mert ami engem illet, közelről már nem fogom lopni, de akkor sincs sokkal jobb helyzetben, mert tőle 6-8 körre az én korábbi helyemen már biztosan áll egy másik tolis, aki akaratlanul is segít nekem a védekezésben...

Nem bonyolódok számokba, de a hatékonyságot valamilyen módon tényleg változtatni kell, mert ez így nem jó.

Láma 04-20-2006 18:04

Azért azt jegyezzük meg hogy 7-8 körről egy épkézláb tekizhető orihoz már nem fér be a tolis, csak óriáshoz meg tolinélküli gnómhoz, mert a védettség a távolságtól függ. 4 körre már majdnem kétszeres túlerő kell, és ez eléggé gyorsan nő.

Synkel 04-20-2006 18:46

Quote:

Originally Posted by Láma
Azért azt jegyezzük meg hogy 7-8 körről egy épkézláb tekizhető orihoz már nem fér be a tolis, csak óriáshoz meg tolinélküli gnómhoz, mert a védettség a távolságtól függ. 4 körre már majdnem kétszeres túlerő kell, és ez eléggé gyorsan nő.

Nincs az a hadis vagy termelő akihez egy tolis ne férne be 7-8 körről, különben vagy a tolis nem tolis, vagy azok nem azok amiknek lenniük kéne... Amúgy meg a gnómok tartanak tolit, ha az óriások nem is, ugyanis a gnómnak a tekije biztonságban van, de ettől eltekintve a tolik igancsak ártják.

Láma 04-20-2006 18:54

Hogy egy tolvajakció sikeres-e, azt a tolvajok számán, katonai morálon, faji módosítókon és varázslatokon kívül mégegy szempont befolyásolja: a pontlista-beli helyezések különbsége.

A módosító képlete: A két ország helyezésbeli különbsége * 20 / csoportlétszám

Ha a módosító értéke kevesebb, mint 1, akkor 1-gyel számolj. A célország védekezőerejét ezzel a módosítóval szorozd be.

1000 fős csoport esetén 100 helyezetkülönbségnél kell 2 szeres túlerő, tisztánlátással 2,6szoros...

hadis tart 10% kocsmát, tolis 40% ot ami már elég sok, életbe nem lopja át 7-8 körre...

Synkel 04-20-2006 19:03

Quote:

Originally Posted by Láma
Hogy egy tolvajakció sikeres-e, azt a tolvajok számán, katonai morálon, faji módosítókon és varázslatokon kívül mégegy szempont befolyásolja: a pontlista-beli helyezések különbsége.

A módosító képlete: A két ország helyezésbeli különbsége * 20 / csoportlétszám

Ha a módosító értéke kevesebb, mint 1, akkor 1-gyel számolj. A célország védekezőerejét ezzel a módosítóval szorozd be.

1000 fős csoport esetén 100 helyezetkülönbségnél kell 2 szeres túlerő, tisztánlátással 2,6szoros...

hadis tart 10% kocsmát, tolis 40% ot ami már elég sok, életbe nem lopja át 7-8 körre...

Megnéztem, 2/B 904 fős csoport, és tőlem a 100-dik 5 körre van. És ha hadis lelopom csont nélkül. És ha hadis ne jöjjön ki rám 5 körre, mert nagyobb lesz az útközbeni vesztesége mint ami kárt nekem esetleg okoz, ugyanis nincs garancia rá, hogy én 5 kör alatt nem hívom be segíteni a szövimet:D

Penya 04-20-2006 19:27

5X ben is simán lopsz 5-6 körre ugyanis a helyezetkülönbség csak 1,5 körüli védelmet ad, amelyik tolisnak meg nincs elég tolija h beférjen az ássa el magát. Már 3 körre is netszes kimenni még éjjel sem biztos h nem hív be segítséget. Itt elsősorban az alsó két szintről van szó, mivel fentebb már igencsak sok a szabis ori és kevés aki játszik így nem nehéz kikapcsolni az összes tolist a környékről.

All times are GMT +1. The time now is 15:23.