Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Szmogriadó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3333)

rak_loo 01-12-2009 23:10

Quote:

Originally Posted by laci (Post 201719)
Szóval értem én hogy most ez a két slágertéma, de nem kellene összemosni őket.

Nincs gáz>>>Szmogriadó

Ez azért van mivel átálltak azt hiszem egyből az olajra és irtózatos mennyiségű füst árad kifele a kéményekből míg nem nyitják meg megint a gázt...de az is lehet ,hogy én emlékszem rosszul...ezt kb 2napja hallottam/láttam a híradóban.

Penya 01-12-2009 23:11

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 201698)
Jut eszembe, gáz. Miért adtuk el Kanadának (jól emlékszem? Kanadának adtuk el? javítson ki valaki, ha másnak) vagy kinek a gázlelőhelyünket?

Nem Kanadának, de egy kanadai cégnek. Nem tudom, hogy kié a cég, de ha abból indulok ki hogy sokan azt hiszik az Arany Ászokra, hogy magyar sör, akkor könnyen lehet az is más kezében.
Még akkoriban olvastam egy rövidke számolgatást arról a helyről, amúgy asszem Óföldeákon van, nem olyan messze tőlünk. A számolgatás lényege szerint akkora profitunk lehetett volna abból, amiből röhögve visszafizethettünk volna minden tartozást és még a nagyobb része megmaradt volna. (Nem emlékszek a pontos számokra de a lényegben egész biztos vagyok.)
De nem ez történt, hanem eladtuk a cégnek így az összes profit kb 5%át kapjuk meg. Akkoriban vitáztam több emberrel is akik nem akarták ezt elhinni. Hittel nem nagyon lehet mit kezdeni, így azt mondtam nekik, majd az idő megmondja kinek lesz igaza. A végeredmény aligha kétséges. Valószínű egy két ember jól járt ezzel. Ügyesen eladták az ország tulajdonát és még csak szó se esik róla, nemhogy balhé lenne belőle. Pedig ez nagyon durva húzás volt, a legdurvább mióta követem a politikának nevezett országátverést. Utolsó érdekességnek megemlítem, hogy 89 óta (!!) nincs számon tartva a nemzeti vagyon. Meg lehet nézni a KSH adatait 89 előtt és után. Döbbenet.

Tsobi 01-13-2009 01:57

Én elismerek minden olyan embert,aki éveken át halmozta a tudását és ezt időnként ki is adja magából,hogy a többiek okuljanak belőle.. DE ..
nagyon nem szeretem azt (jelen esetben az üzenet kifejezetten nem tetszik) ,mikor valaki olyan dolgokat hánytorgat fel,kérdez felháborodva vagy taglal,amikről fogalma nincs.

Elsősorban Geehez szólok. Regényszerű beírások hadával 'kényeztetsz' minket,melyben elmondod a véleményed,amivel nincs is baj. Viszont az nagyon zavaró,hogy olyan kérdéseket teszel fel költői felháborodással,amikről - ha kapcsolatot tartanál bárminemű médiummal - tudnod kéne részletekbe menően.

Xeper 01-13-2009 04:46

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 201698)
Miért nem beszélünk a gázról? Pillanatok alatt át lehetne állítani Magyarországot arra, hogy ne kelljen gáz. Vagy csak a töredéke. A szélmalom pl egész olcsó, és ha fúj a szél, ingyen jön az áram. Napkollektorok... vízierőművek... illetve akár egy kisebb atomerőmű felépítése. Mind mind megoldás lenne arra, hogy a rohamosan fogyó megnemújuló energiaforrásokat megújulóra cseréljük.

Ha nem értesz hozzá, kérlek ne írj összeesküvés elméleteket erről! Ennél nagyobb hülyeséget kitalálni is nehéz.
A szélerőművet itthon gyakorlatilag el lehet felejteni. Vízerőművet szintén. Ipari fogyasztóknál megnézném ki hogyan napkollektorozgat gáz helyett. Atomerőművet meg nem lehet csak úgy építeni, nagyon erős korlátozások vannak vele kapcsolatban.
Az pedig egy külön téma, hogy kellenek gyorsindítású erőművek is kiszámítható teljesítménnyel, a legjobbak pedig gázosak.

Az mondjuk tény, hogy EU-s elvárás a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása, de igen szerencsétlen helyzetű hazánk földrajza ebből a szempontból, nem ilyen egyszerű a megoldás.

Tsobi 01-13-2009 07:00

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 201725)
Az mondjuk tény, hogy EU-s elvárás a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása, de igen szerencsétlen helyzetű hazánk földrajza ebből a szempontból, nem ilyen egyszerű a megoldás.

Hallottam egy nagyon egyszerű,mégis nagyszerű megoldásról,amely az ilyen szintű energiafüggést megszüntetné kis hazánkban. Az elvet részletekbe menően nem ismerem,így csak körvonalaiban írom le,hogy miről is van szó. Kicsit utánaolvastam..

Síklaky István gyakran felhívja rá a figyelmet,hogy Magyarországon a helyi közösségek tulajdonában levő és általuk működtetett 10-15ezer kapcsolt kiserőművel kiváltható lenne a teljes paksi erőmű,az erőművel együtt pedig fedezné hazánk szükségleteit. Egy ilyen hálózat ráadásul kivenné a multinacionális társaságok kezéből a gyeplőt,az energetikai függőség megszűnne,mint ahogy az ország sem lenne olyan kiszolgáltatott,mint most. A kiserőműveket mezőgazdasági eredetű energiahordozókkal (fa,szalma,biogáz,biomassza stb..) kellene táplálni,ami a földből előket is segítené. A kiserőművek által melléktermékként termelt hőt pedig fel lehet használni fűtésre,melegvíz-szolgáltatásra,valamint a hőigényes élelmiszer-gazdasági technoológiák táplálására. Ez szintén a helyiek boldogulását könnyítené meg,amit mindenkinek támogatnia kelene,szervezett formában.
10-15ezer a fentiekhez szükséges motor legyártására a Rába gyár teljesen alkalmas (hiszen évente kb. ennyi autóbuszmotort gyártott), és itt is sok dolgozó kenyerét tenni biztosabbá. Egy ilyen program teljes tőkeigénye mintegy 300-500 mrd forint,ami nagyjából a 4-es metró költsége. Szerintem megérné a befektetés hosszútávon.

Tsobi 01-13-2009 07:43

Quote:

KÖZLEMÉNY: Nincs szükség tovább a szmogriadóval járó korlátozásra Budapesten
Tartósan csökkent a budapesti szállópor szennyezettség
Az elmúlt 24 órában jelentősen javult a főváros levegője, a szállópor hétfői 24 órás átlagértékei már nem haladták meg sem a riasztási (100 mikrogramm/m3), sem a tájékoztatási határértéket (75 mikrogramm/m3) a város két pontján. Ennek értelmében a főpolgármester a szmogriadót megszünteti!

A Főváros vezetése ezúton köszöni a budapestiek és az ide látogatók megértését, a korlátozó intézkedések betartását és különösképp azt, ha a rendkívüli helyzetben a közösségi közlekedést előnyben részesítették saját gépjárművük használatával szemben.

További tájékoztatás a reggeli órákban!

Budapest, 2009. január 13.
Mindenki mehet a dolgára :)
Van egy olyan sanda gyanum,reményem,hogy a KRESZ-t és a vonatkozó jogszabályokat hamarosan megváltoztatják.

[HTPA]GeeForce 01-13-2009 10:43

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 201725)
Ha nem értesz hozzá, kérlek ne írj összeesküvés elméleteket erről! Ennél nagyobb hülyeséget kitalálni is nehéz.
A szélerőművet itthon gyakorlatilag el lehet felejteni. Vízerőművet szintén. Ipari fogyasztóknál megnézném ki hogyan napkollektorozgat gáz helyett. Atomerőművet meg nem lehet csak úgy építeni, nagyon erős korlátozások vannak vele kapcsolatban.
Az pedig egy külön téma, hogy kellenek gyorsindítású erőművek is kiszámítható teljesítménnyel, a legjobbak pedig gázosak.

Feltételezem, totál igazad van, hogy nagytermelőket, meg erőműveket nem lehet szél-nap-stb energiával működtetni.

De a lakossági felhasználást igenis lehetne! Ezer milliárdokat költ el az állam arra, hogy még jobban kiszolgáltatottak, és még jobban függők legyünk másoktól.

Ha ezt a pénzt arra fordították volna, hogy az egyszerű lakosokat leválasszák a gázelosztókról, meg a villamosenergia hálózatról, és mindenkinek felszerelnének a tetőjére egy napkollektort, ahol pedig lehetséges, ott a kert sarkába egy kis szélfogó kereket, esetleg termálhő-kihasználásra alkalmas berendezést, stb stb, akkor brutálisan nagy réteg leválna a gázról, a távfűtésről, és a villanyról.

Ezek a hatalmas megtakarítások elegendőek lennének arra, hogy a nagyfogyasztók, meg gyárak, erőművek, stb, nyugodtan mehetnének az atomerőműről, meg nyugodtan lubickolhatnának a magyarországi gáztározókban felhalmozott tartalékban.

Továbbá nem fűtenének be az emberek minden szarral, amit találnak otthon, ergó nem lenne egyik napról a másikra gázválság, és nem lenne szmog sem. Következésképpen szmogriadó sem...

Mivel a te tudásod pláne elismerem, erről nagyon szívesen elbeszélgetek veled privátban. Kérlek, legyen az az első, hogy leírod nekem egy zöldben, hogy mi az, ami ebben akkora nagy hülyeség, hogy te azt mondod rá, hogy még kitalálni is nehéz ekkorát... Én például összetett kézzel csókolnám össze azt, aki becsönget, és közli velem, hogy leválaszt a villanyról, leválaszt a gázról, és leválaszt a távfűtésről, majd a tetőmre szerel egy napkollektort, és beállít a sufniba egy aggregátort, és mindezt állami támogatásból megteszi nekem, tehát nekem ez egy fillérbe se kerül... Hát... Imába foglalnám a nevét az elkövetkező 30 évben, naponta 4x. Az is biztos. Úgyhogy kérlek, világosíts fel, hogy miért elképzelhetetlenül nagy baromság Magyarország lakosságának a megújuló energiaforrásokra való áttérése, amire én az általad beidézett hozzászólásomban írtam?!

vityu 01-13-2009 10:57

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 201740)
Az idézett szöveg kicsit feljebb

Ez egyszerűen nem tud így működni... Mi van, ha pl Pista bácsi, aki nagyon örült a beszerelt új dolgoknak, amik egy vagyonba kerültek, úgy gondolja, hogy nincs pénze ezért eladja. Állami tulajdont a cimborájának. Vagy akkor mi van, hogy ha az elromlik, és szerencsétlennek kegyetlen pénzt kell kifizetnie a cserére, mivel úgyis ráverik, hogy ő rontotta el...
Már ha itt járunk akkor a geotermikus energia lenne talán az egyetlen értelmesen lakóházakhoz csatlakoztatható rendszer. Fűteni lehet vele, áramot is termelhet... De ennek az ára sem olyan finom, hogy az átlagember megcsinálhassa, az állam, meg valljuk be senkinek sem fogja. A leggazdagabb országok se tették, miért mi lennénk azok?

[HTPA]GeeForce 01-13-2009 10:57

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 201724)
[...] bla bla [...]

Mondod nekem te, hogy én nem értek hozzá, amikor a nagy barátod (gondolom, hogy az, mert válogatás nélkül húzzátok le karöltve minden hsz-omat) őszre datálta a csernobili katasztrófát, majd hazug és megtévesztő módon azt állította, hogy szóltak róla az emberekenek, ezzel azt sugallva, hogy a szmogriadóról is előre szóltak, mivel a párhuzam nem ott volt, hogy a szmog az nukleáris szennyezés, hanem ott, hogy a kis emberek nem akkor sem érdekelték, és ma sem érdeklik azokat, akikre te felnézel, mert évekig halmozták a tudásukat. Igen, évekig halmozták, de erről pár millió Ft kenőpénz fejébe nagyon szívesen hajlandóak lemondani... Hát gratulálok.

Ui.: én nem okolom a tönkrement bácsikát, hogy szeméttel fűt otthon. Én azt okolom, aki(k) idegen energiáktól tette(ék) függővé Magyarországot, ezáltal olyan helyzetbe kerültünk, hogyha valaki elteker egy csapot valahol sokezer kilóméterre innen, akkor nekünk befagy a popsinkon a luk... Én ezeket okolom.
És ezek ellen szólaltam fel. Nem a bácsi ellen, és nem a szmogriadó ellen. Hanem ezeknek a kiváltó okai ellen, és azok ellen, akik megtehették volna, hogy szólnak időben, de nem tették meg, hanem az utolsó pillanat után fél perccel szóltak.

[HTPA]GeeForce 01-13-2009 11:01

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 201742)
szintén feljebb

Nem tudom, hogy tud-e így működni, nyilván nem, mert nem így működik.
De miért? Úgy tud működni, hogy az országunk a földfelszín felett el van adva, sőt, a földfelszín alatt sem a miénk már, ezért nekünk semmink nincs.
Mivel nincs semmink, ezért amire szükségünk van, külföldről kell idehozatni.

Mindig a mutyizás kerül többe az átlagembernek... Mert ha ide építenek egy csövet, akkor azért drágul meg minden, mert az építés kültségét bevasalják rajtunk, majd kiderül, hogy feleslegesen épült meg, mert nem jön a csövön ide semmi, akkor meg azért drágul megminden, mert ami nem jött ide, abból hiány van.

Ez olcsóbb? Hosszú távon is? Szerintem nem.

vityu 01-13-2009 11:15

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 201743)
Mondod nekem te, hogy én nem értek hozzá, amikor a nagy barátod (gondolom, hogy az, mert válogatás nélkül húzzátok le karöltve minden hsz-omat) őszre datálta a csernobili katasztrófát, majd hazug és megtévesztő módon azt állította, hogy szóltak róla az emberekenek, ezzel azt sugallva, hogy a szmogriadóról is előre szóltak, mivel a párhuzam nem ott volt, hogy a szmog az nukleáris szennyezés, hanem ott, hogy a kis emberek nem akkor sem érdekelték...

Igazad van, volt 1, azaz egy darab tárgyi tévedésem, mindamellett, hogy kicsit felvilágosítottam az embereket a szmogról, azok veszélyeiről, és egy kicsit megpróbáltam a környezetszemléletemet megosztani másokkal. Neked elvi tévedéseid vannak. Olyan utópiában akarsz élni, amit csak MEGRAJZOLNI lehet.
Plusz, ha valamiben nincs igazad, akkor sem ismered be sohasem, hanem belemagyarázol... Nem értem én ezt...

Ati 01-13-2009 11:22

Az én utópiáimat megrajzolni is nehéz. :)

Pedig ha belegondol az ember, egy csomó olyan foglalkozás van, amihez tök felesleges bemenni a munkahelyre dolgozni, otthonról a mai technikával simán el lehetne végezni. Kevesebb autó, kevesebb szog, kevesebb utazással töltött idő, több szabadidő. Cégeknek kevesebb helyigény, kevesebb áramfogyasztás, kevesebb fűtésigény, újra kevesebb szmog.

Tudom, tudom, esélytelen, hiszen hatalmas érdekütközések vannak: amíg a benzin jövedéki adójából annyi bevétel származik, amennyi, semmi nem indokolja, hogy ez a bevétel megcsappanjon.

De utópiának azért szerintem szép elképzelés. :)

Goldy 01-13-2009 13:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201746)
Az én utópiáimat megrajzolni is nehéz. :)

Pedig ha belegondol az ember, egy csomó olyan foglalkozás van, amihez tök felesleges bemenni a munkahelyre dolgozni, otthonról a mai technikával simán el lehetne végezni. Kevesebb autó, kevesebb szog, kevesebb utazással töltött idő, több szabadidő. Cégeknek kevesebb helyigény, kevesebb áramfogyasztás, kevesebb fűtésigény, újra kevesebb szmog.

Tudom, tudom, esélytelen, hiszen hatalmas érdekütközések vannak: amíg a benzin jövedéki adójából annyi bevétel származik, amennyi, semmi nem indokolja, hogy ez a bevétel megcsappanjon.

De utópiának azért szerintem szép elképzelés. :)

Hát pl nálam egy mátrix és egy lézer nyomtató kérdése és simán melóznék itthonról... :)
tetszene nem lenne több a szotyizásával halálba idegesítő kolega :)

terepre viszont muszáj lenne kocsival mennem mindenképp.

Ati 01-13-2009 13:34

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 201755)
Hát pl nálam egy mátrix és egy lézer nyomtató kérdése és simán melóznék itthonról... :)
tetszene nem lenne több a szotyizásával halálba idegesítő kolega :)

terepre viszont muszáj lenne kocsival mennem mindenképp.

Virtuális hálózat, és használod a benti, központi céges nyomtatókat. Otthon kiadod a nyomtatást, bent kinyomtatja a nyomtató. Még be se kell vinni. ;)

Vannak munkák, amiket nem lehet távolról csinálni, nyilván egy pincér vagy egy buszvezető nem tud otthonról dolgozni. De az irodai munkák nagyrésze simán megoldható lenne. Telefonos ügyfélszolgálatok, könyvelések, adminisztratív munkák.

A múltkor épp azon agyalgattunk, hogy a MÁVnak milyen jó lenne virtuális pénztárakkal dolgozni, egy monitor + nyomtató a mostani fülkék helyett + valami automata, ami kezeli a pénzt. Egy ember el tudna látni egy csomó kisforgalmú állomásnál feladatokat egyszerre, ahol most nincs is lehetőség jegyet venni, vagy infóhoz jutni. És ki se kéne az illetőnek mozdulnia otthonról.

Szerintem harmadával minimum csökkenteni lehetne a forgalmat, és még kényelmesebb is lenne minden érintettnek.

Dus 01-13-2009 13:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201757)
Szerintem harmadával minimum csökkenteni lehetne a forgalmat, és még kényelmesebb is lenne minden érintettnek.

Szerintem meg sokszor szétszednék a ebrendezést, vagy csak vandalizmusból, de inkább lopásból (merthogy a pénzszedő automatában van ugye egy csomó pénz...)

És akkor vissza a szmogriadóhoz :D

Gee: mint ahogy azt már megírtam, lehet, hogy nem tudják a legjobb lépéseket, de jobbakat mint bármelyikünk. Az, hogy nem szóltak előre, az csak annak az oka, hogy rossz lépést tettek, és ere a másik (a szmog) számára jót :)
De ettől még nem mehet oda a bíró (még mindig a sakkban gondolkodom), vagy a játékos edzője, hogy mekkora hülye vagy már, mert a meccsnek még nincs vége.

Te sem szólhatsz egy szót sem, mert mindenki ember, mindenki hibázhat, és bármennyire is gazdagok a politikusok, meg bármennyire is nem látszik, valószínűleg (ha a pénzt amit lenyúlnak nem nézzük) az ország érdekeit azért szem előtt tartják, hiszen ők is itt élnek, Nekik is itt van a családjuk, és kell, hogy sok választó őket válassza ;)

Goldy 01-13-2009 14:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201757)
Virtuális hálózat, és használod a benti, központi céges nyomtatókat. Otthon kiadod a nyomtatást, bent kinyomtatja a nyomtató. Még be se kell vinni. ;)

Sajnos ez nem megoldható így :)
A nyomtatott cuccokkal nekem dolgozni kell adminisztrálni majd ügyfélhez kivinni...
Ha nem nálam manifesztálódik semmi értelme.

Ati 01-13-2009 15:19

Megint szmogriadó van? Itt vagyok a belvárosban, és minden autót megállít egy csomó golyóálló mellényes rendőr. :)

Tsyl 01-13-2009 15:22

Bankot raboltak és túszt ejtettek...én úgy tudom:)

Remedy 01-13-2009 15:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201767)
Megint szmogriadó van? Itt vagyok a belvárosban, és minden autót megállít egy csomó golyóálló mellényes rendőr. :)

Kirabolták a Flórián téri Erste Bankot. A rabló lefegyverezte a biztonsági őrt és egy túszt is ejtett. A túszt végül elengedte és a rabló egy panelházba menekült. A környéken sok a rendőr, kommandósok eredtek nyomába.

Lehet errol van szo. :)

Betelgeuse 01-13-2009 15:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201767)

Most már kicsit komolyabban veszik reszkess ha páros a rendszámod:)

csabi 01-13-2009 15:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 201770)
Kirabolták a Flórián téri Erste Bankot. A rabló lefegyverezte a biztonsági őrt és egy túszt is ejtett. A túszt végül elengedte és a rabló egy panelházba menekült. A környéken sok a rendőr, kommandósok eredtek nyomába.

Lehet errol van szo. :)

fura rablás lehetett..

Quote:

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a férfi két óra előtt nem sokkal lépett be a pénzintézetbe, lefegyverezte a biztonsági őrt, majd a pénz átadására szólította fel a bank alkalmazottait. A bank alkalmazottai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót.

Ezt követően a rabló elvette a biztonsági őr fegyverét és egy túszt ejtve elmenekült a pénzzel együtt a helyszínről.
ha a rendőrök nem zavarják meg, akkor az őrnél hagyja a fegyvert? :D

Ati 01-13-2009 18:05

Már azt hittem, hogy ilyen komolyan veszik a szmogriadót. :D

Dus 01-13-2009 19:28

Azon tűnődöm, hogy tényleg igaz az, hogy magyarországon ez volt az első túszejtéses bankrablás?? Mert a TV-bn ezt mondták ("Már Magyarország is megismerkedett a túszejtéses bakrablással, ami eddig ismeretlen volt a Magyar rendőrök számára")

Tsobi 01-13-2009 20:08

Quote:

Mondod nekem te, hogy én nem értek hozzá, amikor a nagy barátod (gondolom, hogy az, mert válogatás nélkül húzzátok le karöltve minden hsz-omat) őszre datálta a csernobili katasztrófát, majd hazug és megtévesztő módon azt állította, hogy szóltak róla az emberekenek, ezzel azt sugallva...

Gee. Az,hogy Vityu tévedett,szerintem korántsem jelenti azt,hogy hazug és megtévesztő módon akarta megvezetni a fórumozókat,a helyében ki is kérném magamnak már a feltételezést is.
Ez az a negatív kampány,amelytől a választások idején a gyomrunk is felfordul (tudom,hogy a Tiéd is) ,kérlek,ne menj le ilyen szintre csak azért,mert valaki nem ért egyet (kivételesen) Veled és nem tetszik neki a hsz.-od.

Quote:

Igen, évekig halmozták, de erről pár millió Ft kenőpénz fejébe nagyon szívesen hajlandóak lemondani... Hát gratulálok.

Lehet,hogy van ilyen,sőt.. egészen biztos. De komoly paranoid képzelgésektől szenvedhet az az ember,aki minden mögött ezt látja. Bízom benne,hogy Te nem erősíted a táborukat.

Tsyl 01-13-2009 20:23

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 201798)
Azon tűnődöm, hogy tényleg igaz az, hogy magyarországon ez volt az első túszejtéses bankrablás?? Mert a TV-bn ezt mondták ("Már Magyarország is megismerkedett a túszejtéses bakrablással, ami eddig ismeretlen volt a Magyar rendőrök számára")

Valójában elképzelhető, mert azért elég nehéz lenne egy ilyen eseményt eltitkolni. Ettől függetlenül biztos, hogy gyerekcipőben jár a dolog, mert a rabló el is engedte a túszt (a média szerint), ezzel talán arra is gondolván, hogy reménytelen a menekülése és adott esetben ez még enyhítő körülményként is számíthat. De józan paraszti ésszel (és persze ha épp elméjű) s mélyebben belegondol, nem igazán sok esélyt adhat magának ilyen esetben az elkövető...
ez már nagyon komoly dolog....szerintem.

Tsobi 01-13-2009 20:31

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 201806)
Valójában elképzelhető, mert azért elég nehéz lenne egy ilyen eseményt eltitkolni. Ettől függetlenül biztos, hogy gyerekcipőben jár a dolog, mert a rabló el is engedte a túszt (a média szerint), ezzel talán arra is gondolván, hogy reménytelen a menekülése és adott esetben ez még enyhítő körülményként is számíthat. De józan paraszti ésszel (és persze ha épp elméjű) s mélyebben belegondol, nem igazán sok esélyt adhat magának ilyen esetben az elkövető...
ez már nagyon komoly dolog....szerintem.

Ahhoz képest,hogy nem sok esélyt adhat magának: a házban,amelyikbe állítólag menekült nem találták még nyomát sem. Ha volt esze,akkor betörte a bejárati ablakot,bement,majd a hátsó ajtón kijött. A rendőrség több mint 100 fővel nyomult be a házba,de nem találták meg.

Rabló : Rendőrség - 1 : 0

Redback 01-13-2009 20:46

és ennek mi köze a szmogriadóhoz?A rendőrök mennyi szmogot termeltek az autókkal, mikor több száz emberrel kiszálltak a helyszínre?:p:p

Topsy 01-13-2009 20:55

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 201811)
és ennek mi köze a szmogriadóhoz?A rendőrök mennyi szmogot termeltek az autókkal, mikor több száz emberrel kiszálltak a helyszínre?:p:p

Én tudom, láttam a budapesti közvetítést a TV-ben. Először mutatták a bankrablást, utána a szmogos utcaképet. Ott ment a bankrabló!!! Fejét sálba csavarva! :D

Tsyl 01-13-2009 20:56

Apropó rendőrök: Mióta szó volt a szmogról, nálunk csak lovasrendőröket látni. Tekintélyt parancsoló nagy lovakon. Lehet, hogy valamennyire azért csak komolyan vette a hatóság is?

Redback 01-13-2009 20:58

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 201816)
Én tudom, láttam a budapesti közvetítést a TV-ben. Először mutatták a bankrablást, utána a szmogos utcaképet. Ott ment a bankrabló!!! Fejét sálba csavarva! :D

Akkor kedves vendégeink a mai kérdés:
Mennyi szálló port szívott a bankrabló miközben menekült, persze sállal takarta az ercát, és szmogriadó nem volt már érvényben, de az erőművek még mindig gázzal fűtenek, és persze azt se felejtsük ki hogy nála volt egy fegyver is? :D

Topsy 01-13-2009 21:01

Lenne egy kérdésem. Szmogriadó esetén, ha tüntetni megyek, csavarhatom-e fejem sálba.?:D

Andrew 01-13-2009 21:03

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 201822)
Lenne egy kérdésem. Szmogriadó esetén, ha tüntetni megyek, csavarhatom-e fejem sálba.?:D

Még gázálarcot is viselhetsz :D:D:D

puma 01-13-2009 21:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 201798)

Azért ne mindent higyj már el!
kétéve volt egy hasonló eset egy erste bankban,ráadásul pesten.
ott viszont a helyszínen elkapták a manuszt.

vityu 01-13-2009 21:44

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 201820)
Akkor kedves vendégeink a mai kérdés:
Mennyi szálló port szívott a bankrabló miközben menekült, persze sállal takarta az ercát, és szmogriadó nem volt már érvényben, de az erőművek még mindig gázzal fűtenek, és persze azt se felejtsük ki hogy nála volt egy fegyver is? :D

Lenne pár kérdésem hozzá... :)
- Mekkor volt a sál szálsűrűsége, és hányszor volt a szája/orr elé csavarva?
- A száján vette a levegőt a menekülés közben, vagy vigyázott a szmog miatt, és az orrán?
- Mekkora volt a sebessége, és a nyugalmi állapotban lévő légzésszáma?
- Ezt mennyire növelte az izgalmi stressz, és a menekülés közbeni sietségből származó felfokozott izgalmi állapota?
- És mekkora a szálló por nagyságának megoszlása jelenleg pesten?

Talán ezek után meg lehet mondani! :D

Penya 01-13-2009 21:50

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 201758)
az ország érdekeit azért szem előtt tartják, hiszen ők is itt élnek, Nekik is itt van a családjuk, és kell, hogy sok választó őket válassza ;)

Sajnos ezzel nem tudok egyetérteni. Bár így lenne, már a "jobboldalről" sem hiszem h érdekelné az ország. A "balról" szó se essék.

All times are GMT +1. The time now is 17:45.