Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Miért az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak????? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=329)

director 04-08-2006 20:58

Quote:

Originally Posted by Senki
azért az orkot hatékonyabb leaprítónak tartom :D

de azt könnyű viszont-aprítani is:)

Synkel 04-08-2006 21:28

Quote:

Originally Posted by director
de azt könnyű viszont-aprítani is:)

Igen, ez a baj az orkkal. Akivel eddig találkoztam, mindig nagyon könnyű volt elintézni, sőt rendszerint az orkok bizonyultak az ellenséges szövik gyenge pontjának. Ez így durva általánosítás lenne, de az a helyzet, hogy elég kevesen vannak akik tényleg tudnak orkkal játszani:)

Senki 04-08-2006 21:54

Quote:

Originally Posted by Synkel
Igen, ez a baj az orkkal. Akivel eddig találkoztam, mindig nagyon könnyű volt elintézni, sőt rendszerint az orkok bizonyultak az ellenséges szövik gyenge pontjának. Ez így durva általánosítás lenne, de az a helyzet, hogy elég kevesen vannak akik tényleg tudnak orkkal játszani:)

könnyű hát... nem olyan mint egy óriás.. arányban kevesebb sereget tartson több tolival... :D azzal csaka tolistól kell félnie és az már jó. és akkor ő gyújtogat.. és persze az éberség is fontos ;) nadenade mit szaporítom a szót. nehéz faj, na... de szeretem

Half 04-08-2006 22:01

Ork azért nem jobb, de ha jól jáccák akkor élveztes velel jáccani:D sőt ah nem akkor is. Saját tapasztalat:D

Steve 04-08-2006 22:14

Orkot nem ajánlom kezdőknek mert nagyon melós...nekem is rengeteg macera mert eltávolodtam a szöviktől és ha valami akkor az ork igényli a szövit!

Senki 04-08-2006 22:25

Quote:

Originally Posted by Steve
Orkot nem ajánlom kezdőknek mert nagyon melós...nekem is rengeteg macera mert eltávolodtam a szöviktől és ha valami akkor az ork igényli a szövit!

a 4 tagból 3an elmentek szövizni, én meg egyedükl maratam orkként hogy +30%al amajd kihúzom... na ebből az lett hogy egy hét alatt szétszedtek teljesen és reseteltem hogy óriás lehessek :D nem szabad. szabikor mindenki szabizik :D

Steve 04-09-2006 12:35

Ez így van! 3szabizó társ mellett jáccani az öngyilkosság, ugyanis egy MF amugyis több bonuszt kap és valamennyi védelmet mindenből tart míg egy szövibe azért fontosabb egy kis élezés.

Senki 04-09-2006 13:11

Quote:

Originally Posted by Steve
Ez így van! 3szabizó társ mellett jáccani az öngyilkosság, ugyanis egy MF amugyis több bonuszt kap és valamennyi védelmet mindenből tart míg egy szövibe azért fontosabb egy kis élezés.

naja, de egy óriást mire két vállra fektetnél, addigra visszaérnek a szövijei, még akkor is hogyha nem nagyon védekezik.... egy orkot ... ha nagyon jól játtszik és tudja magát védeni ügyesen, akkor is meg lehet nyomorítani elég gyorsan... (persze verésállóvá tenni elég ügyesen lehet, de a trükkök maradjanak az én tarsolyomban :D)

Alba 04-10-2006 08:03

Nincs olyan jatekos a hodban aki jol tudna vinni az orkot. Bar ha lenne az mindig a gep elott ulne....
Kicsi z eselye nem mondom de ha egy ejszaka ne mfigyel a szövi es pont akkor mennek az orkra akkor mar vege is van.Mire reggel felébred a házai legyujtva a szarazvihar rajta...Es mar vege is :)))
Ugyanazt egy oriassal nem lehet megcsinalni...

Az ork azert jatszhato mert felnek tole, illetve arravalok a szövik hogy segitseg.Ha nagyjabol lefedik az egesz napot es van tartalékuk, akkor az ork eletveszelyesse valik mert hadban nem fogjak meg...

Vérmes(e) 04-17-2006 21:53

Hi
A helyzet az, ahogy én látom, hogy az óriást nehezebb lenullázni, mint más fajokat. Alapvetően úgyis hadnak, vagy varinak használod (utóbbira más nem is nagyon jó ;) )
Ha hadként nézzük, a gondok akkor kezdődnek, amikor drága lesz a nyersi...
De gyakorlati szempontból úgy vélem egy faj jóságát mindig az méri, kivel állsz szemben :P + a távolság se mindegy...
A legtöbb fajból lehet azért értelmes orit építeni és az általad említett óriásból is lehet gyopár orit csinálni.

Senki 04-17-2006 22:57

Quote:

Originally Posted by Vérmes(e)
De gyakorlati szempontból úgy vélem egy faj jóságát mindig az méri, kivel állsz szemben :P + a távolság se mindegy...
A legtöbb fajból lehet azért értelmes orit építeni és az általad említett óriásból is lehet gyopár orit csinálni.

ahogy már mindenki ezerszer elmondta, a hódítóban nins legjobb faj, csak nehezen kcsinálható és könnyen kicsinálható... de ez önmagában nem sokat ér :)

Wendor 04-23-2006 16:45

Quote:

ahogy már mindenki ezerszer elmondta, a hódítóban nins legjobb faj, csak nehezen kcsinálható és könnyen kicsinálható... de ez önmagában nem sokat ér :)

Ez nagyon is igaz!Egy óriás túlélőt csak csipkedhetik a tolik,sokat nem tudnak neki ártani,tapasztaltam,viszont a tolinak csak úgy hullottak a tolijai,miután lopkodott!
Persze minden faj más és más,csak tudni kell kihasználni az előnyöket,a hátrányból pedig előnyt kovácsolni!

Cybernaut 04-28-2006 07:07

Hali!

Tudós óriásnak szerintetek mi az optimális kiépítése 200 hekin ha szövibe gondolkodik?

Alapvetően varis vagyok. Az egyik lehetőség hogy 5000 vari + 3000 íjj + 500 toli, mindehhez a max(+30%-védelemhez) őrtorony, a másik lehetőség 5000 vari + 1000 íjj + 2000 paci + 500 toli.

Az első lehetőségnél 2000 íjjnak van tornya tehát összesen 5000 íjnak megfelelő védőérték. Ennek a hátránya hogy csak katonaeladásból tudok pénzhez jutni (meg nyershez is mivel egy darab bánya sincsen).
A második lehetőséghez nyilván nem kell annyi őrtorony mert nincs annyi íjj, tehát elméletileg rá lehet gyúrni egy kicsit valami másra is. Így már háborúból is meg lehet élni, de 2000 lóval nem minden orit lehet betámadni. Viszont a hadis szövibe jól jön még 1000 paci segítség :)

Persze mindezt úgy hogy minden tekim a max %-on.

Láma 04-28-2006 07:52

Quote:

Originally Posted by Cybernaut
Hali!

Tudós óriásnak szerintetek mi az optimális kiépítése 200 hekin ha szövibe gondolkodik?

Alapvetően varis vagyok. Az egyik lehetőség hogy 5000 vari + 3000 íjj + 500 toli, mindehhez a max(+30%-védelemhez) őrtorony, a másik lehetőség 5000 vari + 1000 íjj + 2000 paci + 500 toli.

Az első lehetőségnél 2000 íjjnak van tornya tehát összesen 5000 íjnak megfelelő védőérték. Ennek a hátránya hogy csak katonaeladásból tudok pénzhez jutni (meg nyershez is mivel egy darab bánya sincsen).
A második lehetőséghez nyilván nem kell annyi őrtorony mert nincs annyi íjj, tehát elméletileg rá lehet gyúrni egy kicsit valami másra is. Így már háborúból is meg lehet élni, de 2000 lóval nem minden orit lehet betámadni. Viszont a hadis szövibe jól jön még 1000 paci segítség :)

Persze mindezt úgy hogy minden tekim a max %-on.

18% templommal varis. érdekes gondolat.

Cybernaut 04-28-2006 08:17

Nem tom mert még nem vagyok túl tapasztalt játékos (200 heki fölött még nem jártam), azért kérem ki a véleményeteket. Nekem úgy tűnik, hogy itt 200 heki alatt már 3k varival is szépen lehet gömbözni, persze a cél legalább 5k.

Tehát mit tanácsolsz? Inkább a védelem és gyurjak rá nagyon a varikra? a támadást meg hagyjam?

Láma 04-28-2006 08:24

Attól függ mit akarsz csinálni. Ha menni előre akkor jó ez is, ha élezni, akkor el lehet menni 10k variig mindenféle megerőltetés nélkül. 3000 ijász és abból 2000 toronyban sztem az jó sok:) Fentebb se nagyon látok sehol 15% tornyon fölül még plusz ijászokat.

Cybernaut 04-28-2006 08:38

Köszi a gyors választ! :)

10k varival azért ugye arányosan nagyobbat lehet ártózni meg rengetni is?

Láma 04-28-2006 08:45

Nem :P

Cybernaut 04-28-2006 08:53

Az gáz! Na most akkor ha kiélezem magam az miért jobb a szövinek(esetemben), ha pusztításban nem tudok jól besegíteni? Gömbözni meg kevesebb varival is tudok.

ááááááá, tényleg tanácstalan vagyok :)

Láma 04-28-2006 09:12

5k varival egy nomrális tolist se gömbözöl meg sztem. De ártózni biztos nem tudod.

Cybernaut 04-28-2006 12:38

OK. Köszi a segítséget! :)

Alba 04-28-2006 16:00

Ne mindjart az elso orszagoddal 200 hekin akard magad kielezni.Hiaba fogsz jol allni elkaphatnak a rutinosabb orszagok...

Szerintem ha varis akarsz lenni akkor olyan 10-12 k vari 200 hekin siman kijon oriassal

Alba 04-28-2006 16:01

Bar ezt hasra irtam en sosem elezem magam 200 hekin...
Mert a sok haz miatt nem lehet hanem csak oylan 400-500 hekin.

Cybernaut 04-28-2006 16:48

Szóval akkor legyen inkább 6-7k varim a többi meg védelem?

Jóó tudum nincs tuti biztos recept, meg minden játékos más, meg stílus stb., de ahogy itt fórumozok csak egyre bizonytalanabb leszek.

Cybernaut 04-28-2006 16:53

Komolyan már az is megfordult a fejemben, hogy a 3k varit kiteszem a piacra hogy mindíg legyen biztonágban egy kis tőkém(helytartóm van), és átállok hadis orira.

Nem szeretem ha piszkálgatnak. Azt jobban szeretem ha én piszkálgathatok másokat. :)

Az óriás ütös hadis tud lenni???

Láma 04-28-2006 17:09

első 4 szinten az egyik legütősebb

Cybernaut 04-28-2006 19:24

Az számít valamit a lopás elleni védekezésben hogy mennyi tolim van ha felteszem a sziesztát? Egy tolis ország mindenkép be tud jutni.
Mondjuk mindegy hogy 50 vagy 500 tolim van?

Milán™ 04-28-2006 19:46

A sziesztának csak az a feladata hogy csökkentse a lopás és a gyilkolás mértékét, tolivédelmi bónuszt nem ad.

Senki 04-28-2006 20:01

óriások többsége kevés tolit tart. na most ha mindenki befér neked tolival, mert kevesebbet tartasz, akkor az elején 56 is elég, azaz 1 kocsmányi, ezzel legalább a hullákat lelophatod. ártani sokat nem fognak. Hadisnak egész jó. feljebb a gnóm veri mindet, 1/A topicban Északföld ki is számolta. Varisnak a legjobb :D én olyan 8k varit tartanék minimum aztán 1000-2000 tornyos íjat és lovakat. ha már ló+íj. ez elég mobilis, attól függ mennyire vagy offenzív/defenzív és gép előtt ülős játékos :D

Cybernaut 04-28-2006 20:43

Ez király, Köszi a tippet! :)

Penya 04-29-2006 14:04

Varisnak én a full elitet ajánlom, ezt meg Davalon fejtette ki vhol.

Senki 04-29-2006 17:10

na akkor itt hülyeséget írtam mert elkevertem a topicot! :o:p

Szóval a varisnak meg a szövinek is jó a full elit csak ne menjen ki senki teljes sereggel :D

Steve 04-29-2006 20:06

Úgy hogy ő nem bizti hogy az Ara gondolt:p

Láma 04-29-2006 20:41

Quote:

önmagában le is nyelheted a full elited. az egész szövinek kell full elitesnek lennie akkor már....
a másik hogy a kérdésében 1/Aról van szó! itt semmit nem ér a full elit ha egyszer a seregedet cserélgetve többre jutsz, mert meg is teheted, és pláne nem arról, hogy varis lesz az 1/Aban... (szóval nem értem hogy jött ide az hogy varisnak elit kell...)

sztem eltévesztetted a topciot, mert itt bizony 200 hekis varis beállitottságú óriásról volt szó.

Csokibácsi 04-29-2006 21:38

Olvassátok el a topicnyitó hozzászólást ;)

Láma 04-29-2006 21:45

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Olvassátok el a topicnyitó hozzászólást ;)

Úgyértettem hogy nem ide akarta irni amit irt...

Penya 04-29-2006 22:51

Az At csak te hoztad ide, ha jól sikerült értelmeznem amit írt, akkor most nem tudja eldönteni h varis vagy hadis legyen 200 hekin, erre írtad h szted h nézzen ki, én meg írtam h sztem hogy. Nem kell a szövinek elitesnek lenni a hadisok tartsanak annyi elitet amennyi van a varisnak a többi mehet lónak vagy íjnak.

Senki 04-30-2006 12:53

Elnézést! Én kevertem el a topicot, nyíltan kijavítom magmat! Volt előtte egy olyan topic amibe írtam ahol a srác azt kérdezte mi legyen az óriás varisával A-ban és hogy milyen serege legyen... Én néztem el :p:o

Kocka 05-09-2006 11:47

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :))
Nos ez a kérdés már régóta foglalkoztatt! De miért, miért pont az óriás?????Nagyon csúnya hátrányai vannak mégis favorit faj!!!!:confused:

Azok számára a legjobb akik csak annyit foglalkoznak a hódítóval amennyi még egészséges :) Ilyen esetben napi 2x 1 órás játék esetén mondjuk ez az egyetlen faj amit nem lehet a két napi belépésed között teljesen tönkretenni ;)
Az összes többi fajt szinte ujrázásig tudod rombolni, lopni, gyujtani stb-stb ennyi idő alatt. Egyszóval biztonságosan kezelhető viszonylag kevés ráfordított idő mellett is.

Senki 05-09-2006 12:22

hehhehe... ide is rég néztem be, de semmi új nem jött... de ahogy már páran korábban, Kocka újra rávilágított a lényegre :D

All times are GMT +1. The time now is 00:10.