![]() |
tény h az edzést keményen kell csinálni, de csak akkor ha megfelelően voltak terhelve elötte az izmok.
megfelelő bem,elegités stb. ha hossszabb kihagyás v egyéb miatt kihagysz 1 idő szakot, akkor nem izomlázad lesz, hanem besül az izomtej a rostok közé. amig az felnem dolgozodik addig nem fejlődsz... a fájdalomrol nem is beszélve. ugyanis mint tudjuk a vastagodás a szétszakado és ujra összenövő izomrostoknak köszönhető. |
Lehet ezt a felszivodást gyorsítani??:eek:
Most akkor neis dolgozzak azokra az izmokra? |
ha besültél felesleges.
|
Én úgy szoktam elkezdeni a félévi 2-4 hét pihim után (esetleg betegség), hogy 1-2 napig csak ,,bemozgató edzést,, csinálok.
Ha pl a fekvenyomásnál 100-120-szal nyomsz szériában mondjuk 4x8-at akkor a kezdésnél max 60-80 kilóval teszem ugyanezt majd a következő edzésnél már 80-100-zal. Ugyanigy az összes többi gyakorlatnál. több mint 4 éve csinálom igy és szinte alig fordult elő, hogy az igazi terheléstől ,,besültem,, volna... Senki sem hiszi el hogy ez jó lenne, de nekem bejött, aki halgatott rám annak sem volt nagy izomláza, mert fokozatosan van az újbóli terheléshez szoktatva az izom! Ez csak egy a sok közül, lehet, hogy neked nem jönne be, de érdemes kipróbálni...:rolleyes: |
nem tudom...
én 1-2 hétig 40 percet vagyok a terembe, és mindneből huzok 3-4 szériát "átmozgatás" gyanánt...általában heti 3 edzéssel kis sullyal, amit aztán lassan emelek... aztán hamár kellően ugy érzem h terhelhető vagyok akkor szoktam nagyobbat emelni.. |
ez is jó :D
|
köcce a zöldet steve...
mellesleg azt imádom a legjobban, (gondolom ez minden termben megven) amikor a nike-adidas stb divat bohocok arany karláncba, telefon a kézbe "edzenek", és eszméletlen jot derülnek amikor 3 kiloval oldalemelést csinálok. ők rángatják a 15 kilos sulyt, és szaladnak a tükörhöz karra fesziteni amikor váll gyakorlatot csinálnak. aztán eltelik 1 honap, szedem vissza régi formátumom, ők meg még mindig ugyavval a sullyak rángatoznak, csak a fejlődés marad el... na az szokott szívbéli örömöket okozni amikor már nem vigyorognak, hnem jönnek oda oldalazni, hogy csináljuk együtt....hahaha |
Köszi mindettőtöknek, megfogadom! Lehet tudatalatt énis ilyen voltam, mármint azéert kezdtem a normál súlyokkal, mert "cikinek" éreztem a ruddal nyomást... edig rohadtul nem az. Szerencsére most lesz lehetőségem, szeptemberig egy normális edzés és életmódra, sztem sok kérdésem lesz közben is.
|
Steve!
Apa jó csóka :-)
Tőle sokat tanulhatsz... Én még kis töki vagyok, de már nekem is helyrejött a vállam. Tegnap már egyedül belenyomtam a 130-ba :-) Bár ha meggondolom, hogy 90kiló vagyok és csak 100-zal szériázom :-( ez még akár siralmas is lehet... Most 60kg: 2x15, 80kg:1x12, 90kg:1x10, 100kg:2x6 110kg:1x4, 120kg:1x2, 130kg:1x1 most ez a fekvenyomó szériám. |
Apa
Hozzánk nem járnak ilyen emberkék :-)
Ez egy olyan igazi edzéterem, még csajok is alig... csak nagydarab dögök :-) :D |
Quote:
Mellesleg egy alap kérdés amit kifelejtettem: ti ketten miota építgetitek magatok?? Azért irtam csak kettőt, mert elég szűk létszámú a topic sajna... |
hátha azt vesszük én birkoztam gyerekkoromban, és ott elég sulyos edzések voltak anno... 78 körül...
85-86 körül keztem kimondottan vasalni, de csak szerény keretek között.... aztán évente 3 honap gyurma, 9 honap vedelés.... most 5 éve nem láttam termet, de erősen tervezem h keresek egyet. rám fér...visszaszedni a régi formámn.. |
Én komolyan 4 éve edzek, (amúgy már 7 éve elkezdtem, de a tudatosság és a bohóckodás az más)
4 éve 56 kiló voltam, most 90 vagyok, de még egy 10-est össze kéne szednem... Az én bajom az, hogy útálok diétázni, zsirt égetni, ezért inkább lassabban szedem fel az inkább minőségi izmokat. Ez ezerszer nehezebb (nekem) :D Most kb 1kiló zsir lehet fölösbe rajtam... A lexarabb helyen, a hasamon. Csak a felső 4 kocka látszik, alul meg a zsiradék :mad: de sebaj, majd eccer kardijózok is :-) |
Quote:
|
na ja....
jártak ide többen is, csak értelme nem volt.... sajnos 1-2 azok közül is elment akit érdekelt a téma,mert párancsak a száját tépni, meg hüjeségeket beszélni járt ide...... hát ennyien maradtunk, bár inkább kevesebb minőségi hozzászolás, mint halgatni a porékat az okosságaikkal..... |
Ha erről beszéltek neg az előző topicról akkor engem elfelejtetek mert az első naptól láttam, de azért a téma is kicsit más volt...
|
Hát ja... ott több volt a cucc téma, de hát ez a testépités egyik velejárója...
Ki-ki dönse el hogy akarja-e vagy sem, de szemet húnyni felette nem szabad... |
Ejh, nos igen...
Ha társadalmi tabukat boncolsz az mindig durva felhangokat vált ki főleg azok sorából akiknek fingjuk sincsa témáról de véleményük annál inkább... Sok dologgal van ez így sajnos...:( |
ugy gondolom senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, h koxoljon.....
aki nem akarja ugysem probálja ki. legfeljebb fikázza azokat aki nyom valamit, és meg is láccik rajta, mert tudja az előnyeit, és ki is használja. a hátrányait is kilehet küszöbölni valamilyen szinten, de ezt nem minidiki veszi figyelembe. anno ment itt a szájtépés, h igy meg ugy a kox... de jelentősége nem igazán volt. meg aki azért járt ide h belekössön ebbe-abba--- a gyuráshoz meg anyni köze volt mint ludnak a nyakkendőhöz... |
Ezt próbáltuk megmagyarázni az emberkének, de mintha a falnak...
De mindegy... Legalább többezren nézték a topicot :-) :D |
a lényeg 1 letisztult hely, ahova beirhat olyan ember is, aki esetleg 22 es himző fonallal rendelkezik, és tanácsot kér....
it már csak azok maradtak (remélem) akik ugy gondolják, h a gyuráshoz több kell mnt pénz......... höhöhö javiccs ha tévedek... |
Tök igazad van Apa!
Mikor mész le a terembe, hogy szétszedd ? :D |
sztem 1-2 hét mulva télleg rászánom magam..
|
Egy kalappal :-)
|
köszke.. rám férne má kicsit mocorogni
|
Má megin ingadozik a teljesitményem :-(
Nem tudtam tegnap belenyomni a 130-ba :-( Viszont a 30fok egykezes ment 40kilóval 8... |
evvel ne törödj... előfordult nálam is.... volt amikor ugy éreztem kidurranok az enerdzsitől, és 150 től nem birtam feljebb menni..
aztán minden különösebb érzés nélkül tiszta hétköznapi modon, ment a 165, egy másik időpontban. sok összetevője van mikor milyen formában vagy. |
Na ja :-) Ma a 130 ment, de a 140-et le köllött venni :D
pfff... Hogy lehet erősiteni a combizmokat szerintetek? Az istennek nem tudok 80kilónál többel mélyguggolni amióta a világ világ... max 100. de az már nem szabályos. Mindig befordul a derekam és a csipőm az erölködéstől! |
gondolom a combfeszitést sem hanyagolod ugye? nem csak formálja az izmot, hanem a térdizületeket is erősiti.
a lényeg hogy egyenes háttal guguolj, és a derekadra koncentrálj. valamint a kitörés nevezetü gyakorlat is a derekat erősiti, ha koncentrálod... mellesleg jo segged is lesz tőle.... :D |
A combfeszitést csinálom persze... 45-50kilóval. hátsócombot is csinálok.
Jó seggem meg már van :D Egyenes háttal guggolok persze. de az istennek se tudok fejlődni. Végülis beleszarok, ha vastagszik az a lényeg :-) |
akkor azt javaslom, változtass a gyakorlatok sorrendjén.
előfordul a sűrün alkalmazott gyakorlatoknál, meghatározott sorrend miatt, hogy megáll a fejlődés. igaz ez csak időleges, de ha felcseréled a gyaksikat, talán sokkolod annyira az izmot, hogy ujra elkezdjen fejlődni. esetleg 1-2 hétig csak lazán alkalmazd, szinten tartás végett, és utána kezd ujra erőltetni... |
oks... pénteken kipróbálom :-)
|
rendi. majd mesélj . vigyázz a huzodással, egyébként érezhető, mikor durransz be rendesen
|
Nah hamár ilyen jót beszélgettünk Apa kérdeznék is:PPPP
nade komolyan: ugy tűnik egy honapig nem jutok teremközelbe /tatarozzák másikba meg most nincs della bérletre.../ ugyhogy itthon kéne fomrába hoznom magam...:( Szóval van két egykezes ruda(cská)m meg egy jóadag súly hozzá de semmi több... Szerintetek össze lehet csak kézi sulyzózásból valami edzéstervet hozni? Szükség nagy úr alapon:) |
fenntartási gyaksikat mindenképp lehet végezni, még ha nem is full intenzitással. legalább megpihen az izom ,és másirányu mozgásokra is beáll.
mindenképp javallom a fekvőtámasz felülés, hasprés dolgokat, aztán az egykezessel tricepsz, fej mögött, bicepsz, esetleg tárogatás, ha megfelelő hokedlikat összetucc tologatni. |
Szerintem is... simán...
Nekem volt olyan hogy a 15 emeletes házba rohangáltam le-fel kardió gyanánt stb... Ha nincs jobb emelgesd a hűtőgépet :D |
vagy zabáld fel ami benne van... tömegnövelés, energiabevitel....höhöhö
|
A mágnes egy picit rágós lesz, meg majd odaragadhatsz a fém dolgokhoz, de azér sok sikert :D :D :D
|
a neon meg nem használ a tömeghez, de nics is jelentősége....
annyit tegyetek már meg hoyg elmongyátok ahol tuggyátok, hoyg jo ember vagyok ..............bár lessz aki ellenzi.... de bekaphatja mert még nem irt ide 1 normális dolgot sem. IGAZ STEVE??? |
:)))))))))))))))
fogom az adást;) Jó ember az Apa meg nagyon jól burkolt a dumája amikor olyannya van;) Ez jó is meg kicsit furkálós is ez megteszi, igaz?;) |
All times are GMT +1. The time now is 11:10. |